FOK!forum / Culinesse gogo / Favo Airfryer product/recept.
junkiesietzevrijdag 3 november 2017 @ 11:10
Ik doe eigenlijk veel te weinig met mn airfryer, ik maak er vaak patat in en ik gooi slavinken erin..maar meer eigenlijk niet.

Ja soms van die veel te dure speciale airfryer snacks.

Wat zijn jullie favoriete producten om te airfryen of welk stukje vlees of iets moet en zal in de airfryer gemaakt worden?
PJRvrijdag 3 november 2017 @ 11:12
Noodles
DaggerOnevrijdag 3 november 2017 @ 11:31
Ik gooi er idd ook alleen maar patat en aardappels in.
Hexx.vrijdag 3 november 2017 @ 11:33
Ik van alles wat ook in de oven kan. Het vaakst wel afbakbroodjes.
marcel-ovrijdag 3 november 2017 @ 11:37
Patat

Zelfs de fryer krijgt friet niet lekker
junkiesietzevrijdag 3 november 2017 @ 11:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 11:31 schreef DaggerOne het volgende:
Ik gooi er idd ook alleen maar patat en aardappels in.
aardappels? om "gebakken" aardappels te krijgen? gooi je daar dan olie bij en hoelang hoeveel graden airfry je dat?
Pualavrijdag 3 november 2017 @ 11:47
Hamburgers :9
RingBewonervrijdag 3 november 2017 @ 11:49
Friet.
PJRvrijdag 3 november 2017 @ 11:51
Eieren koken gaat ook prima in de Airfryer.
Hexx.vrijdag 3 november 2017 @ 11:59
quote:
15s.gif Op vrijdag 3 november 2017 11:42 schreef junkiesietze het volgende:

[..]

aardappels? om "gebakken" aardappels te krijgen? gooi je daar dan olie bij en hoelang hoeveel graden airfry je dat?
Gepofte aardappelen. Ongeveer 25 minuten, hangt af van de grootte. Smeren met olie.
DaggerOnevrijdag 3 november 2017 @ 12:19
quote:
15s.gif Op vrijdag 3 november 2017 11:42 schreef junkiesietze het volgende:

[..]

aardappels? om "gebakken" aardappels te krijgen? gooi je daar dan olie bij en hoelang hoeveel graden airfry je dat?
Die dingen uit het vriesvak van de diepvries. Schijfjes etc.
RobjeGeusvrijdag 3 november 2017 @ 12:24
Rollade, beenham, cake, spareribs, kip, kipsate, Wauw wat een smaakexplosie .. zalm met pesto, geitenkaas en verse dille met gemalen zout en zwarte peper in een jasje van ontbijtspek, ik maak alles erin
2682000vrijdag 3 november 2017 @ 12:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 12:24 schreef RobjeGeus het volgende:
Rollade, beenham, cake, spareribs, kip, kipsate, Wauw wat een smaakexplosie .. zalm met pesto, geitenkaas en verse dille met gemalen zout en zwarte peper in een jasje van ontbijtspek, ik maak alles erin
lekker sgatxx
DaggerOnevrijdag 3 november 2017 @ 12:26
Loempia's kun je er trouwens ook prima in gooien.
Riannvrijdag 3 november 2017 @ 12:30
ik doe er snacks en friet in het is zo je kunt er van alles in klaar maken maar net als bij vlees dan mis ik de saus om over de gekookte aardappels te doen.
Kaatje1vrijdag 3 november 2017 @ 12:48
Kippedijfilet, maar ook groenten (combi van wortel/paprika/courgette/ui/prei). Krieltjes, lamsrack
lightedzaterdag 4 november 2017 @ 22:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 11:47 schreef Puala het volgende:
Hamburgers :9
Hamburgers!?! want die kan je niet bakken?
Meike26zaterdag 4 november 2017 @ 22:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 22:08 schreef lighted het volgende:

[..]

Hamburgers!?! want die kan je niet bakken?
Sla- en rundervinken kan je ook prima in de pan bakken, maar het is imo makkelijker en gezonder door ze in Airfryer te doen, geen druppeltje olie of boter.. Een van de beste dingen om in Airfryer te stoppen. En loempia's indd ook ^O^
Ferzondag 5 november 2017 @ 11:28
Grote aardappels schillen en in dikke frieten snijden. Een uurtje in koud water weken. Afgieten en een paar lepels olie erop, beetje omscheppen. Airfryer in, 20m op 160 graden en daarna gelijk 10-15m op 180 graden tot ze mooi bruin zijn. Tussendoor om de paar minuten omschudden en halverwege zout erop doen. Heerlijk.
Riannzondag 5 november 2017 @ 11:38
hoe maken jullie trouwens de airfryer schoon. ik doe regelmatig in de vaatwasser en zo af en toe in een sopje maar het mandje word nooit mooi helemaal zuiver.
Ferzondag 5 november 2017 @ 12:00
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 11:38 schreef Riann het volgende:
hoe maken jullie trouwens de airfryer schoon. ik doe regelmatig in de vaatwasser en zo af en toe in een sopje maar het mandje word nooit mooi helemaal zuiver.
Ik heb laatst die lipjes van het mandje omgebogen en zo dat rooster eruit gehaald en schoongemaakt.
Spanky78zondag 5 november 2017 @ 17:07
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 22:12 schreef Meike26 het volgende:

[..]

Sla- en rundervinken kan je ook prima in de pan bakken, maar het is imo makkelijker en gezonder door ze in Airfryer te doen, geen druppeltje olie of boter.. Een van de beste dingen om in Airfryer te stoppen. En loempia's indd ook ^O^
Kolere die dingen zijn van zichzelf al zo vet. Brrrrr.

Alles wat je zou frituren behalve met beslag kan erin. Net als alles wat je in de oven zou doen.
Spanky78zondag 5 november 2017 @ 17:08
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 12:00 schreef Fer het volgende:

[..]

Ik heb laatst die lipjes van het mandje omgebogen en zo dat rooster eruit gehaald en schoongemaakt.
Tot er een lipje afbreekt.

Als je het rooster schoon wilt maken. Zet in een bak heeft water.met vaatwastablet erin. Laten weken tot eea schoon is.
Spanky78zondag 5 november 2017 @ 17:09
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 11:28 schreef Fer het volgende:
Grote aardappels schillen en in dikke frieten snijden. Een uurtje in koud water weken. Afgieten en een paar lepels olie erop, beetje omscheppen. Airfryer in, 20m op 160 graden en daarna gelijk 10-15m op 180 graden tot ze mooi bruin zijn. Tussendoor om de paar minuten omschudden en halverwege zout erop doen. Heerlijk.
Als je ze tussendoor helemaal terug laat koelen tot kamertemperatuur wordt het nog lekkerder!

En ze worden krokanter als je ze afdroogt voor het voorbakken.
Ferzondag 5 november 2017 @ 17:11
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 17:09 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Als je ze tussendoor helemaal terug laat koelen tot kamertemperatuur wordt het nog lekkerder!

En ze worden krokanter als je ze afdroogt voor het voorbakken.
Afkoelen zoals bij normaal in vet bakken. Kan maar het gaat heel goed zonder, vind ik wel een voordeel van het apparaat.
Spanky78zondag 5 november 2017 @ 18:37
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 17:11 schreef Fer het volgende:

[..]

Afkoelen zoals bij normaal in vet bakken. Kan maar het gaat heel goed zonder, vind ik wel een voordeel van het apparaat.
Ja. Door dat afkoelen kan het zetmeel retrograderen en krijg je een meer gelijkmatige textuur aaannde binnenkant. Werkt bij airfryer hetzelfde als bij frituren.

Dat goed drogen van de frites voordat je voorbakken helpt enorm. De olie verdeelt zich veel beter, je krijgt een krokantere friet .
THEFXRwoensdag 7 maart 2018 @ 13:43
vissticks en rostirondjes
JaafkeJuniorwoensdag 7 maart 2018 @ 14:12
Hard of zacht gekookte eieren uit de airfryer
Lekker lui, zoveel eieren als ik wil, 120 graden en dan 12 min (zacht) of 15 min (hard)

En zalm ook lekker!

en hele kip!
mannywoensdag 7 maart 2018 @ 14:17
het beste recept voor de airfryer: wegbrengen naar de kringloop.

voor alles geldt: met een goed recept wordt het bijna net zo lekker als met een oven, frituurpan of de gewone pan.

Gebruik die dan gewoon.

Keep it simple
bloodymary1woensdag 7 maart 2018 @ 18:13
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:12 schreef JaafkeJunior het volgende:
Hard of zacht gekookte eieren uit de airfryer
Lekker lui, zoveel eieren als ik wil, 120 graden en dan 12 min (zacht) of 15 min (hard)

En zalm ook lekker!

en hele kip!
Die eieren snap ik eigenlijk niet zo goed. In de pan is toch net zo weinig werk en gaat nog sneller ook.
bloodymary1woensdag 7 maart 2018 @ 18:14
Ik vind gebakken aardappels of partjes uit de diepvries zo lekker uit de airfryer. Bijvoorbeeld gewoon van Aviko. Heerlijk krokant van buiten en zacht maar gaar van binnen.
THEFXRwoensdag 7 maart 2018 @ 19:42
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:13 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Die eieren snap ik eigenlijk niet zo goed. In de pan is toch net zo weinig werk en gaat nog sneller ook.
het is gewoon een mini lucht oven, die 10x makkelijker schoonmaken is en sneller opgestart
bloodymary1woensdag 7 maart 2018 @ 20:17
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:42 schreef THEFXR het volgende:

[..]

het is gewoon een mini lucht oven, die 10x makkelijker schoonmaken is en sneller opgestart
? Een pan waar je eieren in kookt wordt toch niet vies. De aifryer zet ik ook gewoon in de vaatwasser. En een pan ook. Ik begrijp zijn voordeel niet van het koken van eieren.
THEFXRwoensdag 7 maart 2018 @ 20:35
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:17 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

? Een pan waar je eieren in kookt wordt toch niet vies. De aifryer zet ik ook gewoon in de vaatwasser. En een pan ook. Ik begrijp zijn voordeel niet van het koken van eieren.
`dan een normale oven, maar eieren in je oven is een beetje vreemd :D
JaafkeJuniordonderdag 8 maart 2018 @ 08:42
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:13 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Die eieren snap ik eigenlijk niet zo goed. In de pan is toch net zo weinig werk en gaat nog sneller ook.
Hoef ik niet op het water te letten :D en maak er regelmatig 8/10 tegelijk klaar
THEFXRdonderdag 8 maart 2018 @ 16:27
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 08:42 schreef JaafkeJunior het volgende:

[..]

Hoef ik niet op het water te letten :D en maak er regelmatig 8/10 tegelijk klaar
das wel een goede truc, dan ;)
Graf..Coudenhove..Kalergidonderdag 8 maart 2018 @ 16:53
Houtduif :Y)
bloodymary1donderdag 8 maart 2018 @ 17:16
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 16:53 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Houtduif :Y)
Die heb ik hier nog wel een paar in de tuin. Lekkere dikke.
Graf..Coudenhove..Kalergidonderdag 8 maart 2018 @ 17:51
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 17:16 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Die heb ik hier nog wel een paar in de tuin. Lekkere dikke.
Vangen dan! :9~ :9 :Y)
derLudolfzondag 18 maart 2018 @ 21:40
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 11:28 schreef Fer het volgende:
Grote aardappels schillen en in dikke frieten snijden. Een uurtje in koud water weken. Afgieten en een paar lepels olie erop, beetje omscheppen. Airfryer in, 20m op 160 graden en daarna gelijk 10-15m op 180 graden tot ze mooi bruin zijn. Tussendoor om de paar minuten omschudden en halverwege zout erop doen. Heerlijk.
Wat een moeite voor smerige patat. 6 minuten in vet van 150C en dan 3 minuten bij 180C is veel lekkerder.
gargamelnlzondag 18 maart 2018 @ 21:57
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 21:40 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Wat een moeite voor smerige patat. 6 minuten in vet van 150C en dan 3 minuten bij 180C is veel lekkerder.
Deze man weet.
Wel minimaal half uur laten afkoelen voordat ze in de 180 graden gaan.