abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175049102
registreer om deze reclame te verbergen
ik ben altijd al zeer gevoelig geweest voor stress/spanning. Kan daar best een paar dagen behoorlijk ziek van worden. Maar om het verhaal even kort te houden, op zoek naar erkenning en tips.

Ruim 1,5 jaar geleden begonnen met afvallen met behulp van een ditiste. Dit wou ik zelf ook, maar ook omdat ik maar aankwam en mij daar niet prettig bij voelde. Wat was ik blij dat ik wat kilo's kwijt was. Ik begon toen ik nog 85 kilo woog. Vorig jaar november woog ik 68 kilo. Wat was ik daar blij mee en had gehoopt dat ik daar bij zou blijven. Maar nog steeds gingen de kilo's eraf.
Maar maakte mij toen nog niet echt zorgen over het gewicht. In augustus woog ik 61 kilo.
En kreeg ik vaker te horen dat ze mij wat te dun vonden. Ben overigens 1.70 lang.

Maar de laatste val ik nog steeds af. Ik probeer wel meer te eten maar op 1 of andere manier lukt mij dat gewoon niet meer. Op dit moment weeg ik 59,5 kilo en zou graag wat meer willen wegen, want voel mij hier ook niet echt fijn bij.

Steeds vaker krijg ik te horen dat ik wat meer moet aankomen, mensen mij te dun vinden. Op dat moment ben ik daar veel mee bezig, ik denk te veel. Dat bezorgt bij mij te veel stress waardoor ik nog minder ga eten.En krijg soms echt geen hap door mijn keel en zit gewoon te snel vol. Moet mezelf echt dwingen om te eten, maar juist als ik dat doe, ervaar ik nog meer stress.

Maar de laatste tijd voel ik me zelf niet helemaal. Dat merk ik voornamelijk ook omdat ik teveel bezig ben met dat ik moet eten. En dan weer ga piekeren over mijn lichamelijk gezondheid, of ik niets iets anders heb.En daardoor weer allerlei vage klachten krijg, zoals vermoeidheid, angst, geen energie. Maar laat ik 1 ding voorop stellen: Ik denk zelf ook dat het seizoensgebonden is, nu de dagen korter worden. In de zomer nergens last van gehad,

In de afgelopen tijd ben ik zo vaak ziek geweest van de stress, en regelmatig naar de dokter geweest. bloed laten prikken, keer op keer, andere onderzoeken, maar er kwam helemaal niks uit. Alleen heb ik wel last van chronische hyperventilatie en in zulke periodes, merk ik dat ik daar meer last van heb,

Ik zelf kan heel moeilijk ontspannen en denk vaak, ik moet dat en dat doen en kan moeilijk stil zitten. Dit is net als met het eten, ik moet eten want wil niet meer afvallen en dat wekt gewoon nog meer stress op. Overdag gaat het nog wel en voel ik mij iets beter omdat ik ook aan het werk ben en afleiding heb. Op sommige momenten heb ik wel trek en krijg ik wel wat naar binnen. Maar zodra ik op de weegschaal ga staan en nog niks ben aangekomen, ga ik daar weer over piekeren.

Ik loop al wel bij een psycholoog voor mijn angst en stress en heb dit ook al aangegeven. Ze wil mij doorverwijzen naar een andere instantie die meer gespecialiseerd is in angst en stress factoren. Maar ben gewoon bang dat het een obsessie wordt wat betreft het eten. doordat ik daar over in zit, krijg ik meer angst en klachten, en te piekeren over mijn gezondheid.

Ik was blij dat ik wat was afgevallen, maar ik wil nu zo graag er weer wat bij hebben. Ook omdat ik dit ook niet fijn vindt. Ik ben al zo gevoelig voor stress en de mening van anderen.

Wat ik hier eigenlijks mee wil, is gewoon wat erkenning en tips. Moet nog tot Donderdag wachten tot ik bij mijn psycholoog terecht kan. Maar kan mij soms totaal niet ontspannen.
En bij is alles moeten. Ben soms echt zo druk in de week met van alles en nog wat. En maar piekeren.
pi_175049209
Je wilt erkenning of een bevestiging? Ik denk dat je zelf het antwoord al weet.
A new power is rising!
pi_175049239
Doe je weegschaal weg.
**hare scherpigheid*binge-checker**The hurt inside is fading, this shit's gone way too far, all this time I've been waiting, no, I cannot grieve anymore
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')