abonnement Unibet Coolblue
pi_179981817
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 01:00 schreef Keyos het volgende:
Ayreon en Maiden bazen
+ Avatar

Donderdag veel problemen gehad? Bij ons viel het gelukkig.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 03:52:46 #252
263417 Keyos
Like a Boss
pi_179982686
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 01:28 schreef indiaantje89 het volgende:

[..]

+ Avatar

Donderdag veel problemen gehad? Bij ons viel het gelukkig.
Als ik de verhalen zo hoor ging het niet slecht. Hebben meer dan 2 uur gewacht maar wel gewoon op tijd de tent kunnen opzetten om naar het terrein te gaan.
The Only Thing We Learn From History Is That We Learn Nothing From History - Hagel.
pi_179997404
Ik ben gisteren(vrijdag) geweest. Nog getwijfeld of ik het hele weekend zou gaan, maar uiteindelijk kwamen de bands waarvoor ik zou gaan grotendeels op vrijdag. Ging vooral voor Ayreon, en daarbij ook voor Iron Maiden(had ik nog nooit live gezien, dus moest er wel een keer van komen!). Vond uiteindelijk Killswitch Engage en Avenged Sevenfold ook wel leuk om te kijken. Maar uiteindelijk was alleen Ayreon het al waard om heen en weer te rijden!

Vond het wel druk op het festivalterrein, misschien ook omdat het uitverkocht was. Heb me in ieder geval wel goed vermaakt!

Voor de mensen die er vandaag ook zijn en/of morgen gaan, veel plezier. :)
<a href="http://www.last.fm/user/Lotteh" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >Last.fm</a>
  Moderator zondag 24 juni 2018 @ 01:54:42 #254
332671 crew  indiaantje89
pi_180004935
Marilyn Manson en Arch Enemy _O_
  zondag 24 juni 2018 @ 10:12:33 #255
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_180006984
Ik vond voorlopig Batushka en Zeal & Ardor het tofst. Maiden en Ayreon zoals verwacht ook sterk.

Daarnaast vond ik Dool, Accept, Heilung, Septicflesh en Galactic Empire wel leuk en/of geinig.

Wel een paar keer slecht geluid, maar ja, festivals.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  Moderator maandag 25 juni 2018 @ 01:52:23 #256
332671 crew  indiaantje89
pi_180027020
quote:
2s.gif Op zondag 24 juni 2018 10:12 schreef SaintOfKillers het volgende:
Ik vond voorlopig Batushka en Zeal & Ardor het tofst. Maiden en Ayreon zoals verwacht ook sterk.

Daarnaast vond ik Dool, Accept, Heilung, Septicflesh en Galactic Empire wel leuk en/of geinig.

Wel een paar keer slecht geluid, maar ja, festivals.
Meer Graspop hoor, vooral in de tenten was het slecht
  maandag 25 juni 2018 @ 19:17:43 #257
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_180040923
Vooral op de main stages. Daar waren een paar optredens waar je vooral een basdrum hoorde en al de rest meer achtergrondgeluid was.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  Moderator maandag 25 juni 2018 @ 19:25:42 #258
332671 crew  indiaantje89
pi_180041208
Een beetje rust bij gepakt, maar hierbij mijn verslag.

Donderdag
Graspop stond voor d deur, we gingen enkel en alleen met de "vriendengroep" zonder de vrouwen op stap. Die waren niet echt into deze line-up, prima excuus voor ons dus om ons zelf eens goed te misdragen dit weekend.

Afgelopen donderdag vanaf 8:00 uur vertroken.. waar we rond 9:20 in Dessel waren. Even kort file rijden, maar we konden parkeren op P1. Wat echt maar 15 minuten lopen was van het festival terrein, prima dus. Ongeveer uurtje gedaan om door de controle te komen, en dus tijd om de tent op zetten. Uiteindelijk stond alles klaar, en maar een biertje open getrokken.

Rond 13:00 zijn we maar naar het terrein gegaan. Daar hebben we de volgende acts bekeken:
Follow The Cipher: Was ok, maar niet echt heel bijzonder. Maar ok, leuk genoeg om je dag mee te openen.
Cancer Bats: Leuke tering herrie, ik kende het nog van een Lowlands playlist van een paar jaar terug. Sfeer zat er goed in ieder geval.
The Pink Slips: Een dochter van een van de GNR leden. Dat was dan ook het enige excuus wat ik kon bedenken dat ze er stonden. Saai.
Doro Pesch the Voice of Warlock. Had er van te voren niet veel van verwacht. Maar erg leuke show. Prima power vrouw, en de cliché rock klassiekers. Niet erg en leuker dan ik had verwacht.
Black Stone Cherry: Een irritante gitarist die ieder moment in de spotlights wilde staan. En een zanger die me erg deed denken aan de ruigere versie van Rag 'N Bone Man. Maar verder niet echt spannend, maar wel ok.
Iced Earth: Eerste paar minuten van meegepakt van deze band. Vond het erg tof klinken, wel beetje heavy. Maar instrumentaal prima in orda en goede zang. Wel was het geluid erg matig (eigenlijk over het hele festival was het gleuid erg slecht). Maar mijn vrienden wilde naar >>>
Fleddy Melculy: Blijkbaar is de band populair bij onze zuiderburen. De Jupiler Stage stond al tot de geluidtoren gevuld, dus van een afstandje moeten bekijken. Maar het was een beetje of we op het verkeerde (Vlaamse) feestje waren beland. Had er weinig mee.
Jonathan Davis: Op naar de zanger van KoRn, je merkte dat het steeds drukker werd op het terrein. En hoorde ook al veel geklaag om ons heen van mensen die heel lang in de rij hebben gestaan. Maar goed, Jonathan dus. Ik vond het een erg sterke show. Vocaal gezien was hij erg goed, en de begeleidings band vulde het ook goed aan. Soms deed het me een beetje denken aan het solo project van Serj Tankian. Zeer mooi showtje gezien dus.
Ghost: Papa en zijn spoken waren weer terug, ik moest wel zeggen dat ik het oude kostuum een beetje mis. Maar goed, hun sound is bij hun nieuwe album weer stukken toengakelijker geworden. Deze band gaat het een paar jaar echt naar een headliner status schoppen denk ik. We stonden vooraan en zelfs daar was het geluid kut. Maar ondanks was pap prima bij stem en insturmentaal zat het prima in orde.
Heilung: 3,5 GnR was iets too much (vorig jaar al gezien in Goffertpark, en daar was 3,5 uur ook echt uitzitten). Dus toch maar naar de Metal Dome stage geweest voor Heilung. En echt geen seconde spijt van gehad, de meest interessante act van heel dit weekend misschien wel. De vage sounds en stage performance zorgde voor een continue spanning in de set. De speren die op het podium neerplanten als een grote soundbox was erg tof. Het publiek leek het ook prima te behappen. Want zelfs toen het geluid wegviel nam het publiek de spanning gewoon over in de show. Terwijl de act weer prima oppakte. Ik zal dit niet echt een band willen noemen, maar meer een bizarre kunst object. Echt een aanrader voor andere Grazzers denk ik.
Kataklysm: Even luisterne naar tering herrie, leuk en de biertjes gingen er goed in. Het publiek was vooraan ook erg enthousiast. Het is niet helemaal mijn ding, maar ondanks dat gewoon prima vermaakt.
Guns N' Roses: Na Kataklysm stond er nog iets meer dan een uur Guns N' Roses op het programma. Langs de zijkanten gelukkig nog halverwege het veld kunnen bereiken. Voor een uurtje was het prima te behappen. De meeste hits nog mee kunnen pakken van ze. Wel vond ik Slash erg matig, die zat er soms echt naast een paar keer. Axel was prima bij stem voor zijn doen, maar ik blijf het een mafkees vinden. Al bij al leuk einde van de dag. Savonds nog wat biertjes gedronken bij de tafels en bankjes. Tot we werden weggestuurd en maar onze tent zijn ingerold.

Vrijdag:
Na een redelijk goede nachtrust waren we toch rond 07:00 uur allemaal wakker.. Pff veel te vroeg dus. Maar wel lekker even kunnen douchen, en op ons gemak een bakje koffie en wat ontbijt kunnen scoren. Beetje buurten, jullie kennen het vast wel. Toen het terrein wseer open ging zijn we maar gelijk weer naar binnen gegaan:

Tyler Bryant & The Shakedown. Vorig jaar al gezien in het Goffertpark bij GnR als voorprogramma. En toen klonken ze vrij aangenaam. Het was echt lang nog niet druk, dus beetje vooraan gestaan. Maar het was opzich wel weer een leuke show, weinig bijzonders maar goed het was nog vroeg.
Diablo BLVD. Het veld was inmiddels al weer wat beter gevuld. De Belgische band speelde overduidelijk een thuis wedstrijd. Publiek om me heen kende blijkbaar bijna alles van deze band. Instrumentaal was het wel in orde, maar de vocalen waren niet aan mij besteeds. Dus toen maar halverwege de set gaan kijken bij >>>
Galactic Empire: Ik las op andere fora wat goede dingen over deze act. Star Wars in een metal jasje.. Nou hoe kut kan dat zijn? Erg kut dus... Een beetje getokkel in een Star Wars verkleedpartijtje is wat mij betreft totaal niet boeiend. Maar misschien ben ik ook niet genoeg Star Wars fan om dit te begrijpen. Ik kon er eigenlijk helemaal niks mee. Ook was geluid belabberd in de Marque.
Stick To Your Guns: Dit soort core bandjes zijn vaak niet echt aan mij besteed. Maar we stonden tussen een zeer enthousiast publiek, die op ieder stukje core helemaal los gingen. Dus maar lekker mee gedaan waardoor het toch een heerlijk actief setje uiteindelijk was.
Shinedown: Vrij ver vooraan gestaan. Wederom was het pubiek enthousiast. Maar de zanger probeerde zo overdreven het publiek te bespelen waardoor het echt om te kotsen was. Zo heerlijk irritant Amerikaans gelul, hoe goed en mooi het publiek wel is. En dat we moeten streven naar wereld vrede blablabla... Maar goed kwa sound vond ik ze best wel tof. Al blijf ik de ballads nog het leukste vinden van deze band. Ondanks mijn irritatie aan de zanger vond ik het nog een leuke show.
Tremonti: De gitarist van Alter Bridge dus. Instrumentaal vond ik het een zeer strake show. Maar de sfeer ontbrak een beetje. Had het idee dat dit veel beter in een tent tot zijn recht had gekomen. Jammer, want het klonk niet eens slecht. Maar allemaal net iets te eentonig ook.
Powerwolf:. Lekker rond die mainstages hangen. Powerwolf is een van de weinige power metal bands die ik nog best kan waarderen. Als je je ze ziet verwacht je eigenlijk een black metal act, maar nee gelukkig gebruiken ze wel wat melodie in hun muziek. De zanger deed zijn best om het publiek voor zich te winnen. En dat lukte aardig. Alleen kwamen de oow-wee-oh's wel mijn neus uit. Maar het werkte wel op het publiek. Dus toch nog wel een ruime voldoende.
Pist*On Matige band, kut geluid, 0 sfeer... dus maar snel weggegaan en de tijd besteden aan wat eten. Stuken beter.
Kill Switch Enange:. Op een afstandje bekeken. Tyfus herrie maar wel lekker, Publiek ging op vlagen wel los. Niks mis mee.
Anti-Flag: Hier keek ik best wel naar uit. Ook al is het kwalitatief mischien niet bijster interessant, de sfeer van dit soort punkbandjes echter wel. Publiek ging helemaal uit zijn plaat, heb met meerdere moshpits en circles mee gedaan, je moet toch wat. Ook blijft die flauwe Amerikaanse cool highschoolguy humor wel lachen tijdens zo'n show.
Avenged Sevenfold: We gingen de eerste helft van de set kijken van deze band. Ik kan ze op plaat wel waarderen, maar had ze veel liever in het donker gezien. Show was aardig, maar ook niet meer dan dat. Dus het was niet moelilijk om vroegtijdig de set te verlaten.
Vader:. We waren onderweg naar Jupiler Stage, maar dan kom je echt langs de Marquee. Daar stond Vader voor een half lege trent te brullen. Had het veel drukker verwacht bij deze band (want die heeft toch een behoorlijk status in de scene dacht ik?). 10 minuutjes gekeken, en dat is toch niet aan mij besteeds. Iets teveel geschreeuw, dus toch maar door naar de Jupiler Stage voor >>>
The Darkness: Hier ook nog de laatste 10 á 15 minuten van mee kunnen pakken. Toen vond ik het nog wel grappig, de foute hitjes deden ze juist op dat moment. Toch leuk om af te schrijven van mijn gezien lijstje. Had het erger verwacht.
Less Then Jake:Weer een punk act, maar dit keerm et wat meer ska invloeden. Veel mensen waren volgens al op jacht naar een goed plekje bij Iron Maiden. Dus het was niet zo heel druk als met Anti-Flag. Maar toch leuk showtje gezien, waar ook pitjes en platte humor aanwezig was. Ook nog een rondje rond de geluidstoren gedaan. Genoeg energie in deze set gestoken dus. Prima vermaakt.
Iron Maiden: Het intro filmpje was net begonnen, dus mooi we konden nog mooi het begin meepakken. Maiden stond op stage 1, maar door het dubbele stage systeem konden we bij Stage Two erg ver naar voren lopen. Waardoor we toch nog een goed zicht hadden op maiden, maar dat van een iets schuiner point of view. Maar wat een show zeg, ik zet Maiden thuis niet snel op. Maar zo'n concert verveeld echt voor geen seconde. Bruce was goed bij stem, het publiek deed met letterlijk alles mee (ook waar wij stonden dus), en de show die ze bij zich hebben zijn ook fantastisch. Eerst nog getwijfeld om halverwege af te zakken voor Wolves In The Throne Room.. maar niet meer gedaan omdat Maiden zo sterk was. En Fear Of Dark blijf in zo'n setting toch echt wel een hoogtepuntje hoor.
Ayreon:. Met een steve pas naar de Marque gelopen. Waar nog een mooi plekkje hadden voor Ayreon. Maar wat prachtig om die show meegemaakt te hebben. Al die metal grootheden bij elkaar, die er ook allemaal echt zin in hadden. Door het plezier en de sfeer in de set, maar ook de pyro's die prima aansloten op het podium en de visuals maakte het een heel bijzondere set. Ik hoop dan stiekem dat ze dit niet veel meer gaan doen, want het voelde echt aan als een unieke show. Eentje die ik niet snel ga vergeten. Wel jammer dat ik Neurosis heb moeten missen hierdoor.
Parkway Drive: Laatste 20 minuten nog meegepakt. We konden vrij redelijk plek nog vinden en die 20 minuten was ook erg de moeite. Met zo weinig albums al zo'n goede show neerzetten is erg knap. Dit kan ook zomaar een toekomstige headliner worden (als ze dat al niet waren deze editie.

Snachts nog in de Metal Dome rondgehangen, waar een Metallica en AC/DC cover bands stonden. Werkte wel, maar mijn haat voor cover acts is te groot om het echt serieus te nemen. Wel genoeg biertjes op en snachts om 04:30 maar het tentje in gegaan voor een goede nachtrust.

Zaterdag en Zondag verslagen volgen later..

[ Bericht 0% gewijzigd door indiaantje89 op 26-06-2018 00:49:01 ]
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 25 juni 2018 @ 19:40:10 #259
2057 Tokus
www.metalfan.nl
pi_180041717
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 19:25 schreef indiaantje89 het volgende:
Ghost: Papa en zijn spoken waren weer terug, ik moest wel zeggen dat ik het oude kostuum een beetje mis. Maar goed, hun sound is bij hun nieuwe album weer stukken toengakelijker geworden. Deze band gaat het een paar jaar echt naar een headliner status schoppen denk ik. We stonden vooraan en zelfs daar was het geluid kut. Maar ondanks was pap prima bij stem en insturmentaal zat het prima in orde.

:N
Geen Papa meer bij Ghost, hoor :P
Behalve die ouwe saxofonist.
Nothing lasts forever but the certainty of change
  Moderator maandag 25 juni 2018 @ 20:18:36 #260
332671 crew  indiaantje89
pi_180043171
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 19:40 schreef Tokus het volgende:

[..]

:N
Geen Papa meer bij Ghost, hoor :P
Behalve die ouwe saxofonist.
Bedankt...
  Moderator maandag 25 juni 2018 @ 23:46:15 #261
332671 crew  indiaantje89
pi_180049119
Zaterdag
Sochtends weer rond een uurtje of 9 gaan ontbijten, koffie drinken. Daarna nog even een rondje gedaan op de metal market. Maar kon er weinig boeiends vinden. Wel erg veel metal vinyl, maar niet echt iets wat ik wilde aankopen. Dus festival tijd:

Stray From The Path: meh... een hoop geschreeuw. Metalcore gaat nooit echt mijn ding worden.
Bölzer: In een voor een kwart gevulde Marquee was het tijd voor Bölzer. Veel goede verhalen over gehoord, en deze zijn allemaal meer dan waar. Het weinige publiek wat er was, was wel bijzonder enthousiast. Heerlijk optreden zo vroeg op de dag.
Seether: Zeer mooie set. De zanger was zeer goed bij stem, en de band vulde het allemaal goed aan. Juist de rustigere nummers waren het meest tof vond ik dan wel weer. Laatste 10 minuten wel geskipped om >>>
Batushka te zien. Half uurtje gekeken. Ook al gaat Black Metal niet mijn ding worden, het was wel even tof om gezien te hebben. Maar publiek was vrij dood.

Daarna zijn we van het terrein afgegaan om te gaan kijken naar België - Tunesië op de camping. Maar daar was het zo bijzonder druk dat we toch maar terug gegaan zijn naar het festival terrein.

The Vintage Caravan: Nog een halfuurtje mee van kunnen pakken dus. Na Bölzer en Batushka was het wel leuk om weer wat luchtigers te horen. Daar gaan we nog wel meer van horen denk ik.
Asking Alexandria: Ik had al eerder geschreven dat metalcore vaak het zelfde is, en daar blijf ik bij. Maar we stonden hier ook midden tussen een fanbase van Asking Alexandria, en dat maakte het toch vermakelijk, die schreeuwde echt bij ieder nummer en gingen daarna helemaal los.
Planet Of Zeus: Nee, deed me totaal niks. Band was zichtbaar zenuwachtig, en het was alleen een setlist wegspelen. Accept: Stond ook nog op mijn wenslijstje. Heerlijke oude rock kassiekers Met Balls To The Wall als hoogtepunt uiteraard. Prima cult optreden dus.
Arch Enemy:Wow, wat een stem heeft die vrouw zeg. Zoiets kan binnen een paar jaar ook bovenaan het affiche te zien zijn. Benieuwd hoe zo'n show in de nacht uitpakt. Want het publiek ging helemaal los, pyro's, zeer goede frontvrouw. Geniaal, ze hebben een fan er bij.
Kreator: Ik blijf het een moderne Slayer vinden, maar toch blijft het lekker. Al had ik het idee dat ze een beetje op automatisch piloot speelde. Maar toch een leuke set.
Sons Of Apollo: Mike Portnoy is altijd interessant als je het mij vraagt. Maar het geluid in de Metaldome was zodanig kut dat het echt de show verziekte. Jammer want het klonk technisch gezien wel goed.
Rise Against: Heb deze band altijd wel kunnen waarderen. IN het begin van de set vond ik de zanger nog niet echt goed bij stem. Het publiek en de band moest in het begin aan elkaar wennen. Maar wanneer de vonk er eenmaal was, is het vuur nooit meer uitgegaan. Heerlijke sfeer in het publiek, en de band het ook heel duidelijk naar hun zin. Met als hoogte punt uiteraard Prayer Of The Refugee.
Megadeth: Op een afstandje gekeken tijdens het eten. Paar jaar terug vond ik het niet veel aan, maar dit keer beviel het op een afstandje stukken beter. Maar niet echt de behoefte om na het eten naar voren te storen.
At The Gates: dus we zijn maar even binnengevallen in de Marquee. En dus weer naar een death metal band. Maar ik kon het wel waarderen, vooral het instrumentale gedeelte.
Volbeat: Been there, done that... De show had echt niets nieuws op het lijf, wat ik van te voren al had verwacht. Verder doen ze hun ding, blijft het wel leuk. En de hitjes zijn nog steeds catchy as fuck. Maar mag nu wel even op sabatical.
Marilyn Manson:Veel mensen waren al weg, maar die mensen hebben echt wel een toffe show gemist. Er zat een heerlijke donkere sfeer in de set, wat Manson gewoon goed invulde. Vokaal gezien was het in het begin nogal overstuur, maar daarna herpekte hij zich goed. Ook de nieuwe nummers komen erg goed uit de verf. Ik kan het wel waarderen.

Toen rond 1:30 was het afgelopen, maar we waren nog niet moe. Dus hebben we nog maar even een taxi gebeld en zijn nog gaan stappen in onze oude stam discotheek Highstreet. Hier draaide een bevriende dj die ons gratis naar binnen kon lootsen met een fles champagne van de gastenlijst. Dus nog maar tot 06:00 uur doorgegaan. En de taxi terug genomen naar Dessel.

Zondag: We waren pas rond 07:00 terug, dus toch maar even proberen te slapen. Dat is bijna niet meer gelukt, dus we hebben maar uitgekaterd buiten bij de tent. Daarna weer op de camping ontbeten en koffie naar binnen gewerkt. Dat konden wel even gebruiken, we zijn rond 10:30 maar weer naar het festival terrein gegaan om daar maar even te zitten, en bij te komen van de heftige nacht.

Employed To Serve; Begon die dag, en staat ook op het Lowlands affiche. Dus was wel benieuwd wat het om het lijf had. Maar vond het vrij standaard en cliché. Weinig spannends aan. Wel was het zonnetje lekker aan het schijnen, dus toch maar weer wat biertjes naar binnen gegooid want yolo.
Vandenberg's Moonkings: Leuk man die classic rock nummer inclusief de te verwachten Whitesnake nummers. Was nog niet heel durk, maar het zonnetje stond op de bol en de wereld leek even gelukklig. Here I Go Again!
Pro-Pain: Het was nog niet druk, dus we konden vooraan schuiven bij Pro-Pain. Heerlijke hardcore punk bandje, Dikke sound, zanger brulde er op los, publiek ging los. Dik feest vooraan dus. Dat hielp ook wel echt even tegen de vermoeidheid.
Eisbrecher: Had best wat verwachtingen van deze band. Maar het viel me een beetje tegen. Ze kregen het publiek niet aan de gang, en ze gingen daarom maar op automatisch piloot spelen. Jammer, want ze hebben wel toffe nummers.
Týr: Leuk die Noorse mythologie in de metal. Weer jammer dat het geluid erg matig was. Maar me toch prima vermaakt in een warme marquee.
Powerlfo: Laatste paar minuten meegepakt. Ook een superband die niet echt aansloeg. Het leek wel erg veel op Body Count wat later op het toneel zou staan. Of ik heb de toffe nummers net gemist, maar niet heel noemswaardig.
Billy Talent: Weer eens wat anders op Graspop, de commercieele Punk had best goed kunnen uitpakken op Graspop. Maar ik vind het tof maar een matige set, ook had ik beetje last van een inkak momentje. De vermoeid begon toe te slaan. Ik heb ze wel eens beter gezien in ieder geval.
Body Count feat. Ice-T: BOdy Count In Da House... ja je weet wat je gaat krijgen. Zeer vermakkelijk, publiek ging los, wat wil je nog meer? Wel mag hij volgende keer zijn zoon thuis laten. Nietszeggend mannetje die er alleen maar popie jopie liep te doen omdat het de zoon van Ice-T was. Jammer want past niet echt bij die OG uitstraling die ze normaal proberen door te geven. Maar toch weer erg vermakelijk.
Limp Bizkit:. Ik blijf Fred Durst een vreselijke man(netje) vinden. Geluid op de main was weer erg slecht, waar door de eerste helft van de set amper overkwam halverwege het veld. Dus proberen via de zeikanten nog naar voren te lopen. Enigzins gelukt, waardoor we ook wat meer in het sfeer gedeelte terecht kwamen. Toen kwamen de hitjes nog bovenwater, en toch maar weer even gefeest. Fred reageerde wel tof of het meisje wat in een roelstaal naar het podium werd gecrowdsurfed.
Bullet For My Valentine: Vnd vroeger dat ze best wat leuke nummers hadden, maar dat nieuwe werk kan ik me niet bekoren. De band had net een nieuw album uit, en ja dat moet je dan weten ook. Het sloeg ook niet echt aan, tot de oude klassiekertjes voorbij kwamen. Verder was het ook beetje op automatisch piloot. Maar wel leuk verder.
Hollywood Vampires: Wist niet goed wat ik hiervan moest verwachten, maar had een mooi plekje vooraan het podium kunnen bemachtigen. En ja het was een grote poppenkast, met Alice Ckooper en Johnny Deep (die echt zijn Jack Sparrow look had).. Maar ik kon toch genieten van al die rock klassiekertjes en de showmanschap van Cooper. Set was net lang genoeg waardoor het prima en vermakelijk was. Het had ook niet veel langer moeten duren. Al had ik iets meer Cooper classics nog willen horen.
Judas Priest: Halverwege het veld bekeken, paar jaar teurg in de 013 vond ik ze erg saai. Maar nu vond ik ze kwaliteif stukken sterker dan toen. Ook het publiek deed weer goed mee, en instrumentaal was het ook best sterk. Wel begint de zanger echt een oud mannetje worden, ondanks de zang ok was miste het toch een beetje explosiviteit. Maar toch ook een ruime voldoende. Wel op tijd afgehaakt voor >>
Dead Cross: Had hier erg zin in. Maar we waren een van de weinige die aanwezig waren in de tent. Ik denk dat deze niet eens voor 1/4e was gevuld. Daarnaast was het geluid tergend slecht, heel jammer. Want wat ramde ze er lekker op los zeg. Publiek had er weinig mee had ik het idee, maar ik ben helemaal uit mijn dak kunnen gaan. Lombardo was steen goed, en ook Patton heeft weer laten zien want een onwijs goede vocalist hij wel niet is. Ook al was het geluid nog zo kut, ik heb genoten van de show. Patton had volgens mij vrij snel in de gaten dat er niet veel te redden viel tijdens zijn set. Alleen de flauwe Johnny Depp bashes werden een beetje gewaardeerd. Zou het graag nog eens willen zien maar dan wel met goed geluid.
Ozzy Osbourne: Blijft een legende, maar man man man wat goed dat hij stop hoor. Vocaal kon hij het echt niet meer aan. Publiek haakte ook halvewege behoorlijk af van de set. Aangezien het veld echt voor de helft gevuld meer was halverwege de set. Maar de Ozzy/Black Sabbath klassiekers nog eens horen blijft goed. Ik ben blij dat ik nog de kans heb gehad om zowel Black Sabbath als Ozzy te zien. Maar het is nu mooi geweest. Geniet van je pensioen Ozzy.
A Perfect Circle: Mooi dat het niet druk meer was, dus we hebben een zeer goed plekje vooraan bij A Perfect Circle opgezocht. En ik stond echt op de 3e rij van de band ofzoiets. Dus ik heb alles behoorlijk intens mee kunnen leven. Eat The Elephant had wel iets minder aanwezig mogen zijn in de setlist. Maar als nog kwijlend staan kijken naar dit optreden.

Daarna nog de vuurwerk show afgekeken, die ik wel erg kon waarderen. We waren wel kapot, na een weekend met amper slaap. Dus we wilde lekker gaan pitten in ons tentje. Helaas dachten onze Duitse buuren daar anders over. Heel de nacht hebben de voor onze tent lopen feeesten, zuipen, kotsen, pissen en kut muziek lopen draaien. Daar werd ik niet vrolijk van, dus uiteindelijk toch rond 04:00 in slaap gevallen. Maar om 06:30 waren de oogjes weer open, en hebben we maar ingepakt en naar huis gereden.

Overal gezien een erg leuk weekend gehad. 4 dagen is best pittig, en zeker op een metal festivcal als Graspop. Ik was stiekem toch wel weer blij dat ik in mijn auto een goede Indie plaat kon opzetten hoor. Want echt overal waar je komt op dat festival is het metal.. metal... metal... metal... metal... of hardrock of punk. Maar goed, dat weet je van te voren. Maar ben toch net iets meer van de gevarieerde festivals dan dit.

Plustpunten:
- Gelukkig weinig problemen gehad om binnen te komen
- Toch best veel toffe acts gezien, en met nieuwe acts kennis kunnen maken
- Erg lekker weer gehad, op een koude vrijdag nog. Maar continu droog en redelijk op tempratuur.

Minpunten:
- Het geluid was erg slecht.
- Duitsers op de camping

[ Bericht 0% gewijzigd door indiaantje89 op 26-06-2018 00:48:19 ]
  dinsdag 26 juni 2018 @ 19:04:48 #262
263417 Keyos
Like a Boss
pi_180063239
@Indiaantje

Ik gunde het de Duitsers ook niet dat ze die laatste min goal maakte tegen Sweden met voetbal, had die koppen van die mensen wel willen zien. Overigens hadden wij (gelukkig) weinig last van Duitsers op de camping, twee jaar geleden was dat wel een ander verhaal.

Van de bands die ik heb gezien ben ik het wel grotendeels eens met je review. Overigens heb je écht een ijzersterk optreden gemist met Zeal & Ardor, daar gaan we nog meer van horen. Die Metallica coverband vond ik ook wel nice trouwens. Acts die me voornamelijk zijn bijgebleven zijn Maiden, Ayreon, Bloodbath, Zeal & Ardor, Arch Enemy (al luister ik nooit meer naar zulke muziek) en Ghost (ben fan van het eerste uur sinds ik ze in hun eerste jaar in de kleine tent op Graspop zag op de eerste rij) en heb me ook meer dan prima vermaakt bij Hollywood Vampires. GnR heb ik geheel van de tribune gezien, was helemaal kapot van die dag, kan iig vredig sterven gezien ik November Rain nu live heb gehoord. Verder wel iets te lang concert voor die act met net iets teveel gitaarsolo'tjes om Axl meer zuurstoftijd te geven. Wat dat betreft moet je 3,5 uur concerten maar lekker overlaten aan Bruce Springsteen die ik nog liever 4 uur in actie zie.

Baalde wel een beetje van de positionering van A Perfect Circle, die moet je niet als afsluiter van een festival zetten, daar moet je een feestact knallen (bijvoorbeeld Judas Priest). Je had A Perfect Circle - net als Ayreon - laat in de tent moeten zetten ergens. Ik ben een liefhebber van Prog, maar op zo'n mainstage op zo'n moment met dit publiek om je heen helpt niet om in de show te komen. Al ben ik sowieso meer een liefhebber van acts in de tent, zo kom ik er mentaal altijd veel meer in dan op zo'n groot veld. Verder was ik als Maiden fan ook niet zo heel blij met de positionering van Ayreon, die had ik liever niet direct na Maiden willen zien (waardoor ik net iets eerder ben weggegaan bij Maiden dan ik zou willen en heb ik tactisch voor een andere plek gekozen).

Het geluid was overall inderdaad erg slecht te noemen, zeker op de main stage. Heeft toch wel substantieel veel optredens verziekt allemaal.

[ Bericht 16% gewijzigd door Keyos op 26-06-2018 19:17:54 ]
The Only Thing We Learn From History Is That We Learn Nothing From History - Hagel.
  dinsdag 26 juni 2018 @ 20:01:08 #263
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_180064575
Zeal & Ardor had van de eerste tot de laatste minuut de tent volledig mee, terwijl de meesten toch niet eens wisten wat voor groep dat was. Op zich leunt het vooral op die ene gimmick (black metal & negro spirituals), maar live was het wel geweldig raak.

Heb trouwens heel Maiden gezien en stond best wel goed vooraan bij Ayreon (weliswaar eerste nummer gemist), dus dat viel wel mee.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_180078877
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juni 2018 19:04 schreef Keyos het volgende:
Ik gunde het de Duitsers ook niet dat ze die laatste min goal maakte tegen Sweden met voetbal, had die koppen van die mensen wel willen zien. Overigens hadden wij (gelukkig) weinig last van Duitsers op de camping, twee jaar geleden was dat wel een ander verhaal.

Ik accepteer best dat mensen wat geluid maken op een festival camping. Maar dat was gewoon asociaal, op een gegeven moment gingen ze ook gewoon de tenten binnen bij mensen om te kijken of er nog wat te zuipen viel van een ander. Daar walg ik van.
pi_180081153
Meeste van wat er is gezegd sluit wel aan bij mijn ervaringen. Paar kleine dingetjes;

- Slechte geluid niet zo mogen ervaren, het blijft een festival natuurlijk, dus optimaal is het niet altijd, maar het is mij (op een eerste nummertje her en der en de beroerde start van Pist*On) niet negatief opgevallen
- Guns N' Roses; leuk, maar lang. Vrijwel zelfde set als Nijmegen vorig jaar. Die hadden imho (en dat zeg ik als 'fan') toch wel gewoon 2,5u max moeten doen bij festivals. Set was ook niet gebalanceerd. Eerst gedeelte zat imho lekker de vaart in, maar het kakte compleet in door de vele solo's en trage nummers zo na Coma tot ongeveer Nightrain. En dat duurde gewoon te lang, velen haakten af. Dan is gewoon het encore (met buiten 'Paradise City' een langzaam nummer, een Chinese Democracy track en een cover) onvoldoende om die aandacht weer terug te grijpen.
- Maiden geniaal, gewoon dikke vijf sterren. Waar ze normaal nog weleens als 'gewoontjes' omschreven kunnen worden qua show ging het nu all-out en klopte eigenlijk alles wel.
- Ayreon ook erg tof om eens meegemaakt te hebben
- Ghost; ik snap het niet en zal het nooit snappen. Zeker de nieuwe tracks, ja het is catchy as hell, maar het is gewoon popmuziek. Ik vond de act over the top, z'n grapjes en manier van spreken, en het is mij compleet onduidelijk waarom we dit een metalfestival zouden moeten laten headlinen over een jaar of wat. Zo'n Danse Macabre, het is toch serieus gewoon platte pop met een paar riffjes eronder?
- Volbeat; uitgeklede show, grotendeels gelijk aan wat ik in 2016 op Hellfest heb gezien. De muziek moest schijnbaar spreken. Was een feestje, stonden vrij vooraan dus crowdsurf en pit-galore. Mag toch wel iets meer show als ze zich blijvend als headliner willen vestigen. Lopen ook het risico een beetje teveel te touren, aangezien ze al min of meer zichzelf voor volgend jaar (met een nieuw album, dat wel) aan zaten te prijzen
- Avenged Sevenfold: Tegenvallend. Ooit (2014 op RaR) gezien, toen maakten ze meer indruk. Hadden ook niet het meest fantastische tijdsslot, maar de zang viel gewoon tegen / stond zacht, terwijl ik wéét dat hij een goede zanger is. Chagrijnige bek van één van die twee gitaristen ook continu. Speelden 3 dagen achter elkaar (Copenhell/GMM/Hellfest). Duidelijk beetje teveel van het goede.
- Megadeth; Snap het niet en zal het nooit snappen. Hij kan niet zingen, heeft 0 uitstraling, en ja; muzikaal tikt het als een klokje, maar een béétje meer interactie en show (zéker als de zang niet je sterkste punt is) mag wel imho.
- Manson; leuke show, matige zang, voelde ook alsof hij er weinig trek in had, was ook ruim 'te vroeg' klaar. Lange pauzes tussen nummers ook steeds, haalde de vaart er aardig uit.
- Ozzy; beter dan met Black Sabbath in 2016, Zakk uiteraard baas _O_ maar goed dat de man stopt.
- Limp Bizkit; muzikaal hoogstaand? Nee, totaal niet. Spannende nieuwe dingen? Neh, ook niet. Feestje ergens halverwege de middag? Dat dan wel, wat toch ook imho best een knap dingetje is zo op de laatste dag.
- Arch Enemy: _O_
- Killswitch Engage: ook goed
- Tremonti: _O_
- Hollywood Vampires: coverbandje met buiten de 'Depp'-gimmick weinig bijzonders imho. Leuke set muzikanten bij elkaar hoor, maar het ging imho snel vervelen en vond Depp (buiten het Depp zijn) weinig toevoegen, qua zowel zang als gitaar.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 27-06-2018 16:11:59 ]
pi_180081526
quote:
2s.gif Op woensdag 27 juni 2018 16:07 schreef Cyanide- het volgende:
chte geluid niet zo mogen ervaren, het blijft een festival natuurlijk, dus optimaal is het niet altijd, maar het is mij (op een eerste nummertje her en der en de beroerde start van Pist*On) niet negatief opgevallen
Mwah dan heb je geluk gehad.

Pist*On was idd een drama. Sons Of Apollo was bijna niet te verstaan. Bij Heillung viel het geluid regelmatig weg. Ook bij een andere band viel het geluid in de Metal Dome volledig weg (weet alleen even niet bij wie). Bij Dead Cross stonden we bijna vooraan en was het geluid nog steeds extreem zacht.

Ook op de main stages moest je echt vooraan staan om beetje goed geluid mee te krijgen. Misschien dat ik dan net wat verkeerde shows had meegepakt. Maar ook voor festival begrippen vond ik regelmatig erg storend.

Wat gebeurde er trouwens bij Maiden? Daar ging ook iets mis, toen grapte hij nog dat het normaal alleen in Amerika zoiets gebeurt? Maar ik had niet helemaal meegekregen wat dat nou was. En helemaal mee eens dat het een verpletterende topshow was. Ik ben niet een die hard Maiden fan, en had van te voren beetje op de planning staan om halverwege naar Wolves In The Throne Room te gaan kijken.

Maar ze hebben me van begin tot het eind weten te boeien, en wilde echt gewoon niet weg. Zeer knappe show.
pi_180081585
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 16:26 schreef indiaantje89 het volgende:

[..]

Mwah dan heb je geluk gehad.

Pist*On was idd een drama. Sons Of Apollo was bijna niet te verstaan. Bij Heillung viel het geluid regelmatig weg. Ook bij een andere band viel het geluid in de Metal Dome volledig weg (weet alleen even niet bij wie). Bij Dead Cross stonden we bijna vooraan en was het geluid nog steeds extreem zacht.

Ook op de main stages moest je echt vooraan staan om beetje goed geluid mee te krijgen. Misschien dat ik dan net wat verkeerde shows had meegepakt. Maar ook voor festival begrippen vond ik regelmatig erg storend.

Wat gebeurde er trouwens bij Maiden? Daar ging ook iets mis, toen grapte hij nog dat het normaal alleen in Amerika zoiets gebeurt? Maar ik had niet helemaal meegekregen wat dat nou was. En helemaal mee eens dat het een verpletterende topshow was. Ik ben niet een die hard Maiden fan, en had van te voren beetje op de planning staan om halverwege naar Wolves In The Throne Room te gaan kijken.

Maar ze hebben me van begin tot het eind weten te boeien, en wilde echt gewoon niet weg. Zeer knappe show.
Ja, geluid van de gitaren viel weg :') Pist*On was om te janken inderdaad, na 2 nummers weggegaan. Sons of Apollo was ook niet goed nee, vond het ook niet boeiend terwijl dat vooraf toch vrij veelbelovend was imho.
pi_180082384
quote:
2s.gif Op woensdag 27 juni 2018 16:29 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Ja, geluid van de gitaren viel weg :') Pist*On was om te janken inderdaad, na 2 nummers weggegaan. Sons of Apollo was ook niet goed nee, vond het ook niet boeiend terwijl dat vooraf toch vrij veelbelovend was imho.
Klopt, wij zijn ook echt daarom maar weg gegaan. Arch Enemy... beetje verliefd nu denk ik O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')