Het gaat dus weer gebeuren, want de feestdagen komen eraan. De grillplaat wordt spreekwoordelijk uit het vet gehaald en klaargemaakt voor een avondje grillen op tafel.
Nu zijn er allemaal lekkere dingen te koop bij slagerij en visboer, dat is zeker het probleem niet
Maar ik zou het fijn vinden als er eens wat meer variatie op de grillplaat kan komen. Gewoonlijk bakken wij wat aardappelschijfjes mee (of eigenlijk is dat de bedoeling, er zijn mensen die het geduld niet hebben om te wachten tot het gaar is, dus die bakken ze alsnog in een pan op het fornuis, of het komt uit de oven), uiringen, champignon en daar houdt het wel mee op. Naast de grilplaat staat dan nog een laffe salade met tomaat en kropsla. de tomaat mik ik soms op de plaat.
Soms bakken we ananas of banaan mee...
Mijn vraag aan de CUL-groep is daarom: wat zijn nu handige groenten en/of fruit voor op de grillplaat? Wat is stevig genoeg om niet uit elkaar te vallen, wat is redelijk snel gaar? En wat wordt echt lekker door te grillen?
Ter illustratie, het betreft zo'n kooktoestel: