abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_174898779
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174898811
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 09:24 schreef kmkmmr het volgende:

[..]

Hezbollah/Iran vs Israel/Saoedi-Arabië.
Ja dat had ik wel begrepen maar wat Saudi hier mee wilt bereiken?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 6 november 2017 @ 09:31:05 #3
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_174898843
quote:
10s.gif Op maandag 6 november 2017 09:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ja dat had ik wel begrepen maar wat Saudi hier mee wilt bereiken?
Iran indammen?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_174898867
quote:
10s.gif Op maandag 6 november 2017 09:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ja dat had ik wel begrepen maar wat Saudi hier mee wilt bereiken?
Wat hebben ze precies geflikt dan?
  maandag 6 november 2017 @ 09:38:20 #5
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_174898972
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 09:32 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Wat hebben ze precies geflikt dan?
Ontslag premier Hariri zet Libanese détente op de helling
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_174899740
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174904688
het is maar wat je een bevrijding noemt. het ene moment wordt je gedwongen om voor isis te vechten, andere moment wordt gedwongen om met het sdf te vechten. zo worden mensen alsnog gedwongen om syrie te ontvluchten, omdat ze helemaal niet willen vechten voor welke militie dan ook.

ornekali twitterde op maandag 06-11-2017 om 10:14:37 Al Mayadeen reporter @khalediskef says #SDF / #YPG arrested many locals in #Manbij after the massive protest against compulsory conscription https://t.co/bBt8s5qWM7 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174905681
Schijnbaar heeft de SDF nu de Iraakse grens bereikt.

quote:
10s.gif Op maandag 6 november 2017 10:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

Goed artikel!
Toevallig ook tegelijkertijd met de zuiveringen die Salman nu aan het doorvoeren is in Saoedie-Arabië. Ik snap wel, als het waar is, dat Hariri zijn vader aanhaalt, gezien Hezbollah hem destijds heeft vermoord, maar voor de stabiliteit van Libanon is dat echt geen slimme actie.
Incelfrikandel
pi_174913372
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 16:36 schreef Frikandelbroodje het volgende:

Toevallig ook tegelijkertijd met de zuiveringen die Salman nu aan het doorvoeren is in Saoedie-Arabië. Ik snap wel, als het waar is, dat Hariri zijn vader aanhaalt, gezien Hezbollah hem destijds heeft vermoord, maar voor de stabiliteit van Libanon is dat echt geen slimme actie.
Chaos is a ladder ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174913724
zou wat wezen als hij gevat wordt, saddam werd sneu gevat in dat gat als een zwerver maar ging uiteindelijk als een baas aan de galg.

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174913763
Wat is dat blauwe in de huidige situatie?
pi_174913798
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 23:14 schreef Adrie072 het volgende:
Wat is dat blauwe in de huidige situatie?
TFSA
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174913811
quote:
10s.gif Op maandag 6 november 2017 23:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

TFSA
Bedankt en dat staat voor?
pi_174913824
Khadaffi ging nabij het riool maar kon niet vechten als Master Splinter ;(
pi_174913856
quote:
1s.gif Op maandag 6 november 2017 23:18 schreef Adrie072 het volgende:

[..]

Bedankt en dat staat voor?
turken en bepaalde rebellen groepen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174913873
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 23:19 schreef WammesWaggel het volgende:
Khadaffi ging nabij het riool maar kon niet vechten als Master Splinter ;(
dat was helemaal sneu

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174918051
Amerika en Turkije gaan het nog zwaar krijgen.

https://www.rd.nl/vandaag(...)machtsspel-1.1443135
pi_174918714
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174919724
quote:
10s.gif Op maandag 6 november 2017 23:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

turken en bepaalde terroristische groepen
Fixed.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_174920760
zo ziet mazzel er uit :P

QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 07-11-2017 om 13:06:21 NE. #Hama: when an armoured column of 4 tanks fires multiple times to hit a target w /o success (outskirts of Sarha). https://t.co/gBK8fPAOo8 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174920766
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 12:23 schreef HSG het volgende:

[..]

Fixed.
badumtsss
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174920868
biji apo

abdullahawez twitterde op dinsdag 07-11-2017 om 12:10:17 Female painters in Afrin paint a portrait of PKK's jailed leader Abdullah Ocalan on the largest canvas in Afrin canvas in Afrin canton.https://t.co/NhYB7YTYPI reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174924479
Syria is signing the Paris climate agreement, leaving the US alone against the rest of the world
https://qz.com/1122371/co(...)e-rest-of-the-world/

Death to 'Murica.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_174924608
quote:
4s.gif Op dinsdag 7 november 2017 16:47 schreef alilami het volgende:
Syria is signing the Paris climate agreement, leaving the US alone against the rest of the world
https://qz.com/1122371/co(...)e-rest-of-the-world/

Death to 'Murica.
Al dat buskruit komt het milieu ook niet ten goede, overbevolking ook niet en wat dat betreft doet Assad het voortreffelijk :7
pi_174924922
quote:
10s.gif Op maandag 6 november 2017 15:40 schreef Slayage het volgende:
het is maar wat je een bevrijding noemt. het ene moment wordt je gedwongen om voor isis te vechten, andere moment wordt gedwongen om met het sdf te vechten. zo worden mensen alsnog gedwongen om syrie te ontvluchten, omdat ze helemaal niet willen vechten voor welke militie dan ook.

Zelfde geldt voor zo'n 99% van de landen in de wereld... Chill is anders maar dat is echt overal zo.
pi_174929781
Wayoo die Wahida bij Brandpunt, jaagt op IS :7
pi_174930635
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174930668
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 17:10 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Zelfde geldt voor zo'n 99% van de landen in de wereld... Chill is anders maar dat is echt overal zo.
Is dat zo?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174931065
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 november 2017 21:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

Is dat zo?
Dienstplicht heb je in 50% van de landen en in de andere 50% van de landen komt dienstplicht als er oorlog is.

Ja dus.

In landen met gezag/regering in ieder geval :+
pi_174931311
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 21:22 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dienstplicht heb je in 50% van de landen en in de andere 50% van de landen komt dienstplicht als er oorlog is.

Ja dus.

In landen met gezag/regering in ieder geval :+
Je hebt een punt.

Weldenkende mensen willen niet in Erdogan's leger dienen maar worden gedwongen.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_174931605
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 november 2017 21:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wat is wagger lan? Op 00:13.
terug terug! Als in kijk uit :P
pi_174933391
Dienstplicht? Okay. Dienstplicht bij een Turkse organisatie die je land bezet? Nah.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_174938292
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 21:46 schreef vigen98 het volgende:

[..]

terug terug! Als in kijk uit :P
thanks.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174938345
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 21:22 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dienstplicht heb je in 50% van de landen en in de andere 50% van de landen komt dienstplicht als er oorlog is.

Ja dus.

In landen met gezag/regering in ieder geval :+
als je zo redeneert is iedereen kanonnenvoer voor "the powers that be". lekker dan :{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174939948
Ozkok_ twitterde op woensdag 08-11-2017 om 11:47:56 #Syria - Top adviser to President Bashar al-#Assad said on Tuesday:-#Turkey & #US illegal in Syria-For #SDF Iraqi Kurdistan “should be a lesson” -No "federalism" for #YPG https://t.co/rC2kp2YPJn reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174944078
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 08-11-2017 om 16:15:35 SE. #Syria: moment when #Iran|ian-led forces met on border with #Iraq (mostly Lebanese Hezbollah & #Iraq|i Harakat Nujaba + Kataib Hezbollah). https://t.co/KZHclJOXbz reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 8 november 2017 @ 16:48:38 #38
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_174944101
Albukamal al van drie kanten omsingeld naar het schijnt, door de troepen die vanuit Irak kwamen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_174944781
quote:
10s.gif Op woensdag 8 november 2017 11:20 schreef Slayage het volgende:

[..]

als je zo redeneert is iedereen kanonnenvoer voor "the powers that be". lekker dan :{
Is toch zo? Aan de andere kant van de grens van de SDF is gewoon nog de dienstplicht. In Syrië zelf ook. Bij IS ook. Als morgen België Nederland binnenvalt dan hebben we de dienstplicht ook terug.
pi_174945052
quote:
7s.gif Op woensdag 8 november 2017 17:28 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Is toch zo? Aan de andere kant van de grens van de SDF is gewoon nog de dienstplicht. In Syrië zelf ook. Bij IS ook. Als morgen België Nederland binnenvalt dan hebben we de dienstplicht ook terug.
ik weiger de dienstplicht dan
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174945107
quote:
16s.gif Op woensdag 8 november 2017 17:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik weiger de dienstplicht dan
Doe jij dat in Turkije ook?
pi_174945277
quote:
12s.gif Op woensdag 8 november 2017 17:45 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Doe jij dat in Turkije ook?
hangt van de situatie af. in de syrische situatie vlucht ik liever het land dan dat ik ervoor kies om mijn landgenoten aan gort te schieten in een burgeroorlog.

de turkse dienstplicht heb ik maar afgekocht :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174945965
reli toerisme

AFP twitterde op woensdag 08-11-2017 om 17:08:52 More than two million Iranian pilgrims have crossed the border into Iraq for the annual Arbaeen Shiite pilgrimage https://t.co/HUeBQD4Ady reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 8 november 2017 @ 20:48:01 #44
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_174948429
Albukamal al veroverd? :o
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 8 november 2017 @ 21:41:37 #45
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_174949353
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 20:48 schreef Szura het volgende:
Albukamal al veroverd? :o
En daarmee is het Kalifaatje nu helemaal bankroet.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_174949525
quote:
Een adviseur van de Iraanse president liet woensdag weten dat het Syrische leger samen met bondgenoten binnenkort actie start om de regio rond de noordwestelijke stad Idlib terug te nemen. Die is nu in handen van de Koerdische milities, genaamd Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF).
Nu.nl :')
pi_174950893
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 20:48 schreef Szura het volgende:
Albukamal al veroverd? :o
Waar zijn Al die gasten heen dan? Ergens in de woestijn?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174950919
quote:
13s.gif Op woensdag 8 november 2017 21:52 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Nu.nl :')
Stagiaire verslagen And fake news domineren de media.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 8 november 2017 @ 22:45:22 #49
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_174950935
quote:
10s.gif Op woensdag 8 november 2017 22:44 schreef Slayage het volgende:

[..]

Stagiaire verslagen And fake news domineren de media.
nu.nl is echt extreem slordig. Ik heb de afgelopen tijd ook geen bericht gelezen daar zonder spelfouten.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_174954664
quote:
2s.gif Op woensdag 8 november 2017 22:45 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

Ik heb de afgelopen tijd ook geen bericht gelezen daar zonder spelfouten.
spelling Nazi
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')