abonnement Unibet Coolblue
pi_175472656
Dit topic bespreekt een idee dat ik kreeg, geïnspireerd door Australische researcher John Le Bon, maar met een verschillende invulling.

Het gaat om het plaatsen van de vele en dagelijks groeiende hoaxes en hoe die samenhangen.

Op het laagste niveau staan de "Baby Hoaxes", de overduidelijke gestagede events die bedoeld zijn om mensen bang te maken, met telkens eenzelfde stramien en crisisacteurtjes etc.
Een treetje daarboven staan de "ongelukken" en "doden" die gestaged worden, wat moeilijker te vatten dat men zich met zoiets bezig zou houden, maar daarom niet minder belangrijk die in te zien.
Daarboven dieper en breder gaande hoaxes, de kiddie hoaxes, op vele vlakken.
De teeny hoaxes zijn leugens die nog dieper en breder gaan, globaal gezien, allesomvattend. En existentiële vragen beantwoorden als "Kunnen we ooit deze plek verlaten" en "zijn we alleen in het universum en kunnen we bezocht worden", alsook gepropageerde ideeën dat de wereld te vernietigen is. Het antwoord is natuurlijk nee. Photoshop en Green Screens zijn -in de praktijk- onschuldig.

De Daddy hoaxes zie ik als de nóg grotere (en kleinere) hoaxes; op vlakken waar we helemaal geen kennis over kúnnen hebben (onzichtbare deeltjes en onkenbare enorme sterren) en bovenaan daarin het allesoverstijgende Newspeak. Taal is onze manier om te communiceren, dus zij die taal beheersen kunnen alle inhoud die met die taal wordt besproken ook sturen. Policor en censuur horen daarbij natuurlijk.

Ben benieuwd wat de BNW-brains hier denken over de ranking en plaatsing en duidelijke dingen missen. Er is een aantal onderwerpen waar we van mening over verschillen, net als ik met John Le Bon, waaronder dinosauriërs, evolutie en andere onderwerpen.

Dit topic is NIET voor de bespreking van de hoaxes zelf, daarvoor hebben we het Algemene Topic of de verschillende individuele topics, maar om de cohesie tussen deze hoaxes en hoe ze onze levens bepalen.



Let's talk!
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
pi_175475046
Dit kan prima in dit topic: BNW / Wat is het nut van een hoax? #2
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')