FOK!forum / Formule 1 / [F1 Algemeen] 2017 Formula1 GP's #672 Ocon O+
motorbloempjezondag 12 november 2017 @ 20:02
UxUie0x.gif
Komende zondag wordt de Grand Prix van Brazilië verreden. Zoals gebruikelijk vindt de race plaats in de miljoenenstad Sao Paolo, op een circuit dat nog altijd het meeste bekend is onder diens vroegere naam: het Autódromo Interlagos. Het complex werd echter reeds in 1985 omgedoopt tot José Carlos Pace, als eerbetoon naar de in Sao Paolo geboren racecoureur. De relatief onbekende Pace - ook meervoudige kampioenen Emerson Fittipaldi en Ayrton Senna werden geboren in Sao Paolo - wint in zijn loopbaan slechts één Grand Prix, maar doet dat uitgerekend op Interlagos (1975). Twee jaar na Pace's bejubelde zege komt de Hollywoodfilm Bobby Deerfield uit. De titelrol in de racefilm wordt gespeeld door Al Pacino maar de racescenes neemt Pace voor zijn rekening. Enkele maanden na de opnames vliegt de coureur als passagier mee met een klein vliegtuig. Het toestel raakt in de problemen door zwaar weer, de piloot verliest de controle, en het vliegtuig slaat te pletter tegen een heuvelwand. De populaire Carlos Pace sterft op 32-jarige leeftijd.

Het Autódromo Interlagos wordt in 1940 geopend maar het zal nog tot 1972 duren voordat de Formule 1 het circuit voor het eerst aan doet. Brabham-coureur Carlos Reutemann wint vóór Ronnie Peterson en thuisfavoriet Wilson Fittipaldi de niet voor het WK meetellende race. Een aantal jaren later maakt het grondeffect zijn opkomst in de Formule 1. Het is een techniek waarbij neerwaartse druk wordt gegenereerd door gebruik te maken van de luchtstroming onder de wagens. Interlagos is daar echter volkomen ongeschikt voor door het veel te hobbelige asfalt. De wagens zijn nauwelijks te controleren, het gevaar neemt toe, en dus verkast de Braziliaanse GP mede daardoor naar het circuit van Jacarepaguá in Rio de Janeiro. Interlagos wordt ondertussen grondig verbouwd waarbij de baan bijna wordt gehalveerd. In 1990 komt de Formule 1 na tien jaar afwezigheid eindelijk weer terug in Sao Paolo om er vervolgens nooit meer weg te gaan.

Het Autódromo José Carlos Pace is in diens huidige vorm 4,3 kilometer lang en kent de nodige hoogteverschillen. Meest opvallende aan het circuit is dat de coureurs tegen de klok in rijden, terwijl veruit de meeste circuits juist met de klok mee gaan. Dit houdt in dat de 71-ronden durende race een zware belasting is voor de nekspieren van de coureurs. De meeste van de in totaal vijftien bochten zitten in de middelste en langzaamste sector van de baan. Inhalen is op het circuit niet eenvoudig, de beste plek hiervoor is de 'Senna S' die aan het einde van het langste rechte stuk zit. In de loop der jaren lieten landgenoten de lokale bevolking flink juichen. Los van de zege van naamgever Pace, wisten Emerson Fittipaldi, Ayrton Senna en Felipe Massa ieder tweemaal te winnen. Laatstgenoemde bracht in 2008 miljoenen Brazilianen in vervoering toen hij zegevierend over de finish kwam. Ongeveer een halve minuut lang dacht Massa dat hij zojuist wereldkampioen was geworden, maar Lewis Hamilton gooide tijdens de laatste kilometer van het jaar nog roet in het eten.

Met het kampioenschap al beslist in Mexico, gaan alle ogen nu richting Max Verstappen. Vorig jaar reed Max Verstappen hier een geweldige inhaalrace door zichzelf in de stromende regen van een 16e naar 3e plek te rijden in slechts 14 ronden, tot groot genoegen van de Braziliaanse fans die al uren in de regen stonden te wachten door de constante rode vlaggen, als ook de thuiskijkers die konden genieten van het gemak waarmee hij grip leek te vinden. Ook dit jaar is de kans op regen weer aanwezig en met de Red Bull auto de afgelopen races in top conditie, maakt Verstappen een hele goede kans om weer een goede show weg te geven op dit circuit.

WQvHu6u.png
8WUQFnh.png
Bron: Fédération Internationale de l'Automobile & Pirelli Motorsport

zzCSEQU.png
ED8C7ut.jpg

p7Qehsr.png
D1Tn8Fh.png

a2mhDfG.png
JL4Rb6n.jpg

7Z84nZO.png
f1stats.php

FMGUhyx.png
LCU3cn7.png
Actueel weer São Paulo

tegel.jpg
motorbloempjezondag 12 november 2017 @ 20:02
Gewoon nog maar één race dit jaar ;( godverdomme ;(
Bonobo11zondag 12 november 2017 @ 20:03
Esteban-Ocon-and-Max-Verstappen.jpg?resize=430%2C287

BFF
SnowOokamizondag 12 november 2017 @ 20:03
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:02 schreef motorbloempje het volgende:
Gewoon nog maar één race dit jaar ;( godverdomme ;(
:(
F1gamerzondag 12 november 2017 @ 20:04
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:02 schreef motorbloempje het volgende:
Gewoon nog maar één race dit jaar ;( godverdomme ;(
Dat wordt weer afkicken ;(
franklopzondag 12 november 2017 @ 20:06
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 20:01 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Ja hoor. Google maar gewoon op Vertsappen en Ocon. Ie ook de uitspraken van Ocon toen hij net de F1 in kwam en nu soms nog.
Ik mag hem niet, jullie mogen er uiteraard anders over denken.
Ja ik zat al te zoeken. Een bloemlezing van dingen die ik tegenkom, waar ik weinig negativiteit in kan vinden.
quote:
Over Verstappen is Ocon erg positief en de Fransman kijkt uit naar een nieuw duel met Max ‘’Hij doet het heel erg goed. Ik heb heb nooit aan hem getwijfeld en hij verdient dit gewoon. Dat Max nu zo goed presteert op de baan, is ook goed voor jonge coureurs. Die krijgen dan misschien ook eerder een kans in de Formule 1, want leeftijd doet er niet toe.’’

Daarnaast vertelde Ocon dat hij Max vaak tegenkomt tijdens de races. ‘’Dan gaan we goed met elkaar om. Vroeger was dat wel anders. Dan zei hij tijdens het seizoen niets tegen je en leek het alsof hij je haatte. Maar aan het einde van dat seizoen was dan alles vergeven en vergeten. Nu is het goed tussen ons, maar we rijden nu natuurlijk niet tegen elkaar. Ik heb wel tegen hem gezegd dat ik er aan kom. Daarop heb ik nog geen antwoord van hem gekregen.’’
quote:
“Ik wil wereldkampioen worden”, antwoordde de 20-jarige Ocon tegenover het Amerikaanse Racer op de vraag of het zijn doel is om uiteindelijk met Mercedes de titel te pakken. “Ik weet niet waar ik in de toekomst zal rijden, dus dat is het enige wat ik op dit moment kan zeggen. Dat is wat ik wil worden. En ik zou graag in net zo'n goede auto als Max rijden en weer met hem in gevecht gaan. Dat lijkt me leuk.”

“Ik wist van tevoren al wel dat hij het goed zou doen. Al wist niemand dat hij zó goed zou doen. Ik zou op een dag graag met hem om de wereldtitel strijden”, aldus Ocon, die dus wel verwacht had dat de Nederlander meteen van zich zou laten horen in de Formule 1. “Nee, ik was niet echt verrast", benadrukte Ocon. "Ik wist hij het goed zou doen bij Toro Rosso en nu beschikt hij over een auto waarmee hij het fantastisch kan gaan doen.” Gevraagd of het succes van Verstappen hem extra motiveert om zo snel mogelijk in een topauto te komen: “Ja, het is mijn doel om Max te verslaan.”
quote:
In een interview van het magazine F1 Racing kreeg Ocon de vraag of de rivaliteit tussen hem en Verstappen terug zal komen in de Formule 1. 'Natuurlijk. Onze banden hebben al eens kennisgemaakt. Ik wou dat we vaker zouden kunnen duelleren, maar op het moment rijdt hij veel verder vooraan dan ik. Desondanks is het mijn doel in de toekomst ook aan kop mee te strijden. Als we allebei vooraan meerijden, heb ik er niks op tegen om Verstappen het hoofd te bieden', begint de Fransman.

Vervolgens krijgt Ocon de vraag hoe het nou is om tegen Verstappen te racen. 'Hij is ijskoud, altijd al geweest. Bij het karten hebben we ook steeds geduelleerd en zijn daarbij vaak de baan uitgevlogen, nadat onze karts elkaar raakten. Als je tegen Max rijdt, moet je hard vechten. Je moet net zo onaangenaam rijden als hij zelf', aldus Ocon.
motorbloempjezondag 12 november 2017 @ 20:06
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:04 schreef F1gamer het volgende:

[..]

Dat wordt weer afkicken ;(
'Gelukkig' is er nog Formula E ;(
BadderHaringzondag 12 november 2017 @ 20:07
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 20:06 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Bemoei je met je eigen zaken overjrige haring
Nee, want als jullie dat in een openbaar topic doen, heb ik er ook last van. Doe dat lekker via DM ofzo. Kinderachtig gemiep.
Whiskers2009zondag 12 november 2017 @ 20:07
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:06 schreef franklop het volgende:

[..]

Ja ik zat al te zoeken. Een bloemlezing van dingen die ik tegenkom, waar ik weinig negativiteit in kan vinden.

[..]


[..]


[..]

Weinig negativiteit? _O-
franklopzondag 12 november 2017 @ 20:09
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 20:07 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Weinig negativiteit? _O-
Weet niet welk stuk jij leest dan? Enig stukje wat je negatief kan opvatten is dit;

quote:
Vroeger was dat wel anders. Dan zei hij tijdens het seizoen niets tegen je en leek het alsof hij je haatte. Maar aan het einde van dat seizoen was dan alles vergeven en vergeten
Maar zelfs dat eindigt hij op een positieve noot. Gezien hoe Max soms reageert geloof ik ook best wel dat het zo ging.
zoemzondag 12 november 2017 @ 20:10
full.png?nohitcount=1

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
SnowOokamizondag 12 november 2017 @ 20:10
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:06 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

'Gelukkig' is er nog Formula E ;(
Denk dat ik in het totaal 10 minuten van m'n leven heb verspilt aan de Formule E... wat een gedrocht is dat.
SnowOokamizondag 12 november 2017 @ 20:10
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef zoem het volgende:
[ afbeelding ]

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
Super Ultra Soft :Y
Whiskers2009zondag 12 november 2017 @ 20:12
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:09 schreef franklop het volgende:

[..]

Weet niet welk stuk jij leest dan? Enig stukje wat je negatief kan opvatten is dit;

[..]

Maar zelfs dat eindigt hij op een positieve noot. Gezien hoe Max soms reageert geloof ik ook best wel dat het zo ging.
Ok joh. Kennelijk carriere van Max niet gevolgd. Niet zo raar. Maar dan weetje dus niet veel over Max en Ocon.
sasquatschzondag 12 november 2017 @ 20:12
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef SnowOokami het volgende:

[..]

Denk dat ik in het totaal 10 minuten van m'n leven heb verspilt aan de Formule E... wat een gedrocht is dat.
Alle seizoenen gezien. Is best vermakelijk :)
zoemzondag 12 november 2017 @ 20:12
Ze zouden de banden beter herindexeren, want straks hebben we 10 gradaties soft, 1 gradatie medium en 1 variant hard.
F1gamerzondag 12 november 2017 @ 20:12
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef zoem het volgende:
[ afbeelding ]

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
Gewoon Soft, Medium en Hard. Pirelli geeft per GP aan de team aan hoe zacht elke soort is.
Bonobo11zondag 12 november 2017 @ 20:12
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 20:07 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Weinig negativiteit? _O-
Ja, wel een gezonde rivaliteit, maar da's logisch
F1gamerzondag 12 november 2017 @ 20:13
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:06 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

'Gelukkig' is er nog Formula E ;(
ooit een leuke race van gezien
franklopzondag 12 november 2017 @ 20:13
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 20:12 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Ok joh. Kennelijk carriere van Max niet gevolgd. Niet zo raar. Maar dan weetje dus niet veel over Max en Ocon.
_O-

Laat ik er verder niet op ingaan. Vroeg netjes om wat voorbeelden, maar buiten wat gezonde rivaliteit kom ik niks tegen.
MakkieRzondag 12 november 2017 @ 20:13
Ben blij dat we seizoen 2017 over 2 weken mogen afsluiten, wat een treurnis vandaag zeg. Dat het gevecht met massa en de twee andere auto op het einde het hoogtepunt was, zegt wel genoeg. :Z
franklopzondag 12 november 2017 @ 20:14
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:13 schreef MakkieR het volgende:
Ben blij dat we seizoen 2017 over 2 weken mogen afsluiten, wat een treurnis vandaag zeg. Dat het gevecht met massa en de twee andere auto op het einde het hoogtepunt was, zegt wel genoeg. :Z
En dan zat Alonso er al hele race achter zo'n beetje. Heeft weinig kunnen proberen
Peterseliemanzondag 12 november 2017 @ 20:15
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:12 schreef zoem het volgende:
Ze zouden de banden beter herindexeren, want straks hebben we 10 gradaties soft, 1 gradatie medium en 1 variant hard.
hard is een beetje nutteloos geworden dit jaar
tja77zondag 12 november 2017 @ 20:15
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:13 schreef franklop het volgende:

[..]

_O-

Laat ik er verder niet op ingaan. Vroeg netjes om wat voorbeelden, maar buiten wat gezonde rivaliteit kom ik niks tegen.
Ocon heeft zich meerdermalen negatief uitgelaten over Max, maar dat is zijn goedrecht.
Hij vond de stijl van Max te agressief, en keek niet uit naar opnieuw de strijd met hem aan te gaan.

Iets in die strekking was het volgens mij.
SnowOokamizondag 12 november 2017 @ 20:16
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:14 schreef franklop het volgende:

[..]

En dan zat Alonso er al hele race achter zo'n beetje. Heeft weinig kunnen proberen
Die Honda ziet er best goed uit nu, mist topsnelheid maar de betrouwbaarheid zit wel snor. Begreep helaas wel dat de teams (STR en McLaren) nog niet met de nieuwe motoren mogen testen.
Honda heeft sowieso al een spec 4 gebouwd, maar die is dus nog niet in een auto getest.
Whiskers2009zondag 12 november 2017 @ 20:16
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:13 schreef franklop het volgende:

[..]

_O-

Laat ik er verder niet op ingaan. Vroeg netjes om wat voorbeelden, maar buiten wat gezonde rivaliteit kom ik niks tegen.
Ik zie geen gezonde rivaliteit bij Ocon. Dus we zijn en blijven het oneens. Dat kan toch gewoon?
zoemzondag 12 november 2017 @ 20:16
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:14 schreef franklop het volgende:

[..]

En dan zat Alonso er al hele race achter zo'n beetje. Heeft weinig kunnen proberen
Massa had Alonso gevraagd om te doen alsof, zodat hij voor thuispubliek kon schitteren :Y
MakkieRzondag 12 november 2017 @ 20:18
Vonden jullie ook dat Massa zich weer eens gedroeg als een dramaqueen zwaaien met zijn vlag over zijn afscheid, Dat deed hij vorig jaar toch ook al. Gaat hij dat volgend jaar weer doen? :(
BadderHaringzondag 12 november 2017 @ 20:19
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:18 schreef MakkieR het volgende:
Vonden jullie ook dat Massa zich weer eens gedroeg als een dramaqueen zwaaien met zijn vlag over zijn afscheid, Dat deed hij vorig jaar toch ook al. Gaat hij dat volgend jaar weer doen? :(
Ach, die extra lichaamsbeweging doet hem vast goed, dikke pad dat het is.
zoemzondag 12 november 2017 @ 20:19
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:18 schreef MakkieR het volgende:
Vonden jullie ook dat Massa zich weer eens gedroeg als een dramaqueen zwaaien met zijn vlag over zijn afscheid,
Ik vond het vorig jaar wel een mooie oprechte emotie. Nu was het mooie eraf. Mij kon hij niet raken in ieder geval.
quote:
Dat deed hij vorig jaar toch ook al. Gaat hij dat volgend jaar weer doen? :(
Dat gaat een beetje lastig he ;)
Tinos85zondag 12 november 2017 @ 20:19
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef zoem het volgende:
[ afbeelding ]

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
Gewoon de huidige Hard eruit, Medium volgend jaar Hard noemen en zo door. Hard gebruiken ze toch niet.
SnowOokamizondag 12 november 2017 @ 20:20
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:19 schreef zoem het volgende:

[..]

Ik vond het vorig jaar wel een mooie oprechte emotie. Nu was het mooie eraf. Mij kon hij niet raken in ieder geval.
^Dit
MakkieRzondag 12 november 2017 @ 20:20
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:19 schreef zoem het volgende:

[..]

Ik vond het vorig jaar wel een mooie oprechte emotie. Nu was het mooie eraf. Mij kon hij niet raken in ieder geval.

[..]

Dat gaat een beetje lastig he ;)
Het zou me echt niet verbazen als Massa volgend jaar als een duivel uit het doosje er gewoon weer bijzit. -O-
Peterseliemanzondag 12 november 2017 @ 20:21
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 20:19 schreef Tinos85 het volgende:

[..]

Gewoon de huidige Hard eruit, Medium volgend jaar Hard noemen en zo door. Hard gebruiken ze toch niet.
precies
mikieuzondag 12 november 2017 @ 20:23
Maakt een motor wissel (in het geval van McLaren) veel uit voor je ontworpen chassis? Ik kan me voorstellen dat het zwaartepunt iets veranderd, natuurlijk de snelheden. Maar zouden ze halverwege het seizoen op niveau RBR kunnen zitten?
Whiskers2009zondag 12 november 2017 @ 20:25
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:23 schreef mikieu het volgende:
Maakt een motor wissel (in het geval van McLaren) veel uit voor je ontworpen chassis? Ik kan me voorstellen dat het zwaartepunt iets veranderd, natuurlijk de snelheden. Maar zouden ze halverwege het seizoen op niveau RBR kunnen zitten?
Ze ontwerpen uiteraard een nieuw chassis
Simbazondag 12 november 2017 @ 20:27
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef zoem het volgende:
[ afbeelding ]

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
ik voor microsoft :P
franklopzondag 12 november 2017 @ 20:29
Max soft
zoemzondag 12 november 2017 @ 20:29
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:23 schreef mikieu het volgende:
Maakt een motor wissel (in het geval van McLaren) veel uit voor je ontworpen chassis? Ik kan me voorstellen dat het zwaartepunt iets veranderd, natuurlijk de snelheden. Maar zouden ze halverwege het seizoen op niveau RBR kunnen zitten?
Ik denk wel dat het veel uitmaakt, omdat het om meerdere disciplines gaat die sterke invloed op elkaar uitoefenen. Je zit bijv met de koeling, die bepalend is voor de grootte van de luchtinlaten en benodigde ruimte voor koelelementen. Daarnaast zal de grootte van de package invloed hebben op de totale omvang van het chassis. Uiteindelijk hebben deze veranderingen weer impact op de aero. Niet eenvoudig dus.
Tinos85zondag 12 november 2017 @ 20:30
quote:
"The lack of power today was amazing...it is quite worrying for Toro Rosso next year," says Alonso of Honda #SkyF1 #F1 #BrazilGP
https://twitter.com/skysportsf1/status/929787068225597440


:D :D :D
zoemzondag 12 november 2017 @ 20:30
quote:
Burn _O-
SnowOokamizondag 12 november 2017 @ 20:33
Tja kweet niet, maar zo slecht is de Honda niet (meer) :P Alleen de RBR's lagen voor hem en zelfs met de lage topsnelheid kon hij bij Massa blijven (en voor Perez), zo slecht is die motor echt niet meer.
Peterseliemanzondag 12 november 2017 @ 20:36
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 20:33 schreef SnowOokami het volgende:
Tja kweet niet, maar zo slecht is de Honda niet (meer) :P Alleen de RBR's lagen voor hem en zelfs met de lage topsnelheid kon hij bij Massa blijven (en voor Perez), zo slecht is die motor echt niet meer.
DRS hield ook een handje mee
mikieuzondag 12 november 2017 @ 20:36
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:29 schreef zoem het volgende:

[..]

Ik denk wel dat het veel uitmaakt, omdat het om meerdere disciplines gaat die sterke invloed op elkaar uitoefenen. Je zit bijv met de koeling, die bepalend is voor de grootte van de luchtinlaten en benodigde ruimte voor koelelementen. Daarnaast zal de grootte van de package invloed hebben op de totale omvang van het chassis. Uiteindelijk hebben deze veranderingen weer impact op de aero. Niet eenvoudig dus.
Logisch idd. Stom.

Ben zeer benieuwd waar ze staan, ik denk dat ze het dan moeilijk gaan hebben met Renault.
SnowOokamizondag 12 november 2017 @ 20:38
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 20:36 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

DRS hield ook een handje mee
True om bij te blijven op de straight, maar het koppel van die motor is echt niet slecht. Alonso reed gewoon dat gat naar Massa dicht, dan moet je toch behoorlijk wat vermogen onderin hebben om dat verschil op de straight goed te maken.
Ja triest dat ze die topsnelheid (nog) niet hebben, maar de motor oogt echt een heel stuk beter. En dat geluid van de Honda is nog steeds de beste van de hele grid.
M.Melandrizondag 12 november 2017 @ 20:50
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef zoem het volgende:
[ afbeelding ]

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
Ze kunnen ook wel wat hulp gebruiken met het ontwikkelen van banden.
Geraltzondag 12 november 2017 @ 20:52
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:06 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

'Gelukkig' is er nog Formula E ;(
Vroeger was er nog dat cluppie van ssjeik aktoum al maktoum maktoe maktoum al maktoeemi of hoe die ook alweer heette. Dat was altijd wel lekker om de winter te overbruggen.

#fortheprideofyournationstartyourengines!!!

_O_

;(
Syntixzondag 12 november 2017 @ 20:55
BottasGOD _O_
Monolithzondag 12 november 2017 @ 20:55
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef zoem het volgende:
[ afbeelding ]

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
Met deze kleur zijn het een beetje Gaylordsofts.
Geraltzondag 12 november 2017 @ 20:56
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef zoem het volgende:
[ afbeelding ]

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
Het gaat toch ook weer nergens over dit.
We hebben al veel te veel.

ultrasoft
supersoft
soft
medium
hard

En daar moet er dan nog eentje bij komen 8)7

Sowieso, elke GP nemen ze andere compunds mee. Noem de banden gewoon ALTIJD soft, medium en hard of dat nou ultra's, super's en soft's zijn of bv super's, soft's en medium's

Dat zou een hoop schelen.
Geraltzondag 12 november 2017 @ 20:57
Ik vond het overigens een saaie kutrace.
Captain_Jack_Sparrowzondag 12 november 2017 @ 20:58
quote:
7s.gif Op zondag 12 november 2017 20:57 schreef Geralt het volgende:
Ik vond het overigens een saaie kutrace.
Toen Hamilton aansloot bij Raikonnen vond ik het heel eventjes iets minder saai.
sasquatschzondag 12 november 2017 @ 21:01
Zo, tijd voor bier en nootjes.
Dutchguyzondag 12 november 2017 @ 21:01
quote:
7s.gif Op zondag 12 november 2017 20:52 schreef Geralt het volgende:

[..]

Vroeger was er nog dat cluppie van ssjeik aktoum al maktoum maktoe maktoum al maktoeemi of hoe die ook alweer heette. Dat was altijd wel lekker om de winter te overbruggen.

#fortheprideofyournationstartyourengines!!!

_O_

;(
A1 of zoiets toch? Met een boostbutton waarmee je een paar keer per race mee in kon halen. Leuke races waren dat.
franklopzondag 12 november 2017 @ 21:02
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:01 schreef sasquatsch het volgende:
Zo, tijd voor bier en nootjes.
en NASCAR :Y
Nattekatzondag 12 november 2017 @ 21:07
A1GP _O_
Geraltzondag 12 november 2017 @ 21:13
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:07 schreef Nattekat het volgende:
A1GP _O_
_O_

PS: Hulkenberg won toen alles zo een beetje :@
sasquatschzondag 12 november 2017 @ 21:19
quote:
7s.gif Op zondag 12 november 2017 21:13 schreef Geralt het volgende:

[..]

_O_

PS: Hulkenberg won toen alles zo een beetje :@
Minder dan Frankrijk het jaar ervoor :)
ondeugendzondag 12 november 2017 @ 21:19
Ik kon niet live kijken dus net pas gezien. Het leukste vond ik eigenlijk;

Max... how are the track conditions out there?

Max; Sunny!

:D
Zorrozondag 12 november 2017 @ 21:20
quote:
7s.gif Op zondag 12 november 2017 20:56 schreef Geralt het volgende:

[..]

Het gaat toch ook weer nergens over dit.
We hebben al veel te veel.

ultrasoft
supersoft
soft
medium
hard

En daar moet er dan nog eentje bij komen 8)7

Sowieso, elke GP nemen ze andere compunds mee. Noem de banden gewoon ALTIJD soft, medium en hard of dat nou ultra's, super's en soft's zijn of bv super's, soft's en medium's

Dat zou een hoop schelen.
Of noem de middelste medium. Weetjewel, medium?
En dan
Ultrahard
Superhard
Hard
Medium
Soft
Supersoft
Ultrasoft

Problem solved.
daNpyzondag 12 november 2017 @ 21:24
quote:
Hij geeft laatst toch bijgetekend? Nu meteen weer zieken. Blijf dan weg als je het niet kan bekoren en ga ergens anders rijden.... Of wil er niemand zo'n Piet negatief in het team? :W
bloodymary1zondag 12 november 2017 @ 21:32
Rijdt Massa in Abu Dhabi niet mee? Met zijn afscheid..
Gezichtzondag 12 november 2017 @ 21:35
quote:
7s.gif Op zondag 12 november 2017 20:56 schreef Geralt het volgende:

[..]

Het gaat toch ook weer nergens over dit.
We hebben al veel te veel.

ultrasoft
supersoft
soft
medium
hard

En daar moet er dan nog eentje bij komen 8)7

Sowieso, elke GP nemen ze andere compunds mee. Noem de banden gewoon ALTIJD soft, medium en hard of dat nou ultra's, super's en soft's zijn of bv super's, soft's en medium's

Dat zou een hoop schelen.
De mediums en hards worden sowieso amper tot niet gebruikt toch?
zoemzondag 12 november 2017 @ 21:35
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:32 schreef bloodymary1 het volgende:
Rijdt Massa in Abu Dhabi niet mee? Met zijn afscheid..
Lijkt me van wel. Alleen was dit natuurlijk zijn thuisrace.
Geraltzondag 12 november 2017 @ 21:36
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 21:35 schreef Gezicht het volgende:

[..]

De mediums en hards worden sowieso amper tot niet gebruikt toch?
Ja, maar waarom noemen ze niet elke GP gewoon soft, medium en hard, ongeacht welke compound dat het daadwerkelijk is. Dat boeit niemand. Er mogen er 3 gebruikt worden. Hou het dan lekker simpel. Scheelt ook in verf op de zijkant overigens.
Geraltzondag 12 november 2017 @ 21:36
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:01 schreef sasquatsch het volgende:
Zo, tijd voor bier en nootjes.
Proost en smakelijk :9
bloodymary1zondag 12 november 2017 @ 21:38
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:35 schreef zoem het volgende:

[..]

Lijkt me van wel. Alleen was dit natuurlijk zijn thuisrace.
Ja en? Als het Lewis zijn laatste seizoen is, gaat hij dan al in juli op Silverstone afscheid nemen? 8)7 Aanstellerig gedoe.
Donnie-Brascozondag 12 november 2017 @ 21:39
quote:
7s.gif Op zondag 12 november 2017 20:57 schreef Geralt het volgende:
Ik vond het overigens een saaie kutrace.
Je bent niet de enige denk ik zo.
Donnie-Brascozondag 12 november 2017 @ 21:40
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:32 schreef bloodymary1 het volgende:
Rijdt Massa in Abu Dhabi niet mee? Met zijn afscheid..
Brazilië is thuisrace natuurlijk.
Klummiezondag 12 november 2017 @ 21:43
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:38 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ja en? Als het Lewis zijn laatste seizoen is, gaat hij dan al in juli op Silverstone afscheid nemen? 8)7 Aanstellerig gedoe.
Ric zal dat ook doen in Melbourne en daarna nog 19 races of zo. >:)
zoemzondag 12 november 2017 @ 21:44
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:38 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ja en? Als het Lewis zijn laatste seizoen is, gaat hij dan al in juli op Silverstone afscheid nemen? 8)7 Aanstellerig gedoe.
Tja, het is de voorlaatste race. Ik snap het wel dat hij dit als afscheidsrace ziet. Anders moet hij afscheid nemen in die grote zandbak, daar is niets aan.
Whiskers2009zondag 12 november 2017 @ 21:56
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:32 schreef bloodymary1 het volgende:
Rijdt Massa in Abu Dhabi niet mee? Met zijn afscheid..
Duhhh, jawel
Ik ga slapen
Whiskers2009zondag 12 november 2017 @ 21:57
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:44 schreef zoem het volgende:

[..]

Tja, het is de voorlaatste race. Ik snap het wel dat hij dit als afscheidsrace ziet. Anders moet hij afscheid nemen in die grote zandbak, daar is niets aan.
Thuisrace
RingBewonerzondag 12 november 2017 @ 22:49
quote:
7s.gif Op zondag 12 november 2017 20:57 schreef Geralt het volgende:
Ik vond het overigens een saaie kutrace.
Nou, niet helemaal eens. Start was boeiend, hoe Hamilton en Ricciardo naar voren reden, battle tussen Massa, Alonso en Perez. Laatste paar ronden Hamilton Raikkonen was wel boeiend.
RingBewonerzondag 12 november 2017 @ 22:50
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:32 schreef bloodymary1 het volgende:
Rijdt Massa in Abu Dhabi niet mee? Met zijn afscheid..
Jawel hoor, het team zou hem op contractuele basis niet kunnen/mogen vervangen. Zei iemand ergens vandaag bij Sky.
RingBewonerzondag 12 november 2017 @ 22:53
Overigens lees ik net pas het nieuws dat er dus uiteindelijk geen straf volgt voor Magnussen, Vandoorne en Ricciardo. Waarom daar niet en bij Grosjean en Ocon wel? Magnussen kon er niet veel aan doen en Grosjean ook niet.
Monolithzondag 12 november 2017 @ 22:54
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 22:49 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Nou, niet helemaal eens. Start was boeiend, hoe Hamilton en Ricciardo naar voren reden, battle tussen Massa, Alonso en Perez. Laatste paar ronden Hamilton Raikkonen was wel boeiend.
Vooral de inhaalacties van RIC waren best mooi. HAM reed er toch hoofdzakelijk vrij saai op vermogen / DRS voorbij. :P
Bij RAI / HAM zie je alweer dat echt inhalen lastig is dit seizoen.
RingBewonerzondag 12 november 2017 @ 22:56
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 22:54 schreef Monolith het volgende:

[..]

Vooral de inhaalacties van RIC waren best mooi. HAM reed er toch hoofdzakelijk vrij saai op vermogen / DRS voorbij. :P
Bij RAI / HAM zie je alweer dat echt inhalen lastig is dit seizoen.
Hamilton met DRS was wel poepsaai hoor. Werd haast voorstander van het afschaffen van DRS.
Monolithzondag 12 november 2017 @ 23:00
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 22:56 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Hamilton met DRS was wel poepsaai hoor. Werd haast voorstander van het afschaffen van DRS.
Ik ben er ook niet zo'n fan van. Echt inhalen door goeie remacties / racelijnen is een stuk minder saai, maar helaas dit seizoen gewoon erg lastig als je auto niet beduidend sneller is.
Fir3flyzondag 12 november 2017 @ 23:01
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 23:00 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ik ben er ook niet zo'n fan van. Echt inhalen door goeie remacties / racelijnen is een stuk minder saai, maar helaas dit seizoen gewoon erg lastig als je auto niet beduidend sneller is.
Hoezo dit seizoen? Je kunt altijd al alleen inhalen als je auto of veel sneller is of als je veel nieuwere banden hebt.
RingBewonerzondag 12 november 2017 @ 23:04
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:01 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Hoezo dit seizoen? Je kunt altijd al alleen inhalen als je auto of veel sneller is of als je veel nieuwere banden hebt.
Ja, waarom dan ook nog DRS? Ricciardo had vandaag een paar mooie inhaalacties van ver dankzij DRS. Verstappen op Hamilton in Maleisië was ook van ver dankzij DRS. Hamilton ging ze vandaag allemaal, op misschien Verstappen na, echt fluitend voorbij. Misschien een beetje moeite met Perez, maar die heeft dan ook dezelfde motor.
Fir3flyzondag 12 november 2017 @ 23:06
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:04 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Ja, waarom dan ook nog DRS? Ricciardo had vandaag een paar mooie inhaalacties van ver dankzij DRS. Verstappen op Hamilton in Maleisië was ook van ver dankzij DRS.
Je beantwoordt je eigen vraag.
Monolithzondag 12 november 2017 @ 23:06
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:01 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Hoezo dit seizoen? Je kunt altijd al alleen inhalen als je auto of veel sneller is of als je veel nieuwere banden hebt.
Het is dit seizoen echt extra lastiger vanwege onder andere de bredere auto's, de aerodynamica die extra gevoelig is voor turbulente lucht en grotere remschijven waardoor iemand eruit remmen lastiger is vanwege de kortere remzones.
Fir3flyzondag 12 november 2017 @ 23:08
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 23:06 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het is dit seizoen echt extra lastiger vanwege onder andere de bredere auto's, de aerodynamica die extra gevoelig is voor turbulente lucht en grotere remschijven waardoor iemand eruit remmen lastiger is vanwege de kortere remzones.
Dat is de partyline ja, maar in de praktijk blijkt daar niets van waar te zijn. Sterker nog, dit jaar hebben we veel meer mooie inhaalacties en gevechten gezien dan in de jaren hiervoor.

Voornamelijk omdat DRS er voor zorgt dat iemand genoeg tijd kan goedmaken op de rechte stukken om het later in de ronde te proberen. En meer fatsoenlijke banden die tegen een stootje kunnen.
Monolithzondag 12 november 2017 @ 23:11
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:08 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Dat is de partyline ja, maar in de praktijk blijkt daar niets van waar te zijn. Sterker nog, dit jaar hebben we veel meer mooie inhaalacties en gevechten gezien dan in de jaren hiervoor.
Blijft feitenvrij geneuzel zoals we dat van je gewend zijn. Je ziet ze vandaag ook weer allemaal vooraan dicht op elkaar rijden maar niet in de buurt komen en een actie maken. Dat zie je heel veel dit seizoen.
RingBewonerzondag 12 november 2017 @ 23:11
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:06 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Je beantwoordt je eigen vraag.
Niet helemaal. Ik denk dat beide acties ook een ronde of twee later hadden kunnen plaatsvinden.
Fir3flyzondag 12 november 2017 @ 23:13
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 23:12 schreef Monolith het volgende:

[..]

Feitenvrij geneuzel. Je wordt een beetje een langspeelplaat knul.
Ga je nou echt net doen alsof er ooit een tijd was waarin men zomaar kon inhalen als men niet of een veel betere auto had of veel betere banden? Ik heb van jou nog geen enkel feit gehoord, behalve wat cliche geneuzel waar niets van waar blijkt te zijn.

Bovendien dat halfslachtige op de man spelen heeft ook niemand wat aan :O.
Fir3flyzondag 12 november 2017 @ 23:19
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:11 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Niet helemaal. Ik denk dat beide acties ook een ronde of twee later hadden kunnen plaatsvinden.
Zonder DRS? Blijft lastig gissen.
RingBewonerzondag 12 november 2017 @ 23:23
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:19 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Zonder DRS? Blijft lastig gissen.
Ach, het was ook meer omdat ik vond dat Hamilton er vanmiddag een aantal keer wel heel makkelijk voorbij ging. Over het algemeen vind ik DRS prima en is het een prima systeem.
marcodejzondag 12 november 2017 @ 23:25
Monolithzondag 12 november 2017 @ 23:31
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:13 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Ga je nou echt net doen alsof er ooit een tijd was waarin men zomaar kon inhalen als men niet of een veel betere auto had of veel betere banden? Ik heb van jou nog geen enkel feit gehoord, behalve wat cliche geneuzel waar niets van waar blijkt te zijn.

Bovendien dat halfslachtige op de man spelen heeft ook niemand wat aan :O.
Ik heb de feiten genoemd hoor, vervolgens kom je zelf met een slappe ad hominem. Dat is namelijk wat je altijd doet, een beetje hautain 'Nietus!' roepen en beweren dat iedereen gek is behalve jij. Ja, er waren wel degelijk tijden dat het makkelijker was om in te halen door laat te remmen en de juiste lijn te kiezen. Het aantal inhaalacties is sinds DRS en ook de snel aftakelende Pirelli banden fors toegenomen, maar het gros zijn van die Lewis acties zoals vandaag.
Fir3flyzondag 12 november 2017 @ 23:43
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 23:31 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ik heb de feiten genoemd hoor, vervolgens kom je zelf met een slappe ad hominem. Dat is namelijk wat je altijd doet, een beetje hautain 'Nietus!' roepen en beweren dat iedereen gek is behalve jij. Ja, er waren wel degelijk tijden dat het makkelijker was om in te halen door laat te remmen en de juiste lijn te kiezen.
De jaren 70 misschien. Maar laat die zogenaamde feiten maar zien dan. Het enige waar je tot nu toe mee gekomen bent is bewezen onzin. Een doemdenkscenario dat geroepen werd aan het begin van het seizoen maar waar niets van waar bleek te zijn. We hebben dit seizoen prachtige acties gezien. Als je wilt beweren dat het dit jaar anders is dan andere jaren zul je toch echt een punt moeten gaan maken.

quote:
Het aantal inhaalacties is sinds DRS en ook de snel aftakelende Pirelli banden fors toegenomen, maar het gros zijn van die Lewis acties zoals vandaag.
Er is een verschil tussen een inhaalactie en een gevecht. Mensen zeggen het eerste te willen maar willen eigenlijk het tweede. Echte gevechten zijn echter altijd al zeldzaam geweest. En men probeert al meer dan 30 jaar dat minder zeldzaam te maken, altijd met exact hetzelfde resultaat.

Nogmaals dat slappe op de man spelen begint saai te worden :O.
Fir3flyzondag 12 november 2017 @ 23:47
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:23 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Ach, het was ook meer omdat ik vond dat Hamilton er vanmiddag een aantal keer wel heel makkelijk voorbij ging. Over het algemeen vind ik DRS prima en is het een prima systeem.
Ik vermoed dat dat meer met het verschil tussen de Mercedes en het middenveld te maken heeft dan met DRS inderdaad.
MakkieRmaandag 13 november 2017 @ 00:59
Vettel heeft dit seizoen verreweg de meeste driver of the day awards gewonnen, zegt eigenlijk ook wel veel over hoe hij in vorm is geweest en tot hoe ver hij voor de nodige spektakel heeft gezorgd. Gezien de kijker daarover beslist.
BaasBanaanmaandag 13 november 2017 @ 01:55
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:23 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Ach, het was ook meer omdat ik vond dat Hamilton er vanmiddag een aantal keer wel heel makkelijk voorbij ging. Over het algemeen vind ik DRS prima en is het een prima systeem.
Dat hij er zo makkelijk doorheen kon kwam ook door het feit dat hij een nieuwe motor heeft die maar twee races mee hoeft te gaan en hij door zijn pitstart niet aan parc ferme regels hoefde te houden en dus een veel beter afgestelde auto had dan de rest van het veld.
BaasBanaanmaandag 13 november 2017 @ 01:56
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 00:59 schreef MakkieR het volgende:
Vettel heeft dit seizoen verreweg de meeste driver of the day awards gewonnen, zegt eigenlijk ook wel veel over hoe hij in vorm is geweest en tot hoe ver hij voor de nodige spektakel heeft gezorgd. Gezien de kijker daarover beslist.
De woorden 'driver of the day' en 'zegt eigenlijk ook wel veel' horen niet zomaar gecombineerd te worden. :P
Seammaandag 13 november 2017 @ 02:36
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 00:59 schreef MakkieR het volgende:
Vettel heeft dit seizoen verreweg de meeste driver of the day awards gewonnen, zegt eigenlijk ook wel veel over hoe hij in vorm is geweest en tot hoe ver hij voor de nodige spektakel heeft gezorgd. Gezien de kijker daarover beslist.
Zegt ook veel dat een Vettel 'in vorm' dan alsnog faalt geen WK te worden.
Fir3flymaandag 13 november 2017 @ 02:44
quote:
7s.gif Op maandag 13 november 2017 02:36 schreef Seam het volgende:

[..]

Zegt ook veel dat een Vettel 'in vorm' dan alsnog faalt geen WK te worden.
Over de Mercedes, ja.
_-_ratjetoe_-_maandag 13 november 2017 @ 08:10
Er is toch wel een artikeltje over aantallen inhaalacties door de jaren heen (DRS en non-DRS, gelijkwaardige en niet gelijkwaardige auto's)? Of wat doen F1-journalisten dan voor hun geld?
Geraltmaandag 13 november 2017 @ 08:13
quote:
14s.gif Op maandag 13 november 2017 02:44 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Over de Mercedes, ja.
Denk dat het juist meer zegt over de Ferrari :@

Overigens heeft Vettel het zelf verkloot dit jaar, hij had nog gewoon op koers kunnen liggen. :)
daNpymaandag 13 november 2017 @ 09:21
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 22:54 schreef Monolith het volgende:

[..]

Vooral de inhaalacties van RIC waren best mooi.
Ik vind die samengeknepen-billen divebombs nog steeds erg risicovol hoor, en ook niet bepaald mooi. Het enige wat je doet is je auto voor die van de ander zetten (blokkeren) en dan samen heel langzaam de bocht door. Soort need for speed/arcade racen en flink huilen als het mis gaat.
Dan vind ik acties van Hamilton en Max die buitenom gaan en/of gewoon veel sneller de bocht door kunnen op rijderskunst veel mooier.
franske19maandag 13 november 2017 @ 09:23
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 09:21 schreef daNpy het volgende:

[..]

Ik vind die samengeknepen-billen divebombs nog steeds erg risicovol hoor, en ook niet bepaald mooi. Het enige wat je doet is je auto voor die van de ander zetten (blokkeren) en dan samen heel langzaam de bocht door. Soort need for speed/arcade racen en flink huilen als het mis gaat.
Dan vind ik acties van Hamilton en Max die buitenom gaan en/of gewoon veel sneller de bocht door kunnen op rijderskunst veel mooier.
Divebombs zijn prachtig man. Veel later remmen en zonder het blokkeren van je wielen die bocht pakken is ook knap.
daNpymaandag 13 november 2017 @ 09:25
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 09:23 schreef franske19 het volgende:

[..]

Divebombs zijn prachtig man. Veel later remmen en zonder het blokkeren van je wielen die bocht pakken is ook knap.
Mweh, het is risicovol inhalen voor mensen die het qua sturen niet op kunnen brengen.
Smacked_Actormaandag 13 november 2017 @ 09:50
Ach, Max doet die divebombs ook wel maar Ricciardo heeft er echt een handje van..
KillerBee4evermaandag 13 november 2017 @ 11:50
https://www.autosport.com(...)barrassing-in-brazil

Voor het eerst ben ik het eens met Villeneuve, ik vond het ook nogal beschamend hoe makkelijk VET BOT voorbij kwam en verder ook totaal geen gevecht om zijn positie terug te claimen.
Nog 1 seizoen voor BOT in de Merc en dan is het over en uit (zeker met een RIC die in 2019 zijn stoeltje over zou kunnen nemen, mits RIC weg wil bij RB).
BadderHaringmaandag 13 november 2017 @ 12:01
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 11:50 schreef KillerBee4ever het volgende:
https://www.autosport.com(...)barrassing-in-brazil

Voor het eerst ben ik het eens met Villeneuve, ik vond het ook nogal beschamend hoe makkelijk VET BOT voorbij kwam en verder ook totaal geen gevecht om zijn positie terug te claimen.
Nog 1 seizoen voor BOT in de Merc en dan is het over en uit (zeker met een RIC die in 2019 zijn stoeltje over zou kunnen nemen, mits RIC weg wil bij RB).
Of er is iets goed mis geweest met de auto van Bottas, of we moeten inderdaad concluderen dat hij echt in een categorie rijders hoort die niet in een top-auto (of überhaupt in de F1) thuishoren.

Als je ziet hoe veel sneller Hamilton in dezelfde auto was, dan is dat inderdaad beschamend.
ondeugendmaandag 13 november 2017 @ 12:07
Bottas is een nette en behouden rijder, Racet meer met verstand dan gevoel denk ik.
En natuurlijk levert dat vaak punten en of goede posities op, maar dat is niet genoeg om een fantastische racer te zijn.

Beetje te passief vaak.
daNpymaandag 13 november 2017 @ 12:10
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 12:07 schreef ondeugend het volgende:
Bottas is een nette en behouden rijder, Racet meer met verstand dan gevoel denk ik.
En natuurlijk levert dat vaak punten en of goede posities op, maar dat is niet genoeg om een fantastische racer te zijn.

Beetje te passief vaak.
En daarom prima om voor Mercedes voldoende punten binnen te halen om het WCC binnen te halen.

Hij schrok van Vettel die aan zijn binnenkant zat, en was daarmee meteen zijn "moment" kwijt om hem bij de volgende bocht terug te pakken.
Gezichtmaandag 13 november 2017 @ 12:19
Bottas lijkt me hét voorbeeld van een goede tweede rijder. Was dit seizoen ook wel overduidelijk toch?
Deckardmaandag 13 november 2017 @ 12:21
Bottas word wereldkampioen let op mijn woorden! (in een andere autoklasse)
BadderHaringmaandag 13 november 2017 @ 12:26
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 12:21 schreef Deckard het volgende:
Bottas word wereldkampioen let op mijn woorden! (in een andere autoklasse)
Super Mario Kart?
Deckardmaandag 13 november 2017 @ 12:32
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 12:26 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Super Mario Kart?
Daar maakt het niet uit hoe ver je achter staat. Iedereen wordt toch door het spel weer bij elkaar getrokken.
bloodymary1maandag 13 november 2017 @ 12:33
Ik vind Bottas eigenlijk helemaal niet zo'n goede tweede rijder.
potjecrememaandag 13 november 2017 @ 12:35
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 12:33 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik vind Bottas eigenlijk helemaal niet zo'n goede tweede rijder.
Want?
nils7maandag 13 november 2017 @ 12:35
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 12:33 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik vind Bottas eigenlijk helemaal niet zo'n goede tweede rijder.
Hij scoort inderdaad niet als Lewis het af laat weten.
bloodymary1maandag 13 november 2017 @ 12:36
quote:
7s.gif Op maandag 13 november 2017 12:35 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Want?
Zie gisteren en nog een heleboel voorbeelden. Kleurloos gereden, als een natte dweil. En juist als er wat met Lewis is, zou hij moeten kunnen scoren. Maar dat gebeurt ook lang niet altijd.
miss_dynastiemaandag 13 november 2017 @ 12:37
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 12:33 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik vind Bottas eigenlijk helemaal niet zo'n goede tweede rijder.
Bottas is vooral een hele goede tweede viool en dat vindt het ego van Hamilton heel erg fijn.
ShaoliNmaandag 13 november 2017 @ 12:38
quote:
Die gaan van een gebrek aan onderdelen en vermogen naar een gebrek aan vermogen. Dus win voor Torro Rosso.
potjecrememaandag 13 november 2017 @ 12:40
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 12:37 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Bottas is vooral een hele goede tweede viool en dat vindt het ego van Hamilton heel erg fijn.
Vind niet iedere eerste rijder het fijn als er een 2de viool is?
BeamofLightmaandag 13 november 2017 @ 12:43
quote:
15s.gif Op maandag 13 november 2017 12:40 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Vind niet iedere eerste rijder het fijn als er een 2de viool is?
RIC niet meer
bloodymary1maandag 13 november 2017 @ 12:43
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 12:37 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Bottas is vooral een hele goede tweede viool en dat vindt het ego van Hamilton heel erg fijn.
Dan blijf ik er bij dat ik hem geen goede tweede rijder vind. Maar een slechte tweede rijder. Barrichello was bijvoorbeeld een goede tweede viool, maar die kon toch op eigen kracht zelf overwinningen behalen. Dat was een goede tweede rijder.
ShaoliNmaandag 13 november 2017 @ 12:43
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 11:50 schreef KillerBee4ever het volgende:
https://www.autosport.com(...)barrassing-in-brazil

Voor het eerst ben ik het eens met Villeneuve, ik vond het ook nogal beschamend hoe makkelijk VET BOT voorbij kwam en verder ook totaal geen gevecht om zijn positie terug te claimen.
Nog 1 seizoen voor BOT in de Merc en dan is het over en uit (zeker met een RIC die in 2019 zijn stoeltje over zou kunnen nemen, mits RIC weg wil bij RB).
Ook mee eens. En vervolgens vrolijk zwaaien en lachen met 2 Ferrari coureurs en een engineer op dat podium. Als ik Toto was, was ik dat podium opgeklommen om Bottas van dat balkon af te tiefen. Slappe zak die het is.
ShaoliNmaandag 13 november 2017 @ 12:45
quote:
7s.gif Op maandag 13 november 2017 12:35 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Want?
Als Mercedes zijnde wil je toch gewoon Ferrari en Vettel pijn doen. Lewis maakt een keer een fout, en de tweede rijder geeft gewoon niet thuis in zijn superieure auto. De ronde tijden op vrijdag en zaterdag en ook Lewis zijn rondetijden tijden in de race gaven aan dat de Mercedes dit weekend veel beter was dan de Ferrari.
habituemaandag 13 november 2017 @ 12:53
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 12:19 schreef Gezicht het volgende:
Bottas lijkt me hét voorbeeld van een goede tweede rijder. Was dit seizoen ook wel overduidelijk toch?
Nee de 2e rijder van Merc had 2e moeten worden in het WK klassement.
habituemaandag 13 november 2017 @ 12:55
Was overigens wel een saaie race gister. :O
Weltschmerzmaandag 13 november 2017 @ 13:05
quote:
2s.gif Op maandag 13 november 2017 12:45 schreef ShaoliN het volgende:

[..]

Als Mercedes zijnde wil je toch gewoon Ferrari en Vettel pijn doen. Lewis maakt een keer een fout, en de tweede rijder geeft gewoon niet thuis in zijn superieure auto. De ronde tijden op vrijdag en zaterdag en ook Lewis zijn rondetijden tijden in de race gaven aan dat de Mercedes dit weekend veel beter was dan de Ferrari.
Het gebeurt wel vaker dat Ferrari alle FP's nodig heeft om de snelheid te vinden, terwijl de Mercedes gewoon veel sneller is en nauwelijks progressie boekt. Ook was Hamilton in de vrije trainingen helemaal niet sneller dan Bottas, maakt al dan niet onder die druk een fout en krijgt een nieuwe motor. Hamilton heeft wel meer snelheid, maar niet op elke baan.

Bottas zou nooit in aanmerking gekomen zijn voor een topteam als Rosberg het niet zat was. Hij is niet snel genoeg en hij heeft de neiging om zich de kaas van het brood te laten eten. Maar als Hamilton zo'n start heeft en hem er zo naast zet en Bottas geen kans op een tegenaanval laat en hem gewoon keurig op afstand houdt dan heet het een ijzersterke actie en een dominante race.
miss_dynastiemaandag 13 november 2017 @ 13:07
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 12:43 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Dan blijf ik er bij dat ik hem geen goede tweede rijder vind. Maar een slechte tweede rijder. Barrichello was bijvoorbeeld een goede tweede viool, maar die kon toch op eigen kracht zelf overwinningen behalen. Dat was een goede tweede rijder.
Ik ben het met je eens hoor. De kracht van Bottas is dat 'ie het ego van Hamilton heel laat en zelfs een beetje voedt. Dat is zijn taak en die vervult hij. Maar een goede racer, neen. Dat heeft 'ie ook wel bewezen, kijk alleen naar gisteren.
chirenmaandag 13 november 2017 @ 13:16
Laten we eerlijk zijn, je zag hoe slecht de Merc was in vuile lucht bij HAM die continu onderstuurde wanneer hij achter iemand zat. In de eerste en tweede sector kwam HAM ook nergens voorbij, op de straights kon HAM posities winnen door vermogen en DRS.

Aangezien de Ferrari's qua vermogen ongeveer gelijk zijn aan de Merc's, was het logisch dat Bottas in de eerste en tweede sector er niet aan te pas kwam bij VET en op de straights ook niet veel kon klaarspelen.

HAM z'n opmars stopte ook toen hij achter een Ferrari kwam en daarmee is het niet eens heel raar dat BOT er niet aan te pas kwam bij VET.
bloodymary1maandag 13 november 2017 @ 13:18
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 13:16 schreef chiren het volgende:
Laten we eerlijk zijn, je zag hoe slecht de Merc was in vuile lucht bij HAM die continu onderstuurde wanneer hij achter iemand zat. In de eerste en tweede sector kwam HAM ook nergens voorbij, op de straights kon HAM posities winnen door vermogen en DRS.

Aangezien de Ferrari's qua vermogen ongeveer gelijk zijn aan de Merc's, was het logisch dat Bottas in de eerste en tweede sector er niet aan te pas kwam bij VET en op de straights ook niet veel kon klaarspelen.

HAM z'n opmars stopte ook toen hij achter een Ferrari kwam en daarmee is het niet eens heel raar dat BOT er niet aan te pas kwam bij VET.
Mwah, als er nog een paar rondjes meer geweest waren was hij Kimi zeker voorbij gegaan hoor.
chirenmaandag 13 november 2017 @ 13:28
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 13:18 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Mwah, als er nog een paar rondjes meer geweest waren was hij Kimi zeker voorbij gegaan hoor.
Hij zat in lap 66/71 al achter Raikonnen, als het na 4 ronden niet lukt dan zou het een paar laps later ook niet lukken met de ultrasofts die al aan het opraken waren.
Lokale_Notabelemaandag 13 november 2017 @ 13:52
Het ligt gewoon aan de aerodynamica van de 2017 auto's dat Bottas Vettel niet voorbij kwam en dat Lewis Kimi niet voorbij kwam. Dat heeft niet perse met de Mercedes of de coureurs te maken. Dat zien we toch al het hele jaar.
Geraltmaandag 13 november 2017 @ 13:53
13-6 in het voordeel van Max. Zelfde voordeel als wat Lewis over Bottas heeft.

En ik maar denken dat Ricciardo zo een kwalificatiebeest was :@
Rossdalemaandag 13 november 2017 @ 13:53
quote:
7s.gif Op maandag 13 november 2017 13:53 schreef Geralt het volgende:
13-6 in het voordeel van Max. Zelfde voordeel als wat Lewis over Bottas heeft.

En ik maar denken dat Ricciardo zo een kwalificatiebeest was :@
Niet zo veel naar Kamphues luisteren :D
Geraltmaandag 13 november 2017 @ 13:55
quote:
3s.gif Op maandag 13 november 2017 13:53 schreef Rossdale het volgende:

[..]

Niet zo veel naar Kamphues luisteren :D
Doe ik ook niet. Vergne had meer punten toen Ricciardo naar RB ging. Vergne had ook meer punten toen Kyat naar Red Bull ging. Ricciardo is qua kwalificaties een beetje overrated omdat ie toevallig een paar keer een kneiter van een rondje eruit geperst heeft. :+
Weltschmerzmaandag 13 november 2017 @ 14:14
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 13:16 schreef chiren het volgende:
Laten we eerlijk zijn, je zag hoe slecht de Merc was in vuile lucht bij HAM die continu onderstuurde wanneer hij achter iemand zat. In de eerste en tweede sector kwam HAM ook nergens voorbij, op de straights kon HAM posities winnen door vermogen en DRS.

Aangezien de Ferrari's qua vermogen ongeveer gelijk zijn aan de Merc's, was het logisch dat Bottas in de eerste en tweede sector er niet aan te pas kwam bij VET en op de straights ook niet veel kon klaarspelen.

HAM z'n opmars stopte ook toen hij achter een Ferrari kwam en daarmee is het niet eens heel raar dat BOT er niet aan te pas kwam bij VET.
De Ferrari's zijn qua vermogen niet gelijk en Hamilton ging bijna een volle seconde sneller dan Raikkonen. Daar doet hij dan gewoon te weinig mee, als het met DRS op het rechte stuk niet lukt dan weet hij niet meer, dan gaat hij kijkjes nemen en dat is het dan.

Dat Bottas er bij Vettel niet aan kwam was een ander verhaal, die had immers niet of nauwelijks snelheidsverschil.
SnowOokamimaandag 13 november 2017 @ 14:28
quote:
7s.gif Op maandag 13 november 2017 13:53 schreef Geralt het volgende:
13-6 in het voordeel van Max. Zelfde voordeel als wat Lewis over Bottas heeft.

En ik maar denken dat Ricciardo zo een kwalificatiebeest was :@
Ex-kwali beest :P
SnowOokamimaandag 13 november 2017 @ 14:58
Ik dacht dat het aan STR lag :o :+
quote:
12:24 - Renault chief Cyril Abiteboul lamented a lack of pace at the Brazilian Grand Prix as the manufacturer focused on reliability after a spate of failures.

Abiteboul accepted that accepted that Renault misjudged the balance between performance and reliability at the previous round in Mexico, with several drivers hitting trouble.

Daniel Ricciardo suffered a suspected MGU-H failure, having changed several components pre-race, while an ERS problem forced Nico Hülkenberg out.

An oil issue sidelined Brendon Hartley, after a stoppage in qualifying, while Pierre Gasly faced problems in FP2 and FP3, and was unable to qualify.

Renault turned down performance for the visit to Interlagos, another high altitude track, and Abiteboul conceded that Renault was "clearly" below its potential.

Red Bull pair Max Verstappen and Ricciardo placed a low-key fifth and sixth, with works Renault driver Hülkenberg completing the points, a lap down.

"Our focus was on reliability for this weekend and we saw three Renault-powered cars finish in the top 10 and five cross the finish line," said Abiteboul.

"This better reliability unfortunately came at the expense of performance, as [we] were clearly running below our potential pace.

*knip*
https://www.gpupdate.net/(...)y-reliability-focus/
chirenmaandag 13 november 2017 @ 15:00
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 14:14 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

De Ferrari's zijn qua vermogen niet gelijk en Hamilton ging bijna een volle seconde sneller dan Raikkonen. Daar doet hij dan gewoon te weinig mee, als het met DRS op het rechte stuk niet lukt dan weet hij niet meer, dan gaat hij kijkjes nemen en dat is het dan.

Dat Bottas er bij Vettel niet aan kwam was een ander verhaal, die had immers niet of nauwelijks snelheidsverschil.
HAM was een seconde sneller omdat hij 1) in clean air reed en 2) hij de motor vol opengeschroefd had de gehele race, wellicht zelfs quali mode. Deze motor hoeft namelijk nog maar 1 race mee.

In reguliere racetrim zit er tussen de ferrari's en merc's vrijwel geen verschil in vermogen.
DutchTrainmaandag 13 november 2017 @ 15:09
Als er morgen een DRS bord op eBay staat, weet je waar die vandaan komt

72g1fn.jpg
sasquatschmaandag 13 november 2017 @ 15:11
quote:
6s.gif Op maandag 13 november 2017 14:58 schreef SnowOokami het volgende:
Ik dacht dat het aan STR lag :o :+

[..]

https://www.gpupdate.net/(...)y-reliability-focus/
Als het 4 van de 6 Renaults zijn die er last van hebben is het niet alleen STR :)

Het totale verbruik van MGU-H's van STR ten opzichte van Renault valt ook wel mee, 6 vs 7 voor afgelopen race. Ricciardo had er ook 7 gebruikt.

En Abiteboul had al na Mexico aangegeven dat ze die balans verkeerd hadden ingeschat.
Weltschmerzmaandag 13 november 2017 @ 15:17
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 15:00 schreef chiren het volgende:

[..]

HAM was een seconde sneller omdat hij 1) in clean air reed en 2) hij de motor vol opengeschroefd had de gehele race, wellicht zelfs quali mode. Deze motor hoeft namelijk nog maar 1 race mee.

In reguliere racetrim zit er tussen de ferrari's en merc's vrijwel geen verschil in vermogen.
Dat verklaart het verschil tussen Hamilton en Bottas, niet het verschil tussen Vettel en Bottas op de rechte stukken.
SnowOokamimaandag 13 november 2017 @ 15:25
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 15:11 schreef sasquatsch het volgende:

[..]

Als het 4 van de 6 Renaults zijn die er last van hebben is het niet alleen STR :)

Het totale verbruik van MGU-H's van STR ten opzichte van Renault valt ook wel mee, 6 vs 7 voor afgelopen race. Ricciardo had er ook 7 gebruikt.

En Abiteboul had al na Mexico aangegeven dat ze die balans verkeerd hadden ingeschat.
idd maar omdat Abiteboul eergisteren aangaf dat het waarschijnlijk aan STR lag en dat STR gisteren reageerde... en nu zegt hij weer wat anders :')
THEFXRmaandag 13 november 2017 @ 15:41
quote:
6s.gif Op maandag 13 november 2017 14:58 schreef SnowOokami het volgende:
Ik dacht dat het aan STR lag :o :+

[..]

https://www.gpupdate.net/(...)y-reliability-focus/
toch hetzelfde wat Honda gedaan heeft.
aesopmaandag 13 november 2017 @ 16:08
quote:
7s.gif Op maandag 13 november 2017 13:55 schreef Geralt het volgende:

[..]

Doe ik ook niet. Vergne had meer punten toen Ricciardo naar RB ging. Vergne had ook meer punten toen Kyat naar Red Bull ging. Ricciardo is qua kwalificaties een beetje overrated omdat ie toevallig een paar keer een kneiter van een rondje eruit geperst heeft. :+
Dat en omdat ie nog nooit een kwalificatieduel heeft verloren, tot nu.
En Vergne heeft ie daarbij twee jaar op rij behoorlijk vernietigd.
Alleen Vettel kon hem redelijk bijbenen (10-9 Ric) maar Kvyat en Max verloren toch met duidelijke cijfers.
RamboDirkmaandag 13 november 2017 @ 16:19
Jongens vergeten jullie niet het afstudeeronderzoek van Van Gameren in te vullen.

https://nl.surveymonkey.com/r/ZiggoSportF1
ShaoliNmaandag 13 november 2017 @ 16:35
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 13:28 schreef chiren het volgende:

[..]

Hij zat in lap 66/71 al achter Raikonnen, als het na 4 ronden niet lukt dan zou het een paar laps later ook niet lukken met de ultrasofts die al aan het opraken waren.
Hij had als een idioot lopen jagen op zn supersofts dus denk dat zn banden er niet meer waren
sasquatschmaandag 13 november 2017 @ 16:52
Pirelli en McLaren hebben de geplande bandentest deze week geschrapt vanwege de aanhoudende problemen met de veiligheid. Naast Mercedes en Sauber eerder deze week zijn ook Williams en Pirelli de afgelopen dagen slachtoffer geworden van (pogingen tot) overvallen.
Wuwwamaandag 13 november 2017 @ 16:58
Beveiliging zou na het Mercedes-incident zijn opgevoerd. Will Buxton tweette: 'I’d love to say this is a surprise. We left the track at 5pm. The police had almost all gone. It’s a joke.'

Volgend jaar toch geen Braziliaan in de F1, tijd om eens een ander Zuid Amerikaans baantje aan te doen.
motorbloempjemaandag 13 november 2017 @ 17:09
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 15:09 schreef DutchTrain het volgende:
Als er morgen een DRS bord op eBay staat, weet je waar die vandaan komt

[ afbeelding ]
Die worden altijd meegenomen aan 't einde van een race :')
DKUpmaandag 13 november 2017 @ 17:09
Sla Brazilië maar over volgend jaar :Y
motorbloempjemaandag 13 november 2017 @ 17:10
Was het tof, Dutchtrain? :D
Wuwwamaandag 13 november 2017 @ 17:15
Nog twee weken en dan de laatste race zonder halo. Vanaf dan is het huilen met de pet op.
nils7maandag 13 november 2017 @ 17:19
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 17:15 schreef Wuwwa het volgende:
Nog twee weken en dan de laatste race zonder halo. Vanaf dan is het huilen met de pet op.
Wordt Max WK met de lelijkste auto ooit
Asschen_sukarmaandag 13 november 2017 @ 17:19
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 17:15 schreef Wuwwa het volgende:
Nog twee weken en dan de laatste race zonder halo. Vanaf dan is het huilen met de pet op.
Het zal ook wel weer wennen, net zoals de haaienvin
Nattekatmaandag 13 november 2017 @ 18:06
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 17:19 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]

Het zal ook wel weer wennen, net zoals de haaienvin
Neuh. De afschuwelijke achtervleugel heb ik nooit mooi gevonden.
Fir3flymaandag 13 november 2017 @ 18:23
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 13:52 schreef Lokale_Notabele het volgende:
Het ligt gewoon aan de aerodynamica van de 2017 auto's dat Bottas Vettel niet voorbij kwam en dat Lewis Kimi niet voorbij kwam. Dat heeft niet perse met de Mercedes of de coureurs te maken. Dat zien we toch al het hele jaar. sinds de jaren 80.
Fixed.
tja77maandag 13 november 2017 @ 19:38
Max _O_
trein2000maandag 13 november 2017 @ 19:46
Verstappen zit bij peptalk atm.
Zorromaandag 13 november 2017 @ 20:32
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 17:15 schreef Wuwwa het volgende:
Nog twee weken en dan de laatste race zonder halo. Vanaf dan is het huilen met de pet op.
Huilen met de halo op
Sjemmertmaandag 13 november 2017 @ 20:37
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 17:15 schreef Wuwwa het volgende:
Nog twee weken en dan de laatste race zonder halo. Vanaf dan is het huilen met de pet op.
:r
Parafernaliamaandag 13 november 2017 @ 20:59
Ik heb niet veel verstand van f1. Maar hoe is het nu mogelijk dat Max zijn auto niet genoeg snelheid heeft om Mercedes en Ferrari bij te houden, maar dat hij wel een baanrecord rijdt?
Monolithmaandag 13 november 2017 @ 21:01
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 20:59 schreef Parafernalia het volgende:
Ik heb niet veel verstand van f1. Maar hoe is het nu mogelijk dat Max zijn auto niet genoeg snelheid heeft om Mercedes en Ferrari bij te houden, maar dat hij wel een baanrecord rijdt?
Hij wisselde heel laat nog een keer naar een nieuw setje banden. Nieuwe banden + weinig benzine = baanrecord. Deed Vettel in Mexico ook.
trein2000maandag 13 november 2017 @ 21:02
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 20:59 schreef Parafernalia het volgende:
Ik heb niet veel verstand van f1. Maar hoe is het nu mogelijk dat Max zijn auto niet genoeg snelheid heeft om Mercedes en Ferrari bij te houden, maar dat hij wel een baanrecord rijdt?
Op het laatst even nieuwe banden. Dan is de auto licht. En dan de zachtste compound.
zoemmaandag 13 november 2017 @ 21:02
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 20:59 schreef Parafernalia het volgende:
Ik heb niet veel verstand van f1. Maar hoe is het nu mogelijk dat Max zijn auto niet genoeg snelheid heeft om Mercedes en Ferrari bij te houden, maar dat hij wel een baanrecord rijdt?
Dat komt omdat hij heel laat in de race nog nieuwe banden had gehaald. Gecombineerd met het afgenomen brandstofgewicht kan hij een hele snelle ronde neerzetten. De banden van de anderen zijn daar niet vers genoeg meer voor. Daarnaast rijden ze tegen het eind vaak in een conservatievere modus om oa de motor te sparen.

spuit11 :P
franklopmaandag 13 november 2017 @ 21:16
Zijn nogal wat mensen die heel veel waarde hechten aan dat ronderecord. Hij is niet de eerste en zeker niet de laatste die het op dezelfde manier doet :+

Bedoel dan vooral mensen buiten dit forum he
mikieumaandag 13 november 2017 @ 21:18
Max heeft een clausule in z'n contract dus. Benieuwd wat het inhoud.
SnowOokamimaandag 13 november 2017 @ 21:18
Lmao;

Jack: Renault is niet overvallen? Voor onderdelen ofzo?
Max: Wat moeten ze geven dan?

:D :D :D :D
Peterseliemanmaandag 13 november 2017 @ 21:24
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 21:18 schreef SnowOokami het volgende:
Lmao;

Jack: Renault is niet overvallen? Voor onderdelen ofzo?
Max: Wat moeten ze geven dan?

:D :D :D :D
_O-
aesopmaandag 13 november 2017 @ 21:33
Jack was wel weer heel erg vanavond.
Whiskers2009maandag 13 november 2017 @ 21:58
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 21:18 schreef mikieu het volgende:
Max heeft een clausule in z'n contract dus. Benieuwd wat het inhoud.
Je bedoelt de bonus voor het zetten ve fastest lap danwel baanrecord?
Of doel je op iets anders wat in Peptalk is gezegd (ik heb het niet gezien)?

Indien het eerste: ik las ergens dat de bonus 150.000 euro of 150.000 pond is. Ik denk echter niet dat het geld de motivatie is geweest voor Max. Wel alsnog een prestatie neerzetten na een frustrerende race. En even lekker zo vol mogelijk gaan (ondanks het terugschroeven) op nwe banden.
SnowOokamimaandag 13 november 2017 @ 22:13
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 21:18 schreef mikieu het volgende:
Max heeft een clausule in z'n contract dus. Benieuwd wat het inhoud.
Dat zegt hij toch helemaal niet?
mikieumaandag 13 november 2017 @ 22:14
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 21:58 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Je bedoelt de bonus voor het zetten ve fastest lap danwel baanrecord?
Of doel je op iets anders wat in Peptalk is gezegd (ik heb het niet gezien)?

Indien het eerste: ik las ergens dat de bonus 150.000 euro of 150.000 pond is. Ik denk echter niet dat het geld de motivatie is geweest voor Max. Wel alsnog een prestatie neerzetten na een frustrerende race. En even lekker zo vol mogelijk gaan (ondanks het terugschroeven) op nwe banden.
Ze vroegen aan hem wat er zou gebeuren als komend seizoen Renault opnieuw zo zou lopen kloten.

Max zei uiteraard dat ie niet over z'n contract praat. Z'n houding liet wel doorschemeren dat er afspraken zijn gemaakt.
mikieumaandag 13 november 2017 @ 22:15
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 22:13 schreef SnowOokami het volgende:

[..]

Dat zegt hij toch helemaal niet?
Kijk maar eens hoe hij reageert. En dan hoe hij op andere vragen reageert. (Niet alleen van deze uitzending)
CrashOmaandag 13 november 2017 @ 22:15

Dat geluid O+
SnowOokamimaandag 13 november 2017 @ 22:18
quote:
Lekker he die V6 ;)

M'n 2L turbo maakt meer geluid :+
Whiskers2009maandag 13 november 2017 @ 22:22
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:14 schreef mikieu het volgende:

[..]

Ze vroegen aan hem wat er zou gebeuren als komend seizoen Renault opnieuw zo zou lopen kloten.

Max zei uiteraard dat ie niet over z'n contract praat. Z'n houding liet wel doorschemeren dat er afspraken zijn gemaakt.
Ah, ok. Dank voor de toelichting ^O^
sasquatschmaandag 13 november 2017 @ 22:25
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 22:18 schreef SnowOokami het volgende:

[..]

Lekker he die V6 ;)

M'n 2L turbo maakt meer geluid :+
De I4 1.5l turbo ook.
Nattekatmaandag 13 november 2017 @ 22:39
quote:
Daar wordt die Renault nog verder op z'n plaats gezet.
SnowOokamimaandag 13 november 2017 @ 22:39
Eigenlijk bizar dat ze pas 13 jaar later sneller zijn dan de V10 auto's van toen :')
Nattekatmaandag 13 november 2017 @ 22:40
quote:
9s.gif Op maandag 13 november 2017 22:39 schreef SnowOokami het volgende:
Eigenlijk bizar dat ze pas 13 jaar later sneller zijn dan de V10 auto's van toen :')
Die motor stelt dan ook niks meer voor vergeleken met die V10 ( :~ )
Fermaandag 13 november 2017 @ 22:41
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 20:59 schreef Parafernalia het volgende:
Ik heb niet veel verstand van f1. Maar hoe is het nu mogelijk dat Max zijn auto niet genoeg snelheid heeft om Mercedes en Ferrari bij te houden, maar dat hij wel een baanrecord rijdt?
Toen Hamilton hem had ingehaald reed hij 45 seconden voor Ricciardo, ruim genoeg om een pitsstop te maken (20s) en toch dezelfde plek (P5) te behouden. Hij reed op dat moment wel de snelste rondes, maar door de extra pitstop meer dan 25s achter de top 4.
SnowOokamimaandag 13 november 2017 @ 22:43
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:40 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Die motor stelt dan ook niks meer voor vergeleken met die V10 ( :~ )
:9~ :9~
Fermaandag 13 november 2017 @ 22:44
quote:
9s.gif Op maandag 13 november 2017 22:39 schreef SnowOokami het volgende:
Eigenlijk bizar dat ze pas 13 jaar later sneller zijn dan de V10 auto's van toen :')
2005 moesten de banden een hele race meegaan.
2006 Gingen we naar de 2.4 V8 motoren
2009 Minder downforce met die rare smalle achtervleugel
2011 Kutbanden van Pirelli
2014 Turbomotoren en nog minder downforce
Nattekatmaandag 13 november 2017 @ 22:48
F1 / [Zandvoort] Race in Zandvoort is haalbaar

Goed stuk :Y
CrashOmaandag 13 november 2017 @ 22:49
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:44 schreef Fer het volgende:

[..]

2005 moesten de banden een hele race meegaan.
2006 Gingen we naar de 2.4 V8 motoren
2009 Minder downforce met die rare smalle achtervleugel
2011 Kutbanden van Pirelli
2014 Turbomotoren en nog minder downforce
2010 tanken tijdens de race eruit, dus (op het aller einde na) zwaardere auto's
Nattekatmaandag 13 november 2017 @ 22:50
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:44 schreef Fer het volgende:

[..]

2005 moesten de banden een hele race meegaan.
2006 Gingen we naar de 2.4 V8 motoren
2009 Minder downforce met die rare smalle achtervleugel
2011 Kutbanden van Pirelli
2014 Turbomotoren en nog minder downforce
Wat een kutregelementen hebben we ook gehad de afgelopen tijd zeg... dat besef je ook pas als je het zo op een rijtje zet.
Parafernaliamaandag 13 november 2017 @ 22:52
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 21:01 schreef Monolith het volgende:

[..]

Hij wisselde heel laat nog een keer naar een nieuw setje banden. Nieuwe banden + weinig benzine = baanrecord. Deed Vettel in Mexico ook.
ok maar dat zal toch al wel eens eerder iemand gedaan hebben? Zo uitzonderlijk is dat toch niet?
Parafernaliamaandag 13 november 2017 @ 22:54
quote:
99s.gif Op maandag 13 november 2017 22:49 schreef CrashO het volgende:

[..]

2010 tanken tijdens de race eruit, dus (op het aller einde na) zwaardere auto's
rijden ze nu minder rondjes dan? Of zijn de motoren zoveel zuiniger? Ja hoewel dan zou de regel nergens op slaan
CrashOmaandag 13 november 2017 @ 22:55
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:54 schreef Parafernalia het volgende:

Of zijn de motoren zoveel zuiniger?
V10 vs V6, wat denk je? :P
Verbruik met die V10's lag afaik tegen de 200kg per uur. Die V6's minder dan de helft.
SnowOokamimaandag 13 november 2017 @ 22:57
quote:
99s.gif Op maandag 13 november 2017 22:55 schreef CrashO het volgende:

[..]

V10 vs V6, wat denk je? :P
Verbruik met die V10's lag afaik tegen de 200kg per uur. Die V6's minder dan de helft.
Ik pleit nog steeds voor V12 bi-turbo bi-hybrid motoren en bijtanken weer toestaan :Y) gewoon gaan met die banaan.
Monolithmaandag 13 november 2017 @ 23:01
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:52 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

ok maar dat zal toch al wel eens eerder iemand gedaan hebben? Zo uitzonderlijk is dat toch niet?
Ja, zoals ik zei deed Vettel dat de vorige GP.
Red_85maandag 13 november 2017 @ 23:09
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:54 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

rijden ze nu minder rondjes dan? Of zijn de motoren zoveel zuiniger? Ja hoewel dan zou de regel nergens op slaan
Kun je wel stellen.
Vroegah ging er bij tanken per seconde 12 liter peut in, ze stonden 7 a 10 seconden stil en dat 2x nadat ze ook nog vol van start waren gegaan.

1 op een emmer. Weer-ga-loos.
Fermaandag 13 november 2017 @ 23:15
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:50 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Wat een kutregelementen hebben we ook gehad de afgelopen tijd zeg... dat besef je ook pas als je het zo op een rijtje zet.
Bijna alle wijzigingen hebben een tegengesteld resultaat gehad. Minder downforce zou leiden tot meer actie en inhalen. In tegenstelling raken de banden sneller oververhit en moet er heel voorzichtig gereden worden. De V10 leverde amper meer vermogen als nu, maar bijna iedereen (Renault, Honda, BMW) was aan elkaar gewaagd, na de overstap op de V8 en alle bevriezingsregels is het nooit meer goed gekomen.
De kutbanden zouden meer sensatie op de baan geven, inclusief klif enz, maar het is alleen maar geemmer tot dit jaar. De huidige banden zijn dan ook vergelijkbaar met de kwaliteit van Bridgetone toen. De Ultrasoft doet een halve race en de soft anderhalve.

Maar heel eerlijk, de richtng van Liberty/Ross Brawn kwa technische regelementen bevallen me wel. Alhoewel ik de Halo nog mot afwachten f het zal wennen.
DutchTrainmaandag 13 november 2017 @ 23:45
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 17:10 schreef motorbloempje het volgende:
Was het tof, Dutchtrain? :D
Ja! Wel weer anders dan de andere races waar ik de afgelopen jaren was.
Het circuit is er wel uniek in dat je vanaf de tribunes langs start-finish een groot deel van de baan kan zien. Je kan echter niet rondlopen en er zijn alleen wat eet- en merchandisetentjes; niet de gebruikelijke simulatoren enzovoort.

De sfeer viel op de baan eigenlijk wat tegen of ik had er meer van verwacht. Er was applaus voor Massa en waardering voor de opmars van Hamilton, maar verder was het publiek -ook door de hitte- wat stil. De sfeer rond het circuit was wel een grote verrassing. De 20 minuten lopen van em naar het treinstation was een feest op zich langs de garagebedrijfjes, cafeetjes, straatverkopers en de ochtenddienst van de aan het circuit gelegen kerk. Voor het publiek is het vervoer goed geregeld en ik heb me dankzij de ruime politieinzet nergens onveilig gevoeld rond het circuit of op de metro- en treinstations.

De race zelf was zeker ook wel vermakelijk met de inhaalacties van Hamilton, de continue strijd tussen Massa en Alonso en de pitstopstrategieën.
Al met al wel weer een belevenis om op deze historische plek te zijn en zeker geen spijt van :)
Red_85maandag 13 november 2017 @ 23:57
quote:
6s.gif Op maandag 13 november 2017 20:32 schreef Zorro het volgende:

[..]

Huilen met de halo op
Ben benieuwd naar de eerste ontwerpen.

Heb het gevoel van een noviteit die 1 a 2 jaar er is en daarna verdwijnt.

Door publieke druk, een freak acccident ofso of coureurs die het afkraken als een malle door hinder.
M.Melandridinsdag 14 november 2017 @ 00:02
quote:
14s.gif Op maandag 13 november 2017 18:23 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Fixed.
Mwa dit jaar is het nog wel slechter dan pakweg 20 jaar geleden.


Vergelijk dat eens met de race van dit jaar waar je elkaar amper kon volgen.
Drebbelmandinsdag 14 november 2017 @ 00:22
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 23:57 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ben benieuwd naar de eerste ontwerpen.

Heb het gevoel van een noviteit die 1 a 2 jaar er is en daarna verdwijnt.

Door publieke druk, een freak acccident ofso of coureurs die het afkraken als een malle door hinder.
Zoiets verwacht ik ook... een vogel die op zo'n halo poept terwijl je met 320km/u over een recht stuk knalt ofzo.
Captain_Jack_Sparrowdinsdag 14 november 2017 @ 01:04
quote:
14s.gif Op maandag 13 november 2017 22:57 schreef SnowOokami het volgende:

[..]

Ik pleit nog steeds voor V12 bi-turbo bi-hybrid motoren en bijtanken weer toestaan :Y) gewoon gaan met die banaan.
Dit!
Parafernaliadinsdag 14 november 2017 @ 01:12
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 23:01 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ja, zoals ik zei deed Vettel dat de vorige GP.
ik bedoel natuurlijk op dit circuit
THEFXRdinsdag 14 november 2017 @ 01:21
ja, was vroeger was het leuker, 2 pakjes sigaretten die altijd de race wonnen :{
motorbloempjedinsdag 14 november 2017 @ 08:20
quote:
14s.gif Op maandag 13 november 2017 23:45 schreef DutchTrain het volgende:

[..]

Ja! Wel weer anders dan de andere races waar ik de afgelopen jaren was.
Het circuit is er wel uniek in dat je vanaf de tribunes langs start-finish een groot deel van de baan kan zien. Je kan echter niet rondlopen en er zijn alleen wat eet- en merchandisetentjes; niet de gebruikelijke simulatoren enzovoort.

De sfeer viel op de baan eigenlijk wat tegen of ik had er meer van verwacht. Er was applaus voor Massa en waardering voor de opmars van Hamilton, maar verder was het publiek -ook door de hitte- wat stil. De sfeer rond het circuit was wel een grote verrassing. De 20 minuten lopen van em naar het treinstation was een feest op zich langs de garagebedrijfjes, cafeetjes, straatverkopers en de ochtenddienst van de aan het circuit gelegen kerk. Voor het publiek is het vervoer goed geregeld en ik heb me dankzij de ruime politieinzet nergens onveilig gevoeld rond het circuit of op de metro- en treinstations.

De race zelf was zeker ook wel vermakelijk met de inhaalacties van Hamilton, de continue strijd tussen Massa en Alonso en de pitstopstrategieën.
Al met al wel weer een belevenis om op deze historische plek te zijn en zeker geen spijt van :)
Klinkt wel tof, maar wat je zegt, jammer van de sfeer. Als ik dat verhaal bijvoorbeeld vergelijk met Barcelona, dat was een groot feest voor elke coureur zowat O+
Wuwwadinsdag 14 november 2017 @ 15:05
Nog even Peptalk terug gekeken, maar mijn hemel, het was weer een ouderwetse Echec van Gelder. Hij vroeg nog niet niet of Verstappen op z'n schoot kwam zitten.
Weltschmerzdinsdag 14 november 2017 @ 15:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 01:21 schreef THEFXR het volgende:
ja, was vroeger was het leuker, 2 pakjes sigaretten die altijd de race wonnen :{
Precies, ik kan me nog een race in Japan in 87 of 88 herinneren waar lyrisch over werd gedaan omdat er 5 auto's aan touwtje reden, niet dat ze inhaalden, maar ze zaten hoogst ongebruikelijk allemaal op dezelfde plek op de baan. Dat was dan een legendarisch gevecht om plek 2.
Pagandinsdag 14 november 2017 @ 16:09
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:54 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

rijden ze nu minder rondjes dan? Of zijn de motoren zoveel zuiniger? Ja hoewel dan zou de regel nergens op slaan
Volgens mij zijn ze met de huidige motoren teruggegaan van 150 kilo max. per race naar 100 kilo per race.
In het eerste seizoen met de nieuwe motoren en brandstofhoeveelheden kreeg je ook geregeld verbruiksstatistieken in beeld, nu niet meer.
RamboDirkdinsdag 14 november 2017 @ 16:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 15:05 schreef Wuwwa het volgende:
Nog even Peptalk terug gekeken, maar mijn hemel, het was weer een ouderwetse Echec van Gelder. Hij vroeg nog niet niet of Verstappen op z'n schoot kwam zitten.
Het is bij Ziggo ook echt een bukkake van max geilerij. Beetje over the top soms.
THEFXRdinsdag 14 november 2017 @ 19:02
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 16:19 schreef RamboDirk het volgende:

[..]

Het is bij Ziggo ook echt een bukkake van max geilerij. Beetje over the top soms.
logisch er bestaat tussen verstappen en ziggo een commercieel contract
SnowOokamidinsdag 14 november 2017 @ 19:36
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 16:19 schreef RamboDirk het volgende:

[..]

Het is bij Ziggo ook echt een bukkake van max geilerij. Beetje over the top soms.
Dat zeiden ze laatst zelf ook :+
Nattekatdinsdag 14 november 2017 @ 21:57
https://www.motorsport.co(...)upport-races-976439/

Wauw... Hockenheim kan van mijn wensenlijstje af nu ik dit weet. Leuk voor een circuit dat al moeite heeft met tribunes vol krijgen :|W
THEFXRdinsdag 14 november 2017 @ 23:13
Kyrandinsdag 14 november 2017 @ 23:35
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 23:15 schreef Fer het volgende:

[..]

Bijna alle wijzigingen hebben een tegengesteld resultaat gehad. Minder downforce zou leiden tot meer actie en inhalen. In tegenstelling raken de banden sneller oververhit en moet er heel voorzichtig gereden worden. De V10 leverde amper meer vermogen als nu, maar bijna iedereen (Renault, Honda, BMW) was aan elkaar gewaagd, na de overstap op de V8 en alle bevriezingsregels is het nooit meer goed gekomen.
De kutbanden zouden meer sensatie op de baan geven, inclusief klif enz, maar het is alleen maar geemmer tot dit jaar. De huidige banden zijn dan ook vergelijkbaar met de kwaliteit van Bridgetone toen. De Ultrasoft doet een halve race en de soft anderhalve.

Maar heel eerlijk, de richtng van Liberty/Ross Brawn kwa technische regelementen bevallen me wel. Alhoewel ik de Halo nog mot afwachten f het zal wennen.
Zoveel hebben ze niet veranderd toch. Volgend jaar nog meer regels omtrent motoren wisselen en maar maximaal 3 motoren bijvoorbeeld.

DRS moet weg, tanken moet terugkomen en al die domme regels omtrent het straffen van wisselen van motoren etc. moeten ook weg. Coureurs en teams moeten tot het uiterste kunnen gaan.
M.Melandriwoensdag 15 november 2017 @ 00:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 21:57 schreef Nattekat het volgende:
https://www.motorsport.co(...)upport-races-976439/

Wauw... Hockenheim kan van mijn wensenlijstje af nu ik dit weet. Leuk voor een circuit dat al moeite heeft met tribunes vol krijgen :|W
Zullen wel met een alternatief komen, maar Liberty komt weer niet sterk over.
WismutVeilchen83woensdag 15 november 2017 @ 09:23
Dit is toch best wel een aanfluiting :{

Red Bull zonder reserve-onderdelen Renault-motor naar Abu Dhabi
Foto: ANP
Gepubliceerd: 15 november 2017 09:01
Laatste update: 15 november 2017 09:12

In de laatste Grand Prix van het jaar heeft Red Bull Racing niet de beschikking over reserveonderdelen voor de motor. Het team van Max Verstappen moet hopen dat er geen defecten ontstaan tijdens de trainingen of kwalificatie.
"We zijn blij dat de motors de race in Brazilië overleefd hebben", zegt Red Bull-teambaas Christian Horner tegen Auto, Motor und Sport. "We kunnen dezelfde auto's gebruiken in Abu Dhabi."

Bij de Grand Prix in Sao Paulo reed Verstappen met een verouderde MGU-H in zijn motor, nadat de turbolader gescheurd was in de dagen voor de race. Op Interlagos kwam Verstappen niet in de buurt van de podiumplaatsen en moest hij genoegen nemen met de vijfde plek.

Alle auto's die gebruik maken van een Renault-motor hebben dit seizoen al vaak van krachtbron moeten wisselen. Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo hebben al zes motoren gebruikt. Nico Hülkenberg en Carlos Sainz rijden bij Renault inmiddels met hun vijfde motor. De auto's van Toro Rosso, die momenteel bestuurd worden door Pierre Gasly en Brandon Hartley, hebben respectievelijk vijf en zeven motoren nodig gehad.

Hartley viel in Brazilië uit met een motorprobleem. De Nieuw-Zeelander moet hopen dat dit opgelost wordt voor de race in Abu Dhabi. Op nieuwe onderdelen hoeft hij niet te rekenen.

Coureur hoopt dat teamgenoot Ricciardo blijftZie ook: Verstappen vertrouwt op goede relatie tussen Red Bull en Renault
Klein mirakel
"We moeten er niet aan denken dat we schade oplopen of dat er in de training in Abu Dhabi iets misgaat", zegt Horner. "Daar willen we het niet op aan laten komen, want het wordt een dure klus om dat op te lossen."

Als dat wel gebeurt, moeten de motoronderdelen gerepareerd worden, of moeten er gebruikte onderdelen van de teams Toro Rosso of Renault geleend worden.

Horner is desondanks erg te spreken over het werk van Renault. "Wat de monteurs van Renault hebben gepresteerd, is een klein mirakel. Ze zijn al weken bezig om oude onderdelen gereed te maken voor de nieuwe auto."

De Grand Prix van Abu Dhabi wordt op zondag 26 november om 17.00 uur Nederlandse tijd verreden.
BadderHaringwoensdag 15 november 2017 @ 09:27
Genant. Echt genant. Dat lijkt me toch pure contractbreuk als je geen onderdelen kunt leveren?

Wordt een leuke race, vanaf FP1 alles op voorzichtig terwijl je al rijdt met oude onderdelen. :')
tja77woensdag 15 november 2017 @ 09:32
Wat een amateurisme van Renault.
Alles heel houden tijdens vrije training en Q, en vervolgens tijdens de race het vermogen vol open en het racejaar met een plof afsluiten.
SnowOokamiwoensdag 15 november 2017 @ 10:32
Hebben ze nog wel een oude motor om de FP's mee te rijden of gaat het hele weekend met 1 motor gereden worden? :P dat wordt het hele weekend *fingers crossed* ;(
Wuwwawoensdag 15 november 2017 @ 10:44
Anders is er altijd nog ergens ducttape te koop in Abu Dhabi om de boel bijeen te houden.
DKUpwoensdag 15 november 2017 @ 10:45
Ach de laatste race was ook niet best :')
SnowOokamiwoensdag 15 november 2017 @ 10:48
Er was toch 1 reserve motor? Heeft Gasly of Hartley die nu gekregen?
Ferwoensdag 15 november 2017 @ 10:59
glue%20metal%20to%20metal%20steel%20stik.jpg
daNpywoensdag 15 november 2017 @ 11:06
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:27 schreef BadderHaring het volgende:
Genant. Echt genant. Dat lijkt me toch pure contractbreuk als je geen onderdelen kunt leveren?

Wordt een leuke race, vanaf FP1 alles op voorzichtig terwijl je al rijdt met oude onderdelen. :')
Dit.
TagForcewoensdag 15 november 2017 @ 11:10
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:32 schreef tja77 het volgende:
Wat een amateurisme van Renault.
Alles heel houden tijdens vrije training en Q, en vervolgens tijdens de race het vermogen vol open en het racejaar met een plof afsluiten.
Het liefst met flinke vlammen zodat Tommie ook weer iets te becijferen heeft. Maar inderdaad is dit echt beneden alle peil... Ik snap dat Renault vol op 2018 zit met de ontwikkeling van de motoren, maar je moet toch minstens 2 motoren op reserve hebben voor de laatste GP.
Tinos85woensdag 15 november 2017 @ 11:11
Dat wordt dus in niemandsland rijden op plek 5 en 6 als er niks stuk gaat.
Nattekatwoensdag 15 november 2017 @ 11:12
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 11:11 schreef Tinos85 het volgende:
Dat wordt dus in niemandsland rijden op plek 5 en 6 als er niks stuk gaat.
Ik zie nog liever twee ploffen dan dat.
bloodymary1woensdag 15 november 2017 @ 11:17
Voor hun is het seizoen al een paar races klaar eigenlijk.
Wereldgozerwoensdag 15 november 2017 @ 11:21
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:27 schreef BadderHaring het volgende:
Genant. Echt genant. Dat lijkt me toch pure contractbreuk als je geen onderdelen kunt leveren?

Wordt een leuke race, vanaf FP1 alles op voorzichtig terwijl je al rijdt met oude onderdelen. :')
Gewoon in FP1 opblazen en lekker vakantie gaan vieren.

Renault :')
Gezichtwoensdag 15 november 2017 @ 11:52
Bizar dat dit kan gebeuren in een dergelijke wereld als de F1 ja.
BadderHaringwoensdag 15 november 2017 @ 12:12
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 11:21 schreef Wereldgozer het volgende:

[..]

Gewoon in FP1 opblazen en lekker vakantie gaan vieren.

Renault :')
En dan zorgen dat de rook van de plof in de kleuren van Renault is.

Ze geven het gezegde 'met de Franse slag' wel weer geheel nieuwe betekenis bij Renault.
Sinister-D-woensdag 15 november 2017 @ 12:42
Teams zouden gezamenlijk moeten overeenkomen best tesamen elke 2 of 3 races allemaal de volledige drivetrain vervangen en allemaal evenveel penalties pakken waardoor de startopstelling gelijk blijft aan de quali (minus penalties die per coureur zijn uitgedeeld wegens individuele straffen). Anders gaat het komend seizoen een ramp worden voor sommige teams :')
flipsenwoensdag 15 november 2017 @ 14:47
quote:
Dit is toch best wel een aanfluiting :{
quote:
"We zijn blij dat de motors
Nou inderdaad :X
Nattekatwoensdag 15 november 2017 @ 15:00
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 12:42 schreef Sinister-D- het volgende:
Teams zouden gezamenlijk moeten overeenkomen best tesamen elke 2 of 3 races allemaal de volledige drivetrain vervangen en allemaal evenveel penalties pakken waardoor de startopstelling gelijk blijft aan de quali (minus penalties die per coureur zijn uitgedeeld wegens individuele straffen). Anders gaat het komend seizoen een ramp worden voor sommige teams :')
Dat zou echt prachtig zijn :D
Wombcatwoensdag 15 november 2017 @ 15:43
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 12:42 schreef Sinister-D- het volgende:
Teams zouden gezamenlijk moeten overeenkomen best tesamen elke 2 of 3 races allemaal de volledige drivetrain vervangen en allemaal evenveel penalties pakken waardoor de startopstelling gelijk blijft aan de quali (minus penalties die per coureur zijn uitgedeeld wegens individuele straffen). Anders gaat het komend seizoen een ramp worden voor sommige teams :')
Waarom zouden de teams die niet onder jouw sommige teams vallen, dat doen?
THEFXRwoensdag 15 november 2017 @ 15:57
Head: "Kubica een uitstekende optie voor Williams"
https://www.f1today.net/n(...)-optie-voor-williams
Wuwwawoensdag 15 november 2017 @ 16:13
Geruchten waren dat de tests die Kubica gereden heeft niet zo bijzonder goed waren. Maar denk dat dat niet slecht uitkomt voor Papa Stroll, die wel wat in de melk te brokkelen heeft daar. Als Lance Kubica weet te verslaan volgend jaar groeit zijn waarde.
BadderHaringwoensdag 15 november 2017 @ 16:15
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 15:43 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Waarom zouden de teams die niet onder jouw sommige teams vallen, dat doen?
Solidariteit, want verder zijn er geen belangen enzo. _O-
Sunri5ewoensdag 15 november 2017 @ 16:15
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 16:13 schreef Wuwwa het volgende:
Geruchten waren dat de tests die Kubica gereden heeft niet zo bijzonder goed waren. Maar denk dat dat niet slecht uitkomt voor Papa Stroll, die wel wat in de melk te brokkelen heeft daar. Als Lance Kubica weet te verslaan volgend jaar groeit zijn waarde.
Precies wat jij zegt.
AMDBwoensdag 15 november 2017 @ 16:27
Om weer op Stroll terug te komen, had gehoopt dat hij zich wat beter zou ontwikkelen. Heeft een aantal goede races gehad maar overall weinig progressie geboekt. Lijkt alleen te kunnen presteren als alle omstandigheden hem goed liggen maar dat blijkt bij niet meer dan 2-3 races zo te zijn. Wat dat betreft vergelijkbaar met Bottas afgelopen jaar.
chirenwoensdag 15 november 2017 @ 17:22
De enige races waarbij Stroll enigszins gepresteerd heeft waren;

1) waarbij vrijwel alleen VOLLEGAS gereden hoefde te worden, weinig bochten (Monza, Baku)
2) hij presteerde omdat de rest pech had (front row start Monza doordat 2 redbulls helemaal terug moesten, 3e in Baku omdat iedereen uitviel)

En daarna bij Sky stoer doen met; I'm the youngest driver that did this and that
AMDBwoensdag 15 november 2017 @ 17:31
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 17:22 schreef chiren het volgende:
De enige races waarbij Stroll enigszins gepresteerd heeft waren;

1) waarbij vrijwel alleen VOLLEGAS gereden hoefde te worden, weinig bochten (Monza, Baku)
2) hij presteerde omdat de rest pech had (front row start Monza doordat 2 redbulls helemaal terug moesten, 3e in Baku omdat iedereen uitviel)

En daarna bij Sky stoer doen met; I'm the youngest driver that did this and that
Wat is het record voor jongste coureur die de F1 weer uitgezet wordt?
Gezichtwoensdag 15 november 2017 @ 17:40
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 17:31 schreef AMDB het volgende:

[..]

Wat is het record voor jongste coureur die de F1 weer uitgezet wordt?
Kvyat dunkt me. 23, 24?
Monolithwoensdag 15 november 2017 @ 17:55
Flavio vindt dat Ferrari Max had moeten halen:
https://www.f1today.net/e(...)igned-max-verstappen
Ferwoensdag 15 november 2017 @ 18:44
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 16:27 schreef AMDB het volgende:
Om weer op Stroll terug te komen, had gehoopt dat hij zich wat beter zou ontwikkelen. Heeft een aantal goede races gehad maar overall weinig progressie geboekt. Lijkt alleen te kunnen presteren als alle omstandigheden hem goed liggen maar dat blijkt bij niet meer dan 2-3 races zo te zijn. Wat dat betreft vergelijkbaar met Bottas afgelopen jaar.
Ik gun hem nog het voordeel. Hij had dit jaar eigenlijk F2 moeten doen, ervaring krijgen van het rijden met 600+pk en downforce. Hij heeft meer tijd nodig, want op een paar weekenden was hij er gewoon bij en in duels is hij ook niet slecht. Alleen in snelle bochten en medium-snelle bochten (van 7 naar 4 en insturen) laat hij het afweten kwa rondentijd.

Op circuits waar hard geremd moet worden en in de regen is hij er gewoon.

Mini drivers !!!

Sinister-D-woensdag 15 november 2017 @ 19:16
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 15:43 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Waarom zouden de teams die niet onder jouw sommige teams vallen, dat doen?
competitie niveau van het racen an sich verhogen. Mercedes moet even goed zijn drivetrain knijpen, dus als alle motoren voluit kunnen zou in theorie het racen beter moeten zijn.

BadderHarin mocht het dan wel laconiek brengen. Maar daar komt het wel op neer: solidair zijn.
Ferwoensdag 15 november 2017 @ 19:30
Solidairiteit is ver te zoeken in de F1. Ja uit de monden van de teambazen, veel woorden, weinig daden.
SnowOokamiwoensdag 15 november 2017 @ 20:17
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 12:42 schreef Sinister-D- het volgende:
Teams zouden gezamenlijk moeten overeenkomen best tesamen elke 2 of 3 races allemaal de volledige drivetrain vervangen en allemaal evenveel penalties pakken waardoor de startopstelling gelijk blijft aan de quali (minus penalties die per coureur zijn uitgedeeld wegens individuele straffen). Anders gaat het komend seizoen een ramp worden voor sommige teams :')
Dit idd.

quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 17:55 schreef Monolith het volgende:
Flavio vindt dat Ferrari Max had moeten halen:
https://www.f1today.net/e(...)igned-max-verstappen
Ja was redelijk verbaasd dat Ferrari zich zo liet piepelen door Vettel (die waarschijnlijk half heeft geëist dat Kimi nog een jaar zou blijven).
Had het wel tof gevonden als Max naar Ferrari was gegaan, ondanks dat RBR een goed team heeft/is.

[ Bericht 16% gewijzigd door SnowOokami op 15-11-2017 20:27:53 ]
Monolithwoensdag 15 november 2017 @ 20:29
quote:
14s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:17 schreef SnowOokami het volgende:

[..]

Dit idd.

[..]

Ja was redelijk verbaasd dat Ferrari zich zo liet pingelen door Vettel (die waarschijnlijk half heeft geëist dat Kimi nog een jaar zou blijven).
Had het wel tof gevonden als Max naar Ferrari was gegaan, ondanks dat RBR een goed team heeft/is.

Max naast een Vettel of Hamilton had me sowieso wel tof geleken. Nu lijkt het er toch wel op dat de top drie teams een duidelijke eerste en tweede coureur hebben, hoewel RIC Max nog wel verslaat in punten dit seizoen.
opreiswoensdag 15 november 2017 @ 23:56
Dat Massa Stroll af en toe zoek rijdt zegt heel veel. Massa is al niet goed genoeg meer voor de F1, laat staan Stroll. Die williams is heus zo slecht nog niet maar de coureurs bakken er gewoon niet veel van.
aesopdonderdag 16 november 2017 @ 00:17
Stroll moet nog een halve tot een hele seconde vinden in de kwalificatie, afhankelijk van de baan. Dat is nogal wat. Kans voor open doel voor willekeurig welke gemankeerde coureur om een glorieuze rentree te maken bij Williams.
THEFXRdonderdag 16 november 2017 @ 00:27
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 23:56 schreef opreis het volgende:
Dat Massa Stroll af en toe zoek rijdt zegt heel veel. Massa is al niet goed genoeg meer voor de F1, laat staan Stroll. Die williams is heus zo slecht nog niet maar de coureurs bakken er gewoon niet veel van.
die Williams moet gaan als de brandweer met die mercedes motor achterin.
Nattekatdonderdag 16 november 2017 @ 00:59
Hoor ik nou de claim dat due Williams als de brandweer moet kunnen gaan?

Het is een rammelbak :P
Op aerogebied nooit een goede wagen geweest, ze hadden mazzel met die Mercedes.
DeeBeedonderdag 16 november 2017 @ 06:43
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 11:10 schreef TagForce het volgende:

[..]

Het liefst met flinke vlammen zodat Tommie ook weer iets te becijferen heeft. Maar inderdaad is dit echt beneden alle peil... Ik snap dat Renault vol op 2018 zit met de ontwikkeling van de motoren, maar je moet toch minstens 2 motoren op reserve hebben voor de laatste GP.
'Vol op 2018 zit...' :')

Echt, wie gelooft in zulke sprookjes?! In maart rijden ze nog met precies dezelfde bagger rond, dit wordt nooit meer wat. Zulke problemen los je nog niet op in 4 jaar, laat staan 4 maanden...
Ferdonderdag 16 november 2017 @ 07:02
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 06:43 schreef DeeBee het volgende:

[..]

'Vol op 2018 zit...' :')

Echt, wie gelooft in zulke sprookjes?! In maart rijden ze nog met precies dezelfde bagger rond, dit wordt nooit meer wat. Zulke problemen los je nog niet op in 4 jaar, laat staan 4 maanden...
Max won Maleisie en Mexico op pure aero zeker
DeeBeedonderdag 16 november 2017 @ 07:21
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 07:02 schreef Fer het volgende:

[..]

Max won Maleisie en Mexico op pure aero zeker
Tuurlijk niet. Als alles meezit dan doet Renault niet super veel onder voor de rest. Maar Max heeft vies geluk dat z'n motor heel blijft in Mexico, er vallen nota bene 4 andere Renault powered auto's uit...

De betrouwbaarheid is op het niveau Honda... Merc heeft denk 1 engine plof voor HAM in 3 seizoenen? Renault heeft er 1 per 3 races...

Dan kan je niet een piekmoment van Renault nemen zoals Mexico of Kuala en dan gaan zeggen: 'heel 2018 wordt zo!'

De betrouwbaarheid is momenteel zo slecht dat ze niet snel genoeg nieuwe motoren en reserve onderdelen kunnen maken. _O- Als je denkt dat dit allemaal over 4 maanden opgelost is, dan ga je van een hele koud kermis thuis komen verwacht ik...
motorbloempjedonderdag 16 november 2017 @ 11:34
Williams had uitverkoop O+ Windstopper softshell voor 37 pond :D

SPOILER
DOsrFx2WsAAv7k-.jpg
Sunri5edonderdag 16 november 2017 @ 11:43
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:34 schreef motorbloempje het volgende:
Williams had uitverkoop O+ Windstopper softshell voor 37 pond :D

SPOILER
Nice. Ik zoek nog zo'n Red Bull. Iemand een idee waar je dat spul tegen een mooie prijs kunt kopen?
motorbloempjedonderdag 16 november 2017 @ 11:48
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:43 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Nice. Ik zoek nog zo'n Red Bull. Iemand een idee waar je dat spul tegen een mooie prijs kunt kopen?
Er zijn aan het eind van het seizoen altijd wel sales. Gewoon regelmatig op de teamwebsites/-stores kijken online! :)
flipsendonderdag 16 november 2017 @ 12:04
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:34 schreef motorbloempje het volgende:
Williams had uitverkoop O+ Windstopper softshell voor 37 pond :D

SPOILER
Fapje gemacht :Y
Donnie-Brascodonderdag 16 november 2017 @ 12:06
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:34 schreef motorbloempje het volgende:
Williams had uitverkoop O+ Windstopper softshell voor 37 pond :D

SPOILER
_O_
Sunri5edonderdag 16 november 2017 @ 12:06
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:48 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Er zijn aan het eind van het seizoen altijd wel sales. Gewoon regelmatig op de teamwebsites/-stores kijken online! :)
Bij RBR op de site kosten ze nog 150 euro.
motorbloempjedonderdag 16 november 2017 @ 12:11
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 12:06 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Bij RBR op de site kosten ze nog 150 euro.
Dan hebben ze nog geen sale dus :+
motorbloempjedonderdag 16 november 2017 @ 12:11
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 12:04 schreef flipsen het volgende:

[..]

Fapje gemacht :Y
Gast :')
motorbloempjedonderdag 16 november 2017 @ 12:28
Ik wacht nog op een FI sale, ik wil een Ocon petje O+
sasquatschdonderdag 16 november 2017 @ 12:43
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:34 schreef motorbloempje het volgende:
Williams had uitverkoop O+ Windstopper softshell voor 37 pond :D

SPOILER
Nice! Paar jaar terug zo een McLaren jas en Alonso trui gekocht.
Sander_Van_Hoorndonderdag 16 november 2017 @ 13:29
Ach iedereen die het leuk vind/ vond om aan oudere auto's te sleutelen weet dat Franse auto's prut in elkaar zitten. This is no different. Het is Frans, dus t gaat stuk.
SnowOokamidonderdag 16 november 2017 @ 13:59
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:34 schreef motorbloempje het volgende:
Williams had uitverkoop O+ Windstopper softshell voor 37 pond :D

SPOILER
Leuke foto :) maar die Williams kleuren ;(

Is het een beetje een fijne jas? Zie dat de andere teams ook dergelijke softshell jasjes hebben.
flipsendonderdag 16 november 2017 @ 14:13
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 12:11 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Gast :')
Ik heb gewoon een jasjes fetish ;)
motorbloempjedonderdag 16 november 2017 @ 15:43
quote:
14s.gif Op donderdag 16 november 2017 13:59 schreef SnowOokami het volgende:

[..]

Leuke foto :) maar die Williams kleuren ;(

Is het een beetje een fijne jas? Zie dat de andere teams ook dergelijke softshell jasjes hebben.
Ja, hij is helaas een héél klein beetje groot, maar ze hadden geen maat kleiner meer -O- maargoed, hij zit wel erg lekker, goede kwaliteit!
trein2000donderdag 16 november 2017 @ 15:52
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 12:11 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Gast :')
Ik had toch op zn minst een #metoo verwacht O-)
motorbloempjedonderdag 16 november 2017 @ 16:51
ToroRossoSpy twitterde op donderdag 16-11-2017 om 16:50:31 PIERRE AND BRENDON TO STAY FOR… 2018! 🙌👏Scuderia Toro Rosso is very pleased to announce that its driver line-up f… https://t.co/JahTW7gzD0 reageer retweet
flipsendonderdag 16 november 2017 @ 17:09
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 15:52 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Ik had toch op zn minst een #metoo verwacht O-)
Me too :@
trein2000donderdag 16 november 2017 @ 17:28
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 16:51 schreef motorbloempje het volgende:
ToroRossoSpy twitterde op donderdag 16-11-2017 om 16:50:31 PIERRE AND BRENDON TO STAY FOR… 2018! 🙌👏Scuderia Toro Rosso is very pleased to announce that its driver line-up f… https://t.co/JahTW7gzD0 reageer retweet
As expected.
tralalaladonderdag 16 november 2017 @ 18:30
https://www.reddit.com/r/(...)rand_prix_colorized/

_O_
Peterseliemandonderdag 16 november 2017 @ 18:39
Iemand nog een paar kwartjes over? De Mercedes C63 Coupé van Max gaat onder de hamer. Uiteraard gesigneerd, maar je moet wel minimaal 130.000 euro bieden

https://www.ad.nl/binnenl(...)er-de-hamer~aee18294
SnowOokamidonderdag 16 november 2017 @ 18:43
quote:
14s.gif Op donderdag 16 november 2017 18:39 schreef Peterselieman het volgende:
Iemand nog een paar kwartjes over? De Mercedes C63 Coupé van Max gaat onder de hamer. Uiteraard gesigneerd, maar je moet wel minimaal 130.000 euro bieden

https://www.ad.nl/binnenl(...)er-de-hamer~aee18294
Heb net een OPC gekocht :{w
BeamofLightdonderdag 16 november 2017 @ 18:58
quote:
14s.gif Op donderdag 16 november 2017 18:39 schreef Peterselieman het volgende:
Iemand nog een paar kwartjes over? De Mercedes C63 Coupé van Max gaat onder de hamer. Uiteraard gesigneerd, maar je moet wel minimaal 130.000 euro bieden

https://www.ad.nl/binnenl(...)er-de-hamer~aee18294
is niet van Max geweest.

Jaaa ik weet dat zijn handtekening erop staat. Maar hij heeft er geen kilometer mee gereden.
Fir3flydonderdag 16 november 2017 @ 19:54
Leuk voor Hartley, hij heeft het verdiend.
DutchTraindonderdag 16 november 2017 @ 21:47
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:43 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Nice. Ik zoek nog zo'n Red Bull. Iemand een idee waar je dat spul tegen een mooie prijs kunt kopen?
Naast de eigen websites ook bij Puma op de website en in de outletstores. Bij die in Rosada regelmatig shirts, jassen en schoenen van Ferrari, RBR en AMG in de aanbieding.
En anders in februari naar de F1 test, daar staan ook altijd wat Engelsen de collectie van vorig jaar te verkopen.
Whiskers2009vrijdag 17 november 2017 @ 11:20
James Allen: Lewis Hamilton indentifies the driver most likely to take his F1 crown:
https://www.jamesallenonf(...)o-take-his-f1-crown/
nils7vrijdag 17 november 2017 @ 11:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2017 11:20 schreef Whiskers2009 het volgende:
James Allen: Lewis Hamilton indentifies the driver most likely to take his F1 crown:
https://www.jamesallenonf(...)o-take-his-f1-crown/
Ricciardo?
Nattekatvrijdag 17 november 2017 @ 11:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 11:27 schreef nils7 het volgende:

[..]

Ricciardo?
Stroll.
Weltschmerzvrijdag 17 november 2017 @ 11:48
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2017 11:20 schreef Whiskers2009 het volgende:
James Allen: Lewis Hamilton indentifies the driver most likely to take his F1 crown:
https://www.jamesallenonf(...)o-take-his-f1-crown/
quote:
I saw it clearly in 1991/92 with Senna when he clocked Michael Schumacher. He couldn’t help clocking him, to be fair, as Schumacher made it his business to get in Senna’s face from the early stages of his F1 career.
En in wiens face ging Verstappen ook alweer zitten? Die negeert Hamilton gewoon, het is Hamilton die Verstappen aandacht geeft, maar Verstappen ziet gewoon een hele snelle Mercedes.
SnowOokamivrijdag 17 november 2017 @ 12:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2017 11:32 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Stroll.
Stroll wordt volgend jaar (door wie Massa dan ook vervangen wordt) gewoon gedeclasseerd.
Nattekatvrijdag 17 november 2017 @ 12:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 12:03 schreef SnowOokami het volgende:

[..]

Stroll wordt volgend jaar (door wie Massa dan ook vervangen wordt) gewoon gedeclasseerd.
Door iemand die al 10 jaar geen race gereden heeft en een kreupele arm heeft?
Door iemand die nooit echt goed is geweest?

Massa was imo de beste kandidaat.
SnowOokamivrijdag 17 november 2017 @ 12:29
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2017 12:17 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Door iemand die al 10 jaar geen race gereden heeft en een kreupele arm heeft?
Door iemand die nooit echt goed is geweest?

Massa was imo de beste kandidaat.
Kvyat :P The Torpedo 2.
THEFXRvrijdag 17 november 2017 @ 15:43
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2017 12:17 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Door iemand die al 10 jaar geen race gereden heeft en een kreupele arm heeft?
Door iemand die nooit echt goed is geweest?

Massa was imo de beste kandidaat.
voor zijn crash reed Kubica iedereen zoek, slecht geheugen heb je.
Nattekatvrijdag 17 november 2017 @ 15:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:43 schreef THEFXR het volgende:

[..]

voor zijn crash reed Kubica iedereen zoek, slecht geheugen heb je.
Ja, 10 jaar geleden. Schumacher reed Rosberg ook niet zoek bij zijn rentree.
THEFXRvrijdag 17 november 2017 @ 15:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:46 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ja, 10 jaar geleden. Schumacher reed Rosberg ook niet zoek bij zijn rentree.
het heeft echt niks met schumacher te maken
Nattekatvrijdag 17 november 2017 @ 15:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:47 schreef THEFXR het volgende:

[..]

het heeft echt niks met schumacher te maken
Niet? Schumacher is in de drie jaar bij Mercedes geen moment meer op z'n niveau van 2006 geweest en jij verwacht dat iemand die al veel langer dan dat afwezig is zomaar in kan stappen en iedereen het leven zuur maakt?

Kubica is verleden tijd, over en uit.
THEFXRvrijdag 17 november 2017 @ 15:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:50 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Niet? Schumacher is in de drie jaar bij Mercedes geen moment meer op z'n niveau van 2006 geweest en jij verwacht dat iemand die al veel langer dan dat afwezig is zomaar in kan stappen en iedereen het leven zuur maakt?

Kubica is verleden tijd, over en uit.
er is echt niks van data wat jouw visie ondersteund.
Nattekatvrijdag 17 november 2017 @ 15:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:52 schreef THEFXR het volgende:

[..]

er is echt niks van data wat jouw visie ondersteund.
Het feit dat hij alleen op de baan in een racesimulatie al tekort komt gemist?

Je kan niet na bijna 10 jaar zomaar weer in die wagen stappen op je oude niveau, echt niet. Zet het nou maar uit je hoofd, Kubica zal - in het onwaarschijnlijke geval dat ie terugkeert - nooit het niveau van Massa kunnen overtreffen.
THEFXRvrijdag 17 november 2017 @ 15:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:53 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Het feit dat hij alleen op de baan in een racesimulatie al tekort komt gemist?

Je kan niet na bijna 10 jaar zomaar weer in die wagen stappen op je oude niveau, echt niet. Zet het nou maar uit je hoofd, Kubica zal - in het onwaarschijnlijke geval dat ie terugkeert - nooit het niveau van Massa kunnen overtreffen.
het is 7 jaar geleden, niet overdrijven!
Nattekatvrijdag 17 november 2017 @ 15:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:55 schreef THEFXR het volgende:

[..]

het is 7 jaar geleden, niet overdrijven!
Zelfde verhaal.
BadderHaringvrijdag 17 november 2017 @ 15:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:53 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Het feit dat hij alleen op de baan in een racesimulatie al tekort komt gemist?

Je kan niet na bijna 10 jaar zomaar weer in die wagen stappen op je oude niveau, echt niet. Zet het nou maar uit je hoofd, Kubica zal - in het onwaarschijnlijke geval dat ie terugkeert - nooit het niveau van Massa kunnen overtreffen.
Daarbij, er zijn zoveel top talenten die een kans verdienen. Leuk dat ze hun gehandicapten-quotum een beetje omhoog willen brengen binnen het bedrijf, maar neem dan een pitspoes met één arm in dienst.
bloodymary1vrijdag 17 november 2017 @ 15:58
Ik begrijp ook niet goed waarom Kubica nog zo in beeld is.
BadderHaringvrijdag 17 november 2017 @ 16:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:58 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik begrijp ook niet goed waarom Kubica nog zo in beeld is.
Gunfactor. En waarschijnlijk rijdt hij voor een appel en een ei.
Metalfreakvrijdag 17 november 2017 @ 16:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 16:01 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Gunfactor. En waarschijnlijk rijdt hij voor een appel en een ei.
En wat dacht je van de extra media-aandacht die je door zoiets krijgt met de bijbehorende exposure en daardoor reclameinkomsten?
Weltschmerzvrijdag 17 november 2017 @ 17:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:43 schreef THEFXR het volgende:

[..]

voor zijn crash reed Kubica iedereen zoek, slecht geheugen heb je.
Neuh, goede coureur was hij, maar geen absolute top.
BadderHaringvrijdag 17 november 2017 @ 17:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 17:13 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Neuh, goede coureur was hij, maar geen absolute top.
Zo gaat dat met bovengemiddelde sporters die geblesseerd raken. Elke maand dat ze niet sporten worden hun voormalige prestaties legendarischer.
fathankvrijdag 17 november 2017 @ 18:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 12:03 schreef SnowOokami het volgende:

[..]

Stroll wordt volgend jaar (door wie Massa dan ook vervangen wordt) gewoon gedeclasseerd.
Als die lamme competitief is stop ik met kijken. Dan is de F1 echt kapot.
Nattekatvrijdag 17 november 2017 @ 18:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 17:20 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Zo gaat dat met bovengemiddelde sporters die geblesseerd raken. Elke maand dat ze niet sporten worden hun voormalige prestaties legendarischer.
Bianchi is dus het talent van zijn generatie over x jaar.
trein2000vrijdag 17 november 2017 @ 18:48
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2017 18:32 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Bianchi is dus het talent van zijn generatie over x jaar.
Waarschijnlijk wel ja.
trein2000vrijdag 17 november 2017 @ 18:48
Dicht