abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175296839
registreer om deze reclame te verbergen
Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

OkÚ. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt ge´ntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
https://bitonic.nl/
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Direct de Bitcoin Koers zien:
http://preev.com/btc/eur
http://www.alltimehigh.nl/
https://cryptowat.ch/bitstamp/btcusd

Sites:
CryptoCurrency Market Capitalizations
https://cointelegraph.com/
Bitcoin Block Explorer - Blockchain
https://blockexplorer.com/

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen.


giphy.gif

[ Bericht 0% gewijzigd door Zith op 25-11-2017 13:22:23 ]
pi_175296866
de leuke plaatjes zijn eruit ;(
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_175296903
quote:
99s.gif Op zaterdag 25 november 2017 11:59 schreef Funksoldier het volgende:
Waar en hoe kan je zien of je btc adres ook btg bevat? Heb via Coinomi mijn adressen gesweept via manier van Tourniquet, maar krijg melding 'geen funds'.

Edit: Via https://blockdozer.com zie ik wel funds erop staan.
Je moet ook niet de adressen sweepen, maar de Private Key van het adres waar je BTG op hebt staan. :)
pi_175297448
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 12:08 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Je moet ook niet de adressen sweepen, maar de Private Key van het adres waar je BTG op hebt staan. :)
Ja deed ik ook. Stonden al poosje in electrum, dus verhuisd naar nieuwe wallet en (oude) private key gesweept. Maar hij zegt dat hij leeg is.
… pardon me 4 livin', but this is MY world 2!
pi_175297722
quote:
99s.gif Op zaterdag 25 november 2017 12:41 schreef Funksoldier het volgende:

[..]

Ja deed ik ook. Stonden al poosje in electrum, dus verhuisd naar nieuwe wallet en (oude) private key gesweept. Maar hij zegt dat hij leeg is.
Dan zijn er 2 mogelijkheden:
1. Je probeert funds uit een SegWit-adres (begint met een 3) te sweepen, dat kan niet bij Coinomi
2. Je hebt toch niet de juiste private key te pakken

Maar heb je het nu over Bitcoin Cash of over Bitcoin Gold? Want https://blockdozer.com is een explorer voor Bitcoin Cash, niet voor Bitcoin Gold. Dit is een blockexplorer voor BCG: https://btgexp.com Het gaat er echter om of je BTC had ten tijde van de fork (block 491407).

[ Bericht 2% gewijzigd door Tourniquet op 25-11-2017 13:04:40 ]
pi_175297867
Maak je niet per ongeluk de fout die ik maakte? :@ Want ik had hetzelfde.

Als je in Electrum in die oude lege wallet op de Adresses tab klikt zie je allemaal adressen en bovenaan Used met een plusje ervoor. Klik daarop en klik rechts op het bovenste adres dat dan verschijnt. Dan Private Key. En dan in Coinomi scan je de QR code van die private key (na Sweep wallet). Dat doe je met alle Used adressen voor de zekerheid.

En verder naar beneden onder alle adressen staat nog een plusje bij Change oid. Ook die proberen.
pi_175298067
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb ze bij bitcoin gold en bij bitcoin cash geprobeerd.

Ook heb ik de private keys gedaan, ook met QR geprobeerd. Ik ga straks de stappen nogmaals doorlopen om te kijken of ik iets over geslagen heb.

Tot nu toe heb ik in Electrum bij 'adressen' op 'receiving' en 'used' en heb daar 4 adressen met bedragen erachter. Die heb ik r-muis en dan private key gedaan, wachtwoordje invullen en dan key en/of QR gebruikt. Klopt toch? Geen segwit, beginnend met KY. Ook dit klopt toch?
… pardon me 4 livin', but this is MY world 2!
pi_175298126
giphy.gif

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_175298221
Bitcoin Diamon stijgt aardig door, defuq...
pi_175298242
Als je alle forks vanaf juli bij elkaar optelt staat de 'echte' BTC prijs nu op $11.400 :D
pi_175298323
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 13:29 schreef fckdedeurkruk het volgende:
Bitcoin Diamon stijgt aardig door, defuq...
Waar kan je de prijs zien?
pi_175298361
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 13:35 schreef brombeer_ het volgende:

[..]

Waar kan je de prijs zien?
Op Binance en https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin-diamond/

Ik heb 'm zelf gedumpt op 0.008, staat nu al op 0.012. Zal er mee te maken hebben dat alleen Binance ze trade waardoor er schaarste ontstaat.
pi_175298379
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 13:37 schreef fckdedeurkruk het volgende:

[..]

Op Binance en https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin-diamond/

Ik heb 'm zelf gedumpt op 0.008, staat nu al op 0.012. Zal er mee te maken hebben dat alleen Binance ze trade waardoor er schaarste ontstaat.
Is er sowieso al wel een wallet en actieve blockchain? Of zijn het eigenlijk nog futures bij Binance?
pi_175298408
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 13:37 schreef fckdedeurkruk het volgende:

[..]

Op Binance en https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin-diamond/

Ik heb 'm zelf gedumpt op 0.008, staat nu al op 0.012. Zal er mee te maken hebben dat alleen Binance ze trade waardoor er schaarste ontstaat.
Blijf me over die forks verbazen. Het is gewoon echt gratis geld :')
  zaterdag 25 november 2017 @ 13:41:02 #15
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_175298417
Ik begin er een beetje moe van te worden. Elke keer die fork coins claimen.
pi_175298441
quote:
99s.gif Op zaterdag 25 november 2017 13:21 schreef Funksoldier het volgende:
Ik heb ze bij bitcoin gold en bij bitcoin cash geprobeerd.

Ook heb ik de private keys gedaan, ook met QR geprobeerd. Ik ga straks de stappen nogmaals doorlopen om te kijken of ik iets over geslagen heb.

Tot nu toe heb ik in Electrum bij 'adressen' op 'receiving' en 'used' en heb daar 4 adressen met bedragen erachter. Die heb ik r-muis en dan private key gedaan, wachtwoordje invullen en dan key en/of QR gebruikt. Klopt toch? Geen segwit, beginnend met KY. Ook dit klopt toch?
Dat lijkt me wel te kloppen ja. Wel 1 ding wat me opvalt:

quote:
heb daar 4 adressen met bedragen erachter
Je noemde dat je de BTC heb overgezet naar een nieuwe wallet. Maar je moet de adressen van de oude wallet gebruiken. Daar staat als het goed is nu geen balance meer achter, alleen het aantal Tx op dat adres.

Voorbeeld:

Screen%20Shot%202017-11-25%20at%2013.41.20.png

Bij mij stond (voor het overzetten naar een nieuwe wallet) mijn volledige balance op het Change-adres beginnend met 1BZ en heb dus van dat adres de Private Key gepakt.
pi_175298637
En dan binnenkort (hopelijk) weer puzzelen hoe we de Diamond kunnen claimen uit Electrum. _O-
pi_175298684
BTC $8600, go home you're drunk
pi_175298826
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 13:42 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Dat lijkt me wel te kloppen ja. Wel 1 ding wat me opvalt:

[..]

Je noemde dat je de BTC heb overgezet naar een nieuwe wallet. Maar je moet de adressen van de oude wallet gebruiken. Daar staat als het goed is nu geen balance meer achter, alleen het aantal Tx op dat adres.

Voorbeeld:

[ afbeelding ]

Bij mij stond (voor het overzetten naar een nieuwe wallet) mijn volledige balance op het Change-adres beginnend met 1BZ en heb dus van dat adres de Private Key gepakt.
Ja bij mij ziet het er hetzelfde uit. Wilde screen uploaden, maar dat wil even niet, en moet even met de vrouwbaas mee nu.
… pardon me 4 livin', but this is MY world 2!
pi_175298940
quote:
11s.gif Op zaterdag 25 november 2017 13:41 schreef Mender het volgende:
Ik begin er een beetje moe van te worden. Elke keer die fork coins claimen.
Mij hoor je niet klagen hoor, beetje werken voor je geld, komop
pi_175298982
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 14:13 schreef kthxbye het volgende:

[..]

Mij hoor je niet klagen hoor, beetje werken voor je geld, komop
daarvoor zit ik niet in crypto :P
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_175299023
Even benieuwd:
Als jullie morgen onder een bus lopen (liever niet, maar stel) is er dan iemand die bij je crypto kan? Of gaat het dan verloren?
pi_175299042
quote:
5s.gif Op zaterdag 25 november 2017 14:17 schreef Greys het volgende:
Even benieuwd:
Als jullie morgen onder een bus lopen (liever niet, maar stel) is er dan iemand die bij je crypto kan? Of gaat het dan verloren?
zat daar ook over na te denken. maar je introduceert wel een zwak punt in je systeem als je je shit gaat lopen delen
pi_175299055
quote:
5s.gif Op zaterdag 25 november 2017 14:17 schreef Greys het volgende:
Even benieuwd:
Als jullie morgen onder een bus lopen (liever niet, maar stel) is er dan iemand die bij je crypto kan? Of gaat het dan verloren?
mijn vrouw kan er bij. kan ze mooi mijn begrafenis ervan betalen :P
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  zaterdag 25 november 2017 @ 14:32:56 #25
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_175299266
quote:
5s.gif Op zaterdag 25 november 2017 14:17 schreef Greys het volgende:
Even benieuwd:
Als jullie morgen onder een bus lopen (liever niet, maar stel) is er dan iemand die bij je crypto kan? Of gaat het dan verloren?
Als het goed is kunnen ze er bij. Maar het zal dan wel een tijdje duren voordat ze het uitgevogeld hebben.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')