abonnement Unibet Coolblue
pi_175459202
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 22:14 schreef DeParo het volgende:
We kennen allemaal wel die ene Marokkaan die zo tof is, aardige kerel, en soms zelfs een Goede vriend. Maar als grote groep vinden we ze allemaal kut. En als we eerlijk zijn. Marokkanen en Nederlanders leven dan ook compleet gescheiden van elkaar. Marokkaanse gezinnen leven in hun eigen buurten in een soort klein-Marokko waar in familie-kring nauwelijks Nederlands wordt gesproken en waarin sociale kringen vooral frustratie mbt het gebrek aan herkenning regeert. Alhoewel Turken sociaal en qua werk beter zijn geintegreerd, vaak ook beter de taal spreken, maar ook zij blijven over het algemeen in een soort klein-Turkije wonen.

Hoe mensen hun eigen huis en familie opvoeden is aan hun. Het mooie aan Nederland is dat we zo min mogelijk willen (!!) vertellen hoe mensen hun leven moeten leiden. Maar. We leven wel met z'n allen in Nederland. Het liberale Nederland, groots met kleine daden, en het land van doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

Maar alles heeft een grens. Wanneer 'nieuwe' groepen zich als eigen groep blijven gedragen die niks van doen hoeven hebben met de rest van Nederland, dan hoeft dat niet per direct een probleem te zijn, maar dat kan het uiteindelijk wel worden als belangen en standpunten tegen elkaar ingaan. Wanneer deze groepen worden gekenmerkt door politieke discussies en standpunten die meer eigen zijn voor andere landen en regio's, wanneer deze groepen worden gekenmerkt door werkeloosheid en criminaliteit, baldadigheid etc dan heb je een probleem.

Om het maar even te versimpelen. De politieke discussie over dit onderwerp wordt gebombardeerd door enerzijds mensen die alleen maar roepen hoe mooi een multiculturele samenleving is en hoe modern (maar hoe dan?) en anderzijds mensen die 'andere' groepen er zo snel mogelijk uit willen mieteren (verantwoordelijkheid is dan ver te zoeken). Hierbij zijn nog allerlei soorten van belangengroepjes bijgekomen al dan niet aangewakkerd door gebeurtenissen in landen om ons heen met vergelijkbare problemen en discussies.

Op een gegeven moment moeten we op een punt komen dat er iemand of een partij opstaat die constructief met dit onderwerp omgaat. Die dit overgevoelige onderwerp uit de extremiteit van links of rechts trekt en er rationeel tegen aankijkt. Ja we hebben een integratieprobleem in Nederland met verschillende groepen. Nee het enige middel is niet om ze allemaal het land uit te zetten. Maar we moeten streng zijn:

Hoe zou een nieuw rationeel integratiebeleid eruit moeten zien?

Mijn inziens zou het 'Nederlanderschap' voorwaardelijk moeten zijn voor nieuwkomers. Dat is het in zekere zin al maar aangezien we te maken hebben met zeer grote groepen mensen met zeer andere Culturen moeten we vele malen strenger zijn. Het idee is dat duidelijker moet blijken voor nieuwkomers dat je je ook daadwerkelijk in een ander land en in een andere omgeving bevindt. Dat als je hier wilt zijn er zeer concrete voorwaarden aan verbonden worden.

Dat houdt in:

* Taalkennis
* Culturele Kennis van Nederland en het Westen
* Professionele Bijdrage
* Maatschappelijke Bijdrage
* Strafblad

Veel van deze punten zijn uiterst vaag en hebben we al in ons integratiebeleid. Het probleem met ons huidige integratiebeleid echter is dat we mensen als individu willen 'integreren'. Dat is fout, dat zou het eindresultaat moeten zijn, maar niet de realiteit vanaf het moment dat ze komen. Veel nieuwkomers, zeker uit Islamitische landen, komen als groep. Ze blijven ook woonachtig en sociaal hangen in hun eigen groep dus moet je ze ook als groep integreren en er Nederlandse individuen van willen maken. Dit vergt meer personeel en investeringen. Integratiebeleid vergt daarom meer overheidsinvesteringen om concrete punten per 'thema' aan te dragen en hier ook op toe te kunnen zien. Professionele en maatschappelijke bijdrages houdt in dat zowel publieke als private sector er zich mee moeten bemoeien. De overheid zou hier in principe best een soort sociaal PPP-model voor kunnen verzinnen. Op de korte termijn zal dit (veel) meer geld kosten dan het oplevert. Op de lange termijn creeer je een effectieve toevoer aan (echte) nieuwe Nederlanders, met nuttige vaardigheden, die een nuttige bijdragen leveren aan de economie en samenleving. Plus zich ook nog eens Nederlands voelen.

Om groepen te willen integreren moet je ook streng zijn en het Nederlanderschap als iets exclusief te beschouwen. Noodzakelijke stappen:

- Probleemgroepen over het land en verschillende buurten verspreiden

- Ervoor zorgen dat scholen niet of 100% autochtoon of 100% allochtoon zijn

- Voorwaardelijke verblijfsrechten voor migranten. Afhankelijk van strafblad, taalkennis, cultuurkennis en bijdrage aan de samenleving (vul maar in) kunnen verblijfsrechten elk jaar verlengd worden tot men een punt bereikt dat men zich definitief Nederland mag noemen. Dit doen we al min of meer maar moet veel strenger op worden gecontroleerd.

- Dubbele nationaliteit verbieden.

- Mogelijk 2e of 3e generatie, indien alle familieleden allochtoon zijn, aan dezelfde voorwaarden te verbinden indien hun familieleden de doelstellingen als hierboven beschreven nog niet hebben bereikt.

Rationaliteit begint met het accepteren dat je een probleem hebt. Dat punt bereiken we langzaam ondanks dat we er overduidelijk nog steeds bang voor zijn het hardop te noemen. Het accepteren van het probleem, allemaal, dat is de enige manier om een oplossing te bereiken los van extremiteiten en andere banaalheden die elke vorm van redelijkheid overschrijden.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  zondag 3 december 2017 @ 04:52:09 #2
63302 rockstah
New World Disorder
pi_175463992
Kunnen we nu duidelijk krijgen wat voor topic dit is? Kunnen we die islam discussie niet gewoon in het midden-oosten topic houden? Dit gaat toch meer over falafels of erwtensoep lijkt me.
Socialism always fails, but for some reason every single time it requires US sanctions, economic warfare, ‘freedom fighters’ or an outright invasion to fail.
pi_175466568
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 04:52 schreef rockstah het volgende:
Kunnen we nu duidelijk krijgen wat voor topic dit is? Kunnen we die islam discussie niet gewoon in het midden-oosten topic houden? Dit gaat toch meer over falafels of erwtensoep lijkt me.
Toen ik dit topic startte was het niet de bedoeling om het over de Islam specifiek te hebben, jammer dat bepaalde posters het in die richting hebben gestuurd, liever heb ik het concreet over het Nederlanderschap en wat dat betekent met betrekking tot integratie en acceptatie.
pi_175518373
@geavanceerd: jij hebt nog een reactie tegoed van mij over afvalligheid binnen de islam. Graag open ik in het subforum "religie en levensbeschouwing" een topic om hierover in discussie te gaan. Dus de islamitische orthodoxie (soennisme eigenlijk beter gezegd), wetscholen en hoe zo een positie inzake afvalligheid zich vormt soor de eeuwen heen. Wat het standpunt is en hoe er van afgeweken wordt.

Dit topic gaat idd over integratie ipv theologie.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_175685198
M.i. vallen bepaalde culturen / religies niet met elkaar te integreren, daar gewoonweg de onderlinge verschillen te groot zijn.

Hiermee zeg ik niet dat de een of de ander beter is. Ik zeg alleen dat het gewoonweg niet gaat en deze culturen dus gescheiden van elkaar gehouden moeten worden in hun eigen daarvoor bestemde gebieden. En zodoende dus een goede onderlinge verstandshouding en samenwerking met elkaar moeten/kunnen hebben.

De boel dus door elkaar gooien op 1 grondgebied werkt gewoonweg niet en zal alleen maar leiden tot een catastrofale uitkomst.



Tevens is het natuurlijk vreemd dat een Arabieren (of Afrikaan, Chinees, Mexicaan etc.) zogenaamd 'Nederlander' kunnen worden door ze een paspoort te geven waarin staat dat ze Nederlander zijn.

Zo zal een Nederlander zich dus ook geen Arabier (of Afrikaan, Chinees, Mexicaan etc.) gaan voelen als je hem een paspoort geeft dat hij een Arabier (of etc.) is.



[ Bericht 0% gewijzigd door Teutonic op 13-12-2017 01:01:54 ]
pi_175711600
Moslimgebied in de wereld:



pi_175758345
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 11:42 schreef DeParo het volgende:

[..]

Toen ik dit topic startte was het niet de bedoeling om het over de Islam specifiek te hebben, jammer dat bepaalde posters het in die richting hebben gestuurd, liever heb ik het concreet over het Nederlanderschap en wat dat betekent met betrekking tot integratie en acceptatie.
Ja dat is dikke pech natuurlijk, dat we ons niet aan dat censuur taboe houden.
Een integratie discussie waarbij we het niet over de islam mogen hebben :')
Dan snap je het gewoon echt niet of wil je het niet snappen.

Er is niets belangrijkers in de integratie problematiek dan de invloed van de islam. Dus ik raad iedereen aan om weer ouderwets eerlijk te zijn, niet te zwichten voor pogingen om de islam boven alle kritiek te verheffen en het de olifant in de kamer dus gewoon te benoemen.

De integratie gaat kut door de islam. En pas als we dat erkennen, kan het weer goed komen.
pi_175758367
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 03:19 schreef Teutonic het volgende:
Moslimgebied in de wereld:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dat zet het mooi in perspectief.
Ach, die zielige minderheid van bijna 2 miljard moslims ook.We moeten daar een beetje voorzichtig over praten, anders zijn wij 11 miljoen autochtone Nederlanders te dominant in deze wereld.
pi_175758411
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 10:51 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Ja dat is dikke pech natuurlijk, dat we ons niet aan dat censuur taboe houden.
Een integratie discussie waarbij we het niet over de islam mogen hebben :')
Dan snap je het gewoon echt niet of wil je het niet snappen.

Er is niets belangrijkers in de integratie problematiek dan de invloed van de islam. Dus ik raad iedereen aan om weer ouderwets eerlijk te zijn, niet te zwichten voor pogingen om de islam boven alle kritiek te verheffen en het de olifant in de kamer dus gewoon te benoemen.

De integratie gaat kut door de islam. En pas als we dat erkennen, kan het weer goed komen.
Jij hebt het niet over integratie, jij hebt het alleen over de Islam, dan zoek je maar lekker een ander topic om te vergallen.
  zaterdag 16 december 2017 @ 11:29:43 #10
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175758732
Goed zullen we het tweede deel ontopic blijven in zoals de TS dat heft bedoeld? Islamdiscussietopics zijn er genoeg.
  zaterdag 16 december 2017 @ 17:34:34 #11
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175765160
Migranten met een Arabische/ Noord-Afrikaanse achtergrond zijn vaak ouderwets en houden er een idioot mens- en wereldbeeld op na. Op een enkeling na brengen zij een positieve bijdrage aan de Nederlandse samenleving. Het merendeel hoort hier gewoon niet: te achterlijk, niet bereid zich aan te passen aan de Nederlandse cultuur en normen&waarden, te passief.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175767247
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 10:58 schreef DeParo het volgende:

[..]

Jij hebt het niet over integratie, jij hebt het alleen over de Islam, dan zoek je maar lekker een ander topic om te vergallen.
Je liegt. Ik heb het over de invloed van de islam op de integratie.
pi_175767279
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 11:29 schreef Hexagon het volgende:
Goed zullen we het tweede deel ontopic blijven in zoals de TS dat heft bedoeld? Islamdiscussietopics zijn er genoeg.
Discussies over sociaal economische omstandigheden en allerlei andere zaken die men bij de integratie haalt zijn er ook genoeg. Waarom toch altijd weer de neiging om de islam een soort taboe onderwerpje te maken?
  zaterdag 16 december 2017 @ 19:33:53 #14
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175767530
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 19:23 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Discussies over sociaal economische omstandigheden en allerlei andere zaken die men bij de integratie haalt zijn er ook genoeg. Waarom toch altijd weer de neiging om de islam een soort taboe onderwerpje te maken?
Dit topic is TS zijn feestje dus dat respecteren we dan.

Als je lekker over de islam wil praten open je een eigen topic.
pi_175775352
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 19:22 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Je liegt. Ik heb het over de invloed van de islam op de integratie.
Nee. Jij wilde het puur en alleen hebben over Moslims als hersenloze kudde schaapjes die geen eigen keuze of wil hebben en een Boek volgen dat de hele wereld wil domineren en dat zij blind uitvoeren. Dan gaat het wel een stuk verder dan integratie alleen, hoe dan ook, blijf bij het onderwerp en dan valt er wat te bespreken zoals de Mod ook al stelde.
  zondag 17 december 2017 @ 05:24:01 #16
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175776906
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 11:42 schreef DeParo het volgende:

[..]

Toen ik dit topic startte was het niet de bedoeling om het over de Islam specifiek te hebben, jammer dat bepaalde posters het in die richting hebben gestuurd, liever heb ik het concreet over het Nederlanderschap en wat dat betekent met betrekking tot integratie en acceptatie.
Hoe kan je nou discussiėren over de totaal mislukte integratie van heel veel allochtonen zonder de verderfelijke invloed van de islam erbij te betrekken? Het is dit soort polico-gelul dat de grote problemen in Nederland niet oplost.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175776931
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 05:24 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Hoe kan je nou discussiėren over de totaal mislukte integratie van heel veel allochtonen zonder de verderfelijke invloed van de islam erbij te betrekken? Het is dit soort polico-gelul dat de grote problemen in Nederland niet oplost.
Ten eerste kan je prima de invloed van een Cultuur of Religie bespreken maar wel wanneer het uitsluitend betrekking heeft op integratie en acceptatie van en in Nederland. Ten tweede gaat het bij onze vriend Geavanceerd, en jouzelf, totaal niet meer om integratie als hoofdonderwerp maar alleen de Islam en dan houdt het gewoon op.
  zondag 17 december 2017 @ 06:53:58 #18
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175776942
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 06:31 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ten eerste kan je prima de invloed van een Cultuur of Religie bespreken maar wel wanneer het uitsluitend betrekking heeft op integratie en acceptatie van en in Nederland. Ten tweede gaat het bij onze vriend Geavanceerd, en jouzelf, totaal niet meer om integratie als hoofdonderwerp maar alleen de Islam en dan houdt het gewoon op.
Ik zie de Islam niet als hoofdonderwerp van dit topic maar als de belangrijkste factor van de mislukte integratie in Nederland. Dus als je 'integratie' wil bespreken, kom je niet om de verderfelijke invloed van de Islam heen. Als je de Islam er toch niet bij wil betrekken, laten we dan maar couscous-recepten uitwisselen in dit topic.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175776951
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 06:53 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Ik zie de Islam niet als hoofdonderwerp van dit topic maar als de belangrijkste factor van de mislukte integratie in Nederland. Dus als je 'integratie' wil bespreken, kom je niet om de verderfelijke invloed van de Islam heen. Als je de Islam er toch niet bij wil betrekken, laten we dan maar couscous-recepten uitwisselen in dit topic.
Ik zie een groep immigranten, over het algemeen Moslim, uit landen en culturen die uiterest conservatief zijn. Waar de Islam op een uiterst conservatieve manier wordt uitgelegd en wat het inderdaad extra moeilijk maakt voor deze mensen om te integreren. Maar is de Islam dan het probleem? Kijkend naar talloze Islamitische immigranten komend uit Bosnie en Herzegovina, Indonesie, Iran en enkele andere landen niet gerelateerd aan conservatieve machtsblokken in het Midden-Oosten (Iran genoemd ivm pre-revolutie tijdperk) dan zie je dat deze mensen perfect zijn geintegreerd en nog steeds perfect integreren. Dan is de Islam niet het probleem, dan is de manier waarop de Islam wordt uitgelegd het probleem, en dat is niet het enige probleem, dan is de hele conservatieve achtergrond en cultuur van deze mensen een probleem waar Islam een dominante rol in speelt maar niet de enige. Dus ja ik ben het met je eens dat een discussie over dit probleem wel degelijk besproken moet kunnen worden, en dat heb ik in het vorige deel ook verschillende keren benadrukt, maar sommige posters willen alle problemen uitsluitend betrekken op de Islam, op een manier dat het niet meer gaat om integratie, maar puur en alleen om een religie die ze niet kennen en mogen.
  zondag 17 december 2017 @ 09:12:02 #20
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175777560
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 07:07 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik zie een groep immigranten, over het algemeen Moslim, uit landen en culturen die uiterest conservatief zijn. Waar de Islam op een uiterst conservatieve manier wordt uitgelegd en wat het inderdaad extra moeilijk maakt voor deze mensen om te integreren. Maar is de Islam dan het probleem? Kijkend naar talloze Islamitische immigranten komend uit Bosnie en Herzegovina, Indonesie, Iran en enkele andere landen niet gerelateerd aan conservatieve machtsblokken in het Midden-Oosten (Iran genoemd ivm pre-revolutie tijdperk) dan zie je dat deze mensen perfect zijn geintegreerd en nog steeds perfect integreren. Dan is de Islam niet het probleem, dan is de manier waarop de Islam wordt uitgelegd het probleem, en dat is niet het enige probleem, dan is de hele conservatieve achtergrond en cultuur van deze mensen een probleem waar Islam een dominante rol in speelt maar niet de enige. Dus ja ik ben het met je eens dat een discussie over dit probleem wel degelijk besproken moet kunnen worden, en dat heb ik in het vorige deel ook verschillende keren benadrukt, maar sommige posters willen alle problemen uitsluitend betrekken op de Islam, op een manier dat het niet meer gaat om integratie, maar puur en alleen om een religie die ze niet kennen en mogen.
Er is maar 1 Islam, je kan de Islam niet interpreteren. Elke moslim kan je dat vertellen.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175777688
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 00:43 schreef DeParo het volgende:

[..]

Nee. Jij wilde het puur en alleen hebben over Moslims als hersenloze kudde schaapjes die geen eigen keuze of wil hebben en een Boek volgen dat de hele wereld wil domineren en dat zij blind uitvoeren. Dan gaat het wel een stuk verder dan integratie alleen, hoe dan ook, blijf bij het onderwerp en dan valt er wat te bespreken zoals de Mod ook al stelde.
Je liegt weer. Ik adviseer je om de integratie te bespreken zonder onderwerpen taboe te maken.
pi_175777727
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 05:24 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Hoe kan je nou discussiėren over de totaal mislukte integratie van heel veel allochtonen zonder de verderfelijke invloed van de islam erbij te betrekken? Het is dit soort polico-gelul dat de grote problemen in Nederland niet oplost.
Dat kan niet.
Maar erkennen dat het de islam is die problemen veroorzaakt, is de integriteit van het eigen ego in gevaar brengen. Want hij neemt het voor de islam op, verheft het naar een onaantastbare positie en valt critici ervan aan. Om het eigen ego te beschermen tegen deze cognitieve dissonantie, maakt een kat rare sprongen.
pi_175777875
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:12 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Er is maar 1 Islam, je kan de Islam niet interpreteren. Elke moslim kan je dat vertellen.
En toch zijn er talloze stromingen binnen de Islam, vreemd, en talloze Moslims die prima zijn geintegreerd, en toch Moslim blijven, bizar.
pi_175777883
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:23 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Je liegt weer. Ik adviseer je om de integratie te bespreken zonder onderwerpen taboe te maken.
Als je ontopic blijft is er in ieder geval geen probleem verder.
  zondag 17 december 2017 @ 09:37:58 #25
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175777897
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:25 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Dat kan niet.
Maar erkennen dat het de islam is die problemen veroorzaakt, is de integriteit van het eigen ego in gevaar brengen. Want hij neemt het voor de islam op, verheft het naar een onaantastbare positie en valt critici ervan aan. Om het eigen ego te beschermen tegen deze cognitieve dissonantie, maakt een kat rare sprongen.
Klopt.
En kan DeParo ons misschien uitleggen waarom de joden momenteel massaal Europa verlaten?
Heeft zeker ook niks met de massale aanwezigheid van anti-semitische moslims te maken?
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175777906
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:36 schreef DeParo het volgende:

[..]

En toch zijn er talloze stromingen binnen de Islam, vreemd, en talloze Moslims die prima zijn geintegreerd, en toch Moslim blijven, bizar.
Talloze stromingen die grotendeels gelijk zijn.
Interpretatie is vastgelegd in de fiqh scholen, afwijken=doodstraf. Dus hij heeft wel degelijk gelijk dat er van vrij interpreteren helemaal geen sprake is.
pi_175777932
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:37 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Klopt.
En kan DeParo ons misschien uitleggen waarom de joden momenteel massaal Europa verlaten?
Heeft zeker ook niks met de massale aanwezigheid van anti-semitische moslims te maken?
Integratie.
pi_175777967
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:38 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Talloze stromingen die grotendeels gelijk zijn.
Interpretatie is vastgelegd in de fiqh scholen, afwijken=doodstraf. Dus hij heeft wel degelijk gelijk dat er van vrij interpreteren helemaal geen sprake is.
We hebben het hier al over gehad en we zijn het er gewoon niet over eens. Punt. En aangezien jij alleen maar interesse hebt om de Islam te bespreken en kritiek op te leveren met allerlei onzinargumenten, die van alle kanten al tig keer in het vorige topic zijn weerlegd, daar houdt de discussie gewoon op. Vele Moslims die prima zijn geintegreerd, en dan kijk ik liever daar naar, hoe deze voorbeelden andere Moslims ter voorbeeld kunnen dienen.
pi_175778156
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:42 schreef DeParo het volgende:

[..]

We hebben het hier al over gehad en we zijn het er gewoon niet over eens. Punt.
Feiten geven niks om gevoelens. Of jij het er nou mee eens bent of niet doet er niet toe.
Als de stromingen een doodstraf leren en jij verkondigt hier doodleuk dat het niet zo is, dan verdedig jij dus die doodstraf tegen kritiek. Dat is zeer kwalijk.

Nu weer even terug het belang hiervan bij de integratie: er is dus geen vrijheid om te integreren. Er staat een doodstraf op. Punt. Totdat je dit feit erkent, kun jij geen enkele oplossing voor de integratieproblematiek bedenken.
  zondag 17 december 2017 @ 10:02:45 #30
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175778210
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:40 schreef DeParo het volgende:

[..]

Integratie.
Nee hoor.
Dat Amsterdamse restaurant van laatst, was dat soms een blanke Nederlander?

Waarom lieg je zo verschrikkelijk over de Islam DeParo?
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175778298
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 09:57 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Feiten geven niks om gevoelens. Of jij het er nou mee eens bent of niet doet er niet toe.
Als de stromingen een doodstraf leren en jij verkondigt hier doodleuk dat het niet zo is, dan verdedig jij dus die doodstraf tegen kritiek. Dat is zeer kwalijk.

Nu weer even terug het belang hiervan bij de integratie: er is dus geen vrijheid om te integreren. Er staat een doodstraf op. Punt. Totdat je dit feit erkent, kun jij geen enkele oplossing voor de integratieproblematiek bedenken.
Ik ga niet meer op je Islam-onzin in want die is al veelvuldig weerlegd. Wat ik wel kan zeggen is dat het veel zin heeft om te kijken naar verschillende groepen Moslims. De Bosniers bijvoorbeeld waren al veel meer Europees en de Islam was voor hun minder conservatief dan in het Midden-Oosten en Noord-Afrika vandaag de dag. Iraniers die voor de Revolutie en gevolgen op de vlucht sloegen hadden hetzelfde. Indonesiers zijn nooit echt beinvloed geraakt door de conservatieve stroming vanuit Saoedie-Arabie, met uitzondering van Aceh wellicht alhoewel dat misschien de oorzaken van het conservatisme daar wat anders liggen, ook voor hun is de Islam prima te verenigen met wonen en leven in het Westen.

Als je kijkt naar Marokkanen en Turken zie je dat hun band vooral nog heel sterk is met hun land van afkomst. Dat is niet zo zeer religieus. Voor de val van de Sovjet-Unie waren deze landen juist zeer nationalistisch, stond Arabisme in het Midden-Oosten (had Turkije weer weinig mee) centraal, bovendien kregen wij veel arme gastarbeiders uit weinig ontwikkelde gebieden die vooral de band met hun achtergrond zagen, voor een betaalde baan kwamen, en niet zo zeer op de vlucht sloegen om zich voor eens en altijd te vestigen in een nieuw land per se. Later zijn deze landen verandert, nog steeds erg nationalisme maar ook dat nationalisme is verstrengeld geraakt met religie, dat neemt dus een bepalende rol in.

Veel nieuwkomers uit het Midden-Oosten komen uit landen met weinig nationale identiteit, zeker vandaag de dag, in deze landen zoals Syrie en Irak is het tegenwoordig vooral religie wat de klok slaat. Deze mensen hebben niks anders dan hun religie vaak, geen werk, geen voedsel, geen bestaanszekerheid het enige wat ze zeker weten en hebben dat is hun religie. Nu komen ze in een totaal andere omgeving terecht waar alles wel voorhanden is, dan moet je de mensen daar ook Goed in begeleiden, dat betekent dat je ze naast Moslim ook los moet leren te kijken van de groep Moslims en onderdeel worden van het Westen, dat alles waar je voorheen niet zeker van was dat je dit nu wel kunt krijgen, inclusief een nationale identiteit als je dat wilt. Om deze specifieke reden is de ontwikkeling van een Europese Islam, of Westerse Islam, zo belangrijk. Dan krijg je dat inzicht veel sneller en makkelijker als nieuwkomer in Nederland uit een bepaalde Islamitische land zoals in het Midden-Oosten.
pi_175778300
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 10:02 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Nee hoor.
Dat Amsterdamse restaurant van laatst, was dat soms een blanke Nederlander?

Waarom lieg je zo verschrikkelijk over de Islam DeParo?
Integratie.
pi_175778472
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 05:24 schreef Old_Pal het volgende:
Hoe kan je nou discussiėren over de totaal mislukte integratie van heel veel allochtonen zonder de verderfelijke invloed van de islam erbij te betrekken? Het is dit soort polico-gelul dat de grote problemen in Nederland niet oplost.
Inderdaad, hoeveel niet moslim-migranten hebben we waarvan de integratie mislukt is ?
Dat is toch echt een hele kleine minderheid hoor.
pi_175778533
quote:
1s.gif Op zondag 17 december 2017 10:20 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Inderdaad, hoeveel niet moslim-migranten hebben we waarvan de integratie mislukt is ?
Dat is toch echt een hele kleine minderheid hoor.
Wanneer de Islam een rol speelt bij integratie kan je het prima bespreken, zolang de connectie maar wordt gemaakt, en niet zoals bepaalde posters hierboven om maar een hetze te beginnen tegen een specifieke religie wat compleet voorbij gaat aan integratie.
  zondag 17 december 2017 @ 14:01:39 #35
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175783048
quote:
1s.gif Op zondag 17 december 2017 10:20 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Inderdaad, hoeveel niet moslim-migranten hebben we waarvan de integratie mislukt is ?
Dat is toch echt een hele kleine minderheid hoor.
Het geeft gewoon aan dat de islam een integratie-belemmerende factor van jewelste is. Heel veel moslims lijken heel lastig cultureel inpasbaar te zijn.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  maandag 18 december 2017 @ 10:20:37 #36
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175805120
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 10:25 schreef DeParo het volgende:

[..]

Wanneer de Islam een rol speelt bij integratie kan je het prima bespreken, zolang de connectie maar wordt gemaakt, en niet zoals bepaalde posters hierboven om maar een hetze te beginnen tegen een specifieke religie wat compleet voorbij gaat aan integratie.
Onzin, er is geen sprake van een hetze maar een nuchtere kijk op de werkelijkheid. Dat jij een voorstander van de islam bent, moet jij weten maar het pleit niet voor je om later aan de goede kant van de geschiedenis te verkeren.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175805151
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 10:20 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Onzin, er is geen sprake van een hetze maar een nuchtere kijk op de werkelijkheid. Dat jij een voorstander van de islam bent, moet jij weten maar het pleit niet voor je om later aan de goede kant van de geschiedenis te verkeren.
Een voor- of tegenstander van de Islam, zucht, dit gesprek begint een heel akelige toon te krijgen op deze manier en met dit soort vreemde bewoordingen.
  maandag 18 december 2017 @ 12:21:28 #38
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175807771
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 10:21 schreef DeParo het volgende:

[..]

Een voor- of tegenstander van de Islam, zucht, dit gesprek begint een heel akelige toon te krijgen op deze manier en met dit soort vreemde bewoordingen.
Het is jouw schuld dat dit gesprek zo onaangenaam verloopt. Wegkijkers en ontkenners moeten met hun neus op de harde feiten worden gedrukt.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175808147
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 12:21 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Het is jouw schuld dat dit gesprek zo onaangenaam verloopt. Wegkijkers en ontkenners moeten met hun neus op de harde feiten worden gedrukt.
Ik ga niet meer op je Islam-onzin in want die is al veelvuldig weerlegd. Wat ik wel kan zeggen is dat het veel zin heeft om te kijken naar verschillende groepen Moslims. De Bosniers bijvoorbeeld waren al veel meer Europees en de Islam was voor hun minder conservatief dan in het Midden-Oosten en Noord-Afrika vandaag de dag. Iraniers die voor de Revolutie en gevolgen op de vlucht sloegen hadden hetzelfde. Indonesiers zijn nooit echt beinvloed geraakt door de conservatieve stroming vanuit Saoedie-Arabie, met uitzondering van Aceh wellicht alhoewel dat misschien de oorzaken van het conservatisme daar wat anders liggen, ook voor hun is de Islam prima te verenigen met wonen en leven in het Westen.

Als je kijkt naar Marokkanen en Turken zie je dat hun band vooral nog heel sterk is met hun land van afkomst. Dat is niet zo zeer religieus. Voor de val van de Sovjet-Unie waren deze landen juist zeer nationalistisch, stond Arabisme in het Midden-Oosten (had Turkije weer weinig mee) centraal, bovendien kregen wij veel arme gastarbeiders uit weinig ontwikkelde gebieden die vooral de band met hun achtergrond zagen, voor een betaalde baan kwamen, en niet zo zeer op de vlucht sloegen om zich voor eens en altijd te vestigen in een nieuw land per se. Later zijn deze landen verandert, nog steeds erg nationalisme maar ook dat nationalisme is verstrengeld geraakt met religie, dat neemt dus een bepalende rol in.

Veel nieuwkomers uit het Midden-Oosten komen uit landen met weinig nationale identiteit, zeker vandaag de dag, in deze landen zoals Syrie en Irak is het tegenwoordig vooral religie wat de klok slaat. Deze mensen hebben niks anders dan hun religie vaak, geen werk, geen voedsel, geen bestaanszekerheid het enige wat ze zeker weten en hebben dat is hun religie. Nu komen ze in een totaal andere omgeving terecht waar alles wel voorhanden is, dan moet je de mensen daar ook Goed in begeleiden, dat betekent dat je ze naast Moslim ook los moet leren te kijken van de groep Moslims en onderdeel worden van het Westen, dat alles waar je voorheen niet zeker van was dat je dit nu wel kunt krijgen, inclusief een nationale identiteit als je dat wilt. Om deze specifieke reden is de ontwikkeling van een Europese Islam, of Westerse Islam, zo belangrijk. Dan krijg je dat inzicht veel sneller en makkelijker als nieuwkomer in Nederland uit een bepaalde Islamitische land zoals in het Midden-Oosten.
  maandag 18 december 2017 @ 14:55:12 #40
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175810808
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 12:42 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik ga niet meer op je Islam-onzin in want die is al veelvuldig weerlegd.
Je hebt niks weerlegd. Je blijft ontkennen en wegkijken.
"Het zijn geen moslims, dit heeft niets met de islam te maken." Het is inderdaad de meest gehanteerde standaardreactie. Het meest treurige: er zijn nog steeds teveel mensen zoals jij die dat geloven.

Een grote fout van de Europese politieke leiders is de inschatting van de gevolgen van een ruimhartige immigratiebeleid voor moslims. Men gaat ervan uit dat de Islam zich zal aanpassen aan Europese waarden, en dat er dus een gematigde Islam ontstaat. Niets is minder waar. Overal waar een grote moslimpopulatie is, zullen de baardmannen de macht proberen te grijpen met een beroep op de eenduidige uitleg van de Koran. Met als resultaat dat onderdrukking en geweld het primaire communicatiemiddel is. Europa zal gaan lijken op de gebieden in Afrika en het M.O. met strijd, burgeroorlog en rivieren van bloed. Om deze reden pleit ik voor een 100% stop op moslimimmigratie.

De islam is de Pest van de 21e eeuw.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175811259
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 14:55 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Je hebt niks weerlegd. Je blijft ontkennen en wegkijken.
"Het zijn geen moslims, dit heeft niets met de islam te maken." Het is inderdaad de meest gehanteerde standaardreactie. Het meest treurige: er zijn nog steeds teveel mensen zoals jij die dat geloven.

Een grote fout van de Europese politieke leiders is de inschatting van de gevolgen van een ruimhartige immigratiebeleid voor moslims. Men gaat ervan uit dat de Islam zich zal aanpassen aan Europese waarden, en dat er dus een gematigde Islam ontstaat. Niets is minder waar. Overal waar een grote moslimpopulatie is, zullen de baardmannen de macht proberen te grijpen met een beroep op de eenduidige uitleg van de Koran. Met als resultaat dat onderdrukking en geweld het primaire communicatiemiddel is. Europa zal gaan lijken op de gebieden in Afrika en het M.O. met strijd, burgeroorlog en rivieren van bloed. Om deze reden pleit ik voor een 100% stop op moslimimmigratie.

De islam is de Pest van de 21e eeuw.
Als je niet leest of reageert op wat ik schrijf heeft een discussie weinig zin. Als je de tekst wel had gelezen dan had je gezien dat er talloze geslaagde integraties zijn van Moslims. Dat het met de huidige groep(en) wat minder succesvol is heeft specifieke redenen die je hierboven kan terugvinden dus.
  maandag 18 december 2017 @ 16:42:51 #42
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175813659
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 15:12 schreef DeParo het volgende:

[..]

Als je niet leest of reageert op wat ik schrijf heeft een discussie weinig zin. Als je de tekst wel had gelezen dan had je gezien dat er talloze geslaagde integraties zijn van Moslims. Dat het met de huidige groep(en) wat minder succesvol is heeft specifieke redenen die je hierboven kan terugvinden dus.
Je bent een ontkenner en een wegkijker, dat heb ik al vele malen tegen je gezegd. Helaas, je bent een protagonist van de Islam dus discussiėren met jou is niet mogelijk. De Islam is immers een starre, dogmatische visie op mens en maatschappij.

Laten we maar couscous-recepten uitwisselen want jouw onzin over de Islam overtuigt mij toch niet.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175814672
Ik heb een jaar of 10 geleden een email gestuurd aan alle Nederlandse politieke partijen met de vraag:

Wat is integratie?

Geen enkele reactie terug gekregen. Na een reminder kreeg ik weer geen enkele reactie terug, behalve de PvdA.
Desgevraagd door mij waarom nu juist dat antwoord was hun reactie: Dat staat zo in het woordenboek.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_175814766
Als je de werken, mn zijn pyramide, van socioloog en psycholoog Maslow bestudeert, dan weet je dat integratie niet bestaat.

Een ieder, iedere groep, houdt zich cultureel en maatschappelijk vast aan die groep waarin hij behoort. Hij verandert dat niet...want dat kan hij niet.

[ Bericht 2% gewijzigd door cempexo op 18-12-2017 18:24:45 ]
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_175814904
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 17:22 schreef cempexo het volgende:
Ik heb een jaar of 10 geleden een email gestuurd aan alle Nederlandse politieke partijen met de vraag:

Wat is integratie?

Geen enkele reactie terug gekregen. Na een reminder kreeg ik weer geen enkele reactie terug, behalve de PvdA.
Desgevraagd door mij waarom nu juist dat antwoord was hun reactie: Dat staat zo in het woordenboek.
Misschien kwam zo'n vraag, zonder enige context, wat rauw op hun dak vallen?
pi_175829206
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 16:42 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Je bent een ontkenner en een wegkijker, dat heb ik al vele malen tegen je gezegd. Helaas, je bent een protagonist van de Islam dus discussiėren met jou is niet mogelijk. De Islam is immers een starre, dogmatische visie op mens en maatschappij.

Laten we maar couscous-recepten uitwisselen want jouw onzin over de Islam overtuigt mij toch niet.
Bewaar jouw praatjes maar voor de volgende Stormfront-bijeenkomst.
  dinsdag 19 december 2017 @ 05:20:35 #47
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175829223
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 04:59 schreef DeParo het volgende:

[..]

Bewaar jouw praatjes maar voor de volgende Stormfront-bijeenkomst.
Hahaha, zo kennen we de Gutmensch weer. Als hij het niet meer weet, dan is iedereen die een objectieve kijk op de Islam heeft een nazi.

Maar goed, mijn mening blijft onveranderd: de Islam is een integratie-belemmerende factor van jewelste en zou wat mij betreft verboden moeten worden. Het is een kut-religie die mens en maatschappij veroordeeld tot de achterlijkheid.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175829228
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 05:20 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Hahaha, zo kennen we de Gutmensch weer. Als hij het niet meer weet, dan is iedereen die een objectieve kijk op de Islam heeft een nazi.
Tot dusverre heb je nog niet een keer inhoudelijk gereageerd dus ik denk dat je vooral jezelf een spiegeltje voorhoudt.
  dinsdag 19 december 2017 @ 05:26:22 #49
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175829230
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 05:24 schreef DeParo het volgende:

[..]

Tot dusverre heb je nog niet een keer inhoudelijk gereageerd dus ik denk dat je vooral jezelf een spiegeltje voorhoudt.
Tot nu toe zie ik alleen maar wegkijken en ontkennen bij jou. Nogmaals, je bent een verdediger van de Islam en dat is je goed recht. Maar het is mijn recht om te zeggen dat je dom bent.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175829236
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 05:26 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Tot nu toe zie ik alleen maar wegkijken en ontkennen bij jou. Nogmaals, je bent een verdediger van de Islam en dat is je goed recht. Maar het is mijn recht om te zeggen dat je dom bent.
Oh dus we hebben pas een discussie als ik ook zeg dat Islam verderfelijk is en per direct verboden moet worden? Vreemde manier van discussieren heb jij. Bovendien gaat het in dit topic niet om de Islam maar om integratie, en ja als bepaalde opvattingen binnen de Islamitische gemeenschap integratie in de weg staan moet dat worden besproken, maar dat is nog altijd iets heel anders dan het puur en alleen over de Islam willen hebben dan zit je toch echt op het verkeerde forum. Er is ook een Religie-subforum voor dit als je daar meer behoefte aan hebt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')