abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175108379
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:53 schreef Gia het volgende:
Maar winkeliers moeten boerka draagsters mogen weigeren, zwembaden mogen zwemmers in normale kleding weigeren (boerkini zou wel moeten mogen)
Waarom zou die boerkini dan wel mogen van jou ?
In zwembaden mag je ivm hygiene niet met gewone kleren in een zwembad, maar een enorme lap stof van een boerkini moet dan weer kunnen ?
  donderdag 16 november 2017 @ 12:38:24 #102
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175108410
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:08 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Jammer voor je dat je de realiteit niet aankunt. Gelukkig is Nederland een land waar vrijheid van meningsuiting bestaat en daar mag je een eigen opvatting hebben. Eigenlijk past jouw opvatting totaal niet bij de Nederlandse cultuur en geschiedenis maar van mij mag je best in Nederland blijven.
Geleuter.
Ik voel mij Nederlander.
Iedereen die zich ook Nederlander voelt is mijn landgenoot.
Jij bent dus geen landgenoot voor mij.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  donderdag 16 november 2017 @ 12:41:16 #103
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175108476
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:53 schreef Gia het volgende:

[..]

De Islam hoeft van mij niet te verdwijnen uit Nederland, maar moet wel meer een privé ding worden.

In Nederland geldt, zo zegt men, de wet in gelijke gevallen, voor iedereen gelijk zonder uitzondering op grond van o.a. geloof.
Ergo, er moet/hoeft geen rekening gehouden te worden met iemands geloof. Dus, gewoon weer zonder hoofddoek op je rijbewijs en paspoort, ook vrouwen aan het werk, als er een bijstandsuitkering in het gezin is, één nationaliteit: Nederlandse of buitenlandse met verblijfsvergunning. Klagen doe je maar bij je eigen overheid, die jou verbieden je nationaliteit op te geven.

Alle wetten gelijk voor iedereen.

Verder ben ik voor één soort onderwijs, waar wel aandacht mag zijn voor alle verschillende religies in Nederland, maar die geen geloofsonderricht geven. Dat leer je maar thuis of in je gebedshuis.
Kinderen op de basisschool horen, m.i. geen hoofddoek te dragen. Dat belemmert bij het spelen, gymmen en zwemmen. Er hoeft dus, ook op scholen, geen rekening gehouden te worden met iemands geloof.

Ik ben ook van mening dat er teveel aanspraak gemaakt wordt op het grondwetsartikel "vrijheid van geloof". Dit zou of verduidelijkt moeten worden, of beter uitgelegd. Het houdt simpelweg niet in dat jouw geloofsregels op punten boven de wet staat. Het houdt in dat je vanwege je geloof niet vervolgd wordt, dat het je vrij staat je geloof te belijden, maar wel privé. Dat punt had er in mogen staan. Maar ja, toen de grondwet gemaakt werd, stond geloof naast de wet en was het niet nodig om te vermelden dat het een privé kwestie is. Dat kerken in die tijd veel zeggenschap hadden, bestrijd ik niet, maar niet gelovigen hoefden zich niet aan te passen om tegemoet te komen aan leefregels van gelovigen.

In de huidige tijd is het uiterst zeldzaam dat er nog rekening gehouden hoeft te worden met geloven. Alleen moslims, jehova's en streng gereformeerden wijken nog af van bepaalde normale zaken op geloofsgronden. Dit zou helemaal niet meer moeten mogen.
En dan heb ik het over inentingen, geslacht van behandelende artsen, bloedtransfusies, gelijke rechten voor man en vrouw, aanpassen van kleding op de werkvloer of voor officiële documenten, en meer van dat soort dingetjes.

Of men in de vrije tijd, op straat of in je eigen kring, onder een tent wil lopen of in een soepjurk, wil bidden op vaste tijden, mee wil doen met de vasten, couscous eet i.p.v. aardappelen, noem maar op. Allemaal prima.
Maar winkeliers moeten boerka draagsters mogen weigeren, zwembaden mogen zwemmers in normale kleding weigeren (boerkini zou wel moeten mogen) sportclubs en zwembaden hoeven geen rekening te houden met gescheiden zwemmen/sporten, enz...
Oneens.
Ik zal nooit een actieve bijdrage leveren de Islam te verwijderen uit Nederland maar als deze achterlijkheid gewoon in het niets oplost vind ik het ook best.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175108509
registreer om deze reclame te verbergen
De sterke segregatie komt vanuit de religie, al het andere is eenvoudig op te lossen. Religieuze dogmas verpesten eenvoudige integratie.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_175108640
Diversiteit is segregatie en segregatie is de ontmanteling (of beter gezegd: het opdelen...) van de 'volkswil': de kracht om eensgezind het e.e.a. na te streven en de politiek, of hetgeen daarachter schuil gaat, in check te houden.

[ Bericht 1% gewijzigd door IkFokdusIkben op 16-11-2017 19:48:15 ]
Het meest desastreuze symbool is het vraagteken. | Diversity is division by definition.
pi_175108994
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 06:44 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Verspreiding is weglopen voor de problemen en anderen er mee opzadelen. Het is uitzaaien. De problemen die we nu hebben zijn een indicatie dat de grenzen dicht moeten en er grote aantallen teruggestuurd moeten worden naar eigen land. Het is een signaal dat de limiet bereikt is.

Het is net als met files: hoe meer banen je aanlegt om de files te voorkomen, hoe meer auto's er gaan rijden. Want het kan, de limiet is opgeschoven en er is weer ruimte voor meer auto's.

Accepteer dat de limiet bereikt is. Dat was die 30 jaar geleden al.
Verspreiding is juist niet weglopen voor de problemen, wat juist weglopen voor de problemen genoemd mag worden is bijvoorbeeld mensen zonder enige moeite te hebben gedaan eruit te zetten, of mensen allemaal in dezelfde wijken stoppen en vervolgens doen of die wijken eigenlijk niet bestaan voor de economie en voor de samenleving want dat is maar lastig. Juist dat is weglopen en dat hebben we tot dusverre altijd gedaan met betrekking tot dit onderwerp, mensen niet harder durven te integreren, simpelweg omdat we niet gewend zijn aan zulke grote echt duidelijke andere groepen die hier naar toe komen in zulke aantallen en binnen korte periode bijvoorbeeld. We hebben het hier over mensen die er vaak al 30 jaar geleden waren, hun grootouders, en dat de kleinkinderen probleemgevallen zijn geworden is ook een nationale verantwoordelijkheid.

[ Bericht 8% gewijzigd door DeParo op 16-11-2017 13:11:42 ]
  donderdag 16 november 2017 @ 14:51:04 #107
3542 Gia
User under construction
pi_175111256
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 12:36 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Waarom zou die boerkini dan wel mogen van jou ?
In zwembaden mag je ivm hygiene niet met gewone kleren in een zwembad, maar een enorme lap stof van een boerkini moet dan weer kunnen ?
Een boerkini is gemaakt om mee te zwemmen. Of je nu alleen een broekje, een broekje en hesje, een badpak of een boerkini draagt, maakt niet uit voor de hygiëne. Het is geen gewone kleding, en vanwege de tight fit, is het niet gevaarlijk.

Ik vind de boerkini een goed alternatief voor, voorheen, het zwemmen met lange losse kleding. (in zee bijvoorbeeld)
  donderdag 16 november 2017 @ 14:58:06 #108
3542 Gia
User under construction
pi_175111414
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 12:42 schreef truthortruth het volgende:
De sterke segregatie komt vanuit de religie, al het andere is eenvoudig op te lossen. Religieuze dogmas verpesten eenvoudige integratie.
Dat klopt. Daarom ben ik ook voorstander van het wijzigen van de grondwet op het artikel over godsdienstvrijheid. Dit moet aangescherpt worden, omdat er nu teveel aan wordt opgehangen, waardoor er juist segregatie ontstaat.

Vrijheid van geloof moet zich beperken tot het toestaan van geloof binnen de familiekring en geloofsgemeenschap en zonder anderen hiermee te hinderen.
Wat dat betreft mag er ook een verbod komen op het oproepen tot gebed, zowel het luiden als het schreeuwen. We hebben tegenwoordig allemaal een klok, horloge en/of mobiel en hebben die oproep niet meer nodig.
En ja, als katholiek vind ik het luiden van de klokken na een bruiloft of zo, wel wat hebben, maar ook voor ons moet de wet net zo hard gelden als voor andere geloven.

Geloven is privé en anderen hoeven hiervoor geen aanpassingen te doen om hier rekening mee te houden.
pi_175118138
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 04:14 schreef DeParo het volgende:

[..]

Maar we doen het niet over de grens dus is het geen oorlogsdaad. Of de rest van het land daar op zit te wachten, tsja, uiteindelijk willen we allemaal een samenleving waarin we in harmonie met elkaar kunnen leven en als daar enige verspreiding nodig is mbt huisvesting dan moet dat maar misschien even. Er zijn genoeg uitstekende voorbeelden van integratie dat wel degelijk is geslaagd.
We doen het wel degelijk over de grens. De EU dwingt landen om moslims op te nemen. En duizenden Westerse jihadisten zijn wereldwijd oorlog aan het voeren.

Een falend beleid en een falend ideaal moet je niet verspreiden. Dan ben je gewoon kwaadaardig bezig. Wat er moet gebeuren is dat mensen die verantwoordelijk zijn voor dit beleid berecht moeten worden. Ze doen Europa meer schade aan dan Hitler dat deed.

Er zijn te veel buitenlanders. Dus er moet beleid komen om ze terug te laten keren. En dát beleid moeten we Europa breed verspreiden.

[ Bericht 1% gewijzigd door geavanceerd op 16-11-2017 20:26:20 ]
pi_175118225
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 13:05 schreef DeParo het volgende:

[..]

Verspreiding is juist niet weglopen voor de problemen, wat juist weglopen voor de problemen genoemd mag worden is bijvoorbeeld mensen zonder enige moeite te hebben gedaan eruit te zetten, of mensen allemaal in dezelfde wijken stoppen en vervolgens doen of die wijken eigenlijk niet bestaan voor de economie en voor de samenleving want dat is maar lastig. Juist dat is weglopen en dat hebben we tot dusverre altijd gedaan met betrekking tot dit onderwerp, mensen niet harder durven te integreren, simpelweg omdat we niet gewend zijn aan zulke grote echt duidelijke andere groepen die hier naar toe komen in zulke aantallen en binnen korte periode bijvoorbeeld. We hebben het hier over mensen die er vaak al 30 jaar geleden waren, hun grootouders, en dat de kleinkinderen probleemgevallen zijn geworden is ook een nationale verantwoordelijkheid.
Integratie is geen oplossing. Hoe beter deze probleemgroepen integreren hoe groter het probleem. Net zo goed is een werkloze arme neo-nazi een kleiner probleem dan een hoog opgeleide die een hoge functie bekleed. Hoe beter geintegreerd, hoe meer middelen om de eigen idealen na te streven. Bij moslims is dat de sharia.

Ze willen, mogen en kunnen niet mee doen. De radicalen willen het niet, de gematigden mogen het niet en de lafaards kunnen het niet. Pas wanneer je die realiteit erkent, kun je een beginnetje maken met constructief over deze problematiek na te denken. Probeer dat beginnetje eens te maken.
pi_175118820
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 14:58 schreef Gia het volgende:

[..]

Dat klopt. Daarom ben ik ook voorstander van het wijzigen van de grondwet op het artikel over godsdienstvrijheid. Dit moet aangescherpt worden, omdat er nu teveel aan wordt opgehangen, waardoor er juist segregatie ontstaat.

Vrijheid van geloof moet zich beperken tot het toestaan van geloof binnen de familiekring en geloofsgemeenschap en zonder anderen hiermee te hinderen.
Wat dat betreft mag er ook een verbod komen op het oproepen tot gebed, zowel het luiden als het schreeuwen. We hebben tegenwoordig allemaal een klok, horloge en/of mobiel en hebben die oproep niet meer nodig.
En ja, als katholiek vind ik het luiden van de klokken na een bruiloft of zo, wel wat hebben, maar ook voor ons moet de wet net zo hard gelden als voor andere geloven.

Geloven is privé en anderen hoeven hiervoor geen aanpassingen te doen om hier rekening mee te houden.
Je moet niet alle geloven over een kam scheren en bepaalde geloven achter de voordeur houden is ook geen oplossing. Stellen dat geloof in het algemeen het probleem is, is cultuur marxisme. Dat is een autoimmuun ziekte die het culturele afweersysteem van de maatschappij aantast en de deur heeft opengezet voor uitheemse virussen.

De problematiek is ontstaan door de misvatting dat de islam een geloof is net als alle anderen en dat we hier dat wel even inpassen. Als je dan vervolgens maatregelen gaat nemen tegen geloof in het algemeen, zullen die maatregelen zich altijd voornamelijk richten tegen de meest aanwezige religie. En dat is het christendom. En zo verzwak je de identiteit van een land nóg meer. Enerzijds wordt het aangevallen door uitheemse virussen, anderzijds door de autoimmuunziekte die de eigen cultuur aanvalt.

Waarom heb je deze problematiek niet in de nog vrij christelijke dorpjes op het platteland?
Leer van de plekken waar je deze problematiek niet hebt, in plaats van die plekken aan te vallen met maatregelen onder het mom van "alle geloven aanpakken".
pi_175125395
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 20:19 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

We doen het wel degelijk over de grens. De EU dwingt landen om moslims op te nemen. En duizenden Westerse jihadisten zijn wereldwijd oorlog aan het voeren.

Een falend beleid en een falend ideaal moet je niet verspreiden. Dan ben je gewoon kwaadaardig bezig. Wat er moet gebeuren is dat mensen die verantwoordelijk zijn voor dit beleid berecht moeten worden. Ze doen Europa meer schade aan dan Hitler dat deed.

Er zijn te veel buitenlanders. Dus er moet beleid komen om ze terug te laten keren. En dát beleid moeten we Europa breed verspreiden.
We zijn dan ook lid van de EU.
pi_175125398
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 20:21 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

Integratie is geen oplossing. Hoe beter deze probleemgroepen integreren hoe groter het probleem. Net zo goed is een werkloze arme neo-nazi een kleiner probleem dan een hoog opgeleide die een hoge functie bekleed. Hoe beter geintegreerd, hoe meer middelen om de eigen idealen na te streven. Bij moslims is dat de sharia.

Ze willen, mogen en kunnen niet mee doen. De radicalen willen het niet, de gematigden mogen het niet en de lafaards kunnen het niet. Pas wanneer je die realiteit erkent, kun je een beginnetje maken met constructief over deze problematiek na te denken. Probeer dat beginnetje eens te maken.
Ik denk dat jij het concept integratie niet begrijpt.
  vrijdag 17 november 2017 @ 04:15:18 #114
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175125553
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 20:19 schreef geavanceerd het volgende:

[..]

We doen het wel degelijk over de grens. De EU dwingt landen om moslims op te nemen. En duizenden Westerse jihadisten zijn wereldwijd oorlog aan het voeren.

Een falend beleid en een falend ideaal moet je niet verspreiden. Dan ben je gewoon kwaadaardig bezig. Wat er moet gebeuren is dat mensen die verantwoordelijk zijn voor dit beleid berecht moeten worden. Ze doen Europa meer schade aan dan Hitler dat deed.

Er zijn te veel buitenlanders. Dus er moet beleid komen om ze terug te laten keren. En dát beleid moeten we Europa breed verspreiden.
Klopt. Het landverraad tiert welig onder de zogenaamde progressieve Nederlanders. Die willen Nederland verkwanselen om hun belachelijke schuldgevoel jegens moslims te delgen.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175126002
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 02:33 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik denk dat jij het concept integratie niet begrijpt.
Integratie is geen assimilatie.
pi_175126085
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 04:15 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Klopt. Het landverraad tiert welig onder de zogenaamde progressieve Nederlanders. Die willen Nederland verkwanselen om hun belachelijke schuldgevoel jegens moslims te delgen.
Ze willen zich deugdelijk voelen en denken niet na over de consequenties
pi_175127957
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 04:15 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Klopt. Het landverraad tiert welig onder de zogenaamde progressieve Nederlanders. Die willen Nederland verkwanselen om hun belachelijke schuldgevoel jegens moslims te delgen.
Mensen gretig landverraad in de schoenen schuiven is landverraad.
Verraad aan het redelijkheid, de genuanceerdheid, de tolerantie, de verdraagzaamheid, het samenleven op zich.
pi_175128057
Het is wel duidelijk dat volgens een aantal mensen hier integratie is dat mensen zich moeten aanpassen aan hun normen en niet aan de Nederlandse normen. Vreemd eigenlijk dat mensen die zich zo druk maken om integratie geen respect hebben voor onze grondwet.
  vrijdag 17 november 2017 @ 11:42:28 #119
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175129477
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 10:20 schreef Wespensteek het volgende:
Het is wel duidelijk dat volgens een aantal mensen hier integratie is dat mensen zich moeten aanpassen aan hun normen en niet aan de Nederlandse normen. Vreemd eigenlijk dat mensen die zich zo druk maken om integratie geen respect hebben voor onze grondwet.
Jij hebt geen enkel recht om goede Nederlanders de maat te nemen want je voelt je geen Nederlander.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  vrijdag 17 november 2017 @ 11:44:06 #120
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175129506
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 10:15 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Mensen gretig landverraad in de schoenen schuiven is landverraad.
Verraad aan het redelijkheid, de genuanceerdheid, de tolerantie, de verdraagzaamheid, het samenleven op zich.
De weg naar de hel is geplaveid met gutmensch geleuter.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175129525
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 11:42 schreef Old_Pal het volgende:

[..]

Jij hebt geen enkel recht om goede Nederlanders de maat te nemen want je voelt je geen Nederlander.
Jij valt dan ook onder de foute Nederlanders.
  vrijdag 17 november 2017 @ 11:46:44 #122
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_175129545
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 11:45 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Jij valt dan ook onder de foute Nederlanders.
Nee hoor. Ik voel mij Nederlander. Jij hoort er gewoon niet bij. Dus hup hup wegwezen jij.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_175129693
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 10:20 schreef Wespensteek het volgende:
Het is wel duidelijk dat volgens een aantal mensen hier integratie is dat mensen zich moeten aanpassen aan hun normen en niet aan de Nederlandse normen. Vreemd eigenlijk dat mensen die zich zo druk maken om integratie geen respect hebben voor onze grondwet.
Wat pas echt vreemd is, denken dat de wet de samenleving dicteert ipv andersom.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_175129750
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 11:53 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Wat pas echt vreemd is, denken dat de wet de samenleving dicteert ipv andersom.
Geen idee wie dat denkt maar als je praat over integratie is volgens mij het beginpunt respect voor de wetten van het land waar je bent. Als er iets een belangrijk deel van Nederland en een afspiegeling is van de Nederlandse normen en waarden dan zou het wel de grondwet moeten zijn.
pi_175129884
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 11:55 schreef Wespensteek het volgende:
Geen idee wie dat denkt maar als je praat over integratie is volgens mij het beginpunt respect voor de wetten van het land waar je bent. Als er iets een belangrijk deel van Nederland en een afspiegeling is van de Nederlandse normen en waarden dan zou het wel de grondwet moeten zijn.
De wet is een middel. Dat staat los van normen en waarden. Je kan in Nederland prima buiten de wet om leven zolang er geen aangifte wordt gedaan.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')