FOK!forum / Culinesse à gogo / Fudge
summer2birdvrijdag 1 december 2017 @ 09:12
Hallow,

ik ben bezig met fudge te maken.
Onlangs een batch proberen te maken, met gevolg dat ik die kan weggooien en er een dikke aangebrande suikerlaag op de bodem zit die ik niet weg krijg :')

Weet een van jullie hoe je de suiker niet aan laat branden? Het recept zei dat ik niet mocht roeren na het kookte maar dat resulteerde in aangebrande suiker.

Ik ga het vanmiddag weer proberen en heb basterdsuiker, gecondenseerde melk, cacao poeder, en vannille aroma in huis. Deze recepten ga ik proberen:
http://www.laurasbakery.nl/makkelijke-karamel-fudge/
http://allrecipes.com/rec(...)entType=recipe%20hub

Iemand tips?

Bonusvraag: Hoe krijg je een dikke laag aangebrand suiker op een pan weg? Koken met afwasblokje werkte niet :@
nogeenoudebekendevrijdag 1 december 2017 @ 09:20
Soda voor je pan schoon te krijgen.

En inderdaad niet roeren maar de pan draaien. Rustig beginnen, vuur/stand niet te hoog.
hoechstvrijdag 1 december 2017 @ 09:32
Ik ben gister notabene in een fudge winkel geweest in brighton.

Ze maakte het als babbelaars. Zo smaakte t ook
Lienekienvrijdag 1 december 2017 @ 10:13
Als ik dat eerste recept bekijk moet je steeds roeren, dus heb je niet dat probleem dat je bij je eerste poging had.

Ik heb dit recept gebruikt: https://www.nigella.com/recipes/vanilla-fudge

Wel met suikerthermometer.
summer2birdvrijdag 1 december 2017 @ 22:01
Okey, ben ik weer.
2 fudgen gemaakt.
Poging 1 met dit:
http://allrecipes.com/rec(...)entType=recipe%20hub

En dat resulteerde in een fudge waarin de suiker niet geweldig is opgelost. Wel lekker maar niet perfect.

Poging twee:
http://www.laurasbakery.nl/snelle-chocolade-fudge/

Vrij luie uitvoering maar wel stukken makkelijker. Deze moet ik nog proeven want het werd een beetje laat.

Oh en nog een ding, ik moet niet meer proeven als het bobbelt, suiker is heel heet :@ Wel een mooi brandplekje op mijn pink nu :')

Voor de kerst heb je best kans dat ik die makkelijke gewoon ga maken, want ik wil voor iedereen een portie fudge maken en manier 1 is echt heel tijdrovend en moeilijk.

Zondag ga ik deze nog ff proberen:
http://www.laurasbakery.nl/makkelijke-karamel-fudge/