abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 26 november 2017 @ 10:59:43 #76
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_175313675
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 10:03 schreef McLaura het volgende:

[..]

Ja, dat dus. Heel onrealistisch.
Dikke knuffel :*
Engaging Infinite Improbability Drive..
pi_175328582
:* Voor wie het nodig heeft

Ik keek op aanraden van een collega de documentaire Alicia (2doc). Ik vind het confronterend om te zien hoe het in de toekomst kan verlopen met kinderen uit mijn klas.
pi_175331865
Die heb ik ook gezien, Hupje. Prachtige documentaire. En man, heb zitten huilen. Arm meisje. Zo veel pech in haar jonge leven. En die moeder weer zwanger op het einde :'(
En nu zie ik natuurlijk maar een fractie van wat er echt speelt, maar ik vind die volwassenen wel heel erg veel verwachten van zo'n jong meisje. Zitten ze daar met 4 of 5 volwassenen tegenover 1 kind in een gesprek. Daar zou ik ook obstinaat van worden.
  maandag 27 november 2017 @ 08:17:14 #79
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_175332411
registreer om deze reclame te verbergen
Evenstar.. is "white noise" opzetten een optie?
Een vriendin heeft een cd met meditaties voor kinderen kan dat een uitkomst bieden dat je dat opzet en dat dat misschien een kalmerernd effect heeft?

En die documentaire.. Ik durf hem niet te kijken.. ben bang dat ik er zo enorm gefrustreerd over word dat "blijkbaar iedereen kinderen kan krijgen" en wij vooralsnog niet..
Het is arrogant om dan te zeggen dat wij hier een kind een beter leven kunnen geven dan die ouders.. maar een kind zal hier toch wel op een andere manier worden groot gebracht zeg maar .
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
pi_175332455
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 22:18 schreef Hupje het volgende:
:* Voor wie het nodig heeft

Ik keek op aanraden van een collega de documentaire Alicia (2doc). Ik vind het confronterend om te zien hoe het in de toekomst kan verlopen met kinderen uit mijn klas.
Is dat die docu van dat 13 jarige meisje dat in een kinderthuis woont?
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_175332710
quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2017 08:22 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Is dat die docu van dat 13 jarige meisje dat in een kinderthuis woont?
ja
♥ Amber ♥ & ♥ Tess ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_175332842
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 00:32 schreef _evenstar_ het volgende:
Dinsdag is hij jarig..
Maar gewoon dus door de zure veue heen bijten en wassen en troosten.
Hij weet al wat hij krijgt van mij en A. En doe weinig poespas. Geen echt feestje gewoon gezellig bij nanny en grandad met wat familie.
Vind zo sneu wang bijv. Schooloptredens oefent hij zo goed en kan het goed maar moment supreme braakt hij uren aan een stuk.
En Bach Remedy Rescue druppels? Die is er ook speciaal voor kinderen.
  maandag 27 november 2017 @ 09:51:27 #83
4089 Brighteyes
Gewoon gelukkig!
pi_175333541
Ik vond die docu zo vreselijk schrijnend. Ik jankte al bij de eerste scene, dat ze huilend in haar bed ligt, 8 jaar oud, dat er voor iedereen een plekje is, behalve voor haar. ;(

En wat ik echt heel naar vond om te zien was dat een meisje dat n het systeem zit, waar dus weet ik hoe veel mensen bovenop zit, dat ze dan alsnog afglijd van negatief gedrag, naar nog negatiever gedrag, naar ronduit aggressief gedrag en zelfdestructief gedrag... Onvoorstelbaar.
Dat meiden van 13 binnen een gesloten groep met andere meiden van 14-15-16 er niet beter op worden kan ik me voorstellen, je krijgt zo veel mee van anderen.
Maar een meisje dat binnen die omgeving binnen komt als ze een jaar of 5 is die er uiteindelijk echt niet beter op wordt... Echt om te huilen.

En echt, ik zag het ook, het is geen makkelijk meisje, maar dat is ook logisch, haar hele leven lang is ze afgewezen. Want hoe verdrietig ook dat de pleegvader overleed en hoe begrijpelijk ook dat die pleegmoeder het niet meer aan kon toen, voor een meisje van 5 is dat wel gewoon een afwijzing natuurlijk. Je andere broertjes en zusjes mogen wel bij jouw moeder wonen, maar jij niet, weer een afwijzing, het gaat niet goed op een groep en je moet (heel begrijpelijk vanuit de begeleiding hoor) weer naar een andere plek, weer een afwijzing enzovoort enzovoort.

En ook later, in een van de latere scenes, haar voogd aan de ene kant van de tafel, haar begeleidster aan de andere kant, zij er tussenin op ruime afstand. En weer huilen, 13 jaar oud, dat ze zo graag in een gezin wil wonen. Pk dat meisje eens vast! Echt... ik vond het vreselijk om te zien.

En aan de andere kant heb ik ook de oplossing niet liggen hoor... als er geen gezinnen zijn, zijn er geen gezinnen. En binnen die woongroepen is er natuurlijk ook het geld niet voor een veel kleinschaliger woonvorm.
***
pi_175333872
Ik kan me er geen voorstellig bij maken dat er echt niemand is die een 5 jarige onderdak kan bieden.

Wij hebben 2 jaar terug gekeken om ons op te geven als pleegouders, toen was het een rustige periode met Jenny en dachten we, alles is onder controle, dat past wel in ons gezin..

Helaas bleek die rustige periode slechts een periode en durf ik op dit moment niet zover te kijken. Ja het gaat echt wel goed thuis, maar ik zie ook dat als er maar iets anders gaat dan anders, dat de dame wel gewoon van de rel is. Dat gaat tegenwoordig niet meer gepaard met woede en agressie, maar we zien wel haar gececht met zichzelf. Hoe graag ik ook andere kinderen zou helpen, ik heb mijn handen vol aan mijn eigenste bloedje.

Misschien later, het blijft toch wel in mijn gedachte dat we echt wel genoeg ruimte en liefde in ons gezin hebben om kinderen een fijn weekend te bieden waar alles gewoon lekker normaal is. (Voor zover wij normaal zijn natuurlijk)
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  maandag 27 november 2017 @ 10:46:14 #85
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_175334424
Vicky en McLaura :* gecondoleerd

Ik zou uiteindelijk wel pleegzorg willen doen, maar op dit moment is ons leven daar niet na, ik vind namelijk dat ik dan ook alle tijd en ruimte moet hebben om die kinderen te kunnen opvangen. Ruimte is er zat in ons huis, maar tijd is er gewoon te weinig. Liefde heb ik genoeg om te geven O+ Maar ik vind wel dat zeker kinderen die uit bepaalde situaties komen wel de aandacht moeten krijgen die ze verdienen.
Be happy with the little things in life
pi_175334820
Dat gevoel had ik ook Brighteyes.
Geef dat meisje eens een knuffel, aai over haar bol. De gesprekken kwamen zo koud, zakelijk en afstandelijk over.
En wat moet dat hard zijn om je steeds maar weer zo afgewezen te voelen :’(

Ik heb vaak aan pleegzorg gedacht, maar de gedachte verdwijnt dan vaak ook weer op de achtergrond. Maar het is zeler iets dat ik in de toekomst wil overwegen.
pi_175335274
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 10:12 schreef Ticootje het volgende:
Hoe graag ik ook andere kinderen zou helpen, ik heb mijn handen vol aan mijn eigenste bloedje.
En daar sla je de spijker op zijn kop. Dit is denk ik precies de reden dat veel gezinnen zich toch maar niet aanmelden als pleeggezin. Begrijpelijk overigens hoor, ik laat mijn eigen kind ook voorgaan.
pi_175335416
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 11:32 schreef lunapuella het volgende:

[..]

En daar sla je de spijker op zijn kop. Dit is denk ik precies de reden dat veel gezinnen zich toch maar niet aanmelden als pleeggezin. Begrijpelijk overigens hoor, ik laat mijn eigen kind ook voorgaan.
Wij kunnen nog overwegen om om het weekend op te vangen, maar goed, eerst ook maar eens wat dingen op de rit krijgen. Zoals dv ook zegt, je moet ook wel de tijd en stabiliteit kunnen bieden. Op dit moment ben ik elke maand wel in het buitenland en mijn man moet ook wel vaker weg..
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_175335476
Ik zou het nu ook niet kunnen maar mijn hart is er groot genoeg voor.
Tante van mijn man doet het. Hun eigen 4 kinderen zijn op n na volwassen en nu hebben ze 3 pleegkinderen. Het mooiste vind ik dat je gewoon ziet hoe die kinderen nu opbloeien nu ze zich ergens veilig voelen.
  maandag 27 november 2017 @ 11:54:34 #90
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_175335719
Het is ook niet niks, mijn nicht die werkt in de pleegzorg en plaats kinderen. Zij gaf aan dat je echt wel stevig in je schoenen moet staan, maar dat ook je gezin daar wel flexibel in moet kunnen. Je kan geluk hebben en een makkelijke casus krijgen en een makkelijk kindje, maar het kan ook zo maar zijn dat je een moeilijk handelbaar kind of een moeilijke casus qua ouders.
Ik vind het knap dat er gezinnen zijn die dit doen. Of crisis opvang, dan word je nu gebeld en moet je ook meteen beschikbaar zijn. In onze huidige situatie gaat dat gewoonweg niet.

Dat eigen kinderen voorrang hebben snap ik ook wel. Je eigen leven moet daar wel inpassen, maar ook je kinderen moeten daar mee om kunnen gaan. Het lijkt mij allemaal niet makkelijk, ook het verdelen van de aandacht naar eigen kinderen en pleegkinderen. Kan mij voorstellen dat het niet altijd makkelijk is om die aandacht even goed te verdelen zonder dat een ander kind daar onder gaat lijden.
Be happy with the little things in life
  maandag 27 november 2017 @ 12:06:57 #91
4089 Brighteyes
Gewoon gelukkig!
pi_175335943
Ik heb echt zo veel respect voor mensen die dit aan gaan. Inderdaad om wat DV zegt. Het is niet alleen het kind maar ook alles er omheen waar je mee om moet gaan.

Ik vind het opvoeden van mijn eigen kinderen al ingewikkeld genoeg, ik zou de verantwoordelijkheid niet eens aandurven, het kind van een ander in minder-dan-gunstige-omstandigheden op te voeden. :@
***
pi_175336130
Ik ken mensen die dit al zeker 30 jaar doen, ook veel crisisgevallen. Ze hebben ook een heel aantal pleegkinderen uiteindelijk geadopteerd. Zo knap en zo mooi! En het zijn ook nog eens hele lieve mensen geworden, die kinderen.
Ik weet nu nog niet hoe onze toekomst gaat lopen, maar ik zou het zeker overwegen.
pi_175336292
Ik ken 2 meiden, bij mijn kinderen op school. En die hebben zo'n fijn pleeggezin gevonden. Daar zitten nog 4 jongens, allemaal met hun eigen problemen. Maar de basis die ze daar krijgen is gewoon goed. En ik geloof dat jeugdzorg daar inmiddels ook niet meer komt, aangezien de meiden er al 10 jaar gelukkig zitten. (Er is nog een oudere zus die oud genoeg was voor begeleid wonen en een peuter die elders in pleegzorg zit..... :{ )

Ooit is het iets wat ik graag zou willen. Maar op dit moment heb ik ook genoeg aan de opvoeding van mijn eigen kids en aan mezelf, en kan niet garanderen dat ik langdurig iemand kan opvangen. Dus misschien, als de kinderen groter zijn. Misschien ook alleen weekendopvang, als de kinderen uit huis zijn..

Maar als ik zo'n docu zie, dan wens ik Alicia echt zo'n fijn stabiel gezin toe als dat meisje bij de oudste in de klas..
pi_175343389
Ik heb Alicia ook gezien. Vreselijk.... kansarm geboren en alleen maar tegenslagen gehad. Ik vraag me werkelijk af wat er nog van haar terecht komt....
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_175343849
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 18:23 schreef McLaura het volgende:
Ik heb Alicia ook gezien. Vreselijk.... kansarm geboren en alleen maar tegenslagen gehad. Ik vraag me werkelijk af wat er nog van haar terecht komt....
Loverboy circuit, jong zwanger, zelfde verhaal.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  maandag 27 november 2017 @ 19:27:24 #96
4089 Brighteyes
Gewoon gelukkig!
pi_175344799
Ja, dat was ook mijn gedachte...
***
  maandag 27 november 2017 @ 20:09:38 #97
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_175346079
quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2017 12:16 schreef LeSage het volgende:
Ik ken mensen die dit al zeker 30 jaar doen, ook veel crisisgevallen. Ze hebben ook een heel aantal pleegkinderen uiteindelijk geadopteerd. Zo knap en zo mooi! En het zijn ook nog eens hele lieve mensen geworden, die kinderen.
Ik weet nu nog niet hoe onze toekomst gaat lopen, maar ik zou het zeker overwegen.
Mijn schoonouders doen het ook al heel lang, hebben tientallen kinderen geholpen O+ _O_ .
Ik zou het ook graag willen, als we er in een nieuw huis ruimte voor zouden hebben. Docu nog niet gezien trouwens, ik moest bij de trailer al janken ;(.
KuikenGuppy
pi_175348074
Ik vind de verhalen al intens verdrietig dus ik denk dat ik die documentaire maar oversla. Tragisch en triest.
pi_175348397
quote:
2s.gif Op maandag 27 november 2017 21:01 schreef Kyara het volgende:
Ik vind de verhalen al intens verdrietig dus ik denk dat ik die documentaire maar oversla. Tragisch en triest.
Dat heb ik precies zo. Ik kan er niet naar kijken. Ik hoop zo dat zo'n meisje ons nog enorm kan verrassen met een veilig en fijn leven maar axh wat zijn de vooruitzichten triest zo.

Kan me er zo boos over maken hoe dit kan gebeuren.
Met een meidenkwartet
  maandag 27 november 2017 @ 21:18:18 #100
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_175348653
quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2017 09:03 schreef Malteser het volgende:

[..]

En Bach Remedy Rescue druppels? Die is er ook speciaal voor kinderen.
Die heb ik vandaag gehaald vooralsnog is hij wel rustiger gaan slapen. Dus wie weet!
Engaging Infinite Improbability Drive..
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')