FOK!forum / Culinesse à gogo / is dit een goede combo / nep caprese
Majoraanmaandag 4 december 2017 @ 01:07
Ik wil een salade maken voor bij de lasagne. Ik vind mozzarella en olijven beslist niet lekker, dus ik weet niet of dit een goede combo is
813fbd4177a933b8477d8fe20e88a0be.png

let niet op de spelling please, alleen de smaak :D
Jordy-Bmaandag 4 december 2017 @ 01:18
Als je mozzarella en olijven beslist niet lekker vindt. Waarom dan mozzarella gebruiken?

Dat gezegd hebbende, mozzarella heeft nauwelijks smaak, maar geeft wel een romig mondgevoel. De smaak wordt waarschijnlijk compleet overstemd door de peperige rucola.

Olijfolie is wat bitter. Niet te vergelijken met olijven die je eet, omdat die altijd gepekeld zijn. Als je het gemengd hebt met de balsamico-azijn, proef je dat niet sterk meer.

Pesto is een gemalen mengsel van basilicum, olie en Parmezaanse kaas. Beetje raar om zowel basilicum als pesto te gebruiken. Houd er rekening mee dat basilicum sterk van smaak is.

Rucola kan best wel heftig zijn. Als je het te scherp vindt, kan je de rucola mengen met bijvoorbeeld ijsberg of wellicht veldsla.
Majoraanmaandag 4 december 2017 @ 01:24
Bedankt voor je uitgebreide antwoord Jordy-B. De salade is voor mijn gasten. De basilicum dus alleen een takje ter decoratie gebruiken en zuinig met de rucola?
Jordy-Bmaandag 4 december 2017 @ 01:29
Ik vind persoonlijk dat je moet maken wat jij lekker vindt. Natuurlijk moet je wel iets rekening houden met de wensen van je gasten, maar ik zou zelf niet zo snel iets neerzetten wat ik zelf niet lekker vind. Ik houd niet van kaas (die niet gesmolten/gebakken is), dus zal je bij mij eigenlijk nooit een salade met kaas tegenkomen.

Je kan natuurlijk de salade ook opmaken, zodat je de gelegenheid hebt om de mozzarella links te laten liggen.

Maar als je gasten hebt, moet je nooit iets maken wat je nog nooit eerder gemaakt hebt. Dus als het niet te kort dag is, maak je die salade vooraf een keer voor jezelf en gaat dan aan het recept sleutelen.
Lunatiekmaandag 4 december 2017 @ 01:32
Ik zou de pesto weglaten en pijnboompitten toevoegen.
Bumbabaloomaandag 4 december 2017 @ 01:35
Als je normale mozzarella niet lekker vind kun je buffel mozzarella gebruiken.
Vind ik veel lekkerder.
Verder een beetje knoflook en of basilicum of pesto doen en noet beide
Majoraanmaandag 4 december 2017 @ 01:38
Of alleen bakjes met de "vieze" ingrediënten die de gasten misschien wel lekker vinden. Zodat ze zelf hun salade kunnen samenstellen. Ikzelf ben bijv. dol op tomaat, maar sommige gasten niet.
Het is voor Sinterklaasavond dus ik heb nog tijd zat. Ik was op zoek naar een passend bijgerecht.
Majoraanmaandag 4 december 2017 @ 01:40
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 01:35 schreef Bumbabaloo het volgende:
Als je normale mozzarella niet lekker vind kun je buffel mozzarella gebruiken.
Vind ik veel lekkerder.
Verder een beetje knoflook en of basilicum of pesto doen en noet beide
ik heb buffel mozzarella gekocht voor de lasagne, en had bedacht een beetje voor de salade te gebruiken
mootiemaandag 4 december 2017 @ 01:53
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 01:40 schreef Majoraan het volgende:

[..]

ik heb buffel mozzarella gekocht voor de lasagne, en had bedacht een beetje voor de salade te gebruiken
Als echte gierigaard zou ik de buffelmozzarella niet gebruiken in de lasagne. Vind ik zonde.

Je kunt ook allemaal losse bakjes maken, zodat iedereen een eigen salade kan samenstellen.
Majoraanmaandag 4 december 2017 @ 01:55
Ok, alle tips in acht nemend. En ik hou ook niet van pitten...
Als ik het dan zo doe:
Buffel mozzarella in kleine blokjes van 1cm3 en rollen door de pesto. Cherry tomaatjes halveren.
Verhouding 1:2
Klein beetje rucola en dit mengen met klein beetje olijfolie. Ter decoratie takje basilicum en wat balsamico azijn erover?
mootiemaandag 4 december 2017 @ 01:55
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 01:55 schreef Majoraan het volgende:
Ok, alle tips in acht nemend. En ik hou ook niet van pitten...
Als ik het dan zo doe:
Buffel mozzarella in kleine blokjes van 1cm3 en rollen door de pesto. Cherry tomaatjes halveren.
Verhouding 1:2
Klein beetje rucola en dit mengen met klein beetje olijfolie. Ter decoratie takje basilicum en wat balsamico azijn erover?
Klinkt prima. Beetje verse peper malen en klaar.
Jordy-Bmaandag 4 december 2017 @ 01:58
Ik zou de olie en azijn mengen en dat als dressing gebruiken. Olijfolie op zichzelf is te vet.
mootiemaandag 4 december 2017 @ 01:59
Oh, bij de Lidl heb ik pas een basilicumplantje meegenomen, maar dan geen gewone, maar met piepkleine blaadjes. Dat is ook leuk om te garneren.
Majoraanmaandag 4 december 2017 @ 01:59
quote:
1s.gif Op maandag 4 december 2017 01:53 schreef mootie het volgende:

[..]

Als echte gierigaard zou ik de buffelmozzarella niet gebruiken in de lasagne. Vind ik zonde.

Je kunt ook allemaal losse bakjes maken, zodat iedereen een eigen salade kan samenstellen.
;) Ik heb de buffelmozzarella en pancetta al gekocht, mijn eer hangt af van de lasagne :P .
Straks uren roeren in mijn bolognese saus en ik ben er van overtuigd dat het heerlijk wordt. Alleen die bijgerechten vind ik vervelend, want ik wil zo graag dat het lekker is.
mootiemaandag 4 december 2017 @ 02:01
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 01:59 schreef Majoraan het volgende:

[..]

;) Ik heb de buffelmozzarella en pancetta al gekocht, mijn eer hangt af van de lasagne :P .
Straks uren roeren in mijn bolognese saus en ik ben er van overtuigd dat het heerlijk wordt. Alleen die bijgerechten vind ik vervelend, want ik wil zo graag dat het lekker is.
Welk vlees doe je in de lasagne?
Majoraanmaandag 4 december 2017 @ 02:07
quote:
1s.gif Op maandag 4 december 2017 02:01 schreef mootie het volgende:

[..]

Welk vlees doe je in de lasagne?
2/3 rundergehakt 1/3 hoh gehakt, pancetta
De_cameraman_uit_Colombiamaandag 4 december 2017 @ 02:08
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 02:07 schreef Majoraan het volgende:

[..]

2/3 rundergehakt 1/3 hoh gehakt, pancetta
Voor pasta's (lasagne is het terrein van mijn Italiaans-Colombiaanse vrouw) kan ik je lamsgehakt + chorizo aanbevelen.

Serieus.
Lunatiekmaandag 4 december 2017 @ 02:27
Heb je niks met een beetje bite?
Als je niet van pitten houdt, croutons in de salade of bruschette erbij?
Majoraanmaandag 4 december 2017 @ 02:32
quote:
1s.gif Op maandag 4 december 2017 02:27 schreef Lunatiek het volgende:
Heb je niks met een beetje bite?
Als je niet van pitten houdt, croutons in de salade of bruschette erbij?
ik heb beide gekocht, maar dacht dat het een miskoop was. Dus de knoflookcroutons door de salade en een smeerkaas ofzo voor op de bruchette?
Lunatiekmaandag 4 december 2017 @ 02:39
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 02:32 schreef Majoraan het volgende:

[..]

ik heb beide gekocht, maar dacht dat het een miskoop was. Dus de knoflookcroutons door de salade en een smeerkaas ofzo voor op de bruchette?
Kan allebei. Misschien niet zoals het hoort :@ maar ik zou de bruschetta zonder iets erop serveren als bijgerechtje bij de salade. Om even iets knapperigs in de mond te hebben. Vooral omdat zo'n lasagna meestal ook niks knapperigs heeft.
Lekker vooraf al bij een wijntje stiekem van het brood knabbelen en zo :Y)

Succes met je eterds!
mootiemaandag 4 december 2017 @ 02:40
quote:
1s.gif Op maandag 4 december 2017 02:39 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Kan allebei. Misschien niet zoals het hoort :@ maar ik zou de bruschetta zonder iets erop serveren als bijgerechtje bij de salade. Om even iets knapperigs in de mond te hebben. Vooral omdat zo'n lasagna meestal ook niks knapperigs heeft.
Lekker vooraf al bij een wijntje stiekem van het brood knabbelen en zo :Y)

Succes met je eterds!
Of lekker simpel een kruidenbotertje maken.
Majoraanmaandag 4 december 2017 @ 02:55
Hartelijk dank Jordy-B, Lunatiek, Bumbaloo en mootie.
Het gaat me nu lukken! 8-) :*
minilotmaandag 4 december 2017 @ 09:12
Ennnnnn topic opgeruimd! :Y)

Tip: als je een caprese maakt, of een variatie erop, zorg ervoor dat je tomaten en mozzarella op kamertemperatuur zijn. Niks zo smaakloos als een koelkastkoude caprese! :)
Majoraanmaandag 4 december 2017 @ 09:21
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 09:12 schreef minilot het volgende:
Ennnnnn topic opgeruimd! :Y)

Tip: als je een caprese maakt, of een variatie erop, zorg ervoor dat je tomaten en mozzarella op kamertemperatuur zijn. Niks zo smaakloos als een koelkastkoude caprese! :)
Oh dat is een hele goede tip, want ik dacht ik zet het alvast klaar in de koelkast en dan op tafel. :@
Thanks
minilotmaandag 4 december 2017 @ 09:21
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 09:21 schreef Majoraan het volgende:

[..]

Oh dat is een hele goede tip, want ik dacht ik zet het alvast klaar in de koelkast en dan op tafel. :@
Thanks
Geen dank! *O* Smakelijk eten alvast! ^O^