abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175544635
registreer om deze reclame te verbergen
image?span=30d&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase
Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

Oké. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt geïntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
Bitonic
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com

Crypto koersen
Coinmarketcap.com - CryptoCurrency Market Capitalizations
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin
/r/btc

Bitcoin resources (websites)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen.


LEESVOER:

https://www.reddit.com/r/(...)t_invest_recklessly/

9VnIijV.png
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_175544637
Waarom gebruiken jullie blockfolio ipv Delta? Ik heb Blockfolio ook gebruikt, maar Delta heeft veel meer coins en exchanges erin staan. Wat mij betreft werkt Delta veel beter.
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_175544643
Praten jullie met goeie vrienden over de enorme koerswinsten die je met BTC behaald hebt? Aan de ene kant wil je het er met zo min mogelijk mensen over hebben, aan de andere kant is het te leuk om niet over te praten. :)
pi_175544653
registreer om deze reclame te verbergen
jaY39Kzl.jpg

_O_
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_175544657
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 09:40 schreef Patroon het volgende:
Waarom gebruiken jullie blockfolio ipv Delta? Ik heb Blockfolio ook gebruikt, maar Delta heeft veel meer coins en exchanges erin staan. Wat mij betreft werkt Delta veel beter.
Ga jij alles voor mij overzetten? :+

Delta werkt idd een stuk beter.
pi_175544661
Ik heb toch maar een beetje richting de Universa ICO geschoven. :Y
pi_175544680
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op donderdag 7 december 2017 09:41 schreef Typisch het volgende:
Ik heb toch maar een beetje richting de Universa ICO geschoven. :Y
Ik heb daar ook een beetje ingestopt.
pi_175544686
BTC _O_
pi_175544688
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 09:34 schreef dimmak het volgende:

[..]

Dit is ook wel zuur om nog geen 16u na je sell te zeggen. :')
Oke zo zuur was het ook weer niet bedoeld, ik heb talloze trades verneukt ;) Maar die IOTA daling zag een blind paard nog aan komen.
٩๏̯͡๏)۶
pi_175544703
quote:
5s.gif Op donderdag 7 december 2017 09:40 schreef KromBuiten het volgende:
Praten jullie met goeie vrienden over de enorme koerswinsten die je met BTC behaald hebt? Aan de ene kant wil je het er met zo min mogelijk mensen over hebben, aan de andere kant is het te leuk om niet over te praten. :)
Nee. Is niet verstandig
[i]No temptation has overtaken you that is not common to man. God is faithful, and he will not let you be tempted beyond your ability, but with the temptation he will also provide the way of escape, that you may be able to endure it.[/i]
  donderdag 7 december 2017 @ 09:44:38 #11
85998 Mattt
No Americans in Bagdad !
pi_175544711
2v7xgdz.jpg

Waves _O_
SASHA _O_
And there are still no americans in Bagdad !!
pi_175544731
quote:
1s.gif Op donderdag 7 december 2017 09:44 schreef Insomnia2.0 het volgende:

[..]

Nee. Is niet verstandig
Nu is dat bij velen denk ik niet een megabedrag. Maar van bijvoorbeeld MagneT ben ik wel benieuwd hoeveel mensen in zijn nabije omgeving weten van zijn eigen 'pensioenfonds'..
pi_175544752
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 09:46 schreef stijn_ het volgende:

[..]

Nu is dat bij velen denk ik niet een megabedrag. Maar van bijvoorbeeld MagneT ben ik wel benieuwd hoeveel mensen in zijn nabije omgeving weten van zijn eigen 'pensioenfonds'..
Je weet dat je een man quote die momenteel op zoek is naar een eiland voor de kust van Barbados hé.
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_175544763
quote:
6s.gif Op donderdag 7 december 2017 09:47 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Je weet dat je een man quote die momenteel op zoek is naar een eiland voor de kust van Barbados hé.
Dat wist ik niet ;). In dat geval ben ik naar zijn antwoord net zo benieuwd :)
pi_175544771
quote:
6s.gif Op donderdag 7 december 2017 09:47 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Je weet dat je een man quote die momenteel op zoek is naar een eiland voor de kust van Barbados hé.
_O-
[i]No temptation has overtaken you that is not common to man. God is faithful, and he will not let you be tempted beyond your ability, but with the temptation he will also provide the way of escape, that you may be able to endure it.[/i]
pi_175544776
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 17:14 schreef sasquatsch het volgende:

[..]

Welke wallet wel?
Dan bedoel je een hardware wallet? Je kan ook kijken voor een paper wallet bijvoorbeeld.
pi_175544778
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 09:43 schreef Ronaldsen het volgende:

[..]

Oke zo zuur was het ook weer niet bedoeld, ik heb talloze trades verneukt ;) Maar die IOTA daling zag een blind paard nog aan komen.
Inderdaad. En had graag willen meeliften, maar mijn IOTA staan vast net zoals die van vele andere mensen. Maar ik kan niet ontdekken waar het fout gaat.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  donderdag 7 december 2017 @ 09:49:42 #18
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_175544795
quote:
5s.gif Op donderdag 7 december 2017 09:40 schreef KromBuiten het volgende:
Praten jullie met goeie vrienden over de enorme koerswinsten die je met BTC behaald hebt? Aan de ene kant wil je het er met zo min mogelijk mensen over hebben, aan de andere kant is het te leuk om niet over te praten. :)
Nee absoluut niet. Niemand hoeft toch te weten hoeveel of weinig geld je hebt? Of het nu over je bankrekening, salaris of je crypto is, het heeft geen enkel nut om het aan anderen vertellen. Je komt sowieso of over als een loser of een opschepper, afhankelijk van de genoemde bedragen :P
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_175544799
quote:
5s.gif Op donderdag 7 december 2017 09:40 schreef KromBuiten het volgende:
Praten jullie met goeie vrienden over de enorme koerswinsten die je met BTC behaald hebt? Aan de ene kant wil je het er met zo min mogelijk mensen over hebben, aan de andere kant is het te leuk om niet over te praten. :)
Niet echt. Ik vertel wel soms dat ik iets met crypto doe, maar ik ga geen bedragen noemen. Al krijg ik tegenwoordig wel een hoop vragen waarom ik gestopt ben met werken. :+
pi_175544813
quote:
CHARISMA VAN EEN KLEERKAST, MAAR ONLINE DE BESTE NINJA HYPSTER _O_

"GUYS, NEVER SELL YOUR WAVES" QUOTE VAN HET DECENNIUM _O_
  donderdag 7 december 2017 @ 09:52:46 #21
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_175544840
quote:
6s.gif Op donderdag 7 december 2017 09:47 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Je weet dat je een man quote die momenteel op zoek is naar een eiland voor de kust van Barbados hé.
http://www.fret.nl/forum/viewtopic.php?f=10&t=8029&start=80

Zoiets, maar dan wel echt goed aangepakt?
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_175544847
quote:
14s.gif Op donderdag 7 december 2017 09:41 schreef Typisch het volgende:
Ik heb toch maar een beetje richting de Universa ICO geschoven. :Y
cringe worthy promotiefilmpje checks out!
waarom moeten we hier in investeren? serieuze vraag.
pi_175544860
quote:
5s.gif Op donderdag 7 december 2017 09:40 schreef KromBuiten het volgende:
Praten jullie met goeie vrienden over de enorme koerswinsten die je met BTC behaald hebt? Aan de ene kant wil je het er met zo min mogelijk mensen over hebben, aan de andere kant is het te leuk om niet over te praten. :)
Ik begin er zelf nooit over. Maar de laatste paar maanden krijg ik wel steeds meer vragen van vrienden en kennissen of ik die bitcoins nog heb. Maar goed bedragen/aantallen heb ik nooit genoemd
  donderdag 7 december 2017 @ 09:54:39 #24
85998 Mattt
No Americans in Bagdad !
pi_175544861
OCL gaat ook weer als een raket hoor
Was nog rustig bezig met accumuleren, shit :'(
And there are still no americans in Bagdad !!
pi_175544872
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 09:24 schreef Ronaldsen het volgende:
IOTA hodlers die dachten dat het wel even naar de $10 zou gaan _O-

Gelukkig gedumpt op $5.40, terwijl ik echt een hele matige trader ben.
Maar je had geen last van FOMO dat je ondanks je grote inzicht toch instapte?
… pardon me 4 livin', but this is MY world 2!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')