abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175394628
registreer om deze reclame te verbergen
Idd Alicia. :'(

Sara, ik vind je super stoer dat je om hulp hebt gevraagd. Ik hoop dat je de juiste hulp te pakken krijgt.

Zonnestraal, herkenbaar. Ik heb in de kraamweek zelfs hardop tegen man uitgesproken: "wat hadden we het toch goed met zijn drieen" . Uiteindelijk leek alles zelfs veel makkelijker te gaan dan bij nummer 1. Gewoon, ondat veel dingen al een soort routine zijn oid. Andere dingen blijven lastiger met twee kleintjed, maar ook daat hadden wij snel een weg in gevonden! Het komt rcht goed!!!

Ik klaag graag tegen andere over mijn baby die niet doorslaapt. Ben ik nu raar? Eigenlijk vind ik het niet erg dat ie snachts wakker wordt, maar dat het zo wisselend is kan ik niet tegen als halve autist. Soms slaapt die door tot 8 uur, soms is ie om 6 uur wakker, soms wil ie om 4 uur een fles en valt ie direct weer in slaap en soms krijst ie om 1.30 uur al alles bij elkaar en gaat het de hele nacht door.
pi_175394713
Zonnestraal, ik dacht die eerste week niet dat ik ooit nog zelf boodschappen zou kunnen doen, of überhaupt iets zelfstandig met alle kinderen. Het klinkt als een cliché maar je went er echt aan! Zorg dat je de eerste tijd niets moet (ook geen bezoek wat niet heel dicht bij je staat), en maak vooral goed gebruik van de kraamhulp. En onthoud dat de eerste weken echt het pittigst zijn, daarna wordt het echt makkelijker!

Ik leef nog steeds grotendeels van dag tot dag, heb ik een dag waarop het niet loopt dan app ik m'n man dat hij voor eten moet zorgen. En we hebben heel veel kleding voor de meiden dus wassen is maar eens per week echt noodzakelijk en daar hebben we evt weekend voor.

Goed dat je hulp zoekt Sara! Hopelijk kunnen ze je weer de goede richting op helpen! Je hebt iig de lastige eerste stap al gezet!

En doorslapen :') Ik heb me ingesteld op 1 zeer vermoeiend rotjaar, dus elke nacht die ze eerder pakken of wat langer aaneengesloten slapen is mooi meegenomen. Maar ik kijk persoonlijk nog veel meer uit naar het op tijd naar bed gaan. Ik mis de avonden voor mezelf echt enorm, daar heb ik wel wat (korte) nachtelijke onderbrekingen voor over. En bij een echt slechte nacht kan ik dan de avond erna vroeg naar bed, dat zit er nu echt nog niet in.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_175397731
Sara, wat goed dat je aan de bel trekt, knap hoor! Hopelijk levert het wat op. :*.

Zonnestraal, ook hier herkenbaar. Nu kampte ik fysiek ook met nogal een uitdaging na de bevalling, maar ik heb ook wel geroepen dat we het zo goed hadden met zijn drieën en dat alles nu verpest was. En ik heb mezelf zelfs afgevraagd of ik wel zo blij geweest zou zijn met de positieve zwangerschapstest als ik alles van te voren had geweten.
A is morgen vijf weken oud en de mist is aan het optrekken hier.
Je kan het!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_175397929
registreer om deze reclame te verbergen
Zonnestraal ook van mij maar even hart onder de riem.
Het herkenbare van waarom moest ik nou zo nodig een 2e al tijdens de zwangerschap die ruk was en toen een nasleep na de bevalling waardoor pas na 7 weken eindelijk een roze wolkje werd.
Maar het gaat allemaal goed komen, zoals gezegd kies kleine doelen per dag en het kleine humpie draait voor je het weet mee in jullie ritme van dreumes/peuter.
En soms lukt het even niet en dan niet, morgen weer een dag.

To be honest, ik heb nu wel eens het gevoel naar nummer 2 van meisje wat doe ik je aan; de aandacht die haar broer onverdeeld kreeg en waar zij maar mee te dealen heeft dat ze soms wachten moet, even niet slapen kan, een (onbedoelde)beuk van haar broer krijgt of dat ze echt even huilen moet want aandacht voor broer is ook nodig.
Maar het is zo'n blij meisje en ze hoort er zo volledig bij O+
En straks als grote broer naar school gaat heeft zij volledig aandacht van ons overdag.

Sara :* je bent dapper en ontzettend goed bezig.

[ Bericht 0% gewijzigd door BlueEyes op 30-11-2017 15:17:11 ]
pi_175398942
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 november 2017 20:22 schreef Good.vs.Evil het volgende:
heb inmiddels geen vriend meer die ik moet entertainen/verzorgen
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 20:47 schreef Good.vs.Evil het volgende:
Ik heb er maar 1, maar mijn ex gedroeg zich in de kraamweek ook als een klein kind..
Even selectief quoten hoor, je bent dus niet meer samen met de vader van je baby? Wat heftig joh! :*
pi_175399095
Blue, dat was ook allemaal wel zwaar he. Maar je hebt wel een prachtig leuk meisje!

Ik denk heel af en toe: hoe zou mijn leven er nu uitzien als we het bij alleen I hadden gehouden? Tja, heel anders dus. :P . Met een kind dat al bijna naar school gaat en de vrijheid & zelfstandigheid die daarbij komt kijken. Dan denk ik: goh, was wel relaxed geweest. _O- .

Maar ja, Y. O+ . Wie wil er nou niet een Y? O+ .

Hij is overigens helemaal gek op onze kat. Als hij aan het sputteren is (omdat hij wil kruipen en het lukt niet) en die kat loopt langs, dan is het meteen weer goed. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_175399719
registreer om deze reclame te verbergen
Zonnestraal; Ik heb dan maar 1 kind, maar ik vond het weer op krachten komen ook echt tegenvallen. 2 weken geleden heb ik met werk nog geregeld om vakantie op te nemen na mijn verlof, omdat ik mezelf nog niet (volledig, ik wilde de helft, zij zeiden och, doe maar rustig en begin in januari weer) zag werken. Nu echter denk ik dat het best had gekund. Vooruitkijken is dus echt een valkuil merkte ik. Dus ik sluit me eigenlijk aan bij de rest, kleine doelen, rustig aan en soms gewoon even flink huilen en overnieuw beginnen. :*
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_175400854
En voor je het weet zit je te kijken naar dit soort taferelen O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_175401134
:* voor sara, hopelijk krijg je snel de juiste hulp.

en ook voor zonnestraal, ik lees veel herkenning hier en dat het echt beter wordt.
Ik vond 1 baby al heftig in het begin, laat staan als je al kinderen hebt.

mijn baby kwam gisteren uit bed met haar dat wel getoupeerd leek (het deel waar ze op ligt achter in haar nek). Heb het proberen te kammen, dat helpt iets maar niet helemaal. ik ontdekte net ook een knoopje, als ze op haar buik ligt maar proberen eruit te krijgen. Als iemand tips heeft graag!
pi_175403368
Ha, ze waren dan voor zonnestraal bedoeld, maar jullie verhalen over een tweede doen mij stiekem ook goed. Herkenbaarheid O+
pi_175405577
Ik zit er eigenlijk best even doorheen.
M. is de laatste dagen steeds meer aan het huilen, met vandaag als hoogte/dieptepunt. Alleen als ik sta en wiebel met hem is het een beetje oké. Als in miemelen en wringen. Al het andere is keihard brullen :'( ik vind hem zo zielig, het zit zo duidelijk niet lekker ;(
Slapen doet hij nu eigenlijk alleen in de kinderwagen als ik aan het lopen ben en (godzijdank) ‘s nachts.

En dan vind ik het ook weer zielig voor S., want die plant ik maar voor de tv, omdat ik verder niets met hem kan doen.
pi_175406203
LeSage. :*
  donderdag 30 november 2017 @ 16:44:47 #138
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_175406812
Wat Cygne zegt. Want ik kan wel zeggen het wordt beter, S vindt het vast geen ramp, zoek hulptroepen etc, maar het is natuurlijk gewoon stom en zielig voor M en ook voor jou.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_175406935
Pfff, dat is ook zwaar inderdaad. En dan is het ook nog van dat grijze donkere weer.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_175407972
Flav: Wat een gedoe met de verzekering :{
Sara: :* Goed dat je hulp hebt gezocht. Hopelijk gaat het snel wat beter :*
Zonnestraal: Welkom in dit topic en nog gefeliciteerd O+ Ik vind het soms met 1 al zwaar.. Goed dat je het aangeeft aan je partner.
Franny: Vervelend dat jouw familie zo doet.. Wel herkenbaar. Mijn moeder wilt dat ik iedere dag een foto stuur. Maar op de een of andere manier lukt het me niet altijd ook als is het maar 2 minuten werk.
Lemijn: Jaa het is jouw zoon en die blijft en gaat voorlopig niet meer weg O+
BE: lief dat ze zo lief samen spelen. Daar doe je het voor O+
LeSage: Vervelend ;( Volgens mij heerst de griep een beetje

Betreft doorslapen... Nou hier de afgelopen 5 nachten ( op de nacht na prikjes na) drama. Die arme E. krijst zichzelf een verhoging. Vannacht duurde het ook 2,5 uur voordat hij sliep, ik weet soms echt niet wat ie wil... Konden ze maar praten ;( Opvallend is in mijn omgeving dat de kindjes die flesvoeding krijgen het meeste doorslapen... Maar ik las ergens dat kindjes die 's nachts wakker worden om te drinken intelligenter zijn. Maarja er wordt zoveel gezegd.
  donderdag 30 november 2017 @ 17:42:44 #141
253769 Good.vs.Evil
Hope I ruin your day!
pi_175408019
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 10:36 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]


[..]

Even selectief quoten hoor, je bent dus niet meer samen met de vader van je baby? Wat heftig joh! :*
Nee, nu bijna een maand. En het bevalt me prima, heb het idee dat ik veel meer rust heb.

Helaas is het een klein kind die "ik wil je niet alleen in mijn woning, naast mijn werktijden ben je welkom om tijd met je dochter door te brengen, trek ik me wel terug" leest als "je mag geen contact meer met haar"
En nu dus begint te dreigen met fysiek geweld naar m'n ouders, zus en mij als hij een van ons met de kleine ziet. |:(
So if you see me, and I’m lonesome and stoned,
So far down, the devil loved me high...
I’m just trying to untangle my mind.
pi_175409164
G.vs.E: omdat ik je ook nog ‘ken’ van het Singles-topic: sterkte. :*
Lijkt me een kutsituatie.
  donderdag 30 november 2017 @ 18:52:11 #143
253769 Good.vs.Evil
Hope I ruin your day!
pi_175409383
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 18:41 schreef vencodark het volgende:
G.vs.E: omdat ik je ook nog ‘ken’ van het Singles-topic: sterkte. :*
Lijkt me een kutsituatie.
Leuk is anders idd, maar ben liever een 'Single' mama dan dat ik met hem nog een relatie heb. Ik plak geen labeltjes, maar zijn gedrag tijdens en na de zwangerschap leken me te veel op borderline om daarmee samen te kunnen en willen blijven. G. was een kindersurprise, als wij haar niet hadden was het zeker al veel eerder geëindigd. Ik ben opgelucht met de beslissing die ik heb gemaakt. En als hij zo doorgaat ga ik dan ook aangifte doen.. G. en ik redden ons wel, hij heeft in al die tijd weinig tot niets bijgedragen financieel. Geen meubels voor in de kinderkamer, geen kleding.. Misschien in totaal 4 pakken luiers en 6 pakken voeding.
So if you see me, and I’m lonesome and stoned,
So far down, the devil loved me high...
I’m just trying to untangle my mind.
pi_175409655
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 18:52 schreef Good.vs.Evil het volgende:

[..]

Leuk is anders idd, maar ben liever een 'Single' mama dan dat ik met hem nog een relatie heb. Ik plak geen labeltjes, maar zijn gedrag tijdens en na de zwangerschap leken me te veel op borderline om daarmee samen te kunnen en willen blijven. G. was een kindersurprise, als wij haar niet hadden was het zeker al veel eerder geëindigd. Ik ben opgelucht met de beslissing die ik heb gemaakt. En als hij zo doorgaat ga ik dan ook aangifte doen.. G. en ik redden ons wel, hij heeft in al die tijd weinig tot niets bijgedragen financieel. Geen meubels voor in de kinderkamer, geen kleding.. Misschien in totaal 4 pakken luiers en 6 pakken voeding.
Blij dat je er zelf zoveel vertrouwen nu in hebt dat je de juiste beslissing hebt genomen.
Veel vertrouwen in de toekomst met je baby dus.
Good luck dan maar!
:)
  donderdag 30 november 2017 @ 19:28:38 #145
253769 Good.vs.Evil
Hope I ruin your day!
pi_175410144
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:03 schreef vencodark het volgende:

[..]

Blij dat je er zelf zoveel vertrouwen nu in hebt dat je de juiste beslissing hebt genomen.
Veel vertrouwen in de toekomst met je baby dus.
Good luck dan maar!
:)
Komt helemaal goed.. Voor mijn gevoel is het nu al minder zwaar om mama te zijn. :s)
So if you see me, and I’m lonesome and stoned,
So far down, the devil loved me high...
I’m just trying to untangle my mind.
pi_175410492
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:28 schreef Good.vs.Evil het volgende:

[..]

Komt helemaal goed.. Voor mijn gevoel is het nu al minder zwaar om mama te zijn. :s)
Ik zag laatst je hele blije baby voorbij komen dus dat zit ook wel goed! :)
  donderdag 30 november 2017 @ 20:01:09 #147
253769 Good.vs.Evil
Hope I ruin your day!
pi_175410792
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:48 schreef vencodark het volgende:

[..]

Ik zag laatst je hele blije baby voorbij komen dus dat zit ook wel goed! :)
Ja blij ei is ze O+
Alleen begint ze nu een beetje verkouden te worden -O-
So if you see me, and I’m lonesome and stoned,
So far down, the devil loved me high...
I’m just trying to untangle my mind.
pi_175410923
Och LeSage. :* Heb je een draagdoek/zak waardoor je toch ook je handen voor S. vrij hebt?

Heftig zeg GvsE. Volgens mij doe je het heel goed :*

Memoru, L. krijgt volledig fv inmiddels, maar nog geen haar op haar hoofd dat denkt aan doorslapen. Uiteraard is ze wel hyperintelligent. *O*

Twee kinderen.. Volgens mij heb ik geluk gehad, want vanaf het begin (muv die periode dat L. de draagzak weigerde en we &%#@/& spruw hadden) vind ik de combi dreumes/peuter en baby niet zo heel heftig. Tuurlijk zitten er wel eens dagen tussen waarop ik bijna naar de bouwmarkt was gereden voor een rolletje behang + lijm, maar over het algemeen zijn ze beide super lief en leuk en kunnen ze zich ook goed met elkaar (of afzonderlijk) vermaken. Sinds L. kan kruipen/lopen langs de bank heb ik bijna geen kind meer aan haar, zo tevreden. O+ Ik maak regelmatig de badkamer schoon, ruim vervolgens de vaatwasser uit om daarna nog af te stoffen, zonder ook maar door een kind lastig gevallen te worden. Helaas is het serene samengespeel wel altijd afgelopen op het moment dat mijn derriere de bank raakt. :+

De gevoelens "we hadden het zo goed" en "wat hebben we gedaan" waren hier in de zwangerschap en in de eerste dagen (weken?) overigens ook wel aanwezig, maar L. hoort er nu toch echt zo bij. O+
pi_175411278
Mijn baby heeft van 4 tot 6 maanden doorgeslapen. Toen ineens niet meer en af en toe een nachtje ineens weer wel. Nu slaapt hij een stuk of 3 x per week door en hij is bijna jarig.

Het komt vanzelf wel.
Al begrijp ik wel dat het extra zwaar is als je nog een dreumes of peuter rond hebt lopen.
Ook zonder tweede trouwens. Ik ben na een jaar wel toe aan een uitslaap dag.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_175412298
Schoonmaken met 2 kids op de vloer :')
De 1 terroriseert de ander en ik kan steeds scheidsrechter spelen.
En dan doet dat kleine monstertje niet onder voor de grote :D
Dus schoonmaken gebeurt met mini in bed of box en de ander met puzzels aan tafel.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')