abonnement Unibet Coolblue
pi_175007644
Burdie, I is de laatste tijd ook veel moe geweest. Zodanig dat ze ook af en toe weer middagdutjes heeft gedaan. Ik kan niet echt bedenken waardoor het komt. Soort najaarsmoeheid misschien. En verder geloof ik ook dat er weer een nieuw soort bewustzijn is? Er gaat veel om in dat koppie, al is dat in I's geval niet lezen en schrijven of woorden spellen. Maar ze is wel veel bezig met het sociale gebeuren. Zo was ze altijd superenthousiast over het spelen met de buurtkinderen en ze ging zodra het kon. Maar de laatste tijd wil ze af en toe niet. Dan wordt het haar gewoon een beetje teveel denk ik. En laatst wilde ze absoluut niet in de binnentuin met de buurjongen spelen en bij wat doorvragen bleek dat ze heel bang was dat hij weer heel hard met z'n step zou vallen. Dat was kort daarvoor gebeurd en daar was ze kennelijk erg van geschrokken. Maar daar zit dan ook weer wat nieuw inlevingsvermogen bij, denk ik. Hun kijk op de wereld en mensen is erg in ontwikkeling.

Malteser, het klinkt als toch wel gunstige omstandigheden: rustige dag verder en dicht bij huis. Ik zou gewoon lekker kijken hoe het gaat. En wat meenemen om af te leiden (beetje speelgoed, ipad) en als hij heel moe is kun je hem ook op schoot nemen?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_175008208
Kom even binnenvallen nadat ik jullie 11 september verhalen lees.
Hier ging het zo goed. Dit waren we van te voren niet van plan maar de afgelopen twee weken heeft hij binnen no time een liedje ingestudeerd en heb ik uitgelegd (en geoefend) hoe dat werkt met deur open doen en zingen. En we gingen los hoor. Stuk of 8 huizen gedaan, stond hij dan in zijn eentje geweldig te zingen _O_ Omg wat waren we trots. Er waren kindjes die ouder waren waarvan de ouders moesten zingen :P Staat een net driejarige te zingen hihi. Hij kent niet echt snoep dus heeft mandarijn en rozijntjes gekozen uit het snoep, maar al met al toch nog 5 snoepjes. Volgend jaar gaan we een groter rondje maken. Het ging stortregenen (en hagelen)

Dat foutief doen van loco (bambino, gewone loco hebben we niet), doet R. ook expres haha. Kan ik soms niet goed tegen.
pi_175008642
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 november 2017 21:00 schreef Malteser het volgende:

[..]

De dag zelf hebben we geen plannen, dus gewoon thuis. Het is op een goed kwartier rijden van ons huis, dus dat is geen probleem. Maar ik zie er nu al tegenop.
Ik zou het, vooral als je er zelf tegenop ziet, aangrijpen als een mooi excuus om na het hoofdgerecht met Twix naar huis te gaan. "Het was heel gezellig, maar Twix moet echt naar bed dus ik neem hem mee. Veel plezier nog en geniet van het toetje!"

Sint Maarten is hier ook geheel onbekend. Het lijkt me wel een erg leuk feest, met kinderen met lampions O+

Sjaak is deze week weer zo leuk O+ Hij had vorige week een lastige week waarin hij echt weer een sprongetje had, want hij heeft weer allemaal nieuwe skills enzo. Hij vindt spelletjes ineens leuk om te doen O+ Dus we hebben deze week al 100x 'mijn eerste boomgaard' van Haba gespeeld en nog zo'n ander Haba-spel.
Ik merk dat hij echt meer uitdaging nodig heeft dan het speelgoed wat we nu hebben, dus heb ik een paar werkbladen van de kleuterklas uitgeprint en die met hem gedaan. Hij vond het geweldig en kon er ook echt 15 minuten stil voor zitten.

Een tijdje terug las ik hier over stempels van de Hema en die heb ik ook gekocht. Was hier ook een hit, dus bedankt voor de tip!
pi_175009059
MwC, ook geen Driekoningen bij jullie? Daar ben ik wel mee opgegroeid en is volgens mij erg vergelijkbaar met Sint Maarten.
pi_175009274
Oja, Driekoningen! Daar heb ik jaren aan meegedaan! Dat doen ze hier dan weer niet ondanks aardig actieve kerk.
Goed dat ik daar aan denk trouwens, tzt eens uit gaan zoeken wat voor kinderdienst ze hier hebben met kerst. En vanaf welke leeftijd geschikt. Geen idee hoe zoiets werkt eigenlijk.

Malteser, als je het niet ziet zitten zou ik dus eerder naar huis gaan. Ben je toch sociaal geweest maar denk je ook aan jezelf. En dat mag (zeker) ook :*
pi_175009359
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 22:29 schreef lunapuella het volgende:
MwC, ook geen Driekoningen bij jullie? Daar ben ik wel mee opgegroeid en is volgens mij erg vergelijkbaar met Sint Maarten.
Ik geloof dat er 15 jaar geleden voor het laatst een kindje aan de deur heeft gestaan met Drie Koningen. Dus helaas :{
  zaterdag 11 november 2017 @ 23:08:25 #157
149959 SQ
snelle trees
pi_175009678
Hier in 040 doen we helemaal niks 8-) alleen met Halloween, maar da's nog geen traditie.
disclaimer
pi_175013940
Wij hebben hier nogal veel kinderfeestelijkheden (NB trouwens); vorige week zaterdag Halloween langs de deuren in de straat, afgelopen vrijdag lampionnentocht door het dorp voor St Maarten, gisteren Glow gelopen in Eindhoven (niet echt voor de kleintjes maar wel leuk). Allemaal dingen die haske leuk zijn en ik niet bekend mee ben vanuit mijn jeugd. Volgende week zondag uit eten met vrienden in kindvriendelijk restaurant met Sintbezoekje aan tafel en de week daarop naar de winter Efteling. Het is wat veel ineens :D
Mijn peuter is ineens fan van Meisjedjamila... Kwam ze tegen bij het filmpjes browsen op de tablet en nu wil ze alleen dat nog kijken :'). Vind haar plots erg groot zo
pi_175014897
Ik hou bepaalde dingen af als ik kijk wat er allemaal voor Sinterklaas kan :o
Sint op mijn man zijn werk
Sint op mijn werk
Sint bij de zwemles
Sint op school + zal wel weer schoenzetten op school worden
Sint bij de gastouder
Opa is nog jarig
Intocht in Apeldoorn zaterdag, ik zat nog te twijfelen over de avond intocht in Vaassen maar doe dat toch maar niet dit jaar
Ik hou het dus gezellig bij intocht in Apeldoorn, gastouder voor teun/school voor jan, dinsdag avond en zaterdagavond schoen zetten en 5 december

Ik wordt gek anders want opa is 26 november jarig en de dingen op het werk zijn allemaal in dat weekend en voor spocks werk kunnen we ook naar een andere datum maar moeten we naar Gouda ofzo... Dacht het dus niet
  zondag 12 november 2017 @ 14:11:48 #160
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_175018368
Je kan het ook bij 1 van de 2 op het werk laten schieten he ;) . Of bij beide overigens.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_175019337
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 14:11 schreef AwayTL het volgende:
Je kan het ook bij 1 van de 2 op het werk laten schieten he ;) . Of bij beide overigens.
Wij doen die op mijn werk niet inderdaad. Dan moet ik de kinderen halverwege de dag ophalen van het kdv/bso, een uur met de trein en het is tegenwoordig heel massaal opgezet (meerdere werkmaatschappijen bij elkaar). Veel te druk, zelfs voor mij. Laat maar...

Op het werk van vriend gaat het nog wel, al groeit dat bedrijf ook hard.
Venus in pocketformaat
© loveli
  zondag 12 november 2017 @ 15:06:49 #162
149959 SQ
snelle trees
pi_175019746
Serieus ook nog sinterklaas op zwemles en andere clubs? Denken ze daar ouders serieus een plezier mee te doen? _O- :'(
En ik vind 3 keer sinterklaas (intocht, is 500 meter van ons huis dus dat moet wel, pakjesavond en opa en oma) al wat veel. School, werk en kdv vieringen hebben we nog niet eens :')
disclaimer
  zondag 12 november 2017 @ 15:13:29 #163
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_175019947
Wij doen er ook maar 1 van de 2. De kinderen weten niet dat er twee keer is en ik vind 1 x ergens naar toe gaan om sint te zien echt wel voldoende (buiten de intocht om dan, dat is wel een leuke traditie) .

Moet wel zeggen dat ik het soms wel lastig schipperen vind tussen mijn behoeftes en die van anderen. Dit meer in familie perspectief dan in feestdag perspectief, want de behoefte van de personeelsvereniging in opkomstaantallen bij sinterklaas zal mij jeuken.

Nu met de verjaardag van Frans wil ik eigenlijk niet bij ons thuis zitten ivm de verbouwing en de tentamens die ik dan net achter de rug heb, maarja kan je ze dan verplichten ergens met ons heen te gaan en hoe dan, want voor 20 man eten en drinken buiten de deur betalen, mwah nee. Sinterklaas wil de schoonfamilie ook bij zijn (vind ik overbodig want waarom in vredesnaam), maar de kinderen zullen het ook wel gezellig vinden.
De tradities van kerst zijn zowel bij vriend als bij mij thuis eigenlijk een hele dag en vroeger was dat wel leuk en te doen, maar nu niet meer (V trekt het lawaai van mijn familie soberso niet). Eigenlijk is het objectief gezien het handigst dat V en dan ook vriend, de kerstdag met mijn familie over slaan ( is ook op 2 uur rijden), maar kan je dat dan wel maken (voorop gesteld dat ik de optie ‘voor jezelf kiezen’ in dit soort situaties niet op vind gaan, want er is wel degelijk sprake van een collectief) .

Oh vergeet ik ook nog dat mn ouders gescheiden zijn en dat ze vast beide een bezoekje verwachten :’) . (Godfried Bomans, de iphone heeft het soort bovenhaakje aangepast. Iemand een oplossing? :( )

Nou ja tl;dr : keuzes maken sucks.

[ Bericht 2% gewijzigd door AwayTL op 12-11-2017 15:49:32 ]
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_175020850
Decemberkeuzestressboks met Always :')

Ik skip onze verjaardagen (4 en 18 dec), ik skip Kerst want Pollewop wordt de 27e 1 jaar en ga echt niet de kerstdagen met familie vieren en ze dan de 27e weer over de vloer hebben.
En sinterklaas vieren we alleen met mijn ouders.

Decemberfeestmaand *O*
  zondag 12 november 2017 @ 17:41:21 #165
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_175024007
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 14:50 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Wij doen die op mijn werk niet inderdaad. Dan moet ik de kinderen halverwege de dag ophalen van het kdv/bso, een uur met de trein en het is tegenwoordig heel massaal opgezet (meerdere werkmaatschappijen bij elkaar). Veel te druk, zelfs voor mij. Laat maar...

Op het werk van vriend gaat het nog wel, al groeit dat bedrijf ook hard.
Jammer, anders had je ons kunnen spotten ;).
KuikenGuppy
pi_175024495
Ik werk bij het plaatselijke ziekenhuis dus veel medewerkers, mijn man heeft 3 plaatsen waar we naar toe kunnen maar niet echt dat je zegt om de hoek..opa is in het zelfde weekend jarig als Sint op mijn werk is dus vind ik ook te veel
Bij mijn man zijn vorige baan gingen we wel maar veel leuke collega's met kinderen in dezelfde leeftijd dus was wel leuk en top geregeld

Ik heb besloten meer rust in deze maand te creëren ik word gek van de dingen die ik wil, die ik "moet" en die leuk voor de kinderen zijn... Ik wist vorig jaar van gekheid niet meer wat ik moest doen.

Onze trouwdag doe ik dus ook niks aan die is 18 december
  zondag 12 november 2017 @ 18:04:26 #167
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_175024613
Je wil meer rust maar je gaat wel overal heen?

Ik kan er echt geen wijs uit worden, uit je post.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_175024698
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 18:04 schreef AwayTL het volgende:
Je wil meer rust maar je gaat wel overal heen?

Ik kan er echt geen wijs uit worden uit je post.
bepaalde dingen moeten
Ik ga zelf met mijn collega's naar een kerstmarkt een dag voor mezelf

Maar ga niet naar alle Sinterklaas dingen alleen intocht en verder niet naar het werk, niet naar het zwembad.
Kerst is alleen eerste kerstdag hier thuis komt iedereen
Als ik alles zou doen zou ik gek worden
pi_175024777
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 18:04 schreef AwayTL het volgende:
Je wil meer rust maar je gaat wel overal heen?

Ik kan er echt geen wijs uit worden, uit je post.
Dat ja :P

Ik ga niet naar Sint op mijn werk (is niet eens van mijn werk, is van t NFI maar op onze school, dus wij mogen ook komen met kinderen). Bij J is niks maar zou ook niet gaan (we gaan wel met zn tweetjes naar t kerstdiner O+)

Verder doen we Sint bij mijn schoonfamilie, thuis niet nog een keer denk ik (eventueel klein pakje). Ga ook niet naar de intocht, we kijken wel op TV. Misschien volgend jaar naar de intocht ofzo?

Met mijn familie doen we meestal cadeautjes met kerst.

Wel alle familie langs met kerst elk jaar (3 dus, ivm gescheiden schoonfam) maar dat vind ik juist wel erg gezellig altijd.
Kwak
pi_175024922
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 17:41 schreef Burdie het volgende:

[..]

Jammer, anders had je ons kunnen spotten ;).
Dat was wél leuk geweest ja! Het eerste jaar in het nieuwe pand ben ik wel geweest. A nog baby in de draagdoek. Maar ik voelde me zo verloren. De meeste mensen kende ik niet eens, I vond de clown helemaal niks. Daarna kwam vriend met de auto (hij werkt in de buurt van U) en hebben we een uur in de file gestaan om de stad uit te komen. Was niet echt het feestje waar ik op gehoopt had, zeg maar :’) :+.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_175024975
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 18:15 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Dat was wél leuk geweest ja! Het eerste jaar in het nieuwe pand ben ik wel geweest. A nog baby in de draagdoek. Maar ik voelde me zo verloren. De meeste mensen kende ik niet eens, I vond de clown helemaal niks. Daarna kwam vriend met de auto (hij werkt in de buurt van U) en hebben we een uur in de file gestaan om de stad uit te komen. Was niet echt het feestje waar ik op gehoopt had, zeg maar :’) :+.
klinkt als Oracle feestje
pi_175025068
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 18:18 schreef Goitske het volgende:

[..]

klinkt als Oracle feestje
Dat is wel een leverancier van ons :D.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_175025488
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 18:21 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Dat is wel een leverancier van ons :D.
is oud werkgever van m'n man 😁

Moet zeggen die pakken wel uit met Sint, 2x geweest daarvoor werkte hij bij een bedrijf dat uiteindelijk is overgenomen door Oracle dat was veel kleinschaliger met Sint was knusser
pi_175025555
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 15:13 schreef AwayTL het volgende:)(Godfried Bomans, de iphone heeft het soort bovenhaakje aangepast. Iemand een oplossing? :( ).
In de fok!instellingen aanpassen dat je mobiel de smileys te zien krijgt bij het posten en daar dan voortaan de :') selecteren.
  zondag 12 november 2017 @ 18:39:45 #175
149959 SQ
snelle trees
pi_175025627
Ik vraag me al tijden af of jouw punt stuk is, goitske :D ;)

Maar ja, ach, decemberdrukte. Het zou toch voor niemand meer als een verrassing moeten komen ;)
Ik begin gelukkig 4 december met mijn nieuwe baan dus dan heb ik het hopelijk te druk om me er echt druk om te maken. Het gebeurt namelijk toch wel en het komt ook altijd helemaal goed ;)
disclaimer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')