abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180351096
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op maandag 9 juli 2018 10:31 schreef Gehenna het volgende:

[..]

Er was gin/tonic? :o :o _O-

Ah daar zat wel iets, maar niet geweest omdat het inderdaad zo druk was steeds. Ging er vanuit dat het ook meer luxe eten was ipv drinken
Haha, laten we het erop houden dat het niet aan jou lag, maar gewoon heel goed verstopt was. ;) :P
  maandag 9 juli 2018 @ 13:37:58 #252
215658 Trashcanman
I talk to planets baby!
pi_180357046
Eels... Helaas moeten missen vanwege David Byrne. Volgende keer mogen ze dat wel wat handiger plannen, 2 topacts!

Een van de hoogtepunten van Rock Werchter was Feel Good Inc. van de Gorillaz.

Zie hieronder het fragment.


Zie dat tijdverwijzing in link niet doet, even naar 1:08:00 als je het stukje van Feelgood Inc. wil zien. :)
  maandag 9 juli 2018 @ 17:49:31 #254
36461 Joppy
geen colaboy
pi_180359143
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb weer een mooi festivalgehad.

Kort mijn hoogtepuntjes
Donderdag:
Rival Sons; lekkere start van het weekend
Steven Wilson; heerlijk
Qotsa; gewoon een lekker optreden

Vrijdag:
Curtis Harding, voor mij onbekend, maar vond het erg lekker klinken
The white buffalo, rockte harder dan ik had verwacht
Anderson.Paak, fantastisch feest. Natuurlijk was het lekker dat alle belgen al in feeststemming binnen stroomden

Zaterdag:
Jack white
Pearl jam
(Toevoegingen lijken mij overbodig)

Zondag:
Nine Inch Nails. Hebben mij bijna leterlijk omver geblazen, + hurt.
Arctic Monkeys, ook het nieuwe werk kon ik heel goed hebben. Heerlijk optreden

Buiten deze shows nog veel meer leuks gezien. Ik vond ook het slope-podium een mooie toevoeging. Leuke intieme setting, voor zover dat mogelijk is op een festival van 80.000 man.

Qua headliners had ik sowieso al weinig met Gorillaz en The Killers, helaas konden ze mij live ook niet overtuigen.
Let the beat control your body!
pi_180360013
Zo, weer een beetje bijgekomen. Wat een heerlijk weekend. En wat een weertje!

Donderdag genoten van Alice in Chains. Queens of the Stone Age, niet hun beste concert, maar altijd strak en goed en lekker. Daarna naar Triggerfinger, ook een topoptreden!

Vrijdag om te beginnen positief verrast door Air Traffic. Heel lekker. Daarna The Kooks, dat kabbelt ook wel lekker voort. Snow Patrol was top, je kon zien aan Gary dat hij er echt van genoot weer alive and kicking te zijn na al die jaren. Vervolgens snel naar The Barn. We dachten er nog makkelijk in te kunnen aangezien het tegelijk voetballen was, maar helaas alleen nog rode kruizen. Toen maar even buiten gekeken en vervolgens naar Klub C om daar in ieder geval op tijd te zijn voor Franz Ferdinand.
Wauw, wat een optreden, het begon al heerlijk, maar toen de Belgen halverwege het concert doorkregen dat het fluitsignaal was afgegaan was de zaal niet meer te houden. Zelfs als je stil stond bouncde heel de vloer nog op en neer. Maar buiten de sfeer waren ze ook gewoon steengoed. Natuurlijk hoofdpodiumwaardig (hebben ze in het verleden ook wel gestaan), maar ik had deze setting toch niet willen missen, een memorabel concert.
Daarna nog naar The Killers. Van hen vind ik een paar nummers heel mooi en die doen ze dan ook super, maar de rest vind ik echt boring.

Zaterdag had ik een dilemma om 13.00 Sons of Millionaire, maar uiteindelijk toch teveel gefeest de vorige dag en helemaal niet op tijd daar gekomen. Gelukkig zien we Millionaire nog op Nirwana.
Stereophonics was heerlijk, Stone Sour supergoed. Onder Jack Johnson prima gelegenheid om even te eten (altijd buiten het terrein, veel lekkerder en normale prijzen en lekker even zitten). Jack White was ok, niet heel bijzonder, en Pearl Jam natuurlijk weer helemaal top. Al moet ik zeggen dat ik ze nog beter heb gezien, zelfs op Werchter (acht jaar geleden denk ik, toen was er ook voetbal van NL nog wel).

Zondag lekker zwoel begonnen met Novastar, kreeg af en toe kippenvel bij 30 graden, kun je nagaan. Bij Kaleo kakten we helemaal in, daarom stelde ik voor naar Idles te gaan op The Slope en dat was een goed idee. Wat een band! De gitarist werd aangekondigd met over zijn pornosnor, en speelde ook lekker gitaar in zijn slip. Hele maffe band, maar goede muziek. We waren weer wakker.
Toen nog Noel Gallagher. Viel me tegen. Hoor zijn albums graag en daar deed hij eigenlijk niet heel veel mooie nummers van. Wel 2 x Oasis en nog een flauw All you need is Love. Dat heeft hij toch helemaal niet nodig, die nummers? Blijkbaar wel, want het publiek ging daarop uit hun dak. Zijn enige tekst aan het publiek wat 1 x Thank you, Hello. Na vijf nummers of zo. Verder speelde hij bijna een kwartier te kort. Jammer, want die albums vind ik dus echt wel mooi.
Daarna het hoogtepunt van vier dagen Werchter. Nick Cave. Wauw, wat was dat goed. En de versie van mijn lievelingsnummer Jubilee Street, ah, die uitloop heerlijk.
En daarna nog The Arctic Monkeys, goed, strak en heerlijk als altijd, lekkere bas.
pi_180363335
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 16:19 schreef Oidipous het volgende:
Eels... Helaas moeten missen vanwege David Byrne. Volgende keer mogen ze dat wel wat handiger plannen, 2 topacts!

Haha dat is een mooie klote streek _O-
;(
  maandag 9 juli 2018 @ 22:01:23 #257
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_180364090
registreer om deze reclame te verbergen
Ook slechts de enige clash die ik dit weekend had, dat is op wel te prijzen :) Op de meeste festivals is dat veel erger :P
pi_180366487
Nick Cave... Ik zal nooit snappen wat mensen daar leuk aan vinden, ongeveer 45 minuten van gezien en waarschijnlijk prima om lekker bij in slaap te vallen op het veld maar er van genieten kan ik niet.

Hoogtepunten

Donderdag:
1 Queens of the Stone Age - Geweldig live, vooral op een festival als dit, had van mij ook een headliner mogen zijn.
2 Gorillaz - Van voor tot achter een vermakelijke set.
3 Anne-Marie - Totaal niet mijn soort muziek, maar ze deed het prima in de kleine tent, publiek kreeg ze makkelijk mee.

Vrijdag:
1 Franz Ferdinand - van 2004 tot 2010 n van mijn favoriete bands, daarna helaas wat minder geworden qua muziek vond ik, maar dit optreden was gewoon briljant, in de veel te kleine CluB C waar al het publiek helemaal los ging zo leek het, mainstage hadden ze met 2 vingers in de neus hetzelfde kunnen bereiken.
2 Snow Patrol - Weinig van verwacht maar was zeer vermakelijk, helaas een kortere set dan gepland.
3 The Killers - De bekende nummers fantastisch, bij de minder bekende nummers kakte het een beetje in maar Brandon Flowers is wel echt een showman ten top.
4 The Kooks - Een fantastische act voor een zonnige middag.
5 Angus & Julia Stone - Opnieuw een act dat totaal niet mijn muziek is maar wel wist te vermaken, echter niet de hele set gezien.

Zaterdag:
1 Pearl Jam - Ik was niet echt een groot fan, maar nu wel.
2 Stereophonics - In de zeroes 1 van mijn favoriete bands, al heel lang niet meer naar geluisterd maar live echt super.
3 MGMT - Mijn verwachtingen waren laag, onterecht zo is gebleken want het optreden was fantastisch terwijl ik eigenlijk maar 2 nummers van ze ken.
4 Jack Johnson - Prima chill muziek passend bij het weer dat er dit weekend was, dat Eddie Vedder al even een nummer kwam mee zingen was natuurlijk ook fantastisch.
5 Jack White - De The White Stripes nummers waren geweldig, zijn solo nummers waren ook goed maar vaak toch een gevalletje 13 in een dozijn rock.
6 Angle - Ik kende haar niet, het publiek om mij heen duidelijk wel, prima optreden.

Zondag:
1 David Byrne - Geen fan, had ook geen idee wat ik moest verwachten maar wat een show!
2 Arctic Monkeys - 1 van mijn favoriete bands, staat live als een huis, alleen niet erg geschikt als afsluiter van het festival, een andere dag was beter geweest.
3 George Ezra - 3 jaar geleden op mainstage Pinkpop viel hij nogal door de mand, erg zenuwachtig aangezien hij toen nog niet zo lang bekend was, is ondertussen uitgegroeid tot een waar artiest die het publiek goed weet te vermaken
4 Noel Gallagher's High Flying Birds - Puur op muziek geweldig, vooral natuurlijk het werk van Oasis, helaas weinig en moeilijk contact met het publiek.

Top 3 overall:

1 Franz Ferdinand
2 Pearl Jam
3 David Byrne

quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 09:25 schreef Vuurvlieg-1977 het volgende:
Alleen zaterdag geweest, maar het was weer een mooie editie. :) Alleen dat terrein .... sowieso even schakelen in vergelijking met Down the Rabbit Hole vorige week. Echt geen boom te vinden op Werchter voor een beetje schaduw, maar goed.

Eten vind ik echt aan belachelijke prijzen op Werchter (altijd al gevonden, maar de laatste jaren slaan ze door). 4 munten voor een frietje stoofvlees? Doe normaal.... :{
Als dit je is tegengevallen op Werchter ga dan maar nooit naar Pinkpop, daar is vrijwel nergens schaduw te vinden, op Werchter is in vergelijking een overvloed aan shaduwplekken. De prijzen die ik dit jaar op Pinkpop zag waren ook schrikbarend, daardoor vielen mij de prijzen bij Werchter wel mee, daar zijn bepaalde dingen als je gaat rekenen gewoon 25 tot 30% goedkoper en dat begon al met het parkeren dat voor het hele weekend hetzelfde kost als 1 dag bij Pinkpop, De friet is wel duur inderdaad, maar die vind ik op RW toch niet te vreten dus geen gemis.
pi_180370082
p04oj4yh9w811.jpg

Waarom vind ik dit grappig?
pi_180370412
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 00:00 schreef 1shot1kill het volgende:

Als dit je is tegengevallen op Werchter ga dan maar nooit naar Pinkpop, daar is vrijwel nergens schaduw te vinden, op Werchter is in vergelijking een overvloed aan shaduwplekken. De prijzen die ik dit jaar op Pinkpop zag waren ook schrikbarend, daardoor vielen mij de prijzen bij Werchter wel mee, daar zijn bepaalde dingen als je gaat rekenen gewoon 25 tot 30% goedkoper en dat begon al met het parkeren dat voor het hele weekend hetzelfde kost als 1 dag bij Pinkpop, De friet is wel duur inderdaad, maar die vind ik op RW toch niet te vreten dus geen gemis.
Drie jaar geleden voor het laatst op Pinkpop geweest, in mijn herinnering ontliepen de festivals elkaar qua schaduwplekken niet veel, maar misschien is het weg gezakt bij me. ;)

Vorig jaar ben ik het hele weekend naar Werchter geweest en zijn we buiten de poort gaan eten. Meer keuze, betere kwaliteit (vond ik dan) en beter betaalbaar. Maar nu met "slechts" een dagkaart voor de zaterdag vonden we dat de moeite niet (en het paste ook niet in ons schedule van bands die we wilden zien, haha).
pi_180371698
Op Pinkpop zijn de laatste jaren de schaduwplekken helaas alleen maar minder geworden aangezien die bij wat voorheen de 3FM stage was (de nieuwe naam is mij ontschoten) vrijwel alle schaduwplaatsen verdwenen zijn.

Vorig jaar heb ik niets buiten het terrein gegeten bij Rock Werchter, dit jaar wel een enkele keer maar die prijzen waren vrijwel hetzelfde, maar het zal er ook aan liggen wat je haalt. (mits bonnen voor 2,50 in de voorverkoop gekocht) Ik kreeg wel bijvoorbeeld bij het kopen van een smoothie voor 5 een grotere beker dan een smoothie voor 2 bonnen op het festival terrein, echter waren die op het terrein een stuk lekkerder. De beste deal op het terrein vond ik toch wel de aardbeien die je tussen The Barn en CluB C kon halen, 1 bon voor een stuk of 25 verse en zoete aardbeien, hier in de supermarkt hier betaal ik er meer voor en is meestal ook de helft al aan het rotten en zuur. :P 4 bonnen voor bijvoorbeeld een broodje kebab of zo'n Angus hamburger is wel belachelijk, dat is tegenwoordig helaas op vrijwel elk festival minimaal die prijs. :{
  dinsdag 10 juli 2018 @ 12:32:53 #262
36461 Joppy
geen colaboy
pi_180372960
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 11:13 schreef 1shot1kill het volgende:
Op Pinkpop zijn de laatste jaren de schaduwplekken helaas alleen maar minder geworden aangezien die bij wat voorheen de 3FM stage was (de nieuwe naam is mij ontschoten) vrijwel alle schaduwplaatsen verdwenen zijn.
Helaas waren de grote bomen bij Werchter net dit jaar weg gehaald ivm herinrichting van het terrein. Er zijn gelukkig wel veel nieuwe bomen terug geplant. Dus over paar jaar weer is er weer overvloed aan schaduw.
quote:
Vorig jaar heb ik niets buiten het terrein gegeten bij Rock Werchter, dit jaar wel een enkele keer maar die prijzen waren vrijwel hetzelfde, maar het zal er ook aan liggen wat je haalt. (mits bonnen voor 2,50 in de voorverkoop gekocht) Ik kreeg wel bijvoorbeeld bij het kopen van een smoothie voor 5 een grotere beker dan een smoothie voor 2 bonnen op het festival terrein, echter waren die op het terrein een stuk lekkerder. De beste deal op het terrein vond ik toch wel de aardbeien die je tussen The Barn en CluB C kon halen, 1 bon voor een stuk of 25 verse en zoete aardbeien, hier in de supermarkt hier betaal ik er meer voor en is meestal ook de helft al aan het rotten en zuur. :P 4 bonnen voor bijvoorbeeld een broodje kebab of zo'n Angus hamburger is wel belachelijk, dat is tegenwoordig helaas op vrijwel elk festival minimaal die prijs. :{
Buiten het terrein heb je een heerlijke halve kip (met aardappels en appelmoes) voor 9 euro. Veel meer waar voor je geld dan 4 bonnen voor een hamburger of broodje kebab.
Let the beat control your body!
pi_180379107
Volgend jaar weer 27 t/m 30 juni. Jammer, vond het wel lekker deze keer zo laat.
pi_180389260
Hopelijk dan wel beter met iets lagere temperaturen, een graad of 22 is perfect. Ik vertrok dit jaar door omstandigheden pas donderdagochtend om 4:30 uur na 4 uur slaap richting Werchter in plaats van woensdag al aan te komen en de eerste festival dag rustig te kunnen beginnen zoals de planning was. Door de zon die je elke ochtend om 8:00 de tent uit brandde in totaal die 3 nachten daar maar 7 uur geslapen, nu ben ik wel wat gewend qua weinig slaap op festivals maar dit was wel extreem. Na de Arctic Monkeys naar de parkeerplaats gegaan, daar nog van 2:30 tot 4:00 in de auto geslapen aangezien ik de chaos van vorig jaar nog voor me zag, toen ik 2 uur bezig ben geweest om 200 meter verder op de parkeerplaats af te komen. Om 4:00 was het gelukkig vrij baan en toen ik eenmaal thuis was rond 8:00 ben ik ook meteen een uur of 10 in coma geraakt. :P
pi_180393154
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 23:38 schreef 1shot1kill het volgende:
Hopelijk dan wel beter met iets lagere temperaturen, een graad of 22 is perfect. Ik vertrok dit jaar door omstandigheden pas donderdagochtend om 4:30 uur na 4 uur slaap richting Werchter in plaats van woensdag al aan te komen en de eerste festival dag rustig te kunnen beginnen zoals de planning was. Door de zon die je elke ochtend om 8:00 de tent uit brandde in totaal die 3 nachten daar maar 7 uur geslapen, nu ben ik wel wat gewend qua weinig slaap op festivals maar dit was wel extreem. Na de Arctic Monkeys naar de parkeerplaats gegaan, daar nog van 2:30 tot 4:00 in de auto geslapen aangezien ik de chaos van vorig jaar nog voor me zag, toen ik 2 uur bezig ben geweest om 200 meter verder op de parkeerplaats af te komen. Om 4:00 was het gelukkig vrij baan en toen ik eenmaal thuis was rond 8:00 ben ik ook meteen een uur of 10 in coma geraakt. :P
Ja, het was warm, maar toch ga ik niet klagen. :P Iets teveel "modder-tot-aan-de-knieschijven" festivals gehad. ;)
pi_180395961
Je moet je tent ook onder een partytent zetten voor schaduw.

Verder heb ik me wel weer goed vermaakt op werchter. Parkeerplaats a8 was nog ruimte dus zeer dichtbij camping a1 kunben parkeren. Camping a1 was wat mij betreft ook goed geregeld.

Top 3

Nick cave
David byrne
Franz Ferdinand
pi_182329503
The Cure eerste naam voor 2019.

RockWerchter twitterde op vrijdag 05-10-2018 om 08:01:11 The first name is in! @TheCure will play Rock Werchter on Friday 28 June. More names are to follow shortly. Rock Werchter 2019 takes place from Thursday 27 June to Sunday 30 June in the Festivalpark in Werchter. Tickets go on sale at 9am on Friday 26 October. #RW19 #staytuned https://t.co/CTumKyYk7Q reageer retweet


[ Bericht 95% gewijzigd door indiaantje89 op 05-10-2018 08:52:31 ]
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 08:17:52 #268
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_182329533
Netjes
pi_182331676
Laatste keer een paar jaar geleden vond ik ze erg saai. Misschien een 2019 topic maken?
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 11:07:21 #270
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_182331932
Nice!!! :o

In de ziggo in 2016 vond ik ze fantastisch, kijk uit naar een festival setting *O*
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')