abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_174906990




Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

en
en een technische uitleg:

Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Maar waar kan ik betalen met Bitcoins dan?
Bij steeds meer bedrijven en webshops kan dat. Een overzicht van bedrijven in Nederland is hier te vinden.

Games betalen met Bitcoin kan op Steam Bits

Coinmap is een wereldkaart met veel plaatsen waar je kan betalen met Bitcoins, handig als je op vakantie gaat.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 25 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 25 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Op sites als Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. Bitstamp, Bitfinex, BTC-e en Kraken zijn voorbeelden. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:


Lineair:


3-maanden:


Bitcoinkoersen volgen:
Je kunt de koersen volgen o.a. op bitcoinwisdom. µ heeft een uitleg gemaakt hoe dat werkt:


Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

Attentie:
- De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in deze reeks besproken.
- De waan van de dag wat betreft het handelen in altcoins wordt hier besproken.

Poll: Wat zijn Bitcoins?
[list]• Soort digitale Dollar
Nep geld gebaseerd op niks
Nerd Money
Digital currency, No one control it
[/list]Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 06-11-2017 19:12:14 ]
pi_174906999

5 mensen hebben 100+ bitcoins hier? Maar tussen de 50 en 100 slechts twee? Ongeloofwaardig!
pi_174907172
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 18:06 schreef ZetaOS het volgende:
[ afbeelding ]
5 mensen hebben 100+ bitcoins hier? Maar tussen de 50 en 100 slechts twee? Ongeloofwaardig!
Hihi grappig hoor
pi_174907197
Voor wie de grap niet snapt: die poll is van 3 juni 2014
pi_174907240
In november 2013 was er trouwens ook een poll

pi_174908367
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 18:18 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Voor wie de grap niet snapt: die poll is van 3 juni 2014
Ah, dat is inderdaad grappig.
pi_174909833
Lekker druk hier zo.

pi_174909921
quote:
Je kan minen met bijvoorbeeld een S9 13,5 TH/s ASIC, kost zo'n $2000 en levert zo'n $10 per dag op bij de huidige koers, na aftrek van stroomkosten.

Maar de difficulty gaat omhoog dus die $10 gaat iedere 2 weken iets omlaag.
Heb je een snelle pc nodig? En gaat het automatisch om moet je handmatige dingen doen?
pi_174910107
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 20:19 schreef Atak het volgende:

[..]

Heb je een snelle pc nodig? En gaat het automatisch om moet je handmatige dingen doen?
Nee, een snelle ASIC.

Instellen en gaan.
pi_174936213


stuk
జ్ఞ‌ా
pi_174936222
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 20:15 schreef ZetaOS het volgende:
Lekker druk hier zo.

[ afbeelding ]
_O_
జ్ఞ‌ా
pi_174949155
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 20:15 schreef ZetaOS het volgende:
Lekker druk hier zo.

[ afbeelding ]
in 2013 alles uitgecasht, jammer man
pi_174953443
Poll: Litecoin gaat
MOON
DOOD
Naar 100 Dollar
Naar 20 Dollar
Je moeder
Litecoin tx is lkkr goedkoop
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier
pi_174953496
Het gaat goed.
  Eindredactie Games donderdag 9 november 2017 @ 07:30:28 #15
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_174953976
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 03:42 schreef ZetaOS het volgende:
Poll: Litecoin gaat
MOON
DOOD
Naar 100 Dollar
Naar 20 Dollar
Je moeder
Litecoin tx is lkkr goedkoop
Tussenstand:
[ afbeelding ]
Ook een poll maken? Klik hier
Niet geklikt, want autoweek poll.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_174964354
quote:
1s.gif Op donderdag 9 november 2017 07:30 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Niet geklikt, want autoweek poll.
Wat flauw en off topic Oscar Eindredactie Games.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 09-11-2017 18:19:25 ]
pi_175098947
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 18:18 schreef ZetaOS het volgende:

[..]

Wat flauw en off topic Oscar Eindredactie Games.
Een poll over Litecoin in het Bitcointopic, dat is pas offtopic. :P
pi_175099302
quote:
16s.gif Op woensdag 15 november 2017 22:00 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Een poll over Litecoin in het Bitcointopic, dat is pas offtopic. :P
Dat was wel een beetje offtopic.
Zo dan:
Poll: O5 December is
Bitcoin $12000 waard
Bitcoin over de 10000 UDS heen
Roger Ver in coma aan overdosis Poppers
Bitcoin Cash nummer 1 op coinmarketcap
Bitcoin rond de $5000
Sinterklaas in elkaar gemept
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier
pi_175100709
Wat is UDS?
pi_175100790
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 22:57 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Wat is UDS?
United Dollar States, echt de shit als ie dat haalt
  Eindredactie Games woensdag 15 november 2017 @ 23:04:40 #21
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_175100899
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 22:11 schreef ZetaOS het volgende:

[..]

Dat was wel een beetje offtopic.

excuses geaccepteerd
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_175110436
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 22:11 schreef ZetaOS het volgende:

[..]

Dat was wel een beetje offtopic.
Zo dan:
Poll: O5 December is
Bitcoin $12000 waard
Bitcoin over de 10000 UDS heen
Roger Ver in coma aan overdosis Poppers
Bitcoin Cash nummer 1 op coinmarketcap
Bitcoin rond de $5000
Sinterklaas in elkaar gemept
Tussenstand:
[ afbeelding ]
Ook een poll maken? Klik hier
_O_
జ్ఞ‌ా
pi_175241933
Hoop op nog een kleine terugval van de bitcoin en dan volledig inkopen, JPMorgan gaat ze in het kort naar de beurs brengen.

http://daskapital.nl/2017(...)itcoin_jpmorg_1.html
pi_175253609
Wat is momenteel de beste (lees: goedkoopste) plek om je zuurverdiende eurootjes om te zetten in bitcoin?
pi_175253698
quote:
6s.gif Op donderdag 23 november 2017 08:59 schreef sniel123 het volgende:
Wat is momenteel de beste (lees: goedkoopste) plek om je zuurverdiende eurootjes om te zetten in bitcoin?
Geen idee, maar ik doe het altijd bij Bitonic.
pi_175255399
quote:
6s.gif Op donderdag 23 november 2017 08:59 schreef sniel123 het volgende:
Wat is momenteel de beste (lees: goedkoopste) plek om je zuurverdiende eurootjes om te zetten in bitcoin?
quote:
1s.gif Op donderdag 23 november 2017 09:08 schreef Typisch het volgende:

[..]

Geen idee, maar ik doe het altijd bij Bitonic.
Als je puur naar de goedkoopste manier op zoek bent, is Bitonic niet echt een aanrader.

Er zijn eigenlijk 2 veelgebruikte manieren om online bitcoin te kopen:

1. Via een "broker" (zie het als een wisselkantoor), dit is een relatief dure optie maar wel snel en gebruiksvriendelijk. Je kunt vaak betalen met iDeal. Voorbeelden:

www.bitonic.nl
www.bitkassa.nl
www.satos.nl
www.btcdirect.eu
www.bitmymoney.com
www.coinbase.com

De prijs kan onderling wat verschillen dus je moet dan zelf even de prijzen vergelijken

2. Tweede optie is via een online beurs (Exchange), waar je eerst geld heen moet sturen en daarna bitcoin op de "markt" kunt kopen van andere gebruikers, net zoals bij aandelenhandel. Je kunt zo veel goedkoper aan bitcoins komen, maar de drempel is wel hoger want je moet je eerst registreren, afhankelijk van de bedragen waar het om gaat je identiteit laten verifiëren (exchanges zijn daartoe verplicht vanwege KYC/AML-wetten) en geld naar je account sturen. Je hebt dan vaak ook de beschikking over meer geavanceerde orders, zoals marketbuy. limitbuy, stop-loss etc.
Exchanges waar je via een SEPA-overboeking Euro's heen kunt sturen zijn het handigst en zo'n overboeking is vaak gratis of heel goedkoop.

Voorbeelden:
www.bitstamp.net
www.kraken.com (momenteel niet aan te raden vanwege problemen met trage servers)
https://bl3p.eu/nl/ (de exchange van Bitonic)
www.gdax.com (de exchange van Coinbase)

Zie voor meer info het beginnerstopic:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen
pi_175256222
Ja, over het kopen van BTC op een exchange, ik heb zitten rekenen.

Voorbeeld, je koopt voor 500 euro op Kraken wat BTC. Op dit moment krijg je zo'n 10 euro aan BTC meer dan bij Bitonic op een bedrag van 500 euro. Dan denk je, nou dat is toch mooi meegenomen die 10 euro!

Dan wil je je BTC withdrawen van Kraken en in je offline wallet gooien, maar dan rekent Kraken een fee van 0.001 BTC, wat nu dus ongeveer 7 euro is :{

Kortom, het ontloopt op een bedrag van 500 euro elkaar misschien maar 2 of 3 euro (Bitonic vs Kraken), in het voordeel van Kraken.

Daarbij moet je wel ruim een dag wachten voor je fiat met een SEPA overschrijving op je Kraken account staat, daar je BTC kopen en dan weer een tijd wachten voor het in je wallet zit.

Mijn ervaring is dus dat je voor bedragen rond de 500 euro in ieder geval beter gewoon op Bitonic je BTC kunt kopen die na aankoop meteen je wallet ingaan zonder gedoe.
(Y)
pi_175256338
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 11:26 schreef chiren het volgende:
Ja, over het kopen van BTC op een exchange, ik heb zitten rekenen.

Voorbeeld, je koopt voor 500 euro op Kraken wat BTC. Op dit moment krijg je zo'n 10 euro aan BTC meer dan bij Bitonic op een bedrag van 500 euro. Dan denk je, nou dat is toch mooi meegenomen die 10 euro!

Dan wil je je BTC withdrawen van Kraken en in je offline wallet gooien, maar dan rekent Kraken een fee van 0.001 BTC, wat nu dus ongeveer 7 euro is :{

Kortom, het ontloopt op een bedrag van 500 euro elkaar misschien maar 2 of 3 euro (Bitonic vs Kraken), in het voordeel van Kraken.

Daarbij moet je wel ruim een dag wachten voor je fiat met een SEPA overschrijving op je Kraken account staat, daar je BTC kopen en dan weer een tijd wachten voor het in je wallet zit.

Mijn ervaring is dus dat je voor bedragen rond de 500 euro in ieder geval beter gewoon op Bitonic je BTC kunt kopen die na aankoop meteen je wallet ingaan zonder gedoe.
Kortom Bitonic is helemaal niet zo slecht. Iets waar ik wel achter sta.
pi_175256459
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 11:26 schreef chiren het volgende:
Ja, over het kopen van BTC op een exchange, ik heb zitten rekenen.

Voorbeeld, je koopt voor 500 euro op Kraken wat BTC. Op dit moment krijg je zo'n 10 euro aan BTC meer dan bij Bitonic op een bedrag van 500 euro. Dan denk je, nou dat is toch mooi meegenomen die 10 euro!

Dan wil je je BTC withdrawen van Kraken en in je offline wallet gooien, maar dan rekent Kraken een fee van 0.001 BTC, wat nu dus ongeveer 7 euro is :{

Kortom, het ontloopt op een bedrag van 500 euro elkaar misschien maar 2 of 3 euro (Bitonic vs Kraken), in het voordeel van Kraken.

Daarbij moet je wel ruim een dag wachten voor je fiat met een SEPA overschrijving op je Kraken account staat, daar je BTC kopen en dan weer een tijd wachten voor het in je wallet zit.

Mijn ervaring is dus dat je voor bedragen rond de 500 euro in ieder geval beter gewoon op Bitonic je BTC kunt kopen die na aankoop meteen je wallet ingaan zonder gedoe.
Het ligt er inderdaad nogal aan om welke bedragen het gaat en of het daardoor de "moeite" waard is om een exchange te gebruiken. Voor kleinere bedragen zou ik ook voor het gemak van een broker kiezen, wil je ¤20.000 euro omzetten dan zou ik toch even verder kijken.

Overigens noem je nu de hoge withdrawal fee van Kraken als voorbeeld (Kraken zou ik sowieso even mijden tot ze hun performanceproblemen hebben opgelost), maar bijvoorbeeld Bitstamp rekent helemaal geen fee bij een Bitcoin withdrawal. :P Het loont dus altijd om even onderzoek te doen en zelf te beslissen wat in jouw geval het handigst/goedkoopst is. Wil je bijvoorbeeld bitcoin kopen om te hodlen voor lange termijn, dan maakt het ook niet zoveel uit om wat meer te betalen voor het gemak van een broker.

Om even het verschil in prijs te illustreren, de huidige prijzen:
1 BTC op Bitstamp: ¤6899,70
1 BTC op Bitonic: ¤7006,36
pi_175256541
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 11:39 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Het ligt er inderdaad nogal aan om welke bedragen het gaat en of het daardoor de "moeite" waard is om een exchange te gebruiken. Voor kleinere bedragen zou ik ook voor het gemak van een broker kiezen, wil je ¤20.000 euro omzetten dan zou ik toch even verder kijken.

Overigens noem je nu de hoge withdrawal fee van Kraken als voorbeeld (Kraken zou ik sowieso even mijden tot ze hun performanceproblemen hebben opgelost), maar bijvoorbeeld Bitstamp rekent helemaal geen fee bij een Bitcoin withdrawal. :P Het loont dus altijd om even onderzoek te doen en zelf te beslissen wat in jouw geval het handigst/goedkoopst is. Wil je bijvoorbeeld bitcoin kopen om te hodlen voor lange termijn, dan maakt het ook niet zoveel uit om wat meer te betalen voor het gemak van een broker.
Klopt, ik heb het inderdaad alleen over Kraken, andere exchanges zijn veel meer de moeite waard.
Overigens lees ik net pas dat je ook fiat kunt storten naar Bitstamp, had ik dat gister maar geweten dan had ik Kraken lekker links laten liggen :D

Maar wat je zegt, ik koop BTC voor de hodl dus op het bedrag wat ik er nu in heb zitten maakt die paar euro ook niet uit.
(Y)
pi_175256811
BCH :{
జ్ఞ‌ా
pi_175257134
quote:
2s.gif Op donderdag 23 november 2017 11:55 schreef µ het volgende:
BCH :{
offtopic :P
  Knapste mannelijke user 2022 donderdag 23 november 2017 @ 12:26:03 #33
206731 Mortaxx
Doomer
pi_175257523
quote:
2s.gif Op donderdag 23 november 2017 11:55 schreef µ het volgende:
BCH :{
is zoals Bitcoin ooit bedoeld was.

Btc verliest z'n functie als betaalmiddel door de torenhoge transactiekosten. Western Union is nog goedkoper :')
Op dinsdag 31 oktober 2023 22:09 schreef Ama het volgende:
Poepie
pi_175257710
quote:
1s.gif Op donderdag 23 november 2017 12:26 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

is zoals Bitcoin ooit bedoeld was.

Btc verliest z'n functie als betaalmiddel door de torenhoge transactiekosten. Western Union is nog goedkoper :')
Ah alsjeblieft zeg. :') De blocksize voorkomt helemaal geen hoge fees als straks de blocks daar ook weer vol zitten.
pi_175293234
quote:
14s.gif Op donderdag 23 november 2017 12:39 schreef Typisch het volgende:

[..]

Ah alsjeblieft zeg. :') De blocksize voorkomt helemaal geen hoge fees als straks de blocks daar ook weer vol zitten.
1 van de bitoin defs wou de blocksize verkleinen naar 300 kb :P
Bron: https://www.reddit.com/r/(...)_blocksize_increase/
pi_175297071
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 02:43 schreef ZetaOS het volgende:

[..]

1 van de bitoin defs wou de blocksize verkleinen naar 300 kb :P
Bron: https://www.reddit.com/r/(...)_blocksize_increase/
Dat is een BIP van 10 maanden geleden en allang achterhaald. En heb je 'm ook daadwerkelijk gelezen? Want er staat letterlijk:

quote:
300k is only used for the block size limit should the proposal be activated prior to 2017 April. If it is deemed too small, activation can simply be delayed until the desired limit is reached, retaining the current block size/weight limits until that time (or even an additional softfork used to create a temporary limit at the desired level).
Sure, Luke Jr. is een vreemde vogel, maar claimen "hij wilde een 300kB blocksize" was totaal niet de intentie van die BIP.
pi_175332539
Daaamn.
జ్ఞ‌ా
  maandag 27 november 2017 @ 09:15:19 #38
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_175333050
Nieuws vannochtend was BTC $9000 aangetikt. Vanavond de 10K?
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_175333304
bijna 10k *O*
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 27 november 2017 @ 18:00:52 #42
862 Arcee
Look closer
pi_175342963
quote:
Dit is waarom bitcoin zo populair werd

Wat is een bitcoin waard?

De waarde van een bitcoin kan hard schommelen, bijvoorbeeld door positief of negatief nieuws. Eind 2013 koste een bitcoin ongeveer 850 euro, een record. Op dit moment kost een bitcoin gemiddeld 377 euro.
Haha, dikke faal met je $377 euro.
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 27 november 2017 @ 18:48:50 #43
862 Arcee
Look closer
pi_175344193
quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2017 10:06 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Ik krijg een inlogscherm.
Url ff in Google plakken en dan aanklikken, dan werkt hij wel. Hij checkt Google als referrer.
٩๏̯͡๏)۶
pi_175344316
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 18:48 schreef Arcee het volgende:
[ afbeelding ]

Werkt ook weer. :Y)
*O* _O_
pi_175344498
Ben steeds benieuwder of het nu wel of niet een bubbel is die zo kan barsten. Er lijkt nog eindeloos rek in te zitten. Of zou een dotcomcrisis bubbel mogelijk kunnen zijn?

Vragen, vragen...

٩๏̯͡๏)۶
  Knapste mannelijke user 2022 maandag 27 november 2017 @ 19:19:34 #47
206731 Mortaxx
Doomer
pi_175344650
quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2017 19:12 schreef Ronaldsen het volgende:
Ben steeds benieuwder of het nu wel of niet een bubbel is die zo kan barsten. Er lijkt nog eindeloos rek in te zitten. Of zou een dotcomcrisis bubbel mogelijk kunnen zijn?

Vragen, vragen...

[ afbeelding ]
ach Amazon is ook prima uit de dotcombubble gekomen
Op dinsdag 31 oktober 2023 22:09 schreef Ama het volgende:
Poepie
pi_175344723
Zolang de koers stijgt, zit er rek in. Het is geen aandeel dus een vergelijking met de dotcomcrisis is geen goede. Al zit er natuurlijk geen intrinsieke waarde achter een BTC. Het blijft gebaseerd op vertrouwen en dat is brozer dan een goudkoers.
pi_175346866
quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2017 19:12 schreef Ronaldsen het volgende:
Ben steeds benieuwder of het nu wel of niet een bubbel is die zo kan barsten. Er lijkt nog eindeloos rek in te zitten. Of zou een dotcomcrisis bubbel mogelijk kunnen zijn?

Vragen, vragen...

[ afbeelding ]
Je moet er anders naar leren kijken. Ik zie niet in waarom BTC niet blijft stijgen ten opzichte van zwakker fiatgeld. Zie bijvoorbeeld de Duitse mark ten opzichte van de Italiaanse lira. De waarde van de Duitse mark in Italiaanse lira is maar blijven stijgen totdat er een vaste wisselkoers werd ingevoerd. Zolang de euro/dollar niet een vaste wisselkoers proberen te handhaven ten opzichte van BTC door hun fiscaal beleid rigoureus te veranderen zie ik het niet gebeuren. De torenhoge staatschulden en de angst voor het deflatiemonster zorgen er wel voor dat er geen sterke euro/dollar komt.

pi_175354821
10k-dag *G*
జ్ఞ‌ా
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')