abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175525677
registreer om deze reclame te verbergen
Zelf al meer dan 10 jaar bezig en achteraf gezien hadden dingen veel sneller kunnen gaan als zij hun werk gewoon goed gedaan hadden en ze niet zo vast hadden blijven hangen in hun overtuigingen dat het allemaal autisme was.
Uiteindelijk mezelf een burnout in gewerkt door een hele rits mails te schrijven waarna ik elders traumabehandeling kon volgen en dat heeft (denk ik) wat minder goed geholpen, omdat ik me nooit echt helemaal van oude behandelaars los heb kunnen maken (had iets met verzekering of papier-iets te maken, technisch dus).
Ik heb wel leren omgaan met m'n klachten, maar de oorzaak was daarvoor nooit aangepakt. Hoppa, 10 jaar van m'n leven 'verspild' met symptoombestrijding. Dat moet beter kunnen.

Verder nog een nare ervaring met groepstherapie. Lang verhaal kort, ze gooiden er met de pet naar waarna ik uiteindelijk opgenomen werd (beetje parallel aan wat er eind vorig jaar/begin dit jaar gebeurde), klacht ingediend, gesprek en ze gaven hun fouten toe waarna ik besloot m'n dossier in te mogen zien en de klacht te laten vallen, waarna ze ongevraagd en ruim binnen de termijn van een jaar al m'n werk van een jaar creatieve therapie vernietigd bleek te zijn.

Verder heb ik eigenlijk nooit een psycholoog gehad waarbij ik 't idee had dat er wat gebeurde (er gebeurde dan ook daadwerkelijk niets). De psychotherapeut die ik heb gehad deed dit oneindig veel beter. Psychiaters zijn over 't algemeen gesproken wat droog en soms een beetje mafklappers maar over 't algemeen gesproken vond ik ze wel okÚ tot goed.

Heb zelf goede ervaringen met het LKH. Met de reguliere GGZ wat minder goede ervaringen. Er zitten wel mensen met op zich goede bedoelingen, maar als de oorzaken van m'n klachten aldoor blijven bestaan dan heb ik daar uiteindelijk natuurlijk niets aan.

Voor de rest een hoop behandelaars gewisseld (gehad) vanaf 2016. Uiteindelijk is de teller net onder de 30 blijven staan.

Maar het wordt nog vervolgd want er staat nog steeds 't 1 en ander op losse schroeven (technisch verhaaltje weer geloof ik).
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 december 2017 12:28 schreef Fripsel het volgende:

[..]

1NP
Zelf heb ik een goede indruk van 1NP. Helaas kon ik daar niet terecht omdat de betreffende persoon totaal vol zat qua caseload :'(
Had ook buiten m'n eigen woonplaats gezocht, maar alles hier lijkt vol te zitten. Ben al maanden op zoek.
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 14:26 schreef roosjeroosje1988 het volgende:
Vorig jaar hulp aangevraagd, en begin dit jaar voor het laatst daar geweest. Ze waren mij 'vergeten'. Na tig keer contact zoeken heb ik na bijna een jaar binnenkort weer een afspraak eindelijk.
OkÚ, dit is wel heel erg slecht _O- :')
Hoe gaat 't ondertussen met je?
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 12:34 schreef _Hestia_ het volgende:
Ik heb wisselende ervaringen met de GGZ. Bij mijn eerste instantie hebben ze alleen het symptoom (depressie) steeds proberen te bestrijden, wat natuurlijk niet hielp. Dus ik zat vast in een cirkeltje crisisgroep-opname-structurerende deeltijd-ambulante depressiegroep. Met de sociotherapeute van de crisisgroep kon ik ook totaal niet opschieten, zij behandelde iedereen echt als een klein kind. En vaak zei ze dat bepaalde dingen niet konden, terwijl die wel mogelijk waren.

Het toppunt was dat ik van een hoofdbehandelaar een verwijzing wilde voor een gespecialiseerde instelling voor mensen met persoonlijkheidproblematiek om het kernprobleem aan te pakken.
Dit heeft 5 maanden!!! geduurd en heel veel telefoontjes en mailtjes van mijn kant gekost voor ik de doorverwijzing had. Uiteindelijk heb ik ook een klacht ingediend bij de klachtencommissie hierover. De klacht is gegrond verklaard, en ik kon eindelijk weg daar.

Met de tweede instelling echt veel betere ervaringen gehad. De mensen daar waren echt veel professioneler, maar ook veel menselijker. Ik heb daar een behandelopname gedaan, 2 keer een deeltijd, EMDR en de re´ntegratiegroep/trajectbegeleiding. Maar heb overal echt fijne mensen gehad die me echt heel veel hebben geholpen. Vooral tijdens die 2e keer deeltijd heb ik heel veel stappen gezet. Enige waar ik daar soms tegenaan liep was dat de communicatie niet altijd even goed was. Maar tot echt grote problemen heeft dat nooit geleid.

Inmiddels gaat het dankzij de hulp van die tweede instantie zo goed dat ik geen GGZ-hulp meer heb. En nu die persoonlijkheidsproblematiek en trauma's zijn aangepakt, heb ik ook al jarenlang geen heftige depressies meer gehad. Het voelt dus wel een beetje als verloren tijd die eerste jaren bij die eerste instantie, maar uiteindelijk is het door die tweede instantie wel goed gekomen.
Lijkt wel een beetje op mijn verhaal.
Probeerden ze jou er ook van te overtuigen dat hun behandelingen het maximum haalbare voor je waren? (dus dat je deze klachten de rest van je leven zou blijven houden en dat symptoombestrijding etc bladiebla?).
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_175525775
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 12:23 schreef magnetronkoffie het volgende:


Lijkt wel een beetje op mijn verhaal.
Probeerden ze jou er ook van te overtuigen dat hun behandelingen het maximum haalbare voor je waren? (dus dat je deze klachten de rest van je leven zou blijven houden en dat symptoombestrijding etc bladiebla?).
Nee bij mij hebben ze gewoon bij de eerste instantie gewoon geen goed onderzoek naar de onderliggende oorzaken gedaan. Zij dachten gewoon dat ik alleen een chronische depressie had en meer niet.
pi_175526003
quote:
1s.gif Op woensdag 6 december 2017 12:27 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Nee bij mij hebben ze gewoon bij de eerste instantie gewoon geen goed onderzoek naar de onderliggende oorzaken gedaan. Zij dachten gewoon dat ik alleen een chronische depressie had en meer niet.
Dan heb je 'geluk' gehad. Bij mij hadden ze signalen gemist en verder al m'n klachten op m'n autisme gegooid. Bleek ik daarna uiteindelijk toch met oude trauma's en issues rond te lopen, ook al had ik dit wel altijd al aangegeven.

M'n depressieklachten kwamen deels door overbelasting, daar kan ik tegenwoordig wel goed mee omgaan (zolang mensen m'n grenzen blijven respecteren, is er dan ook niet veel aan de hand).

Ze hadden me gewoon niet gehoord en probeerden me ook te overtuigen dat m'n klachten niet te verhelpen waren en echt door m'n autisme kwamen. Te lang ben ik ze blijven geloven (tegen m'n eigen gevoel in ook) maar daardoor ben ik wel beter naar m'n eigen gevoel gaan luisteren :) (ook al begrijp ik dat gevoel geregeld niet gelijk).
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')