abonnement Unibet Coolblue
pi_175001581
Ik ben bijna klaar met mijn studie strafrecht en de strafrechtadvocatuur is de enige functie die mij echt leuk lijkt binnen de juridische wereld. Echter is een plek als advocaat-stagiair binnen het strafrecht vrijwel onmogelijk om te vinden en de andere functies die voornamelijk bestaan uit het opstellen van (proces)stukken zonder dat je enig contact hebt met andere mensen lijkt mij dus helemaal niks. Voor mijn stage moest ik dit ook doen en hoewel ik een contract kreeg aangeboden met een salaris van 2500 euro met bijbehorende ambtenarencao heb ik het toch geweigerd waardoor ik nu in de bijstand zit.

Nu zag ik dat veel banken traineeships hebben en die slechts een WO opleiding als eis hebben. Zijn er mensen die ervaring hebben met dergelijke traineeships? Hoe streng is de selectie hiervoor?

En zijn er nog andere omscholingsmogelijkheden? Ik wil niet nog een studie doen maar een functie onder mijn niveau aannemen met doorgroeimogelijkheden en interne scholing lijkt mij ook wel wat.
  zaterdag 11 november 2017 @ 17:44:59 #2
401888 Nightquest777
The Wizard To Show The Way
pi_175002878
Ik kom alleen even langs om te zeggen dat ik het feit dat je in de bijstand zit terwijl je een contract hebt aangeboden gekregen echt walgelijk vind.

:W
Chaos is a ladder.
pi_175003030
Het laat sowieso wel zien dat je niet echt een topper bent, gemeentebaan (en die vervolgens met aardige voorwaarden weigeren) + nu weer in de bijstand. Je kan met een WO rechten, altijd wel iets vinden waardoor het geld op de plank komt (bijvoorbeeld een functie bij een bank). Je kiest nu een makkelijke weg omdat je waarschijnlijk niet onder je niveau wil werken.

Het feit dat je hier vraagt welke kant je op moet, bevestigd wel een beeld bij de studie Rechten, lekker algemeen en ik kijk wel wat ik doe.

WO traineeships bij multinationals zijn erg gewild. Je krijgt goede arbeidsvoorwaarden + mooie ontwikkelmogelijkheden en kansen + leuke functies. Je kan je dus voorstellen dat ze daar ook mensen kiezen met goede en interessante profielen. Te denken valt aan:

- Mensen met bijzondere prestaties op school of projecten / onderzoeken.
- Buitenlandse stage's.
- Leuke voor geschiedenis bij zelfde soort bedrijven.
- Ondernemerschap
- Besturen
- Een prettig en slim persoon, makkelijk in de omgang (teamplayer).
En het liefst een combinatie daarvan.

Als je denkt dat je dat bent, kom je er zeker voor in aanmerking. Zo niet, probeer een goed profiel te schrijven wat daar op lijkt. Het binnen komen is het belangrijkste, daarna gaat het vooral om jezelf verkopen (geldt overal).

Bij banken is het veel proces werk (het proces is heilig). Alles wordt vastgelegd. Binnen de bank kan je alle kanten op, omdat ze overal wel mee te maken hebben.

Je zou het ook is kunnen kijken naar ICT. Rechten komt in elk vakgebied wel voor, dus je kan altijd wel ergens aan de slag.
pi_175003504
quote:
Ik wil niet nog een studie doen maar een functie onder mijn niveau aannemen met doorgroeimogelijkheden en interne scholing lijkt mij ook wel wat.
Waarom denk je dat een traineeship bij een bank onder je niveau is?
  zaterdag 11 november 2017 @ 20:34:51 #5
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_175006596
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 16:54 schreef Rayden01 het volgende:
Zijn er mensen die ervaring hebben met dergelijke traineeships? Hoe streng is de selectie hiervoor?
Mijn toenmalige vriendin heeft zo'n traineeship gedaan.

Toendertijd (10 jaar terug) was het zo, dat ze je laten roteren over verschillende functies. Dan kun je een beetje wennen aan wat er zoal in het bankwezen gebeurd. Je gaat wel degelijk onder je niveau werken soms, bijv. creditcards verkopen. Desalniettemin, sommigen van het klasje hadden ook daar plezier in, en stroomden uit aan de consumer-kant. Vriendin is in staf-afdeling terechtgekomen.
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
pi_177491354


[ Bericht 50% gewijzigd door #ANONIEM op 27-02-2018 21:39:10 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')