abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175464352
registreer om deze reclame te verbergen
FF, ik heb er maar 1 en na mijn hele repertoire eindig ik bij zo'n weigerbui ook met hem opgetild. Geen tips dus.

Verven wordt hier ook zo'n bruine drap. Vorige week verfden we een Sintkleurplaat en daarna nog op wit papier. De "truc" om toch een aardig resultaat te krijgen, was op tijd een nieuw papier geven :P

Als het gaat over creativiteit moet ik altijd denken aan dit liedje:

Op ons kdv doen ze na Sinterklaas een speelgoedvrije week. Ze laten de kinderen dan alleen spelen met dozen, natuurlijke materialen en huis tuin en keuken dingen. O+
  zondag 3 december 2017 @ 08:51:01 #27
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_175464531
Geen tips FF, ik til N ook nog heel vaak als ze niet wil lopen. Soms samen met de loopfiets waar ze ook niet meer op wil lopen,

Gaaf hoor, samen rechten studeren. :D

Oei Aerenia! Ik had wel gezien dat je weg was, maar dat had ik er niet achter gezocht. Jammer dat de Sint en Pieten niet kwamen, die stonden in de file :D

Verwachtingen zijn idd lastig los te laten. Maar anderzijds verrassen ze je ook steeds; zo tekende N van de week een prachtige koekenpan met pannenkoek :o terwijl ze daarvoor alleen krassen tekende. Dat vind ik zo leuk, ineens weer wat nieuws kunnen.

Vandaag maar eens heel veel speelgoed opruimen, want de huiskamer lijkt wel een speelgoedwinkel...

[ Bericht 11% gewijzigd door SaskiaR op 03-12-2017 09:15:49 ]
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_175464583
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 22:38 schreef AwayTL het volgende:
Ik moest vandaag zo hard lachen om Frans. Ik moest vanmorgen een hoorcollege inhalen en papa en V waren naar zwemles. Frans was zo geintrigeerd door mijn oordopjes dat hij zijn televisieprogramma vergat.

Uiteraard moest hij ook een dopje in en hebben we samen het hoorcollege bestuursrecht gevolgd. Frans heeft een nogal uitgesproken mimiek en zat met een super geconcentreerd (lees: boos) gezicht het verhaal te volgen. Bij de casussen zat hij ook mee te knikken als de docent een vraag stelde en mij verwachtingsvol aankeek voor de bevestigingsknik met het antwoord.

Ik denk dat hij als hij 20 is al dromend antwoord kan geven of iemand al dan niet een belanghebbende is in bestuursrechtelijke zin :+ .
Haha! Rechten voor kinderen! Ken je de Zweetvoetenman al? Zijn ze nog een beetje jong voor maar het is zo’n leuk boek!

En ik moest ook zo hard lachen om F op strooptocht O+
pi_175464671
registreer om deze reclame te verbergen
FF, zo'n periode hebben we hier ook gehad (vooral toen broertje net arriveerde). Tips:
Loopfiets
Helpen duwen
Weg laten wijzen
Ding om vast te houden aan de wagen
Toch gewoon op de meerijplank worstelen
Omkopen :7 koekjes mee

Maar bij alle punten komt gewoon een hoop geduld en lage verwachtingen van de actieradius. Ik ging in die tijd nergens 'heen', we gingen gewoon even wandelen en dan zie je wel waar je uitkomt. Naar de winkel moeten met boodschappenlijstjes creeert stress voor jezelf waar je kind nog niks van snapt helaas. Het gaat voorbij! Tegenwoordig gaat hij meestal mee op zijn loopfiets en dan wacht hij op me op de hoeken van de straat :+. En daarbij kun je over een tijd ook fietsen natuurlijk, dan heb je ze allemaal binnenboord 8-).
pi_175465387
I kreeg die knipbladen van SES van kraambezoek. Ik heb ze nog maar even weggelegd. Voor de komende twee jaar of zo.

Geen tips FF, sorry. Lijkt me lastig zo, met drie kinderen. Respect dat je überhaupt de deur nog uit gaat. :+.

Away, wat klinkt dat grappig en schattig. :D. Kon je het college thuis volgen?

Room, ik las nog dat jullie weer in wat rustiger vaarwater zitten. Wat fijn! Wij hebben hier ook een paar weken een klein draakje gehad. Heel logisch natuurlijk, met een zusje erbij en een mama die zo gek doet, maar we zaten met onze handen in het haar. Gelukkig is de situatie hier thuis weer een stuk normaler aan het worden en is I ook prompt weer zijn eigen lieve, gezellige zelf. O+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_175465634
Thanks voor de tips! Loopfiets is idd nog een optie, die was eerder nog te groot maar zou nu wel moeten passen, maar ik ben bang dat ik dan kinderwagen, peuter en loopfiets mee moet zien te krijgen. Maar dat ga ik met man erbij wel even uitproberen. Het is zo'n 15 minuten lopen naar het grote winkelcentrum of 5 naar het kleine, maar regelmatig is het eind van de straat al te ver. En het mooie is dat mijn vader vandeweek nog zei dat O altijd rustig lange stukken mee liep, het liefst aan het handje :') Maar de herkenning is sowieso ook al fijn!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_175466663
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 21:15 schreef AwayTL het volgende:
Knipbladen volgens opdracht :+ :+ :D :D . Ja, nee dat zie ik ze beide echt nooit en te nimmer thuis doen.

Hilmo, dit is niet negatief bedoeld, maar heb je soms niet al een te vastgezet beeld in je hoofd wat je graag wilt dat hij kan omdat het jou plezier geeft?
Ik lees namelijk uit je posts wel vaker dat je het echt heel erg jammer vindt en heb het idee dat dat ook soms wel diepe teleurstelling voor jou is.

Ik heb dit zelf ook wel eens hoor, dan heb ik een beeld in mijn hoofd dat ze lekker samen leuk kunnen spelen (dit ook lange periode veelvuldig gedaan hebben) en dat ze nu elke seconde dat ze samen zitten ruzie hebben. Dat frustreert mij enorm, maar dat komt omdat ik verkeerde verwachtingen heb. Sq gaf toen weer een nuchtere opmerking dat het fantasiespel bij hun echt in fases gaat en toen pas realiseerde ik mij dat dat hier ook het geval is. Het los laten en echt veel meer met hun weer spelen geeft ook rust en liefde naar elkaar toe. Die ommekeer is alleen gekomen omdat ik mij anders ben gaan gedragen en niet zij.

Misschien speelt het helemaal niet bij jou hoor, maar dan misschien voor iemand anders die deze wijsheid kan gebruiken nuttig.

Ik las terug en moest echt keihard lachen om F die even alleen de kastjes plundert in het holst van de nacht. Wat een heerlijk jong is het O+ .
Goed punt Away, ik denk dat je daar zeker het goed verwoord. Je hebt toch van die ideaal beelden in je hoofd, van lekker knutselen of puzzelen samen, zoals sommige hier ook hebben. (al mag ik absoluut niet klagen over zijn doozettingsvermogen bij spelletjes doen en dat is toch echt in mijn top 3 wat ikzelf geweldig vind) Dat vind ik nog wel lastig om idd rust mee te hebben.Ik ga proberen lering te trekken uit jouw tekst O+
Ik heb het nu al wat toegepast bij vrij laten gaan als hij zich niet wil houden aan spelregels maar vrij wil spelen en daar allemaal fantasie op los laat. Het gaat vooral om het plezier dat hij ermee beleeft.

[ Bericht 6% gewijzigd door Hilmo op 04-12-2017 21:53:07 ]
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_175467025
Ik deed peuter bij niet lopen op m'n rug in de drager. Daar was de wompat zo fijn voor. Inmiddels loopt ze alles.
pi_175467144
Dat is ook wel een hele saaie weg FF :+ Wel een superweg voor een loopfiets! Neem wel iets mee om de loopfiets aan de wagen vast te kunnen maken als hij hem zat is. Anders krijg je dit soort taferelen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Klemmen tussen de stang lukt wel een beetje, maar jouw wagen is natuurlijk een stuk breder.

Haha Away, nu al beginnen met z'n juridische opvoeding :7
pi_175467165
F is nog steeds niet helemaal lekker dus we gaan maar op tijd beginnen met de kado's vanmiddag.
Hoe was het bij de vierders gisteren? Voor de vierders vandaag; veel plezier! <O)
pi_175467279
DaD fijn dat I zo snel weer zichzelf was. Het zijn nogal wat veranderingen natuurlijk.

En knutselen! Mijn ervaring is dat het mengen van verf juist het mooie is voor kinderen. Kijken hoe de kleur verandert en met je penseel lijnen trekken. Wij volwassenen zijn heel erg resultaatgericht, maar voor kinderen is het proces juist het doel van de activiteit.
Hier begint het vaak met «iets» tekenen. Als ik het dan niet op tijd weg trek, dan wordt alles bruin. Vaak met een verklaring als»ja en toen kwam de boze wolf en toen kwamen er stenen». Dan blijkt er dus een heel verhaal achter de bruine krassen te zitten :D
pi_175468234
Ach zolang het W geen zak kan schelen of alles eindigt als bruine vlek (its a monster mommy!!), mij ook niet.

Hij zit nu naast me te kleuren met water :') t's sintkado.
pi_175468307
Oh en die loopfiets eindigde vroeger heel vaak onder in de wagen idd :'). Gisteren waren we met zijn 2en op pad en hij wou dat ik en de boodschappen, en de loopfiets zou dragen. How about no? Toen ik opperde dat we hem dan maar moesten laten liggen, zat hij er zo weer op :Y).
pi_175469591
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 12:11 schreef WupWup het volgende:
Ik deed peuter bij niet lopen op m'n rug in de drager. Daar was de wompat zo fijn voor. Inmiddels loopt ze alles.
Ja, wij liepen idd vaak in het bos met allebei in een kind in de drager (of de oudste bij mijn man op zijn nek) en de een (= ik) met een fiets in de hand. Supergezellig, werd dan een klein rondje lopen...
pi_175469609
quote:
1s.gif Op zondag 3 december 2017 13:10 schreef Crumpette het volgende:
Oh en die loopfiets eindigde vroeger heel vaak onder in de wagen idd :'). Gisteren waren we met zijn 2en op pad en hij wou dat ik en de boodschappen, en de loopfiets zou dragen. How about no? Toen ik opperde dat we hem dan maar moesten laten liggen, zat hij er zo weer op :Y).
En ook dit ja. Werkte altijd. Doei, laten we de wagen toch gewoon liggen?
  zondag 3 december 2017 @ 17:37:09 #41
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_175473588
De wagen laten staan ja? Ik zou de loopfiets laten liggen :P . Zo sneu voor de baby anders.

Hoop no walks herkenning en een dikke +1 op Franny en de rest. Met als toevoeging: heb nooit haast, ze ruiken het. Voor haast: koop een bakfiets.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_175473964
Wagen, fiets, potato, potato :+
  zondag 3 december 2017 @ 19:50:40 #43
56471 pinquit
oh my lama!
pi_175475925
quote:
1s.gif Op zondag 3 december 2017 14:11 schreef Mineola het volgende:

[..]

En ook dit ja. Werkte altijd. Doei, laten we de wagen toch gewoon liggen?
Hier werkt dat niet. Dan toch geen loopfiets/loopauto meer, kind loopt onverstoord door :') mja dat vind ik zelf dan niet zo grappig :P
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_175487957
Hoe gaat het vandaag Fazz? En toch leuke pakjesmiddag gehad?

Ik kan zelf niet knutselen, niet fatsoenlijk knippen, kleur zelden tussen de lijntjes en voor puzzelen heb ik het geduld niet.....mijn vrouw dus wel maar die heeft een hekel aan naar buiten gaan als het onder de 20 graden is. Kortom ik ben van de buitenactiviteiten en zij van de binnenactiviteiten. (nee iets minder zwart-wit maar jullie snappen het)

Gisteren een leuke pakjesochtend en middag gehad. B was vooral erg blij met zijn op afstand bestuurbare auto en wij ook. Wat een lol heb je met zo'n ding.
Ik had wel aardig wat koffie nodig, ik was zaterdag met vrienden in Amsterdam geweest waar er ietsie meer bier werd gedronken en het ietsie later werd dan ik vooraf had bedacht. :{ :D

En ik las spugen bij Franny, de next level. Hoe gaat het nu?
pi_175489782
Wij vieren gewoon morgen pakjesavond, N. kijkt er heel erg naar uit. :D O+ Morgen is er ook nog Pietengym op ons kdv, eens kijken of we daar nog langs kunnen en dan is het wel weer genoeg geweest dacht ik zo.

Leuk trouwens, zindelijkheid. :') N. moest tot ongeveer een maand geleden niks van de wc of het potje weten, maar inmiddels plast ze meerdere keren per dag op de wc. Super goed natuurlijk, maar wel een beetje jammer dat ze vannacht om 4 uur heel hard huilend wakker werd omdat "Ikke moet pjassen mama! :'( Wil graag oppe potje!" en ze vervolgens bibberend van de kou (echt zoals in tekenfilms _O- )op het potje haar plasje deed. En dat terwijl ze overdag nog gerust ruim de helft van haar plasjes gewoon in haar luier doet. }:|
pi_175490364
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 12:11 schreef WupWup het volgende:
Ik deed peuter bij niet lopen op m'n rug in de drager. Daar was de wompat zo fijn voor. Inmiddels loopt ze alles.
Fokwet _O-
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_175492700
quote:
1s.gif Op maandag 4 december 2017 15:35 schreef WupWup het volgende:

[..]

Fokwet _O-
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
_O-
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
  maandag 4 december 2017 @ 18:13:31 #48
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_175493193
:D
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_175495765
Haha, Wup. _O-

Wij vieren zaterdag pas pakjesavond. Komt nu beter uit met de familie, en zijn besef is nog niet zodanig dat hij last heeft van later vieren. Hoewel er laatst bij de film Het Paard van Sinterklaas wel ineens enthousiast 'Taas! Taas!' geroepen werd, dus íets heeft hij al wel meegekregen.

Verder kwakkelen we hier allemaal nogal met de gezondheid. Ketel heeft al dagen dunne diarree en zo nu en dan zeehondenhoest. Hij is er verder wel vrolijk onder, maar kon vannacht vanaf half 4 nier meer alleen slapen. Gelukkig viel hij in het grote bed alsnog snel in mijn armen in slaap. O+ Had zelf die slaap ook wel nodig, want ik heb vandaag en gisteren met griep op de bank gebivakkeerd.
pi_175496230
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 13:17 schreef exode het volgende:

En ik las spugen bij Franny, de next level. Hoe gaat het nu?
Lief dat je het vraagt!
Het viel mee: ze is een dagje niet lekker geweest en hield niets binnen. Na veel slaap was ze tegen de avond weer opgeknapt. Zondag gingen we naar opa en oma waar ze erg verrast werd toen daar ineens twee pieten binnen stonden met cadeautjes (en wij ook, hadden opa en oma met twee nichtjes van I geregeld). Waar ik op haar leeftijd volgens mij achter m'n moeder was weggekropen in zo'n situatie ging I gewoon kletsen. Extra lief & tof: ze wilde eerst een cadeautje voor haar kleine broertje uitpakken voor ze zelf een eigen cadeau uitpakte. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')