abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_174898779
Syri
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174898811
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 09:24 schreef kmkmmr het volgende:

[..]

Hezbollah/Iran vs Israel/Saoedi-Arabi.
Ja dat had ik wel begrepen maar wat Saudi hier mee wilt bereiken?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174898843
quote:
10s.gif Op maandag 6 november 2017 09:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ja dat had ik wel begrepen maar wat Saudi hier mee wilt bereiken?
Iran indammen?
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_174898867
quote:
10s.gif Op maandag 6 november 2017 09:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ja dat had ik wel begrepen maar wat Saudi hier mee wilt bereiken?
Wat hebben ze precies geflikt dan?
pi_174898972
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 09:32 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Wat hebben ze precies geflikt dan?
Ontslag premier Hariri zet Libanese dtente op de helling
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_174899740
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174904688
het is maar wat je een bevrijding noemt. het ene moment wordt je gedwongen om voor isis te vechten, andere moment wordt gedwongen om met het sdf te vechten. zo worden mensen alsnog gedwongen om syrie te ontvluchten, omdat ze helemaal niet willen vechten voor welke militie dan ook.

ornekali twitterde op maandag 06-11-2017 om 10:14:37 Al Mayadeen reporter @khalediskef says #SDF / #YPG arrested many locals in #Manbij after the massive protest against compulsory conscription https://t.co/bBt8s5qWM7 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174905681
Schijnbaar heeft de SDF nu de Iraakse grens bereikt.

quote:
10s.gif Op maandag 6 november 2017 10:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

Goed artikel!
Toevallig ook tegelijkertijd met de zuiveringen die Salman nu aan het doorvoeren is in Saoedie-Arabi. Ik snap wel, als het waar is, dat Hariri zijn vader aanhaalt, gezien Hezbollah hem destijds heeft vermoord, maar voor de stabiliteit van Libanon is dat echt geen slimme actie.
pi_174913372
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 16:36 schreef Frikandelbroodje het volgende:

Toevallig ook tegelijkertijd met de zuiveringen die Salman nu aan het doorvoeren is in Saoedie-Arabi. Ik snap wel, als het waar is, dat Hariri zijn vader aanhaalt, gezien Hezbollah hem destijds heeft vermoord, maar voor de stabiliteit van Libanon is dat echt geen slimme actie.
Chaos is a ladder ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174913724
zou wat wezen als hij gevat wordt, saddam werd sneu gevat in dat gat als een zwerver maar ging uiteindelijk als een baas aan de galg.

DN-isykXkAILKB7.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174913763
Wat is dat blauwe in de huidige situatie?
pi_174913798
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 23:14 schreef Adrie072 het volgende:
Wat is dat blauwe in de huidige situatie?
TFSA
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174913811
quote:
10s.gif Op maandag 6 november 2017 23:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

TFSA
Bedankt en dat staat voor?
pi_174913824
Khadaffi ging nabij het riool maar kon niet vechten als Master Splinter ;(
pi_174913856
quote:
1s.gif Op maandag 6 november 2017 23:18 schreef Adrie072 het volgende:

[..]

Bedankt en dat staat voor?
turken en bepaalde rebellen groepen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174913873
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 23:19 schreef WammesWaggel het volgende:
Khadaffi ging nabij het riool maar kon niet vechten als Master Splinter ;(
dat was helemaal sneu

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174918051
Amerika en Turkije gaan het nog zwaar krijgen.

https://www.rd.nl/vandaag(...)machtsspel-1.1443135
pi_174918714
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174919724
quote:
10s.gif Op maandag 6 november 2017 23:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

turken en bepaalde terroristische groepen
Fixed.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_174920760
zo ziet mazzel er uit :P

QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 07-11-2017 om 13:06:21 NE. #Hama: when an armoured column of 4 tanks fires multiple times to hit a target w /o success (outskirts of Sarha). https://t.co/gBK8fPAOo8 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174920766
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 12:23 schreef HSG het volgende:

[..]

Fixed.
badumtsss
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174920868
biji apo

abdullahawez twitterde op dinsdag 07-11-2017 om 12:10:17 Female painters in Afrin paint a portrait of PKK's jailed leader Abdullah Ocalan on the largest canvas in Afrin canvas in Afrin canton.https://t.co/NhYB7YTYPI reageer retweet
DOBnoSEX0AAKaCw.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174924479
Syria is signing the Paris climate agreement, leaving the US alone against the rest of the world
https://qz.com/1122371/co(...)e-rest-of-the-world/

Death to 'Murica.
pi_174924608
quote:
4s.gif Op dinsdag 7 november 2017 16:47 schreef alilami het volgende:
Syria is signing the Paris climate agreement, leaving the US alone against the rest of the world
https://qz.com/1122371/co(...)e-rest-of-the-world/

Death to 'Murica.
Al dat buskruit komt het milieu ook niet ten goede, overbevolking ook niet en wat dat betreft doet Assad het voortreffelijk :7
pi_174924922
quote:
10s.gif Op maandag 6 november 2017 15:40 schreef Slayage het volgende:
het is maar wat je een bevrijding noemt. het ene moment wordt je gedwongen om voor isis te vechten, andere moment wordt gedwongen om met het sdf te vechten. zo worden mensen alsnog gedwongen om syrie te ontvluchten, omdat ze helemaal niet willen vechten voor welke militie dan ook.

Zelfde geldt voor zo'n 99% van de landen in de wereld... Chill is anders maar dat is echt overal zo.
pi_174924984
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_174929781
Wayoo die Wahida bij Brandpunt, jaagt op IS :7
pi_174930635
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174930668
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 17:10 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Zelfde geldt voor zo'n 99% van de landen in de wereld... Chill is anders maar dat is echt overal zo.
Is dat zo?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174931065
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 november 2017 21:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

Is dat zo?
Dienstplicht heb je in 50% van de landen en in de andere 50% van de landen komt dienstplicht als er oorlog is.

Ja dus.

In landen met gezag/regering in ieder geval :+
pi_174931311
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 21:22 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dienstplicht heb je in 50% van de landen en in de andere 50% van de landen komt dienstplicht als er oorlog is.

Ja dus.

In landen met gezag/regering in ieder geval :+
Je hebt een punt.

Weldenkende mensen willen niet in Erdogan's leger dienen maar worden gedwongen.
pi_174931605
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 november 2017 21:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wat is wagger lan? Op 00:13.
terug terug! Als in kijk uit :P
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_174933391
Dienstplicht? Okay. Dienstplicht bij een Turkse organisatie die je land bezet? Nah.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_174938292
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 21:46 schreef vigen98 het volgende:

[..]

terug terug! Als in kijk uit :P
thanks.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174938345
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 21:22 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dienstplicht heb je in 50% van de landen en in de andere 50% van de landen komt dienstplicht als er oorlog is.

Ja dus.

In landen met gezag/regering in ieder geval :+
als je zo redeneert is iedereen kanonnenvoer voor "the powers that be". lekker dan :{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174939948
Ozkok_ twitterde op woensdag 08-11-2017 om 11:47:56 #Syria - Top adviser to President Bashar al-#Assad said on Tuesday:-#Turkey & #US illegal in Syria-For #SDF Iraqi Kurdistan “should be a lesson” -No "federalism" for #YPG https://t.co/rC2kp2YPJn reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174944078
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 08-11-2017 om 16:15:35 SE. #Syria: moment when #Iran|ian-led forces met on border with #Iraq (mostly Lebanese Hezbollah & #Iraq|i Harakat Nujaba + Kataib Hezbollah). https://t.co/KZHclJOXbz reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 8 november 2017 @ 16:48:38 #38
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_174944101
Albukamal al van drie kanten omsingeld naar het schijnt, door de troepen die vanuit Irak kwamen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_174944781
quote:
10s.gif Op woensdag 8 november 2017 11:20 schreef Slayage het volgende:

[..]

als je zo redeneert is iedereen kanonnenvoer voor "the powers that be". lekker dan :{
Is toch zo? Aan de andere kant van de grens van de SDF is gewoon nog de dienstplicht. In Syri zelf ook. Bij IS ook. Als morgen Belgi Nederland binnenvalt dan hebben we de dienstplicht ook terug.
pi_174945052
quote:
7s.gif Op woensdag 8 november 2017 17:28 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Is toch zo? Aan de andere kant van de grens van de SDF is gewoon nog de dienstplicht. In Syri zelf ook. Bij IS ook. Als morgen Belgi Nederland binnenvalt dan hebben we de dienstplicht ook terug.
ik weiger de dienstplicht dan
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174945107
quote:
16s.gif Op woensdag 8 november 2017 17:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik weiger de dienstplicht dan
Doe jij dat in Turkije ook?
pi_174945277
quote:
12s.gif Op woensdag 8 november 2017 17:45 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Doe jij dat in Turkije ook?
hangt van de situatie af. in de syrische situatie vlucht ik liever het land dan dat ik ervoor kies om mijn landgenoten aan gort te schieten in een burgeroorlog.

de turkse dienstplicht heb ik maar afgekocht :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174945965
reli toerisme

AFP twitterde op woensdag 08-11-2017 om 17:08:52 More than two million Iranian pilgrims have crossed the border into Iraq for the annual Arbaeen Shiite pilgrimage https://t.co/HUeBQD4Ady reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 8 november 2017 @ 20:48:01 #44
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_174948429
Albukamal al veroverd? :o
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 8 november 2017 @ 21:41:37 #45
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_174949353
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 20:48 schreef Szura het volgende:
Albukamal al veroverd? :o
En daarmee is het Kalifaatje nu helemaal bankroet.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_174949525
quote:
Een adviseur van de Iraanse president liet woensdag weten dat het Syrische leger samen met bondgenoten binnenkort actie start om de regio rond de noordwestelijke stad Idlib terug te nemen. Die is nu in handen van de Koerdische milities, genaamd Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF).
Nu.nl :')
pi_174950893
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 20:48 schreef Szura het volgende:
Albukamal al veroverd? :o
Waar zijn Al die gasten heen dan? Ergens in de woestijn?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174950919
quote:
13s.gif Op woensdag 8 november 2017 21:52 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Nu.nl :')
Stagiaire verslagen And fake news domineren de media.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 8 november 2017 @ 22:45:22 #49
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_174950935
quote:
10s.gif Op woensdag 8 november 2017 22:44 schreef Slayage het volgende:

[..]

Stagiaire verslagen And fake news domineren de media.
nu.nl is echt extreem slordig. Ik heb de afgelopen tijd ook geen bericht gelezen daar zonder spelfouten.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_174954664
quote:
2s.gif Op woensdag 8 november 2017 22:45 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

Ik heb de afgelopen tijd ook geen bericht gelezen daar zonder spelfouten.
spelling Nazi
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174954707
wat de situatie ook exact is, een kwestie van tijd.

MIG29_ twitterde op woensdag 08-11-2017 om 21:10:18 Breaking , My SourceNo forces enter Al-Bukamal yet .its just fire control from south- east Axis.Yusha. reageer retweet
245 arrestatie bevelen in ankara alleen _O-

metesohtaoglu twitterde op donderdag 09-11-2017 om 07:40:09 ? 101 #ISIS suspects detained in #TurkeyArrest warrants had earlier been issued for a total of 245 #ISIS uspects in the #Turkish capital #Ankara #Turkey https://t.co/xVwvgywKVC reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174963595
Aan het einde komt er nog een Koerdische vechter even hoi zeggen.Hoe zou het met die Nederlandse biker gaan die na even een matvakantie in Syri aldaar met een verlamming in het ziekenhuis lag aldaar?
pi_174965670
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 20:48 schreef Szura het volgende:
Albukamal al veroverd? :o
Volgens mij nog niet. Het Syrische leger heeft dat uitgeroepen en veel Nederlandse media nemen het over, maar in elk geval een deel van de stad is nog in handen van Daesh.

Is wel een kwestie van tijd zoals al eerder vermeld.
We're not scaremongering. This is really happening.
pi_174965875
Lijkt het inderdaad niet op.

hxhassan twitterde op woensdag 08-11-2017 om 22:44:32 Re Albu Kamal, the regime is claiming it's captured it. Did anybody hear of fighting between it & ISIS in Albu Kama… https://t.co/Zk7gnR6PAB reageer retweet
hxhassan twitterde op woensdag 08-11-2017 om 22:46:22 Mayadeen was announced liberated with no much fighting, it was sort of abrupt. Until now, the regime has only shown… https://t.co/zjfxfuk5uK reageer retweet
hxhassan twitterde op woensdag 08-11-2017 om 22:48:49 Similarly, the SDF and the regime were advancing toward Albu Kamal, so the regime announced it's retaken it (to mar… https://t.co/KV9mloC5c2 reageer retweet
Dibs :D :')

hxhassan twitterde op donderdag 09-11-2017 om 18:52:39 Communication with people in Albu Kamal is extremely hard, but the confirmation I️ have got is that as of this morn… https://t.co/SydpoSYZGB reageer retweet
pi_174967628
quote:
10s.gif Op donderdag 9 november 2017 09:01 schreef Slayage het volgende:
wat de situatie ook exact is, een kwestie van tijd.

MIG29_ twitterde op woensdag 08-11-2017 om 21:10:18 Breaking , My SourceNo forces enter Al-Bukamal yet .its just fire control from south- east Axis.Yusha. reageer retweet
245 arrestatie bevelen in ankara alleen _O-

metesohtaoglu twitterde op donderdag 09-11-2017 om 07:40:09 ? 101 #ISIS suspects detained in #TurkeyArrest warrants had earlier been issued for a total of 245 #ISIS uspects in the #Turkish capital #Ankara #Turkey https://t.co/xVwvgywKVC reageer retweet
Hoe komt het dat er berhaupt nog maar weinig aanslagen zijn in Turkije? Van alle partijen daar.
pi_174971158
quote:
5s.gif Op donderdag 9 november 2017 20:38 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Hoe komt het dat er berhaupt nog maar weinig aanslagen zijn in Turkije? Van alle partijen daar.
Mbt de pkk vermoed ik dat de Amerikanen druk hebben gezet op de pkk om te stoppen met de aanslagen in Turkije. Om de Turken enigszins koest te houden for the time being. Ik geloof er niks van dat de Turken alle potentile aanslagen hebben verijdeld nu bijna een jaar.

En Isis is sowieso een kleine speler geweest vwb aanslagen in Turkije. Ook al hebben ze de zwaarste aanslagen gepleegd op burgers.

Daarnaast geeft de noodtoestand de overheid de macht om mensen zonder enige ten laste legging voor maanden op te sluiten. Kan me voorstellen dat zo op die manier ook potentile aanslagen verijdelen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174971363
$5.6 trillion FUCK YEAH

WSJ twitterde op woensdag 08-11-2017 om 04:10:09 New study says wars in Afghanistan, Iraq, Syria and Pakistan have cost American taxpayers $5.6 trillionhttps://t.co/qK3bOsqaPr reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174971837
quote:
10s.gif Op donderdag 9 november 2017 22:48 schreef Slayage het volgende:
$5.6 trillion FUCK YEAH

Da's $400 billion minder dan 4 jaar geleden. T R U M P - MAGA

pi_174971865
quote:
10s.gif Op donderdag 9 november 2017 22:48 schreef Slayage het volgende:
$5.6 trillion FUCK YEAH

WSJ twitterde op woensdag 08-11-2017 om 04:10:09 New study says wars in Afghanistan, Iraq, Syria and Pakistan have cost American taxpayers $5.6 trillionhttps://t.co/qK3bOsqaPr reageer retweet
Die landen hadden allemaal wat democratie nodig. Nu zijn het allemaal bakermatten van beschaving. Oh wacht :{
  donderdag 9 november 2017 @ 23:23:40 #60
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_174972151
quote:
10s.gif Op donderdag 9 november 2017 22:48 schreef Slayage het volgende:
$5.6 trillion FUCK YEAH

WSJ twitterde op woensdag 08-11-2017 om 04:10:09 New study says wars in Afghanistan, Iraq, Syria and Pakistan have cost American taxpayers $5.6 trillionhttps://t.co/qK3bOsqaPr reageer retweet
Met dat geld had je al gewoon al een dikke mars basis kunnen hebben...
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_174972311
quote:
2s.gif Op donderdag 9 november 2017 23:23 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Met dat geld had je al gewoon al een dikke mars basis kunnen hebben...
En iedere hongerneger de rest van zijn leven een mars kunnen geven.
pi_174972929
Zelfs de volkskrant bericht dat al bukamal veroverd is
  vrijdag 10 november 2017 @ 00:36:39 #63
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_174973001
quote:
10s.gif Op donderdag 9 november 2017 22:48 schreef Slayage het volgende:
$5.6 trillion FUCK YEAH

WSJ twitterde op woensdag 08-11-2017 om 04:10:09 New study says wars in Afghanistan, Iraq, Syria and Pakistan have cost American taxpayers $5.6 trillionhttps://t.co/qK3bOsqaPr reageer retweet
Ik zie dat medische kosten worden meegenomen, maar al die geheime wapentransporten van de CIA worden zeker nog niet eens meegerekend? :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_174975682
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 november 2017 00:29 schreef no1uknow het volgende:
Zelfs de volkskrant bericht dat al bukamal veroverd is
copy paste is lekker makkelijk
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174975735
quote:
1s.gif Op donderdag 9 november 2017 23:10 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Die landen hadden allemaal wat democratie nodig. Nu zijn het allemaal bakermatten van beschaving. Oh wacht :{
:D

quote:
2s.gif Op donderdag 9 november 2017 23:23 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Met dat geld had je al gewoon al een dikke mars basis kunnen hebben...
;(

tip als je science fiction tof vindt: the expanse ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 10 november 2017 @ 10:01:02 #66
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_174975775
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 november 2017 09:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

:D

[..]

;(

tip als je science fiction tof vindt: the expanse ;)
Nieuwe seizoen pas in 2018....
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_174975850
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 november 2017 10:01 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Nieuwe seizoen pas in 2018....
ik moet seizoen twee nog kijken :P maar seizoen 1 vond ik geweldig :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174981141
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 november 2017 09:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

:D

[..]

;(

tip als je science fiction tof vindt: the expanse ;)
Deze man weet.
pi_174981635
'IS-leider was in heroverde stad Syri'
BEIROET (ANP/RTR) - De leider van Islamitische Staat Abu Bakr al-Baghdadi was in de Syrische stad Albu Kamal toen deze werd omsingeld en heroverd door het Syrische leger. Dat meldden media van Hezbollah in Libanon. Waar de IS-leider nu is, is niet bekend.
https://www.nd.nl/nieuws/(...)-syrie.2846424.lynkx

IS herovert helft van laatste bolwerk Syri
BEIROET - Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft een deel van de Syrische plaats Albu Kamal heroverd op het Syrische leger. Dat zegt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Donderdag meldde het Syrische leger nog dat het laatste bolwerk van IS volledig in handen was van regeringstroepen.
https://www.telegraaf.nl/(...)aatste-bolwerk-syrie
pi_174981707
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 november 2017 15:26 schreef alilami het volgende:
'IS-leider was in heroverde stad Syri'
BEIROET (ANP/RTR) - De leider van Islamitische Staat Abu Bakr al-Baghdadi was in de Syrische stad Albu Kamal toen deze werd omsingeld en heroverd door het Syrische leger. Dat meldden media van Hezbollah in Libanon. Waar de IS-leider nu is, is niet bekend.
https://www.nd.nl/nieuws/(...)-syrie.2846424.lynkx

IS herovert helft van laatste bolwerk Syri
BEIROET - Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft een deel van de Syrische plaats Albu Kamal heroverd op het Syrische leger. Dat zegt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Donderdag meldde het Syrische leger nog dat het laatste bolwerk van IS volledig in handen was van regeringstroepen.
https://www.telegraaf.nl/(...)aatste-bolwerk-syrie
Je zou zeggen dat ze 'm dan wel zouden vinden, dood of levend.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_174984791
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 november 2017 15:29 schreef Perrin het volgende:

[..]

Je zou zeggen dat ze 'm dan wel zouden vinden, dood of levend.
Misschien dat hij zich symbolisch in een VBIED opblaast bij n van de laatste gevechten. In principe heeft IS bijna niks meer om mee te vechten. Ze hebben denk ik geen tanks meer, zo goed als geen artillerie, wapenfabrieken zijn ook allemaal weg, zware wapens achtergelaten bij snelle terugtrekkingen. Inkomsten zijn ook weg.

Ze hebben misschien nog duizend losse strijders in die gebieden en lokale sympathisanten. Ik vermoed dat ze geen gebied meer kunnen vasthouden en alles zeer snel kwijt gaan raken nu. Ze hebben ook geen bastions meer die maanden strijd vergen. Die dorpjes trek je in met een overmacht en schop je ze zo uit.
pi_174990706
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 november 2017 15:03 schreef WammesWaggel het volgende:
Babylon 5 FTW!!!
Nerd alert :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174995005
sovjet praktijken :')

Hammurabi_News twitterde op vrijdag 10-11-2017 om 23:37:33 A full analysis of today's regime footage purporting to have captured AbuKamal, including a full explanation and the use of satellite imagery to expose the lies. https://t.co/kZdLsBYsSI reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175002517
de turken hebben het wel heel erg druk in en om afrin. ze zullen toch geen groen licht hebben gekregen van de russen waardoor ze indirect via de turken het sdf ondermijnen?

"Turkish Army crossed Karasu River. Afrin, Raju. And builds a bridge on it"

AhmetM_08 twitterde op zaterdag 11-11-2017 om 12:30:31 nemli:#TSK Afrin Sınırındaki Karasu ayını Geti ve Karasu zerinde Kpr Yapma Hazırlığında. reageer retweet
DOWXptxW0AAW5qp.jpg

drone route

DOWGeJmXUAAAUWI.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 11 november 2017 @ 18:45:10 #76
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_175004029
DOUmGtRVAAIBf3_.jpg
:')
Say what?
pi_175030504
Aardbeving in Noord Irak en delen van Iran. Kracht van 7.2 :o Je zou denken dat de Koerden al genoeg genaaid waren komt dit er ook nog bij.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_175030722
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:22 schreef vigen98 het volgende:
Aardbeving in Noord Irak en delen van Iran. Kracht van 7.2 :o Je zou denken dat de Koerden al genoeg genaaid waren komt dit er ook nog bij.
De Koerden en hun geheime kernwapenprogramma.
  maandag 13 november 2017 @ 21:34:06 #79
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175053846
http://www.bbc.co.uk/news/resources/idt-sh/raqqas_dirty_secret

Hypocriete Amerikanen (McGurk) en hun gejank over die paar busjes die SAA vanuit Qalamoun naar Oost-Syri liet gaan :'). Fucking hypocriete Amerikanen :').

DOiL2TOWkAArOcU?format=jpg&name=900x900
:') :r :r
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 13 november 2017 @ 21:41:05 #80
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175054119
Weten we trouwens ook hoe de Koerden en Amerikaanse kolonialisten ineens zo makkelijk controle kregen over Omar olievelden.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175054281
Als Assad ISIS niet zo massaal uit de gevangenissen had losgelaten hadden de Amerikanen die klacht nooit gehad.
pi_175054419
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 21:34 schreef Szura het volgende:
http://www.bbc.co.uk/news/resources/idt-sh/raqqas_dirty_secret

Hypocriete Amerikanen (McGurk) en hun gejank over die paar busjes die SAA vanuit Qalamoun naar Oost-Syri liet gaan :'). Fucking hypocriete Amerikanen :').

[ afbeelding ]
:') :r :r
Goed stuk. BBC ^O^

Ben wel verbaast dat buitenlandse strijders de stad blijkbaar ook mochten verlaten, dat gaat nog problemen opleveren.
  maandag 13 november 2017 @ 21:53:36 #83
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175054505
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 21:45 schreef WammesWaggel het volgende:
Als Assad ISIS niet zo massaal uit de gevangenissen had losgelaten hadden de Amerikanen die klacht nooit gehad.
Als de Amerikanen (Bush) niet Irak waren binnengevallen hadden de Amerikanen die klacht nooit gehad.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175054686
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 21:53 schreef Szura het volgende:

[..]

Als de Amerikanen (Bush) niet Irak waren binnengevallen hadden de Amerikanen die klacht nooit gehad.
Als de Arabieren op hun schiereiland waren gebleven ook niet, tijd om die terug te dringen dus.
pi_175056011
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 21:53 schreef Szura het volgende:

[..]

Als de Amerikanen (Bush) niet Irak waren binnengevallen hadden de Amerikanen die klacht nooit gehad.
Inval van Amerika in Irak was een droom voor Iran en Bashar Al-Asad die uitkwam.....
pi_175056188
quote:
quote:
"IS may have been homicidal psychopaths, but they're always correct with the money.”

Says Abu Fawzi with a smile.
_O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175062098
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 21:51 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Goed stuk. BBC ^O^

Ben wel verbaast dat buitenlandse strijders de stad blijkbaar ook mochten verlaten, dat gaat nog problemen opleveren.
De Amerikaanse strategie in Syri is ernstig kortzichtig. Wel een goed artikel.
pi_175065486
Regering Iraaks Koerdistan accepteert verbod op afscheiding

https://www.nu.nl/buitenl(...)bod-afscheiding.html

_O-
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_175070025
quote:
Wat :D

Dit is ook opmerkelijk: How the Latest OPCW Reports Provide More Connections Between the Syrian Government and August 21st 2013 Damascus Sarin Attacks

quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 10:34 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De Amerikaanse strategie in Syri is ernstig kortzichtig. Wel een goed artikel.
Eens, hoewel ik wel een paar begrijpelijke motivaties genoemd zie worden in dit geval.

quote:
The deal to free IS was about maintaining good relations between the Kurds leading the fight and the Arab communities who surround them.

It was also about minimising casualties. IS was well dug in at the city’s hospital and stadium. Any effort to dislodge it head-on would have been bloody and prolonged.
Ik had ze ook liever een kogeltje of bommetje zien koppen.
pi_175070124
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 14:07 schreef vigen98 het volgende:
Regering Iraaks Koerdistan accepteert verbod op afscheiding

https://www.nu.nl/buitenl(...)bod-afscheiding.html

_O-
Als je in rencarnatie gelooft dan wordt iedereen die slechte Karma heeft opgebouwd gerencarneerd als Koerd. Die lui zit het echt nooit mee en ze willen het zo graag.
pi_175070220
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:43 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Als je in rencarnatie gelooft dan wordt iedereen die slechte Karma heeft opgebouwd gerencarneerd als Koerd. Die lui zit het echt nooit mee en ze willen het zo graag.
Dit getuigt, nu in ieder geval, wel van gezond verstand. Praten in plaats van weer de 100ste burgeroorlog.
pi_175071886
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:47 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dit getuigt, nu in ieder geval, wel van gezond verstand. Praten in plaats van weer de 100ste burgeroorlog.
True dat. Barzani us uitgespeeld waardoor er nu Kennelijk wel verstandige beslssingen genomen kunnen worden
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175071954
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 10:34 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De Amerikaanse strategie in Syri is ernstig kortzichtig.
Bomb the shit out of ISIS *O*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175071969
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:43 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Als je in rencarnatie gelooft dan wordt iedereen die slechte Karma heeft opgebouwd gerencarneerd als Koerd. Die lui zit het echt nooit mee en ze willen het zo graag.
Die is een beetje onder de gordel ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175082326
israel lobby hard at work

Congressmen: U.S. Ceding Syria to Iran, Causing Rift With Israel

Lawmakers urge Trump admin for strategy to remove Iranian presence from Syria

ik denk dat we kunnen fluiten naar een nieuw album ;(

10685375_10152849155275680_7720525419228956531_n.jpg?oh=341e3da3d86924bcaf32d46694734243&oe=5AA8653B

[ Bericht 27% gewijzigd door Slayage op 15-11-2017 09:29:29 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175082603
dit zou de meest merkwaardige rekruut van isis zijn :P

aan de andere kant heeft italie traditioneel een sterke links / rechts discussie, iemand die extreem rechts is kan ik me voorstellen dat hij ervoor kiest om tegen die "roden" te vechten die uiteraard vertegenwoordig worden door de ypg in syrie, ik bedoel kijk maar naar al die antifa mensen in de ypg. vijand van mijn vijand is mijn vriend italian style :P

A far-right politician in Italy may have joined the Islamic State

Italian authorities now fear that Pozzobon, 51, could be in Syria fighting with the Islamic State or another jihadist group. It might be yet another story of a disaffected European man being recruited to fight for Islamist extremists were it not for one fact: Pozzobon used to be an activist and elected official for a xenophobic far-right party that often attacks Muslims.


gek nieuws vandaag :D

DOqRpGlXcAAqnPU.jpg

Dalatrm twitterde op woensdag 15-11-2017 om 09:37:39 CorrectionFrmr #SDF spox Talal Sillo confirmed defected. He's on #Turkey #Syria borders amongst 'Turkish andSyrian friends' https://t.co/EgasBN613f reageer retweet


[ Bericht 36% gewijzigd door Slayage op 15-11-2017 09:51:32 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175085797
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 november 2017 19:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

Die is een beetje onder de gordel ;(
Liever dat dan de bomgordel.
pi_175101822
expositie in moskou/duma 'Putin is the only defender of christian civilisation' aldus de tekst onder het portret van assad.

DOrL-NJW4AI0vLG.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175101928
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 16 november 2017 @ 07:45:48 #104
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175104265
Jullie verkopen je ziel aan de verkeerden, Koerden. Dat is in Irak al wel gebleken. Maar overspeel gerust weer je hand, ezels.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175110227
And so it begins.
Islamitische Staat Iran doet wat islamitische staten doen, succes er dan maar mee Syrirs :Y
pi_175110300
quote:
7s.gif Op donderdag 16 november 2017 14:06 schreef WammesWaggel het volgende:
And so it begins.
Islamitische Staat Iran doet wat islamitische staten doen, succes er dan maar mee Syrirs :Y
hun "we gaan de graven van heiligen beschermen in syrie" retoriek was uiteraard "we gaan de graven van heiligen in syrie als ideologische en militaire uitval basis gebruiken"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175138318
isis gekicked uit hun laatste Anbar bastion

IraqiSecurity twitterde op vrijdag 17-11-2017 om 12:45:42 Images of #Iraq's special forces inside Rawah, western Anbar. Da'ish forces collapsed and are now being hunted down… https://t.co/19xlGDDOD6 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175152409
abu kamal is toch echt de laatste grote isis bolwerk in syrie (muv het stuk aan de israelische grens) als ik kijk op de kaart, verklaart ook meteen de relatief grote aantal slachtoffers van de pro assad milities als hezz die de aanval leiden

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 18-11-2017 om 14:14:29 E. #Syria: Hezbollah-led forces storming #AbuKemal from Western side, engaged in house-to-house fighting with #ISIShttps://t.co/nuQbCCU5na reageer retweet
markito0171 twitterde op zaterdag 18-11-2017 om 12:54:46 #Syria The killing of Khairullah Samadi one of the leaders of the Iranian Revolutionary Guard Corps in outskirts of abu kamal https://t.co/9UHwy0qIs8 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175188131
joshua landis zei in 2011/2012 al dat het er aan zat te komen. nu is het een feit.

FerasKilaniBBC twitterde op maandag 20-11-2017 om 08:10:39 The #PMU commander in western #Anbar told me let them call it Shia crescent, triangle or an area of #Iran|ian influence, it’s a reality now. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175188304
quote:
10s.gif Op maandag 20 november 2017 08:51 schreef Slayage het volgende:
joshua landis zei in 2011/2012 al dat het er aan zat te komen. nu is het een feit.

FerasKilaniBBC twitterde op maandag 20-11-2017 om 08:10:39 The #PMU commander in western #Anbar told me let them call it Shia crescent, triangle or an area of #Iran|ian influence, it’s a reality now. reageer retweet
De oorlog heeft Iran alleen maar sterker gemaakt, terwijl het in eerste instantie werd gebruikt om haar invloed in de regio te verzwakken. De landen die zeuren dat Iran het Midden-Oosten domineert moeten zelf in de spiegel kijken.
pi_175188381
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 09:03 schreef Stabiel het volgende:

[..]

De oorlog heeft Iran alleen maar sterker gemaakt, terwijl het in eerste instantie werd gebruikt om haar invloed in de regio te verzwakken. De landen die zeuren dat Iran het Midden-Oosten domineert moeten zelf in de spiegel kijken.
uiteraard
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175207783
kennelijk is die lekkere ypg mokkel omgekomen in turkije

son-dakika-pkk-oldurulen-13-teroristin-kimligini-acikladi-o-isim-de-var--10279337.Jpeg

http://www.milliyet.com.t(...)n-13-gundem-2558341/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175208049
Nu IS bijna weg is begint het moment te komen om de Soennieten en de Shia onder de Syrirs te verenigen.
Tijd om een oorlog met Isral uit te lokken.
pi_175212501
veel bromances deze dagen :P

suleimani: "mission accomplished meester"

DPI3VUZVAAAkIuI.jpg

assad: "mijn surrogaat paps!" *;

DPInmRuUIAER9Mn.jpg


DO6ereKV4AElA0T.jpg

[ Bericht 26% gewijzigd door Slayage op 21-11-2017 09:58:50 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175212524
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 23:30 schreef WammesWaggel het volgende:
Nu IS bijna weg is begint het moment te komen om de Soennieten en de Shia onder de Syrirs te verenigen.
Tijd om een oorlog met Isral uit te lokken.
dat uitlokken zullen de israelisch wel doen, die zijn echt niet blij wanneer het conflict afgesloten wordt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 21 november 2017 @ 09:55:41 #118
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175212688
quote:
10s.gif Op maandag 20 november 2017 23:23 schreef Slayage het volgende:
kennelijk is die lekkere ypg mokkel omgekomen in turkije

[ afbeelding ]

http://www.milliyet.com.t(...)n-13-gundem-2558341/
Doe wat aan je smaak
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175212728
quote:
9s.gif Op dinsdag 21 november 2017 09:55 schreef Szura het volgende:

[..]

Doe wat aan je smaak
:Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175212831
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 23:30 schreef WammesWaggel het volgende:
Nu IS bijna weg is begint het moment te komen om de Soennieten en de Shia onder de Syrirs te verenigen.
Tijd om een oorlog met Isral uit te lokken.
Waarom een oorlog met Isral uitlokken? Isral maakt gehakt van alle Arabieren in het midden oosten. Isral is IS niet......
pi_175212899
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2017 10:01 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Waarom een oorlog met Isral uitlokken? Isral maakt gehakt van alle Arabieren in het midden oosten. Isral is IS niet......
idd, assad iran russen zullen hun macht willen consolideren. ik weet niet of israel zich koest zal houden.

gaan ze wel een proxy gebruiken uiteraard :P

RT_com twitterde op donderdag 16-11-2017 om 14:13:05 BREAKING: Israel is ready to share intelligence on #Iran with Saudi Arabia - #IDF chief tells media... https://t.co/5PLb7j0dLu reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175212934
hmmm

sayed_ridha twitterde op donderdag 16-11-2017 om 16:28:03 Mohamad Muhaysani, father of Saudi terrorist in Syria has reportedly been arrested with 3 others as part of MbS crackdown vs some wahhabists https://t.co/rlA9gdSLAI reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 21 november 2017 @ 10:27:36 #123
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175213356
Leeft die dikke kinderronselaar zelf nog steeds? :r
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175214994
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2017 10:01 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Waarom een oorlog met Isral uitlokken? Isral maakt gehakt van alle Arabieren in het midden oosten. Isral is IS niet......
Het gaat Assad niet zozeer om winnen, zolang zijn regime maar blijft zitten en Isral stoomt heus niet op naar Damascus... net zoals Assad IS heeft gebruikt dus.
pi_175215880
putin/trump ook in gesprek lees ik, veel verkeer iig mbt het conflict

bmroue twitterde op dinsdag 21-11-2017 om 10:46:21 #MOSCOW (@AP) _ #Kremlin says #Assad's visit was to ensure he agrees to possible peace initiatives reached between #Russia, #Iran and #Turkey https://t.co/uXlUZvqYjB reageer retweet
scherpe syrische vluchtelingen die isis leden herkennen :P

'Syrische IS-leden wilden aanslag plegen op kerstmarkt in Essen'

In Duitsland zijn in alle vroegte zes asielzoekers uit Syri opgepakt van wie wordt vermoed dat ze een aanslag wilden plegen. Volgens de Duitse krant Die Welt hebben vluchtelingen de mannen herkend als aanhangers van Islamitische Staat en aangegeven bij de politie.


[ Bericht 17% gewijzigd door Slayage op 21-11-2017 13:11:53 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175217046
quote:
Grappig dat ze die 6 mannen "asielzoekers" blijven noemen.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_175217112
"Merkel's kinderen" lijkt accurater.
pi_175223654
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2017 10:01 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Waarom een oorlog met Isral uitlokken? Isral maakt gehakt van alle Arabieren in het midden oosten.Isral is IS niet......
Faalden wel hard in 2006 tegen Hezbollah.
pi_175224914
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 november 2017 19:25 schreef Stabiel het volgende:
Faalden wel hard in 2006 tegen Hezbollah.
Conventionele oorlog bedoelt ie. Geen guerilla-strijd van 40 dagen.
pi_175225068
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 november 2017 20:25 schreef Aloulu het volgende:

Conventionele oorlog bedoelt ie. Geen guerilla-strijd van 40 dagen.
guerrilla oorlog kan in principe doorgaan tot het einde der tijden als het landschap het toelaat. in stedelijk gebied werkt het niet omdat je hele steden kan platgooien zoals we hebben gezien in syrie en irak.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175225082
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 november 2017 19:25 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Faalden wel hard in 2006 tegen Hezbollah.
en libanese bevolking is hezz hartelijk dankbaar voor hun gevoerde strijd :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175225958
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 november 2017 20:31 schreef Slayage het volgende:
guerrilla oorlog kan in principe doorgaan tot het einde der tijden als het landschap het toelaat.
Daarom is die moeilijker te winnen. Tenzij je hele scherpe doelen stelt die haalbaar zijn en het ook niet een te lange operatie maakt. Maar elke dode aan je eigen kant (conventioneel leger) maakt de guerilla-partij een winnaar.

quote:
in stedelijk gebied werkt het niet omdat je hele steden kan platgooien zoals we hebben gezien in syrie en irak.
Gaza is het meest verstedelijkte gebied ter wereld en daar werkt het wel.

Gezien Hezbollah vele malen sterker is dan in 2006 en betere raketten heeft zal Israel er met de luchtmacht hard in gaan en net zoals in Gaza breder Libanon veel laten lijden: de tol moet zo zwaar worden dat men het niet nog een keer aandurft. Al het andere werkt toch niet namelijk: hezbollah ga je net zoals hamas nooit kunnen vernietigen. Zeker niet als je niet bereid bent permanent te bezetten.
pi_175226080
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 november 2017 20:32 schreef Slayage het volgende:
en libanese bevolking is hezz hartelijk dankbaar voor hun gevoerde strijd :D
Daarom is de volgende keer belangrijk wie begint. Voor de libanese publieke opinie die niet ideologisch loyaal aan Hezbollah is.

Andere kant is dat militair gezien je altijd zelf de tijd en plaats wil bepalen (en dus oorlog) ipv dat je tegenstander die bepaalt en optimaal voorbereidt is.
pi_175226164
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 november 2017 21:06 schreef Aloulu het volgende:

Gaza is het meest verstedelijkte gebied ter wereld en daar werkt het wel.

Gezien Hezbollah vele malen sterker is dan in 2006 en betere raketten heeft zal Israel er met de luchtmacht hard in gaan en net zoals in Gaza breder Libanon veel laten lijden: de tol moet zo zwaar worden dat men het niet nog een keer aandurft. Al het andere werkt toch niet namelijk: hezbollah ga je net zoals hamas nooit kunnen vernietigen. Zeker niet als je niet bereid bent permanent te bezetten.
als je stelt dat het lukt, dan lukt het omdat de israelisch zich inhouden, als ze zouden willen zouden dat hele gaza in puin kunnen leggen.

volgens mij zei nasrallah dat hij geen opdracht zou hebben gegeven voor die actie wat aanleiding was voor de oorlig als hij had geweten hoe de israelisch zouden reageren. daarom vraag ik me af of hezz het nu weer zou proberen op eigen houtje.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175226168
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 november 2017 20:25 schreef Aloulu het volgende:
Conventionele oorlog bedoelt ie. Geen guerilla-strijd van 40 dagen.
Feit is dat Isral redelijk overschat is qua militaire slagkracht, en de eerste beste keer dat het tegen een gemotiveerde en competente tegenstander aanliep meteen een blauw oog en bloedneus opliep.
pi_175226214
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 november 2017 20:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

en libanese bevolking is hezz hartelijk dankbaar voor hun gevoerde strijd :D
Inderdaad. Vandaar dat de organisatie in aanzien en populariteit steeg na de oorlog in 2006.
pi_175226246
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 november 2017 21:14 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Inderdaad. Vandaar dat de organisatie in aanzien en populariteit steeg na de oorlog in 2006.
met die redenatie staan de libanezen te springen voor de volgende israelische bommenregen *O*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175226305
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 november 2017 21:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

met die redenatie staan de libanezen te springen voor de volgende israelische bommenregen *O*
Welke redenatie? Ik reageerde op jouw claim dat de Libanese bevolking Hezbollah dankbaar was in 2006. Als je enigszins genformeerd was, dan had je kunnen weten dat door die oorlog Hezbollah enkel aan populariteit won.
  Moderator dinsdag 21 november 2017 @ 21:50:39 #139
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_175227501
Doe maar niet zo op de man spelen.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_175227534
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2017 21:50 schreef Straatcommando. het volgende:
Doe maar niet zo op de man spelen.
wil je ff schoonmaken ajb dit is namelijk dieptriest natuurlijk
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 21 november 2017 @ 21:51:31 #141
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175227535
Jongens, ik heb de langste. Nu weer doorrrrr. Op naar de Battle for Idlib.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175227547
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2017 21:51 schreef Szura het volgende:
Jongens, ik heb de langste. Nu weer doorrrrr. Op naar de Battle for Idlib.
B:)B
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator dinsdag 21 november 2017 @ 21:53:04 #143
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_175227596
Zo en nu weer lief doen en liefdesbetuigingen doe je maar via pm :P
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_175228240
After the liberation of Mosul, an orgy of killing

In the dying days of the battle of Mosul, Ghaith Abdul-Ahad followed Iraqi soldiers during the last push against Isis. But following their victory, a new wave of savagery was unleashed
.....
Before leaving, a wiry junior officer named Taha asked the commander: “Sir, what do we do with the two detainees?” The prisoners had crossed the frontlines the night before and taken shelter with a civilian who denounced them to the army. “We tried to hand them to the intelligence service, but they refused to take them.”

“Yes,” the commander said, “they told me: ‘You deal with detainees from your end. We can’t hold them because of human rights and Red Cross inspections.’”

“We worked on them all night,” said the junior officer. “One eventually confessed that he was with Daesh [Isis], but he said he left them two months ago.” At that, everyone in the room laughed. “The other,” the junior officer continued, “we beat him hard but he didn’t confess, so I think he must be innocent.”

“Just finish them,” said a major.

“Release one and finish the other,” the commander said.

The sentence issued, now came the question of who would be bestowed with the honour of executing an Isis fighter. Kifah, a tall and lean soldier, stood next the table and asked to be given the prisoner. But the junior officer suggested that they gift the prisoner to a captain who was still grieving the loss of his brother, killed by Isis a month ago.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175228464
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 november 2017 21:13 schreef Slayage het volgende:
als je stelt dat het lukt, dan lukt het omdat de israelisch zich inhouden, als ze zouden willen zouden dat hele gaza in puin kunnen leggen.
Gaza is vele malen makkelijker militair gezien voor Israel dan Zuid Libanon. Maar juist omdat Gaza zo enorm verstedelijkt is en er veel (burger)doden vallen brengt dat weldegelijk druk op Hamas om op zijn zachtst gezet "niet elke twee jaar zo'n oorlog aan te gaan". Druk in de publieke opinie van normale burgers in Gaza.

quote:
volgens mij zei nasrallah dat hij geen opdracht zou hebben gegeven voor die actie wat aanleiding was voor de oorlig als hij had geweten hoe de israelisch zouden reageren. daarom vraag ik me af of hezz het nu weer zou proberen op eigen houtje.
Dat zal die toen vast gezegd hebben: met name voor Libanezen en publieke opinie. Maar hij wist zeer goed wat de consequentie was van een "raid" op Israelisch grondgebied om Israelische soldaten te kidnappen en mee terug naar Zuid Libanon te voeren. Hadden ze in 2005 ook al geprobeerd maar mislukte. Vooral ontvoeren om oa Hizbullah gevangene Samir Kuntar vrij te krijgen toendertijd. Die is overigens in Syrie paar jaar geleden alsnog gedoodt door Israel.

Hizbullah was voorbereid in 2006 omdat ze goed wisten wat he waarschijnlijke gevolg van die kidnapping was. Israel bleek later niet goed voorbereid te zijn, ondanks grensobervaties dat er iets zat aan te komen. Niet militair gezien, niet politiek gezien, maar was door gekidnapte soldaten binnen eigen landsgrenzen wel verplicht flink erin te gaan.

The conflict was precipitated by the 2006 Hezbollah cross-border raid. On 12 July 2006, Hezbollah fighters fired rockets at Israeli border towns as a diversion for an anti-tank missile attack on two armored Humveespatrolling the Israeli side of the border fence.[53] The ambush left three soldiers dead. Two Israeli soldiers were abducted and taken by Hezbollah to Lebanon.
pi_175230239
ShiaPulse twitterde op dinsdag 21-11-2017 om 22:55:24 Russia Defense Ministry: Russian, Iranian & Turkish Army chiefs agree to annihilate Jabhat al-Nusra in Syria reageer retweet
💪
pi_175238864
eigenlijk niet verwonderlijk als hof leverancier van jihadis

Oded121351 twitterde op woensdag 22-11-2017 om 12:34:09 #Tunisia- "Combat training camp" (size&scale unclear) for militants ran by a local whose brother recently returned from #Syria and is imprisoned, discovered in Sidi Ali Ben Aoun area https://t.co/iriVH0koU8 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175253408
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2017 23:17 schreef Stabiel het volgende:
ShiaPulse twitterde op dinsdag 21-11-2017 om 22:55:24 Russia Defense Ministry: Russian, Iranian & Turkish Army chiefs agree to annihilate Jabhat al-Nusra in Syria reageer retweet
💪
JaN wordt momenteel ook gebuttraped door IS in Noord-Oost Hama. Best slim van het regime om IS toe te staan daar een pocket te creeren. Laat ze elkaar maar de toko uitvechten. Daarnaast gaat binnenkort een groot deel van de DeZ toko naar Hama. Doel is om zuid Aleppo te verbinden met noord oost Hama en dan Idlib in te trekken.
pi_175255271
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')