Er berust helemaal geen copyright op. Copyright is voor een auteur, dan zou het een patent moeten zijn. Het probleem van een patent is dat je bekend moet maken wat je gebruikt en dat een patent op een gegeven moment verloopt. (één van de redenen dat KO nooit een patent heeft aangevraagd overigens).quote:Op maandag 4 december 2017 18:02 schreef illusions het volgende:
[..]
Er zijn zat variaties op, maar op het exacte recept berust copyright. Daarnaast zoals Wantie hierboven zegt, met alleen ingrediënten heb je het eindresultaat nog niet. Verhoudingen, bereidingswijze, etc.
Je mag echt niet iets op de markt brengen waar de ingrediënten onbekend van zijn.
De atomen zijn wel bekend (tot en met nummer 118), maar er zijn nog genoeg moleculen die nog geen naam zijn, of zelfs nog nooit gezien zijn.quote:Op dinsdag 21 november 2017 21:33 schreef _--_ het volgende:
[..]
Er zijn nog steeds atomen die niet zijn ontdekt overigens.
Maisstroop is ook suiker.quote:Op dinsdag 26 december 2017 09:19 schreef Beathoven het volgende:
Coca Cola schijnt tegenwoordig met maïsstroop gezoet te zijn ipv suiker.
Met het gegeven dat suiker een smaakversterker is; Echte liefhebbers scbijnen dat te proeven en zeggen dat suiker beter is omdat suiker meer naar buiten toe "explodeert" en je dus een rijkere smaak krijgt ipv maisstroop dat t even highlight en de smaak dan laat verdwijnen.
Coca Cola schijnt voor speciale gelegenheden zoals een Joodse dag weleens weer met suiker te produceren en in Mexico schijnt het nog met suiker gezoet te worden, die zijn bij liefhebbers iets meer gewild. Aspartaam als in de light producten zet meer zichzelf centraal qua smaak en is eigenlijk een waardeloze smaakversterker.
Overigens schijnt het vervangen van suiker in maisstroop een van de redenen te zijn dat het bedrijf zn ingredientenlijst niet op t etiket zet want beide zijn toegestaan als ingredient maar er zijn fanatiekelingen die vinden dat men daarmee de klassieke formule aantast en zullen anders gaan protesteren, zoals men deed toen men deze "classic" coke van de markt haalde. Sommigen beweren zelfs dat New Coke destijds naast een por naar Pepsi toe ook als bijkomstigheid werd gebruikt om Classic coke dan maar van maisstroop te voorzien ipv suiker.
Klopt, bij cola zie je dat er plantenextract in zit, maar van welke planten staat er niet bij.quote:Op maandag 4 december 2017 18:22 schreef ITrade het volgende:
[..]
Er berust helemaal geen copyright op. Copyright is voor een auteur, dan zou het een patent moeten zijn. Het probleem van een patent is dat je bekend moet maken wat je gebruikt en dat een patent op een gegeven moment verloopt. (één van de redenen dat KO nooit een patent heeft aangevraagd overigens).
Ik vermoed niet dat een bedrijf verplicht is om de ingrediënten bekend te maken, wel de ingrediënten lijst zoals op de verpakingen staat, suikers en kans op pinda resten. Maar niet de volledige lijst.
Kijk alleen al in europa waar het is toegestaan op diverse verschillende vis soorten in blik te doen en te verkopen onder één naam. (Aflevering keuringsdienst van waarde).
High fructose corn syrup (HFCS) wordt veel in Amerika gebruikt omdat maïs daar spotgoedkoop is vanwege de subsidies die er op gegeven worden. Staat gewoon op de website en als ik het mij goed herinner ook op de blikjes, alleen kan ik dat nu niet checken. De New Coke-truc heb ik eerder gelezen, maar dat zou meer gaan om het smaakverschil minder op te laten vallen omdat er geen directe vergelijking mogelijk is.quote:Op dinsdag 26 december 2017 09:19 schreef Beathoven het volgende:
Coca Cola schijnt tegenwoordig met maïsstroop gezoet te zijn ipv suiker.
Met het gegeven dat suiker een smaakversterker is; Echte liefhebbers scbijnen dat te proeven en zeggen dat suiker beter is omdat suiker meer naar buiten toe "explodeert" en je dus een rijkere smaak krijgt ipv maisstroop dat t even highlight en de smaak dan laat verdwijnen.
Coca Cola schijnt voor speciale gelegenheden zoals een Joodse dag weleens weer met suiker te produceren en in Mexico schijnt het nog met suiker gezoet te worden, die zijn bij liefhebbers iets meer gewild. Aspartaam als in de light producten zet meer zichzelf centraal qua smaak en is eigenlijk een waardeloze smaakversterker.
Overigens schijnt het vervangen van suiker in maisstroop een van de redenen te zijn dat het bedrijf zn ingredientenlijst niet op t etiket zet want beide zijn toegestaan als ingredient maar er zijn fanatiekelingen die vinden dat men daarmee de klassieke formule aantast en zullen anders gaan protesteren, zoals men deed toen men deze "classic" coke van de markt haalde. Sommigen beweren zelfs dat New Coke destijds naast een por naar Pepsi toe ook als bijkomstigheid werd gebruikt om Classic coke dan maar van maisstroop te voorzien ipv suiker.
Goed verhaal, alleen zeggen sommige liefhebbers dat er daardoor smaakverschil inzit. Valt mogelijk te betwijfelen, ik heb t niet kunnen testen.quote:Op dinsdag 26 december 2017 12:16 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
High fructose corn syrup (HFCS) wordt veel in Amerika gebruikt omdat maïs daar spotgoedkoop is vanwege de subsidies die er op gegeven worden. Staat gewoon op de website en als ik het mij goed herinner ook op de blikjes, alleen kan ik dat nu niet checken. De New Coke-truc heb ik eerder gelezen, maar dat zou meer gaan om het smaakverschil minder op te laten vallen omdat er geen directe vergelijking mogelijk is.
Yes. Maar de coca zit er al niet meer in.quote:
Klopt grotendeels. Behalve dat ze die maisstroop met enzymen deels omzetten van glucose naar fructose.quote:Op dinsdag 26 december 2017 11:00 schreef Wantie het volgende:
[..]
Maisstroop is ook suiker.
Kristalsuiker die wij kennen is sacharose, een molecuul dat glucose en fructose bevat. , maisstroop is 90% fructose en 10% glucose.
Ons speeksel zet sacharose om in glucose en fructose.
Fructose smaakt zoeter dan sacharose of glucose, waardoor je er minder van nodig hebt.
Mja, nauwelijks tot 0. Volgens mij heeft men miniscule sporen 0,0x% teruggevonden maar niet genoeg om dat als ingredient te bestempelen.quote:Op dinsdag 26 december 2017 14:47 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Yes. Maar de coca zit er al niet meer in.
Net als de kolanoten die ook nauwelijks meer traceerbaar zijn herinnert alleen de naam nog aan z'n oorsprong.quote:Despite the implications of its name, there is no evidence that the current version of Coca-Cola syrup contains either coca leaf or kola nut extract;[16] both substances have unpleasant, bitter flavors completely unlike that of Coca-Cola. (Nevertheless, a New Jersey company was named by one source as a supplier of coca extract to Coca-Cola.[17]) The primary taste of Coca-Cola is thought to come from vanilla and cinnamon, with trace amounts of essential oils, and spices such as nutmeg.[18] A 2015 study identified and measured 58 aroma compounds in common colas, confirming significant amounts of compounds corresponding to cinnamon, vanilla, nutmeg, orange and lemon essential oils in Coca Cola.[19]
Kaneel en vanille overheersen naast het caramel qua smaak bij Coca Cola, citrusolien voeren bij Pepsi iets meer de boventoon en zitten bij Coca Cola meer onderaan in t palet.quote:Verder zitten er citrusolien en wat specerijenextract in zoals kruidnagel etc.
Dat zou zeker kunnen. Er zijn in elk geval mensen bereid om meer te betalen voor een geïmporteerde versie met suiker. Zij blij dat ze die versie toch nog kunnen kopen, en de importeur blij met de extra klandizie.quote:Op dinsdag 26 december 2017 14:38 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Goed verhaal, alleen zeggen sommige liefhebbers dat er daardoor smaakverschil inzit. Valt mogelijk te betwijfelen, ik heb t niet kunnen testen.
Nu is Coca Cola in principe gewoon vrij om het te maken zoals zij t willen. Als ze er appelsap van willen maken is dat ook goed, zal ze wel hun bedrijf kosten maar ok.
Ik zou dat New Coke trouwens weleens willen proberen maar dat zal wel nooit weer terugkomen.
Da's best raar dag ze dat doen.quote:Op dinsdag 26 december 2017 15:27 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Dat zou zeker kunnen. Er zijn in elk geval mensen bereid om meer te betalen voor een geïmporteerde versie met suiker. Zij blij dat ze die versie toch nog kunnen kopen, en de importeur blij met de extra klandizie.
Wat betreft smaakverschil heb ik dat zeker gemerkt bij Fanta Lemon en 7Up die ook in de 'gewone' versie een deel van de suiker hebben vervangen door stevia. De smaak en het mondgevoel zijn anders, en ik vind het minder lekker.
Nee, maar het zorgt er wel voor dat ze in de Albert Heijn het label 'midden in suiker' krijgen in plaats van hoog. Het lijkt gezonder en misschien is het ook nog wel goedkoper, maar ik vind het een kutactiequote:Op dinsdag 26 december 2017 15:54 schreef Wantie het volgende:
[..]
Da's best raar dag ze dat doen.
Stevia is niet bepaald een lekker zoetmiddel.
Alleen de ingrediënten zeggen nog niet hoe het uiteindelijke recept wordt gemaakt. Alles staat of valt met de manier van bereiden lijkt me? Dus de volgorde van toevoegen, de eventuele temperaturen waarop onderdelen worden bereid, etc.quote:Op woensdag 22 november 2017 16:40 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Dat klopt, maar ze zijn echt wel op de hoogte van wat er in het product zit dat ze bottelen. Ook de warenauthoriteiten weten het en de analyse heeft al weleens in magazines gestaan dus het is gewoon open source. Dat hele geheim is een paradepaardje van een marketinyhoax dat men graag in stand houdt naar de consument toe. Illusies van geheimen maken dat producten in gevoelswaarde omhoog gaan.
Ik geloof niet dat er veel bedrijven zijn die prijsgeven hoe je hun producten precies maakt. Iets meer dan 0 waarschijnlijkquote:Op dinsdag 26 december 2017 16:24 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Alleen de ingrediënten zeggen nog niet hoe het uiteindelijke recept wordt gemaakt. Alles staat of valt met de manier van bereiden lijkt me? Dus de volgorde van toevoegen, de eventuele temperaturen waarop onderdelen worden bereid, etc.
Dat lijkt me wel degelijk geheim.
Tsja. Die dranken worden heel veel minder gedronken dan cola. Dus loont het. Niet om light en regular te hebben. Daarnaast ligt die industrie onder vuur vanwege obesitas en diabetes. Dit omdat er eigenlijk alleen van frisdrank is bewezen dat het echt ongezond is (omdat het niet verzadigt).quote:Op dinsdag 26 december 2017 15:27 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Dat zou zeker kunnen. Er zijn in elk geval mensen bereid om meer te betalen voor een geïmporteerde versie met suiker. Zij blij dat ze die versie toch nog kunnen kopen, en de importeur blij met de extra klandizie.
Wat betreft smaakverschil heb ik dat zeker gemerkt bij Fanta Lemon en 7Up die ook in de 'gewone' versie een deel van de suiker hebben vervangen door stevia. De smaak en het mondgevoel zijn anders, en ik vind het minder lekker.
Dan is het hele gebeuren rondom dat geheime toch ook ooo gewoon waar?quote:Op dinsdag 26 december 2017 18:23 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Ik geloof niet dat er veel bedrijven zijn die prijsgeven hoe je hun producten precies maakt. Iets meer dan 0 waarschijnlijk
Vertelquote:Op dinsdag 26 december 2017 23:20 schreef Wantie het volgende:
Overigens hoor je niets meer over het stevia complot...
Nieuwe zoetstof stevia mocht niet op de Europese markt komen van de aspartaam maffia omdat het een natuurproduct is en dus niet te patenteren en er dus geen drol aan verdiend kan worden.quote:
Hmmmm, ik zie nu niet het voordeel erachter om het ineens wel legaal te maken.quote:Op dinsdag 26 december 2017 23:26 schreef Wantie het volgende:
[..]
Nieuwe zoetstof stevia mocht niet op de Europese markt komen van de aspartaam maffia omdat het een natuurproduct is en dus niet te patenteren en er dus geen drol aan verdiend kan worden.
Nu is stevia inderdaad vertraagd op de markt gekomen, maar je ziet dat de leden van die bewuste maffia allen stevia in hun producten gebruiken.
Ik kocht zelf destijds 'illegaal' stevia via internet.
Dat zie je vaker bij complottheorieën, ze worden door de tijd ingehaald.quote:Op dinsdag 26 december 2017 23:40 schreef _--_ het volgende:
[..]
Hmmmm, ik zie nu niet het voordeel erachter om het ineens wel legaal te maken.
Waarom? ingrediënten prijsgeven prima, hebben ze nog nooit mysterieus over gedaan. De lijst stond in vele kranten en het staat op de wiki. Maar er is geen enkel bedrijf die je uit gaat leggen 'hoe' je hun producten maakt. Als jij een lekker drankje hebt ontwikkeld dan wil je dat ook niet aan anderen geven die vervolgens miljoenen met jouw product maken.quote:Op dinsdag 26 december 2017 22:22 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Dan is het hele gebeuren rondom dat geheime toch ook ooo gewoon waar?
Uiteindelijk moeten bedrijven als Coca Cola het met de consument doen en niet met de "maffia". Als de consument voor betere alternatieven kiest moet je als bedrijf op een gegeven moment gewoon mee.quote:Op dinsdag 26 december 2017 23:26 schreef Wantie het volgende:
[..]
Nieuwe zoetstof stevia mocht niet op de Europese markt komen van de aspartaam maffia omdat het een natuurproduct is en dus niet te patenteren en er dus geen drol aan verdiend kan worden.
Nu is stevia inderdaad vertraagd op de markt gekomen, maar je ziet dat de leden van die bewuste maffia allen stevia in hun producten gebruiken.
Ik kocht zelf destijds 'illegaal' stevia via internet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |