abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 12 november 2017 @ 20:02:42 #1
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_175028003
registreer om deze reclame te verbergen
UxUie0x.gif
Komende zondag wordt de Grand Prix van Brazilië verreden. Zoals gebruikelijk vindt de race plaats in de miljoenenstad Sao Paolo, op een circuit dat nog altijd het meeste bekend is onder diens vroegere naam: het Autódromo Interlagos. Het complex werd echter reeds in 1985 omgedoopt tot José Carlos Pace, als eerbetoon naar de in Sao Paolo geboren racecoureur. De relatief onbekende Pace - ook meervoudige kampioenen Emerson Fittipaldi en Ayrton Senna werden geboren in Sao Paolo - wint in zijn loopbaan slechts één Grand Prix, maar doet dat uitgerekend op Interlagos (1975). Twee jaar na Pace's bejubelde zege komt de Hollywoodfilm Bobby Deerfield uit. De titelrol in de racefilm wordt gespeeld door Al Pacino maar de racescenes neemt Pace voor zijn rekening. Enkele maanden na de opnames vliegt de coureur als passagier mee met een klein vliegtuig. Het toestel raakt in de problemen door zwaar weer, de piloot verliest de controle, en het vliegtuig slaat te pletter tegen een heuvelwand. De populaire Carlos Pace sterft op 32-jarige leeftijd.

Het Autódromo Interlagos wordt in 1940 geopend maar het zal nog tot 1972 duren voordat de Formule 1 het circuit voor het eerst aan doet. Brabham-coureur Carlos Reutemann wint vóór Ronnie Peterson en thuisfavoriet Wilson Fittipaldi de niet voor het WK meetellende race. Een aantal jaren later maakt het grondeffect zijn opkomst in de Formule 1. Het is een techniek waarbij neerwaartse druk wordt gegenereerd door gebruik te maken van de luchtstroming onder de wagens. Interlagos is daar echter volkomen ongeschikt voor door het veel te hobbelige asfalt. De wagens zijn nauwelijks te controleren, het gevaar neemt toe, en dus verkast de Braziliaanse GP mede daardoor naar het circuit van Jacarepaguá in Rio de Janeiro. Interlagos wordt ondertussen grondig verbouwd waarbij de baan bijna wordt gehalveerd. In 1990 komt de Formule 1 na tien jaar afwezigheid eindelijk weer terug in Sao Paolo om er vervolgens nooit meer weg te gaan.

Het Autódromo José Carlos Pace is in diens huidige vorm 4,3 kilometer lang en kent de nodige hoogteverschillen. Meest opvallende aan het circuit is dat de coureurs tegen de klok in rijden, terwijl veruit de meeste circuits juist met de klok mee gaan. Dit houdt in dat de 71-ronden durende race een zware belasting is voor de nekspieren van de coureurs. De meeste van de in totaal vijftien bochten zitten in de middelste en langzaamste sector van de baan. Inhalen is op het circuit niet eenvoudig, de beste plek hiervoor is de 'Senna S' die aan het einde van het langste rechte stuk zit. In de loop der jaren lieten landgenoten de lokale bevolking flink juichen. Los van de zege van naamgever Pace, wisten Emerson Fittipaldi, Ayrton Senna en Felipe Massa ieder tweemaal te winnen. Laatstgenoemde bracht in 2008 miljoenen Brazilianen in vervoering toen hij zegevierend over de finish kwam. Ongeveer een halve minuut lang dacht Massa dat hij zojuist wereldkampioen was geworden, maar Lewis Hamilton gooide tijdens de laatste kilometer van het jaar nog roet in het eten.

Met het kampioenschap al beslist in Mexico, gaan alle ogen nu richting Max Verstappen. Vorig jaar reed Max Verstappen hier een geweldige inhaalrace door zichzelf in de stromende regen van een 16e naar 3e plek te rijden in slechts 14 ronden, tot groot genoegen van de Braziliaanse fans die al uren in de regen stonden te wachten door de constante rode vlaggen, als ook de thuiskijkers die konden genieten van het gemak waarmee hij grip leek te vinden. Ook dit jaar is de kans op regen weer aanwezig en met de Red Bull auto de afgelopen races in top conditie, maakt Verstappen een hele goede kans om weer een goede show weg te geven op dit circuit.

WQvHu6u.png
8WUQFnh.png
Bron: Fédération Internationale de l'Automobile & Pirelli Motorsport

zzCSEQU.png
ED8C7ut.jpg

p7Qehsr.png
D1Tn8Fh.png

a2mhDfG.png
JL4Rb6n.jpg

7Z84nZO.png
f1stats.php

FMGUhyx.png
LCU3cn7.png
Actueel weer São Paulo

tegel.jpg
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  zondag 12 november 2017 @ 20:02:57 #2
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_175028017
Gewoon nog maar één race dit jaar ;( godverdomme ;(
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  zondag 12 november 2017 @ 20:03:40 #3
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_175028047
Esteban-Ocon-and-Max-Verstappen.jpg?resize=430%2C287

BFF
Feyenoord!!! * Barça
pi_175028053
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:02 schreef motorbloempje het volgende:
Gewoon nog maar één race dit jaar ;( godverdomme ;(
:(
pi_175028057
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:02 schreef motorbloempje het volgende:
Gewoon nog maar één race dit jaar ;( godverdomme ;(
Dat wordt weer afkicken ;(
pi_175028129
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 20:01 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Ja hoor. Google maar gewoon op Vertsappen en Ocon. Ie ook de uitspraken van Ocon toen hij net de F1 in kwam en nu soms nog.
Ik mag hem niet, jullie mogen er uiteraard anders over denken.
Ja ik zat al te zoeken. Een bloemlezing van dingen die ik tegenkom, waar ik weinig negativiteit in kan vinden.
quote:
Over Verstappen is Ocon erg positief en de Fransman kijkt uit naar een nieuw duel met Max ‘’Hij doet het heel erg goed. Ik heb heb nooit aan hem getwijfeld en hij verdient dit gewoon. Dat Max nu zo goed presteert op de baan, is ook goed voor jonge coureurs. Die krijgen dan misschien ook eerder een kans in de Formule 1, want leeftijd doet er niet toe.’’

Daarnaast vertelde Ocon dat hij Max vaak tegenkomt tijdens de races. ‘’Dan gaan we goed met elkaar om. Vroeger was dat wel anders. Dan zei hij tijdens het seizoen niets tegen je en leek het alsof hij je haatte. Maar aan het einde van dat seizoen was dan alles vergeven en vergeten. Nu is het goed tussen ons, maar we rijden nu natuurlijk niet tegen elkaar. Ik heb wel tegen hem gezegd dat ik er aan kom. Daarop heb ik nog geen antwoord van hem gekregen.’’
quote:
“Ik wil wereldkampioen worden”, antwoordde de 20-jarige Ocon tegenover het Amerikaanse Racer op de vraag of het zijn doel is om uiteindelijk met Mercedes de titel te pakken. “Ik weet niet waar ik in de toekomst zal rijden, dus dat is het enige wat ik op dit moment kan zeggen. Dat is wat ik wil worden. En ik zou graag in net zo'n goede auto als Max rijden en weer met hem in gevecht gaan. Dat lijkt me leuk.”

“Ik wist van tevoren al wel dat hij het goed zou doen. Al wist niemand dat hij zó goed zou doen. Ik zou op een dag graag met hem om de wereldtitel strijden”, aldus Ocon, die dus wel verwacht had dat de Nederlander meteen van zich zou laten horen in de Formule 1. “Nee, ik was niet echt verrast", benadrukte Ocon. "Ik wist hij het goed zou doen bij Toro Rosso en nu beschikt hij over een auto waarmee hij het fantastisch kan gaan doen.” Gevraagd of het succes van Verstappen hem extra motiveert om zo snel mogelijk in een topauto te komen: “Ja, het is mijn doel om Max te verslaan.”
quote:
In een interview van het magazine F1 Racing kreeg Ocon de vraag of de rivaliteit tussen hem en Verstappen terug zal komen in de Formule 1. 'Natuurlijk. Onze banden hebben al eens kennisgemaakt. Ik wou dat we vaker zouden kunnen duelleren, maar op het moment rijdt hij veel verder vooraan dan ik. Desondanks is het mijn doel in de toekomst ook aan kop mee te strijden. Als we allebei vooraan meerijden, heb ik er niks op tegen om Verstappen het hoofd te bieden', begint de Fransman.

Vervolgens krijgt Ocon de vraag hoe het nou is om tegen Verstappen te racen. 'Hij is ijskoud, altijd al geweest. Bij het karten hebben we ook steeds geduelleerd en zijn daarbij vaak de baan uitgevlogen, nadat onze karts elkaar raakten. Als je tegen Max rijdt, moet je hard vechten. Je moet net zo onaangenaam rijden als hij zelf', aldus Ocon.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 12 november 2017 @ 20:06:49 #7
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_175028148
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:04 schreef F1gamer het volgende:

[..]

Dat wordt weer afkicken ;(
'Gelukkig' is er nog Formula E ;(
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  zondag 12 november 2017 @ 20:07:42 #8
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175028170
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 20:06 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Bemoei je met je eigen zaken overjrige haring
Nee, want als jullie dat in een openbaar topic doen, heb ik er ook last van. Doe dat lekker via DM ofzo. Kinderachtig gemiep.
  zondag 12 november 2017 @ 20:07:49 #9
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_175028176
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:06 schreef franklop het volgende:

[..]

Ja ik zat al te zoeken. Een bloemlezing van dingen die ik tegenkom, waar ik weinig negativiteit in kan vinden.

[..]


[..]


[..]

Weinig negativiteit? _O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_175028225
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 20:07 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Weinig negativiteit? _O-
Weet niet welk stuk jij leest dan? Enig stukje wat je negatief kan opvatten is dit;

quote:
Vroeger was dat wel anders. Dan zei hij tijdens het seizoen niets tegen je en leek het alsof hij je haatte. Maar aan het einde van dat seizoen was dan alles vergeven en vergeten
Maar zelfs dat eindigt hij op een positieve noot. Gezien hoe Max soms reageert geloof ik ook best wel dat het zo ging.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_175028246
full.png?nohitcount=1

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
pi_175028255
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:06 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

'Gelukkig' is er nog Formula E ;(
Denk dat ik in het totaal 10 minuten van m'n leven heb verspilt aan de Formule E... wat een gedrocht is dat.
pi_175028268
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef zoem het volgende:
[ afbeelding ]

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
Super Ultra Soft :Y
  zondag 12 november 2017 @ 20:12:12 #14
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_175028313
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:09 schreef franklop het volgende:

[..]

Weet niet welk stuk jij leest dan? Enig stukje wat je negatief kan opvatten is dit;

[..]

Maar zelfs dat eindigt hij op een positieve noot. Gezien hoe Max soms reageert geloof ik ook best wel dat het zo ging.
Ok joh. Kennelijk carriere van Max niet gevolgd. Niet zo raar. Maar dan weetje dus niet veel over Max en Ocon.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 12 november 2017 @ 20:12:17 #15
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_175028314
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef SnowOokami het volgende:

[..]

Denk dat ik in het totaal 10 minuten van m'n leven heb verspilt aan de Formule E... wat een gedrocht is dat.
Alle seizoenen gezien. Is best vermakelijk :)
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
pi_175028327
Ze zouden de banden beter herindexeren, want straks hebben we 10 gradaties soft, 1 gradatie medium en 1 variant hard.
pi_175028328
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef zoem het volgende:
[ afbeelding ]

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
Gewoon Soft, Medium en Hard. Pirelli geeft per GP aan de team aan hoe zacht elke soort is.
  zondag 12 november 2017 @ 20:12:38 #18
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_175028330
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 20:07 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Weinig negativiteit? _O-
Ja, wel een gezonde rivaliteit, maar da's logisch
Feyenoord!!! * Barça
pi_175028351
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:06 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

'Gelukkig' is er nog Formula E ;(
ooit een leuke race van gezien
pi_175028363
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 20:12 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Ok joh. Kennelijk carriere van Max niet gevolgd. Niet zo raar. Maar dan weetje dus niet veel over Max en Ocon.
_O-

Laat ik er verder niet op ingaan. Vroeg netjes om wat voorbeelden, maar buiten wat gezonde rivaliteit kom ik niks tegen.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_175028372
Ben blij dat we seizoen 2017 over 2 weken mogen afsluiten, wat een treurnis vandaag zeg. Dat het gevecht met massa en de twee andere auto op het einde het hoogtepunt was, zegt wel genoeg. :Z
pi_175028393
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:13 schreef MakkieR het volgende:
Ben blij dat we seizoen 2017 over 2 weken mogen afsluiten, wat een treurnis vandaag zeg. Dat het gevecht met massa en de twee andere auto op het einde het hoogtepunt was, zegt wel genoeg. :Z
En dan zat Alonso er al hele race achter zo'n beetje. Heeft weinig kunnen proberen
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_175028422
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:12 schreef zoem het volgende:
Ze zouden de banden beter herindexeren, want straks hebben we 10 gradaties soft, 1 gradatie medium en 1 variant hard.
hard is een beetje nutteloos geworden dit jaar
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_175028440
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:13 schreef franklop het volgende:

[..]

_O-

Laat ik er verder niet op ingaan. Vroeg netjes om wat voorbeelden, maar buiten wat gezonde rivaliteit kom ik niks tegen.
Ocon heeft zich meerdermalen negatief uitgelaten over Max, maar dat is zijn goedrecht.
Hij vond de stijl van Max te agressief, en keek niet uit naar opnieuw de strijd met hem aan te gaan.

Iets in die strekking was het volgens mij.
pi_175028457
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:14 schreef franklop het volgende:

[..]

En dan zat Alonso er al hele race achter zo'n beetje. Heeft weinig kunnen proberen
Die Honda ziet er best goed uit nu, mist topsnelheid maar de betrouwbaarheid zit wel snor. Begreep helaas wel dat de teams (STR en McLaren) nog niet met de nieuwe motoren mogen testen.
Honda heeft sowieso al een spec 4 gebouwd, maar die is dus nog niet in een auto getest.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')