abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_174862036
registreer om deze reclame te verbergen
Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

OkÚ. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt ge´ntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
https://bitonic.nl/
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Sites;
CryptoCurrency Market Capitalizations
https://cointelegraph.com/
Bitcoin Block Explorer - Blockchain
https://blockexplorer.com/

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen.


Luister naar Crypto Fever - Faberyayo & Abel
Lambo of Rekt
pi_174862051
Oh zo, ja de gulden is bijna voor mijn tijd :D
pi_174862165
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 november 2017 11:20 schreef Greys het volgende:
Hans de Geus van RTL Z met een van papier voorgelezen bitcoinisechtsuperkutttt-rant.

https://twitter.com/RTLZ/status/926395183104749568
Wat een enorme zuupruim.

quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 11:35 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Hansie ziet zijn baan verdwijnen :D
Ik hoop het. Als hij niet inziet dat Bitcoin, maar vooral blockchain, processen enorm veel efficiŰnter kan maken begrijp je er niks van. Die droeftoeter zegt in het filmpje zelf ook nog over de blockchain: "... waar niemand eigenlijk iets van begrijpt." Spreek voor jezelf mafkees.

Als voorbeeld: als je nu al ziet hoeveel mensen van onze generatie, en vast en zeker ook de generaties na ons, de wereld als steeds kleiner beschouwen kan 1 soort betaalmiddel juist heel handig zijn. Denk alleen al aan reizen/backpacken. Hoef je niet meer om te rekenen, geld te wisselen enzovoort terwijl de winkelier wel gewoon fiat kan ontvangen als hij dat wil. Ik denk dat crypto heel goed naast fiat kan werken.

Echt een typische grijze muis deze man. Iedereen met een leeftijd >35 jaar moet je niet eens gaan proberen te overtuigen. Beter je moeite steken in de nieuwe generaties.

quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 12:10 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik kijk er ook echt naar uit :P
Ik denk niet dat Bitcoin ten onder gaat voordat de B2X snapshot plaatsgevonden heeft. Daarna zou het wel kunnen ja.
  zaterdag 4 november 2017 @ 12:57:51 #4
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n
pi_174862216
registreer om deze reclame te verbergen
https://github.com/butor/blackbird iemand ervaring met dit soort bots?
pi_174862300
quote:
7s.gif Op zaterdag 4 november 2017 12:57 schreef borbit het volgende:
https://github.com/butor/blackbird iemand ervaring met dit soort bots?
Er is een apart topic voor bots, ik ben zelf bezig met een bot maar je moet met zˇ veel factoren rekening houden dat het zeker zeer complex genoemd kan worden om te schrijven.
Lambo of Rekt
  zaterdag 4 november 2017 @ 13:06:09 #6
92989 ..-._---_-.-
alike minds think great
pi_174862317
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 12:54 schreef fckdedeurkruk het volgende:

[..]

Echt een typische grijze muis deze man. Iedereen met een leeftijd >35 jaar moet je niet eens gaan proberen te overtuigen. Beter je moeite steken in de nieuwe generaties.

[..]
Wat een onzin. Ik heb de laatste tijd aardig wat Ledgers verkocht. Verreweg de meeste aan 35+, ik schat dat de helft van de kopers de 50 is gepasseerd. Ik geloof best dat de echte early adopters relatief jong waren, maar wat nu instroomt zijn ook veel mensen die al wat kapitaal hebben opgebouwd.
pi_174862870
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 13:06 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Wat een onzin. Ik heb de laatste tijd aardig wat Ledgers verkocht. Verreweg de meeste aan 35+, ik schat dat de helft van de kopers de 50 is gepasseerd. Ik geloof best dat de echte early adopters relatief jong waren, maar wat nu instroomt zijn ook veel mensen die al wat kapitaal hebben opgebouwd.
Ik ben 40. En ik snap het. Knap hŔ
pi_174862978
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 12:54 schreef fckdedeurkruk het volgende:
Echt een typische grijze muis deze man. Iedereen met een leeftijd >35 jaar moet je niet eens gaan proberen te overtuigen. Beter je moeite steken in de nieuwe generaties.
Had je maar vast half zekerheid; dan was je al een heel eind!
pi_174863033
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 13:06 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Wat een onzin. Ik heb de laatste tijd aardig wat Ledgers verkocht. Verreweg de meeste aan 35+, ik schat dat de helft van de kopers de 50 is gepasseerd. Ik geloof best dat de echte early adopters relatief jong waren, maar wat nu instroomt zijn ook veel mensen die al wat kapitaal hebben opgebouwd.
Niet te letterlijk nemen. Ik neem aan dat je mijn strekking begrijpt.

Is Roger Ver de moderator van r/btc? Hoe heet de subreddit van bitcoin core?
pi_174863100
quote:
14s.gif Op zaterdag 4 november 2017 12:42 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Ik hoop dattie theeentoe hard crashed
Waarom precies?
pi_174863193
Gaan er hier nou echt mensen in dit topic zitten hopen dat anderen hun geld kwijtraken? Grapje, toch?
pi_174863203
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 13:51 schreef fckdedeurkruk het volgende:

[..]

Niet te letterlijk nemen. Ik neem aan dat je mijn strekking begrijpt.

Is Roger Ver de moderator van r/btc? Hoe heet de subreddit van bitcoin core?
r/btc is de rogerver bitcoincash subreddit.
r/bitcoin is de normale bitcoin reddit.
Om kacheldik te zijn, heb je geen kachel nodig.
pi_174863391
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 11:16 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Rebranding telt juist ook ;)


Zie rond 14m15s.
Mwuah vind ik in mindere mate. Het interne traject wat ze hebben gedaan (Wie zijn we?, waar staan we(voor?) en Waar willen we heen?) is heel waardevol voor het team en het project. Naar buiten toe ook belangrijk om je smoelwerk en USP neer te zetten. Maar zolang de SDK niet geleverd wordt, is dat niet van belang. Ik zie het overigens wel goedkomen hoor. Filmpje dat je linkte was india blockchain summit toch...Was interessant interview ja!
  zaterdag 4 november 2017 @ 14:22:15 #14
291799 TwenteFC
Red is the color.
pi_174863446
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 13:05 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Er is een apart topic voor bots, ik ben zelf bezig met een bot maar je moet met zˇ veel factoren rekening houden dat het zeker zeer complex genoemd kan worden om te schrijven.
In welke taal?
pi_174863476
Ik post het hier ook even, aangezien hier ook Waves hodlers rondhangen:
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 14:23 schreef MaGNeT het volgende:
Kleine herinnering, of voor wie het gemist heeft: als je van plan bent om je WCT [Waves Community Tokens] te verkopen, wacht dan nog even.

Volgende week is er een airdrop van 1.000 BCH [Bitcoin Cash] voor WCT holders.

Het Waves team heeft nog veel Bitcoins van hun ICO over en gaat de BCH die door de fork verkregen zijn binnenkort verkopen.

Een deel stroomt echter terug naar de Waves community, wat toch een mooi gebaar is!

Aangezien er 10 miljoen WCT circuleren, zou je dus ongeveer 0.00001 BCH per WCT krijgen, ofwel 1 BCH per 10.000 WCT.

Dat is toch best een leuke bonus :)
pi_174863482
quote:
19s.gif Op zaterdag 4 november 2017 14:22 schreef TwenteFC het volgende:

[..]

In welke taal?
VB.net de backend, de frontend (bittrex aansturing) met Au3.
Lambo of Rekt
pi_174863503
quote:
14s.gif Op zaterdag 4 november 2017 14:24 schreef EggsTC het volgende:

[..]

VB.net de backend, de frontend (bittrex aansturing) met Au3.
Bij mij zou zoiets in MSX-Basic moeten, aangezien dat zo'n beetje de enige programmeertaal is die ik ken :P

Later nog wat uitstapjes gemaakt naar andere Basic versies (GW-Basic / Q-Basic) maar anno 2017 is dat natuurlijk niet meer echt bruikbaar.
pi_174863534
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 14:26 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Bij mij zou zoiets in MSX-Basic moeten, aangezien dat zo'n beetje de enige programmeertaal is die ik ken :P

Later nog wat uitstapjes gemaakt naar andere Basic versies (GW-Basic / Q-Basic) maar anno 2017 is dat natuurlijk niet meer echt bruikbaar.
Au3 is ook basiclike, je zou er ns naar moeten kijken voor de gein, heel krachtig en met weinig code krijg je heel snel veel voor elkaar. Het heeft de basic syntax min of meer.

Het is een door hobby-geinspireerde automation taal geworden met een grote community. Daar is je Q-basic kennis , nog zeker bruikbaar. Het is alleen ff wennen.
Lambo of Rekt
  zaterdag 4 november 2017 @ 14:33:04 #19
291799 TwenteFC
Red is the color.
pi_174863580
quote:
14s.gif Op zaterdag 4 november 2017 14:28 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Au3 is ook basiclike, je zou er ns naar moeten kijken voor de gein, heel krachtig en met weinig code krijg je heel snel veel voor elkaar. Het heeft de basic syntax min of meer.

Het is een door hobby-geinspireerde automation taal geworden met een grote community. Daar is je Q-basic kennis , nog zeker bruikbaar. Het is alleen ff wennen.
En dan connect je met de websockets van bijv. Bittrex of hoe moet ik dat zien?

:P Ik ben zelf met iets bezig zodat ik bijv mijn stop-losses automatisch kan ophogen voor sommige coins, of dat ik notificaties krijg op mijn mobiel waar ik met een snelle ja/nee op kan reageren.
pi_174863595
Edit; opgelost

[ Bericht 55% gewijzigd door Patroon op 04-11-2017 15:03:29 ]
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_174863602
quote:
19s.gif Op zaterdag 4 november 2017 14:33 schreef TwenteFC het volgende:

[..]

En dan connect je met de websockets van bijv. Bittrex of hoe moet ik dat zien?

:P Ik ben zelf met iets bezig zodat ik bijv mijn stop-losses automatisch kan ophogen voor sommige coins, of dat ik notificaties krijg op mijn mobiel waar ik met een snelle ja/nee op kan reageren.
Met de API van bittrex. Dat is even puzzelen maar het werkt opzich prima, wel extreem traag soms, response duurt soms letterlijk 20 seconden. Zal druk zijn op die api
Lambo of Rekt
  zaterdag 4 november 2017 @ 14:37:29 #22
291799 TwenteFC
Red is the color.
pi_174863640
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 14:34 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Met de API van bittrex. Dat is even puzzelen maar het werkt opzich prima, wel extreem traag soms, response duurt soms letterlijk 20 seconden. Zal druk zijn op die api
Die lagg was mij ook al op gevallen daarom ben ik met sockets aan het experimenteren.

Ik wil de api wel gebruiken om straks automatisch mijn buy orders uit te lezen en te weergeven in een eigen portal omgeving waar ik snel de sell levels kan instellen. Ik doe vaak toch het zelfde, heel kort; stop loss op X procent en gedeeltes verkopen op 20,30 etc procent.

Extra voordeel is dat ik dan hopelijk nog beter inzichtelijk heb wat ik allemaal doe ipv met excel lopen te kutten.
pi_174863666
quote:
19s.gif Op zaterdag 4 november 2017 14:37 schreef TwenteFC het volgende:

[..]

Die lagg was mij ook al op gevallen daarom ben ik met sockets aan het experimenteren.

Ik wil de api wel gebruiken om straks automatisch mijn buy orders uit te lezen en te weergeven in een eigen portal omgeving waar ik snel de sell levels kan instellen. Ik doe vaak toch het zelfde, heel kort; stop loss op X procent en gedeeltes verkopen op 20,30 etc procent.

Extra voordeel is dat ik dan hopelijk nog beter inzichtelijk heb wat ik allemaal doe ipv met excel lopen te kutten.
Ik heb nog niet goed gekeken naar die websockets, die werken anders dan de api?
Lambo of Rekt
  zaterdag 4 november 2017 @ 14:42:53 #24
291799 TwenteFC
Red is the color.
pi_174863722
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 14:39 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Ik heb nog niet goed gekeken naar die websockets, die werken anders dan de api?
Het werkt anders ja, wanneer je ingelogd bent op bittrex en je bekijkt een coin dan wordt er op de achtergrond eigenlijk constant via websockets nieuwe data naar je browser gestuurd. 20 seconden lagg op de websockets kan bittrex zich eigenlijk niet veroorloven :P
pi_174863734
quote:
19s.gif Op zaterdag 4 november 2017 14:42 schreef TwenteFC het volgende:

[..]

Het werkt anders ja, wanneer je ingelogd bent op bittrex en je bekijkt een coin dan wordt er op de achtergrond eigenlijk constant via websockets nieuwe data naar je browser gestuurd. 20 seconden lagg op de websockets kan bittrex zich eigenlijk niet veroorloven :P
Klopt, maar het is nog geen kwestie van echt secondenwerk op bittrex, je hebt vaak de tijd
Lambo of Rekt
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')