abonnement Unibet Coolblue
pi_175635196
Zo ik vond het tijd worden om de sugar wash te proeven c_/

De tasting (voorlopige) notes

Goed eerst het alcoholpercentage gemeten en dat is nu 15 % *O* *O* }) :B B:)B

En vervolgens wat gaan ruiken eraan en het is duidelijk zoet en zowel de dadels als het kleine beetje sappen die ik had toegevoegd zijn aanwezig niet verkeerd als ik het zelf zeg.

Vervolgens hoe het eruit ziet, iets troebel nog en door de sappen is het kleurvoller dan als het zonder was gegaan natuurlijk nu lijkt het erg op grapefruitsap wat iets troebel is.

En dan nu de smaak *O* *O* *O* *O* *O*

Yes _O_ _O_ _O_ _O_ lekker :D _O_ _O_ maar wat proef ik dan duidelijk zoet (gek hè met ene suikerwash..) en zowel de dadels als het sap zijn licht aanwezig het heeft wel iets weg van boerenjongens maar dan minder intens rozijnerig.

Maar nu denk ik dus dat of er nog meer vergist zou moeten worden of dat ik er in verhouding teveel suiker in gedaan had.

Dus dat ik suiker verspild heb als het ware waardoor het niet omgezet kan/kon worden door het gist omdat het gist misschien aan zijn maximale alcoholpercentage zit.

* Al dacht ik dat de gistsoort die ik heb gebruikt tot over de 18 % (in theorie) zou moeten kunnen komen.

Goed ik heb de gistfles nog wat geschud en weer het waterslot erop om te zien of er nog 1 % bij komt of dat het echt gestopt is.

* en zeer belangrijk! ik heb geen schimmelgeur of smaak kunnen waarnemen !
Ik was daar wel een beetje bang voor vanwege de schimmelvorming maar blijkbaar heeft de gist dus deze ongewenste schimmel weggewerkt.

Ik denk dat ik deze sugar wash ga gebruiken als mix voor door de jus of cola/7up

Tot laters ;) B:)B
pi_175637635
quote:
6s.gif Op zondag 10 december 2017 23:32 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Zo ik vond het tijd worden om de sugar wash te proeven c_/

De tasting (voorlopige) notes

Goed eerst het alcoholpercentage gemeten en dat is nu 15 % *O* *O* }) :B B:)B

En vervolgens wat gaan ruiken eraan en het is duidelijk zoet en zowel de dadels als het kleine beetje sappen die ik had toegevoegd zijn aanwezig niet verkeerd als ik het zelf zeg.

Vervolgens hoe het eruit ziet, iets troebel nog en door de sappen is het kleurvoller dan als het zonder was gegaan natuurlijk nu lijkt het erg op grapefruitsap wat iets troebel is.

En dan nu de smaak *O* *O* *O* *O* *O*

Yes _O_ _O_ _O_ _O_ lekker :D _O_ _O_ maar wat proef ik dan duidelijk zoet (gek hè met ene suikerwash..) en zowel de dadels als het sap zijn licht aanwezig het heeft wel iets weg van boerenjongens maar dan minder intens rozijnerig.

Maar nu denk ik dus dat of er nog meer vergist zou moeten worden of dat ik er in verhouding teveel suiker in gedaan had.

Dus dat ik suiker verspild heb als het ware waardoor het niet omgezet kan/kon worden door het gist omdat het gist misschien aan zijn maximale alcoholpercentage zit.

* Al dacht ik dat de gistsoort die ik heb gebruikt tot over de 18 % (in theorie) zou moeten kunnen komen.

Goed ik heb de gistfles nog wat geschud en weer het waterslot erop om te zien of er nog 1 % bij komt of dat het echt gestopt is.

* en zeer belangrijk! ik heb geen schimmelgeur of smaak kunnen waarnemen !
Ik was daar wel een beetje bang voor vanwege de schimmelvorming maar blijkbaar heeft de gist dus deze ongewenste schimmel weggewerkt.

Ik denk dat ik deze sugar wash ga gebruiken als mix voor door de jus of cola/7up

Tot laters ;) B:)B
Goed bezig! Wel grappig zo eigenlijk en nog vrij snel ook.
pi_175680979
Pfff net een 3 kwartier flessen staan spoelen met actieve zuurstof en naspoelen tevens de kratten schoongemaakt en de flessen op zijn kop erin gezet.

Best wel een klus maar het is voor een goed doel :P B:)B :B

Dat goedje dus https://nl.wikipedia.org/wiki/Natriumperboraat

* Ook de rubberenbeugelflessluitingesringen**** en trechter met hevelslang gelijk schoongemaakt.

**** Mooi scrabblewoord :+ :P

Als ik donderdag tijd heb ga ik de sugar wash bottelen.

[ Bericht 12% gewijzigd door Graf..Coudenhove..Kalergi op 12-12-2017 21:33:15 ]
pi_175710100
Nou het gistingsproces gaat nog door dus ik wacht maar nog even.
Immers het smaakte nog erg zoet dus er is nog voldoende suiker om omgezet te kunnen worden in alcohol c_/

Ik ga mijn gist maar eens aanmoedigen HUP Gist HUP *O* *O* *O* _O_ _O_ _O_ *O* *O* *O* _O_ B:)B :B _O_ *O* B:)B
pi_175710359
*O* Go gist *O* Go gist *O*
Spoilers!
pi_175710655
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 23:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
*O* Go gist *O* Go gist *O*
:D ^O^ O+ *O*
pi_175764732
dit is misschien wel een leuk weetje ;-)
https://www.cdc.gov/mmwr/(...)htm?s_cid=mm6552a8_w
pi_175770480
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 17:14 schreef realAIVD het volgende:
dit is misschien wel een leuk weetje ;-)
https://www.cdc.gov/mmwr/(...)htm?s_cid=mm6552a8_w
:o

RIP mijzelf :o

"Potatoes have been hypothesized as the source of other pruno-associated outbreaks "

Toch niet ik heb er geen aardappelen in gedaan :s)
pi_175772070
Zo dan!

De sugar wash is klaar!







Helaas is het alcoholpercentage niet gestegen dus is het bij 15 % gebleven.

De smaak is hetzelfde lekker (mier) zoet met een hint van fruit.
Het ruikt zoet en licht fruitig en ziet eruit als grapefruitsap.

De opbrengst is goed 4,5 liter dit komt denk ik doordat er nu weinig sediment was doordat er weinig fruit in zat.

Ik ga het glaasje lekker opdrinken B:)B *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door Graf..Coudenhove..Kalergi op 16-12-2017 22:36:17 ]
pi_175772516
:D :') _O-

Nu ik het glas op heb bedenk ik mij ineens dat het qua smaak nog het meeste lijkt op Fanta :D
Zonder prik dan en met alcohol :D

:D :')

Ik neem nog een glaasje :9
pi_175777094
Ok het werden dus 3 grote glazen en ik ben te vroeg op :')
Eigenlijk dus een groot glas met 45 % qua alcohol :o

Moet zo werken vandaar maar ben wel een beetje traag nog dat merkte ik net toe ik een race spelletje speelde op den pc.
pi_175833538
Als ik het niet vergeet ga ik met oud en nieuw een Toilet Merlot nuttigen :9 B:)B

Misschien wel twee ik heb immers twee soorten nu in den berging.
pi_175932465
Even van twee andere pogingen een verslag...

Ik had dus twee keer 4,5 liter melomel gemaakt 1 met bosbes en 1 met mango.

Vooral de bosbes melomel viel erg tegen -O- :(

Uit mijn aantekeningen uit mijn Excel sheet waar ik alles in bijhoud.

Bosbes. "Plat van smaak en geur jammer maar te neutraal geen bes of honing te proeven wel de alcohol kick. Theelepel suiker per fles 45 cl erbij gedaan met bottelen." 12,50 % abv

Mango.. "Licht fris van smaak troebel mango laat blijkbaar troebel spul achter. Theelepel suiker per fles 45 cl erbij gedaan met bottelen. Weinig smaak te merken van de mango en de honing. (misschien te lang gestaan? ) 12,75 % abv "

Nu heb ik dus 7,2 liter wat eigenlijk niet zo heel goed/crap is :( :(

In totaal 36 dagen staan te gisten dat is dus niet goed ..

De eerste melomel die ik korter liet gisten was veel beter van smaak en ongeveer hetzelfde qua alcohol percentage.

Wat ik heb ik nu geleerd?

Te lang laten staan (in de eerste vergisting dus zonder over te hevelen om het sediment weg te filteren) is ook weer niet goed.

Vallen en weer opstaan ;) ^O^

De les die geleerd is dat ik de eerste vergisting korter moet houden voor een betere smaak.

:7 c_/ B:)B
pi_175932865
Tijd voor een destillatieketeltje dus. :) Leuk dit, tvp.
pi_175933560
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:38 schreef Stratotanker het volgende:
Tijd voor een destillatieketeltje dus. :) Leuk dit, tvp.
:D

Ja! ja een ketel zou leuk zijn ja erg veel wat er dan te leren is :P :) *O*

Maar helaas mag dat niet zonder vergunning in Nederland -O- :(

Dus doe ik dat maar niet (ik ben zo'n figuur die altijd gecontroleerd wordt.... ) :( *

* Al moet ik zeggen dat ik de dans ontsprongen ben met mijn motorfiets op brommerkenteken :D 8-) B-) (8> Kreidler die met gemak 115 per uur deed op brommer plaatje :D :P
  vrijdag 22 december 2017 @ 22:10:47 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175934025
Tja, wijn wordt niet voor niet uit druiven gemaakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175934447
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, wijn wordt niet voor niet uit druiven gemaakt
Ja maar mede was eerder! *

* Puur toeval dat een honingraad die wat water in zich had en lekker bleek te smaken populair werd.

Niemand weet precies wanneer voor het eerst alcohol gemaakt werd en hoe dat ging.
  vrijdag 22 december 2017 @ 22:28:30 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175934650
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 22:22 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:

[..]

Ja maar mede was eerder! *

* Puur toeval dat een honingraad die wat water in zich had en lekker bleek te smaken populair werd.

Niemand weet precies wanneer voor het eerst alcohol gemaakt werd en hoe dat ging.
Mede is ook niet echt een complex of mooi drankje.
En ik dacht dat bier ( mislukt brood) het eerste was
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175938331
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 22:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mede is ook niet echt een complex of mooi drankje.
En ik dacht dat bier ( mislukt brood) het eerste was
Het is niet duidelijk want er was nog geen jaartelling en ook geen schrift om het vast te leggen.

Wat mij waarschijnlijker lijkt het scenario dat iemand een defecte honingkorf vindt waar water in staat wat door vergisting erg lekker smaakt!

Brood is een stap verder en dus minder waarschijnlijk als eerste vorm van alcohol door de mens gebruikt als dusdanig ;)
pi_175958413
Notitie voor mijzelf, gebruik etiketten die inkt opnemen en dus niet vlekken..

Smeerboel bah

--> Of wacht totdat ze echt goed droog zijn voor de tweede stempel c.q. handschrift.
pi_176123990
Even een update uit de berging

De temperatuur is mooi stabiel zoals op deze zonnige thermometer af te lezen is ;)



De Hooch is veel troebeler dan de mede links dus de toilet merlot's



Gedeelte van de opslag, Ik kom deze winter wel door :+ B:)B

pi_176197155
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 00:56 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Nu de TWEEDE tasting notes van de appel/perensap Hooch aka Prison Wine aka Pruno aka Toilet Merlot :9

Ten eerste is het alcoholpercentage 6,5 % bier sterkte dus zelf vind ik dat wat tegenvallen ik had iets meer richting de 10 % gehoopt. (nog steeds 6,5 % net gemeten)

De smaak is fruitig licht fris iets frisser nog als de Tropische fruitsap ik ben een zoetekauw en voor mij te fris.
De geur is ook licht fruitig appel is herkenbaar erin en een beetje frisheid is ook te ruiken.

Een beetje zoals een goedkope Sangria maar dan troebeler. (iets opgeklaard)

Wat ik dus heb gedaan bij het bottelen is per beugelfles 1 grote theelepel suiker toegevoegd voor het overhevelen.
Weinig veranderd een klein beetje koolzuur maar nog te fris voor mij misschien had meer suiker geholpen of eerst bevriezen en dan pas suiker toevoegen.

Ik heb er nog twee van deze over en laat die nog wat rusten
pi_176220404
Waarschuwing voor de andere zolder/jail hooch makers!

Net was ik aan het meten en bottelen want ik had een kleine hooch batch gemaakt 8 flessen van 30 cl uiteindelijk geworden.

Maar wat is het geval eerst was ik euforisch vanwege het feit dat ik eindelijk een batch had die 20 % alcohol bij volume had gehaald *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*

Goed dus toen dacht ik laat ik een tweede meetinstrument pakken voor de zekerheid en jawel -O- -O- 15,2 % :(

Wat wil het geval, ik had via een website vinometers besteld en jawel die hebben dus een behoorlijke afwijking 5 % te veel alcohol geven ze aan :( :(

De Franse vinometer die klopt dat weet ik omdat ik met deze diverse gekochte wijnen heb getest en deze precies goed stonden op de vinometer.

De Chinese klopt dus voor geen meter ...

Let dus op met het meten en de meters die je gebruikt!

PS 15,2 % is best ok :D dus ik ben tevreden met deze batch die naar appel/ananas smaakt.
pi_176223963
Ik vind het zo'n leuk topic. Keep up the good work c_/
Spoilers!
pi_176224794
quote:
1s.gif Op maandag 1 januari 2018 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vind het zo'n leuk topic. Keep up the good work c_/
:@
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')