abonnement Unibet Coolblue
  zondag 19 november 2017 @ 05:12:00 #101
198365 Morendo
The Real Deal
pi_175165646
Overigens is een andere discussie nog in hoeverre je niet gewoon een grondwettelijk recht hebt om te demonstreren, los van vergunningen.
Die Lebenslust bringt dich um.
pi_175165649
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 05:12 schreef Morendo het volgende:
Overigens is een andere discussie nog in hoeverre je niet gewoon een grondwettelijk recht hebt om te demonstreren, los van vergunningen.
Geen vergunning hebben, wil zover ik weet niet direct zeggen dat de politie (of de burgemeester) de demonstratie dan ook mag doen (of laten) beëindigen. Ik denk dat de burgemeester in de geval geen gelijk gaat krijgen, mocht het ooit aan de rechter worden voorgelegd.
  zondag 19 november 2017 @ 05:35:33 #103
198365 Morendo
The Real Deal
pi_175165678
quote:
1s.gif Op zondag 19 november 2017 05:15 schreef Physsic het volgende:

[..]

Geen vergunning hebben, wil zover ik weet niet direct zeggen dat de politie (of de burgemeester) de demonstratie dan ook mag doen (of laten) beëindigen. Ik denk dat de burgemeester in de geval geen gelijk gaat krijgen, mocht het ooit aan de rechter worden voorgelegd.
Dat zal waar zijn. Maar dan is je recht om te mogen demonstreren toch maar mooi vernaggeld.
Die Lebenslust bringt dich um.
pi_175165805
Je hoort niks meer van Sylvana.
pi_175165816
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 22:58 schreef eNGine10 het volgende:
Sowieso ben je heel erg kansloos als je dat takke eind naar Dokkum in een bus gaat zitten om boos te doen.
Maar een snelweg gaan blokkeren... Dan neem je het ook iets te serieus.
Tsja, dat is de perfecte samenvatting van deze discussie.
Pro-Pieten vinden het belangrijk dat zwarte Piet zwart blijft, ook al maakt zijn kleur kinderen geen moer uit. Anti-Pieten vinden Piet racistisch zonder naar enig tegenargument te willen luisteren.

Al 60 jaar lang 2 groepen kleuters tegenover elkaar.
pi_175165820
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 november 2017 22:57 schreef Morendo het volgende:

[..]

Ik denk dat in bepaalde kringen de geesten inmiddels wel rijp zijn voor bomaanslagen op een Sinterklaasfeest.

'Fight fire with fire' ofzo.
Die bereidheid was er 20 jaar terug al.
Of in ieder geval de bereidheid er mee te dreigen door de anti-Pieten van Pressie Omhoog. Waargemaakt hebben ze hun bedreigingen echter nooit.
pi_175165836
quote:
15s.gif Op zondag 19 november 2017 03:11 schreef Morendo het volgende:

[..]

Dat wordt toch zo vaak gedaan?!

Bij iedere Marokkaanse/Turkse bruiloft is het tegenwoordig bal.
Zou wat zijn :D al die Turken maanden brommen :D
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  zondag 19 november 2017 @ 08:43:33 #109
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175166155
Het volk trekt een grens: zwarte Piet blijft.

Op het moment dat ik dit schrijf is een bus vol boze kinderfeestverstoorders op weg naar Dokkum om een kinderfeest te verstoren. Of en hoe laat ze daar aan zullen komen is niet duidelijk (update: Mission Failed), omdat de Friezen, naar goed oud gebruik, een invasie uit Holland ter hoogte van de Friese Meren de voet dwars zetten.

Uiteraard, de mensen in die bus zullen voor het overgrote deel nog nooit eerder in Friesland geweest zijn, laat staan helemaal in Dokkum. Die wittemensenprovincie interesseert ze ook niet, wat hebben ze daar te zoeken? Wat de Friezen doen, daar hebben deze randstedelijke beroepsklagers dan ook op geen enkele manier last van.

Een beetje gek dus, als er dan een feest wordt gevierd in Friesland, om naar deze provincie af te reizen om de mensen in deze provincie te vertellen dat ze Moreel Fout zijn en dat ze hun traditionele feesten anders moeten vieren voortaan. Waarna ze weer zullen vertrekken uit de provincie om nooit meer terug te komen en nooit op wat voor manier dan ook gehinderd te worden door welk feest dan ook in Friesland. Wat voor grond tot klagen heb je dan?

Beide kampen zijn niet gelijk
Volgens elitaire linkse intellectuelen in politiek en media is dit volslagen redelijk en begrijpelijk gedrag en moeten we de eisen van deze mensen inwilligen.

Volgens mij is dit eens te meer een aanwijzing dat we elitaire linkse intellectuelen in politiek en media niet al te serieus kunnen nemen. Want de kern van wat de anti-ZwartePieten beweging wil, is dat anderen gaan aanpassen hoe ze hun eigen feesten moeten vieren:

Anti-Pieten: “Jullie mogen je niet meer zwart schminken als jullie een feest vieren en daar valt niet over te praten.”

Pro-Pieten: “Wij bepalen lekker zelf hoe we ons uitdossen op onze eigen feesten en daar valt niet over te praten.”

Volgens sommigen zijn beide kampen hiermee even extreem omdat ze geen van beiden openstaan voor de klachten van de ander. Dit gaat echter voorbij aan het fundamentele verschil tussen de twee kampen: het tegenkamp wil het voorkamp de wet voorschrijven, andersom niet. Daarmee vallen alle zogenaamd “genuanceerde” relativeringen in de trant van “beide kampen zijn extreem” dan ook volledig in het water. Voorbeeldje ter vergelijking:

Wim: “Jij mag geen blauwe sokken meer dragen, Ruud, daar valt niet over te praten.”

Ruud: “Ik bepaal lekker zelf wat voor sokken ik draag, Wim, daar valt niet over te praten.”

Zijn Wim en Ruud hier allebei even extreem, omdat ze allebei niet willen praten? Volgens de logica die links Nederland in het ZwartePiet-debat toepast wel. Maar dit is natuurlijk belachelijk. Wim is hier veel onredelijker omdat het onderwerp van het conflict de wijze is waarop Ruud zich kleedt, iets waar hij zelf over gaat en waar Wim niets over te zeggen heeft. Daarom is in dit voorbeeld Wim overduidelijk onredelijk en Ruud overduidelijk niet. Geen zinnig mens zal roepen dat Ruud meer moet openstaan voor de grieven van Wim aangaande zijn sokken.

Omgaan met gekwetst zijn: het concept “Tolerantie”
Voor de duidelijkheid: je mag tegen Zwarte Piet zijn. Die vrijheid heb je. Vier met vrienden of de buurt of de school je feest met wat voor Pieten je ook wilt. Maar wat de ZwartePietenhaters niet helemaal lijken te snappen, evenmin als hun linkse sympathisanten, is dat ditzelfde recht ook geldt voor mensen die Zwarte Piet juist willen behóuden. Dat is wel vaker een dingetje voor linkse activisten, dat hun tegenstanders dezelfde rechten hebben als zij.

Het punt is, soms zie je wel eens dingen die je irriteren. Die je kwetsend vindt. Soms vieren anderen wel eens een feest op een manier die jij niet leuk vindt. Dat overkomt ons allemaal. Zo zijn PVV’ers bijvoorbeeld gekwetst door de Ramadan, zijn republikeinen gekwetst door Koningsdag, zijn moslims gekwetst door Kerst, zijn GroenLinksers gekwetst door Oudjaarsavond en ga zo maar door. Dit is inherent aan een vrij land. Op het moment dat we al deze dingen zouden verbieden vanwege kwetsgevoelens, zouden we dat vrije land niet meer zijn. We hebben dus een maatschappij waar mensen zich voortdurend storen aan de wijze waarop hun medemensen uitdrukking geven aan hun vrijheid van expressie.

De oplossing voor dit conundrum noemen we “tolerantie,” eveneens een Oud-Hollandse traditie, die we ooit nodig hadden om met katholieken en protestanten in één land samen te kunnen leven en niet, zoals onze ooster– en zuiderburen deden, elkaar de hersens in te slaan tot slechts één groep over is.

Dus in tegenstelling tot wat beroepsslachtoffers en linkse mensen blijkbaar denken, is tolerantie niet eenrichtingsverkeer van autochtone naar allochtone Nederlanders toe, of van rechtse naar linkse mensen. Het is niet iets wat je voor jezelf op kunt eisen zonder dat je bereid bent jezelf net zo tolerant op te stellen. Integendeel, tolerantie moet twee kanten opgaan. Dus net zoals pro-Pieten niet het recht hebben te eisen dat anti-Pieten hun feest mét Zwarte Piet vieren, hebben anti-Pieten niet het recht te eisen dat pro-Pieten hun feest zónder Zwarte Piet vieren.

Racisme als excuus voor intolerantie
De wil om andermans vrijheid van expressie te tolereren is volledig afwezig in het anti-Zwarte Pieten kamp. Niets minder dan totale afschaffing van Zwarte Piet is het doel, in het openbare leven, in reclames van bedrijven en in de feestjes die mensen in eigen kring vieren. Er is geen bereidheid tot een redelijke discussie en het vinden van een consensus, zoals ook blijkt uit het feit dat ze voor hun discussieavonden louter gelijkgestemden uitnodigen (totdat filantroop Erik de Vlieger ingreep natuurlijk en een actie op touw zette om het geheel wat pluriformer te maken). We noemen het de ZwartePieten-“discussie,” maar dat is het doel niet van de activisten, het doel is actievoeren en stampvoeten tot alle eisen zijn ingewilligd. Luisteren naar andere meningen is geen onderdeel van het plan.

In een verstandige maatschappij zou dit soort gedrag al snel in de marge verdwijnen, omdat de eisen onredelijk zijn en er met de eisers geen volwassen gesprek te voeren is. Maar er is een probleem, en dat heeft te maken met het krachtigste woord van de Nederlandse taal:

“Racisme!”

Als iemand zich racistisch bejegend voelt omdat in een Fries dorp een kinderfeestfiguur zijn gezicht zwart schminkt, zal een niet-links persoon misschien de logische, rationele vragen stellen “dat lijkt me nogal vergezocht, klopt deze bewering wel? Ben je misschien niet gewoon een beetje overgevoelig? Op wat voor praktische manier heb jij daar last van?” Maar voor linkse intellectuelen werkt dit anders. Wanneer zij een gekleurde Nederlander “Racisme!” horen roepen krijgt die persoon bij voorbaat gelijk, aangezien de combinatie van een donkere huid en het woord “racisme” een soort codecombinatie lijkt te zijn die in het brein van de linkse intellectueel het rationeel denkvermogen uitschakelt en alle hersenactiviteit inzet om de klager op alle mogelijke wijzen te steunen en te pogen al zijn eisen ingewilligd te krijgen.

En helaas zijn deze mensen oververtegenwoordigd in vrijwel alle relevante elites van Nederland (overheid, politiek, media, onderwijs, universiteiten, rechterlijke macht, cultuur), zodat de stem van de anti-ZwartePieten beweging dusdanig versterkt wordt dat het net lijkt alsof deze mensen een relevant deel van de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen (in plaats van de paar procent die ze in werkelijkheid zijn) en dat hun grieven daarom een landelijke discussie verdienen.

Waarom een kinderfeestfiguur belangrijk is
Vroeger vroeg ik me wel eens af waarom ik me boos maak over een kinderfeest waar ik zelf niet eens heel actief aan deelneem. Inmiddels weet ik wat het is.

Drie dagen terug bleek dat 92% van de Nederlandse bevolking Zwarte Piet wil behouden. Dit soort cijfers zien we al jaren (zoals hier bijvoorbeeld uit 2014), dus we kunnen wel stellen dat de pogingen van de elite de laatste jaren om het Nederlandse volk te heropvoeden binnen de bekrompen kaders van de dogmatische linksprogressieve moraal volkomen, maar dan ook volkomen mislukt zijn. En hier raken we aan de kern. Het Nederlandse volk wil Zwarte Piet niet veranderen, maar tegen hun zin dreigt het ze tóch door de strot gedrukt te worden. Daarom mag dat niet gebeuren.

Want het feit dat de linkse randstedelijke elite van Nederland zichzelf blijkbaar zó moreel superieur waant, dat 92% van de Nederlandse bevolking in zou moeten binden in de manier waarop ze een kinderfeest vieren, terwijl in de meeste gevallen noch deze linkse elite, noch de minderheden die ze claimen te vertegenwoordigen überhaupt “last” hebben van dit feest, dat is voor mij een reden waarom Zwarte Piet, in ieder geval op dit moment, niet aangepast moet worden. Niet vanwege dat kinderfeest. Maar vanwege het recht dat gewone Nederlanders hebben om zélf te besluiten hoe ze hun cultuur beleven en hun feesten vieren. Dat zie ik als fundamenteel.

Een linkse domineeselite vs. het Nederlandse volk
Wat hier vooral schrijnend is, is de totale desinteresse van deze elitairlinkse zedenpredikers voor de gevoelens en de grieven van de vóórstanders van Zwarte Piet, in scherp contrast met de compassie en het inlevingsvermogen dat ze aan de dag leggen jegens allochtone klaagmensen uit het gesubsidieerde antiracismecircuit. Zoveel begrip als er vaak is voor bijvoorbeeld moslimterroristen (“ze moorden omdat ze zich gediscrimineerd voelen en geen kansen krijgen, we moeten met ze in gesprek en proberen ze te bereiken en begrijpen.”), zo afwezig is het begrip voor gewone Nederlanders die een feest vieren (“ze verkleden zich als Zwarte Piet omdat het bekrompen provincialen zijn. Je kunt toch gewoon dat feest aanpassen? Zeur niet zo, schik gewoon een beetje in. Doe wat wij bevelen.”)

We zien dat intochten worden aangepast omdat bestuurders op eigen houtje ineens besluiten dat Zwarte Piet “niet meer van deze tijd” is. Wie zijn deze bestuurders, dat zij de morele autoriteit zouden hebben om dit soort besluiten te nemen, waar iedereen zich maar naar te voegen heeft? Waarom mogen de gewone mensen die het feest vieren niet bepalen wat “van deze tijd is?” Het geeft blijk van een misselijkmakende arrogantie die we vaak bij bestuurders zien: totaal lak hebben aan wat de bevolking wil en in plaats daarvan de keuzes maken waarmee je in de eigen sociale omgeving mooie sier kunt maken. “Kijk mij eens Progressief zijn, ik heb geholpen Zwarte Piet af te schaffen.” Waarna de schouderklopjes van de linksprogressieve medenarcisten volgen.

Volkswoede: “Tot hier en niet verder”
Ik vermoed dat de weerzin jegens deze aanstootgevende morele arrogantie, de houding van “jullie deugen niet, laat ons vertellen hoe je je moet gedragen,” één van de meest belangrijke factoren aan het worden is in het elk jaar groeiende verzet tegen aanpassingen. Het gaat niet meer om de traditie zelf, maar om de wijze waarop onze verwaande elite meent de rest van het land haar meningen en opvattingen per decreet meent te mogen opleggen.

Steeds meer gaat deze discussie over de vraag of gewone mensen nog wel iets te zeggen hebben over de wijze waarop ze hun leven leiden. Hoe bizar het ook klinkt, daar begint Zwarte Piet nu een symbool voor te worden, voor een volk dat weigert zich de wet voor te laten schrijven door een elite van zelfingenomen ivorentorenbewoners.

Velen in dit land voelen instinctief een afkeer van volgevreten, arrogante Farizeërskliekjes die zichzelf als de morele avant-garde van de samenleving presenteren, dat zit een beetje in onze volksaard. Als Nederland zijn we in de vorige eeuw namelijk uitgekeken geraakt op zelfbenoemde fatsoensautoriteiten die ons belerend toespreken over wat we zoal wel en niet mogen doen in onze vrije tijd. Of dat nou de dorpspastoor is die je voorschrijft hoe je je geslachtsgemeenschap dient te bedrijven of de VARA-cabaretier die je voorschrijft hoe je je mag verkleden voor een kinderfeest, wij zijn een vrij land en een vrij volk, en wij bepalen zelf wel hoe wij onze feestjes vieren. Daar heeft geen zelfbenoemd geweten van de maatschappij van buitenaf iets over te zeggen.

Van Dokkum de victorie dus.

Saltmines
  zondag 19 november 2017 @ 08:51:12 #110
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175166531
tsssss, grachtengordelvolk wat een beetje interessant loopt te doen met Friese teksten 8)7
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 07:30 schreef Kassamiep het volgende:
Al 60 jaar lang 2 groepen kleuters tegenover elkaar.
Niet overdrijven ;)
60 jaar geleden waren er wel belangrijkere zaken om je druk over te maken, dit is pas van de laatste 10 jaar.
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 22:41 schreef Molurus het volgende:
Omdat hiermee het recht op vreedzaam demonstreren werd verhinderd, nogal een belangrijk dingetje in een democratie.
Dat anti-Piet is helemaal niet vreedzaam, nogal een belangrijk dingetje in een democratie
quote:
Ik kan me voorstellen dat de rechter dat wil meewegen in zijn uitspraak.
Ik mag toch hopen dat we daar geen rechter mee lastig vallen ?
Heeft zo,n rechter niet iets belangrijkers te doen ?

[ Bericht 22% gewijzigd door bluemoon23 op 19-11-2017 09:25:51 ]
pi_175166582
quote:
Mooi dat de schrijver eerlijk toegeeft dat het helemaal niet om de kinderen gaat maar puur om een gevoel van controle in een wereld die steeds verder uit zijn handen lijkt te glippen :)


quote:
1s.gif Op zondag 19 november 2017 09:19 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Niet overdrijven ;)
60 jaar geleden waren er wel belangrijkere zaken om je druk over te maken, dit is pas van de laatste 10 jaar.
Nee hoor. Het begon al eind jaren 50; met in 1968 het eerste concrete voorstel dat enige maatschappelijke bijval kreeg - 'het witte pieten plan" van Grunbauer. Nadien volgenden er nog tientallen anderen, van voorstellen om Sinterklaas een keer zwart te maken tot oproepen tot aanslagen als Piet gespot zou worden. En in de jaren 80 ging Gerda Havertong ook nog even los tegen Pino in Sesamstraat omdat hij het had gewaagd te denken dat zij omdat ze zwart was vast ook wel een Piet zou zijn ;)

Dus nee, niet pas 10 jaar.

[ Bericht 24% gewijzigd door Kassamiep op 19-11-2017 09:55:00 ]
  zondag 19 november 2017 @ 10:02:55 #113
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175166907
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 09:24 schreef Kassamiep het volgende:

Mooi dat de schrijver eerlijk toegeeft dat het helemaal niet om de kinderen gaat maar puur om een gevoel van controle in een wereld die steeds verder uit zijn handen lijkt te glippen :)
Yup, en tevens dat die KOZP brigade amper recht van spreken heeft.

quote:
Nee hoor. Het begon al eind jaren 50; met in 1968 het eerste concrete voorstel dat enige maatschappelijke bijval kreeg - 'het witte pieten plan" van Grunbauer. Nadien volgenden er nog tientallen anderen, van voorstellen om Sinterklaas een keer zwart te maken tot oproepen tot aanslagen als Piet gespot zou worden. En in de jaren 80 ging Gerda Havertong ook nog even los tegen Pino in Sesamstraat omdat hij het had gewaagd te denken dat zij omdat ze zwart was vast ook wel een Piet zou zijn ;)

Dus nee, niet pas 10 jaar.
Die paar ingezonden brieven in de krant van '68 en hier en daar wat commentaar is natuurlijk niet vergelijkbaar met wat er nu gebeurt en vooral niet met wat voor podium die AP club zichzelf opeist.
pi_175167013
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 10:02 schreef AchJa het volgende:

[..]

Yup, en tevens dat die KOZP brigade amper recht van spreken heeft.
Nouja, eigenlijk geeft de schrijver van het artikel KOZP gewoon gelijk - maar zegt hij er "deal with it" achteraan.
Dus recht van spreken hebben ze - maar geluisterd worden gaat er niet. En zo hoort het in een vrij land ;)

quote:
Die paar ingezonden brieven in de krant van '68 en hier en daar wat commentaar is natuurlijk niet vergelijkbaar met wat er nu gebeurt en vooral niet met wat voor podium die AP club zichzelf opeist.
Nou, die aflevering van Sesamstraat vond ik oprecht heftig omdat kinderen het onmogelijk konden missen. Wel iets anders dan mensen die in een achterafsteegje bij een intocht staan roepen.

Maar je hebt gelijk - het debat verhardt. Meer en meer, feller en feller. Maar dat is logisch naarmate meer en meer tijd verstrijkt en de partijen steeds grotere oogkleppen opkrijgen en steeds minder bereid zijn de kant van de ander te zien - of zelfs te zien dat er al heel veel concessies gedaan zijn.
pi_175167171
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 22:42 schreef AchJa het volgende:

[..]

Nee, ze kwamen onderweg helaas in een file...
Heel gewoon in een land waar dagelijks 500 km aan file staat!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  zondag 19 november 2017 @ 10:24:08 #116
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_175167200
ik mis eigenlijk nog een praktische oplossing voor dit probleem:

De KOZP beweging wil af van Zwarte Piet.. het moeten maar witte pieten zijn.. Stel... we gaan daar op den duur in mee.. hoe zien ze het voor zich wie dan pieten gaan spelen? Ome Joop wordt meteen herkent als Piet... en de juffen en meesters op scholen hoeven zich ook niet meer in een kostuum te hijsen... Dan is toch meteen de magie van het feest af??

Hebben we daar ooit wat over gehoord vanuit het KOZP kamp? Of willen ze uberhaubt het hele Sinterklaasfeest de nek om draaien?
Bij tijd en wijle aanwezig...
  zondag 19 november 2017 @ 10:24:33 #117
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175167206
Je vraagt je af waarom de anti-piet-beweging niet de kant van de Friezen heeft gekozen, die zijn immers ook tegen slavernij: "leaver dea as slaef". Zou toch moeten aanspreken zo'n slogan.

Iets zegt me dat als bij komende intochten KOZP weer wil demonstreren, de plaatselijke boeren daar op een vergelijkbare manier een stokje voor zullen steken. De vraag is dus waar komend jaar de intocht zal plaatsvinden om verdere ellende te voorkomen.
Of misschien gewoon afschaffen, met het Sinterklaasjournaal, want alle kinderen kunnen naar een plaatselijke intocht.
  zondag 19 november 2017 @ 10:25:04 #118
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_175167211
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 10:10 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Nouja, eigenlijk geeft de schrijver van het artikel KOZP gewoon gelijk - maar zegt hij er "deal with it" achteraan.
Dus recht van spreken hebben ze - maar geluisterd worden gaat er niet. En zo hoort het in een vrij land ;)
Met de kanttekening dat KOZP onredelijke eisen stelt in vergelijking met de andere kant. Maar goed, ze mogen er best wat van vinden en dat heb ik altijd al prima gevonden, mits ze het een beetje normaal houden maar de behaalde resultaten uit het verleden laten zien dat dat teveel gevraagd is.

quote:
Maar je hebt gelijk - het debat verhardt. Meer en meer, feller en feller. Maar dat is logisch naarmate meer en meer tijd verstrijkt en de partijen steeds grotere oogkleppen opkrijgen en steeds minder bereid zijn de kant van de ander te zien - of zelfs te zien dat er al heel veel concessies gedaan zijn.
Of het logisch is weet ik niet wat ik wel zie is dat het een beetje een trend is geworden dat op het moment je bij een minderheid/ de verliezende partij hoort (en dan heb ik het niet over kleur of ras) er allerlei smoezen, uitvluchten, valse beschuldigingen, rekentrucs en weet ik het worden verzonnen om toch een soort van overwinning te claimen en dat de meerderheid het toch echt verkeerd ziet.
  zondag 19 november 2017 @ 10:26:41 #119
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175167230
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 10:24 schreef greatgonzo het volgende:
ik mis eigenlijk nog een praktische oplossing voor dit probleem:

De KOZP beweging wil af van Zwarte Piet.. het moeten maar witte pieten zijn.. Stel... we gaan daar op den duur in mee.. hoe zien ze het voor zich wie dan pieten gaan spelen? Ome Joop wordt meteen herkent als Piet... en de juffen en meesters op scholen hoeven zich ook niet meer in een kostuum te hijsen... Dan is toch meteen de magie van het feest af??

Hebben we daar ooit wat over gehoord vanuit het KOZP kamp? Of willen ze uberhaubt het hele Sinterklaasfeest de nek om draaien?
Vooralsnog willen ze helemaal geen pieten, van welke kleur dan ook.
Of ze zo ver gaan als het eisen van het afschaffen van het hele feest is onduidelijk, maar dat ligt eraan wanneer ze hun eisen tot herstelbetalingen neer gaan leggen. Ik neem aan dat wanneer niet op die eisen wordt ingegaan dat ze inderdaad het hele feest weg willen hebben. Gevolgd door Koningsdag en Prinsjesdag.
  zondag 19 november 2017 @ 10:27:20 #120
168739 Red_85
'echt wel'
pi_175167236
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 november 2017 23:00 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Alsof ik niet eenzelfde stukje zou kunnen schrijven over rechts georiënteerde mensen. Lekker makkelijk.
Nee.
Want zoveel intense hypocrisie is alleen op id-poltics links te vinden.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_175167286
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 10:26 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Vooralsnog willen ze helemaal geen pieten, van welke kleur dan ook.
Of ze zo ver gaan als het eisen van het afschaffen van het hele feest is onduidelijk, maar dat ligt eraan wanneer ze hun eisen tot herstelbetalingen neer gaan leggen. Ik neem aan dat wanneer niet op die eisen wordt ingegaan dat ze inderdaad het hele feest weg willen hebben. Gevolgd door Koningsdag en Prinsjesdag.
Witte mensen mensen hebben geen recht op feesten, gezien hun historie.
standaarddrinker
pi_175167297
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 10:25 schreef AchJa het volgende:
Of het logisch is weet ik niet wat ik wel zie is dat het een beetje een trend is geworden dat op het moment je bij een minderheid/ de verliezende partij hoort (en dan heb ik het niet over kleur of ras) er allerlei smoezen, uitvluchten, valse beschuldigingen, rekentrucs en weet ik het worden verzonnen om toch een soort van overwinning te claimen en dat de meerderheid het toch echt verkeerd ziet.
Je bedoelt zoals het al duizenden jaren gaat ;) ? Dat is niets nieuws.

Ik ben wel nog aan het dubben of AFA hier nu gewonnen of verloren heeft. Nee, ze hebben niet kunnen demonstreren - maar ze hebben nu wel veel meer mediaaandacht gekregen (en gaan nog meer krijgen in de talkshows). Plus enige sympathie van mensen die vinden dat een snelweg blokkeren slecht is of die het recht op demonstreren hoog achten. Staat weer tegenover dat de meerderheid van Nederland heel erg luid en duidelijk achter de Friezen staat.

Wie denk jij dat dit won ?
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 19 november 2017 @ 10:32:54 #123
862 Arcee
Look closer
pi_175167300
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 22:38 schreef Zhero het volgende:
89 topics :')?
Nee, minstens 157. :Y)
pi_175167303
Die demonstranten hebben toch een eigen plekje waar de kids ze niet zien?
pi_175167308
Als die helden die deze waanzin gestopt hebben een boete krijgen hoop ik dat ze dit middels crowdfunding oplossen. Ik maak direct geld over.

Eindelijk staat het volk op. Hopelijk volgend jaar weer, en als ze niet willen luisteren met hun linkse geneuzel wordt het misschien tijd om ze de keer daarop massaal in de sloot te gooien zodat ze met een natte broek naar huis moeten. Wie niet horen wil.....
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')