abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 28 november 2017 @ 09:45:53 #241
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_175355950
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 november 2017 09:41 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ego: Een speen overdag en snachts, niet zindelijk. 3,5 jaar. Ik weet het even niet. Zindelijk ala, maar die speen... Als ze hem niet krijgt, 1 grote krijsboel. Heb al tot in den treure uitgelegd dat ze een grote meid is, dat haar vriendjes en vriendinnetjes ook geen tut meer hebben, dat haar nichtje die baby is ook geen tut heeft... Het heeft 0,0 effect. Wat moet ik nu doen? Tut gewoon voor overdag afpakken vind ik zielig, maar op een gegeven moment kan het niet anders denk ik? Over een half jaar gaat ze al naar school...

Bah, ik voel me gewoon even een lousy moeder die niks gedaan krijgt bij haar kind
Ik heb een beetje hetzelfde maar dan met de bv... het liefst zou ik alleen 's ochtends en 's avonds nog bv geven, niet overdag en 's nachts. Ik ben het beetje zat dat N elke keer 'mama melk drinken' gilt als ze getroost wil worden, en 's nachts op mij kruipt als ware ik een speen... Ik heb er wel eens in het bv-topic over gepost, maar nog steeds geen actie ondernomen, dus ik moet ook niet klagen.
Maar hoe je dat aanpakt, misschien met beloningen? Stickers of kleine cadeautjes voor elke dag zonder speen? Of heb je dat al gedaan? Of gewoon afpakken, maar dat zou ik zelf niet over mijn hart kunnen verkrijgen...
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_175355974
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 november 2017 09:43 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Stop ze in de schoen voor de baby pietjes.
Ja, gister al voorgesteld. Sinterklaas gesproken en hij zei dat hij speen wilde meenemen voor arme kleine kindjes. Direct een grote pruillip 'nee, ik wil dat niet'.

Ik heb geen idee waar ik nu goed aan doe. Afbouwen misschien?
pi_175356050
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 november 2017 09:47 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Ja, gister al voorgesteld. Sinterklaas gesproken en hij zei dat hij speen wilde meenemen voor arme kleine kindjes. Direct een grote pruillip 'nee, ik wil dat niet'.

Ik heb geen idee waar ik nu goed aan doe. Afbouwen misschien?
Hier zijn we d'r al n aantal weken meebezig, baby pietjes hypen enzo.

En afpakken? Meer ruilen: Liedje zingen, speen in schoen en tadada snoep en/of speelgoed terug.

En met elke keer schoenzetten een speen erin, met wisselend resultaat maar wel van huilen van "mamaaaaaa ik kan het niiihhhiieet" tot (eergisteren) zelf dr één na laatste speen in de schoen gedaan.

Straks met sinterklaas neemt de sint de laatste speen mee en komen er allemaal kado's voor terug.
pi_175357361
Ik heb hier stickers/kadobelofte geprobeerd voor zindelijkheid, maar hij snapt er nog weinig van. Speen hebben we gewoon cold turkey gedaan eigenlijk, hij had alleen nog snachts een speen en die kauwde hij snel kapot. Toen de laatste speen 'op' hebben we het maar gewoon geprobeerd. Hij heeft er nog wel een paar keer om gevraagd, maar weinig drama, dat viel me echt mee. Overigens heeft hij nu het doekje dat aan de speen zat nog wel in bed.
pi_175358163
Ik heb ook op een gegeven moment geen nieuwe spenen meer gekocht. Stuk is stuk en dan gaat 'ie in de prullenbak. We hadden wel op dreumesleeftijd al overdag speen beperkt tot auto en middagslaap.
pi_175358202
Ik heb een knutseldoos beloofd als ze vandaag zonder tut de dag doorkomt. Lijkt nu goed te gaan. Ik ben verbaasd :') Kijken hoe het gaat en afhankelijk daarvan gelijk doortrekken naar de avond.
pi_175360870
Speen geen ervaring mee.
Zindelijk. L van net 3had nul interesse..W was rond die tijd allang 'vanzelf' zindelijk geworden.
Bij L had ik er prima mee kunnen wachten, maar... Hij maakte ineens van luier verschonen een GROOT DRAMA. Wilde het liefst een hele dag in zo'n zeiknatte luier lopen, echt onwijs irritant.
Dus op een gegeven moment heb ik m maar een onderbroek aangedaan. Eerst weinig succes, behalve dat hij een natte broek de hel vind en we nu dus makkelijk konden verschonen (dat was verbetering :@ , dan maar meer wassen)..
Maar ineens is het kwartje gevallen. Niet zoals bij W, maar nu gaat t toch ca 75 procent van de gevallen goed (maar helaas niet altijd dus)...
pi_175397488
Bij de oudste had de kat per ongeluk de speen kapot gebeten en daar kwamen we met naar bed gaan achter. Geen reservespeen in huis, dus weinig keus dan door te zetten. Na 10 minuten van Groot Verdriet ging hij slapen. Hij heeft nog een week gemopperd op de kat, maar dat was het. Echt hey viel me zo mee!

Jongste heeft speen alleen in bed, maar zou er nu ook wel vanaf willen. Kat inzetten is niet ideaal, met gevaar op inslikken plastic :'). Zelf stuk bijten zie ik ook niet gebeuren, deze heeft hij al zeker een jaar en is nog helemaal gaaf...
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_175397735
Ik heb uitgelegd dat zijn tandjes scheef gingen staan door de speen en dat de tandarts dat heel jammer zou vinden dus dat het beter is gewoon alleen met zn knuffel te slapen. Je zou ook kunnen vragen of de tandarts dat uitlegt, misschien komt het dan meer binnen?

En zindelijkheid hebben wij ook ‘afgekocht’. Als hij al zn luiers aan zijn zusje zou geven mocht hij een Ikea trein en dat vond hij goed en het ging ook meteen goed. Gaf dus ook wel aan dat hij gewoon lui was ipv dat die luier nog nodig was.

Ik lees en schrijf hier niet meer zo vaak, maar als ik dat doe vind ik wel heel fijn om vergelijkbare verhalen te lezen :)

Ik ben wel blij als hij eindelijk naar school mag, want hij zoekt ontzettend de grenzen op thuis. Weinig kindjes in de buurt om mee te spelen dus hij verveelt zich snel als we hem niet continue bezig houden.
pi_175398124
Speen ook geen ervaring mee, hij wilde hem echt niet. Hij zoog liever op een pink, vinger of zijn knuffel.

Gisterenavond B niet uit bed gehaald om te plassen en weer volledig doorgelekt vannacht. Kortom toch maar trouw elke avond doen.

Vannacht is bij ons de rommelpiet geweest, maar die bestaat volgens B niet dat heeft vast de keukenpiet gedaan. Zondag vieren met zijn 3tjes Sinterklaas, zin in!

Toe aan school herken ik wel. Nog een kleine 3 maanden....Hij vindt het soms lastig thuis zeker op regendagen. Hij heeft vandaag wel entertainment want ze zijn het dak van onze schuur aan het vervangen vandaag.
pi_175398268
Zindelijkheid overdag gaat al langere tijd goed, ‘s nachts begin ik er nog niet aan. Hij vraagt er wel eens om maar zijn luiers zitten standaard bomvol in de ochtend. Als ze droog zijn gaan we het maar eens zonder proberen. :P

Woensdag had F slecht warm gegeten, hij wilde maar een paar happen. Prima natuurlijk, maar dan krijgt hij niet alsnog iets anders. Blijkbaar had hij ‘s nachts nog honger want rond 3 is hij naar beneden gegaan, heeft de lampen aangedaan en heeft 2 koekjes en een chocolaatje gegeten. Toen moest hij poepen; deed z’n luier af en riep papa om z’n billen af te vegen :') :D Misschien moeten we de koek/snoeptrommel toch maar niet zo binnen handbereik leggen :+
pi_175398351
:D F toch
pi_175398468
Jeetje Fazz wat zelfstandig! Ik zou er heel hard om moeten lachen....

B heeft steeds vaker een droge luier maar dus alleen als ik hem 's avonds nog laat plassen rond 22:00. Hij wil zelf geen luier meer om, ook 's nachts niet. Maar dat gebeurt voorlopig dus niet, zo'n 1 a 2 keer per week heeft ie een bomvolle luier en als ik hem dus 's avonds niet plassen lekt ie zelfs door. Een paar weken geleden was dat elke ochtend zo, nu dus steeds minder vaak.
pi_175398972
Haha, Fazz. Knap van hem, maar ik denk dat je wel even raar staat te kijken zo middenin de nacht. :D .

Wij hebben een koningin plasophouden. Die kan na een lange nacht van niet naar de wc gaan (en reeds lang geen luier meer) nog rustig ontbijten, aankleden, spelen en dan pas een keertje naar de wc gaan. _O_ . Het scheelt dat ze nogal weinig drinkt natuurlijk. :') .

Ik praatte op het kdv net even met een moeder en zei tegen haar dat ik het wel wat veel van het goede vind dat de peuters daar iedere dag hun schoen mogen zetten (ze krijgen er dan drie pepernoten in, maar goed, het is toch elke dag). Waarop zij zegt: "Ja, wij proberen het thuis ook echt te beperken en het niet iedere dag te doen. Dus we doen het om de dag." Trotse blik erbij.
:o . _O- .

Ik geloof dat de ideeën hierover nogal uiteenlopen. Ben wel benieuwd hoe dat gaat als ze eenmaal op school zitten. Die peuters zijn nog niet zo wijs dat ze deze informatie al uitgebreid uitwisselen, maar dat zal straks wel gebeuren. I vraagt nu uit zichzelf helemaal niet of ze weer haar schoen mag zetten. Tot nu toe heeft ze dat twee keer mogen doen (in het weekend.)
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_175399121
B mag zijn schoen op zaterdag en woensdag zetten. Vanochtend was het pepernoten in de letter B en een kleurboek. En dus een troep door de rommelpiet, dat krijg je met een vrouw die voor de klas staat op de basisschool.
Afgelopen weekend wel verwend door ons weekendje weg want zowel mijn zus als mijn moeder hadden iets voor in zijn schoen (chocoladeletter en een Hot Wheels auto).
  donderdag 30 november 2017 @ 10:55:39 #256
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_175399231
Het ligt er ook aan hoe begaan je kind is in bet Sint verhaal. V gaat naar school, maar vraagt totaal niet naar het schoen zetten. Het is hier bij 1x gebleven. Vind ik zelf ook echt genoeg. Het hele gebeuren duurt inmiddels 3 weken.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_175399274
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 10:55 schreef AwayTL het volgende:
Het hele gebeuren duurt inmiddels 3 weken.
Nou he, echt een veel te lange tijd. Die boot moet gewoon ergens rond 28 november aankomen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_175399345
Hier leeft de Sint heel erg. Had ik eigenlijk nog niet verwacht. Wij zetten samen met haar eens in de week haar schoen. Zelf zet ze hem wel vaker, maar dan krijgt ze er dus niet altijd wat in.

Sint en Piet is ze overigens dol op. Ze ging afgelopen zaterdag naar het Sintfeest op mijn moeders werk. Ze is naar Sinterklaas toegerend om hem een high five te geven en daarna heeft ze met Pieten staan dansen. Ik vind haar dan zo dapper he. O+

Waar ze minder blij mee is, is dat stomme paard van Sinterklaas. :{w Ik kreeg na de eerste keer schoen zetten de wind van voren. Wáár was haar wortel gebleven? Ik dus uitleggen dat het paard van de Sint die opgegeten heeft, want hij had honger. Dat was niet de bedoeling. ISSE. MIJ. WORTEL. MAMMA. :(
:')

Zoals je ziet hier geen moeite met meegaan in het verhaal. Overigens ook geen moeite met het aanpassen van de traditie. Zolang de magie maar blijft.
Want het leven is niet meer dan een sprookje
  donderdag 30 november 2017 @ 11:03:09 #259
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_175399353
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 10:55 schreef AwayTL het volgende:
Het ligt er ook aan hoe begaan je kind is in bet Sint verhaal. V gaat naar school, maar vraagt totaal niet naar het schoen zetten. Het is hier bij 1x gebleven. Vind ik zelf ook echt genoeg. Het hele gebeuren duurt inmiddels 3 weken.
Hier ontbreekt ook de interesse volledig. Het hele Sinterklaasfeest leeft ook nauwelijks. We hebben nu geloof ik 3x de schoen gezet. Mijn man wil het liefst elke dag, want dat is hij van vroeger zo gewend. Er waren dan ook dagen bij dat er niks in de schoen zat, dat was dan de 'les'; dat je niet altijd wat krijgt. Ik vind dat totaal onnodig en extra ongewenste spanning met zich meebrengen in een toch al drukke en spannende tijd. Bovendien gaat hij elke ochtend naar z'n werk, terwijl ik dan de rest van de dag mag dealen met een boze "ik wilde brandweerman Sam speelgoed :( :( :(" -peuter :').
KuikenGuppy
  donderdag 30 november 2017 @ 11:09:03 #260
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_175399454
Hier is de Sint pas afgelopen weekend aangekomen, dus vrij laat. Die avond schoen gezet, en aanstaande zaterdag groot uitpakfeest. Van vroeger ben ik gewend dat we alleen op zaterdag schoen zetten, dus dat kwam dit jaar uit oop maar 1 keer. Op kdv zetten ze geen schoen, daar vieren ze het alleen op 5 december. N vindt het wel heel leuk, we zingen veel Sinterklaasliedjes en lezen 5 keer per dag het boek van Charlotte Dematons.

Wat knap Fazz! _O-
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_175399502
Sinterklaas is toch 2 weken? Wij vieren het iig zondag, 2 weken na de intocht dus. Ook voor B vierden wij het uitgebreid, het huis is versierd, we zetten zelf onze schoen etc. B wordt er dus in meegezogen door ons. Maar als ik zou merken dat het teveel voor hem is of hij er erg hyper van wordt, zouden wij het wel anders aanpakken. Mijn neefje van 7 slaapt bijvoorbeeld al 2 weken amper en heeft buikpijn van de stress, dan zou ik het ook indammen.

Ik vind het een heerlijk periode en B geniet er enorm van. Ik vind deze periode stiekem leuker dan Kerst. :D Mooi om de verschillen in beleving te lezen hier. Zolang het goed is en fijn, lekker doen wat je zelf wilt als gezin lijkt mij.
  donderdag 30 november 2017 @ 11:23:12 #262
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_175399660
Hahaha F _O-
Kris, die reactie op de wortel hahaha awww :D

De Sinterklaasperiode wordt hier een beetje in de schaduw gezet door de grote-feest-week in ons gezin. Zaterdag Aa 1 jaar, zondag ik jarig en gisteren is Vv 3 jaar geworden! *O*
Dus dan is de Sint even minder belangrijk ;)



Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_175400055
poh, dat is ook een feestweek, Rady! Allemaal nog gefeliciteerd!

T krijgt helemaal niets van sint mee. Vind ik wel jammer, want het was altijd mijn favoriete feesttijd. Volgend jaar pakken we het anders aan.

Ik zit er een beetje doorheen, het is heftig zoveel tijd alleen met T door te brengen. Hij mist z'n vader enorm, en laat dat ook duidelijk merken. Ik vind het erg lastig om tijdens de drama buien niet even het stokje over te kunnen geven. Nog een paar weken, dan zit het erop voor een tijdje, iig. Ik heb echt heel veel respect voor moeders die het altijd alleen doen.
pi_175400215
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 09:51 schreef Fazzoletti het volgende:
Zindelijkheid overdag gaat al langere tijd goed, ‘s nachts begin ik er nog niet aan. Hij vraagt er wel eens om maar zijn luiers zitten standaard bomvol in de ochtend. Als ze droog zijn gaan we het maar eens zonder proberen. :P

Woensdag had F slecht warm gegeten, hij wilde maar een paar happen. Prima natuurlijk, maar dan krijgt hij niet alsnog iets anders. Blijkbaar had hij ‘s nachts nog honger want rond 3 is hij naar beneden gegaan, heeft de lampen aangedaan en heeft 2 koekjes en een chocolaatje gegeten. Toen moest hij poepen; deed z’n luier af en riep papa om z’n billen af te vegen :') :D Misschien moeten we de koek/snoeptrommel toch maar niet zo binnen handbereik leggen :+
Heerlijk! _O-
quote:
2s.gif Op donderdag 30 november 2017 10:38 schreef Franny_G het volgende:
Haha, Fazz. Knap van hem, maar ik denk dat je wel even raar staat te kijken zo middenin de nacht. :D .

Wij hebben een koningin plasophouden. Die kan na een lange nacht van niet naar de wc gaan (en reeds lang geen luier meer) nog rustig ontbijten, aankleden, spelen en dan pas een keertje naar de wc gaan. _O_ . Het scheelt dat ze nogal weinig drinkt natuurlijk. :') .

Ik praatte op het kdv net even met een moeder en zei tegen haar dat ik het wel wat veel van het goede vind dat de peuters daar iedere dag hun schoen mogen zetten (ze krijgen er dan drie pepernoten in, maar goed, het is toch elke dag). Waarop zij zegt: "Ja, wij proberen het thuis ook echt te beperken en het niet iedere dag te doen. Dus we doen het om de dag." Trotse blik erbij.
:o . _O- .

Ik geloof dat de ideeën hierover nogal uiteenlopen. Ben wel benieuwd hoe dat gaat als ze eenmaal op school zitten. Die peuters zijn nog niet zo wijs dat ze deze informatie al uitgebreid uitwisselen, maar dat zal straks wel gebeuren. I vraagt nu uit zichzelf helemaal niet of ze weer haar schoen mag zetten. Tot nu toe heeft ze dat twee keer mogen doen (in het weekend.)
Grappig dat die maten (wat de een indammen vind en de ander dat juist veel) zo verschillen he?

Die peuters verschillen geloof ik nogal. Mijn nichtjes praten honderduit over zulke zaken :o
Wat dat betreft houd ik mijn hart vast voor school :')

Hier leeft het absoluut niet. Vinden wij wel fijn eigenlijk. Wij zijn zelf niet van de Sinterklaas viering en doen dit jaar alleen aan 3 december :+ voor de andere familieleden.
Mijn moeder probeert het een beetje erin te rammen geloof ik, maar je ziet haar frusti kijken als wurm aangeeft iets anders te willen zien op televisie of you tube dan 5/12 liedjes. :')
Hij vindt alleen de boot van Sinterklaas wel mooi, want het is een boot :D

quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 11:23 schreef Radyhyn het volgende:
Hahaha F _O-
Kris, die reactie op de wortel hahaha awww :D

De Sinterklaasperiode wordt hier een beetje in de schaduw gezet door de grote-feest-week in ons gezin. Zaterdag Aa 1 jaar, zondag ik jarig en gisteren is Vv 3 jaar geworden! *O*
Dus dan is de Sint even minder belangrijk ;)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Gefeliciteerd! Drukke feestweek zeg!
Schudden voor gebruik
pi_175400390
Ik heb een knutselkind O+

Wij doen eigenlijk niet aan die gekke feestdagen, maar wij zijn fan van seizoenen en zijn goed aan de knutsel ervoor. Voor de herfst hadden wij samen een ontzettend leuke Egel met allerlei verzamelde dingen uit de natuur geknutseld.


Nu zijn wij gisteren gestart met een seizoenstafeltje naar de winter om te bouwen. De kastanjes worden hergebruikt door er rotsen en sneeuwmannen van te bouwen.
Wat is 2 een super leuke "ik start samen project en knutselmeuk" leeftijd O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hij is zo lekker zen met lijmen en plakken. En daarna landscaping.
Samen verzinnen waar het moet komen of wat wij gaan maken.
Nu wil hij een sneeuwpop maken. Dus dat gaan we vanmiddag saampjes aanrommelen na het slapen.

Zijn er nog meer knutselkindjes hier?
Schudden voor gebruik
pi_175400490
Wow Stippel, dat ziet er leuk uit!
Jagar, ik kan er alleen maar respect voor hebben dat je het nu alleen doet. Gelukkig is het einde in zicht.
Wat een week Rad en wat een grote knul.
pi_175400658
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 11:59 schreef Stippelrientje het volgende:
Ik heb een knutselkind O+

Wij doen eigenlijk niet aan die gekke feestdagen, maar wij zijn fan van seizoenen en zijn goed aan de knutsel ervoor. Voor de herfst hadden wij samen een ontzettend leuke Egel met allerlei verzamelde dingen uit de natuur geknutseld.
[ afbeelding ]

Nu zijn wij gisteren gestart met een seizoenstafeltje naar de winter om te bouwen. De kastanjes worden hergebruikt door er rotsen en sneeuwmannen van te bouwen.
Wat is 2 een super leuke "ik start samen project en knutselmeuk" leeftijd O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hij is zo lekker zen met lijmen en plakken. En daarna landscaping.
Samen verzinnen waar het moet komen of wat wij gaan maken.
Nu wil hij een sneeuwpop maken. Dus dat gaan we vanmiddag saampjes aanrommelen na het slapen.

Zijn er nog meer knutselkindjes hier?
Echt ik kan hemel en aarde bewegen bij F maar knutselen is echt een No go :')
Zelfs op het KDV valt het op dat hij dat echt niet leuk vindt of wil.

Ben dus stiekem wel een beetje jaloers op je knutselkindje O+ en jullie creativiteit.
pi_175400767
Tips gevraagd:

Onze wurm (2 jaar) houd erg van puzzelen. En kan dat ook echt goed.
(niet een opschepmodus.. ik vind het soms lastig dat hij wat dat betreft vooruit ligt en wat ik nu kan aanbieden)
20-50 puzzelstukjes legt hij zelfstandig. Kijkt en helpt dan graag mee met grotere puzzels die wij samen doen. Gewoon omdat hij dat gezellig vindt. Theetje, fruitje in een bakje en saampjes aan de grote tafel aanrommelen. O+ (wellicht, omdat ik dat ook leuk vind)
Wij puzzelen dan samen geregeld een 1000 puzzel disney puzzel. Dan pakt hij een stukje en dan bekijkt hij die om te kijken waar het aansluiting vinden zal (haar, kleding, kleur, gebouw of zo).
En dan puzzelt hij die geregeld zo op hun plek. (als we al iets verder zijn in de puzzel. muv lucht of grond of zo, maar dat is niet gek natuurlijk) En daarna om op zijn gemakje te kijken wat er nou allemaal te zien is. Kijkt op het voorbeeld van de doos om te zien waar het bij kan horen.

Inzicht, fijne moteriek dus oke. Ik ben dus aan het zoeken naar nieuwe extra uitdagingen. Wat aansluit bij puzzelen, inzicht en zulks.

likes:
Zoekboeken
Boten/treinen/moters
Dieren
Knutselen en verven
Tellen

Ik heb even geen inspiratie of idee waar ik hem nog meer uitdaging kan geven.
Schudden voor gebruik
pi_175400801
ik sta er niet eens bij stil dat ik zou kunnen knutselen met m'n kind. :@

Vanaf januari ben ik een tijd voltijdmama, dan moet ik ook maar eens creatiever worden.

Net iig 3 mailtjes naar scholen in Belgie gestuurd of er kans is op een plekje in April. Gek hoor, daar gaan de kinderen al naar school met 2.5
pi_175400937
Hier nu één keer de schoen gezet, omdat man dat graag wilde. Liedjes gezongen bij de open haard en onze schoenen neergezet. De volgende ochtend zei Twix meteen: "isse soen nou?" dus die had onthouden dat er iets was met die schoen maar wat nou precies??

Eenmaal beneden leidde een spoor van kruidnootjes naar onze schoenen en daar zat een heuse "sokolade Klaasje" in zijn schoen. Zijn glimlach sprak boekdelen. O+
Hij vertelde het gisteren ook aan Oma maar vraagt niet om nog een keer dus we laten het hier bij.
Hij krijgt cadeautjes dit weekend bij de Opa's en Oma's dus wij doen er thuis verder niet actief meer wat mee. Komt volgend jaar misschien wel.

Speen: Twix heeft een speen in bed. En soms vraagt hij erom bij groot verdriet (na een val oid). Hij is 2 jaar en 2 maanden dus we laten het nog even zo. Hij verhuist straks naar een peuterbed en nadien komt er een broertje of zusje bij. Na die tijd maar eens kijken wat we ermee doen. Maar aangezien hij er niet de hele dag mee rondloopt, laten we het even zo. Het is al onrustig genoeg nu met alle extra opvang vanwege mijn conditie.
pi_175401002
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 12:11 schreef Stippelrientje het volgende:
Tips gevraagd:

Onze wurm (2 jaar) houd erg van puzzelen. En kan dat ook echt goed.
(niet een opschepmodus.. ik vind het soms lastig dat hij wat dat betreft vooruit ligt en wat ik nu kan aanbieden)
20-50 puzzelstukjes legt hij zelfstandig. Kijkt en helpt dan graag mee met grotere puzzels die wij samen doen. Gewoon omdat hij dat gezellig vindt. Theetje, fruitje in een bakje en saampjes aan de grote tafel aanrommelen. O+ (wellicht, omdat ik dat ook leuk vind)
Wij puzzelen dan samen geregeld een 1000 puzzel disney puzzel. Dan pakt hij een stukje en dan bekijkt hij die om te kijken waar het aansluiting vinden zal (haar, kleding, kleur, gebouw of zo).
En dan puzzelt hij die geregeld zo op hun plek. (als we al iets verder zijn in de puzzel. muv lucht of grond of zo, maar dat is niet gek natuurlijk) En daarna om op zijn gemakje te kijken wat er nou allemaal te zien is. Kijkt op het voorbeeld van de doos om te zien waar het bij kan horen.

Inzicht, fijne moteriek dus oke. Ik ben dus aan het zoeken naar nieuwe extra uitdagingen. Wat aansluit bij puzzelen, inzicht en zulks.

likes:
Zoekboeken
Boten/treinen/moters
Dieren
Knutselen en verven
Tellen

Ik heb even geen inspiratie of idee waar ik hem nog meer uitdaging kan geven.
Bambino of Mini Loco?
Van die kartonnen modelvoertuigen in elkaar zetten?
Zelf met halve en hele keuken- en toiletrollen een knikkerbaan knutselen?
pi_175401087
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 12:12 schreef Jagärtrut het volgende:
ik sta er niet eens bij stil dat ik zou kunnen knutselen met m'n kind. :@

Vanaf januari ben ik een tijd voltijdmama, dan moet ik ook maar eens creatiever worden.

Net iig 3 mailtjes naar scholen in Belgie gestuurd of er kans is op een plekje in April. Gek hoor, daar gaan de kinderen al naar school met 2.5
Ik ben ontzettend creatief.. eigenlijk te! :') Ik vind ook echt teveel leuk om te doen. Mijn meneer vindt het vooral lastig, omdat hij niet weet hoe hij het huis nu weer aantreft :') dan is ineens een muur geverfd of staat de boel weer anders.

Maar toen ik zwanger was van wurm was dat echt allemaal verdwenen.
Pas sinds een 3/4 jaar is het een beetje op gang aan het komen. Ik brei weer wat. Wij bedenken samen verhalen en verven het dan op papier.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het is niet zo dat we heel de dag druk bezig zijn met knutselen hoor. Zo een paar keer per week. :D
Schudden voor gebruik
pi_175401088
Rady, gefeliciteerd voor jullie!! Drukke week!

Jagar, lastig als je er tijdelijk alleen voor staat en T duidelijk Duutser mist. Misschien kun je een aftelkalender maken voor hem? Iedere dag een kruisje zetten/sticker plakken tot papa weer thuis is.

Knutselen, hier matige interesse. Tekenen en kleuren vindt hij nog wel wat maar verder is stilzitten een no-go.
pi_175401092
Ik heb ook een knutselkind. Ben het zelf ook dus dat komt goed uit :D Mijn man is wel licht geirriteerd over de hoeveelheid verd, stiften, veertjes, kralen, klei en glitter in huis :D

Ziet er tof uit stippel!

Oh hoi. We leven nog dus :’)
pi_175401123
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 12:23 schreef Roomsnoes het volgende:
Ik heb ook een knutselkind. Ben het zelf ook dus dat komt goed uit :D Mijn man is wel licht geirriteerd over de hoeveelheid verd, stiften, veertjes, kralen, klei en glitter in huis :D

Ziet er tof uit stippel!

Oh hoi. We leven nog dus :’)
kijk je uit naar een rustige kerst? Heeft het rustig aan doen al vruchten afgeworpen?

wow stippel, wat leuk. Gaat jouw wurm eigenlijk naar een kdv/iets dergelijks?
pi_175401128
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 12:18 schreef Malteser het volgende:

[..]

Bambino of Mini Loco?
Van die kartonnen modelvoertuigen in elkaar zetten?
Zelf met halve en hele keuken- en toiletrollen een knikkerbaan knutselen?
knikkerbanen / autobanen knutselen wij al! :Y sowieso met toiletrollen in de weer. Goede tip.

Wat is dat Bambino (behalve een merk)?

Mini Loco ga ik opzoeken.
Schudden voor gebruik
pi_175401141
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 12:23 schreef Roomsnoes het volgende:
Ik heb ook een knutselkind. Ben het zelf ook dus dat komt goed uit :D Mijn man is wel licht geirriteerd over de hoeveelheid verd, stiften, veertjes, kralen, klei en glitter in huis :D

Ziet er tof uit stippel!

Oh hoi. We leven nog dus :’)
Oh gelukkig ik ben niet de enige :D

Glitter uit je huis krijgen lukt nooit meer _O-
Schudden voor gebruik
pi_175401157
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 12:24 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

kijk je uit naar een rustige kerst? Heeft het rustig aan doen al vruchten afgeworpen?

wow stippel, wat leuk. Gaat jouw wurm eigenlijk naar een kdv/iets dergelijks?
Nee :D dat is hier niet nodig.
Schudden voor gebruik
pi_175401192
Ik vind dat best spannend, straks voltijd moeder zijn voor in ieder geval een paar maanden. Ik kan nu echt genieten van de tijd met T, maar ook heel erg van de tijd dat hij naar de opvang is.
pi_175401330
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 12:27 schreef Jagärtrut het volgende:
Ik vind dat best spannend, straks voltijd moeder zijn voor in ieder geval een paar maanden. Ik kan nu echt genieten van de tijd met T, maar ook heel erg van de tijd dat hij naar de opvang is.
Het kan doodvermoeiend zijn :D , maar het gaat zo verdorie snel die ontwikkeling. Ik vind het persoonlijk ontzettend tof en O+ dat ik dat allemaal mee kan maken.

Met 2,5 naar school. Ze zijn dan nog zo klein! Dat lijkt mij helemaal spannend Mijn neefjes waren net over de grens gestart op basisschool met die leeftijd. Ze hadden het ontzettend naar hun zin. Ze kregen wel een mooi Bels accent :')
Schudden voor gebruik
pi_175401365
Einde spam hoor ;)

Ik lees geregeld een paar pagina's mee, maar post in dit topic niet zoveel en nu ineens BAM! :')
Schudden voor gebruik
pi_175401433
Bambino Loco is de kleine versie van Mini Loco ;)
En wat een knutsels _O_ Ik heb net in een omverwachte creatieve opwelling een mijter geknutseld met L, dat ging even goed maar halverweg is-ie wel weer zat van het stilzitten :X Dus hij speelde met z’n auto’s terwijl ik de mijter maar even afmaakte :)
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_175401455
Fazz, die F _O-

Ik vergeet ook vaak dat knutselen een optie is. :@ Ben zelf ook niet zo heel knutselig, en heb vaak het idee dat Ketel daar nog niet zo aan toe is. Hij vindt vieze handjes ook vreselijk - gisteren gingen ze bijvoorbeeld pepernoten bakken bij de GO, maar dat vond hij dus niks. Hij houdt wel van tekenen met zijn stiften, maar staat er dan op dat wij ook dingen tekenen. Vooral een 'toewein' (trein) is favoriet.

Ik zou ook wel meer met seizoenen willen doen, maar weet niet zo goed waar ik het resultaat dan kwijt dan. Same voor kerstversiering trouwens. :')

Sinterklaas is ook mijn favoriete feest O+ Maar leeft hier nog niet erg. Ik vind het ook erg lastig laveren momenteel - ik voed Ketel liever niet op met Zwarte Pieten, waardoor veel activiteiten in onze omgeving al afvallen. Volgende week gaan we het wel vieren met de familie, dan zal hij wel weer schandalig verwend worden.
pi_175401585
Ik en knutselen :{ Dat kan ik niet en vind ik ook echt niet leuk. Mijn vrouw daarentegen en mijn schoonmoeder, die vinden het leuk en zijn er erg creatief in. B vindt het leuk maar niet elke dag zeg maar. Wat betreft versiering heeft mijn vrouw de vrije hand. Elk seizoen iets en nu dus Sint en daarna de Kerst het huis in. Ze heeft op zolder meerdere plastic kisten met thema's erin, van Pasen tot Kerst en van Zomer tot Sint.
We hebben dit jaar een open haard dus ik zie nieuwe versieringen het huis binnenkomen. _O-
  donderdag 30 november 2017 @ 12:52:29 #285
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_175401772
Wat knap van dat puzzelen Stippel! N kan niet eens vier stukjes aan elkaar leggen...
Ach ja, ze is weer goed in andere dingen, vooral praten en muziek maken.

Misschien heeft het iets met zelfvertrouwen te maken, want ook als we gaan tekenen, verven of papiertjes lijmen wil ze dat ik het doe, terwijl zij kijkt. Ze is heel snel van ‘mama doen!’ Ik weet niet zo goed hoe dat te stimuleren, want als ik zeg dat zij het mag doen, gaat ze gillen.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_175402561
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 12:45 schreef exode het volgende:
Ik en knutselen :{ Dat kan ik niet en vind ik ook echt niet leuk. Mijn vrouw daarentegen en mijn schoonmoeder, die vinden het leuk en zijn er erg creatief in. B vindt het leuk maar niet elke dag zeg maar. Wat betreft versiering heeft mijn vrouw de vrije hand. Elk seizoen iets en nu dus Sint en daarna de Kerst het huis in. Ze heeft op zolder meerdere plastic kisten met thema's erin, van Pasen tot Kerst en van Zomer tot Sint.
We hebben dit jaar een open haard dus ik zie nieuwe versieringen het huis binnenkomen. _O-
Tof O+

ieder zijn kwaliteiten ;)

Niet iedereen hoeft creatief te zijn of willen te zijn :D
Schudden voor gebruik
pi_175402630
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 12:52 schreef SaskiaR het volgende:
Wat knap van dat puzzelen Stippel! N kan niet eens vier stukjes aan elkaar leggen...
Ach ja, ze is weer goed in andere dingen, vooral praten en muziek maken.

Misschien heeft het iets met zelfvertrouwen te maken, want ook als we gaan tekenen, verven of papiertjes lijmen wil ze dat ik het doe, terwijl zij kijkt. Ze is heel snel van ‘mama doen!’ Ik weet niet zo goed hoe dat te stimuleren, want als ik zeg dat zij het mag doen, gaat ze gillen.
twee lijmstiften bijvoorbeeld. Tegelijk doen?
Het aanwijzen en observeren doet wurm met woordjes oefenen en plaatjes kijken. Hij wijst graag aan en dan moet ik benoemen wat het is. Einde van de pagina lijkt hij wel op "save" te drukken.
laatst zei ik dus dat ik echt even niet meer wist hoe het diertje heette. Zegt hij doodleuk ; "Tapir! Mama!"

:')

Kletsen is nog niet echt zijn ding :D
Schudden voor gebruik
pi_175402696
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 12:38 schreef lunapuella het volgende:
Fazz, die F _O-

Ik vergeet ook vaak dat knutselen een optie is. :@ Ben zelf ook niet zo heel knutselig, en heb vaak het idee dat Ketel daar nog niet zo aan toe is. Hij vindt vieze handjes ook vreselijk - gisteren gingen ze bijvoorbeeld pepernoten bakken bij de GO, maar dat vond hij dus niks. Hij houdt wel van tekenen met zijn stiften, maar staat er dan op dat wij ook dingen tekenen. Vooral een 'toewein' (trein) is favoriet.

Ik zou ook wel meer met seizoenen willen doen, maar weet niet zo goed waar ik het resultaat dan kwijt dan. Same voor kerstversiering trouwens. :')

Sinterklaas is ook mijn favoriete feest O+ Maar leeft hier nog niet erg. Ik vind het ook erg lastig laveren momenteel - ik voed Ketel liever niet op met Zwarte Pieten, waardoor veel activiteiten in onze omgeving al afvallen. Volgende week gaan we het wel vieren met de familie, dan zal hij wel weer schandalig verwend worden.
ik vind dat hele zwarte pieten thema ook lastig.

Toewein O+
Schudden voor gebruik
pi_175403676
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 12:52 schreef SaskiaR het volgende:
Wat knap van dat puzzelen Stippel! N kan niet eens vier stukjes aan elkaar leggen...
Ach ja, ze is weer goed in andere dingen, vooral praten en muziek maken.

Misschien heeft het iets met zelfvertrouwen te maken, want ook als we gaan tekenen, verven of papiertjes lijmen wil ze dat ik het doe, terwijl zij kijkt. Ze is heel snel van ‘mama doen!’ Ik weet niet zo goed hoe dat te stimuleren, want als ik zeg dat zij het mag doen, gaat ze gillen.
Oh dat doet Melle ook heel erg. Nu doet hij wel meer zelf inmiddels. Maar ik heb ook zeker een jaar a4tjes vol met getallen, letters en smilies moeten tekenen voor hem :’)

Schilderen met waterverf vindt hij nu heel leuk weet ik nu door gewoon eens proberen.

Dat zelfvertrouwen moet gewoon groeien, hij wil ook heel erg zijn eigen ding doen. Op de opvang gingen ze mijters verven. Alle kinderen keurig een blad vol met geel en rood kledderen. Maar Melle heeft twee gezichten gemaakt, een boze en een blije. Met twee snorren. Had ie ook zo aangekondigd aan de juf :P
Kwak
pi_175404636
Daar is dus dat kdv voor, voor alle knutselactiviteiten. O+ . Thuis doe ik het ook wel eens, maar niet heel ingewikkeld. I wilde toen ze klein was ook altijd dat ik het deed, maar tegenwoordig wil ze juist alles zelf doen. Is dus een fase, denk ik. Ik was zelf als kleuter en op de basisschool heel onzeker (en onhandig) met zulke dingen en ik vind het heel fijn om te zien dat I door wat ze op het kdv allemaal doet daar wel zelfvertrouwen in krijgt en er ook echt plezier in heeft.

En ik vind het echt bijzonder om te lezen hoe goed sommige peuters zijn met puzzels. Dat is wel een heel duidelijk teken dat ook bij die kleintjes het al zo anders en verschillend kan zijn waar hun kwaliteiten en interesses liggen. I vindt puzzelen sinds een tijdje wel leuk (voorheen raakte ze heel snel gefrustreerd), maar ik moet zelfs met relatief eenvoudige puzzels nog wel een beetje helpen. Hoekjes vinden, lukt haar bijvoorbeeld meestal niet.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_175404793
Ik knutsel echt nooit met O, ik heb er echt het geduld niet voor en hij zelf ook niet, plus dat het met twee baby's sowieso niet lukt om hem goed te kunnen begeleiden. Kleuren vindt hij ook maar tien minuten leuk, en dan moet ik vrijwel alles doen van hem. En ik moet overal koeien tekenen. Ik verbaas me ook over de knutsels die we meekrijgen vanuit het kdv, daar doet hij het wel.

Hier wordt heel veel gelezen, geteld en gepuzzeld. Levert ook wat minder rommel op (in theorie, in de praktijk ligt er ook nog overal Lego). En helpen koken vindt hij heel erg leuk, de aardappels in de pan doen of een pizza beleggen

Wij hebben gisteren sinterklaas in het echt gezien, wat O heel interessant vond. We hebben twee keer zijn schoen gezet, maar hij durfde de chocolade er niet uit te halen en liep er steeds met een grote boog omheen. Dat heeft hij een dag later alsnog samen met papa gedaan. Het opeten kon hij wel heel goed zelf, chocolade is zijn nieuwe favoriet. Als hij wil mag hij elke dag z'n schoen zetten, er zal alleen niet altijd wat in zitten, ook om mezelf in te dekken voor als ik vergeet schoenen te vullen
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_175404859
Ik laat F puzzelen op kleur/poppetje/beestje/onderwerp dat op de puzzel staan, en uiteindelijk legt hij dan de verschillende grotere stukken aan elkaar tot 1 geheel.
Niet zoals wordt geleerd door eerst de randen te doen.
Dan zag hij het niet en was hij er snel klaar mee, op deze manier puzzelt hij meerdere keren per dag 50st puzzeltjes.
Een maand of 2/3 geleden had hij er absoluut geen belangstelling voor, is ineens gekomen.
pi_175405091
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:16 schreef BlueEyes het volgende:
Ik laat F puzzelen op kleur/poppetje/beestje/onderwerp dat op de puzzel staan, en uiteindelijk legt hij dan de verschillende grotere stukken aan elkaar tot 1 geheel.
Niet zoals wordt geleerd door eerst de randen te doen.
Dan zag hij het niet en was hij er snel klaar mee, op deze manier puzzelt hij meerdere keren per dag 50st puzzeltjes.
Een maand of 2/3 geleden had hij er absoluut geen belangstelling voor, is ineens gekomen.
Is ook echt verschillend hoe kinderen dat doen. W heeft heel lang echt op vorm gepuzzeld van de stukjes. L daarentegen echt op plaatje en kleur.
Die rand deden/doen ze inderdaad niks mee.
L puzzelt nu tot de 50 stukjes puzzels. Favoriet is nu een (oude) smurfenpuzzel. Die is best moeilijk, want daar zitten ook wat stukjes met rechte/licht gekromde randen in het midden van de puzzel en natuurlijk heeeeel veel smurfen. De grotere puzzels (100/500/1000 stukjes) zijn te moeilijk, voornamelijk omdat de stukjes zo klein/dun zijn dat ie ze niet goed aan elkaar krijgt ook al heeft ie t goede stukje..
Thuis legt hij denk ik 2 keer per week puzzels en dan meestal in een keer alle 20 puzzels die we hebben achter elkaar (dus ook de dikkie dik 4 stukjes puzzel). Kreeg laatst grappig genoeg van het KDV de bezorgde opmerking dat ie niet zo graag puzzelt he? Of wij het idee hadden dat ie het wel zou kunnen, want een kleine 4 stukjes puzzel zou nu toch wel moeten kunnen...
pi_175410584
Wat leuk al die verschillen. O+ N. puzzelt tot 100 stukjes momenteel, mits de figuren herkenbaar zijn. Ze heeft er een van 80 stukjes van Winnie de Poeh en dan maakt ze eerst Knorretje, dan Teigetje, enz. tot ineens zo goed als de hele puzzel af is. Zonder voorbeeld en ook zo de eerste keer zonder hulp. Echt heel knap vind ik het. O+ Knutselen vindt ze ook heel leuk, momenteel vooral vingerverven en kleien. Ze kan het prima eventjes alleen, maar meestal wil ze wel dat ik meedoe. Zo heb ik gisteren een scooter gekleid en een boze draak gevingerverfd. :')
pi_175411814
Wat leuk om te lezen dat er meer peuters zo gek zijn op puzzelen en knutselen, dat herken ik wel van onze Minion! :Y

Toevallig krijgt ze van de Sint een paar nieuwe puzzels, ik ben benieuwd hoe snel ze die doorheeft. Want bij de puzzels die we al hebben vraag ik me soms af of ze het gewoon goed onthoudt, of ook echt 'snapt' (ik denk wel het laatste eigenlijk).

Knutselen is helemaal het einde, komt denk ik ook door d'r creatieve tante (=gastouder) waar ze 2 dagen per week is O+

Het 'probleem' met (Zwarte) Pieten herken ik dan weer niet zo eigenlijk...het valt me wel op dat onze Minion het zelf eerder over 'Piet' heeft (en de toevoeging 'Zwarte' al weglaat) en dat probeer ik zelf ook te doen.
Maar ik heb eerlijk gezegd zelf ook weinig moeite met Zwarte Piet; hier in de regio is-ie ook nog 'gewoon' zwart en vinden de meeste mensen het wel prima geloof ik. Niet bedoeld om de hele discussie hier aan te zwengelen ;) en ik vind ook echt wel dat we met z'n allen moeten kijken hoe we het negatieve beeld kunnen veranderen, maar de huidige discussie gaat m.i. gewoon helemaal nergens over, met name de manier waarop die gevoerd wordt :N

Zag vandaag trouwens een foto van 4 jaar geleden op m'n tijdlijn voorbij komen, waarop ik als Zwarte Piet verkleed ben en m'n neefje en nichtje op schoot heb O+ kan echt niet wachten tot ze niet meer geloven en we die foto uit kunnen leggen :D O+

Over spenen: we kwamen er net bij het naar bed brengen achter dat de speen van de Minion bijna kapot was. Dus in een vlaag van verstandsverbijstering dachten we dit moment aan te grijpen om die maar meteen weg te laten met de boodschap dat we geen nieuwe meer hadden... :|W (groot verdriet uiteraard)
En toen dacht ik er nog even over na en concludeerde dat dit wel de állerkutste timing ooit was, aangezien ik vrij letterlijk op het punt van bevallen sta :') dus ze ligt nu alsnog lekker te slapen met een nieuwe die "papa achterin de kast gevonden had"
/parenting fail :')

Dus we wachten nog maar even met een nieuwe poging denk ik...
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_175412256
Twist dat was voor ons ook een reden om het niet te stoppen al hoor. En erna zaten we in een verbouwing met logeerpartijen dus hij was 3 en een beetje en de speentjes zijn toen bij opa en oma 'achtergebleven' voor de kabouterbabietjes in Kabouterland in Exloo. Zo gezegd zo gedaan. Even morrelen een paar keer maar wel speenloos.
En een kado gekregen van de kabouters als dank ;)
pi_175413245
Knutselen O+ heerlijk samen aan tafel. Het zou wel tof zijn als Sjaak knutselen ook daadwerkelijk leuk zou vinden. Hij kwakt meestal een halve liter lijm ergens op en dan nog 3 glitters, zegt dan dat hij klaar is en gaat weg. Vervolgens moet het een week drogen. Samen verven vindt hij wel de bom.

Stippelrientje, hier ook zo’n puzzelaar. Ik heb wat dingen voor Sjaak gekocht met tandwielen, die hij in elkaar kan doen en kan draaien enzo. Kunnen ook wipwapjes op. Op Ali zoek heet het “81 Stks Plastic Elektrische Gears 3D Puzzel Building Kits Bricks Educatief Speelgoed Voor Kids Kinderen Geschenken BM88”
Het ouderwetse Electro is hier ook een hit trouwens.

We hebben maandag met Sjaak de kerstboom opgezet O+ Hij mocht alle onbreekbare spullen doen, dus die hangen allemaal bij elkaar onderin, terwijl bovenin de boom best kaal is. Maar hey, hij had de tijd van zijn leven! Hij was er zo trots op!
pi_175413532
B kan heel goed puzzelen, tenminste als heel hard op stukken rammen, het liefst met zijn speelgoedhamer bij puzzelen hoort. Overigens stukken die dus niet in elkaar horen. Echt als je doorzet en met grof geweld, past het.
pi_175413563
Stippel, impressive!! Oudste vond knutselen nooit tof, dat komt nu pas een beetje in de kleuterklas. Jongste vindt tekenen wel leuk, en vraagt daar ook zelf wel eens om. Maar heel creatief zijn we zelf ook niet echt...

Jagar, gaan jullie naar België verhuizen?
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_175415222
Electro O+ O+ O+ O+ O+
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_175415229
Oh, en dicht dus :+
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')