abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_175452089
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 22:15 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Jij snapt niet hoe een wetschool werkt. Een geleerde heeft op een gegeven moment een status bereikt dat hij fatwas onafhankelijk mag geven. Dit doet hij vanuit een bepaalde (één van de vier) wetscholen. De wetschool is hij in getraind om volgens die juridische principes tot een islamitisch rechtsoordeel te komen. Ook als dat oordeel anders is dan de vroegere positie van die rechtschool. Want klinkt het juridische principe:"met verandering van tijd en plaats veranderen de oordelen".

Terug naar het 47-man tellende Marokkaanse orgaan van islamitische geleerden. Getraind in de Maliki-wetschool. Zij zeggen weldegelijk in hun (arabische) oorspronkelijke statement dat afvalligheid niet de doodstraf op staat. Waar wel de doodstraf op staat is wat volgens hen overeenkomt met "hoogverraad" in internationale wetgeving wanneer het in oorlogsstijd (note!) gaat om geheimen (note!) aan de vijand toe te vertrouwen. Hier de arabische tekst die dit specifieke stuk in hun document aangaat (gooi maar door google translate):

Samenvattend:
1. 47geleerden zijn niet "een handjevol".
2. Ze zijn van mening dat op afvalligheid geen doodstraf staat.
3. Het zijn Maliki-wetschool geleerden die vanuit die wetschool hun fatwa's geven.
4. Jij hebt een beperkte kennis van hoe in de islam juridische oordelen worden gevormd.
5. Ik heb direct uit het eigen Arabische document geciteerd, geen persbureautje.

Laten we even verder kijken welke geleerden uit de Arabische wereld nog meer stellen dat op afvalligheid géén doodstraf staat. Lees je mee?

Sheikh al-Alwani. Irakese afkomst. Afgestudeerd aan de Azhar universiteit in Egypte in het recht van de Sjafi-wetschool. Onder andere 10 jaar in Saudie Arabie islam gedoceerd:https://en.m.wikipedia.org/wiki/Taha_Jabir_Alalwani

Sheikh Abdallah bin Bayyah. Mauretanie en doceert al jaren als professor in Saudie Arabie aan de islamitische uni. Voormalig rechter. Gespecialiseerd in de Maliki-wetschool. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Abdallah_Bin_Bayyah

Voormalig Egyptische Moefti al-Shaltut, gespecialiseerd in de Sjafi-wetschool.

Sheikh Habib Ali al-Jifri, Jemeniet maar woonachtig in de Emiraten.

Voormalig Mufti van Syrie tot zijn dood in 2013 Sheikh Ramadan al-Bouti.

Google ze maar na en voeg "apostasy" toe.

Jij moet je kennis bijschaven. Ben je daar bereid toe of ga je volharden?
Lees je eigen bron. Die zogenaamd gematigde lui stellen dat afvalligheid hoogverraad is:

quote:
Recently, however, the same entity issued a document titled “The Way of the Scholars,” in which it backtracked on its position of killing apostates. Instead, it redefined apostasy not as a religious issue but as a political stand more closely aligned with “high treason."
Daarnaast, als het groot nieuws is dat zij stellen dat er geen doodstraf voor afvalligheid meer geld, dan is het dus waar wat ik zeg: dat alle grote stromingen de doodstraf leren voor afvalligheid. Waarom zouden deze 47 lui zich immers over iets uitspreken wat volgens jou niet waar is?

En daar komen we tot de kern van de zaak. Je kunt pas gematigd zijn als je radicale zaken erkent. Want wat je ontkent, kun je ook niet verwerpen. Erken jij als moslim zijnde dat alle grote stromingen de doodstraf voor afvalligheid leren? Ben jij gematigd, of ben je vijandig naar critici van deze voor jou pijnlijk feiten?

Verder natuurlijk cognitieve dissonantie. Als over de hele wereld christelijke stromingen stellen dat afvalligen afgeslacht moeten worden, en er dan een handjevol christenen stellen dat ze niet afgeslacht hoeven te worden maar het wel hoogverraad is, dan zou niemand van jullie de christelijke stromingen of dat handjevol christenen gaan verdedigen. Als 1 lid van de Westboro baptist church zegt dat homo's hoogverraders zijn maar niet vermoord hoeven te worden, gaan jullie dat de WBC verdedigen? Jullie zijn verdwaald in je eigen bubbel. Jullie vinden de reputatie van de islam belangrijker dan mensenlevens. Het is immoreel.

Het is misschien apart om te ervaren dat een niet-moslim je religie beter kent dan jijzelf. Ik wou dat dat ook niet nodig was, maar er wordt zo ontzettend veel gelogen en misleid vanuit islamitische hoek dat ik dit toch moet doorprikken.

[ Bericht 3% gewijzigd door geavanceerd op 02-12-2017 17:08:21 ]
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')