abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 25 november 2017 @ 06:10:40 #1
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175293784

Huginn en Muninn op jacht naar stoute kinderen

Zwarte Piet, een archetype onder vuur.

Welkom bij de Zwarte Pietendiscussie. Bijna een traditie in ons koude kikkerlandje.
In deze reeks hebben we het over de oorsprong van onze geliefde Pieterbaas. Is het een uiting van racisme voortgekomen uit de tijd van de slavernij of is het zwart schminken van gezichten een eeuwenoud gebruik dat gekoesterd moet worden?

Het Sinterklaasfeest is onderdeel van de voor-christelijke midwinterfeesten. Het feest wordt al duizenden jaren in Europa en zelfs daarbuiten gevierd. Uiteraard zijn er uiterlijke verschillen maar er zijn verrassend veel overeenkomsten.
Er is een Sinterklaasfiguur, een oude man met lange witte haren en baard en vaak in de persoon van Sint Nicolaas. Deze wordt vergezeld door een knecht die meestal zwart geschminkt is, overal aan schoorstenen luistert of er nog stoute kinderen zijn en in het bezit is van een roe en zak.

Argumentenoverzicht voor- en tegenstanders Zwarte Piet

Geen herhaling van discussies, zie in de spoiler een overzicht van argumenten en tegenargumenten van zowel voor- als tegenstanders, van extreem tot gematigd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Het niet-rolbevestigende Sinterklaasfeest bij de familie Doorzon (door Gerrit de Jager in diverse delen van de stripserie aangekaart)

INFORMATIE OVER DE ACHTERGRONDEN VAN ZWARTE PIET EN DE DISCUSSIE:

• Volgens de Anti-Pieters is Zwarte Piet een racistisch stereotype dat herinnert aan de tijd van de slavernij. Een gevisualiseerd bewijs dat Zwarte Piet een slaaf moet voorstellen is dit:

Ter ondersteuning wordt kunsthistoricus Elmer Kolfin aangehaald die in dit artikel zelf aangeeft geen onderzoek gedaan te hebben naar de figuur Zwarte Piet zelf maar wel naar de slavernij.
http://www.volkskrant.nl/(...)t af van kindslaven'

Het Sint en Pietengilde heeft een historisch verantwoorde pagina over Zwarte Piet.

Zwarte piet-lobby draait uiteindelijk om geld:
De geest komt uit de fles: de zwarte piet-discussie is slechts een opmaat voor forse schadevergoedingen die gebaseerd zijn op het Nederlandse slavernijverleden.

Documentaire 'Wild Geraas':
De documentaire van Arnold Jan Scheer (over de WARE oorsprong van Sinterklaas en Zwarte Piet) is namelijk eindelijk af en is online te bestellen of te bekijken via Vimeo. Het lijkt erop dat Scheer geen televisiemaatschappij heeft kunnen vinden die de documentaire zou willen uitzenden maar het is in ieder geval een begin.

http://www.wildgeraasdefilm.nl/
https://vimeo.com/ondemand/wildgeraas/188727445
http://www.arnoldjanscheer.nl/

Diverse video's en afbeeldingen in de spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

De alternatieve Sinterklaas van Dick Maas.



quote:
Wie is Zwarte Piet? Hij weet het zelf waarschijnlijk ook niet!

Dat betogen de historici Jop Euwijk en Frank Rensen in hun nieuwe boek 'De identiteitscrisis van Zwarte Piet'. in het boek gaan de twee op zoek naar de historische, culturele en sociale achtergrond van Zwarte Piet. En dat valt nog niet mee...

Hier zie je één van de eerste afbeeldingen van de zwarte knecht van Sinterklaas, afkomstig uit een boekje van Jan Schenkman (1850). Wat opvalt, is dat Zwarte Piet hier nog niet de kenmerkende page-kleding draagt. Dat kwam pas later.

quote:
Een mysterieuze oorsprong

Want wie is Zwarte Piet nu precies? De oorsprong van de bekende figuur is enigszins in nevelen gehuld. Wat we wél weten, is dat Zwarte Piet een stuk jonger is dan Sinterklaas zelf. De Goedheiligman gaat eeuwenlang in zijn eentje op pad. Pas in de negentiende eeuw krijgt hij in een boekje geschreven door de Nederlandse onderwijzer Jan Schenkman een knecht met een donkere huidkleur. En die knecht komt een beetje uit de lucht vallen.

Sommigen denken dat hij geïnspireerd is op de tot slaaf gemaakten waarmee zeventiende en achttiende eeuwse rijken zich graag lieten afbeelden. In dat scenario zou Sinterklaas een zwart knechtje hebben gekregen om statiger over te komen.

Weer andere historici denken dat Zwarte Piet geïnspireerd is op de donkere mannen die in grote steden werkten (en waarvan twijfelachtig is of ze echt tot slaaf gemaakten waren). Terwijl anderen vermoeden dat Zwarte Piet eigenlijk een Moor is. "Maar voor veel mensen was de naam 'Moor' ook weer synoniem voor 'zwarte Afrikaan'," aldus Jop Euwijk. "Dat maakt het dus nog ingewikkelder. De kennis over wie de Moren waren, en wie er allemaal Moren werden genoemd is ook niet ingeburgerd in Nederland." Kortom: niemand weet eigenlijk door wie Schenkman zich liet inspireren toen hij het knechtje van de Sint introduceerde.

Update :

Kick Out Zwarte Piet opgenomen in Dreigingsbeeld Terrorisme,
samen met Demonstranten G20 Hamburg en De Grauwe Eeuw.

Enkele relatief nieuwe extreemlinkse antiracistische actiegroepen bestaan voornamelijk uitactievoerders met een migranten achtergrond. Zij strijdentegen (in hun ogen) racistische en koloniale symbolen in de Nederlandse maatschappij, zoals Zwarte Piet, deVOC, straatnamen en standbeelden. De bekendste actiegroepen hiervan zijn Kick Out Zwarte Piet en De Grauwe
Eeuw.

link
link document


En verder!

8} oO/ <O) c_/
pi_175293788
Ik had net een leuk verhaal. Nu begin je opnieuw.
pi_175293796
Het gaat erom dat je zwarte mensen niet als raar ziet. Mijn verhaal net (niet beschreven) ging over touareg. En dat ik op mijn plaat ging met de motor. Ze heeft geen wenkbrauw opgetrokken.
pi_175293800
Ik ga gewoon door nu. In Benin kwamen er mensen in de nacht op ons af in witte jurken. Op het strand. Voodoo doe je maar in je eigen tijd.
  zaterdag 25 november 2017 @ 06:28:10 #5
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175293805
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 06:18 schreef Jaroon het volgende:
Het gaat erom dat je zwarte mensen niet als raar ziet.
Oké.

Maar ik krijg sterk de indruk dat mensen als Jeffrey Airfryer zichzelf door hun huidskleur als iets heel bijzonders zien waardoor ze bepaalde rechten opeisen.
Dan denk ik ga eens naar Ghana, daar stel je echt niks voor. Daar ben je doorsnee als zwarte. En kijk dan ook hoe blanken daar worden behandeld.
pi_175293808
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 06:28 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Oké.

Maar ik krijg sterk de indruk dat mensen als Jeffrey Airfryer zichzelf door hun huidskleur als iets heel bijzonders zien waardoor ze bepaalde rechten opeisen.
Dan denk ik ga eens naar Ghana, daar stel je echt niks voor. Daar ben je doorsnee als zwarte. En kijk dan ook hoe blanken daar worden behandeld.

Ik ken Ghana niet maar begrijp wat je zegt.Bepaalde mensen hebben een probleem met hun kleur.
pi_175293810
Mensen begrijpen een ander soms niet omdat diegene anders is. Dat kan.
pi_175293812
Ik heb in Afrika meegemaakt dat kinderen keihard voor je wegrennen. Dat is niet racistisch. Men is bang voor je.
pi_175293853
https://medium.com/@natas(...)terland-444282015c24

Een Judas uit de extreem linkse kerk:
quote:
Indrukken vanuit het Hinterland
De beelden van de P-project wegversperring van de A7 close bezien als plattelandsbewoonster en als oude actievoerster


*LONGREAD*
Natasha Gerson

Bij wijze van pure Pavlov-reactie, vooral omdat het Wierd Duk was die de open deur van de kloof tussen de Randstad en platteland intrapte in de Telegraaf, trad de ontkenning bewesten Amersfoort onmiddellijk in. Kloof? Wat kloof, hoezo kloof, nu heeft Duk weer een kloof verzonnen, onzin, een -tweet Margiet Oostveen:- ‘fopkloof’. Want, onder andere: Ook op het platteland wonen mensen die vinden dat Zwarte Piet best kan veranderen!

Oh, nou, in dat geval…

Nu ben ik geboren en getogen en woonachtig in het Noordoosten en toevallig ook van mening dat Zwarte Piet best kan veranderen, en vond dat steeds meer naarmate de racistische bagger rond het thema en de aankaarters aanzwelde. Nu vind ik zelf dat Zwarte Piet in het vervolg het beste in een zwarte kat veranderd kan worden (zie hieronder de link naar mijn facebookpagina daarover) maar geen van de partijen wenst zo’n simpele heilzame oplossing. Ze ruziën liever ter identiteitsversterking door.

Als een scene uit een soort Nederlandse Black Mirror. Uit de livestream van Kevin Roberson

Maar, mij kwamen die kloofontkenningen net zo dwaas en oneigenlijk over als witte mensen die oprecht melden ‘kleurenblind te zijn’ of die ‘nooit iets gemerkt hebben van racisme’. De ergernis (en de kloof zelf) werd versterkt door, in Vrij Nederland, een werkelijk plaatsvervangend tenenkrommend verslag. Dat niet eens een verslag was (want ze stapte niet eens uit om verslag te doen, ze durfde nauwelijks uit het raam te kijken) maar meer een soort emo-blog, van de hand van schrijfster Alma Mathijsen uit een van de drie bij Joure gekeerde bussen van comité Kick Out Zwarte Piet. Door middel van een rijgkoord aan assumpties en pure onwaarheden werd het groepje Friezen dat hen tegenhield op de snelweg op een of andere wijze tot een geprivilegieerde partij gemaakt die zomaar een snelweg over kon nemen in een soort samenzwering met de politie en daarna zelfs tot nazi’s geframed. En haar hele bus, dus inclusief alle meerijdende dagbladjournalisten, fotografen en VPRO-coryfeën en zijzelf, die het blijkbaar heel vanzelfsprekend vindt om zodra ze iets meemaakt er twee pagina’s in een landelijk blad over vol te kunnen snotteren met blijken van wereldvreemdheid en angst-platitudes, waren bij voorbaat al onderdrukten.

Slachtoffers van agressieve witte mannen, omsingeld door de verpersoonlijking van racisme, de angst gierde door haar keel enzovoorts.

Voor de groene bus circa 10 minuten voor het arriveren van de politie. livestream Kevin Roberson


Terwijl er eigenlijk niks, naks, nul komma nul gebeurde behalve dus dat ze tegengehouden waren en de stichting T. leerde dat je je voorruiten niet in Moldavië moet bestellen.

Door dat soort dingen komen er soms ook barsten in mijn solidariteit.

Geïnteresseerd geraakt, maar ook enigszins verscheurd in mijn kijken vanuit twee doorgaans helemaal niet zo onverenigbare identiteiten, namelijk mijn nuchtere oostelijk-landelijke, en de westelijke van ouwe linkse kraker, stuitte ik op een livestream van de wandelende bloeddruktest Kevin Roberson. Eén ding moet je hem nageven, lef heeft ie. Volgens hemzelf en het epistel van Mathijsen — ‘Kevin krijgt klappen!’- zou hij als eerste person of color ten tonele aangevallen zijn door de blokkeerders. Terwijl nota bene zijn eigen beelden die bewering totaal logenstraffen. Als het werkelijk zo beleefd werd, in de groene bus, dat Kevin bijkans gelyncht werd, dan geeft het te denken waarom ze hem niet te hulp schoten met zijn allen. Ze overtroffen in aantal ruimschoots de blokkeerders. Maar gelukkig is op zijn eigen beelden te zien dat hij in werkelijkheid toch bijna twintig minuten enorm moest lopen zuigen tussen de blokkeerders voordat hij ook maar een halfhartig duwtje kreeg. Zelfs bij allereerste aanvang -toen hij lang voor de politie arriveerde al op de vluchtstrook parkeerde en voor wie dan ook uit op de blokkeerders afrende en zij op hem- eerder beschermd dan bedreigd werd door de coördinator van het geheel. Dit was een verwarrende aanzet die bijna direct uitdoofde toen hij zich als journalist identificeerde. Op één jongen na, laten we hem Taede noemen, waar hij het mee aan de stok zou houden nadien.
Livestream Kevin Roberson

Er was ook vast te stellen dat demonstranten die even later wél de bus uitkwamen er, ook voordat de politie ter plaatse was geheel ongehinderd rondliepen. Een meisje in haar eentje liep helemaal naar voren, mensen gingen kentekens fotograferen, een minzaam glimlachende bedreadlockte fotograaf maakte zijn kiekjes- het was gewoon heel duidelijk dat er onder de blokkeerders was afgesproken om het vreedzaam te houden en geen discussies aan te gaan. Eigenlijk was het bijna grappig, in elk geval surrealistisch nieuwetijds, hoe dat door elkaar darde en elkaar liep te filmen met hun mobieltjes op die snelweg, een soort ontzettend Nederlandse scène van Black Mirror.

Meisje uit de bus dat wel rondliep Screenshot Kevin Robenson

Er is ook te zien hoe dezelfde, door Roberson en anderen belasterde coördinator een bewonderenswaardig geduld in het negeren van Roberson tentoonspreidde waar deze, vanaf het moment dat de politie arriveerde, dwars door het initiële gesprek over het hele gebeuren bleef krijsen als een keukenmeid dat hij bedreigd was en aangifte wilde doen.

Ontvangst.


Als Roberson nou heel even zijn klep had gehouden en zich als een echte verslaggever had gedragen, had hij kunnen vastleggen wat er besproken werd. Met zijn egocentrische gemekker verspeelde hij bovendien alle tijd en sympathie die de politie eventueel voor de geblokkeerde kant -en dus zijn kameraden- zou kunnen overhebben zo gewoon zichtbaar.

Wellicht had buschauffeur Nanda, langjarig door de wol geverfd als ze met dit soort dingen is, ook beter even naar voren kunnen lopen. Misschien had ze daar dit keer gewoon es geen zin in. Misschien had Jeffry of Michael of Sunny er even bij kunnen komen. Zulke dingen schelen vaak. Hoe dan ook, zoals het gebeurde en zoals Kevin het vastlegde, de politie kwam en werd geconfronteerd met één normale vent in een generieke motorjas die klaarstond om zich te legitimeren en te onderhandelen, en één rondspringende kwibus die druk aan het filmen was met zijn mobiel en beschuldigingen krijste over connecties tussen politie en extreem rechts. Nou, dat was moeilijk kiezen voor oom agent zeg! Maar een blank-noordse samenzwering kan er toch echt niet uit gedestilleerd worden.

Kevin beschuldigt de politie zodra ze ter plekke komen maar vast van extreemrechtse sympathieën, dan hebben we dat alvast gehad.


Mathijsen heeft dit alles maar half meegekregen, vanuit haar gezichtsveld en waarschijnlijk vooral als mening achteraf -wat zullen ze elkaar hebben zitten brainwashen in die bus. En ze beschrijft dit in Vrij Nederland dus ook klakkeloos als handjeklap tussen politie en blokkeerders. Dat is nogal een beschuldiging! Diverse columnisten zullen dit later overnemen. En ze beschrijft het ongeobserveerd als politie en blokkeerders meervoud. Terwijl voor mij de gang van zaken vooraan nog een indicatie gaf dat we hier juist niet met een extreemrechtse wannabe gouwleider te maken hadden. Namelijk door het opvallend ontbreken van secondanten in het gelid direct achter hem, al was het om Roberson maar naar achteren te dringen bij het overleg met de politie. Echte neonazi’s, leer me ze kennen, doen namelijk nooit en te nimmer iets in hun eentje. In dit soort situaties hangen ze, vaak op potsierlijke wijze, de beveiligingsspecialist uit die ze wegens onhaalbaarheid van een VOG nooit hebben kunnen worden. Iets waar veel ouwe kraakbonzen ook een handje van hebben trouwens. Die houding ontbrak hier ten ene male. De woordvoering werd geheel aan de motorman, daarbij in zijn nek gefilmd door Roberson, overgelaten. De rest liep erbij te hangen als bij het carbidschieten met Oud en Nieuw. De weldenkende goegemeente in de Randstad, als beste stuurlui aan wal, vindt over het politieoptreden dat ze allemaal gearresteerd hadden moeten worden. Nou, hoe? En hoe lang had dat wel niet geduurd? Logistiek is niet het sterkste punt van, ik ga nu ook al bijna zeggen de gutmensch. Maar wat hier simpelweg gebeurde, hoe er ook over gejankorgeld wordt, is dat de driehoek, je kon erop wachten, koos voor een klassiek de-escalatiemodel, van het soort waarvan de jurisprudentie huizenhoog ten hemel stinkt. Vooral als het gaat om situaties andersom, dus waar bvb, ik noem maar wat, een Pegida zonder dat ze iets hebben misdaan de bus weer in kan omdat een haag afa’ers daar weer eens voor gezorgd heeft. Eerlijk is eerlijk.

Kevin heeft het voor elkaar en krijgt een zwiep tegen zijn mobiel.


Alma en kameraden hadden werkelijk recht van spreken gehad over onrecht, als ze, zoals Nanda vaak heeft meegemaakt bij eurotoppen en dergelijke, na terugbegeleid te zijn ook allemaal gefouilleerd waren, en er enkelen wegens moeilijk doen of een busje cs gas of iets dergelijks, dan in elkaar geschopt en en vervolgens gearresteerd. Als op grond van artikel 140 de hele bende inclusief Sunny Bergman aan toe tot na Sinterklaas in de cel was gezet. Verhalen waar Vrij Nederland in het verleden maar zelden voor te porren was trouwens. Maar dat gebeurt dus allemaal niet.

Toch wordt er nu ineens gedaan alsof het demonstratierecht voor het eerst is geschonden in heel Nederland. En ineens besluit tout meekijkend actieveteraan links om voor het eerst in hun leven een veiligheidsdriehoek op hun erewoord te geloven waar die de besluiten legitimeert met Serieuze Dreigingen. Waar ze dat soort spin ten aanzien van hun eigen kant anders honend weglachen is nu ineens het woord van de burgemeester gospel. Tjonge jonge, er was dreiging van zwaar vuurwerk! Schande! En er waren ongelukken (schouderophalend ontvangen blikschade achter in de file, door de autoriteiten tot ‘kop-staart botsingen’ verheven) geweest. Zooo errrrreeeeegggg! Hypocrieten.

Ter plekke schoot de coördinator maar één keer heel even uit zijn slof om zichzelf direct te hernemen, namelijk toen Roberson op zijn mentalistische wijze (hij suggereert iets op bezwerende toon en zijn kijkers zien het) vraagt of de tattoo op zijn hand ‘een SS-teken is’ (Dat blijkt natuurlijk nonsens, maar wordt later evengoed door o.a. weblog Grutjes en zo weer als waar vermeld). Roberson ging door met provoceren, en dit zelfs op een voor de demonstranten in de bus kwalijke, zelfs potentieel gevaarlijke manier. Zo hijgt hij op zeker moment: “Klopt het dat jullie de chauffeurs uit de bussen gaan halen?” “Welnee man”, krijgt hij meerdere malen te horen en verzint dan weer een nieuwe hitserige vraag. Trouwens, over dat ‘man’: Het is veelzeggend dat zelfs bij het gedoe in de eerste adrenalinebeladen momenten, niemand racistische termen tegen hem gebruikt. Roberson wordt consequent aangesproken als ‘man’ ‘figuur’ ‘jongen’ en ‘joh’. Iets waar rechtsextremisten in vereniging onmiddellijk over zouden struikelen. Maar de verslaggeving pent het zogenaamde dreigement, dat alleen in het hoofd van Roberson heeft bestaan, alweer lustig over. Even later richt hij zijn camera op een rood autootje, behorende aan de blokkeerders, omdat hij daar tot zijn verbazing een, zoals hij dat opmerkt ‘bi-cultureel persoon’ in meent te zien zitten. Er bestaan lichtgetinte Friezen blijkbaar en er doet er eentje mee aan deze nationalistische actie. Kevin valt van de ene verbazing in de andere.

De zogenaamde ‘SS tattoo”

De Volkskrant spant uiteindelijk de kroon als ze de wegblokkeerders op basis van niets dan een vooralsnog ongestaafde tweet van een uit de bocht vliegend lid van Afa-Fryslan al snel framen als ‘een bont gezelschap van neo-nazi’s en Erkenbrand-sympathisanten tot Cambuursupporters en het Frysk Heidens Front’. Huh? Hebben we, althans media en politiek, nu al niet vaak genoeg de fout begaan -van milieuactivisten tot hangmarrokanen- om allerlei ludieke verbanden selfulfilling prophesies in te extremiseren met allerlei voortijdig gelabel? Erkenbrand. Front. Dat zou me nou hogelijk verbazen. Ik besluit nóg wat nader te kijken naar alle beelden voorhanden en ze na te speuren op usual suspects, die ik me er echt niet tussen kon voorstellen of gespot had. En ik had volgens mij al goed gekeken.

Melktruck krijgt paganistische zegening voor hij langs de blokkade rijdt.


Oké. Ziehier de kloof. De Randstad, althans wie VN en de Volkskrant nog leest en de VPRO kijkt en geen stobbefrees van een combine en geen trotsfriese boer’n metalfan van een Odinsturmer kan onderscheiden trapt er blijkbaar prompt collectief en zonder vragen te stellen in. Spreekt er schande van op een wijze die doet denken aan de reactionaire provincienotabelen van weleer toen ze in de jaren zestig op de televisie zagen wat een zootje die nozems op het Spui maakten. Tututut en de politie laat dat alles maar toe, ach en wee de rechtstaat en het fatsoen!

Maar de rést van Nederland, in het bijzonder het platteland, waaronder ik, zag géén asatrucoven aan potentiële geweldplegers. Maar een stelletje van onze jongn’ die daar een staaltje mooi wark leverden. Kiek, en die melktruck kan er ok nog langes, krap aan maar haha. Knap ‘daan! En mijn huisfries van Friessprekende ouders en lange tijd taxichauffeur in alle wilde uithoeken van het noorden naast me op de bank, kijkt op van zijn sudoku, om bezwaar te maken tegen de stem van Roberson die uit mijn laptop schettert, kijkt dan met een half oog mee naar de beelden en merkt over de motorman stellig op: ‘Dat is geen fascist’. Ik: ‘Hoezo?’ Hij: ‘Alleen vrije geesten rijden op een XJ900’.

Ook vrije geesten kunnen op de PVV stemmen natuurlijk, en al snel wordt mij online toegebeten dat ik dat dan ook al reuze erg moet vinden. Ja hoor eens.

Dit is na enkele minuten, de politie is hier nog niet eens ter plaatse.


Typerend is, dat du moment duidelijk wordt dat alle beweringen over neonazistische betrokkenheid onzin zijn, ook prompt de linkse debatflip wordt gebakken waarin het er ineens ook helemaal niet toe doet. Ze bedoelen dat het er voor hún niet meer toe doet, want de frame heeft zich al afgezet en verspreidt zich tot vastgestelde waarheid.

Terwijl de geluiden vanuit de bus getuigden van een groot gebrek aan inzicht ofwel van bereidheid tot gretige, moedwillige informatievervuiling of allebei. Dit inclusief de vertegenwoordigers van de officiële pers.

Ondertussen prakkizeer ik met mijn gespleten ervaring en ook met die van wel eens met een circuskonvooi met geschaarde trailer vastgestaan te hebben op een snelweg: als ik nou de wens had gehad om drie touringcars demonstranten af te remmen en enige tijd geblokkeerd te zien op de A7, dat zou ik dat echt niet met een random stel op facebook opgediepte malloten gaan doen. Het is namelijk knap gevaarlijk. Er moet wel enig verkeers- en gevaartechnisch benul aanwezig zijn bij de participanten. Je moet er geen Alma Matijssen, zeg maar, bij hebben, die -net als blijkbaar de eindredactie van VN- denkt dat een tourbus op de snelweg normaal 130 rijdt. Gaat iedereen zich gedragen? Hoe beperk je de kans op ongelukken? Wat doe je met de rest van het verkeer? Waar zal de politie vandaan komen en hoe lang zal dat nemen? Is iedereen bereid om eventueel gearresteerd te worden en zijn voertuig mogelijk in beslag genomen en gaan we daar geen ruzie over krijgen? Het is nogal wat. Hoe zou dat überhaupt een bont gezelschap aan samenraapsel kunnen zijn? Dat bestaat gewoon niet. Bovendien, als er één traditie in ere gehouden wordt in Nederland, is dat de fascisten nog geen barbecue (daadwerkelijk voorbeeld) kunnen organiseren zonder dat er rottigheid ontstaat en brokken van komen.

Kasper van Laarhoven NRC. Het moment dat Kevin ‘aangevallen’ zou worden.


En inderdaad, zo blijkt. Iedereen weet wie iedereen, verdeeld over 19 auto’s en 2 motoren is, zo valt vrij eenvoudig bij bewijsbare deelnemers te verifiëren. En nee, dat waren niet alleen mannen. En dat was wel absoluut zonder die mijnheer op Twitter die doet alsof hij de Führer van het hoge noorden is en beweert dat hij erbij was. Die dus door half links nederland geretweet wordt, heel erg zeker! En nee, ook met de pseudo-Friese heidenclub die importnazi Richard van der Plas -wie zeg je?- heeft opgericht heeft helemaal niemand wat te maken. Spreekt die man wel Fries eigenlijk?

Ik kijk de hele nacht alle te vinden beelden af en maak screenshots van de aanwezigen. Ik vind welgeteld één enkel mogelijk voorbeeld van noordse symboliek en niet eens bij de wegblokkade zelf maar bij iemand van het ontvangstcomité achteraf: een oortunnel van een eigenlijk tot luchtrune gestyleerde zwaluw. Als Roberson hem had gezien, had die ongetwijfeld de vraag uitgekresen of het een vermond hakenkruis was. De persoon in kwestie, met versleten petje en wapperend met een plompeblêdenvlag draagt een dikke zilveren geschakelde ketting waar ik onder zijn trui iets als een thorhamer of dubbel Saksisch bijltje aan vermoed. Zoals overigens veel hele leuke paganisten ook dragen. Hij spreekt Ljouwerds stadsfries met een verslaggever. Hij is er met zijn zwager, vertelt hij daaraan. Goed, whatever, of zoals we hier zeggen, toe maar.

Friese Heidenen!


Terug naar de kloof. Zwarte Piet heeft eigenlijk helemaal niet eens zoveel met die kloof te maken. En de genderneutrale toiletten die Duk erbij sleept al helemaal niet. Dat is niet waar het allemaal om gaat. Waar het om gaat is pure Nederlandse geografie. Dat de taal die bij elk wissewasje volledig schouderophalend uitgeslagen wordt ten aanzien van iedereen in het oosten van Dokkum tot Vaals — u weet wel, de Achterhoek- , van een superioriteitsdenken getuigt dat zelfs in socialjusticewarriorjargon nauwelijks te vatten is. Dat als zo’n benadering, inclusief allerlei kwalijke verdachtmakingen, een van de leden van KOZP of zo zou treffen, dit ogenblikkelijk tot een barrage aan aangiften zou leiden. Alma was er in elk geval zeker van gaan huilen. Niet aflatend en aan de lopende band volstrekt onbewust is het spervuur van dédain dat eigenlijk neerkomt op, vooruit, supremacie. De onnozele beweringen die gedaan worden als ‘jullie mogen ons wel dankbaar zijn voor al die landbouwsubsidies’. De constante aanname dat we hier fobisch naar de overkant van ons zandpad rennen bij het ontwaren van een allochtoon of nooit iets meemaken of hoeveel makkelijker het bepaalde labels plakken is als je meent qua opleidingniveau en dús ontwikkeling hoger op zelfs de evolutionaire ladder te staan. De veronderstelling dat het hier één grote corrupte bende van ouwejongenskrentenbrood is. En het is bij ons óók de bedoeling dat we dit allemaal altijd lachend beamen, tot inteelt aan toe, anders zijn we zeikerds met een minderwaardigheidscomplex. Sound familiar? Dit is onze -overigens sinds een jaar of vijftig ontkende maar zich steeds scherper weer aftekenende- pure klassemaatschappij. Terwijl we voor jullie -nee, niet de allochtonen, de hele kolere-Randstad- de boel de facto normalerwijs gaande houden en en passent zelfs jullie ontspoorden weer even rechtbuigen.

Waar moeten we ons allemaal in verdiepen als jullie wederzijds niet eens het verschil zien, of willen zien, tussen mensen die werkelijk iets doen en kunnen in het leven, en goed snik zijn, maar uit andere ervaringen andere meningen hebben dan jij, en een random zootje achterlijk tuig? Mensen die in tegenstelling tot al die opiniemakers, gewoon ontslagen kunnen worden uit hun regionaal al schaars emplooi met nul-urencontracten, als ze alleen al opvallen? En nee, daarop wijzen is geen opmaat voor white genocide-achtig contragejengel, dat is waarschuwen dat je niet weer een groep verder op schoot bij dat soort theorieën uitventende agitatoren moet duwen. En om ervan af te zijn verder ook maar één gedachte aan ze te wijden, om je serotoninekick van saamhorigheid zélf vast te kunnen houden- meehelpen om wéér een groep bij voorbaat tot extremisten te frauderen en stigmatiseren. Ja, net als met de actiebeweging van weleer en net als de islamitische jongeren ja. Want dat kunnen we opnieuw helemaal niet gebruiken. Doe dat nou gewoon eens een keer niet.

Bij de Kick Out Zwarte Piet-beweging en aanverwante stedelijke opiniebepalers, op wat voor gebied dan ook, en niet alleen ter linkerzijde, zal het besef eens echt moeten doordringen dat aan overzijde van de Randstad-kloof, men zelf met zoveel factoren van institutionele uitsluiting te maken heeft, dat jullie als geprivilegieerd worden gezien, en dat in sommige opzichten ook heus echt zijn.

Want al of niet afgestudeerd in een beschouwende wetenschap en werkzaam in het luchtledige circuit en netwerkgecushioned. En wat wij, ja wij, hier doen wordt niet alleen genegeerd. We worden niet slechts uitgesloten of gediscrimineerd — allemaal dingen die op hoge toon aangekaart kunnen worden en serieus genomen worden- we bestáán eenvoudigweg niet, totdat iemand weer wat te kapittelen (Zwarte Piet, bioindustrie), uit te lachen (accent, zondagsrust) uit te venten (geloof, ideologie, glasvezel) of af te schuiven (asielzoekers, dementen, tbs’ers) heeft. En dat gebeurt dan op manieren waar de honden geen brood van lusten. Ondertussen wordt het hele platteland gevampireerd om de stad te voeden van voorzieningen en boeit het zelfs landelijk maar heel mondjesmaat als onze huizen instorten terwijl de baten elders verkwanselt blijken.

Jazeker, dat voel, nee ervaar ook ik ook heus echt zo, verklaar ik desgevraagd aan een oude Amsterdamse kameraad. Een die zelf notabene tot diegenen hoort die Sylvana onverklaard ‘ja gewoon, daarom’ zo irritant vinden, doceert mij even later dat ik me in deze ‘niet van mijn beste kant laat zien’. Want zo provinciaals en kortzichtig.

Maar ik mag dan wel eens een boek geschreven hebben en in het verleden lang genoeg in Amsterdam gewoond om een beetje te weten -en bij tijd en wijle te hebben kunnen voelen- hoe de Randstad denkt, ik ben naast dat alles nog altijd primair werkzaam in een laaggewaardeerde en laaggeschoolde sector en woon hier tussen de weilanden.

Afwisselend, toch weer als oude stedelijke actievoerder, aan gene zijde van de kloof, herken ik iets dat bijvoorbeel het actievere deel van de Marokkaanse gemeenschap altijd en nu ook de wegblokkeerders ervaren. Dat is het punt van realisatie dat je als maatschappelijke groep in elke situatie altijd beschouwd zal worden naar je zwakste schakel.

Taede of hoe hij ook maar mag heten met zijn Skaniajack op de A7 moet nu figureren als toonbeeld van de imbeciliteitsfactor van de hele exercitie en tentoon gespreid (‘gezocht!’) omdat zijn maat uiteindelijk tóch Roberson een zet gaf, hoezeer die het, ja sorry hoor, ook verdiende. En wellicht aan Jenny Douwes een Merkeliaanse eyeroll ontlokken met wat hij elders verklaart. Zo lijken alle groepen altijd een beetje op elkaar. Heeft elk welwillend Marokkaans initiatief bijvoorbeeld altijd een dreigend en complotleuterend Mootje in een palestinasjaal om het voor elk initiatief te verpesten in de coulissen te vrezen. En zo hadden wij vroegah de bierpunk waarbij je er vergif op kon innemen dat als die eenmaal orakelend in beeld schoof met zijn studs en zijn hanekam, het journaille zich daar op zou storten en niet meer bij jou komen voor de keurige persverklaring waar je zo hard aan geschaafd en gestencild had.

Some things never change.

Maar, dan kan ik het niet helpen om ook te denken aan de KOZP-demonstranten in de bus. Aan de anti-Pieters is het om nu eens te moeten accepteren dat ze dit keer echt dubbel verloren hebben en dat allebei aan zichzelf te danken. De reden ligt hierin: Hoe groter de desinteresse en onkunde die wordt tentoongespreid ten aanzien van de toegesproken partij, hoe groter de weerzin wordt. Jullie hebben alle kans gehad tot overleg in Dokkum tot andere mogelijkheden dan jullie gekozen, starre, bijna Zuidamerikaanse demonstratievorm waar jullie nu enkele jaren geleden land en traditie mee hebben verkozen te geselen. Maar dat is voor jullie zelf een erg zware weg naar het bereiken van de doelstellingen. En het gaat jullie alleen bijeenhouden zolang er een tastbare vijand, desnoods een steeds opgekloptere, te bestrijden valt. Aan deze kant van Amersfoort vallen sowieso alleen Pyrrhusoverwinningen te halen en kom je er dus met liegpeukerij ook uiteindelijk niet.

Wat is daarbij de Taede, de Mo, Robbie de bierpunk van de anti-Pieters? De provocateur, intrigant Roberson, no doubt, helpt in elk geval al niet. Maar uiteindelijk kun je, PR-technisch nog beter tien Taedes, Mo’tjes of bierpunks bij je hebben (liefst niet allemaal tegelijk), omdat die in elk geval ‘de straat’ vertegenwoordigen, waar het bij demonstraties tenslotte om gaat, dan één enkele Alma, laat staan een halve bus vol. Hansjes in Bessenland die het al als kwetsend onrecht ervaren als de mevrouw van de meldkamer een beetje tegen ze snauwt wanneer ze voor de tweede keer het alarmnummer bellen omdat ze zo bang zijn. Dit ondanks dat iemand van godbetert drieëndertig zich zou kunnen realiseren dat de centrale bij een versperring van een snelweg roodgloeiend komt te staan. Die kunnen gewoon simpelweg maar beter niet naar demonstraties gaan en al helemaal niet als representatie daarvan opgevoerd.

Ondertussen kan het beschouwende publiek en ook zeker de columnisten (!) er ook weer eens aan wennen dat er weer situaties onstaan waar je de werkelijke gebeurtenissen zelf moet zien af te pellen van al het getwitter en gefacebook en gemanipuleer en gelieg er omheen, alle kanten op.

Maar vooral moeten media als de Volkskrant cs eens ophouden met Hansje in Bessenland spelen, want ze hebben er al genoeg schade mee veroorzaakt. Verdiep je eerst maar eens echt in deze landsdelen, voor je hier de boel komt verzieken, is de algemene boodschap.

Bij terugkomst. camjo LC.


[ Bericht 0% gewijzigd door WodanIsGroot op 25-11-2017 07:25:57 ]
  zaterdag 25 november 2017 @ 07:58:37 #10
461397 Jip141
I can show you the world
pi_175293991
Pro-Zwarte Piet-demonstranten zijn een basisschool in Utrecht binnengevallen. Een aantal van hen beet leerkrachten toe dat ze 'terug moeten naar hun eigen land'.
It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it. (Aristotle)
pi_175294013
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 07:58 schreef Jip141 het volgende:
Pro-Zwarte Piet-demonstranten zijn een basisschool in Utrecht binnengevallen. Een aantal van hen beet leerkrachten toe dat ze 'terug moeten naar hun eigen land'.
Te treurig voor woorden inderdaad.
pi_175294060
Ja bedankt Hans. Daar ging zo'n beetje het hele vorige deel over.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_175294076
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 01:04 schreef Montagui het volgende:

[..]

Onzinnige vraagstelling, onzinnige vergelijkingen,
Waarom onzinnige vergelijkingen??

- Een school is een gebouw waar activiteiten worden verricht volgens een bepaald rooster, plan. Daarin zitten de Sint-bezoeken ook in verdisconteerd. Maar deze planning is in handen van de directie die daarbij de verantwoordelijkheid heeft dat ieder kind daar op de juiste manier in aanraking komt.
Je moet namelijk als school de komst van de Sint plannen op een moment waarbij alle kinderen volgens een vooropgezet individueel "behandelplan" aan toe is.
Ik kan me herinneren dat diabetes-kinderen vroeger een mandarijn kregen ipv snoepgoed. Dat weten die bestormers niet. Welk kind behoeft "glutenvrije pepernoten". Kortom: de komst van Sinterklaas is een project dat goed voorbereid moet worden ingepland.
Wellicht dat de school de komst voor volgende week had gepland.
Dit alles wordt tot stand gebracht door personeel dat daarvoor betaald krijgt.
Het is precies hetzelfde als een kantoor, fabriek, bouwplaats, operatiezaal. Ook daar is een planning van activiteiten die gecoördineerd worden door de leiding.
En een plotselingen verstoring van de planning zoals....
een clinciclown die de operatiezaal binnenstormt,
of een groep van tien mensen die met elk een raamkozijn een bouwplaats oprent
of een groep die een MT-vergadering onderbreekt om het onderwerp "koffiepauzes" wil aansnijden....
... is gewoon ongewenst.
Hoe wil je dit in hemelsnaam goed praten?

En dan de "privé-visit" aan het huis van Sylvana is natuurlijk ook te zot voor woorden.
Laatst gebeurde bijna precies hetzelfde met Annabel Nanninga. Alleen dat ging nog op de stoep van het huis. En toen had Annabel nog een vriend bij zich, en degene die een gesprek met Annabel aan wou gaan was alleen.
Plus: Annabel heeft het eea zelf gefilmd. De pro-pieten hebben het huis van Sylvana gefilmd en op internet gezet. Dat kan een hele bedreigende constatering zijn. Dat je je zelf niet meer veilig voelt.
Deze Pro-Pieten waren met meerdere en stonden al bij de voordeur, en waarom....?
Annabel heeft een mening die hen niet bevalt. Ze bedreigt verder niemand, gebruikt zo ver ik weet geen beledigende termen etc etc.
Een privé-visit vind ik altijd fout. Je bent dus niet veilig in je eigen huis.
Vecht het aub met argumenten uit en kies neutrale podia, en geen privé-bezoeken.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_175294155
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 07:58 schreef Jip141 het volgende:
Pro-Zwarte Piet-demonstranten zijn een basisschool in Utrecht binnengevallen. Een aantal van hen beet leerkrachten toe dat ze 'terug moeten naar hun eigen land'.
Spuit 11
  zaterdag 25 november 2017 @ 08:26:03 #15
461397 Jip141
I can show you the world
pi_175294162
Schokkend en ziek gedrag wel.
It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it. (Aristotle)
pi_175294184
Ja schokkend he, kinderen pepernoten geven in een school, oh wat schokkend, ze hebben er over 10 jaar nog een trauma van.
  zaterdag 25 november 2017 @ 08:31:26 #17
461397 Jip141
I can show you the world
pi_175294204
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 08:28 schreef Bottendaal het volgende:
Ja schokkend he, kinderen pepernoten geven in een school, oh wat schokkend, ze hebben er over 10 jaar nog een trauma van.
Als zo’n groep agressieve mannen ongevraagd je school komen binnendringen en ook nog tegen je leerkrachten roepen dat ze terug moeten naar hun eigen land, een soort verklapte razzia, kan dat behoorlijk invloed hebben op een kind ja.

Zeker als anderen dat ook wel eens richting hen geroepen.

Dit staat allemaal natuurlijk niet in verhouding tot het leed dat ONZE KINDEREN wordt aangedaan door Piet roetveegjes te geven ipv volledige schmink. Dat begrijp ik natuurlijk.
It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it. (Aristotle)
pi_175294220
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 08:31 schreef Jip141 het volgende:

[..]

Als zo’n groep agressieve mannen ongevraagd je school komen binnendringen en ook nog tegen je leerkrachten roepen dat ze terug moeten naar hun eigen land, een soort verklapte razzia, kan dat behoorlijk invloed hebben op een kind ja.

Zeker als anderen dat ook wel eens richting hen geroepen.

Dit staat allemaal natuurlijk niet in verhouding tot het leed dat ONZE KINDEREN wordt aangedaan door Piet roetveegjes te geven ipv volledige schmink. Dat begrijp ik natuurlijk.
Punt A is dat niet geroepen

Nee dan die anti piet facisten die tijdens de intocht kinderen uitschelden en zeggen dat sinterklaas niet bestaat en schreeuwen dat zwarte piet weg moet
Dus daar gaat je argument, bye bye
pi_175294332
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 08:34 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Punt A is dat niet geroepen

Nee dan die anti piet facisten die tijdens de intocht kinderen uitschelden en zeggen dat sinterklaas niet bestaat en schreeuwen dat zwarte piet weg moet
Dus daar gaat je argument, bye bye
Waarom ben je zo zeker van het feit dat "Punt A niet is geroepen".
En die tweede bewering? Heb je daar een bron van?
En vwb de privé-visit aan Sylvana: Dat is toch te gek voor woorden. Vecht het uit op neutraal terrein ipv met een hele groep een privé-bezoek te brengen. Nu staat haar huis ook op internet. Ik snap niet hoe je dit goed kunt praten.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_175294390
Maar ja ontopic:

We wachten nog steeds in dt topic op de eerste poster die zelf in de eerste persoon gekwetst is door het figuur zwarte piet.

De enige in het anti-kamp tot nu toe zijn:
A) Mensen die Nederland haten.
B) Blanken die negers minder capabel vinden dan zichzelf en maar even zelf gaan denken wat die negers moeten vinden.
pi_175294446
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:00 schreef WodanIsGroot het volgende:
Maar ja ontopic:

We wachten nog steeds in dt topic op de eerste poster die zelf in de eerste persoon gekwetst is door het figuur zwarte piet.

De enige in het anti-kamp tot nu toe zijn:
A) Mensen die Nederland haten.
B) Blanken die negers minder capabel vinden dan zichzelf en maar even zelf gaan denken wat die negers moeten vinden.
Waarom moeten we daar op wachten?
Het gaat om de methodes die sommigen gebruiken. En ik vind de bestorming van de school te zot voor woorden, en ik snap niet hoe je dat goed kunt praten.
Want het is aan de planning van de school om te bepalen wanneer de komst van de Sint mag worden verwacht. Voor de kids zelf is dit natuurlijk wel "plotseling". Maar de directie van de school hoort wél te weten waar en wanneer. Een school heeft nét als een bouwplaats, een fabriek, een kantoor en een operatiezaal van een ziekenhuis een planning van minuut tot minuut. Ik kan mij ook herinneren dat bv diabetes kinderen een mandarijn kregen ipv zoetigheid. Dat is de individuele informatie voor ieder kind afzonderlijk die belangrijk is voor de individuele SMART-planning. Daar kun je niet die plotselinge bestorming van die Pietenbrigade bij gebruiken.
Ik kan me bv herinneren dat diabetes-patienten een mandarijn kregen ipv snoepgoed. Dat zijn allemaal zaken die van belang zijn voor het draaiboek "bezoek Sint".
De planning van de activiteiten is aan de school en niet aan een groepje losgeslagen piassen.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_175294487
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:06 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Waarom moeten we daar op wachten?
Het gaat om de methodes die sommigen gebruiken. En ik vind de bestorming van de school te zot voor woorden, en ik snap niet hoe je dat goed kunt praten.
Want het is aan de planning van de school om te bepalen wanneer de komst van de Sint mag worden verwacht. Voor de kids zelf is dit natuurlijk wel "plotseling". Maar de directie van de school hoort wél te weten waar en wanneer. Een school heeft nét als een bouwplaats, een fabriek, een kantoor en een operatiezaal van een ziekenhuis een planning van minuut tot minuut. Ik kan mij ook herinneren dat bv diabetes kinderen een mandarijn kregen ipv zoetigheid. Dat is de individuele informatie voor ieder kind afzonderlijk die belangrijk is voor de individuele SMART-planning. Daar kun je niet die plotselinge bestorming van die Pietenbrigade bij gebruiken.
Ik kan me bv herinneren dat diabetes-patienten een mandarijn kregen ipv snoepgoed. Dat zijn allemaal zaken die van belang zijn voor het draaiboek "bezoek Sint".
De planning van de activiteiten is aan de school en niet aan een groepje losgeslagen piassen.
"Bestorming van een school"

Het gaat inderdaad in dit topic om de methodes, zoals dit frame van 'jou'.

Dit beeld hebben mensen bij een bestorming:

Waarom wil je dit beeld oproepen bij het bezoek van ouders verkleed als zwarte piet op het schoolplein van hun kinderen rond einde schooltijd.

Op zijn zachts is het gemeen van je. En we wachten nog steeds op eerste die zichzelf gekwetst voelt, dan kan de discussie eindelijk echt beginnen...
pi_175294498
Mooi achterhoede gevecht van de pro-piet wappies dit :D
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  zaterdag 25 november 2017 @ 09:21:32 #25
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175294562
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:06 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Waarom moeten we daar op wachten?
Het gaat om de methodes die sommigen gebruiken. En ik vind de bestorming van de school te zot voor woorden, en ik snap niet hoe je dat goed kunt praten.
Het is nog veel simpeler:
- verboden voor onbevoegden
- geen snoep van vreemden aannemen

Daarbij: hoor wie klopt daar kinderen? Piet mag alleen binnen na identificatie, onder begeiding èn op uitnodiging "kom maar binnen met je knecht"

Heb al vaker gezegd dat Piet geen vreemde mag zijn.

Volgende keer gaat er een gek met vergiftigd snoep zo'n school binnen. Niet tolereren dus.
pi_175294606
Nog steeds alleen maar haat-moslims, oikofoben en mensen die negers aan het handje willen nemen in dit topic.

Misschien moet ik zelf maar moeite doen om iemand te vinden om de zwarte piet discussie eindelijk eens tussen twee normale kampen te laten verlopen.
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:00 schreef WodanIsGroot het volgende:
Maar ja ontopic:

We wachten nog steeds in dt topic op de eerste poster die zelf in de eerste persoon gekwetst is door het figuur zwarte piet.

De enige in het anti-kamp tot nu toe zijn:
A) Mensen die Nederland haten.
B) Blanken die negers minder capabel vinden dan zichzelf en maar even zelf gaan denken wat die negers moeten vinden.
quote:
1s.gif Op . schreef Keep_Walking het volgende:
lokquote
Misschien dat jij je gekwetst voelt door zwarte piet?
pi_175294635
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:25 schreef WodanIsGroot het volgende:
Nog steeds alleen maar haat-moslims, oikofoben en mensen die negers aan het handje willen nemen in dit topic.

Misschien moet ik zelf maar moeite doen om iemand te vinden om de zwarte piet discussie eindelijk eens tussen twee normale kampen te laten verlopen.

[..]

[..]

Misschien dat jij je gekwetst voelt door zwarte piet?
Dommigheid kent geen tijd.
'Als de vis gaat stinken moet je bij de kop beginnen' - Aad300
pi_175294659
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:27 schreef Abed het volgende:

[..]

Dommigheid kent geen tijd.
Je klink mad.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_175294744
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:12 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

"Bestorming van een school"

Het gaat inderdaad in dit topic om de methodes, zoals dit frame van 'jou'.

Dit beeld hebben mensen bij een bestorming:
[ afbeelding ]
Waarom wil je dit beeld oproepen bij het bezoek van ouders verkleed als zwarte piet op het schoolplein van hun kinderen rond einde schooltijd.

Op zijn zachts is het gemeen van je. En we wachten nog steeds op eerste die zichzelf gekwetst voelt, dan kan de discussie eindelijk echt beginnen...
Bestorming is en blijft een subjectief begrip.
Maar net zoals iemand anders al zei:
Het is "Verboden voor onbevoegden" punt. Dat geldt voor jouw huis en ook voor een werkplek.
Je gaat je wederrechtelijk toegang verschaffen tot een gebouw waar volgens een bepaalde planning en richtlijnen werkzaamheden worden verricht, door personeelsleden die betaald worden en die verantwoordelijkheid dragen.
Dat maakt het juridisch volledig vergelijkbaar met de planning van een operatiezaal in een ziekenhuis, een bouwplaats waar een bouwbedrijf bezig is, en een fabriek waar het proces allemaal nauwgezet op elkaar is afgestemd door werknemers die daarvoor betaald krijgen en verantwoordelijkheid dragen.
Zoals ik al zei is de komst van de Sint in de planning van de school verdisconteerd. Belangrijke facetten zijn daarbij de individuele benadering ieder afzonderlijk kind. Een diabetisch kind krijgt een mandarijn ipv snoepgoed. Een kind met authisme wordt niet blootgesteld aan onnodige prikkels etc etc etc.
Je kunt dit niet goed praten. En ik zit niet te framen. De vergelijking met operatiezaal, bouwplaats en fabriek gaat volledig op.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_175294763
Ik las net van die actie op een basisschool. Nu gaan ze echt veel te ver.

Dat je zo’n domme mongool bent die zwarte piet zo belangrijk vindt dat je ervoor wil schelden en protesteren - en het maakt mij voor de goede orde helemaal niets uit of dat voor of tegen is - is nog tot daar aan toe.

Maar een basisschool vol kindertjes van 4-12 jaar hoort godverdomme een veilige omgeving te zijn. Dat is geen omgeving om binnen te dringen, te protesteren en om leuzen te gaan schreeuwen.

Wat een intens trieste mensen. Bah.
pi_175294818
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:36 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Bestorming is en blijft een subjectief begrip.
Maar net zoals iemand anders al zei:
Het is "Verboden voor onbevoegden" punt. Dat geldt voor jouw huis en ook voor een werkplek.
Je gaat je wederrechtelijk toegang verschaffen tot een gebouw waar volgens een bepaalde planning en richtlijnen werkzaamheden worden verricht, door personeelsleden die betaald worden en die verantwoordelijkheid dragen.
Dat maakt het juridisch volledig vergelijkbaar met de planning van een operatiezaal in een ziekenhuis, een bouwplaats waar een bouwbedrijf bezig is, en een fabriek waar het proces allemaal nauwgezet op elkaar is afgestemd door werknemers die daarvoor betaald krijgen en verantwoordelijkheid dragen.
Zoals ik al zei is de komst van de Sint in de planning van de school verdisconteerd. Belangrijke facetten zijn daarbij de individuele benadering ieder afzonderlijk kind. Een diabetisch kind krijgt een mandarijn ipv snoepgoed. Een kind met authisme wordt niet blootgesteld aan onnodige prikkels etc etc etc.
Je kunt dit niet goed praten. En ik zit niet te framen. De vergelijking met operatiezaal, bouwplaats en fabriek gaat volledig op.
Je kan wel veel woorden gebruiken, maar je zegt niks. Zoals ik zei: het is op zijn zachts gemeen van je wanneer je de term bestorming wilt gebruiken.


Utrecht 2017, de schoolbestorming.
pi_175294825
[doe normaal mee of ga weg-

[ Bericht 48% gewijzigd door timmmmm op 25-11-2017 09:51:10 ]
pi_175294838
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 08:30 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Agent provocateur
Haha, asociaal gedrag benoemen valt nu onder provoceren. Mooi is dat.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175294914
quote:
13s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:38 schreef Kaas- het volgende:
Ik las net van die actie op een basisschool. Nu gaan ze echt veel te ver.

Dat je zo’n domme mongool bent die zwarte piet zo belangrijk vindt dat je ervoor wil schelden en protesteren - en het maakt mij voor de goede orde helemaal niets uit of dat voor of tegen is - is nog tot daar aan toe.

Maar een basisschool vol kindertjes van 4-12 jaar hoort godverdomme een veilige omgeving te zijn. Dat is geen omgeving om binnen te dringen, te protesteren en om leuzen te gaan schreeuwen.

Wat een intens trieste mensen. Bah.
Een basisschool die racisme tegen de blanke cultuur predikt zou volgens jouw een veilige omgeving zijn?

We zien toch dagelijks de uitkomsten van deze hoofdzakelijke allochtone tuigscholen. Opleiding tot scootercrimineel inclusief vuurwapen en bivakmuts op zak.
  zaterdag 25 november 2017 @ 09:54:04 #35
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_175294931
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:25 schreef WodanIsGroot het volgende:
Nog steeds alleen maar haat-moslims, oikofoben en mensen die negers aan het handje willen nemen in dit topic.

Misschien moet ik zelf maar moeite doen om iemand te vinden om de zwarte piet discussie eindelijk eens tussen twee normale kampen te laten verlopen.

[..]


[..]

Misschien dat jij je gekwetst voelt door zwarte piet?
Vriend, kunnen we het inhoudelijk houden ipv lekker met gescheld te komen?

Bedankt
Laffe huichelaar
  zaterdag 25 november 2017 @ 09:55:05 #36
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_175294939
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:51 schreef Elzies het volgende:

[..]

Een basisschool die racisme tegen de blanke cultuur predikt zou volgens jouw een veilige omgeving zijn?


Bron? Dit is een hele grove beschuldiging, dus ik zu graag willen weten waar je het vandaan haalt dat deze school racisme predikt.
Laffe huichelaar
pi_175294966
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:55 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Bron? Dit is een hele grove beschuldiging, dus ik zu graag willen weten waar je het vandaan haalt dat deze school racisme predikt.
In de ogen van radicale pro-pieten is het vervangen van zwarte pieten door roetveegpieten per definitie een racistische daad.

Het is een bijzondere gedachtengang, maar ik vrees dat daar geen verdere onderbouwing bestaat.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_175294972
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:51 schreef Elzies het volgende:

[..]

Een basisschool die racisme tegen de blanke cultuur predikt zou volgens jouw een veilige omgeving zijn?

We zien toch dagelijks de uitkomsten van deze hoofdzakelijke allochtone tuigscholen. Opleiding tot scootercrimineel inclusief vuurwapen en bivakmuts op zak.
Je probeert de discussie af te leiden van het onderwerp, namelijk of een basisschool vol kindertjes wel een geschikte locatie is om daar in hun aanwezigheid een ruzie tussen volwassenen te slechten, door daar zomaar binnen te dringen en leuzen te schreeuwen naar docenten. Draai er eens niet omheen en geef aan of je dat steunt of niet.
pi_175294989
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:44 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Je kan wel veel woorden gebruiken, maar je zegt niks. Zoals ik zei: het is op zijn zachts gemeen van je wanneer je de term bestorming wilt gebruiken.

[ afbeelding ]
Utrecht 2017, de schoolbestorming.
Het AD:
https://www.ad.nl/utrecht(...)utrecht-br~a789d4b2/

quote:
Zwarte pieten bestormen basisschool in Utrecht
Basisschool De Cirkel in de Utrechtse wijk Zuilen is naar de politie gestapt, nadat de school gisteren werd overvallen door een actiegroep voor het behoud van Zwarte Piet.

Drimble:
https://drimble.nl/regio/(...)hool-in-utrecht.html

quote:
Zwarte pieten bestormen basisschool in Utrecht
Bron: AD | Utrecht AD | Utrecht24 november 2017, 17:05
Utrecht - Basisschool De Cirkel in de Utrechtse wijk Zuilen is naar de politie gestapt, nadat de school gisteren werd overvallen door een actiegroep voor het behoud van Zwarte Piet.
Telegraaf:
https://www.telegraaf.nl/(...)p-valt-school-binnen

quote:
Zwarte Piet-actiegroep valt school binnen
Tsja, ik had ook "inval" kunnen gebruiken ipv "bestorming", om daarmee op "Telegraaf-niveau" te komen. Maar bestorming is een zeer gangbare term voor het gebeuren.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_175295005
quote:
Deze volslagen idioten hebben echt geen maat. Voer die ruzie lekker onderling uit (ook al is dat eveneens zeer kansloos) en niet midden in een basisschool vol kinderen. Man man man, wat een hersenloze inteelt-tokkies.
pi_175295011
kan weg (dubbel)
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_175295029
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:57 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Je probeert de discussie af te leiden van het onderwerp, namelijk of een basisschool vol kindertjes wel een geschikte locatie is om daar in hun aanwezigheid een ruzie tussen volwassenen te slechten, door daar zomaar binnen te dringen en leuzen te schreeuwen naar docenten. Draai er eens niet omheen en geef aan of je dat steunt of niet.
Ik niet iig. Vind het ook een kansloze exercitie, net zoals dat Sylvana bezoek.
pi_175295035
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:54 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Vriend, kunnen we het inhoudelijk houden ipv lekker met gescheld te komen?

Bedankt
I'm not your pal buddy. En ik scheld niet, ik benoem.

Maar ik hoop met je mee voor inhoud.
  zaterdag 25 november 2017 @ 10:05:14 #44
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_175295055
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 10:03 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

I'm not your pal buddy. En ik scheld niet, ik benoem.

Maar ik hoop met je mee voor inhoud.
Dan benoem ik even dat je hier een stoorzender bent die afleidt van de inhoud.

Nee een voorbeeld aan je medestanders hier die argumenten kunnen gebruiken om op de inhoud in te gaan en niet hoeven te 'benoemen' om de persoon erachter aan te vallen.
Laffe huichelaar
pi_175295092
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:51 schreef Elzies het volgende:

[..]

Een basisschool die racisme tegen de blanke cultuur predikt zou volgens jouw een veilige omgeving zijn?

We zien toch dagelijks de uitkomsten van deze hoofdzakelijke allochtone tuigscholen. Opleiding tot scootercrimineel inclusief vuurwapen en bivakmuts op zak.
Uitspraak van de schooldirecteur:

quote:
Kinderen verdrietig

De schooldirecteur noemt de actie zeer ongewenst. „Ongeacht het standpunt is een school geen plek voor dit soort demonstraties. We leren kinderen dat ze op een andere manier moeten omgaan met een conflict en dat ze niets van vreemde mensen moeten aannemen, ook niet als ze verkleed zijn als Zwarte Piet.”

De uitgedeelde pepernoten en stickers zijn zoveel mogelijk weer ingenomen en weggegooid. „Sommige kinderen waren een beetje in de war. Een aantal was verdrietig omdat ze geen pepernoten hadden gehad, anderen omdat ze ze weer in moesten leveren. En sommige kinderen waren geschrokken.”
Bovenstaand staat op de telegraaf-website. Ik wil u graag vragen waaruit uw bovenstaande aantijgingen op gebaseerd zijn, gezien de uitspraken van de directeur in kwestie.
Dit geeft ook aan dat het "innemen van het snoep" niet gebaseerd is op "flauw afpakken" maar uit veiligheidsoverwegingen. Geheel terecht natuurlijk.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_175295297
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:51 schreef Elzies het volgende:

[..]

Een basisschool die racisme tegen de blanke cultuur predikt zou volgens jouw een veilige omgeving zijn?

We zien toch dagelijks de uitkomsten van deze hoofdzakelijke allochtone tuigscholen. Opleiding tot scootercrimineel inclusief vuurwapen en bivakmuts op zak.
Aii je zit goed klem dus je verzint maar wat. Bron?
'Als de vis gaat stinken moet je bij de kop beginnen' - Aad300
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 25 november 2017 @ 10:24:08 #47
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_175295320
Die pieten liepen vrolijk de school binnen, deden hun ding en gingen vrijwillig naar buiten toen het hen gevraagd is. Buiten hing er vervolgens een gemoedelijke sfeer.

Waar je je niet druk om kan maken zeg.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175295394
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 10:24 schreef Nattekat het volgende:
Die pieten liepen vrolijk de school binnen, deden hun ding en gingen vrijwillig naar buiten toen het hen gevraagd is. Buiten hing er vervolgens een gemoedelijke sfeer.

Waar je je niet druk om kan maken zeg.
Beetje een klas binnenstormen en daar naar de docent schreeuwen dat die op moet donderen naar z’n eigen land, met volgens de directeur angstige kinderen als gevolg.

“Vrolijkt” noemt ‘ie dat.

Als je dit goedkeurt ben je domweg een ondermens. Anders kan je het ook niet meer zeggen.

Wees een vent en houd dit soort gedrag op zijn minst uit de buurt van die kinderen. Een basisschool hoort gewoon een veilige omgeving te zijn en mag geen locatie voor agressieve demonstraties worden. Wat voor intense tokkie begrijpt dat nou werkelijk niet?

[ Bericht 4% gewijzigd door sp3c op 25-11-2017 10:37:57 ]
pi_175295445
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 10:24 schreef Nattekat het volgende:
Die pieten liepen vrolijk de school binnen, deden hun ding en gingen vrijwillig naar buiten toen het hen gevraagd is. Buiten hing er vervolgens een gemoedelijke sfeer.

Waar je je niet druk om kan maken zeg.
aldus een anonieme user hier
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')