abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_175417778
Lekkere kippensoep van hongaars platteland kan ook net zijn wat u keuken nodig heeft, het is lekker authentiek en gegarandeerd smullen geblazen !

Voorbereiding

Vermoord de kip zo snel als mogenlijk mits humaan, pluk de veren eraf en gooi alle dingen die u niet lekker vind ( lever en nieren en darmen ) in de prullenbak, laat het beste dier daarna nog even nasterven, maar overdrijf nooit, :) Machinnaal vermoorden mag ook, mits u in het bezit ben van en bioindustriedierfabriek

Ui pellen en grof snipperen ( mag ook fijn zijn ) . Prei schoonmaken want boeren vaak vies, , in stukken snijden en wassen. Wortel schrappen en in plakjes snijden. Peperkorrels in kommetje met bolle kant van (soepopschep)lepel kneuzen. Kippenbouten in grote (soep)pan leggen. Groenten, 3 takjes peterselie, 3 takjes selderij en tijm erover verdelen. Peper, laurier en foelie toevoegen en 1 1/2 liter koud water erbij schenken. Bouillon in open pan aan de kook brengen, eventueel schuim met schuimspaan afscheppen. Vuur lager draaien en bouillon op vlamverdeler 2 uur zachtjes laten trekken.

Kippenbouten uit bouillon nemen en op bord leggen. Schone theedoek of fap handoek vochtig maken en in zeef leggen (of fijne puntzeef gebruiken). Bouillon boven andere pan zeven. Bouillon indien nodig ontvetten: laten afkoelen, in koelkast koud laten worden en gestold vet uit soep scheppen. Vel van kippenbouten verwijderen. Vlees van bouten losmaken en in stukjes snijden of met twee vorken in draadjes trekken.

Bouillon opnieuw verwarmen. Eventueel teveel aan vet wegdeppen met keukenpapier of oud gedragen tshirt , Kippenvlees door bouillon roeren en vermicelli boven pan verbrokkelen. Aan de kook brengen en vermicelli in ca. 10 min. zachtjes gaarkoken. Rest van peterselie en selderij fijn snijden en door soep roeren. Kippensoep op smaak brengen met (veel) zout, peper en citroensap.of cupasoup,

Bereidingswijze

Soep met balletjes:
Voeg voor een rijkgevulde kippensoep aan dit basisrecept kleine balletjes (kip)gehakt en een zakje fijne of grove soepgroenten toe.

Drie variaties op het basisrecept.

Gevulde kippensoep: Kook 125 g (met vlees of paddestoelen gevulde) ravioli of tortellini gaar. Snijd 2 stengels bleekselderij in dunne plakjes. Roer de bleekselderij, ravioli, 1 tl suiker, de inhoud van 1 blik tomatenblokjes (400 g) en eventueel een envelopje saffraandraadjes door de kippensoep van het basisrecept. Laat de soep nog 5 min. zachtjes koken.

Griekse kippensoep:

Vermoord nu de kip op zelfde manier, maar probeer het dan minder humaan te doen, dit komt de smaak van auhentieke griekse soep ten goede, darmen wederom in de prullenbak, of geef aan de hond,.

Vervang de Honig vermicelli door 50 g rijst en kook de rijst in 15 min. in de Knorr bouillon gaar. Voeg ook de stukjes kip toe. Klop in een kom 2 AH eieren met de Mixer schuimig. Klop er het sap van 2 citroenen doorheen. Meng er een soepopscheplepel hete bouillon door. Roer het eimengsel door de kippensoep. Warm het geheel al roerend zachtjes door tot de soep lichtgebonden is, maar laat de soep niet meer koken. Strooi er peterselie over en serveer er geroosterd stokbrood bij. Mogen ook krenten bollen zijn,

Surinaamse kippensoep:

Vermoord nu de kip met voodoo spreuken en bid tot de goden terwijl u dit doet dat de nieuwe minaar van uw ex door een vreselijk obgeluk om het leven zal komen, verder alles fewoon zelfde, darmen in de prullenbak enz enz

Roer voor een stevige maaltijdsoep 300 g pindakaas door de kippenbouillon van het basisrecept (zonder kippenvlees). Verwarm het geheel tot een gebonden soep ontstaat. Snijd 1/2 paksoi in fijne reepjes en voeg dat met de stukjes kip en 1 uitgelekt blik maiskorrels (300 g) toe. Laat de soep nog 5 min. zachtjes koken en breng op smaak met sojasaus en sambal. Serveer met fijngehakte selderij en cassavekroepoek.
Serveertips

Bevat per eenpersoonsportie:
energie 155 kCal - eiwit 16 g
vet 5 g - koolhydraten 12 g

Bron: AllerHande 04 2004
pi_175435976
Een willekeurig recept is geen topic waard. Vragen of ervaringen wel.
Spoilers!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')