abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_174960459
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 14:04 schreef Leandra het volgende:
Maar je hebt deze dus niet genomen TS? K&W / Studiowoning aangeboden gekregen, doen?
Nee viel toch tegen. Moest te veel aan gebeuren en irritant om naast een coffeeshop te wonen.
pi_174967745
Particulier zijn er vast ook wel studio's of kleine appartementen te vinden voor minder dan 700 euro, maar vaak is dat ook niet echt geweldig.

Zolang de schaarste van bouwgrond in stand gehouden wordt, blijven woningen schaars en duur. Gebieden met voldoende nieuwbouw zijn de wachtlijsten relatief kort en de huurprijzen laag. Zie het voorbeeld van Flevoland, waar buiten Almere in alle kernen het de vraag naar woningen veel lager is dan waar in de langetermijn plannen rekening mee is gehouden.
pi_174968665
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 20:41 schreef Ivo1985 het volgende:
Particulier zijn er vast ook wel studio's of kleine appartementen te vinden voor minder dan 700 euro, maar vaak is dat ook niet echt geweldig.

Weet je toevallig wat goede bronnen voor particuliere woningen in omgeving Gelderland of Utrecht? Het hoeft niet per se perfect te zijn, zolang het een zelfstandige woonruimte is en onder de 700 (:

quote:
Zolang de schaarste van bouwgrond in stand gehouden wordt, blijven woningen schaars en duur. Gebieden met voldoende nieuwbouw zijn de wachtlijsten relatief kort en de huurprijzen laag.

Wordt dat bewust gedaan, of is dat een onbedoeld gevolg van iets?

quote:
Zie het voorbeeld van Flevoland, waar buiten Almere in alle kernen het de vraag naar woningen veel lager is dan waar in de langetermijn plannen rekening mee is gehouden.
Dat klinkt ook wel interessant. Het is dat ik nu ivm verplichtingen zit in deze regio, maar wellicht een optie voor in de toekomst.
pi_175040207
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
11s.gif Op donderdag 9 november 2017 13:57 schreef ikbengeenlepel het volgende:

[..]

Bizar wel. Snap niet waarom er niet gewoon meer huizen worden gebouwd als er zo gestoord veel vraag is (tenzij dat al gebeurd maar het gewoon lang duurt of ruimtegebrek misschien?)
Het kan eigenlijk, in en rond de grote steden helemaal niet voor dat geld. De grond is, economisch, veel meer waard. Gemeenten verkopen de grond goedkoop aan woningbouwcorporaties zodat die sociale woningbouw kunnen plegen. Maar de gemeente kan niet te veel grond goedkoop verkopen, want dan zijn hun inkomsten te laag.
pi_175040890
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 11:43 schreef Tja..1986 het volgende:
Gemeenten verkopen de grond goedkoop aan woningbouwcorporaties zodat die sociale woningbouw kunnen plegen. Maar de gemeente kan niet te veel grond goedkoop verkopen, want dan zijn hun inkomsten te laag.
Daarom verkopen ze bouwgrond vreselijk duur aan projectontwikkelaars voor vrije huur en koopwoningen zodat die laatste extra hoog resp. duur worden. Dat heet "sociaal woningbouwbeleid".
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')