abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176386134
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 23:55 schreef Farenji het volgende:
Ik maak zelf regelmatig ginger ale, op basis van "ginger bug", van de opgekweekte gistculturen die van nature op/in gemberwortel voorkomen. Dat kost zo'n twee weken aan fermenteren voordat het goed op smaak is en hoe langer je het laat staan hoe beter (droger) het wordt. Alleen wordt dat nauwelijks alcoholisch, hoogstens paar procent. Maar lekker is het wel.
Hi,

Heb je een recept van je gember bug?
pi_176386810
quote:
14s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 13:16 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:

[..]

Hi,

Heb je een recept van je gember bug?
Ja dat is heel simpel. Je hebt biologische gemberwortel nodig, gewone ruwe suiker, en water. Dat biologische is belangrijk want niet-biologische gember is gesteriliseerd of ergens mee behandeld waardoor alle leven dood is, dat werkt niet.

Rasp een stuk gember met schil en al tot je twee of drie flinke theelepels hebt. Doe dat samen met twee of drie theelepels suiker in een potje en doe er water bij tot het net onder staat, roeren. Dit op kamertemperatuur laten staan, elke dag even omroeren, en na een dag of 2, 3 moet het gaan bruisen en bubbelen. Om de 4, 5 dagen bijvoeren met extra gember, suiker en wat water.

Het vocht kun je gebruiken als fermentatiestarter van alles met suikers erin. Bijv ginger ale:

- stuk geraspte gember (zonder schil) in 1 liter water 20 minuten koken;
- zeven
- anderhalve liter koud water erbij, en 250 gram suiker
- laten afkoelen tot kamertemperatuur
- sap van een citroen erbij
- een flinke scheut vocht van de gingerbug erbij, goed roeren
- en dan laten fermenteren, in open potten.

Kost ongeveer een week of 2, 3. Halverwege bottel ik het in 2 afgesloten plastic 1.5l flessen, als deze keihard zijn zodat je ze niet meer kan indrukken is je ginger ale wel goed, dan in koelkast zetten. Voorzichtig openen.

Die ginger bug vul je elke keer weer aan en kan in principe eeuwig doorleven.
pi_176386862
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 13:44 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja dat is heel simpel. Je hebt biologische gemberwortel nodig, gewone ruwe suiker, en water. Dat biologische is belangrijk want niet-biologische gember is gesteriliseerd of ergens mee behandeld waardoor alle leven dood is, dat werkt niet.

Rasp een stuk gember met schil en al tot je twee of drie flinke theelepels hebt. Doe dat samen met twee of drie theelepels suiker in een potje en doe er water bij tot het net onder staat, roeren. Dit op kamertemperatuur laten staan, elke dag even omroeren, en na een dag of 2, 3 moet het gaan bruisen en bubbelen. Om de 4, 5 dagen bijvoeren met extra gember, suiker en wat water.

Het vocht kun je gebruiken als fermentatiestarter van alles met suikers erin. Bijv ginger ale:

- stuk geraspte gember (zonder schil) in 1 liter water 20 minuten koken;
- zeven
- anderhalve liter koud water erbij, en 250 gram suiker
- laten afkoelen tot kamertemperatuur
- sap van een citroen erbij
- een flinke scheut vocht van de gingerbug erbij, goed roeren
- en dan laten fermenteren, in open potten.

Kost ongeveer een week of 2, 3. Halverwege bottel ik het in 2 afgesloten plastic 1.5l flessen, als deze keihard zijn zodat je ze niet meer kan indrukken is je ginger ale wel goed, dan in koelkast zetten. Voorzichtig openen.

Die ginger bug vul je elke keer weer aan en kan in principe eeuwig doorleven.
Dankjewel ^O^ B:)B
  Moderator woensdag 10 januari 2018 @ 19:21:53 #104
279246 crew  HeaN82
(PAINT) ......................
pi_176417306
registreer om deze reclame te verbergen
En zijn de stickers al klaar?
pi_176424271
quote:
10s.gif Op woensdag 10 januari 2018 19:21 schreef HeaN82 het volgende:
En zijn de stickers al klaar?
:o :@ -O- :(

Nee wel heb ik een stempel gemaakt in spiegelbeeld :')
pi_176436663
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 23:55 schreef Farenji het volgende:
Ik maak zelf regelmatig ginger ale, op basis van "ginger bug", van de opgekweekte gistculturen die van nature op/in gemberwortel voorkomen. Dat kost zo'n twee weken aan fermenteren voordat het goed op smaak is en hoe langer je het laat staan hoe beter (droger) het wordt. Alleen wordt dat nauwelijks alcoholisch, hoogstens paar procent. Maar lekker is het wel.
Leuk! Ik doe mee! :)

hYZFBSD.jpg
Everything starts with a Why.
pi_176483863
registreer om deze reclame te verbergen
Morgen gasten over de vloer om het een en ander te proeven

Best wel spannend om te horen wat ze ervan vinden :X
pi_176506993
Tof topic!
yo the situation will prevent the evacuation of the penetration in the nation - Mike the Situation 2009
pi_176570574
Okay ik had dus net een popper :(

Bij het openen van een tropical fruit hooch spoot het eruit :(

De halve vloer plakt nu :{ -O-
pi_176571872
Daarom altijd een schroefdop, die kun je een heel klein stukje openen en snel weer sluiten indien nodig.
pi_176578148
quote:
0s.gif Op woensdag 17 januari 2018 18:43 schreef Farenji het volgende:
Daarom altijd een schroefdop, die kun je een heel klein stukje openen en snel weer sluiten indien nodig.
Het was een grolsch 45 cl fles zo'n beugelsluiting
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')