abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175045604
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 15:08 schreef hoechst het volgende:

[..]

Ja oke jij bent een vrouw.... dan is het misschien anders.
Nee dat is bij mannen ook zo
  maandag 13 november 2017 @ 15:56:58 #127
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175045612
Ik ben wel benieuwd hoeveel mensen hier straks tegen een dikke midlife crisis aanlopen
pi_175048988
quote:
9s.gif Op zondag 12 november 2017 10:59 schreef Hyaenidae het volgende:
Vaak heeft het met werk te maken.
Als je na je opleiding elke week 40 uur in hetzelfde muffe kantoor moet zitten raak je vanzelf afgestompt en zuigt het je hele levenslust weg. Doordeweeks heb je enkel nog tijd om te eten en wat tv te kijken op de bank voordat de volgende trieste dag weer begint. In het donker weg, in het donker weer thuis. #kutleef
Dit. Dit is het voor het grootste gedeelte gegarandeerd.
  maandag 13 november 2017 @ 18:56:21 #129
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175049197
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 18:46 schreef Maharajah het volgende:

[..]

Dit. Dit is het voor het grootste gedeelte gegarandeerd.
Misschien moet je een baan zoeken waar je wel plezier in hebt.
pi_175049495
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 13:14 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Het is maar aan wie je boodschap hebt natuurlijk
ik maakte n grapje :6
compact en kleverig.
pi_175049586
0-8 was ik vooral bezig met opgevoed worden. 8-12 met kennis nemen van wat volwassenen doen en eerste vriendinnetjes. 12-14 brugklas en ontdekken van seksualiteit. 14-21zwaar seksueel actief en zuipen en uitgaan, veel vriendinnetjes, ruzies, paar keer opgepakt, zuipvakanties, gekke dingen. 21-28 (heden) blij met stabiliteit in werk en financiele hoogtij. Veel reizen. Ik zou dan zogenaamd saai zijn maar heb de tijd van mijn leven in deze leeftijdsfase. En dat had ik ook in alle vorige levensfases. Ben blij dat ik niet meer zo gek hoef te doen als in 14-21 want dat trek ik fysiek niet echt meer. Ik beschouw mijn leven absoluut niet als infekakt maar als ideaal voor mijn levensfase. Misschien zou het anders zijn als ik forever-alone was maar geniet nu meer van andere dingen en van mijn vriendin en goede tijden met familie en vrienden.
Dus.
pi_175049593
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 09:41 schreef Hexagon het volgende:
Wel weer typisch FOK. Lekker over TS heenvallen om je ingekakte leven goed te praten. :')

Want als je 25+ bent kun je alleen nog maar op de bank hangen en Netflix kijken. :')
Dat komt natuurlijk gewoon omdat deze hele forum vol zit met karakterloze grijze muizen die exact het saaie leven hebben dat TS beschrijft. Een soort pijnlijke spiegel dat men wordt voorgehouden waardoor iedereen in de verdediging schiet.
  maandag 13 november 2017 @ 20:53:09 #133
36461 Joppy
geen colaboy
pi_175052496
Ik begrijp TS heel goed. Alleen kunnen hier een hoop mensen niet goed lezen. Het gaat TS helemaal niet persé om het zuipen of feesten.

Het gaat om het feit dat sommige mensen de neiging hebben zich uit het sociale leven terug te trekken zodra ze eenmaal zijn gesetteld. Dat ze hun vrienden niet meer opzoeken, tenzij er anderhalve maand vooraf een afspraak wordt gemaakt. Dat er geen ruimte is voor wat spontaniteit. En dat kan ook gewoon een spelletje catan/risk zijn, of een bbq'tje als t onverwacht mooi weer is, of een potje voetbal kijken etc...Gewoon dingen dingen doen met vrienden. Er hoeft niet niet altijd gezopen te worden.

Uiteindelijk moet iedereen doen waar die zich lekker bij voelt. Maar het is jammer om te merken dat sommige vrienden schijnbaar geen zin meer om om te gaan met hun (jeugd)vrienden. Typisch genoeg zijn dat nou net de mensen die het eerst allemaal niet gek genoeg kon. En eenmaal een partner en gesetteld en het is allemaal over, een soort van alles of niks. Alsof hun eerdere sociale leven alleen draaide om het zsm vinden van een partner en niet om de vrienden waar ze mee omgingen.

Ik heb gelukkig ook nog genoeg vrienden, van begin tot halverwege dertig, die nog vaak genoeg zin hebben om gewoon met elkaar iets leuks te doen. Dit waren overigens nooit de meest wilde types, maar altijd al wat meer gematigd. Deze groep varieert van getrouwd met kinderen tot verstokt vrijgezel en alles er tussenin. En nee, niet iedereen kan altijd of heeft altijd overal zin in, en dat is ook helemaal niet erg.
Let the beat control your body!
pi_175052981
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 15:25 schreef Lokasenna het volgende:
Ik heb eigenlijk ook maar weinig interesse om van alles te doen wat buiten mijn comfortzone ligt, moet mezelf daar echt toe dwingen en geniet er vaak niet eens echt van. En ik ben nog niet eens oud. Ik begrijp dat het voor sommige mensen leuk is om steeds weer nieuwe dingen of sensatie op te zoeken, maar anderen hebben daar minder behoefte aan, of er minder energie voor.
Inderdaad, genoeg mensen die er helemaal niet gelukkig van worden.

Maar goed, ik denk dat TS bedoelt dat sommige mensen hun passies niet meer volgen. Dan kan het voor buitenstaander overkomen alsof die mensen levenloos door het leven gaan. Of dat daadwerkelijk zo is, is echter moeilijk te beoordelen.

edit: Overigens hebben geen van mijn vrienden kinderen of dat ze onder het plak zitten. Kan me dus ook niet echt voorstellen hoe dat dan is. :o
ROBODEMONS..................|:(
pi_175053428
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 13:03 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Het topic gaat vooral om mensen die eigenlijk gewoon niks interessants meer doen en nergens zin meer in hebben. Lijkt me een tamelijk troosteloos leven eigenlijk.
Dat snap ik, maar ik snap niet dat je je er zo aan kunt storen als je er zelf geen last van hebt.

Mij lijkt ook dat een levenslustig persoon zich automatisch onttrekt aan de zombies. Is een logisch proces door wel dingen te ondernemen namelijk.
pi_175053585
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 10:52 schreef Astr0b het volgende:
Ik nader nu de 26 en het valt me op dat zo ontzettend veel mensen ontiegelijk saai zijn (geworden). Mensen die vroeger elk weekend in waren voor iets leuks, zitten nu zaterdag saai thuis op de bank. Soms gigantisch onder de plak (komen ze eindelijk eens op een feestje, zitten ze vervolgens de hele avond naast elkaar) maar ook vaak 'geen zin'.

Ik heb het niet over elk weekend ouderwets de kroeg in, die fase ben ik ook wel voorbij. Maar de 'zin in het leven' ontbreekt compleet bij deze mensen. Weinig interesse in de wereld wat buiten hun comfort zone ligt. Geen ambitie, geen drijfveren, geen dromen. Ze vinden het wel prima als ze de rest van hun leven op 30 kilometer per uur door hobbelen. Je ziet dat de sociale kring van deze mensen ook steeds kleiner wordt.

Waarom klaag ik erover? Het valt me op en ik zie het ook gebeuren bij mensen waar ik mee omga. Dat vind ik toch erg jammer. Vooral als er er zo veel potentie in het leven zit. Natuurlijk ligt het er maar net aan met wie je omgaat, maar dit is zeker niet enkel mijn bubbel.

tl;dr mensen die hun levenslust verliezen. :'(

Zijn er meer mensen die dit ook zo ervaren?
Volgens mij ben jij gewoon hartstikke saai. Met je hippie reisjes en techno feestjes.
  maandag 13 november 2017 @ 21:40:35 #137
36461 Joppy
geen colaboy
pi_175054098
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 21:21 schreef Chai het volgende:

[..]

Dat snap ik, maar ik snap niet dat je je er zo aan kunt storen als je er zelf geen last van hebt.

Mij lijkt ook dat een levenslustig persoon zich automatisch onttrekt aan de zombies. Is een logisch proces door wel dingen te ondernemen namelijk.
Ik heb er wel last van, in de zin dat ik het jammer vind dat ik sommige vrienden niet meer zo vaak spreek/zie omdat ze nooit meer ergens zin in hebben.
Let the beat control your body!
pi_175054783
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 21:40 schreef Joppy het volgende:

[..]

Ik heb er wel last van, in de zin dat ik het jammer vind dat ik sommige vrienden niet meer zo vaak spreek/zie omdat ze nooit meer ergens zin in hebben.
Ik kan t me wel voorstellen. Je kunt er van vinden wat je wil maar als iemand een relatie aangaat vervangt de tijd van "die ander" in de meeste gevallen de tijd die men met jou doorbrengt. Als die ander wat heeft (ziekte bv) dan kost dat meer prioriteit / tijd, kinderen erbij.. nog meer tijd. En dan heb je overdag je collegas en de rest van de tijd je relatie en evt je kinderen en dan heb je je dagdelen wel vol met iedereen zitten.

Als vrijgezel kijk je heel anders tegen de wereld aan en heb je vaak teveel tijd om handen. Sommigen "snakken" er dan naar om die tijd met anderen door te brengen maar in een relatie + werk ben je verzadigd en heb je soms weleens behoefte om een avond helemaal niets te hoeven of wat extra tijd in dingen te steken die blijven liggen. Spontaan even bij vrienden langsgaan zit er vaak niet in. Het kan wel maar dan kom je thuis en zit je vrouw teleurgesteld op de bank omdat ze als verassing een restaurant geboekt had om iets te vieren en jij vergat t een dag van te voren aan te geven (=teleurstelling). Je moet met ieders agenda en alles rekening houden. Dus daarom is een week van te voren plannen nooit een overbodige luxe in een relatie. Als je vrijgezel bent pak je de telefoon op en sta je binnen 30 minuten bij de ander voor de deur.

Dus het is een beetje een "clash of worlds". En het is mooi dat sommigen zo nu en dan nog dingen willen organiseren met oude jeugdvrienden, als men er lol in heeft en dat wil doen is men daar vrij in.

[ Bericht 3% gewijzigd door Beathoven op 13-11-2017 22:13:13 ]
pi_175055041
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 20:53 schreef Joppy het volgende:
Ik begrijp TS heel goed. Alleen kunnen hier een hoop mensen niet goed lezen. Het gaat TS helemaal niet persé om het zuipen of feesten.

Het gaat om het feit dat sommige mensen de neiging hebben zich uit het sociale leven terug te trekken zodra ze eenmaal zijn gesetteld. Dat ze hun vrienden niet meer opzoeken, tenzij er anderhalve maand vooraf een afspraak wordt gemaakt. Dat er geen ruimte is voor wat spontaniteit. En dat kan ook gewoon een spelletje catan/risk zijn, of een bbq'tje als t onverwacht mooi weer is, of een potje voetbal kijken etc...Gewoon dingen dingen doen met vrienden. Er hoeft niet niet altijd gezopen te worden.

Uiteindelijk moet iedereen doen waar die zich lekker bij voelt. Maar het is jammer om te merken dat sommige vrienden schijnbaar geen zin meer om om te gaan met hun (jeugd)vrienden. Typisch genoeg zijn dat nou net de mensen die het eerst allemaal niet gek genoeg kon. En eenmaal een partner en gesetteld en het is allemaal over, een soort van alles of niks. Alsof hun eerdere sociale leven alleen draaide om het zsm vinden van een partner en niet om de vrienden waar ze mee omgingen.

Ik heb gelukkig ook nog genoeg vrienden, van begin tot halverwege dertig, die nog vaak genoeg zin hebben om gewoon met elkaar iets leuks te doen. Dit waren overigens nooit de meest wilde types, maar altijd al wat meer gematigd. Deze groep varieert van getrouwd met kinderen tot verstokt vrijgezel en alles er tussenin. En nee, niet iedereen kan altijd of heeft altijd overal zin in, en dat is ook helemaal niet erg.
Zijn er hier ook een hoop die sociaal gestoord zijn en überhaupt geen sociale contacten hebben.
I got two dudes that turned into raspberry slushy and flushed down my toilet. I can't even take a proper dump in there.
  maandag 13 november 2017 @ 22:30:02 #140
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175055954
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 21:21 schreef Chai het volgende:

[..]

Dat snap ik, maar ik snap niet dat je je er zo aan kunt storen als je er zelf geen last van hebt.

Mij lijkt ook dat een levenslustig persoon zich automatisch onttrekt aan de zombies. Is een logisch proces door wel dingen te ondernemen namelijk.
Ik stoor me er ook niet aan. Ik vind het alleen nogal een onbegrijpelijke houding.

Vaak komen die mensen zichzelf ook tegen. Het begrip midlife crisis bestaat niet voor niets.
  maandag 13 november 2017 @ 22:31:33 #141
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175055993
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:01 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Ik kan t me wel voorstellen. Je kunt er van vinden wat je wil maar als iemand een relatie aangaat vervangt de tijd van "die ander" in de meeste gevallen de tijd die men met jou doorbrengt. Als die ander wat heeft (ziekte bv) dan kost dat meer prioriteit / tijd, kinderen erbij.. nog meer tijd. En dan heb je overdag je collegas en de rest van de tijd je relatie en evt je kinderen en dan heb je je dagdelen wel vol met iedereen zitten.

Als vrijgezel kijk je heel anders tegen de wereld aan en heb je vaak teveel tijd om handen. Sommigen "snakken" er dan naar om die tijd met anderen door te brengen maar in een relatie + werk ben je verzadigd en heb je soms weleens behoefte om een avond helemaal niets te hoeven of wat extra tijd in dingen te steken die blijven liggen. Spontaan even bij vrienden langsgaan zit er vaak niet in. Het kan wel maar dan kom je thuis en zit je vrouw teleurgesteld op de bank omdat ze als verassing een restaurant geboekt had om iets te vieren en jij vergat t een dag van te voren aan te geven (=teleurstelling). Je moet met ieders agenda en alles rekening houden. Dus daarom is een week van te voren plannen nooit een overbodige luxe in een relatie. Als je vrijgezel bent pak je de telefoon op en sta je binnen 30 minuten bij de ander voor de deur.

Dus het is een beetje een "clash of worlds". En het is mooi dat sommigen zo nu en dan nog dingen willen organiseren met oude jeugdvrienden, als men er lol in heeft en dat wil doen is men daar vrij in.
Dat zijn wel veel woorden om te omschrijven dat je onder de plak zit.
  maandag 13 november 2017 @ 22:33:51 #142
36461 Joppy
geen colaboy
pi_175056090
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:01 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Ik kan t me wel voorstellen. Je kunt er van vinden wat je wil maar als iemand een relatie aangaat vervangt de tijd van "die ander" in de meeste gevallen de tijd die men met jou doorbrengt. Als die ander wat heeft (ziekte bv) dan kost dat meer prioriteit / tijd, kinderen erbij.. nog meer tijd. En dan heb je overdag je collegas en de rest van de tijd je relatie en evt je kinderen en dan heb je je dagdelen wel vol met iedereen zitten.

Als vrijgezel kijk je heel anders tegen de wereld aan en heb je vaak teveel tijd om handen. Sommigen "snakken" er dan naar om die tijd met anderen door te brengen maar in een relatie + werk ben je verzadigd en heb je soms weleens behoefte om een avond helemaal niets te hoeven of wat extra tijd in dingen te steken die blijven liggen. Spontaan even bij vrienden langsgaan zit er vaak niet in. Het kan wel maar dan kom je thuis en zit je vrouw teleurgesteld omdat ze als verassing een restaurant geboekt had om iets te vieren. Je moet met ieders agenda en alles rekening houden.

Dus het is een beetje een "clash of worlds". En het is mooi dat sommigen zo nu en dan nog dingen willen organiseren met oude jeugdvrienden, als men er lol in heeft en dat wil doen is men daar vrij in.
Het heeft niks met vrijgezel of niet te maken. In mijn huidige vriendenkring hebben de meeste een relatie en veel ook kinderen en iedereen een drukke baan. En toch worden er regelmatig leuke dingen gedaan met vrienden.
Natuurlijk hoeft niet iedereen altijd overal bij aanwezig te zijn en er is alle begrip als je andere dingen te doen heb of er een keertje geen zin in hebt.
Let the beat control your body!
pi_175056232
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:33 schreef Joppy het volgende:

[..]

Het heeft niks met vrijgezel of niet te maken. In mijn huidige vriendenkring hebben de meeste een relatie en veel ook kinderen en iedereen een drukke baan. En toch worden er regelmatig leuke dingen gedaan met vrienden.
Natuurlijk hoeft niet iedereen altijd overal bij aanwezig te zijn en er is alle begrip als je andere dingen te doen heb of er een keertje geen zin in hebt.
Zoiets georganiseerds heeft imho een beetje het karakter van een buurtvereniging, en als dat dan hetgeen is wat die zogenaamde lol in het leven moet brengen dan is dat ook behoorlijk karig.

quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 22:31 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Dat zijn wel veel woorden om te omschrijven dat je onder de plak zit.
Mijn vriendin is gelukkig erg makkelijk in dit soort dingen, ik sprak voornamelijk voor anderen.
  maandag 13 november 2017 @ 22:39:41 #144
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175056328
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:33 schreef Joppy het volgende:

[..]

Het heeft niks met vrijgezel of niet te maken. In mijn huidige vriendenkring hebben de meeste een relatie en veel ook kinderen en iedereen een drukke baan. En toch worden er regelmatig leuke dingen gedaan met vrienden.
Natuurlijk hoeft niet iedereen altijd overal bij aanwezig te zijn en er is alle begrip als je andere dingen te doen heb of er een keertje geen zin in hebt.
Idd, ik heb ook vrienden met kinderen. Het is wat moeilijker maar met een beetje slimheid lukt het ze gewoon een leuk leven te hebben.

Het probleem bij de groep waar TS het over heeft is dat ze doorgaans ook totaal niet meedenken. Alleen maar kijken naar wat niet kan of waar ze geen zin in hebben. Dan gebeurt er niks,
pi_175056364
Het gaat dan ook gewoon om prioriteiten, wie of wat vind je belangrijk in je leven en daar maak je dan ook tijd voor.

Sommige mensen leven hun relatie, laten alles en iedereen vallen. Onder de plak zitten of hoe je het ook noemen wil.

Anderen hebben of maken wel tijd voor je, ligt er maar net aan hoe het leven loopt. Komen er kinderen in het spel, dan vergeet het maar, alles bij elkaar hebben ze er dan een (leuke) dagtaak aan en verdwijn je zo goed als uit beeld.

Ps. Het staat er wat zwart-wit, maar hier komt het wel op neer.
pi_175056547
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 15:56 schreef Hexagon het volgende:
Ik ben wel benieuwd hoeveel mensen hier straks tegen een dikke midlife crisis aanlopen
Als je te vroeg in een relatie gestapt bent zul je dat wel hebben.
  maandag 13 november 2017 @ 22:55:14 #147
36461 Joppy
geen colaboy
pi_175056937
quote:
6s.gif Op maandag 13 november 2017 22:37 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Zoiets georganiseerds heeft imho een beetje het karakter van een buurtvereniging, en als dat dan hetgeen is wat die zogenaamde lol in het leven moet brengen dan is dat ook behoorlijk karig.
[
[..]
:D Waar haal jij hier uit dat het georganiseerd is?
Het kan zo simpel zijn als bijvoorbeeld even een appje in de groep gooien, "hey heeft iemand zin om vanavond een spelletje te doen?" Mensen die zin en tijd hebben sluiten aan. Daar hoef je niet een week vooraf een afspraak voor te maken.
Helaas was bij sommigen het antwoord vrijwel altijd nee en kwamen ze ook nooit met eigen initiatief om iets te ondernemen. En dan verdwijn je langzaam uit beeld.

En het zijn de kleine dingen die het leven leuk kunnen houden. Het hoeft niet allemaal wild en groots te zijn als je dertig voorbij bent, maar gewoon een beetje spontaniteit en flexibiliteit om regelmatig nog wat te ondernemen zonder dat je anderhalve maand vooraf alles moet vastleggen.
Let the beat control your body!
pi_175056945
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 22:40 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Het gaat dan ook gewoon om prioriteiten, wie of wat vind je belangrijk in je leven en daar maak je dan ook tijd voor.
Je denkt toch niet dat iemand die in een gezonde relatie zit jou op plaats 1 zet he, dan had hij beter met jou een homohuwelijk aan kunnen gaan :)

Het is niet alleen de vriendin / vrouw, het is ook de rest eromheen. Als je op een avond je schoonvader wil helpen dan moet dat kunnen. Dan mag jij je afgewezen voelen, maar zo draait de wereld.

quote:
Sommige mensen leven hun relatie, laten alles en iedereen vallen. Onder de plak zitten of hoe je het ook noemen wil.
Je mag het noemen hoe je het zelf het beste past, maar ik wil deze discussie nog weleens voeren als je zelf iemand ontmoet en evt. met kinderen erbij. Als ik werkloos zou zijn en een dik stempel in handen zou hebben voor mensen die voltijd werken dan begrijp je elkaar ook niet. Ja, hoe kan het dat deze mensen nauwelijks tijd hebben om te eten terwijl ik de hele dag wel kan gaan staan koken. Ik heb jouw kant van de medaille gezien, jij hebt de andere kant nog niet gezien. Ik heb er geen spijt van en ik heb ook geen saai leven. In je leven groei je, en als je van je 5e tot je 70e in de ballenbak wil spelen.. prima :)

quote:
Anderen hebben of maken wel tijd voor je, ligt er maar net aan hoe het leven loopt. Komen er kinderen in het spel, dan vergeet het maar, alles bij elkaar hebben ze er dan een (leuke) dagtaak aan en verdwijn je zo goed als uit beeld.

Ps. Het staat er wat zwart-wit, maar hier komt het wel op neer.
makkelijk gelul
  maandag 13 november 2017 @ 22:59:48 #149
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_175057105
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 22:44 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Als je te vroeg in een relatie gestapt bent zul je dat wel hebben.
Ook als je na je 25e nooit meer uit je comfortzone komt loop je een groot risico
  maandag 13 november 2017 @ 23:01:09 #150
36461 Joppy
geen colaboy
pi_175057148
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 22:39 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Idd, ik heb ook vrienden met kinderen. Het is wat moeilijker maar met een beetje slimheid lukt het ze gewoon een leuk leven te hebben.

Het probleem bij de groep waar TS het over heeft is dat ze doorgaans ook totaal niet meedenken. Alleen maar kijken naar wat niet kan of waar ze geen zin in hebben. Dan gebeurt er niks,
Idd, dat dus. Een negatieve basishouding tov sociale initiatieven.
Let the beat control your body!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')