abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175254795
registreer om deze reclame te verbergen
dus test eerst is of je nog wel internet via Wi-Fi hebt met je telefoon , dicht bij de wireless router tijdens dat je met powerline storing ervaart.

ik heb overigens ook de 4010 bij de tv en moet zeggen dat die ook wel eens wegvalt maar dat is meer 2 keer per maand, niet 2 keer per dag.

welke firmware versie draait je powerline?
:]
pi_175254819
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 00:42 schreef EvilSummoner het volgende:

[..]

Ik heb niet gezegd dat de powerline adapter het probleem is, in de OP staat ook dat ik al meerdere wifi-sticks heb geprobeerd en deze nog meer storingen hadden. Ik zeg alleen dat in de huidige situatie (dus met een powerline adapter) ik dus 1 of 2 keer per dag storing heb.
Je moet even kijken of een apparaat die via een LAN/ethernet kabel verbonden is, dezelfde problemen heeft. Of, in ieder geval kijken of de internetverbinding van het Caiway modem niet wegvalt.

Als je geen kabel rechtstreeks in de modem kunt doen (zoals je al aangaf), dan zou je Caiway kunnen bellen, en vragen of de verbinding wel stabiel is. Of ze misschien rare waardes zien.

Zelf kun je testen hoe je verbinding is, door naar de website www.speedtest.net te gaan. Kijk hoe snel je verbinding is. Klopt het met je abbonement?

Je kunt ook een ping test doen. Dat doe je door een command prompt te starten, en dan dit in te typen:
ping -t google.nl
Dit hoort continue een resultaat te geven van rond de 20ms (als het maar niet de hele tijd 200ms of meer is)
  donderdag 23 november 2017 @ 23:27:28 #28
52200 ViPeRII
It's a good day to die
pi_175270545
Stomme vraag misschien, maar zit je powerline adapter toevallig op een van de groepen waar ook de magnetron of oven of wasmachine/wasdroger op aangesloten staat?
Dit kan nog wel eens voor de storingen zorgen die je aan geeft. Kijk maar eens of het relatie heeft met het gebruik van een ander apparaat in huis. Daar kunnen powerline adapters last van hebben.

Tips zijn in ieder geval; Rechtstreeks in de muur, niet via een verdeeldoos/verlengkabel maar dat heb je al. (Is dat ook zo in de meterkast?). Je kan eens kijken of je een ander stopcontact in de buurt hebt die dit probleem niet of minder geeft.
-- ViPeRII --
pi_175270802
registreer om deze reclame te verbergen
Een nieuwe pc te kopen en een duurder internetabbonement wil nogal helpen
Fylax is op televisie geweest
pi_175275871
het is jammer dat je geen kabel kan trekken, dat is de enige echte oplossing voor jouw probleem..
pi_175479431
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2017 23:35 schreef EvilSummoner het volgende:
Ik heb op het moment verbinding met het internet via deze powerline adapter:

https://www.computerstore(...)mbps-2-adapters.html

Hij werkt over het algemeen goed, maar 1 of 2 keer per dag valt de internet verbinding weg voor een paar minuten. Ik had hiervoor al verschillende wifi-sticks geprobeerd maar deze hadden nog vaker een storing. Bekabeld is helaas niet een optie door de constructie van het huis.

Hebben jullie advies om dit probleem te verhelpen?
Doe eens een ping (-t) naar 8.8.8.8. Verschillen de tijdwaardes veel van elkaar?
I wished for my computer to be as easy to use as my telephone; my wish has come true because I can no longer figure out how to use my telephone.
pi_175480369
registreer om deze reclame te verbergen
Je hebt nu een oud setje powerline. Als je overal randaarde hebt is een setje wat homeplug av2 1200 ondersteunt aan te raden. die gebruikt, naast de fase en de 0, ook de aarde. En dat is over het algemeen minder vervuild -> meer kans op een stabiele verbinding.

Moet je natuurlijk dus wel over een goede randaarde beschikken.

Heb je coax liggen? Dan kun je ook een Moca setje nemen. Dat werkt gegarandeerd stabiel. Kabel is het goedkoopste en beste, maar niet iedereen wil die moeite doen. Dan blijft moca imho als enig alternatief over.
Powerline... met AV2 kom je dus verder, maar garanties zal niemand geven (idem als met wifi). kan zo prima werken, en ineens niet meer.

Maar goed, je internetverbinding moet natuurlijk wel goed zijn. Sluit dat dus eerst uit: met een kabeljte testen. Anders heeft het geen zin om verdere dingen te kopen
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')