abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 7 november 2017 @ 07:05:40 #1
403253 Meke
after all this time? always.
pi_174915543
De hoofdrolspelers:


Overzicht van Sonja's (ware) liefdes:
2002 - "Ik wil met je trouwen Spiros!"
2002 - (n maand voor het huwelijk:) "Toch maar niet, ik doe het liever met cameraman Mladen"
2003 - "Of toch liever met Yorick, die matroos van de Venga Boys"
2003 - "Oh nee, ik wil met cameraman Eddy trouwen en een kind krijgen"
2007 - "Ik wil scheiden en verder met (homoseksuele) DirkJan, die kan ik wel bekeren!"
2008 - "Laten we trouwen DirkJan, we zijn tenslotte AL een jaar samen
2009 - "Sorry DirkJan, ik val toch op die ene ICT-er die zojuist mjin netwerkje kwam beheren"
2010 - "Kom ICT'ertje, laten we naar Mexico gaan en daar verloven, op precies dezelfde plek (n week) waar ik twee jaar terug iemand anders het ja-woord gaf"
Sept2011 - "Dit voelt als nooit tevoren" http://www.nu.nl/achterklap/2608989/sonja-silva-verloofd.html
Dec2011 - "Met hem ga ik een veilige toekomst tegemoet" http://www.nu.nl/achterkl(...)eilige-toekomst.html
Mei2012 - "Eigenlijk had ik toch twijffels" http://www.nu.nl/achterkl(...)fels-echtgenoot.html
Mei2012 - "Hij is vreemdgegaan" http://www.nu.nl/achterkl(...)ing-sonja-silva.html
Juli2012 - "Nieuwe relatie, gelukkiger dan ooit en het werd tijd ook!' (al in mei, voordat de scheiding bekend werd in de media) http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)-werd-tijd-ook.dhtml
http://www.nujij.nl/showb(...).lynkx#axzz22NhfTM7V
November2014 - "Ja, ik wil (voor de vierde keer)!" http://www.rtlnieuws.nl/b(...)-het-huwelijksbootje

Een overzicht van Sonja's klachten en ziektes

De opsomming tot nu toe:
- Hoogsensitiviteit
- Slaapaanvallen
- ME
- In- en door slaapstoornis
- ADHD
- Bijna doodervaring
- Hoogtevrees
- Artrose
- slaapapneu
- emo eter (ook wel BED Binge Eating Disorder genoemd )
- Breukje in middenrif
- GBP (2015, te volgen op www.iglossy.nl
- autisme (mei 2020) NIEUW!!!!


quote:
wo 25 jul 2012, 06:00
Derde ex-man over oud-TMF-vj?
„Ik heb mij erg in Sonja vergist"

AMSTERDAM - De scheiding is nog niet eens rond of er is alweer een nieuwe liefde in het leven van Sonja Silva. De gelukkige is oud-X Factor-deelnemer Pyke Pos. Declan Vermaat, met wie Sonja op papier nog steeds getrouwd is, vertelt dat de twee elkaar al kenden toen zij nog een relatie had met hem. „Hij heeft in januari zelfs op onze bruiloft gezongen. Of er toen al iets gaande was tussen hen weten alleen zij. Maar dat zij nu een relatie hebben, verbaast mij niets. Ik hoorde in mei al dat ze hand in hand waren gesignaleerd.”

Volgens Sonja ging Declan een maand voor het jawoord vreemd. Voor haar d reden om de scheiding aan te vragen. Ingewijden die zich bij ons meldden, beweren echter het omgekeerde. „Declan is nooit vreemdgegaan, die vrouw verzint alles bij elkaar!” Declan bevestigt wat de bronnen beweren.
En nu is Sonja dus met Pyke. Declan: „Hoe erg ik mij in haar heb vergist… Zo bizar! Ik leefde met haar in een soort droomwereld, maar ben heel blij dat ik wakker ben geworden. In die tijd zag ik mijn kinderen en familie niet en mijn vrienden amper. Ik raakte zelfs mijzelf kwijt. Ik zat voornamelijk binnen en was best ongelukkig.”
In een reactie laat Sonja weten dat Declans verhaal niet klopt. „Er is gewoon niks van waar. Ik weet zoveel dingen waarmee ik hem kapot kan maken. Maar ik ga niet in details treden. Ik wil me niet tot zijn niveau verlagen door modder te gooien.” Ook beweert Sonja dat de scheiding al rond is en dat ze al verhuisd was voordat ze een relatie met Pyke kreeg.
Overige artikelen:

quote:
Sonja Silva is verloofd
Laatste update: 7 september 2011 08:33 info
AMSTERDAM - Sonja Silva heeft zich in Mexico verloofd met haar vriend Declan. De 34-jarige presentatrice was al twee keer eerder getrouwd. "Het leek ons mooi om nu voor onze liefde uit te komen."

"Dit voelt als nooit tevoren", laat Sonja weten aan De Telegraaf. Een trouwdatum hebben de twee nog niet geprikt.
Silva brak in 2006 met haar man Eddy, met wie ze twee jaar daarvoor een zoon kreeg, Damian River. In 2008 gaf ze haar jawoord aan Dirk-Jan en begin vorig jaar werd bekend dat het stel uit elkaar was.

"Al mijn exen waren vrienden van me", legt ze uit. "En die vriendschap heb ik verward met liefde. Dat ene dingetje dat je hoort te voelen voor je toekomstige man, heb ik ontdekt bij Declan." Ook haar huidige vriend was eerder getrouwd. Uit zijn huwelijk heeft hij twee dochters.
Begin dit jaar werd bekend dat Sonja Silva aan de chronische ziekte ME lijdt. Door de liefde zegt ze zich beter te voelen. "Al zijn er nog steeds dagen dat ik me 56 of zelfs 86 voel."
quote:
Sonja Silva gaat voor een veilige toekomst

Laatste update: 29 december 2011 07:58 info
AMSTERDAM - Sonja Silva stapt in januari voor de derde keer in het huwelijksbootje en is dolblij met haar verloofde Declan.

"Met hem ga ik een veilige toekomst tegemoet. We hopen op Gods zegening", vertelt de presentatrice aan De Telegraaf.

Silva stond al twee keer eerder voor het altaar. "Nu weet ik het zeker", vertelt de voormalige TMF-vj. "We hebben elkaar buiten de tv-business ontmoet."

Declan ging in Mexico op zijn knien voor de 34-jarige presentatrice. "Ik heb twee meisjes en Sonja heeft Damian", vertelt Declan. "Maar we willen ook graag een kindje van elkaar. Dan vind ik dat we eerst moeten trouwen."

Een eventuele zwangerschap kan volgens Silva, die lijdt aan vermoeidheidsziekte ME, een extra voordeel hebben.

"Er wordt beweerd dat je elke zwangerschap opnieuw kans hebt de ME-verschijnselen kwijt te raken. Dat zou een mooi geschenk zijn."
quote:
Man Sonja Silva viel voor haar geur
Laatste update: 25 januari 2012 14:31 info
AMSTERDAM - Sonja Silva heeft haar nieuwe man aan de haak geslagen door haar geurtje. 'Ik ben eerst op haar heerlijke geur gevallen', vertelt kersverse echtgenoot Declan aan De Telegraaf.

De twee leerden elkaar kennen toen de voormalig TMF-vj nog 30 kilo zwaarder was. "Ik lette niet op haar omvang", zegt haar derde man. Haar parfum gaf de doorslag. Toen viel hij op haar innerlijk en pas later op haar uiterlijk.

De twee spraken afgelopen weekend in een kerk in Noord-Holland het jawoord uit. Het was een heerlijke dag, maar Declan miste zijn kinderen. "Mijn ex-vrouw had daar moeite mee. Dit maakt me best verdrietig."

Het stel heeft het overigens niet makkelijk gehad. "Niet alleen door de ME van Sonja, maar ons blijft werkelijk niets bespaard. De scheidingen zijn lastig, er zijn financile tegenvallers..."

Maar dat zorgt er wel voor dat ze steeds meer een twee-eenheid worden, zegt Declan in de krant. "We groeien heel erg naar elkaar toe. Voor Sonja ga ik door het vuur."
quote:
Huwelijk Sonja Silva na 4 maanden al in ernstige crisis
BEWAAR
ARTIKEL
REACTIES
Door: redactie
10-5-12 - 09:55 bron: AD
Sonja Silva. ANP.
Het huwelijk van Sonja Silva en haar man Declan Vermaat is na amper vier maanden al in zwaar weer beland. De relatiecrisis is zo ernstig dat een scheiding onvermijdelijk lijkt.
De presentatrice en actrice stapte in januari dit jaar in het huwelijksbootje. Over de reden van de breuk houdt ze zich op de vlakte. 'Ik moet nu alles op een rijtje zien te krijgen. Ik zit in een moeilijke fase, maar ik red me wel weer voor de zoveelste keer. Ik ben totaal op en kan even niet meer'.

Mocht het daadwerkelijk uitdraaien op een scheiding, dan betekent dat het derde mislukte huwelijk voor de brunette. Eerder was ze getrouwd met Eddy Stuy en Dirk-Jan Leene.

Kort voor haar huwelijk met Declan zei Sonja 'eindelijk weer gelukkig te zijn'. Na de trouwpartij op 18 januari maakte het stel zich op voor hun huwelijksreis. Vlak voor dat ze het vliegtuig wilden pakken kreeg Sonja echter een miskraam. Sonja en Declan probeerden hierna hun leven weer op de rails te krijgen en aanvankelijk leek niets hun geluk in de weg te staan. Maar nu stelt Sonja vast 'er weer alleen voor te staan'.
quote:
Sonja Silva wil nooit meer trouwen

AMSTERDAM - Sonja Silva piekert er niet over om ooit nog haar jawoord aan iemand te geven. "Dat is iets waarvan ik kan zeggen: dat doe ik nooit meer", zei Silva vrijdag tegen radiozender FunX.

"Ze zeggen altijd: zeg nooit nooit. Maar ik zeg: nooit", benadrukte de 35-jarige Silva.

Ze laat niet los waarom haar relatie met Vermaat, met wie ze vier maanden geleden in het huwelijksbootje stapte, voorbij is. "Het is bij mij altijd een drama op de een of andere manier."
.
Eerder liet de presentatrice nog weten 'zeker' te weten dat ze in Vermaat de liefde van haar leven had gevonden. Desondanks heeft Silva vertrouwen in de toekomst. "Bij mij komt het altijd goed, onkruid vergaat niet."

Voordat Silva getrouwd was met Vermaat, was ze getrouwd met Eddy Stuy en Dirk-Jan Leenen. Het huewelijk met Van Stuy, met wie ze een zoon heeft, liep in 2006 stuk. Het huwelijk met haar tweede man strandde vier jaar later.
quote:
Sonja Silva toch weer in het huwelijksbootje

Drie keer eerder liep haar huwelijk uit op een scheiding waarna de voormalige TMF-vj Sonja Silva riep nit meer iemand haar jawoord te geven. Tot 1 november vorig jaar dan, waarop ze met haar nieuwe vlam Pyke Pos in het huwelijksbootje stapte.

De 38-jarige Sonja Silva was er na haar scheiding van Declan Vermaat in 2012 helemaal klaar mee. Voor de derde keer was haar huwelijk op de klippen gelopen. Het boterbriefje ging slechts vier maanden mee. Voor Sonja hoefde al dat getrouw niet meer. "Ze zeggen altijd: zeg nooit nooit. Maar ik zeg: nooit", aldus een vastberaden Sonja Silva destijds in een gesprek met radiozender Fun X.

Dat 'nooit' bleek toch iets minder definitief. Op 1 november 2014 zegt Sonja ja tegen haar nieuwe vlam Pyke Pos, de Friese blonde god uit het vierde seizoen van X Factor, en daarmee is haar vierde huwelijk een feit.

De twee hebben het naar eigen zeggen klein gehouden. Pyke laat aan RTL Boulevard weten dat het 'een heel mooie dag' was.

Of Sonja in Pyke dan eindelijk de ware heeft gevonden moet nog blijken. Voorlopig hebben de twee het samen goed.

Sonja Silva was eerder getrouwd met opnameleider Eddy Stuy, Dirk-Jan Leenen en dus Declan Vermaat.
Sonja's tweets en facebookberichtjes:
sonjasilva twitterde op donderdag 26-07-2012 om 13:53:42 @PykeMusiQ Aaaaaaw! Schatje!!! Zo lief! #numisikjenogmeer reageer retweet
sonjasilva twitterde op donderdag 26-07-2012 om 13:53:13 @Gefascineerd Bedankt, maar ik ga het niet eens lezen. Die mensen die online, vaak ook nog anoniem, andere mensen gaan bashen zijn zielig... reageer retweet
sonjasilva twitterde op zaterdag 28-07-2012 om 10:58:50 Wow! Nu heb ik weer een advocaat op een of andere vage site waar alleen maar mensen aan het bashen zijn af gestuurd... Haha! #leukomtelezen reageer retweet
sonjasilva twitterde op zaterdag 28-07-2012 om 11:02:02 Wat is dat toch dat mensen er zo van genieten om andere mensen te bashen op internet? Ik heb dat nooit zo... http://t.co/1mjcasvl reageer retweet
sonjasilva twitterde op zondag 29-07-2012 om 12:57:42 Zoveel liefde... Zucht! Echte onvoorwaardelijke liefde thuis, op FB, op Twitter! Wow, ik ben echt een gezegend meisje! #nogmeerliefdeterug reageer retweet
sonjasilva twitterde op zondag 28-10-2012 om 19:49:25 Hellendoorn. Zucht... Meteen even wat angsten overwonnen. Was er nou toch. #metbloedzweetentranen #kapotmoe #zo voldaan http://t.co/AmcsVRj8 reageer retweet


[ Bericht 0% gewijzigd door Ole op 17-05-2020 19:33:24 ]
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  dinsdag 7 november 2017 @ 07:06:23 #2
403253 Meke
after all this time? always.
pi_174915546
Omdat dit pareltje niet verloren mag, maar een nieuw deel geopend :D Het is te vroeg voor een goede TT :')

girlnextdoor. sloot de vorige met dit bericht:
quote:
1s.gif Op maandag 6 november 2017 23:47 schreef girlnextdoor. het volgende:
Heb ik het mis of zit ze in een of ander surfprogramma op veronica momenteel? Dacht haar in een voorstukje te zien.

Benieuwd hoe lang het duurt voor ze weer wat oploopt :')
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  dinsdag 7 november 2017 @ 15:24:24 #3
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_174923080
Ja, volgens mij zit ze daar idd in.....
Into the waves

Heb het alleen nog maar zappend langs zien komen, verwacht ook niet er naar te gaan kijken, zoveel oppervlakkigheid boeit voor geen meter.
Touriya doet ook mee trouwens.... nog even en we kunnen gates gaan mengen *O*
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 7 november 2017 @ 19:17:28 #4
431496 girlnextdoor.
Could be mine, could be yours.
pi_174927643
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 15:24 schreef Leandra het volgende:
Ja, volgens mij zit ze daar idd in.....
Into the waves

Heb het alleen nog maar zappend langs zien komen, verwacht ook niet er naar te gaan kijken, zoveel oppervlakkigheid boeit voor geen meter.
Touriya doet ook mee trouwens.... nog even en we kunnen gates gaan mengen *O*
Dat zou echt geniaal zijn *O*
With love :*
  † In Memoriam † dinsdag 7 november 2017 @ 19:19:04 #5
43556 miss_dynastie
pi_174927673
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 19:17 schreef girlnextdoor. het volgende:

[..]

Dat zou echt geniaal zijn *O*
Als die twee elkaar zouden gaan haten *;
  Moderator / Miss SHO dinsdag 7 november 2017 @ 20:18:59 #6
22592 crew  Ole
pi_174929241
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 19:19 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Als die twee elkaar zouden gaan haten *;
vast Wel! :7 w/
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_174956815
quote:
Penoza-actrice (40) gelukkiger dan ooit

Sonja Silva: ’Baby is mijn DROOMWENS’

Ze maakte in Penoza haar comeback als actrice op het hoogste niveau, nadat SONJA SILVA moeilijke jaren achter de rug had. Ze was ernstig ziek en kwam vele kilo’s aan. Een maagverkleining zorgde ervoor dat ze ook weer vijftig kilo afviel. Heeft ze al een zoon uit een eerder huwelijk, al anderhalf jaar probeert ze een tweede kindje te krijgen met haar vierde echtgenoot...
Bron: https://www.telegraaf.nl/(...)by-is-mijn-droomwens

[ Bericht 0% gewijzigd door Anosmie op 09-11-2017 11:33:16 (IePee) ]
Fok!bejaarde
pi_174957455
Pffffffffffffff
´
pi_174959205
quote:
Op die foto lijkt ze wel 15 jaar ouder, is het geshopt ofzo?
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  donderdag 9 november 2017 @ 13:50:05 #10
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_174959444
40 jaar zijn en met je vierde echtgenoot getrouwd zijn :X
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_174964180
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 13:33 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

Op die foto lijkt ze wel 15 jaar ouder, is het geshopt ofzo?
W E D D I N G A N N I V E R S A R Y
💕01-11-2014💕

Today, 3 years ago, I said YES to this stunner on my parents weddingday. Best discision ever! I love you more each day @pykepos. Thank you for loving me, 108kg to 63kg! I love doing life with you and I can’t wait for all that God has in store for us! Pop!




Ze heeft iig een zwangerschapsmasker. :o
´
  donderdag 9 november 2017 @ 18:08:04 #12
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_174964225
Volgens de fokwet is ze dus al zwanger :)
pi_174964530
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 18:08 schreef Aventura het volgende:
Volgens de fokwet is ze dus al zwanger :)
Dan zou ik ook al jaren zwanger moeten zijn. :o
Zo'n zwangerschapsmasker kun je krijgen door gare pigmentvorming ofzo..en door medicijngebruik icm zon.
´
  donderdag 9 november 2017 @ 18:39:13 #14
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_174964643
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 18:31 schreef Kim-Holland het volgende:

[..]

Dan zou ik ook al jaren zwanger moeten zijn. :o
Zo'n zwangerschapsmasker kun je krijgen door gare pigmentvorming ofzo..en door medicijngebruik icm zon.
nee dat bedoel ik niet, ik plaatste mijn post een beetje onhandig. Ik verwees naar de quote van Sonja dat ze al anderhalf jaar aan het proberen is en ze heel graag een kind wil. Als een Bn'er zoiets zegt, is ze meestal al zwanger :)
pi_174964756
quote:
1s.gif Op donderdag 9 november 2017 18:39 schreef Aventura het volgende:

[..]

nee dat bedoel ik niet, ik plaatste mijn post een beetje onhandig. Ik verwees naar de quote van Sonja dat ze al anderhalf jaar aan het proberen is en ze heel graag een kind wil. Als een Bn'er zoiets zegt, is ze meestal al zwanger :)
Ah ja, op die fiets. ;) Grote kans dat er snel een wondertje nog op de wereld gezet wordt.
Zo gaat dat.
Haar FB is aardig ge-update wat betreft haar nieuwe carriere..Gaat snel van bijna-dood naar springlevend met een kinderwens. ;)
50 kilo afvallen om er met een zwangerschap weer 60 bij te komen _O-
´
  donderdag 9 november 2017 @ 19:12:12 #16
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_174965276
Van 108 naar 63 is 45, geen 50... maar ook dat zou wel door een zwangerschap verklaard kunnen worden natuurlijk.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_174965582
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 18:46 schreef Kim-Holland het volgende:

[..]

Ah ja, op die fiets. ;) Grote kans dat er snel een wondertje nog op de wereld gezet wordt.
Zo gaat dat.
Haar FB is aardig ge-update wat betreft haar nieuwe carriere..Gaat snel van bijna-dood naar springlevend met een kinderwens. ;)
50 kilo afvallen om er met een zwangerschap weer 60 bij te komen _O-
Post en praat ze dan nergens meer over haar 1001 aandoeningen?
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_174965684
Nou kom maar op Son met alle zwangerschapskwaaltjes en kilo’s c_/
Alius aliud dicit
pi_174965738
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 19:23 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

Post en praat ze dan nergens meer over haar 1001 aandoeningen?
Voor zover ik wil kijken zie ik geen ellende meer.
Wel een leuke reactie op haar FB; Zo heb je ME en zo surf je over zee... _O-

-Actrice bij Penoza
-Presentatrice bij RTL 4
-Deelnemer Into The Waves bij Veronica TV
Heeft gewerkt als VJ (medial personality) bij TMF Nederland
Heeft gewerkt als Miss Nederland 1997 bij Miss Nederland



Foto kan zo in een Duits 'mode'blad. :')
´
pi_174965773
Net een oude KNIPmode uit 1983 :')
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_174965804
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 19:32 schreef Pisces29 het volgende:
Net een oude KNIPmode uit 1983 :')
Hahaha!! _O-
´
pi_176312250
Ben ook ff langs Son geweest..

Son met Wieb Dat haar van hem :')

En ze verkoopt haar servies> https://www.marktplaats.n(...)&utm_content=app_ios




Wees er snel bij :Y)
´
pi_176313453
quote:
En ze verkoopt haar servies> https://www.marktplaats.n(...)&utm_content=app_ios

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Wees er snel bij :Y)
Wie belt Sonja/Pyke?? Telefoonnummer staat in de advertentie?
pi_176313934
quote:
11s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 22:47 schreef Felinecat het volgende:

[..]

Wie belt Sonja/Pyke?? Telefoonnummer staat in de advertentie?
Jij!?
´
  † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2018 @ 01:06:00 #25
4036 crew  Cynix
Verzuurde hork
pi_176316200
quote:
11s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 22:47 schreef Felinecat het volgende:

[..]

Wie belt Sonja/Pyke?? Telefoonnummer staat in de advertentie?
Ik zie het telefoonnummer niet? :@
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  roze zaterdag 6 januari 2018 @ 01:06:55 #26
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_176316214
quote:
99s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 01:06 schreef Cynix het volgende:

[..]

Ik zie het telefoonnummer niet? :@
Je moet op toon nummer klikken.
Your beauty never ever scared me.
  † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2018 @ 01:08:26 #27
4036 crew  Cynix
Verzuurde hork
pi_176316234
Oh ja, domweg overheen gekeken. :@
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zaterdag 6 januari 2018 @ 09:44:05 #28
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_176318326
quote:
99s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 01:08 schreef Cynix het volgende:
Oh ja, domweg overheen gekeken. :@
Wilde je bellen? :+
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2018 @ 13:16:37 #29
4036 crew  Cynix
Verzuurde hork
pi_176321557
Nee. *ril* :X
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  zaterdag 6 januari 2018 @ 13:33:53 #30
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_176321823
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 18:46 schreef Kim-Holland het volgende:

50 kilo afvallen om er met een zwangerschap weer 60 bij te komen _O-
daar begrijp ik ook nooit zoveel van, je ziet ze zelfs bij 'My 600lb life'. Net het vel helemaal strakgetrokken met operaties en dan weer uitdijen tijdens de zwangerschap. Dat vel blijft maar uitgerekt worden.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_176327536
Nu op npo2, de verandering over Sonja
  dinsdag 23 januari 2018 @ 18:05:29 #32
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_176698508
https://www.libelletv.nl/(...)vlogger-sonja-silva/

Vloggen over kinderwens. Zou ze al zwanger zijn? De fokwet schrijft voor van wel...

[ Bericht 20% gewijzigd door Aventura op 23-01-2018 18:15:55 ]
pi_176701853
quote:
3s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 18:05 schreef Aventura het volgende:
https://www.libelletv.nl/(...)vlogger-sonja-silva/

Vloggen over kinderwens. Zou ze al zwanger zijn? De fokwet schrijft voor van wel...
2 BBZ in 3 maanden tijd?

Nouja, ze gaat er alles aan doen om haar zin door te drammen. Ik gok op een wondertje uit een schaaltje. Kan ze weer lekker eten voor 2!
´
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 23 januari 2018 @ 21:49:40 #34
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_176704506
Ik zie haar wel steeds minder miepen over haar MS edit; ME e.d.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_176704586
quote:
11s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 21:49 schreef ChipsZak. het volgende:
Ik zie haar wel steeds minder miepen over haar MS e.d.
ME bedoel je, MS is totaal iets anders (dan heb je recht om te miepen)
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 23 januari 2018 @ 21:54:04 #36
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_176704676
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 21:52 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

ME bedoel je, MS is totaal iets anders (dan heb je recht om te miepen)
Uh ja, dat bedoel ik :'). Ik weet het verschil inderdaad. Excusez-moi.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_176704927
quote:
11s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 21:49 schreef ChipsZak. het volgende:
Ik zie haar wel steeds minder miepen over haar MS edit; ME e.d.
Dat niet alleen..alle klachten en ziektes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.
Knap. ^O^
´
pi_176705019
Misschien omdat ze die 50kg vet kwijt is, voelt ze zich fit. No wonder.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_176705158
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 22:03 schreef Pisces29 het volgende:
Misschien omdat ze die 50kg vet kwijt is, voelt ze zich fit. No wonder.
Ja, lekker makkelijk met een maagbandje voor die paar extra zelf-aangevreten kilo's.
´
pi_176705302
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 22:08 schreef Kim-Holland het volgende:

[..]

Ja, lekker makkelijk met een maagbandje voor die paar extra zelf-aangevreten kilo's.
Is een maagband niet altijd bij mensen met aangevreten kilo's?
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_176705380
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 22:13 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

Is een maagband niet altijd bij mensen met aangevreten kilo's?
Dat sowieso. Maar nogal een verschil met 200 kilo en niet meer uit je nest kunnen komen of 20 kilo aan lui vet omdat je zielig in een hoekje zit te janken om al je eigen veroorzaakte kut- liefdesleven etc.
´
  dinsdag 23 januari 2018 @ 23:53:55 #42
431496 girlnextdoor.
Could be mine, could be yours.
pi_176708066
Heb laatst eens gegoogled hoe ze er vroeger ook alweer uitzag. Vraag me af wat er ondertussen allemaal is gebeurd, waarom ze allerlei ziektes enzo zou hebben. Zeker om onder de aandacht te blijven? Het was zo'n mooie meid :'(
With love :*
pi_176709023
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 23:53 schreef girlnextdoor. het volgende:
Heb laatst eens gegoogled hoe ze er vroeger ook alweer uitzag. Vraag me af wat er ondertussen allemaal is gebeurd, waarom ze allerlei ziektes enzo zou hebben. Zeker om onder de aandacht te blijven? Het was zo'n mooie meid :'(
Ga maar eens elke keer trouwen met de eerste de beste vent waarvan je een nat slipje krijgt..
Ik zou er ook niet goed van worden en allerlei klachten van krijgen. :X
´
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 9 februari 2018 @ 17:26:22 #44
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_177060843
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Miss SHO vrijdag 9 februari 2018 @ 17:48:08 #45
22592 crew  Ole
pi_177061257
quote:
9s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 17:26 schreef rubbereend het volgende:
oh jee...
Ik heb wel een vermoeden..
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_177065563
tijdvoormax twitterde op vrijdag 09-02-2018 om 17:25:15 .@SonjaSilva slaat een nieuw pad in: ze gaat vloggen voor @Libelle TV. 📹 Onder andere over haar sterke kinderwens, en de gemengde reacties die ze daarop krijgt als 41-jarige vrouw. Zo hoopt ze het taboe op dit onderwerp te doorbreken. #tijdvoorMAX https://t.co/z1osDgsfwH reageer retweet
´
  Moderator / Miss SHO vrijdag 9 februari 2018 @ 22:29:39 #47
22592 crew  Ole
pi_177068255
quote:
12s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 21:00 schreef Kim-Holland het volgende:
tijdvoormax twitterde op vrijdag 09-02-2018 om 17:25:15 .@SonjaSilva slaat een nieuw pad in: ze gaat vloggen voor @Libelle TV. 📹 Onder andere over haar sterke kinderwens, en de gemengde reacties die ze daarop krijgt als 41-jarige vrouw. Zo hoopt ze het taboe op dit onderwerp te doorbreken. #tijdvoorMAX https://t.co/z1osDgsfwH reageer retweet
zat ik goed :+
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 9 februari 2018 @ 22:33:28 #48
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_177068346
het was stuitend vond ik
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_187782533
Voor de liefhebber:

quote:
Oud-Miss Sonja Silva at maar door: Ik stond geregeld ’s avonds om tien uur nog macaroni te koken

In de interviewserie ‘Onverdoofd’ spreekt schrijver Erik Jan Harmens met bekende en minder bekende Nederlanders die net als hij hebben besloten zichzelf niet langer te bedwelmen. In deel 4 spreekt hij met actrice en voormalig Miss Nederland Sonja Silva (42) over stoppen met te veel eten en het leven na een maagverkleining.

Ik bezoek haar midden op de dag, maar de gordijnen blijven dicht in het huis van Sonja Silva. Ze heeft sinds 2003 ME, de chronisch-vermoeidheidsziekte, en licht is een te sterke prikkel. “Van de ene op de andere dag kon ik niks meer”, vertelt ze. “Ik heb drie jaar op de bank gelegen.” In die drie jaar vlogen de kilo’s eraan, omdat ze niet bewoog en omdat ze wat ze noemt een ‘emotie-eter’ bleek te zijn. Op een gegeven moment woog ze 110 kilo. “Ik zie het niet als een eetstoornis, ik maakte er gewoon een zootje van. Voor mijn werk was ik altijd bezig geweest met hoe ik eruitzag, nu ik thuis moest blijven maakte dat me niet meer uit. Ik maakte me minder mooi. Is het trouwens vervelend dat die hondjes de hele tijd heen en weer lopen?”

Macaroni
Die hondjes zijn twee chihuahua’s, Oskar en Jackson. Wie op de website van Trouw de podcast gaat luisteren waar dit gesprek een verslag van is, hoort ze trippelen en keffen. Sonja vertelt hoe het meer en meer eten geleidelijk is gegaan, over een periode van ongeveer acht jaar. “In het begin dacht ik: mijn broek zit strak, ik ben wat aangekomen. Later ging het hard en op een gegeven moment interesseerde het me niet meer of ik nu 100 woog of 110. Chocola was mijn guilty pleasure, maar als het echt niet goed ging at ik alles. Ik stond geregeld ’s avonds om tien uur nog macaroni te koken.”

Een maagverkleining in 2015 was nodig omdat alleen maar lijnen niet hielp. Vanwege haar ME kon Sonja niet sporten en ze wilde ‘gewoon de trappen op, zonder dat ik daarna aan het zuurstof moest’. “Het is een heftige operatie, zeker, ze snijden je maag in stukjes. Maar ik zag het als een kans om opnieuw te beginnen. Na de operatie mocht ik eerst alleen maar soepen en smoothies, na twee weken kreeg ik een cracker met kaas. Dt was lekker, ik werd helemaal gek! Daarna zat ik ook meteen vol, maar dat verandert, je lichaam past zich aan. Al kan ik niet alles eten, langzame koolhydraten vallen zwaar. Een zak chips leeg eten of een pak koekjes, dat lukt wel weer, al doe ik het niet. Ik eet nu gezond en deel recepten via mijn Instagram-account met de toepasselijke naam: @diktevreden. Ik wil nooit meer terug naar hoe het was.”

Bolle kop
Even terug naar mezelf, ik kom op internet weleens foto’s tegen uit de tijd dat ik nog excessief dronk. Ik zie mijn bolle kop, mijn waterige ogen, mijn bloeddoorlopen wangen en al ligt die tijd ver achter me, de herinnering maakt me toch steeds weer verdrietig. Sonja herkent dat, als zij foto’s van zichzelf terugziet van toen ze nog 110 woog. “Als ik de blik in mijn ogen zie van toen, word ik teruggeworpen naar die periode. Dan weet ik weer dat het de moeite waard is om dingen te laten staan, al blijft het mijn zwakke punt. Ik blijf een bourgondir. Mijn vader was chef-kok n Kaapverdiaan, dus er was altijd eten. Als ik naar zo’n foto kijk van vroeger, word ik niet blij, maar ik denk ook: ik heb het mezelf aangedaan. Natuurlijk hielp het niet dat ik op de bank lag vanwege de ME en niet overeind kon komen, maar ik heb het er grotendeels toch zelf naar gemaakt. Elk pondje gaat door het mondje en ik had er ook voor kunnen kiezen om toen niet zo veel te eten. Morbide obesitas had ik, ik had diabetes kunnen krijgen, mijn aderen hadden kunnen dichtslibben. Een maagverkleining is niet zonder risico, maar niet ingrijpen was dat ook.”

Slap
Sonja vraagt zich af of ze ooit honderd procent tevreden met zichzelf zal zijn. “Als je afvalt is het niet zo dat alles wat is uitgerekt weer netjes terugplooit. De huid op je bovenbenen, je armen en je buik, het gaat allemaal slap hangen. Ik heb een ingreep aan mijn dijbenen laten doen, om het weer strak te krijgen, maar dat werkte voor geen meter. Na een half jaar hing alles weer en dan heb je dus wat je had, met een litteken erbij, dat raad ik echt niemand aan.

Ik heb wel eens gedacht aan een buikwandcorrectie, maar als je dan die ‘na’-foto’s ziet, dat ziet er vaak best raar uit. Zo’n heel strak buikje, de navel op een gekke plek. Moet je dat willen? Of moet je op een gegeven moment zeggen: het is goed zo? Voor mij is het goed zo. Als ik aangekleed ben, ben ik blij met wat ik zie. In bikini blijf ik onzeker, maar hoe vaak loop je nou in bikini? Mijn man en mijn zoon zien me wel eens naakt door het huis lopen, ik weet dat ze me prachtig vinden. Pyke is op mij gevallen toen ik heel dik was, bij hem voel ik me zeker. Maar sta ik in m’n nakie voor de spiegel... Het verschil is: vroeger walgde ik van mezelf als ik in de spiegel keek, en nu kijk ik en denk ik: mwah, het kan ermee door.”

Als ik kijk naar programma’s als ‘Temptation Island’ of ‘Love Island’, wat ik als schrijver natuurlijk regelmatig doe, zie ik jongens en meisjes die van binnen allemaal van elkaar zullen verschillen, maar er van buiten hetzelfde uitzien. Alle mannen hebben een six-pack uit het boekje. “En alle vrouwen zijn superslank en hebben enorme jopen”, vult Sonja aan. “Natuurlijk is het nep, het weerspiegelt niet hoe de gemiddelde Nederlander erbij loopt. Het is leuk om naar te kijken misschien, maar ook zorgelijk. Waarom zit er niet gewoon een lekkere plus size-meid tussen, denk ik dan, met curves? Ik vind dat zelf eigenlijk mooier om naar te kijken, maar dat is een kwestie van smaak.”

Happy clapping
Sonja is twaalf jaar geleden bekeerd en maakt inmiddels programma’s voor New Faith Network, een soort Netflix, maar dan voor christenen. “Mensen denken soms dat ik het allemaal wel onder controle heb omdat ik gelovig ben, maar dat is onzin. Ik loop echt niet de hele dag happy clapping over straat, sterker nog: ik vind het leven soms moeilijker, omdat ik weet dat mijn Vader met me meekijkt.

Daarvoor was Hij er niet en kon ik gewoon lekker doen en laten wat ik wilde. Nu denk ik: wacht even, ik moet niet meer de hele tijd alleen maar zo gefocust zijn op mezelf. Als ik zeg dat mijn Vader met me meekijkt, dan bedoel ik God, maar ook mijn eigen vader. Ik ben rijk, ik heb twee vaders in de hemel.

Als ik als kind verdrietig was, ging ik naar mijn papa en dan troostte hij me. Hij gaf me een goed gevoel over mezelf, zonder dat hij daar heel veel voor hoefde te doen. Hij hoefde alleen maar te zeggen: ik ben je vader, en in die hoedanigheid hou ik van je, wat je ook doet. Jij bent goed zoals je bent.”
https://www.trouw.nl/leve(...)i-te-koken~b687df5e/
  zaterdag 6 juli 2019 @ 18:08:07 #50
149959 SQ
snelle trees
pi_187782660
Had ze weer even aandacht nodig?
Boh wat zit dat type toch in mijn allergiezone.
En maagverkleining als noodzaak zien omdat je niet kan sporten. Nee muts, je moet minder eten. Niemand valt af van alleen sporten :( :')
Maar goed, verder presteert ze ook helemaal niks meer volgens mij dus whatever :P
disclaimer
  † In Memoriam † zaterdag 6 juli 2019 @ 20:27:58 #51
43556 miss_dynastie
pi_187784421
‘Ze snijden je maag in stukjes’- nog altijd niks veranderd zie ik _O-
  zaterdag 6 juli 2019 @ 20:32:36 #52
149959 SQ
snelle trees
pi_187784480
Ze doet het ook overkomen alsof ze een machtig slagschip is geweest dat haast "my 600lb life"- waardig was.
110 kilo is flink te zwaar, absoluut, maar het is alsnog een maat 48 en geen 7xl ofzo :')

Sonja Silva :')
disclaimer
pi_187784944
:{w
pi_187787078
De bank niet af kunnen komen, maar wel geregeld om 10 uur 's avonds nog macaroni staan koken. Ok :')
pi_187828792
Is deze mevrouw al eens getest op borderline?
  Moderator / Miss SHO dinsdag 9 juli 2019 @ 16:13:03 #56
22592 crew  Ole
pi_187830643
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juli 2019 14:00 schreef Mint_Clansell het volgende:
Is deze mevrouw al eens getest op borderline?
die diagnose heeft ze zelf al gesteld
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_187865299
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 22:51 schreef Skittles het volgende:
De bank niet af kunnen komen, maar wel geregeld om 10 uur 's avonds nog macaroni staan koken. Ok :')
Dit.
En die chocolade kwam ook zelf naar haar toegelopen. *O*
  zondag 17 mei 2020 @ 11:18:27 #58
64792 Mryc
play me one more song
pi_193175726
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 11:18 schreef Mryc het volgende:
Ze denkt nu ook dat ze autistisch is.

https://www.instagram.com/p/B_LrHTOlb0b/?igshid=k6rjli19v56n
Zonde..sinds zij de baarmoeder heeft verlaten is zij steeds iets gekker geworden. Ik vind haar wel een goed voorbeeld van het narcisme van BN'ers. Volgens mij komt zij al jaren niet meer op tv maar nog steeds denkt zij dat de wereld om haar draait.
  zondag 17 mei 2020 @ 12:10:59 #60
431496 girlnextdoor.
Could be mine, could be yours.
pi_193176280
Denk je alles gehad te hebben, komt zij weer aan :')

Ik vraag me serieus af waarom Son elke keer weer met iets nieuws op de proppen komt. Wat is er toch gebeurd met die leuke/mooie meid eind 90'er jaren? Waarom heeft zij zoveel aandacht nodig en worden er steeds nieuwe ziektes aangehaald?

Volgens mij denkt zij bij elk pijntje, zuchtje of kraakje dat ze ziek is. Nu in coronatijd hebben er echt wel meer mensen last van een leeg gevoel en moeten wennen aan deze situatie. Dan is daar opperSon die je even komt aanpraten dat er idd iets mis met je is.
With love :*
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zondag 17 mei 2020 @ 12:16:59 #61
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_193176337
Ze ziet er wel goed uit, :) :@.

Maar autisme stond inderdaad nog niet op de lijst (heb net de OP gecheckt). Ze zegt in een van haar Insta posts dat een gastric bypass alleen geschikt is als je absoluut geen verstoorde relatie met eten of een eetstoornis hebt.

Maar zei zij toentertijd juist niet dat ze BED had of emo-eter was? Of verzonnen wij die BED erbij?
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  zondag 17 mei 2020 @ 12:20:44 #62
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_193176382
Hoe was ze dan in relatief korte tijd dik geworden?

Hier was ze nog slank en dat moet dus zo'n 15 jaar geleden zijn, haar gastric bypass is 5 jaar geleden.
https://www.instagram.com/p/B9zTub9lt2i/?igshid=nn4kwg90c4hf

In minder dan 10 jaar dus bijna in omvang verdubbeld, en dat zonder eetstoornis? :?
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zondag 17 mei 2020 @ 12:35:42 #63
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_193176534
quote:
17s.gif Op zondag 17 mei 2020 12:16 schreef ChipsZak. het volgende:
Ze ziet er wel goed uit, :) :@.

Maar autisme stond inderdaad nog niet op de lijst (heb net de OP gecheckt). Ze zegt in een van haar Insta posts dat een gastric bypass alleen geschikt is als je absoluut geen verstoorde relatie met eten of een eetstoornis hebt.

Maar zei zij toentertijd juist niet dat ze BED had of emo-eter was? Of verzonnen wij die BED erbij?
Yep:
SHO / [Whatever gate #11] Sonja Silva: niemand weet... dat we getrouwd zijn!

quote:
Ik moet toegeven dat ik een emo-eter ben.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_193176599
Ze is nog wel steeds slank en. Iet teruggevallen naar standje moeke
Op maandag voel ik me als Robinson Cruso: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Moderator / Miss SHO zondag 17 mei 2020 @ 13:03:06 #65
22592 crew  Ole
pi_193176809
OP aangepast!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zondag 17 mei 2020 @ 15:11:05 #66
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_193178227
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 11:18 schreef Mryc het volgende:
Ze denkt nu ook dat ze autistisch is.

https://www.instagram.com/p/B_LrHTOlb0b/?igshid=k6rjli19v56n
zoveel te zeggen hier, als ervaringsdeskundige van overprikkeling en serieuze overprikkeling, met een vriendin die met clinten werkt uit het autisme spectrum is dit echt onbestaanbaar wat we lezen
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_193178339
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 12:10 schreef girlnextdoor. het volgende:
Denk je alles gehad te hebben, komt zij weer aan :')
Ja _O-
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  Moderator / Miss SHO zondag 17 mei 2020 @ 17:06:29 #68
22592 crew  Ole
pi_193179337
Volgens mij heeft ze vooral een aandachtsstoornis
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_193179705
quote:
17s.gif Op zondag 17 mei 2020 12:16 schreef ChipsZak. het volgende:
Ze ziet er wel goed uit, :) :@.

Maar autisme stond inderdaad nog niet op de lijst (heb net de OP gecheckt). Ze zegt in een van haar Insta posts dat een gastric bypass alleen geschikt is als je absoluut geen verstoorde relatie met eten of een eetstoornis hebt.

Maar zei zij toentertijd juist niet dat ze BED had of emo-eter was? Of verzonnen wij die BED erbij?
Nee ze lag de hele tijd in bed omdat ze ME had!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 17 mei 2020 @ 17:48:12 #70
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_193179750
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 17:06 schreef Ole het volgende:
Volgens mij heeft ze vooral een aandachtsstoornis
Ze wordt gestoord als ze een gebrek aan aandacht heeft?
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_193181090
Wauw Sonja. Ik was haar bijna vergeten. Bijna :')
Alius aliud dicit
  Moderator / Miss SHO zondag 17 mei 2020 @ 19:31:19 #72
22592 crew  Ole
pi_193181280
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 17:48 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ze wordt gestoord als ze een gebrek aan aandacht heeft?
:Y dat bedoelde ik inderdaad! :P
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO zondag 17 mei 2020 @ 19:34:24 #73
22592 crew  Ole
pi_193181325
Oh jee.. ze is natuurlijk gevaccineerd als kind :o
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_194867182
Sonja heeft nu niet bewerkte foto's geplaatst. Moest even slikken ;(
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie donderdag 3 september 2020 @ 17:16:34 #75
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_194868334
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 16:21 schreef Rupibma het volgende:
Sonja heeft nu niet bewerkte foto's geplaatst. Moest even slikken ;(
Moest even zoeken, maar valt wel mee toch? Ja, ze heeft volgens mij wel veel pigmentvlekken (zon?).
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_194868510
quote:
17s.gif Op donderdag 3 september 2020 17:16 schreef ChipsZak. het volgende:

[..]

Moest even zoeken, maar valt wel mee toch? Ja, ze heeft volgens mij wel veel pigmentvlekken (zon?).
Rimpels,.pigmentvlekken, afgezakte hoofd. Dat vergelijkend met de bewerkte foto's was het zeker even schrikken.
  donderdag 3 september 2020 @ 18:10:03 #77
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_194869320
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 17:27 schreef Rupibma het volgende:

[..]

Rimpels,.pigmentvlekken, afgezakte hoofd. Dat vergelijkend met de bewerkte foto's was het zeker even schrikken.
Misschien wordt ze ouder. Net zoals iedereen. Het is maar een gok.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_194869371
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 18:10 schreef static het volgende:

[..]

Misschien wordt ze ouder. Net zoals iedereen. Het is maar een gok.
Het gaat om bewerkt vs ineens niet bewerkt. Ik denk dat het afvallen haar huid ook minder mooi gemaakt heeft.
  Moderator / Miss SHO donderdag 3 september 2020 @ 18:33:40 #79
22592 crew  Ole
pi_194869731
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 16:21 schreef Rupibma het volgende:
Sonja heeft nu niet bewerkte foto's geplaatst. Moest even slikken ;(
Op Insta?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_194869751
Kunnen er gewoon linkjes bij gepost worden? Thnx.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 3 september 2020 @ 19:27:45 #81
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_194870673
instagram


deze?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_194870797
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 19:27 schreef rubbereend het volgende:
[ instagram ]

deze?
O.a. thanks.
  vrijdag 4 september 2020 @ 09:24:51 #83
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_194878449
quote:
17s.gif Op donderdag 3 september 2020 17:16 schreef ChipsZak. het volgende:

[..]

Moest even zoeken, maar valt wel mee toch? Ja, ze heeft volgens mij wel veel pigmentvlekken (zon?).
Ziet eruit als zwangerschapsmasker.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_194878977
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 18:31 schreef Kim-Holland het volgende:

[..]

Dan zou ik ook al jaren zwanger moeten zijn. :o
Zo'n zwangerschapsmasker kun je krijgen door gare pigmentvorming ofzo..en door medicijngebruik icm zon.
😆
pi_194880333
Vind haar nog steeds een mooie vrouw. En ja ze wordt ouder (gelukkig) en veel afvallen helpt doorgaans ook niet echt mee.

Ben meer verbaasd dat ze nog mer Pyke is!
pi_194880348
Zou wel weer een unieke aandoening voor Sonja zijn, een zwangerschap van jren.
  zondag 21 november 2021 @ 09:55:24 #87
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_202274514
quote:
Opluchting bij Sonja Silva (44) na leven vol vragen: 'Ik heb autisme en ben er trots op'

Oud-TMF-vj en actrice Sonja Silva (44) deed een paar jaar geleden een studie om haar man en zoon met autisme beter te begrijpen. Wat bleek: ze heeft het zelf ook. Sinds haar zesde vraagt ze zich al af waar ze last van heeft, twee maanden geleden kreeg ze de officile diagnose. "Ik dacht: zie je wel, ik ben niet gek."


"Maar jij hebt toch bij TMF gewerkt? Hoe kun je dan autisme hebben?"

"Maar jij ziet er helemaal niet autistisch uit."

Regelmatig krijgt Sonja Silva (44) dat soort opmerkingen, vertelt ze vanaf de bank in haar huis in het dorpje Schermerhorn. De gordijnen zijn dicht, zoals elke dag. Voorbijrijdende auto's en passerende voetgangers zorgen voor extra, overbodige prikkels, vertelt ze. "Ik sta hier in de buurt bekend als die vrouw die altijd alles dicht heeft."

'De supermarkt is een worsteling'

Alle prikkels komen bij haar even hard en tegelijk binnen, legt ze uit. Daarom heeft ze ook zo'n hekel aan de supermarkt. Ze hoort er de 'irritante muziek', de broodkar die voorbij raast, gillende kinderen en geroezemoes.

Ze ruikt de lichaamsgeur van passerende mensen en van eten dat wordt bereid. Ze ziet de schreeuwende reclames en aanbiedingen op fel gekleurde borden. "En dan verplaatsen ze soms ook nog producten: mijn houvast. Ik ben kapot na een supermarktbezoek. Ik ruik, hoor en zie alles en alles komt keihard binnen."

Nu de puzzelstukjes op hun plek zijn gevallen, weet ze hoe ze met haar autisme om moet gaan. Ze heeft een 'redelijk prikkelvrij leven' gecreerd. Ze werkt veel thuis en slikt sinds kort dexamfetamine om zich te kunnen concentreren. Als ze de deur uit moet, zorgt ze ervoor dat ze daarna weinig hoeft te doen zodat ze kan bijkomen. En in de supermarkt draagt ze oordopjes die het geluid dempen.

Dat is nu. Vroeger had ze het zwaarder. Ze werd op haar 22ste bij het grote publiek bekend als TMF-presentatrice, presenteerde op haar 24ste reisprogramma Yorin Travel, speelde in de jaren erop in series als Costa!, Onderweg naar Morgen en Penoza en had een hoofdrol in musical Copacabana.

Droombaan

Een droombaan, vond ze. "Als ik aan het werk was, voelde ik me het gelukkigst." Maar zonder het te weten had ze ook last van haar autisme. Het zou haar in 2007 een genadeklap geven waardoor ze drie jaar op de bank belandde. Een autisme-burnout, zegt ze nu.


Zo werd ze vaak uitgenodigd voor allerlei feestjes. "Die prikkels, dat sociaal moeten doen. Ik begon dan enorm te zweten."

Vaak stond ze in een hoekje naar mensen te kijken, soms knikte ze wat mee in een groepje, en meestal ging ze als eerste weer weg. "Het grappige is dat mensen me altijd zullen omschrijven als spontaan en sociaal. Maar ik was niet sociaal. Ik deed sociaal."

Dat kon ze omdat ze sociaal gedrag van haar moeder kopieerde. "Als ik een meisje zag huilen dacht ik: wat zou mama doen? Een knuffel geven. Daarom gaf ik dan een knuffel, maar van binnen wilde ik weg."

'Sonja Silva premire'

Ze is een master in maskeren, zegt ze. "Ik stel het me altijd voor als een cockpit met allerlei knopjes. Voor zo'n feest drukte ik in de auto op het knopje 'Sonja Silva premire'. Dan gedroeg ik me zoals ik me moest gedragen."

Terug in de auto, ging dat knopje uit. "Dan stortte ik altijd helemaal in door alle prikkels en de energie die het maskeren kostte. Als ik thuiskwam lag ik met migraine op de bank. In de slechtste periode was ik drie dagen ziek."


Camoufleren deed ze ook bij haar fans. Ze hield niet van de sociale contacten, maar was doodsbang arrogant over te komen. "Daarom sprak ik met iedereen die naar me toe kwam. Soms om de 5 minuten. Er was nooit ruimte voor iets anders dan een Miss Nederland-glimlach."

Waar het in die jaren allemaal op neerkwam, zegt ze: "Ik stond op, deed mijn werk, kwam thuis en ging out voor een paar dagen. Ik keek voor de 25ste keer de Friends-collectie met een theetje erbij en vroeg me af wat er met me aan de hand was. Waarom ik toch altijd zo moe was. En maar weer googelen: kan ik nu ng een keer pfeiffer hebben? Maar dat had ik al ooit gehad."

De 6-jarige Sonja

Sonja herinnert zich nog wel dat ze van jongs af aan depressieve periodes kende. Als meisje van 6 kon ze heel neerslachtig en moe zijn. "Dan vroeg mijn moeder hoe dat kwam. Vaak zat ik stiekem alleen op mijn kamer te huilen omdat ik die vraag niet kon beantwoorden."

En op school was ze snel afgeleid. Op het einde van de basisschool kreeg ze ook sociale angsten. "Als ik de beurt kreeg en naar het bord moest lopen, werd ik angstig. Dan voelde ik letterlijk de zweetdruppels vanuit mijn oksels en over mijn rug lopen. Maar ik dacht dat iedereen dat had. Ik zag dat niet als een symptoom."

De overprikkeling, het sociaal gewenst gedragen, het camoufleren van symptomen: ze hield het allemaal vol tot haar 30ste. Toen stortte ze compleet in.

"Midden op de redactie zakte ik van mijn stoel af, ik ging out. Ik had 40 graden koorts. Ik werd naar huis gebracht en vanaf dat moment heb ik drie jaar op de bank doorgebracht. Mijn lichaam deed het gewoon niet meer."

Dagenlang slapen

Maar ze had wel een 3-jarig zoontje om voor te zorgen. Dus stond ze 's ochtends op, bracht ze Damian naar school, om vervolgens tot 15.00 uur te slapen; de rit van 10 minuten kostte veel energie.

Na school maakte ze avondeten en ging ze tegelijk met Damian weer naar bed. In het huishouden kreeg ze hulp; haar ouders logeerden soms wekenlang bij haar. "Ik had het gevoel dat ik vreselijk faalde."


Ze vertelt over die ene keer dat ze beloofde pannenkoeken te bakken voor haar zoontje. Door gebrek aan energie bleef ze dat maar uitstellen, maar ze wilde hem niet teleurstellen.

"Toen kwam hij aan met een bordje met twee witte boterhammen met klodders chocoladepasta. 'Mama, ik heb voor je gekookt'. Ik kon niet dieper zinken, maar het was ook een van de mooiste momenten in mijn leven. Zo liefdevol."

Misdiagnose na misdiagnose

In die periode kwam ze 45 kilo aan en kreeg ze de diagnose ME: een chronische aandoening. Ze werd depressief. Artsen hadden haar verteld dat ze de rest van haar leven op de bank zou doorbrengen. En dat het alleen erger kon worden. "Ik zag mijn leven in duigen vallen. Alleen de liefde voor mijn ouders en zoon hield me op de been."

Later bleek ME een van de vele misdiagnoses die ze in haar leven kreeg, zegt ze, naast ADHD en een persoonlijkheidsstoornis. Want na 3,5 jaar gebeurde wat Sonja niet had durven dromen: ze sliep steeds minder, was niet meer constant ziek en kon soms zelfs buiten wandelen. Ging ze eerst nog in een rolstoel naar een festival, later kon ze weer lang genoeg staan.


"Dat was heel onwerkelijk. Ik had geen ME, dat was duidelijk. Maar wat dan wel?" Ze ontmoette in die tijd ook haar huidige man, die ooit de diagnose ADHD kreeg. Sonja geloofde daar weinig van. Dus zodra ze het weer kon, ging ze SPW studeren. "Ik wilde uitvinden wat hij wel had."

Die zoektocht leidde uiteindelijk naar haar eigen diagnose: autisme. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik voorheen ook dacht dat je - oneerbiedig gezegd - minstens kwijlend in een hoekje moest zitten wiegen om autisme te hebben. Of dat je op Rain Man - een Amerikaanse dramafilm met de autistische Raymond in de hoofdrol - moest lijken."

Eigen autisme ontdekt

Tijdens haar studie leerde ze dat dat niet klopt. Ze herkende symptomen van autisme bij haar man en zoon. Zij kregen beide de diagnose, en in 2019 ging ze naar een partnercursus. Daar ontdekte ze raakvlakken met zichzelf. "Partners spraken daar over hun vrouwen met autisme en ik dacht: dit gaat gewoon over mij. Vrouwen met autisme hebben vaak te veel empathie, ik ook. Tegelijkertijd ben ik niet sociaal. Ik kopieer sociaal gedrag."

Recentelijk maakte ze een lange lijst voor zichzelf om overzichtelijk te hebben waar ze mee worstelt. Zo kan ze dusdanig overweldigd raken door situaties dat ze alles uit haar handen laat vallen en vertrekt. "Daarom verhuisde ik 17 keer in 44 jaar tijd." Ze doet alles volgens vaste patronen of structuren. "Als ik daarvan moet afwijken veroorzaakt dat enorme stress."

Van sociale aangelegenheden krijgt ze hartkloppingen. "Ik doe sociaal, maar ben eigenlijk een kluizenaar." Ze stimmt: een reactie op overprikkeling bij autisme. "Ik pulk tot bloedens toe aan mijn nagelriemen of lip als ik stress ervaar." En ze heeft last van zintuigelijke overprikkeling. "Dat leidt vaak tot extreme vermoeidheid en zelfs migraine."

Sinds twee maanden is er een officile diagnose. 'IK HEB AUTISME. IK BEN AUTISTISCH', schreef ze begin oktober op Instagram. Daaraan ging een maandenlang traject vooraf waarin hulpverleners met Sonja, haar zoon, man en moeder spraken.


Haar psycholoog bracht haar het nieuws. "Ik was heel blij en opgelucht. Ik dacht: zie je wel, ik ben niet gek. Ik zei: de vlag gaat uit en ik ga een taart eten. Ik voelde me gehoord." Sindsdien benoemt ze haar autisme altijd. Want als we allemaal onze mond erover houden, zegt ze, blijft het 'Rain Man-beeld' bestaan. "Ik stel me nog net niet voor met: ik ben Sonja en ik ben een autist."

Dat het zo lang moest duren voor zij haar diagnose had, heeft volgens haar te maken met de manier van diagnosticeren. "Als jij diagnosticeert met het idee dat je voor autisme geen empathie mag hebben, loop ik de diagnose mis." Sonja noemt vrouwen met autisme een 'ondergeschoven kindje'. "Daar moet echt iets aan veranderen."

'Het is geen ziekte'

Ze wil daar zelf ook een steentje aan bijdragen. Als ze ook maar n persoon kan helpen, is ze al blij, zegt ze. Daarom startte ze onlangs met de podcast Autisme Ontrafeld. Daarin gaat ze iedere week met aan andere vrouw (maar ook met mannen) in gesprek over het leven met autisme om zo te laten zien hoe breed het spectrum is.

"Iedere persoon met autisme ervaart dat anders, ook al zijn er veel overeenkomsten." Haar doel: betere diagnostiek en meer bekendheid over wat autisme nu precies is. "Het is geen ziekte. En van het woord stoornis in 'Autisme Spectrum Stoornis' raak ik gerriteerd. Ik ben anders geprogrammeerd. Dat maakt me niet gestoord, maar anders."

Ze wil ook verandering zien op de werkvloer. Nu is autisme vaak nog afschrikwekkend voor werkgevers, zegt ze. "Dat is echt zo dom. Mensen met autisme hebben vaak zoveel te bieden op de werkvloer waar jij niet eens aan denkt."

Omarmd

Zelf heeft ze haar autisme volledig omarmd. "Als ik een pil zou kunnen slikken die het wegneemt, zou ik dat niet doen. Het heeft me zoveel gebracht. Oog voor detail bijvoorbeeld. En hyperfocus. Ik kan heel lang aan een stuk ergens aan werken. Laatst schilderde ik van half 8 's ochtends tot 4 uur 's nachts."

Nog steeds heeft ze knopjes in haar cockpit. 'Sonja buiten', bijvoorbeeld. Als ze depressief is, kan ze zo aan de buitenwereld een stralende Sonja laten zien. "Maar het lukt me steeds beter te ontmaskeren. Ik durf steeds meer mijn echte gezicht laten zien. En ik schaam me niet dat ik autisme heb. Ik ben er trots op."
https://www.rtlnieuws.nl/(...)st-autisme-ontrafeld
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  zondag 21 november 2021 @ 09:59:36 #88
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_202274548
Na de emotionele burn-out van An2, is er nu ook de autisme-burnout van Silvia.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_202274550
Man, wat is dat mens vermoeiend en dom.
Mensen met autisme zitten kwijlend in een hoekje? :')
pi_202274568
Ik denk dat Sonja maaar 1 ziekte heeft: syndroom van Mnchhausen. Jezus man, wat lijkt me dat vermoeiend om zo iemand als partner of moeder te hebben -O-
And so the lion fell in love with the lamb
pi_202274571
quote:
1s.gif Op zondag 21 november 2021 09:59 schreef vencodark het volgende:
Man, wat is dat mens vermoeiend en dom.
Mensen met autisme zitten kwijlend in een hoekje? :')
Nee, pas op hoe je diagnosticeert, straks loopt Son een diagnose mis! En je weet dat ze haar bingo-kaart vol wil hebben.
quote:
Dat het zo lang moest duren voor zij haar diagnose had, heeft volgens haar te maken met de manier van diagnosticeren. "Als jij diagnosticeert met het idee dat je voor autisme geen empathie mag hebben, loop ik de diagnose mis."
#actuallyautistic
A C T U A L L Y A U T I S T I C
The day has finally come! After A LOT of misdiagnosis like CVS, ME, ADHD, Personality Disorder and so on, I finally have my diagnosis! I have known that I have autism for a couple of years now, but I have been focusing on my husband and son's diagnosis and process first.

instagram


[ Bericht 40% gewijzigd door JourneyBlue op 21-11-2021 10:14:28 ]
pi_202274641
SPW gaan studeren om de ziekte van je man beter te begrijpen :')
pi_202274732
"Neurotypische mensen," is dat het nieuwe "witte mensen"?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  zondag 21 november 2021 @ 10:51:29 #95
149959 SQ
snelle trees
pi_202274963
Eindelijk weer eens een nieuwe diagnose O+
disclaimer
pi_202275203
Ja, was die nieuw op de bingokaart? Ik dacht dat we deze al een tijdje hadden?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_202275225
Het is alweer een tijdje stil moet ze gedacht hebben..
pi_202275267
quote:
0s.gif Op zondag 21 november 2021 11:11 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ja, was die nieuw op de bingokaart? Ik dacht dat we deze al een tijdje hadden?
Een jaar of 1,5 geleden, zo bleek.
pi_202275283
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 11:18 schreef Mryc het volgende:
Ze denkt nu ook dat ze autistisch is.

https://www.instagram.com/p/B_LrHTOlb0b/?igshid=k6rjli19v56n
Ah hier.
  zondag 21 november 2021 @ 11:18:33 #100
326948 rebel-angel
back in the magic zone
pi_202275288
quote:
Dan voelde ik letterlijk de zweetdruppels vanuit mijn oksels en over mijn rug lopen.
OMG ik zweet ook uit m’n oksels *O*
Ben ik nu ook een autist :?
W
Z
E
  Moderator / Miss SHO zondag 21 november 2021 @ 11:19:33 #101
22592 crew  Ole
pi_202275298
quote:
1s.gif Op zondag 21 november 2021 11:17 schreef vencodark het volgende:

[..]
Een jaar of 1,5 geleden, zo bleek.
Ik wilde de OP al aanpassen. Ik denk vorig jaar een zelfdiagose..
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 21 november 2021 @ 11:31:45 #102
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_202275420
quote:
0s.gif Op zondag 21 november 2021 11:19 schreef Ole het volgende:

[..]
Ik wilde de OP al aanpassen. Ik denk vorig jaar een zelfdiagose..
Mag de autisme-burnout er ook in?
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_202275827
quote:
1s.gif Op zondag 21 november 2021 11:31 schreef AgnesGru het volgende:

[..]
Mag de autisme-burnout er ook in?
Het is blijkbaar wel "one diagnosis to rule them all", dus er moeten er ook een aantal uit:

03-10-2021: After A LOT of misdiagnosis like CVS, ME, ADHD, Personality Disorder and so on,
instagram
pi_202275860
Nou, happy voor haar, hoor.
De meid heeft na 1001 ziektes de diagnose en ze is er ook nog eens trots op.
Het maakt haar niet een minder stom wijf ofzo.
Go hard or go home
  zondag 21 november 2021 @ 13:20:48 #105
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_202276687
quote:
0s.gif Op zondag 21 november 2021 12:14 schreef JourneyBlue het volgende:

[..]
Het is blijkbaar wel "one diagnosis to rule them all", dus er moeten er ook een aantal uit:

03-10-2021: After A LOT of misdiagnosis like CVS, ME, ADHD, Personality Disorder and so on,
[ instagram ]
Die lijst is toch juist de grap van dit hele topic?
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  zondag 21 november 2021 @ 14:39:24 #106
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_202277916
Mooi voor haar dat de diagnose nu klopt, meen ik echt. Nu goed mee omgaan. ^O^ Geen wonder dat men haar vreemd en een aansteller vond. Dit zit er dus achter.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
pi_202286041
quote:
1s.gif Op zondag 21 november 2021 10:51 schreef SQ het volgende:
Eindelijk weer eens een nieuwe diagnose O+
En ze is er nog trots op ook. Ik heb eveneens autisme en ik vind het een verschrikking.
Heeft ze nou ook nog borderline? Want ik kan het allemaal niet meer bijbenen.
Handboek voor klimaat ontkenners
Complothuilers voelen zich voortdurend in hun megalomane kuif gepikt. ^(;,;)^
  Moderator / Miss SHO zondag 21 november 2021 @ 22:34:10 #108
22592 crew  Ole
pi_202286088
quote:
1s.gif Op zondag 21 november 2021 22:30 schreef GwanGwaa het volgende:

[..]
En ze is er nog trots op ook. Ik heb eveneens autisme en ik vind het een verschrikking.
Heeft ze nou ook nog borderline? Want ik kan het allemaal niet meer bijbenen.
Zie OP >:)
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_202286876
Oh wauw Sonja is back! Weer een nieuwe diagnose. Wat fijn voor haar.
Alius aliud dicit
pi_202287167
quote:
1s.gif Op zondag 21 november 2021 22:30 schreef GwanGwaa het volgende:

[..]
En ze is er nog trots op ook. Ik heb eveneens autisme en ik vind het een verschrikking.
Heeft ze nou ook nog borderline? Want ik kan het allemaal niet meer bijbenen.
Dat vroeg ik me toevallig af, hoe dit overkomt op mensen met deze diagnose die er echt mee worstelen. Ze doet er wel erg triomfantelijk over. Nou is het niks om je voor te schamen maar om er heel blij en trots over te doen...
pi_202287197
quote:
0s.gif Op zondag 21 november 2021 22:34 schreef Ole het volgende:

[..]
Zie OP >:)
Kan me vaag herinneren dat ze dat ook had ja, maar wellicht is het weggehaald omdat ze het inwisselt voor een nieuwe stoornis?
  maandag 22 november 2021 @ 11:53:42 #112
327807 Mariposas
יה&#14
pi_202290276
Wat fijn voor haar dat ze na 20 diagnoses eindelijk de juiste diagnose heeft.

Tot ze over een paar jaar indelijk de echte echte juiste diagnose heeft want autisme gaf toch ook niet echt de invulling in haar leven waar ze op hoopte.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mariposas op 22-11-2021 17:02:49 ]
No hay mal que dure cien aos ni cuerpo que lo aguante
pi_202292566
Obees lijkt iig redelijk definitief vh lijstje te kunnen :Y
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_202294062
Hier kan Antwee nog wat van leren met zijn emotionele burn-out zelfdiagnose
pi_202294104
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2021 16:29 schreef JaneDoe het volgende:
Hier kan Antwee nog wat van leren met zijn emotionele burn-out zelfdiagnose
Slaat natuurlijk nergens op. Zelfdiagnose weten we geeneens en verder wordt Antwee bij elk willekeurig showbizz topic erbij gehaald.
Why? :?
  maandag 22 november 2021 @ 16:38:30 #116
149959 SQ
snelle trees
pi_202294190
quote:
0s.gif Op maandag 22 november 2021 14:52 schreef DancingPhoebe het volgende:
Obees lijkt iig redelijk definitief vh lijstje te kunnen :Y
Obesiteit zit in je hart, dat weet je toch.
disclaimer
pi_202294320
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2021 16:38 schreef SQ het volgende:

[..]
Obesiteit zit in je hart, dat weet je toch.
Je weet toch dat ik dit weet :')
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  Moderator / Miss SHO maandag 22 november 2021 @ 17:31:49 #118
22592 crew  Ole
pi_202295101
quote:
0s.gif Op maandag 22 november 2021 00:35 schreef letmehearyouscream het volgende:

[..]
Kan me vaag herinneren dat ze dat ook had ja, maar wellicht is het weggehaald omdat ze het inwisselt voor een nieuwe stoornis?
Geen idee. Kan me ook indenken dat wij dat bedacht hebben
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_202297262
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2021 16:32 schreef vencodark het volgende:

[..]
Slaat natuurlijk nergens op. Zelfdiagnose weten we geeneens en verder wordt Antwee bij elk willekeurig showbizz topic erbij gehaald.
Why? :?
Laat ik het dan zo zeggen, er is geen deskundige die de term 'emotionele burn-out' bezigt. En sinds wanneer is het verboden om een mogelijke overeenkomst uit te lichten? Dt zou pas nergens op slaan
pi_202297934
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2021 20:08 schreef JaneDoe het volgende:

[..]
Laat ik het dan zo zeggen, er is geen deskundige die de term 'emotionele burn-out' bezigt. En sinds wanneer is het verboden om een mogelijke overeenkomst uit te lichten? Dt zou pas nergens op slaan
Zei ik verboden?
Het valt me gewoon op hoe zijn naam ‘overal’ te pas en te onpas opduikt. Ik bedoel daar niet alleen jouw post mee.
pi_202299107
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2021 20:47 schreef vencodark het volgende:

[..]
Zei ik verboden?
Het valt me gewoon op hoe zijn naam ‘overal’ te pas en te onpas opduikt. Ik bedoel daar niet alleen jouw post mee.
Je zou er zomaar een emotionele burn-out van kunnen krijgen zeg
  dinsdag 23 november 2021 @ 01:12:11 #122
403253 Meke
after all this time? always.
pi_202300317
quote:
0s.gif Op zondag 21 november 2021 10:02 schreef JourneyBlue het volgende:

[..]
Nee, pas op hoe je diagnosticeert, straks loopt Son een diagnose mis! En je weet dat ze haar bingo-kaart vol wil hebben.
[..]
#actuallyautistic
A C T U A L L Y A U T I S T I C
The day has finally come! After A LOT of misdiagnosis like CVS, ME, ADHD, Personality Disorder and so on, I finally have my diagnosis! I have known that I have autism for a couple of years now, but I have been focusing on my husband and son's diagnosis and process first.

[ instagram ]
Volgt zij nou #sonjasilva? _O- _O- _O-
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 23 november 2021 @ 07:32:59 #123
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_202300788
Wat mij als eerste opviel is dat het lijkt alsof haar ogen zijn strakgetrokken? Of zijn ze altijd zo geweest?

Ben ook benieuwd of dit de juiste diagnose is. Ze noemt CVS als iets anders dan ME, maar die twee zijn toch hetzelfde?

En kan het zo zijn dat je als autist blijkbaar dagen op de bank ligt van de vermoeidheid en zo moe bent dat je niet (veel) kan werken? En dan bedoel ik niet soms of een keer een weekje, maar maanden, jaren, dat je niks anders kan dan moe zijn en op de bank liggen? Want dat zei ze altijd dat haar leven was.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_202304104
quote:
17s.gif Op dinsdag 23 november 2021 07:32 schreef ChipsZak. het volgende:
Wat mij als eerste opviel is dat het lijkt alsof haar ogen zijn strakgetrokken? Of zijn ze altijd zo geweest?

Ben ook benieuwd of dit de juiste diagnose is. Ze noemt CVS als iets anders dan ME, maar die twee zijn toch hetzelfde?

En kan het zo zijn dat je als autist blijkbaar dagen op de bank ligt van de vermoeidheid en zo moe bent dat je niet (veel) kan werken? En dan bedoel ik niet soms of een keer een weekje, maar maanden, jaren, dat je niks anders kan dan moe zijn en op de bank liggen? Want dat zei ze altijd dat haar leven was.
Ze is aan de botox, vanwege haar hoofdpijnklachten, aldus een eerdere instapost. Maar d'r rimpels krullen wel wat naar achteren/omhoog.

Je kan de vermoeidheid koppelen aan de overprikkeling. Als je al zo overprikkelt raakt van kleine dingen, dan kost dat een boel energie. Mensen met autisme hebben ook een hogere kans op burnout (aldus deze website )
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 23 november 2021 @ 13:22:04 #125
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_202304307
quote:
17s.gif Op dinsdag 23 november 2021 13:04 schreef Lyssa het volgende:

[..]
Ze is aan de botox, vanwege haar hoofdpijnklachten, aldus een eerdere instapost. Maar d'r rimpels krullen wel wat naar achteren/omhoog.

Je kan de vermoeidheid koppelen aan de overprikkeling. Als je al zo overprikkelt raakt van kleine dingen, dan kost dat een boel energie. Mensen met autisme hebben ook een hogere kans op burnout (aldus deze website )
Dat ze hoofdpijnklachten heeft en daar botox voor krijgt wist ik niet, :+. Maar vind dit niet lijken op (enkel) botox maar goed, ik ben ook geen cosmetisch arts, :D.

Van de overprikkeling weet ik, maar toch. Iets klikt bij mij niet helemaal hierbij. Wel viel me dit nog op uit een interview uit 2016:

quote:
'Ik heb al eens een grondig psychiatrisch onderzoek gehad waarvoor ik met vlag en wimpel ben geslaagd. Dus ik ben niet ziek omdat er iets mis zit tussen mijn oren', vertelt ze aan het AD.
Plus ze kreeg pijnverlichtende therapien voor haar ME/CVS en die hielpen (tenminste, elke sessie leverde twee pijnloze dagen op). Ook gaf ze aan dat ze geen last had van haar ziekte tijdens haar zwangerschap.

quote:
De operatie bleek een goede zet, want Sonja voelt zich niet alleen weer thuis in haar lichaam, ze heeft ook weer energie voor tien. Dat was hard nodig. Op haar dieptepunt moest haar zoontje Damian zelfs voor haar zorgen, omdat ze dat zelf niet meer kon.
Terwijl je juist zou denken dat je meer op pad gaat als je meer energie hebt en dus sneller tegen prikkels aanloopt (autisme) en (over)vermoeid raakt daarvan dan wanneer je alleen maar op de bank ligt en 'met moeite' je zoontje naar school kon brengen. En dat laatste was haar leven (gaf ze aan).

[ Bericht 14% gewijzigd door ChipsZak. op 23-11-2021 13:31:29 ]
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 23 november 2021 @ 13:45:48 #126
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_202304566
Desalniettemin hoop ik dan maar dat ze inderdaad autistisch is en daar haar plek ik kan vinden i.p.v. over een paar jaar weer een andere diagnose. Want dat maakt het leven voor haar een stuk makkelijker, :).

Verder wel eens met @letmehearyouscream . Waarom zou je SPW gaan studeren om je man en kind beter te begrijpen? Dat kan toch ook wel anders? Sterker nog:

quote:
Ze ontmoette in die tijd ook haar huidige man, die ooit de diagnose ADHD kreeg. Sonja geloofde daar weinig van. Dus zodra ze het weer kon, ging ze SPW studeren."Ik wilde uitvinden wat hij wel had."
Uhh... ok.

Samenvatting van de rest van een interview met RTL Nieuws

Op den duur had ze door dat ze geen ME had, ergens nadat ze voor 't eerst in een rolstoel weer naar een festival ging. Vervolgens deed ze eerst een zelfdiagnose autisme doordat ze op de partnercursus (van mensen met autisme) verhalen hoorde over vrouwen met autisme. Daar herkende ze zich toen in. En pas later, na allerlei gesprekken, kreeg ze een officile diagnose. Dat het zo lang duurde wijdde ze aan de manier van diagnosticeren want vrouwen met autisme hebben juist 'te veel empathie' i.t.t. 'minder' of 'geen' bij mannen.

Als ze een pil kon nemen om autisme weg te nemen, zou ze dat niet doen want het heeft haar veel gebracht.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  dinsdag 23 november 2021 @ 13:49:19 #127
486266 herverwijderd
het leed is al geschied
pi_202304606
quote:
17s.gif Op dinsdag 23 november 2021 13:45 schreef ChipsZak. het volgende:
Desalniettemin hoop ik dan maar dat ze inderdaad autistisch is en daar haar plek ik kan vinden i.p.v. over een paar jaar weer een andere diagnose. Want dat maakt het leven voor haar een stuk makkelijker, :).

Verder wel eens met @:letmehearyouscream . Waarom zou je SPW gaan studeren om je man en kind beter te begrijpen? Dat kan toch ook wel anders? Sterker nog:
[..]
Uhh... ok.

Samenvatting van de rest van een interview met RTL Nieuws

Op den duur had ze door dat ze geen ME had, ergens nadat ze voor 't eerst in een rolstoel weer naar een festival ging. Vervolgens deed ze eerst een zelfdiagnose autisme doordat ze op de partnercursus (van mensen met autisme) verhalen hoorde over vrouwen met autisme. Daar herkende ze zich toen in. En pas later, na allerlei gesprekken, kreeg ze een officile diagnose. Dat het zo lang duurde wijdde ze aan de manier van diagnosticeren want vrouwen met autisme hebben juist 'te veel empathie' i.t.t. 'minder' of 'geen' bij mannen.

Als ze een pil kon nemen om autisme weg te nemen, zou ze dat niet doen want het heeft haar veel gebracht.
Plus dat je bij SPW niet opgeleid wordt om diagnoses te stellen, het is immers geen medische opleiding.
Maar okee, doe je ding Sonja.
pi_202305431
Autisme staat er wel om bekend dat het bij vrouwen veel later/slechter gediagnosticeerd wordt, dus wat dat betreft... verder is ze ook van een leeftijd dat autisme echt nog wel onbekend was.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 23 november 2021 @ 15:23:43 #129
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_202305600
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 november 2021 15:12 schreef DancingPhoebe het volgende:
Autisme staat er wel om bekend dat het bij vrouwen veel later/slechter gediagnosticeerd wordt, dus wat dat betreft... verder is ze ook van een leeftijd dat autisme echt nog wel onbekend was.
Weet ik, maar imo zitten er gewoon dingen in dat verhaal die niet te rijmen zijn met haar eerdere klachten (zoals ze die zelf altijd beschreef). Welke autist heeft spontaan geen last van autisme als hij/zij zwanger is? Welke autist heeft baat bij pijntherapieen? En welke autist heeft meer overprikkeling als hij/zij thuis op de bank ligt itt (in een rolstoel) bij festivals, tv, op pad gaan, etc.? En dat zijn nog maar enkele dingen.

Het zou allemaal kunnen en ik ben Sonja niet en ken haar situatie ook niet van dichtbij, dus wie ben ik, :+.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  donderdag 25 november 2021 @ 07:25:17 #130
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_202328818
quote:
81s.gif Op dinsdag 23 november 2021 13:49 schreef herverwijderd het volgende:

[..]
Plus dat je bij SPW niet opgeleid wordt om diagnoses te stellen, het is immers geen medische opleiding.
Maar okee, doe je ding Sonja.
Naast de ze bij dat soort opleidingen niet bepaald zitten te wachten op leerlingen met 'een vlekje'. Dat maakt de stap ook wat opmerkelijk.
  donderdag 25 november 2021 @ 08:41:17 #131
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_202329163
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 november 2021 15:12 schreef DancingPhoebe het volgende:
Autisme staat er wel om bekend dat het bij vrouwen veel later/slechter gediagnosticeerd wordt, dus wat dat betreft... verder is ze ook van een leeftijd dat autisme echt nog wel onbekend was.
Even los daarvan snap ik ook niet hoe het zou kunnen worden aangezien voor ME?

Ik snap heel goed dat het vervelend is als je autistisch bent en dat niet begrepen wordt, maar dat je dan voor dood op de bank terechtkomt heeft niets met je autisme te maken, maar vooral met de manier waarop je met dingen omgaat.

Voor de duidelijkheid: in geval van een misdiagnose, het zou vooral vervelend zijn als mensen die echt ME hebben een klap krijgen van het gedrag en zelfdiagnose van Sonja Silva omdat mensen ze daardoor niet meer serieus nemen.

Verder denk ik dat Sonja aan hypochondrie lijdt en zelf last krijgt van iedere ziekte waarmee ze bij anderen geconfronteerd wordt.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie donderdag 25 november 2021 @ 09:20:09 #132
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_202329526
quote:
0s.gif Op donderdag 25 november 2021 08:41 schreef Leandra het volgende:

[..]
Even los daarvan snap ik ook niet hoe het zou kunnen worden aangezien voor ME?

Ik snap heel goed dat het vervelend is als je autistisch bent en dat niet begrepen wordt, maar dat je dan voor dood op de bank terechtkomt heeft niets met je autisme te maken, maar vooral met de manier waarop je met dingen omgaat.

Voor de duidelijkheid: in geval van een misdiagnose, het zou vooral vervelend zijn als mensen die echt ME hebben een klap krijgen van het gedrag en zelfdiagnose van Sonja Silva omdat mensen ze daardoor niet meer serieus nemen.

Verder denk ik dat Sonja aan hypochondrie lijdt en zelf last krijgt van iedere ziekte waarmee ze bij anderen geconfronteerd wordt.
Zoiets wel misschien. Al is dat meer gericht op lichamelijk klachten, dacht ik? Of meer een soort angst. Ik weet niet zozeer of Sonja echt angst of extreme bezorgdheid ervaart. Het komt op mij wel over alsof ze altijd denkt ‘iets’ te moeten hebben. Alsof ziek zijn haar gehele identiteit is. Misschien wel dat ze zich (onbewust) dan heel interessant voelt tegenover zichzelf of andere mensen.

Hoe dan ook denk ik wel dat iets is met Sonja maar geen idee wat. Valt ook niet te diagnosticeren op afstand, :+.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')