abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_175419124
registreer om deze reclame te verbergen
Hallow,

ik ben bezig met fudge te maken.
Onlangs een batch proberen te maken, met gevolg dat ik die kan weggooien en er een dikke aangebrande suikerlaag op de bodem zit die ik niet weg krijg :')

Weet een van jullie hoe je de suiker niet aan laat branden? Het recept zei dat ik niet mocht roeren na het kookte maar dat resulteerde in aangebrande suiker.

Ik ga het vanmiddag weer proberen en heb basterdsuiker, gecondenseerde melk, cacao poeder, en vannille aroma in huis. Deze recepten ga ik proberen:
http://www.laurasbakery.nl/makkelijke-karamel-fudge/
http://allrecipes.com/rec(...)entType=recipe%20hub

Iemand tips?

Bonusvraag: Hoe krijg je een dikke laag aangebrand suiker op een pan weg? Koken met afwasblokje werkte niet :@
Twiddel
  vrijdag 1 december 2017 @ 09:20:09 #2
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_175419203
Soda voor je pan schoon te krijgen.

En inderdaad niet roeren maar de pan draaien. Rustig beginnen, vuur/stand niet te hoog.
And so is the past
pi_175419347
Ik ben gister notabene in een fudge winkel geweest in brighton.

Ze maakte het als babbelaars. Zo smaakte t ook
  vrijdag 1 december 2017 @ 10:13:34 #4
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_175419981
registreer om deze reclame te verbergen
Als ik dat eerste recept bekijk moet je steeds roeren, dus heb je niet dat probleem dat je bij je eerste poging had.

Ik heb dit recept gebruikt: https://www.nigella.com/recipes/vanilla-fudge

Wel met suikerthermometer.
The love you take is equal to the love you make.
pi_175436723
Okey, ben ik weer.
2 fudgen gemaakt.
Poging 1 met dit:
http://allrecipes.com/rec(...)entType=recipe%20hub

En dat resulteerde in een fudge waarin de suiker niet geweldig is opgelost. Wel lekker maar niet perfect.

Poging twee:
http://www.laurasbakery.nl/snelle-chocolade-fudge/

Vrij luie uitvoering maar wel stukken makkelijker. Deze moet ik nog proeven want het werd een beetje laat.

Oh en nog een ding, ik moet niet meer proeven als het bobbelt, suiker is heel heet :@ Wel een mooi brandplekje op mijn pink nu :')

Voor de kerst heb je best kans dat ik die makkelijke gewoon ga maken, want ik wil voor iedereen een portie fudge maken en manier 1 is echt heel tijdrovend en moeilijk.

Zondag ga ik deze nog ff proberen:
http://www.laurasbakery.nl/makkelijke-karamel-fudge/
Twiddel
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')