_--_ | dinsdag 21 november 2017 @ 21:13 |
Het eerste stuk is geen BNW want coca cola heeft wel degelijk geheime ingredienten. Planten extracten, waaronder caffeine. Maar wat dit topic BNW maakt is... Wat zijn die andere extracten? [ Bericht 0% gewijzigd door _--_ op 21-11-2017 21:22:17 ] | |
Dr.Mikey | dinsdag 21 november 2017 @ 21:21 |
Tourine is touros plus urine = stierenpis. | |
MichaelScott | dinsdag 21 november 2017 @ 21:21 |
Cocabladeren en kolanoten | |
ChronoVisor | dinsdag 21 november 2017 @ 21:21 |
Ingevroren zaadextracten van de uitvinder van Coca Cola. | |
_--_ | dinsdag 21 november 2017 @ 21:22 |
Kolanoten zijn dus de bron voor cafeine. | |
ChrisCarter | dinsdag 21 november 2017 @ 21:23 |
Bedrijfsgeheim is niet echt BNW of wel? | |
_--_ | dinsdag 21 november 2017 @ 21:26 |
Wel als er veel mensen denken dat die ingredient verboden is. | |
LurkJeRot | dinsdag 21 november 2017 @ 21:28 |
Nootnootmuskaatolie, kan je alleen van Pingu kopen. | |
Kapt-Ruigbaard | dinsdag 21 november 2017 @ 21:29 |
Er zit geen verborgen ingrediënt in coca cola Die troep is inmiddels al zo'n beetje een miljoenmiljard keer ontleedt. | |
_--_ | dinsdag 21 november 2017 @ 21:30 |
Er is een wiki pagina die wat anders vertelt. | |
_--_ | dinsdag 21 november 2017 @ 21:31 |
En niet alles is altijd te ontleden. | |
Kapt-Ruigbaard | dinsdag 21 november 2017 @ 21:31 |
Oh oke, dan is het waar. | |
Kapt-Ruigbaard | dinsdag 21 november 2017 @ 21:32 |
Tuurlijk wel. Er zijn op aarde geen onbekende atomen. | |
_--_ | dinsdag 21 november 2017 @ 21:33 |
Niet dat zeg ik niet. Ik lees bijvoorbeeld dat er kort alcohol in gedaan wordt en vervolgens eruit wordt gehaald samen met citroen olie. Dan is het duidelijk waarom het niet ontleden kan worden. | |
KingRoland | dinsdag 21 november 2017 @ 21:33 |
ik doe al bijna 10 jaar onderzoek en nee iedereen heeft het hier fout. Ik drink trouwens bijna altijd coca cola dus ik kan het wel weten | |
_--_ | dinsdag 21 november 2017 @ 21:33 |
Er zijn nog steeds atomen die niet zijn ontdekt overigens. | |
Dr.Mikey | dinsdag 21 november 2017 @ 21:34 |
Vroeger zat er echt cocaïne in verwerkt http://www.knups.nl/wist_(...)C3%AFne_bevatte.html | |
_--_ | dinsdag 21 november 2017 @ 21:35 |
Jup, ze ZEGGEN dat het er nu niet meer in zit. | |
Kapt-Ruigbaard | dinsdag 21 november 2017 @ 21:36 |
Hoe kan je dat weten als die atomen niet ontdekt zijn. | |
Farenji | dinsdag 21 november 2017 @ 21:57 |
Ik heb wel eens ergens gelezen dat het geheime ingredientschijnt te zijn. | |
Lavenderr | dinsdag 21 november 2017 @ 22:00 |
Ja, daar moest ik ook meteen aan denken. Dan kwam je goedkoop aan je fix | |
Murdy | dinsdag 21 november 2017 @ 22:04 |
Voor een cola recept, kijk hier even. Niet raar kijken dat er fosforzuur in moet, dat zit waarschijnlijk ook in de echt cola. Naja, al met al het is met 'huis tuin en keukenmiddelen' vast wel te doen. | |
Kapt-Ruigbaard | dinsdag 21 november 2017 @ 22:18 |
Vroeger stond er zelfs gewoon een cocaïnefabriek in Nederland. | |
Morrigan | dinsdag 21 november 2017 @ 22:46 |
Ik denk eerder dat ze het recept achter de kluis verbergen. Met alleen ingrediënten kom je nog niet ver. De bereiding is net zo belangrijk. | |
Farenji | woensdag 22 november 2017 @ 00:37 |
Die kluis is bullshit. We hebben het hier over cola. Karameldrank met wat goedkope zuurtjes. Verbazingwekkend en ook wel een beetje deprimerend dat die "mythevorming" wb cola nog steeds standhoudt. Het is net als dat zogenaamde "geheime" ingredient van die KFC-zooi: zout. Opzouten met die onzin. | |
theguyver | woensdag 22 november 2017 @ 02:43 |
unicorn tears! | |
Beathoven | woensdag 22 november 2017 @ 04:22 |
En van beide zitten er nauwelijks tot geen sporen (meer) in. Pemberton vermarkte zn brouwsel als een geneesmiddel en hij geloofde zelf ook dat het tegen bepaalde kwaaltjes werkte, wat zijn versie waarschijnlijk niet deed. Er waren in die tijd veel alternatieve middelen want er was geen code en je kon ironisch genoeg op alcohol na eigenlijk alles wel als medicijn vermarkten. Cocaine, radioactief materiaal etc, men mixte en experimenteerde maar raak als apotheker. Dat waren toen een beetje de BNW figuren, maar dan mainstream. Geen diplomering, geen dokterstitel en wel eentje voeren en veel experimenteren. Het drankje schijnt eerst ook veel zoeter en minder goed van smaak geweest te zijn dan hoe men het later na de overname verbeterde en vermarkte. Van een soort hoestdrank naar een verfrissende drank zeg maar. Over die ingredienten. Dat is een marketingstunt. De ingredienten zijn al lang en breed geanalyseerd en zijn eigenlijk nooit een geheim geweest. Alleen de verhoudingen zijn dat wel. Een fabrikant met een laboratoriumteam zou het zo kunnen analyseren en kopieeren, maar namaken en vermarkten is verboden (en waarom zou je, spul is spotgoedkoop) dus het is meer tegen duplicatie tegen Jan met de pet. Kfc heeft ook zo'n setje van specerijen dat zogenaamd geheim is. Bepaalde 'tonen' van deze geheime ingredienten kun je trouwens zo wel proeven en een geoefend proever haalt er veel meer uit. Het is allemaal niet zo spannend. [ Bericht 6% gewijzigd door Beathoven op 22-11-2017 04:41:10 ] | |
Beathoven | woensdag 22 november 2017 @ 04:35 |
Zout, nootmuskaat, peper etc etc. enfin, in plaats van 1 toevoeging gooide hij een heel kruidenrek van boven de 10 kruiden in de mix. Dat maakte dat het een 'bite' kreeg. Niets exotisch aan, gewoon slim. In Azie mixte men al langer met samenstellingen van kruiden maar in Europa en Amerika hield men het allemaal vrij eentonig en saai. Daarom sloegen die formules van meerdere ingredienten zo aan. Coca Cola had door die samenstelling een eigen karakter. Zelfde voor KFC. Mensen wilden weleens een rijkere smaak. En daarmee mep je die eentonigen er wel uit. [ Bericht 10% gewijzigd door Beathoven op 22-11-2017 04:43:10 ] | |
Wantie | woensdag 22 november 2017 @ 04:39 |
Volgens mij wordt cafeïne gewoon toegevoegd, als vervanger van de cocaïne die er vroeger in zat. De ingrediënten en recept mogen dan geheim zijn, welke stoffen er in zitten en of die verboden zijn is natuurlijk te onderzoeken. | |
Beathoven | woensdag 22 november 2017 @ 04:42 |
Je komt met een vals dilemma aanzetten. Het is allemaal al lang en breed bekend. Nooit een geheim geweest ook, alleen in advertenties deed men alsof.. want "geheimen" werken. In uitgebreide documentaires over Coca Cola en bv de Cola Wars diept men het e.e.a wel uit. Over wat erin zat, en wat later getrashed en vervangen werd om het uit de medicijnendrankjessfeer te halen. | |
Wantie | woensdag 22 november 2017 @ 04:42 |
Maar dan zit het er niet meer in. Net zoals vislijm waarmee bijv. bier helder wordt gemaakt. Dat zit niet in het uiteindelijke product. | |
Wantie | woensdag 22 november 2017 @ 04:44 |
Ik vond die kluis wel leuk, maar eigenlijk is die zinloos omdat de ingrediënten dagelijks worden aangevoerd en de apparatuur die volgens recept doceren... | |
Beathoven | woensdag 22 november 2017 @ 04:47 |
Het recept en de dosering is bij iedere bottler bekend. Ik kan je de cola wars documentaire aanraden. Daarin wordt ook bijna alles blootgelegd. Dat men later suiker toevoegde en alcohol (heeft er nooit ingezeten) eruithaalde om de verslavende werking te versterken is bv een lopend broodje aap. Men heeft na het Pemberton-tijdperk het suikergehalte juist stevig gereduceerd om het verfrissender en lichter te maken. Het was eerst stroperiger. Bij wijze van historisch onderzoek zou ik wel een slok van Pembertons apothekersdrankje (halve bocht) willen proeven maar ik denk dat een ieder toch liever de latere frisdrankvariant pakt ipv de oude hoestdrank met ijs. [ Bericht 10% gewijzigd door Beathoven op 22-11-2017 04:56:24 ] | |
Copycat | woensdag 22 november 2017 @ 08:18 |
Die staat in het Coca Cola-museum in Atlanta. Goeie trekpleister. Minder leuk dan de limonadefontein. | |
Lavenderr | woensdag 22 november 2017 @ 10:41 |
Nu ook vast wel, maar dan goed verstopt | |
Wantie | woensdag 22 november 2017 @ 11:45 |
De bottelaars krijgen toch de siroop aangeleverd ipv dat ze de cola vanaf de basis maken moeten? | |
DeMolay | woensdag 22 november 2017 @ 12:40 |
Het Hells Angels terrein (was waar de fabriek vroger stond ) | |
#ANONIEM | woensdag 22 november 2017 @ 13:11 |
Marketingmythe [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-11-2017 13:12:04 ] | |
illusions | woensdag 22 november 2017 @ 13:38 |
Sterker nog, alle fast-food ketens krijgen de siroop van alle frisdranken die ze schenken. Zodra jij je beker onder de dispenser houdt bij de McDonalds, wordt het met water gemixt. | |
Beathoven | woensdag 22 november 2017 @ 16:40 |
Dat klopt, maar ze zijn echt wel op de hoogte van wat er in het product zit dat ze bottelen. Ook de warenauthoriteiten weten het en de analyse heeft al weleens in magazines gestaan dus het is gewoon open source. Dat hele geheim is een paradepaardje van een marketinyhoax dat men graag in stand houdt naar de consument toe. Illusies van geheimen maken dat producten in gevoelswaarde omhoog gaan. | |
H_T | woensdag 22 november 2017 @ 16:44 |
Als je met een gaschromatograaf kunt ontdekken bij welke benzinepomp een klein beetje benzine is getankt dan moet het niet al te moeilijk zijn te ontdekken welke (vloei)stoffen er in een fles frisdrank zitten | |
illusions | woensdag 22 november 2017 @ 20:10 |
Dat denk ik ook. Volgens mij mag je niet zomaar een voedselproduct uitbrengen zonder de volledige receptuur te openbaren aan bepaalde instanties. | |
funnywell | donderdag 23 november 2017 @ 22:29 |
goeie shit bij darmklachten na een flinke kaksessie of een noro virus om de rauwheid in je lichaam weg te halen of te dempen. Voor de rest blijf ik weg bij die bocht | |
Geralt | donderdag 23 november 2017 @ 22:34 |
Raar woord eigenlijk; ingrediënt. Als je er over nadenkt dan bedoel ik. | |
H_T | donderdag 23 november 2017 @ 23:02 |
Valt mee als je weet dat grediënt een ouderwetse term is voor recept. Alles wat je nodig had stond 'in het grediënt', wat later verbasterd werd tot ingrediënt. Nog weer later kreeg die de valse meervoudsvorm ingrediënten.
| |
ITrade | maandag 4 december 2017 @ 09:58 |
Als het openbaar is of makkelijk na te gaan, waarom is er dan nog geen echte imitatie Coca Cola? | |
Wantie | maandag 4 december 2017 @ 10:02 |
Er zijn zat immitaties lijkt me... | |
ITrade | maandag 4 december 2017 @ 10:03 |
Vertel? Ik ben namelijk nergers ter wereld echte Coca Cola in andere flessen tegen gekomen. | |
Wantie | maandag 4 december 2017 @ 10:07 |
Je had het over immitatie Een variant met exacte smaakovereenkomst ken ik ook niet, maar dat geldt eigenlijk voor elk voedingsproduct waarbij er immitaties op de markt zijn. Met een ingrediëntenlijst ben je er niet. Verhoudingen, productieproces, het speelt allemaal een rol. | |
illusions | maandag 4 december 2017 @ 18:02 |
Er zijn zat variaties op, maar op het exacte recept berust copyright. Daarnaast zoals Wantie hierboven zegt, met alleen ingrediënten heb je het eindresultaat nog niet. Verhoudingen, bereidingswijze, etc. Je mag echt niet iets op de markt brengen waar de ingrediënten onbekend van zijn. | |
ITrade | maandag 4 december 2017 @ 18:22 |
Er berust helemaal geen copyright op. Copyright is voor een auteur, dan zou het een patent moeten zijn. Het probleem van een patent is dat je bekend moet maken wat je gebruikt en dat een patent op een gegeven moment verloopt. (één van de redenen dat KO nooit een patent heeft aangevraagd overigens). Ik vermoed niet dat een bedrijf verplicht is om de ingrediënten bekend te maken, wel de ingrediënten lijst zoals op de verpakingen staat, suikers en kans op pinda resten. Maar niet de volledige lijst. Kijk alleen al in europa waar het is toegestaan op diverse verschillende vis soorten in blik te doen en te verkopen onder één naam. (Aflevering keuringsdienst van waarde). | |
Beathoven | dinsdag 26 december 2017 @ 09:19 |
Coca Cola schijnt tegenwoordig met maïsstroop gezoet te zijn ipv suiker. Met het gegeven dat suiker een smaakversterker is; Echte liefhebbers scbijnen dat te proeven en zeggen dat suiker beter is omdat suiker meer naar buiten toe "explodeert" en je dus een rijkere smaak krijgt ipv maisstroop dat t even highlight en de smaak dan laat verdwijnen. Coca Cola schijnt voor speciale gelegenheden zoals een Joodse dag weleens weer met suiker te produceren en in Mexico schijnt het nog met suiker gezoet te worden, die zijn bij liefhebbers iets meer gewild. Aspartaam als in de light producten zet meer zichzelf centraal qua smaak en is eigenlijk een waardeloze smaakversterker. Overigens schijnt het vervangen van suiker in maisstroop een van de redenen te zijn dat het bedrijf zn ingredientenlijst niet op t etiket zet want beide zijn toegestaan als ingredient maar er zijn fanatiekelingen die vinden dat men daarmee de klassieke formule aantast en zullen anders gaan protesteren, zoals men deed toen men deze "classic" coke van de markt haalde. Sommigen beweren zelfs dat New Coke destijds naast een por naar Pepsi toe ook als bijkomstigheid werd gebruikt om Classic coke dan maar van maisstroop te voorzien ipv suiker. [ Bericht 14% gewijzigd door Beathoven op 26-12-2017 09:28:00 ] | |
Resistor | dinsdag 26 december 2017 @ 09:49 |
De atomen zijn wel bekend (tot en met nummer 118), maar er zijn nog genoeg moleculen die nog geen naam zijn, of zelfs nog nooit gezien zijn. Maar dit gaat iets hogere chemie worden | |
Wantie | dinsdag 26 december 2017 @ 11:00 |
Maisstroop is ook suiker. Kristalsuiker die wij kennen is sacharose, een molecuul dat glucose en fructose bevat. , maisstroop is 90% fructose en 10% glucose. Ons speeksel zet sacharose om in glucose en fructose. Fructose smaakt zoeter dan sacharose of glucose, waardoor je er minder van nodig hebt. | |
Wantie | dinsdag 26 december 2017 @ 11:02 |
Klopt, bij cola zie je dat er plantenextract in zit, maar van welke planten staat er niet bij. | |
H_T | dinsdag 26 december 2017 @ 12:16 |
High fructose corn syrup (HFCS) wordt veel in Amerika gebruikt omdat maïs daar spotgoedkoop is vanwege de subsidies die er op gegeven worden. Staat gewoon op de website en als ik het mij goed herinner ook op de blikjes, alleen kan ik dat nu niet checken. De New Coke-truc heb ik eerder gelezen, maar dat zou meer gaan om het smaakverschil minder op te laten vallen omdat er geen directe vergelijking mogelijk is. Overigens is Coca-Cola lang niet de enige die niet alles op het etiket zet. Een tube Heinz-mosterd die hier in de buurt staat gaat op het etiket in niet meer detail dan 'kruiden en specerijen'. | |
Beathoven | dinsdag 26 december 2017 @ 14:38 |
Goed verhaal, alleen zeggen sommige liefhebbers dat er daardoor smaakverschil inzit. Valt mogelijk te betwijfelen, ik heb t niet kunnen testen. Nu is Coca Cola in principe gewoon vrij om het te maken zoals zij t willen. Als ze er appelsap van willen maken is dat ook goed, zal ze wel hun bedrijf kosten maar ok. Ik zou dat New Coke trouwens weleens willen proberen maar dat zal wel nooit weer terugkomen. | |
Spanky78 | dinsdag 26 december 2017 @ 14:47 |
Yes. Maar de coca zit er al niet meer in. Verder zitten er citrusolien en wat specerijenextract in zoals kruidnagel etc. | |
Spanky78 | dinsdag 26 december 2017 @ 14:51 |
Klopt grotendeels. Behalve dat ze die maisstroop met enzymen deels omzetten van glucose naar fructose. Hfcs bevat iets van 55 procent fructose. Maar je kunt ook f90 stroop.kopen uit maïs. Dat is dan 90 procent fructose. Overigens wordt dat in Europa van graan gemaakt. Het zetmeel uit dat graan om specifiek te zijn. In de cola zelf breekt de sacharose af tot glucose/dextrose en fructose. Pad geproduceerde cola.smaakt misschien een heel klein beetje anders dan oude of Amerikaanse... Overigens kun je het verschil tussen cola van Riet en biersuiker ook proeven. Met name omdat rietsuiker toch nog een beetje smaak heeft. Dat is dan wat warmer zoet. | |
Beathoven | dinsdag 26 december 2017 @ 15:04 |
Mja, nauwelijks tot 0. Volgens mij heeft men miniscule sporen 0,0x% teruggevonden maar niet genoeg om dat als ingredient te bestempelen. Wikipedia: Net als de kolanoten die ook nauwelijks meer traceerbaar zijn herinnert alleen de naam nog aan z'n oorsprong. De grootste verandering kwam nadat de nieuwe eigenaar Pemberton z'n populaire apothekersdrankje dat hij als medicijn vermarkte (zoals drop ook zn oorsprong had) al vrij vroeg voor t grote publiek herzag. Toen werd 't van zo'n redelijk populair kwakzalversmedicijn in een lekker smakend drankje getransformeerd en gingen de bittere componenten eruit. Coca Cola had ook het tijdelijke alcoholverbod mee want sodacafés schoten ineens als paddestoelen uit de grond. Kaneel en vanille overheersen naast het caramel qua smaak bij Coca Cola, citrusolien voeren bij Pepsi iets meer de boventoon en zitten bij Coca Cola meer onderaan in t palet. | |
H_T | dinsdag 26 december 2017 @ 15:27 |
Dat zou zeker kunnen. Er zijn in elk geval mensen bereid om meer te betalen voor een geïmporteerde versie met suiker. Zij blij dat ze die versie toch nog kunnen kopen, en de importeur blij met de extra klandizie. Wat betreft smaakverschil heb ik dat zeker gemerkt bij Fanta Lemon en 7Up die ook in de 'gewone' versie een deel van de suiker hebben vervangen door stevia. De smaak en het mondgevoel zijn anders, en ik vind het minder lekker. | |
H_T | dinsdag 26 december 2017 @ 15:30 |
Coca-cola bevat nog steeds coca-extract, maar niet op zo'n manier dat je er high van kan worden. Red Bull cola is ooit nog teruggeroepen omdat het te veel bevatte, maar ook dat was ongevaarlijk. | |
Wantie | dinsdag 26 december 2017 @ 15:54 |
Da's best raar dag ze dat doen. Stevia is niet bepaald een lekker zoetmiddel. | |
H_T | dinsdag 26 december 2017 @ 16:04 |
Nee, maar het zorgt er wel voor dat ze in de Albert Heijn het label 'midden in suiker' krijgen in plaats van hoog. Het lijkt gezonder en misschien is het ook nog wel goedkoper, maar ik vind het een kutactie | |
Zwansen | dinsdag 26 december 2017 @ 16:24 |
Alleen de ingrediënten zeggen nog niet hoe het uiteindelijke recept wordt gemaakt. Alles staat of valt met de manier van bereiden lijkt me? Dus de volgorde van toevoegen, de eventuele temperaturen waarop onderdelen worden bereid, etc. Dat lijkt me wel degelijk geheim. | |
Beathoven | dinsdag 26 december 2017 @ 18:23 |
Ik geloof niet dat er veel bedrijven zijn die prijsgeven hoe je hun producten precies maakt. Iets meer dan 0 waarschijnlijk | |
Spanky78 | dinsdag 26 december 2017 @ 21:17 |
Tsja. Die dranken worden heel veel minder gedronken dan cola. Dus loont het. Niet om light en regular te hebben. Daarnaast ligt die industrie onder vuur vanwege obesitas en diabetes. Dit omdat er eigenlijk alleen van frisdrank is bewezen dat het echt ongezond is (omdat het niet verzadigt). Het is van die bedrijven een manier om minder suiker toe te voegen maar wel zoete smaak. Dat je 10 procent suiker vervangt door 0,03 procent Stevia proef je. Die droge stof geeft toch een voller gevoel in je mond. Nog los van de bijsmaak van Stevia (drop, bitter). | |
Zwansen | dinsdag 26 december 2017 @ 22:22 |
Dan is het hele gebeuren rondom dat geheime toch ook ooo gewoon waar? | |
Wantie | dinsdag 26 december 2017 @ 23:20 |
Overigens hoor je niets meer over het stevia complot... | |
_--_ | dinsdag 26 december 2017 @ 23:22 |
Vertel | |
Wantie | dinsdag 26 december 2017 @ 23:26 |
Nieuwe zoetstof stevia mocht niet op de Europese markt komen van de aspartaam maffia omdat het een natuurproduct is en dus niet te patenteren en er dus geen drol aan verdiend kan worden. Nu is stevia inderdaad vertraagd op de markt gekomen, maar je ziet dat de leden van die bewuste maffia allen stevia in hun producten gebruiken. Ik kocht zelf destijds 'illegaal' stevia via internet. | |
_--_ | dinsdag 26 december 2017 @ 23:40 |
Hmmmm, ik zie nu niet het voordeel erachter om het ineens wel legaal te maken. | |
Wantie | woensdag 27 december 2017 @ 00:55 |
Dat zie je vaker bij complottheorieën, ze worden door de tijd ingehaald. | |
Beathoven | woensdag 27 december 2017 @ 02:58 |
Waarom? ingrediënten prijsgeven prima, hebben ze nog nooit mysterieus over gedaan. De lijst stond in vele kranten en het staat op de wiki. Maar er is geen enkel bedrijf die je uit gaat leggen 'hoe' je hun producten maakt. Als jij een lekker drankje hebt ontwikkeld dan wil je dat ook niet aan anderen geven die vervolgens miljoenen met jouw product maken. [ Bericht 8% gewijzigd door Beathoven op 27-12-2017 03:05:02 ] | |
Beathoven | woensdag 27 december 2017 @ 03:03 |
Uiteindelijk moeten bedrijven als Coca Cola het met de consument doen en niet met de "maffia". Als de consument voor betere alternatieven kiest moet je als bedrijf op een gegeven moment gewoon mee. | |
Wantie | woensdag 27 december 2017 @ 10:37 |
Maar dat alternatief was verboden... | |
firefly3 | donderdag 28 december 2017 @ 16:19 |
Poep? "Concerning" Amount Of Poop Bacteria Found In Popular Coffee Chain Iced Drinks http://www.iflscience.com(...)e-chain-iced-drinks/ | |
Wantie | donderdag 28 december 2017 @ 16:38 |
Nee, ecoli, maar poep klinkt interessanter... | |
illusions | donderdag 28 december 2017 @ 16:39 |
Wat heeft slechte hygiëne in koffiezaken in godsnaam met dit topic te maken? | |
firefly3 | donderdag 28 december 2017 @ 16:42 |
Als daar poep in gevonden wordt, waarom niet in coca cola? En wie doet er controle op de "ultra geheime" ingredienten van coca cola?? Niemand.. ze hebben vrij spel. Doel = mensen vergiftigen en kanker veroorzaken. | |
Wantie | donderdag 28 december 2017 @ 16:43 |
Dat is wel de logica die we hier op bnw horen te volgen... | |
illusions | donderdag 28 december 2017 @ 16:43 |
Waarom zit er geen poep op je snor? Net zo'n domme vraag. Het is gewoon compleet off-topic. | |
Spanky78 | donderdag 28 december 2017 @ 18:19 |
Omdat Coca cola knetterzuur is en sorbaat/benzoaat bevat. Daar overleeft geen colibacterie in. Coca cola voldoet gewoon aan alle eisen van de warenwet. En nee, ze willen hun klanten niet doodmaken of ziekmaken. Daarom doen ze nu al minder suiker in hun dranken... Daarnaast komt die koffie uit gevulde bekers. Cola uit een fles die voor het vullen gedesinfecteerd wordt. Dus nee. Als er iets weinig risico heeft op voedselveiligheid is het wel cola. Ik ken mensen die tegen Reizigersdiarree in het buitenland elke dag een colaatje drinken bij het eten... | |
illusions | donderdag 28 december 2017 @ 18:41 |
Sterker nog, men gebruikt cola om de WC te ontstoppen en schoon te maken, of om vastgeroeste dingen los te maken. | |
Spanky78 | donderdag 28 december 2017 @ 18:47 |
Fosforzuur is een heftig goedje. | |
ITrade | donderdag 28 december 2017 @ 18:53 |
Het helpt altijd goed | |
DeMolay | donderdag 28 december 2017 @ 22:43 |
de truuk zou zijn...nog steeds Coca | |
Beathoven | maandag 1 januari 2018 @ 15:18 |
Probeer t ook eens met andere koolzuurhoudende dranken. | |
Spanky78 | maandag 1 januari 2018 @ 15:38 |
Koolzuur en citroenzuur werkt ook. Dus andere frisdranken zullen ook wel werken. Cola is wel echt zuurder dan andere dranken dus doet het beter. | |
Beathoven | maandag 1 januari 2018 @ 16:10 |
Dat voel je zo? | |
Wantie | maandag 1 januari 2018 @ 16:29 |
Kun je nameten | |
illusions | maandag 1 januari 2018 @ 20:19 |
Meet de pH waarde maar. Cola werkt beter dan Fanta. Dat wordt iets te duur denk ik. | |
Lavenderr | maandag 1 januari 2018 @ 20:42 |
Dat vind ik echt vergezocht hoor. Denk eerder dat dat door slechte hygiëne komt. | |
Beathoven | donderdag 11 januari 2018 @ 18:26 |
Voor je tanden schijnen vruchtensappen weer meer schade aan te richten omdat het zich wat meer 'hecht' door de ruwere structuur. Zolang je cola niet als mondwater gebruikt doet het niet veel met je tanden. Verder maakt het zuur in je maag van alles gehakt. Zonder te kauwen kan het een hele hamburger in korte tijd volledig verteren. Een Fransman heeft ooit een heel vliegtuig opgegeten in een jaar tijd en dan zie ik zelfbenoemde "voedingsspecialisten" moeilijk miereneuken over ingredienten. | |
Lavenderr | donderdag 11 januari 2018 @ 18:27 |
Heb je daar een linkje van? Daar zou ik best wat meer over willen lezen! | |
PSVCL | donderdag 11 januari 2018 @ 18:36 |
Weet je nie | |
Beathoven | donderdag 11 januari 2018 @ 18:37 |
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Michel_Lotito Je kunt je lichaam erop trainen net als op degenslikken (slik-reflex uitschakelen). Zijn slokdarm en darmen zullen met verloop van tijd wel wat aangesterkt zijn zoals vingers ook eelt ontwikkelen bij het gitaarspelen. Hij at glas en vanalles en is een natuurlijke dood gestorven. Dat mensen ergens gevoelig voor zijn komt weleens omdat men bepaalde dingen niet eet op jongere leeftijd en dat men aan bepaalde ziektes lijdt staat vaak al in het DNA geschreven. Van oorsprong konden we ook geen koemelk drinken maar we hebben het over generaties gedaan en als we over generaties structureel vliegtuigonderdelen eten krijgen we ook een geitenmaag. | |
PSVCL | donderdag 11 januari 2018 @ 18:38 |
Ik drink trouwens alleen water ,koffie en thee. En soms kokos/amandel melk | |
PSVCL | donderdag 11 januari 2018 @ 18:43 |
coca cola = kanker | |
Lavenderr | donderdag 11 januari 2018 @ 18:49 |
Dankje! Ga het lezen. Kan me niet voorstellen dat je lichaam al dat metaal en glas kan verwerken zonder dat er intern een enorme schade ontstaat | |
Lavenderr | donderdag 11 januari 2018 @ 18:50 |
Is dat zo? Ook als je geen abnormale hoeveelheden drinkt? | |
PSVCL | donderdag 11 januari 2018 @ 18:51 |
Af en toe een glas moet geen kwaad kunnen .,dan kan je lichaam wel aan. | |
Wantie | donderdag 11 januari 2018 @ 18:52 |
Ook niet als je dat wel doet | |
Lavenderr | donderdag 11 januari 2018 @ 18:55 |
Oh, gelukkig, want ik vind cola wel lekker. De originele dan he? Neem dat af en toe. | |
Beathoven | donderdag 11 januari 2018 @ 19:21 |
Het verteerd niet in elk geval. Het gaat er gewoon doorheen. | |
Wantie | donderdag 11 januari 2018 @ 19:40 |
Liters kan alleen kwaad met betrekking tot de suikers en de zuurgraad ivm je tanden en mogelijk je botten, maar je krijgt er geen kanker van. | |
Lavenderr | donderdag 11 januari 2018 @ 19:40 |
Maar dat metaal moet toch vreselijke schade aanrichten op de reis door het lichaam? | |
Lavenderr | donderdag 11 januari 2018 @ 19:41 |
Gelukkig maar, dan geniet ik gewoon af en toe van mijn colaatje | |
Beathoven | donderdag 11 januari 2018 @ 20:21 |
Je zou t wel zeggen |