abonnement Unibet Coolblue
pi_175088184
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 14:22 schreef Molurus het volgende:

[..]

Voor alle duidelijkheid... verstaan we onder "veldwerk" fysiek op pad gaan? Of valt het internet afstruinen daar nu ook onder? :P
Op z'n minst belletjes plegen.

Maar een opiniestuk is natuurlijk ook gewoon eigen kopij.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 15 november 2017 @ 14:24:47 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175088223
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 14:23 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Er worden blunder gemaakt. Stop de persen. Ik heb nergens beweerd dat journalisten onfeilbaar zijn.

NRC is juist uitstekend bezig met het dossier Omtzigt.
dat was geen blunder, dat was bewust proberen de verkiezingen te beinvloeden met fake news
Maar zolang Journalisten niet open willen staan voor terechte kritiek zullen de gevestigde media verder wegkwijnen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 november 2017 @ 14:25:13 #103
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_175088240
Er zijn hier best wel wat mensen die bias en feitelijkheid door elkaar halen.
pi_175088299
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 14:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dat was geen blunder, dat was bewust proberen de verkiezingen te beinvloeden met fake news
Maar zolang Journalisten niet open willen staan voor terechte kritiek zullen de gevestigde media verder wegkwijnen
Kritiek op die blunder is dan ook terecht.

Overigens kwijnen gevestigde media niet weg. Integendeel. Het klopt dat de papieren oplage daalt, maar daar staat tegenover dat het bereik groter is dan ooit.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_175092793
quote:
6s.gif Op woensdag 15 november 2017 13:49 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Volgens mij staat er 9 van de 10 keer netjes bij dat Rusland niet in wil gaan op de feiten/ beschuldigingen of een reactie willen geven, maar ik kan me vergissen.
En jij gelooft dat? De Russen willen maar dolgraag hun versie laten horen, er wonen daar 200 miljoen mensen. Genoeg animo hoor.
pi_175096083
quote:
Speculaties over 'de machtige hand van Moskou' werken op de lachspieren

We moeten ons niet gek laten maken door speculaties over 'de machtige hand van Moskou'.
Door: Coen De Jong 15 november 2017, 19:23

De angst voor politieke beïnvloeding door Rusland begint door te slaan naar hysterie. Er gaan geen 24 uur voorbij zonder urgente waarschuwingen in de media tegen de manipulatie van onze geestesgesteldheid door Moskou. Het brandpunt is momenteel het optreden van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Afgelopen dinsdag 14 november waren er van de ochtend - Goedemorgen Nederland - tot de avond - het Achtuur Journaal op NPO 1 - items over Russische propaganda op televisie. We dreigen door te schieten naar een vorm van McCarthyism.

CNN melkt het verhaal van de Rusland-connecties van Trump maximaal uit

Tijdens de Koude Oorlog, in de jaren vijftig van de 20ste eeuw, gaf de Amerikaanse senator Joseph McCarthy continu persconferenties met de mededeling dat er grote onthullingen aankwamen over communistische spionnen in hoge kringen. De 'onthullingen' waren meestal oude verdachtmakingen, maar alle kranten schreven ze gretig op. Het was een symbiotische relatie: McCarthy had de pers nodig om aandacht te genereren, journalisten hadden McCarthy nodig om de krant vol te krijgen.

Hetzelfde mechanisme zien we nu in werking bij CNN, maar dan 24/7. Permanent breaking news over de Rusland-connectie van de Trump-campagne tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Ook hier komt meestal weinig nieuws op tafel. CNN-producer John Bonifield gaf in juni ongewild - in een heimelijk opgenomen gesprek - een inkijkje in hoe dat werkt. CNN melkt het verhaal van de Rusland-connecties van Trump maximaal uit omdat het kijkcijfers en inkomsten garandeert.
Pro-Russisch

Gelooft nu echt iemand dat Omtzigt pro-Russisch is?

De Amerikaanse journalist Ryan Lizza relativeerde in Buitenhof van 5 november de hele Rusland-connectie. Aanklager Mueller heeft tot nu toe misstappen daterend van vóór de campagne ontdekt en wellicht is er niets meer te onthullen.

De gretigheid waarmee columnisten van kwaliteitskranten nu over CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heen vallen is dubieus. Omtzigt heeft een fout begaan toen hij zich op een bijeenkomst met nabestaanden inliet met een fantast die onzin over MH17 vertelde. Het voorval veroorzaakte destijds overigens geen enkele ophef. Dat Omtzigt zijn woordvoerderschap over MH17 heeft neergelegd, is verstandig. Maar gelooft nu echt iemand dat Omtzigt pro-Russisch is? Omtzigt is een prima Kamerlid, een van de weinigen die zijn rol als controleur van de regering serieus neemt.

In de Koude Oorlog werd 'links' beschuldigd van heulen met Moskou, nu is dat opeens een kenmerk van 'rechts'

De koudeoorlogsstemming begint op de lachspieren te werken. Zoals in een spiegelpaleis is alles omgekeerd. In de Koude Oorlog werd 'links' beschuldigd van heulen met Moskou, nu is dat opeens een kenmerk van 'rechts'. Of van wie we maar als nationalistisch of populistisch willen fra-men. Contact hebben met de Russische assistent-cultureel attaché over Siberisch volksdansen is binnenkort vermoedelijk een ernstig misdrijf.

De mechanismen achter het McCarthyism staan beschreven in het boek The Devil's Chessboard: Allen Dulles, the CIA and the Rise of America's Secret Government van journalist David Talbot. Senator McCarthy en zijn spindoctor Roy Cohn organiseerden een heksenjacht op vermeende communisten op basis van verzonnen geruchten. Met als doel hun politieke tegenstanders - in hun geval de Democraten - via lastercampagnes en samenzweringstheorieën uit te schakelen. McCarthy was primair een instrument in de handen van de Republikeinse broers John Foster Dulles en Allen Dulles, respectievelijk minister van Buitenlandse Zaken en directeur van de CIA.
Trollenfabrieken

Laten de media het gewoon bij feiten houden

Maar Rusland heeft toch geprobeerd verkiezingen te beïnvloeden via hun 'trollenfabrieken'? Ja, en in de jaren veertig hebben voor Moskou spionerende wetenschappers daadwerkelijk het geheim van de atoombom aan Stalin verraden. McCarthy misbruikte dergelijke feiten om zijn paranoïde heksenjacht te rechtvaardigen. Laten de media het gewoon bij feiten houden. Het opkloppen tot mythische proporties van de Rusland-connectie van Trump leidt juist af van een zakelijke analyse van de vele misstappen van Trump als president.

De kwaliteitsmedia laten regelmatig specialisten aan het woord die ons bezweren dat amateurfilmpjes op Facebook, nep-Twitteraccounts en wat websites met Russische desinformatie ons Trump hebben gebracht. De causaliteit wordt nooit aangetoond - dat is ook bijna onmogelijk - maar de oplossing voor het probleem krijgen we gratis aangereikt: internetcensuur. Het eeuwige antwoord van onzekere machthebbers.

Ook Nederland begint zijn verstand kwijt te raken, Poetin kan tevreden zijn

Laten we niet vergeten dat desinformatie en inmenging in buitenlandse verkiezingen sinds 1945 specialismen van de inlichtingendiensten van de Verenigde Staten zijn - lees hiervoor wederom David Talbot. In de jaren negentig hielpen de Verenigde Staten de Russische president Boris Jeltsin nog aan de macht. Het regime van Poetin is onaangenaam, maar feitelijk stelt Rusland weinig voor. De vaak aangehaalde Gerasimov-doctrine - hybride oorlogsvoering, de tegenstander verwarren door chaos te creëren - komt voort uit zwakte. Het hoogst bereikbare doel is het veroorzaken van interne tegenstellingen bij de vijand.

Door ons gek te laten maken over de machtige hand van Moskou schieten we onszelf in de voet. In de VS wantrouwt iedereen al iedereen en ook Nederland begint zijn verstand kwijt te raken. Poetin kan tevreden zijn.

Coen de Jong is politicoloog en historicus.
Uit de Volkskrant
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 15 november 2017 @ 20:27:00 #107
405850 Eiwitshake
Russische Trol
pi_175096457
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 22:17 schreef Arthur_Spooner het volgende:

De NOS doet zelf ook mee aan het verspreiden van nepnieuws; anti-Poetin propaganda om de opinie in Nederland te sturen. Maar daar zal Ollongren zich niet zo druk over maken. Nepnieuws gaat volgens dat soort engnekken enkel over berichtgeving die de 'populisten' in de kaart spelen.
Dit dus idd.
Zo zijn er nog tal van voorbeelden.

Nep nieuws is in alle gevallen een kwalijke zaak maar laten we alsjeblieft niet selectief verontwaardigd gaan doen. Daar stoor ik mij het meeste aan in deze hele discussie.
Ook wordt maar al te graag de Rusland joker getrokken als het conservatieve gedeelte van de bevolking zich tegen de gevestigde orde afzet. Men kan of wil niet zien dat deze mensen boos kunnen zijn zonder Russische inmenging.

Brexit? De Russen.
Trump? De Russen.
Catalonië? De Russen?
etc. etc.

Natuurlijk hebben de Russen er ook belang bij om ons enigzinds te destabiliseren dus ik kijk er niet van op dat zij de boel ook proberen te beïnvloeden. Doen Westerse landen dat overigens niet ook omgedraaid? Daar is niets raars aan en het is van alle tijden.

Ze kunnen zich overigens ook eens gaan afvragen waarom men überhaupt oor heeft naar Russische nieuws outlets.
"Wij zweren de voorkeur te geven aan een wisse dood boven een smadelijke behandeling, en nooit te dulden dat de geringste inbreuk gemaakt wordt op Neêrlands roem of de eer der vlag.”
- Jan Van Speijk
pi_175096655
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:27 schreef Eiwitshake het volgende:

[..]

Daar is niets raars aan en het is van alle tijden.
Met de komst van internet heeft dat toch wel een heel andere dimensie gekregen.

quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:27 schreef Eiwitshake het volgende:

Ze kunnen zich overigens ook eens gaan afvragen waarom men überhaupt oor heeft naar Russische nieuws outlets.
Ehh, omdat het volk dat daarmee beinvloed wordt niet weet dat het afkomstig is uit Rusland misschien?
Niet meer aanwezig in dit forum.
  woensdag 15 november 2017 @ 20:46:37 #109
405850 Eiwitshake
Russische Trol
pi_175096963
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:34 schreef Molurus het volgende:
Ehh, omdat het volk dat daarmee beinvloed wordt niet weet dat het afkomstig is uit Rusland misschien?
Het is in de meeste gevallen een keuze om Russisch(georiënteerd) nieuws te volgen.
De meeste mensen in mijn omgeving zijn in hun nieuwsvoorziening nog steeds afhankelijk van NU.nl. Die zullen zich echt niet baseren op Sputnik of RT.
Ik kijk al jaren naar RT, ik vertrouw het net zo weinig als onze eigen media maar het houdt me kritisch en het belicht zaken vanuit een ander perspectief.

We kunnen ook eens kijken waarom Nederlanders over het algemeen zoveel onzin voor waarheid aannemen zonder verder onderzoek. Leer op scholen mensen maar aan dat je in eerste instantie altijd argwanend en kritisch moet zijn naar machtinstanties. Vertrouwen moet worden gewonnen, dat hoort geen onvoorwaardelijke vanzelfsprekendheid te zijn.
"Wij zweren de voorkeur te geven aan een wisse dood boven een smadelijke behandeling, en nooit te dulden dat de geringste inbreuk gemaakt wordt op Neêrlands roem of de eer der vlag.”
- Jan Van Speijk
pi_175097646
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 13:04 schreef Mexicanobakker het volgende:
Waarom zijn al die anti-EU figuren zo pro-Rusland? Is dit een soort 'de vijand van de vijand is mijn vriend'?
Dat is eerder een frame van de Eurofielen; iedere EU-scepticus wordt weggezet als Poetin-lover.
pi_175098633
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:46 schreef Eiwitshake het volgende:

[..]

Het is in de meeste gevallen een keuze om Russisch(georiënteerd) nieuws te volgen.
Dat is nou juist NIET waar dit topic over gaat. :D
Niet meer aanwezig in dit forum.
  woensdag 15 november 2017 @ 22:10:40 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175099269
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 14:27 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Kritiek op die blunder is dan ook terecht.

Nogmaals, het was geen blunder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 november 2017 @ 23:38:09 #113
321876 Cherna
Fuck the System
pi_175101835
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 13:14 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

De EU probeert dan ook goed voor de dag te komen bij de Europese burger. Dat is geen groot geheim. Het is aan onze media om daar doorheen te prikken.

Maar dat verandert verder niets aan het feit dat Rusland wel degelijk belang heeft bij zaken als Brexit en de verkiezing van Trump.
Belang bij een zwakke EU en Brexit ja. Als het om Trump gaat weet ik het niet. Juist die onvoorspelbaarheid van Trump hebben de Russen niets mee.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_175102060
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 23:38 schreef Cherna het volgende:

[..]

Belang bij een zwakke EU en Brexit ja. Als het om Trump gaat weet ik het niet. Juist die onvoorspelbaarheid van Trump hebben de Russen niets mee.
Denk dat Trump de minst slechte kandidaat van de twee was, in de ogen van de Russen.
En wellicht dachten ze wat leverage op hem te hebben.
Make my day!
pi_175102133
Ik had vandaag ook wat gelezen over de ex van Enzo Knol, maar dacht al dat dat niet kon kloppen. Zullen de Russen dus wel geweest zijn, duidelijk.
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 16 november 2017 @ 01:47:39 #116
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_175103264
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 16 november 2017 @ 01:48:03 #117
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_175103270
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Redactie Sport donderdag 16 november 2017 @ 08:03:30 #118
274204 crew  Mexicanobakker
pi_175104403
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 21:11 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Dat is eerder een frame van de Eurofielen; iedere EU-scepticus wordt weggezet als Poetin-lover.
Hier in het topic bevestigen een aantal users die frame wel

Lijkt mij ook sterk dat dit in de praktijk voor elke EU-scepticus geldt
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 16 november 2017 @ 08:40:47 #119
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_175104769
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:14 schreef Homey het volgende:
En jij gelooft dat? De Russen willen maar dolgraag hun versie laten horen, er wonen daar 200 miljoen mensen. Genoeg animo hoor.
Ik geloof wel dat men er geen baadt bij heeft. Vaak is er geen reactie van Rusland op bijvoorbeeld beschuldigingen van de MIVD, behalve dat men altijd ontkent, maar goed. Ook dat kan niet anders natuurlijk :D
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_175104934
quote:
3s.gif Op woensdag 15 november 2017 13:48 schreef Re het volgende:

[..]

mooie om te onthouden voor de trumpdiscussie
Er bestaan geen discussies meer rondom Trump. Slechts schreeuwende en stampvoetende boze mensen die niet tegen hun politieke verlies kunnen.

Nu weer die wanhoopspoging van enkele Democraten voor een impeachmentprocedure.

Please, hoe verder kun je jezelf als politieke stroming nog blijven vernederen? :') We weten allemaal bij voorhand al dat het vereiste aantal stemmen ontoereikend zal zijn.

Verder is de onafhankelijke journalistiek dood en begraven. Burgers filteren louter nog hun eigen media en hun eigen nieuwsgaring. Of ze maken zelf hun nieuws.
pi_175105113
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 08:56 schreef Elzies het volgende:

[..]

Er bestaan geen discussies meer rondom Trump. Slechts schreeuwende en stampvoetende boze mensen die niet tegen hun politieke verlies kunnen.

Nu weer die wanhoopspoging van enkele Democraten voor een impeachmentprocedure.

Please, hoe verder kun je jezelf als politieke stroming nog blijven vernederen? :') We weten allemaal bij voorhand al dat het vereiste aantal stemmen ontoereikend zal zijn.

Verder is de onafhankelijke journalistiek dood en begraven. Burgers filteren louter nog hun eigen media en hun eigen nieuwsgaring. Of ze maken zelf hun nieuws.
Complimenten voor je zelfkennis. ^O^
Make my day!
pi_175105448
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 23:38 schreef Cherna het volgende:

[..]

Belang bij een zwakke EU en Brexit ja. Als het om Trump gaat weet ik het niet. Juist die onvoorspelbaarheid van Trump hebben de Russen niets mee.
Trump weigert Poetin te bekritiseren, wil vooral beste vrienden zijn, rept nooit over de situatie in Oost-Oekraïne en de Krim en wil het liefst de sancties opheffen.

Ik gok dat ze in Moskou flink in hun nopjes zijn met Trump.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  donderdag 16 november 2017 @ 09:49:53 #123
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_175105542
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:11 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Uit de Volkskrant
Op zich is de strekking van het artikel juist. En dat een supermacht zijn belangen met elke mogelijk middel wil handhaven en verdedigen ook met beïnvloeding is niet vreemd. Eerder het omgekeerde zou juist raar zijn. En als Rusland met beïnvloeding werkt is dat vreedzamer dan de moord en doodslag van de CIA en KGB tijdens de koude oorlog.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  donderdag 16 november 2017 @ 09:55:03 #124
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_175105608
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 09:44 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Trump weigert Poetin te bekritiseren, wil vooral beste vrienden zijn, rept nooit over de situatie in Oost-Oekraïne en de Krim en wil het liefst de sancties opheffen.

Ik gok dat ze in Moskou flink in hun nopjes zijn met Trump.
Als Hitlery was verkozen lagen we nu onder de radio actieve puinhopen na te evalueren. Ik ben dus ook in mijn nopjes met Trump.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_175105625
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 09:55 schreef LXIV het volgende:

[..]

Als Hitlery was verkozen lagen we nu onder de radio actieve puinhopen na te evalueren. Ik ben dus ook in mijn nopjes met Trump.
Och, ik heb ook geen moeite met Trump. Zelden zoveel gelachen om buitenlandse politiek. Bovendien is het vermakelijk om te zien hoe Pax Americana in rap tempo afbrokkelt.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  donderdag 16 november 2017 @ 09:58:36 #126
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_175105649
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 09:56 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Och, ik heb ook geen moeite met Trump. Zelden zoveel gelachen om buitenlandse politiek. Bovendien is het vermakelijk om te zien hoe Pax Americana in rap tempo afbrokkelt.
Precies. Met de kanttekening dat deze sukkel wel de beschikking heeft en het commando over een nucleair wapen arsenaal.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_175107953
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 09:56 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Och, ik heb ook geen moeite met Trump. Zelden zoveel gelachen om buitenlandse politiek. Bovendien is het vermakelijk om te zien hoe Pax Americana in rap tempo afbrokkelt.
Het Pax Americana was al aan het afbrokkelen.
Het wordt weer tijd voor twee wereldmachten die elkaar in evenwicht houden.
"Wij zweren de voorkeur te geven aan een wisse dood boven een smadelijke behandeling, en nooit te dulden dat de geringste inbreuk gemaakt wordt op Neêrlands roem of de eer der vlag.”
- Jan Van Speijk
  donderdag 16 november 2017 @ 14:46:34 #128
92960 Knip
Ik ben die ik ben
pi_175111165
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 22:44 schreef sc00p het volgende:

[..]

Doe normaal man, de NOS is een betrouwbare nieuwsbron. Je bent ervan overtuigt dat de NOS net zo erg is als waar Rusland mee bezig is, dat is precies wat Kremlin-nepnieuws probeert te bereiken.

Door deze praktijken weet niemand straks meer wat ze moeten geloven en dan worden we kwetsbaar.
Beter ben je kritisch op alles wat je voorgeschoteld wordt en ook op wat er wel en niet door de NOS als nieuws wordt gepresenteerd en het waarom daarvan.
Non possumus non loqui
pi_175111213
Volgens mij zijn wij nauwelijks relevant genoeg voor de Russen.
pi_175111391
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 14:48 schreef westwoodblvd het volgende:
Volgens mij zijn wij nauwelijks relevant genoeg voor de Russen.
In elk geval is het makkelijker om Engelssprekende landen te targetten.
Make my day!
  donderdag 16 november 2017 @ 17:32:23 #131
164607 sc00p
D66-rechter
pi_175114450
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 14:48 schreef westwoodblvd het volgende:
Volgens mij zijn wij nauwelijks relevant genoeg voor de Russen.
Nou, Nederland is een erg makkelijk doel voor Rusland, want Nederland is na het VK zowat de grootste azijnpisser in West-Europa als het over de EU gaat, en ook de grootste USA-wannabe.
Nederland heeft dus een stuk kleinere zet nodig om dwars te liggen in de EU dan bijvoorbeeld België of Spanje.

Ook in bijvoorbeeld België bestaat het cliché van de luie corrupte EU-ambtenaar, maar dan eerder als grap/karikatuur. In NL geloven ook veel meer mensen er helemaal in, heb ik de indruk.

En ook politici in NL doen dingen die men in België nooit zou doen: de EU is hier echt een zwarte schaap dat regelmatig bij falen van de nationale overheid met de vinger kan worden gewezen. En EU wetten in het algemeen worden in NL ook veel meer als een beperking gezien, dat opent dan weer de deur voor regelrechte leugens zoals de mythe van het verbod op scheve bananen: dat leeft in België niet, hier wel.
Ik ook, bedankt!
pi_175145935
  zaterdag 18 november 2017 @ 01:56:26 #133
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_175146040
quote:
Pijnlijk raak!
Life is what you make it.
  zaterdag 18 november 2017 @ 02:21:02 #134
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_175146152
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 11:58 schreef Molurus het volgende:
Ja, het is mij eerlijk gezegd ook niet helemaal duidelijk waarom Rusland de westerse publieke opinie zou willen beïnvloeden. Wat wil men daar nou concreet mee bereiken?

Dat lijkt me toch duidelijk? Verwarring zaaien. Wantrouwen creëren richting media en overheid. Of in ieder geval dat katalyseren.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_175146859
quote:
Hoeveel zou ze van Poetin hebben gekregen om dat te schrijven? :P

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-11-2017 08:17:06 ]
pi_175147173
Zelfs Pauw was kritisch, nou, dan moet je het wel heel bont maken. Hoe is het mogelijk dat zo'n hysterische leeghoofd als Ollengren minister kan worden van dit land. :|W
pi_175147213
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 november 2017 01:56 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

Pijnlijk raak!
Een immigratieparel die de echte Nederlander afzijkt en een handpop van Rusland is. Wanneer vertrekt mevrouw weer naar haar eigen land?
  zaterdag 18 november 2017 @ 09:15:17 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175147282
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 09:07 schreef gelly het volgende:

[..]

Een immigratieparel die de echte Nederlander afzijkt en een handpop van Rusland is. Wanneer vertrekt mevrouw weer naar haar eigen land?
Vraag me af hoe goed jij je zou redden in een ver buitenland, niet waarschijnlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175147329
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 november 2017 09:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vraag me af hoe goed jij je zou redden in een ver buitenland, niet waarschijnlijk
Prima hoor, maar ik ga dan ook na een paar weken gewoon weer naar huis. Zou mevrouw ook kunnen doen i.p.v. onze democratie belachelijk maken, beter doet ze dat in haar thuisland.
pi_175147352
Volgens mij is het alweer een aantal jaren veilig in Roemenie.
  zaterdag 18 november 2017 @ 09:23:10 #142
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_175147368
quote:
6s.gif Op donderdag 16 november 2017 01:48 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

_O_
Landverrader...

Ben je vergeten dat de Russen 196 Nederlanders uit de lucht hebben geschoten?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_175147404
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 november 2017 09:23 schreef Falco het volgende:

[..]

Landverrader...

Ben je vergeten dat de Russen 196 Nederlanders uit de lucht hebben geschoten?
Nee ik ben niet vergeten dat eurofielen 196 Nederlanders uit de lucht hebben laten schieten terwijl ze wisten dat daar vliegtuigen op 6,5 km hoogte uit de lucht werden geschoten maar geen maatregelen namen omdat dat schadelijk was en gezichtsverlies betekende voor het Groot Europees Rijk.
pi_175147415
Als ik vanavond lees dat Feyenoord gewonnen heeft weet ik al dat het een grapje is van de Russen.
pi_175147493
Het eerste gebod van D66:

Gij zult de EU need'rig eren,
Opdat Juncker, die eeuwig leeft,
Uw dagen gunstig moog' vermeêren,
In 't land, dat Zijne hand u geeft!''

In de ogen van een D66'er is het gewoon onmogelijk dat mensen een andere mening hebben. De afvallige burgers moeten wel op een dwaalspoor geleid zijn. Vandaar de heksenjacht op Russen.
pi_175147796
In Europe and America there's a growing feeling of hysteria.
Conditioned to respond to all the threats
In the rhetorical speeches of the eurofile brat.
Minister Ollengren said, "We will bury you."
I don't subscribe to this point of view.
It'd be such an ignorant thing to do
If the Russians love their children too. ;(
pi_175147841
Hebben ze in de psychiatrische inrichting geen geld meer voor begeleiding bij het internetten?
pi_175147865
Heeft de minister nu eindelijk die voorbeelden boven tafel die dit aan moeten tonen of moeten we nog steeds wachten op echte voorbeelden?
pi_175147893
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 10:00 schreef Dutchguy het volgende:
Heeft de minister nu eindelijk die voorbeelden boven tafel die dit aan moeten tonen of moeten we nog steeds wachten op echte voorbeelden?
Het gaat om de aantallen. In andere casussen gaat het om honderdduizenden bot-accounts. Moet ze die allemaal in de Kamer gaan oplezen ofzo?
pi_175147900
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 10:00 schreef Dutchguy het volgende:
Heeft de minister nu eindelijk die voorbeelden boven tafel die dit aan moeten tonen of moeten we nog steeds wachten op echte voorbeelden?
Vol verwachting klopt mijn hart. Ik verwacht binnen nu en volgende week een compleet andere kijk te hebben op de EU, op de Brexit, op het Oekraïene-referendum, op de verkiezing van Trump. :Y
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')