abonnement Unibet Coolblue
pi_175504758
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:52 schreef Ouder1 het volgende:

Maar als je weer de arbeidsmarkt op wil, dan heb je geen baan en dus ook geen cao waar 3 maanden opzegtermijn in staat.
Als je een baan hebt, ben je niet op de markt voor arbeid. Meestal. Of stiekem wel...
  dinsdag 5 december 2017 @ 11:02:26 #27
64792 Mryc
play me one more song
pi_175504878
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:46 schreef GreatKahn het volgende:

[..]

Is prima mogelijk, mijn vriendin heeft de opzegtermijn ook weten terug te brengen van drie maanden naar 1 maand (was op een Hogeschool, als ondersteunend personeel). Gewoon overleggen. :)
Ook maar eens een poging wagen dan :). Thanks!
pi_175521469
Redelijk is alles waar partijen hun handtekening onder hebben gezet, mits afspraken binnen wetgeving vallen. Je hebt toch gelezen voor je tekende?
"Met charme kun je je een kwartiertje redden, daarna moet je iets te zeggen hebben."
pi_175521655
Die 3 maanden is voor hun om veiligheid in te bouwen (bv het docentenvoorbeeld). In de praktijk zul je vaak onderling wel wat af kunnen stemmen hoor. Zeker als je ondersteunend bent, zullen de meeste organisaties hier wel echt coulant in zijn. Ze zetten 't echter in een CAO, zodat ze als het daadwerkelijk van belang is dat de werknemer ook 3 maanden uitdient, ze dit wel af kunnen dwingen. Zullen ze in de meeste gevallen niet doen.

En anders moet je (helaas) de gok wagen, door nu aan te geven dat je over 3 maanden gaat stoppen, en gewoon gaan solliciteren met de kennis dat je pas na 3 maanden weg kan, en hopen dat je een nieuwe werkgever vindt voor wie dit geen probleem is. Keerzijde is dat je wel 3 maanden hebt om nieuw werk te vinden..

Ik kan me overigens bijna niet voorstellen dat als jij gewoon een goede werknemer bent geweest, een goede relatie met je manager/baas hebt gehad, en je situatie niet dusdanig vereisend is dat je echt 3 maanden blijft, dat een bedrijf je daar 3 maanden tegen je zin gaat houden. Die situaite is voor beiden niet wenselijk. Jij loopt de kantjes er van af (can't blame you) omdat je weg wilt maar niet mag, en zij zitten met een werknemer die geen reden meer heeft om zich echt in te zetten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')