Dat wisselt per bakkerij hoeveel dat is. Genoeg bakkers die tegenwoordig geen broodverbetermiddelen meer gebruiken.quote:Op zaterdag 2 december 2017 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Leer je ook hoeveel hulpstoffen veel bakkers gebruiken.
Klopt idd.. Maar goed, ken er genoeg die voor 'makkelijk' gaanquote:Op zaterdag 2 december 2017 16:25 schreef Puala het volgende:
[..]
Dat wisselt per bakkerij hoeveel dat is. Genoeg bakkers die tegenwoordig geen broodverbetermiddelen meer gebruiken.
De pudding is meegebakken in plaats van er later ingespoten. Dat is 't grootste verschilquote:Op zaterdag 2 december 2017 16:28 schreef Myraela het volgende:
Die paptaart lijkt meer op een soort goedkope versie van een puddingbroodje.
Klopt. Maar brood hoort gewoon na een paar dagen te schimmelen en niet ruim een week goed te zijn.quote:Op zaterdag 2 december 2017 16:27 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Klopt idd.. Maar goed, ken er genoeg die voor 'makkelijk' gaan
Wij gaan meestal over de grens brood halen als we tijd hebben.
De bakker in 't dorp is op gerechtelijk bevel gesloten
Ook dat.quote:
haha ben ik met je eens hoor. Al valt het in Nederland nog mee..quote:Op zaterdag 2 december 2017 16:30 schreef Puala het volgende:
[..]
Klopt. Maar brood hoort gewoon na een paar dagen te schimmelen en niet ruim een week goed te zijn.
Maar ik ben ietwat bevooroordeeld
Ze zijn er, maar heb het dan nog niet over de restquote:Op zaterdag 2 december 2017 16:25 schreef Puala het volgende:
[..]
Dat wisselt per bakkerij hoeveel dat is. Genoeg bakkers die tegenwoordig geen broodverbetermiddelen meer gebruiken.
Prefab hadden wij nooit. Wel veel mix spul, maar dat had meer met de leeftijd van de bakker te maken. Ik ben er tot z'n pensionering blijven werken.quote:Op zaterdag 2 december 2017 16:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ook dat.
En bakeoff producten, prefab.
Nam mijn man eens mee naar horeca en bakkerij groothandel. hij herkende heel veel producten van de bakker.
En het is zoetquote:Op zaterdag 2 december 2017 16:31 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
haha ben ik met je eens hoor. Al valt het in Nederland nog mee..
Ga eens in de USA brood halen Na 3 maanden ziet dat er nog vers uit. Maar dat is per definitie al een stuiterbal.
Vriendin van mij is meester banketbakker, die beklaagd zich erover dat de nieuwe generatie geeneens meer leert hoe je de echte producten maakt, of kent, maar alleen maar prefab en mixen kent.quote:Op zaterdag 2 december 2017 16:32 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Prefab hadden wij nooit. Wel veel mix spul, maar dat had meer met de leeftijd van de bakker te maken. Ik ben er tot z'n pensionering blijven werken.
Daar ben ik nog nooit geweest, dus geen ideequote:Op zaterdag 2 december 2017 16:31 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
haha ben ik met je eens hoor. Al valt het in Nederland nog mee..
Ga eens in de USA brood halen Na 3 maanden ziet dat er nog vers uit. Maar dat is per definitie al een stuiterbal.
Dat is echt slechtquote:Op zaterdag 2 december 2017 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vriendin van mij is meester banketbakker, die beklaagd zich erover dat de nieuwe generatie geeneens meer leert hoe je de echte producten maakt, of kent, maar alleen maar prefab en mixen kent.
Ja.quote:
Ik kan echt slecht tegen de term "nieuwe generatie". Er is vast een groep nieuwe bakkers die alle prefabs en mixjes gebruikt. Die overigens bedacht en gemaakt zijn door de "oudere generatie".quote:Op zaterdag 2 december 2017 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vriendin van mij is meester banketbakker, die beklaagd zich erover dat de nieuwe generatie geeneens meer leert hoe je de echte producten maakt, of kent, maar alleen maar prefab en mixen kent.
Kom een keer bij ons langsquote:Op zaterdag 2 december 2017 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja.
Erger me ook kapot dat je bij veel bakkers zulk beroerd gebak krijgt.
👍 goeie.quote:Op zaterdag 2 december 2017 16:38 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik kan echt slecht tegen de term "nieuwe generatie". Er is vast een groep nieuwe bakkers die alle prefabs en mixjes gebruikt. Die overigens bedacht en gemaakt zijn door de "oudere generatie".
Ik zie de "nieuwe generatie" juist als de mensen die zich daartegen verzetten. En dat zie je, zeker in de grote steden, juist heel erg groeien.
Wij vieren Sinterklaas met de hele familie (40+ mensen) morgen in Krimpen ad IJ.quote:Op zaterdag 2 december 2017 15:46 schreef AnneX het volgende:
[..]
Fietsie...het pepernotendeeg ligt nu voor 30 min in de koelkast.
Hoe heb jij dat nu opgelost?
Hear hear.quote:Op zaterdag 2 december 2017 16:38 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik kan echt slecht tegen de term "nieuwe generatie". Er is vast een groep nieuwe bakkers die alle prefabs en mixjes gebruikt. Die overigens bedacht en gemaakt zijn door de "oudere generatie".
Ik zie de "nieuwe generatie" juist als de mensen die zich daartegen verzetten. En dat zie je, zeker in de grote steden, juist heel erg groeien.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |