Je kan in een multi ook slowcooken, alleen kan je eerst onder druk koken waardoor je de slowcook tijd erg veel naar beneden brengt.quote:Op vrijdag 12 januari 2018 08:38 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Passend voor kip en groot vlees is wel heel handig idd. Maar er werd me ook gezegd dat een 6l pan voor 2 personen weer niet handig is voor dagelijks eten omdat je de pan dan niet vol genoeg krijgt. Hoe is de ervaring daarmee??
Dank trouwens voor alle input! Ik heb die multicookers ook bekeken, ben er nog niet helemaal uit of ik dat veel zal gebruiken eigenlijk.. Maar op zich ben ik altijd wel fan van multi-uses van dingen..
Ha dat klinkt wat tegenstrijdig maar ik snap wat je bedoelt hoor. Ik weet alleen niet of ik dat wel wil. Het gaat me juist om het slowe denk ik. Ben er nog lang niet uit hoorquote:Op vrijdag 12 januari 2018 15:24 schreef THEFXR het volgende:
[..]
Je kan in een multi ook slowcooken, alleen kan je eerst onder druk koken waardoor je de slowcook tijd erg veel naar beneden brengt.
een slowcooker is ook best goedkoop in verbruik.quote:Op vrijdag 12 januari 2018 15:32 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Ha dat klinkt wat tegenstrijdig maar ik snap wat je bedoelt hoor. Ik weet alleen niet of ik dat wel wil. Het gaat me juist om het slowe denk ik. Ben er nog lang niet uit hoor
quote:Een slowcooker heeft twee standen. High en Low. High gebruikt ongeveer 250 watt en je eten is in 4 uur klaar.
Low gebruikt ongeveer 65 watt en je eten is in 6-8 uur klaar.
Dus
low: 6x65= 390 wattuur.
high: 4x250 = 1000 wattuur.
In vergelijking met andere kookmethodes (een gemiddelde kooktijd genomen):
Oven: 45 minuten= 0.75 x 700 = 525 wattuur
Inductie kookplaat= 30 minuten = 0.5x1400 = 700 wattuur
Magnetron = 10 minuten = 0.17x750 = 127,5 wattuur
Friteuse = 20 minuten = 0.3x850 = 255 wattuur.
Ah dat kan mijne ook. Dan springt ie daarna op warm houden. Werkt prima maar ik weet niet of ik dat bij alle gerechten zou proberen. Kleine gehaktballetjes die ik had gemaakt werden wat taai na 2 uur op warmhouden (foutje in mijn timing) maar pulled pork laat ik vaak genoeg langer staan op die stand.quote:Op donderdag 11 januari 2018 22:46 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Doel ook meer op een timer voor de eindtijd geloof ik..
ja lijkt me best handig.. maar dan zit ik wel echt aan grote exemplaren vast vrees ik..quote:Op zaterdag 13 januari 2018 16:23 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Ah dat kan mijne ook. Dan springt ie daarna op warm houden. Werkt prima maar ik weet niet of ik dat bij alle gerechten zou proberen. Kleine gehaktballetjes die ik had gemaakt werden wat taai na 2 uur op warmhouden (foutje in mijn timing) maar pulled pork laat ik vaak genoeg langer staan op die stand.
Ik vond hem wat tegenvallen. Gewoon een brownie, geen spectaculaire smaakexplosie.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 22:23 schreef oh-oh het volgende:
https://bakingqueen74.co.(...)source=socialnetwork
Die maakte ik net.
2.5 uur op high in mn Russel Hobs.
Goddelijk!
Ik lees overal dat je ongeveer 1/3e hoeveelheid vocht erbij doet van wat je normaal gebruikt met koken.quote:Op zondag 14 januari 2018 12:02 schreef jajablahblah het volgende:
Zijn er hier mensen die vegan slowcooken?
Ik heb sinds een tijdje zo’n pan, cadeautje van mijn culinair wat meer onderlegde zus
Nou heb ik er zojuist groenten, champignons en aardappelen ingedaan. Ik zit een beetje met het water dat er bij gaat. Ik merk dat je wat minder moet gebruiken dat normaal (mijn goulash werd er heel flauw en waterig in ).
Is daar een soort regel voor? Ik heb er nu een koffiekopje water in gedaan.
Oh dat is een goed graadmeter (en minder dan ik dacht). Thanks.quote:Op zondag 14 januari 2018 12:07 schreef Lidl het volgende:
[..]
Ik lees overal dat je ongeveer 1/3e hoeveelheid vocht erbij doet van wat je normaal gebruikt met koken.
Weet het niet zeker of daar ook vegan recepten staan, maar er zijn diverse fb pagina’s met veel receptenquote:Op zondag 14 januari 2018 12:10 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Oh dat is een goed graadmeter (en minder dan ik dacht). Thanks.
Ik kijk het nu gewoon een paar uur af, ik ben thuis.
Als iemand tips heeft voor vegan slowcooker recepten hou ik me aanbevolen trouwens
Daar ben ik bij maar ik heb ze even op stil gezet wegens overloadquote:Op zondag 14 januari 2018 12:15 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Weet het niet zeker of daar ook vegan recepten staan, maar er zijn diverse fb pagina’s met veel recepten
Haha erg herkenbaarquote:Op zondag 14 januari 2018 12:45 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Daar ben ik bij maar ik heb ze even op stil gezet wegens overload
Ik gebruik ook alleen maar de recepten. Van de conversaties moet ik ook niet te veel zienquote:Op zondag 14 januari 2018 12:45 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Daar ben ik bij maar ik heb ze even op stil gezet wegens overload
Als veganrecept?quote:Op zondag 14 januari 2018 14:41 schreef laziness het volgende:
[..]
Haha erg herkenbaar
Ik wilde de pinda kip tippen maar die was al genoemd.
Ik gebruik ‘m met vlagen veel en dan weer een hele tijd niet maar het is best fijn als het pruttelend en al klaar staat als je thuis komt na een lange werkdag.
nee als algemene tipquote:
verkoop je alleen het boek of ook de slowcooker?quote:Op dinsdag 16 januari 2018 08:59 schreef Serinde het volgende:
ik gebruik de slowcooker echt te weinig. Vier dagen per week eten we hello Fresh en voor doordeweeks ben ik te lang van huis (11-12 uur) om hem te gebruiken...
Heeft iemand interesse in het boek Slow cooked van Olivia Andrews? https://www.bol.com/nl/p/(...)tionType=typedsearch
Voor 15 euro af te halen in de Meern of evt afspreken op Utrecht CS of Amsterdam Sloterdijk
Plan was alleen boek. Dacht er niet over na. Als iemand voor boek + sc samen ¤ 45 wil betalen mag dat. Ik heb deze https://www.bol.com/nl/p/(...)-l/9200000056626179/quote:Op dinsdag 16 januari 2018 11:17 schreef THEFXR het volgende:
[..]
verkoop je alleen het boek of ook de slowcooker?
heeft dit ook nog een naam of zijn het gewoon dingen die jij lekker vind?quote:Op vrijdag 19 januari 2018 22:29 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Zo!
Net weer mijn langzame koker gevuld
Dit keer met
1 kg riblappen (goed gelardeerd )
5 uien (3 normaal 2 behoorlijk scherpe rode)
1 VOET knoflook
Chilisaus een glas a 20cl
Een snufje zout
320 gram linzen
3 stelen selderie
200 gram snoeptomaten
En 20 cl water
Let the waiting games begin
Het laatstequote:Op zaterdag 20 januari 2018 11:30 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
heeft dit ook nog een naam of zijn het gewoon dingen die jij lekker vind?
Goed gelukt erg lekkerquote:Op zaterdag 20 januari 2018 18:33 schreef Dragonberry het volgende:
Klinkt wel goed opzich. Hoe is het uiteindelijk geworden?
crockpot is USA, dus ook veiligere standaarden, ze gaan dus aan de 100 graden waar de Europese tot 90 graden gaan.quote:Op woensdag 31 januari 2018 08:57 schreef manny het volgende:
hello, er kwam al eerder iets voorbij over de temperatuur van de slowcooker. Wat ik op internet vind is niet echt duidelijk, sommige spreken over koken, anderen over max 90 graden.
Wij hebben inmiddels al jaren een crockpot en het was me inderdaad al opgevallen dat ik toch regelmatig "kook-bellen" zie, ook op low en kleine aanbrandingen aan de randen heb ik ook wel eens.
Desondanks heb ik eigenlijk bijna 100% resultaat als ik de recepten volg, met de erwtensoep en hache als toppers...
Wat is jullie ervaring ?
ah. safety first ! lijkt me dan ook dat ik de tijden wellicht iets moet gaan inkorten voor de europese recepten. Ik ga het eens testenquote:Op woensdag 31 januari 2018 10:41 schreef THEFXR het volgende:
[..]
crockpot is USA, dus ook veiligere standaarden, ze gaan dus aan de 100 graden waar de Europese tot 90 graden gaan.
Ik zag dat de Aldi er ook een heeft deze week.quote:Op donderdag 22 februari 2018 13:27 schreef Syrena het volgende:
De Russell Hobbs kookt niet. Ik zag niks bubbelen. Had hem van mijn zus geleend.
Heeft iemand de Silvercrest slowcooker? Is nu bij de Lidl te koop. Ik kan nergens de temperatuur van dat ding vinden.
Op Amerikaanse sites kom ik regelmatig kooktijden tegen van 8 uur voor kipfiletquote:Op woensdag 31 januari 2018 15:38 schreef manny het volgende:
[..]
ah. safety first ! lijkt me dan ook dat ik de tijden wellicht iets moet gaan inkorten voor de europese recepten. Ik ga het eens testen
je bedoelt deze, lijkt mij gewoon een rebadge van dat engelse merk.quote:Op donderdag 22 februari 2018 13:46 schreef mootie het volgende:
[..]
Ik zag dat de Aldi er ook een heeft deze week.
dat is juist goed dat ie niet kookt, de hoogste stand is rond de 90 graden.quote:Op donderdag 22 februari 2018 13:27 schreef Syrena het volgende:
De Russell Hobbs kookt niet. Ik zag niks bubbelen. Had hem van mijn zus geleend.
Heeft iemand de Silvercrest slowcooker? Is nu bij de Lidl te koop. Ik kan nergens de temperatuur van dat ding vinden.
Ja mee eens hoor! Ik dacht hetzelfde als jij over de Silvercrest, dat 'ie op de Russell Hobbs leek.quote:Op donderdag 22 februari 2018 15:05 schreef THEFXR het volgende:
[..]
dat is juist goed dat ie niet kookt, de hoogste stand is rond de 90 graden.
45 minuten op 63 graden laten 'koken" en je hebt een perfect zacht gekookt eiquote:Op donderdag 22 februari 2018 18:36 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Nu heb ik ff teruggelezen, maarre, een slow cooked eitje..?
dus 45 minuten op high?quote:Op donderdag 22 februari 2018 18:39 schreef SiGNe het volgende:
[..]
45 minuten op 63 graden laten 'koken" en je hebt een perfect zacht gekookt ei
Een Anova is een sous vide apparaat, geen slowcookerquote:Op donderdag 22 februari 2018 18:28 schreef SiGNe het volgende:
Een vriend van me heeft een Anova slowcooker (alleen iets ander merk) gekregen voor z'n verjaardag en die mag ik binnenkort ook eens een keertje lenen.
Binnenkort dus in elk geval een keer een slow cooked eitje koken maar welk gerecht zeggen jullie van "Die moet je écht een keertje maken!"?
quote:Op donderdag 22 februari 2018 18:44 schreef Queenshore het volgende:
Koken in een waterbad en in een slowcooker zijn 2 verschillende dingen.
Dan zit ik hier verkeerd inderdaad, ik dacht dat 't redelijk 'tzelfde was maar nu ik er wat meer over nadenk.. zo'n Anova ding hang je niet in een pastasaus natuurlijk..quote:Op donderdag 22 februari 2018 18:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Een Anova is een sous vide apparaat, geen slowcooker
Hier is natuurlijk ook een topic over: https://forum.fok.nl/topic/1730371/1/25
gewoon kopen, proberen en je kan binnen een maand terugbrengen als het niet bevalt.quote:Op donderdag 22 februari 2018 16:52 schreef Syrena het volgende:
[..]
Ja mee eens hoor! Ik dacht hetzelfde als jij over de Silvercrest, dat 'ie op de Russell Hobbs leek.
Mmmm...twijfelt nog even verder
Ziet er goed uit!quote:Op zondag 25 februari 2018 02:07 schreef Mubassie het volgende:
Deze is echt hemels! Vandaag gemaakt en nondeju lekker!
Babi Ketjap
600 gr speklappen in reepjes snijden
2 theelepels gehakte knoflook
2 theelepels gemberpoeder
120ml ketjap manis
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels bruine suiker
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel ketoembar
1 theelepel laos
1 theelepel speculaaskruiden
1 eetlepel sambal badjak (indien gewenst)
1 eetlepel bloem om te binden
10 tot 12 uur in slowcooker op stand 1 (low)
Spekreepjes op hoog vuur kort aanbakken samen met de gember en knoflook.
Dan in de slowcooker doen en de rest van de ingrediënten toevoegen. Goed doorroeren en lekker laten pruttelen voor 10 a 12 uurtjes.
Russel Hobbs. Al gaat het draadjesvlees (1,5 kg denk ik) dit keer wel in de (grotere) crockpot.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 15:10 schreef fietsie het volgende:
Ik heb mijn Slowcooker verpatst; nu dus op zoek naar een nieuwe.
Eentje die niet kookt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |