abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_174820056
registreer om deze reclame te verbergen
*O* Welkom in het grote FOK! slowcooker topic *O*

Websites voor aanschaf slowcooker:
www.fonq.nl
www.amazon.de
www.amazon.co.uk

Recepten:
Algemene sites:
https://twitter.com/fitslowcooker (EN)
https://twitter.com/SlowcookCentral (EN)
https://twitter.com/SassySlowcooker (EN)[/url]
slowcooker society (EN)
http://www.slowkoken.nl/ (NL)
http://www.crockpoteurope.com/Index.aspx (EN)
http://www.slowcookerclub.com/ (EN)
http://www.ayearofslowcooking.com/ (EN)
http://www.slowcookersociety.com/ (EN)
http://fitslowcookerqueen.com/(EN)
Recepten index De Slowcookers
Facebook groep De Slowcookers: https://www.facebook.com/groups/1390777021151739/

Gepost in deze reeks:
Pulled Pork (blog Nombelina)
Roti kip (blog Nombelina)
Stoofpeertjes van RobinOok (EN)
Chili con carne (allrecipes)
Vegetarische curry (slowkoken)
Erwtensoep (Marks&Marks blogspot)
Turkse linzensoep met paprika en yoghurt (slowkoken)
Chinese Pulled Beef (supergoldenbakes)
Texas-style pulled pork (blijzondersuiker)
Oma`s Hachee (smulweb)
Rendang (Indonesisch stoofvlees) (RobinOok)
Stoofvlees a la Bart2002
Easy Slow Cooker Pulled Pork (chowhound)
Pittige indische rundvleesstoofpot (smulweb)
Slow cooker butter chicken (allrecipes)
Marokkaanse kip (allrecipes)
Kip met satesaus a la Sorella
Slow Cooker Hoisin Chicken Recipe (cookincanuck)
3 Ingredients Easy Slow Cooker Sweet & Sour Chicken Recipe (slowcookersociety)
Mashed Potatoes(slowcookersociety)
Indo pulled pork (eetinspiratie)
Kip Dhansak a la Sorella
Easy Italian Chicken (fitslowcookerqueen)
Kip Marrakesh uit de slowcooker
Smeuiig varkensvlees met zoete/pittige saus
Heerlijke pittige kippensoep (smulweb)
Indische kip: Ajam Smoor Djawa (koksinfrankijk)
Slow Cooker Lasagna a la Sorella
Thai Chicken Lentil Curry (mjandhungryman)
cheesy bacon ranch potatoes (damndelicious)
Mostersoep met spekjes
Kippensoepje a la PdeHoog
Vietnamees stoofvlees

775107965793188674.png


En weer verder pruttelen met die langzame potten :s) :Y) :s)
DLRP Passeport Annuel Dream
pi_174820100
Mijn slowcooker maakt vandaag hachee terwijl ik aan het werk ben. Heb nog niet eerder hachee erin gemaakt, maar zal vanavond het recept plaatsen als het lekker is :)
We eten rode kool erbij die eerder ook in de slowcooker was gemaakt. Vanavond alleen nog wat aardappelpuree erbij maken. Nu al trek in :9~
DLRP Passeport Annuel Dream
pi_174822154
Ik heb pas hachee gemaakt in de slowcooker. Hoewel het vlees elke keer weer mals is, vind ik het toch anders dan wanneer gewoon op het fornuis laten sudderen. Mals maar wel wat 'stugger' ofzo? :'). Kan het niet goed uitleggen. Maar meer mensen die dat herkennen?
.
  donderdag 2 november 2017 @ 12:14:28 #4
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174822302
registreer om deze reclame te verbergen
Niet direct. Waar zou het aan kunnen liggen? Moeilijk te zeggen. Toch te kort in de sc, icm de lagere temperatuur van de sc tov het vuur? Of gaat je vlees er koud in?
The love you take is equal to the love you make.
pi_174823514
quote:
1s.gif Op donderdag 2 november 2017 12:14 schreef Lienekien het volgende:
Niet direct. Waar zou het aan kunnen liggen? Moeilijk te zeggen. Toch te kort in de sc, icm de lagere temperatuur van de sc tov het vuur? Of gaat je vlees er koud in?
Het vlees ging er inderdaad koud in!
.
  donderdag 2 november 2017 @ 15:18:31 #6
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174825279
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 13:33 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Het vlees ging er inderdaad koud in!
Jakkes.
En hoe lang dan?
Volgens mij duurt het uren langer voordat het dan op temperatuur is.
pi_174826091
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 15:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Jakkes.
En hoe lang dan?
Volgens mij duurt het uren langer voordat het dan op temperatuur is.
https://www.ah.nl/allerha(...)hachee-van-annemarie

-O-.
Ik heb dit recept gevolgd.
.
  donderdag 2 november 2017 @ 16:09:59 #8
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174826219
quote:
Ik bedoelde eigenlijk meer met koud of je het vlees rechtstreeks vanuit de koelkast in de sc had gedaan of eerst op kamertemperatuur hebt laten komen. Ik weet niet of dat op zich taaier vlees geeft, zou ook kunnen dat je dan gewoon langere sc-tijd nodig hebt om het echt lekker te krijgen. Als lijkt 5 uur op hoog lang genoeg.

(Zelf ben ik zo’n miep die toch het liefst het gerecht start op het vuur om dan over te doen in de sc voor de uren garing. Gewoon omdat ik het zo lekker vind om de uien, kruiden, vlees in de pan aan te bakken.)
The love you take is equal to the love you make.
pi_174829331
Hachee was erg lekker :9 recept even uit mijn hoofd opgeschreven.

1kg riblappen
4 grote uien
1 cm gember
1el five spice poeder
2 laurierblaadjes
Klein bosje verse tijm
Bouillon blokje
200 ml water

Snij de riblappen in blokjes. Dep droog en kruid met peper en zout. Bak aan in roomboter. Snij de uien in halve ringen en bak even mee. Schep alles in de slowcooker met de overige ingrediënten. Zet 8 uur op high. Bind het geheel eventueel met een papje van gelijke hoeveelheden gesmolten boter en bloem.
DLRP Passeport Annuel Dream
  donderdag 2 november 2017 @ 20:16:02 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174831328
Kijk, 8 uur! En dan ging het nog heet de slowcooker in.
Ik snap/weet nog steeds niet hoe lang Helsinki d'r/z'n hachee stoofde, maar ik denk een stuk korter.
Vandaar taaier.
pi_174841912
Iemand een lekker zoete pulled pork recept?
  vrijdag 3 november 2017 @ 13:24:16 #12
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174843599
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 11:46 schreef Jaeger85 het volgende:
Iemand een lekker zoete pulled pork recept?
Ik heb onderstaande een paar keer gemaakt en die vond ik goed geslaagd. Voor de ‘light brown sugar’ had ik muscovado, nog uit Engeland, maar basterdsuiker geeft vast bijna hetzelfde resultaat. Voor barbecuesaus had ik de Remia Black Jack. Wel een beetje minder chilipoeder doen als je liever zoeter dan pittig hebt.

http://allrecipes.com/recipe/92462/slow-cooker-texas-pulled-pork/
The love you take is equal to the love you make.
pi_174845171
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 november 2017 13:24 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik heb onderstaande een paar keer gemaakt en die vond ik goed geslaagd. Voor de ‘light brown sugar’ had ik muscovado, nog uit Engeland, maar basterdsuiker geeft vast bijna hetzelfde resultaat. Voor barbecuesaus had ik de Remia Black Jack. Wel een beetje minder chilipoeder doen als je liever zoeter dan pittig hebt.

http://allrecipes.com/recipe/92462/slow-cooker-texas-pulled-pork/
Bedankt! Kan ik de mosterd weglateb of vervangen? Die heb ik niet in huis.
  vrijdag 3 november 2017 @ 14:41:47 #14
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174845207
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 november 2017 14:40 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Bedankt! Kan ik de mosterd weglateb of vervangen? Die heb ik niet in huis.
Ik zou het gewoon weglaten. Als je de rest wel hebt, krijgt het echt wel voldoende smaak en pit.

Ik neem trouwens gewoon mosterd die ik heb, niet specifiek wat in het recept staat.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174947904
Okey, help :')

Ik heb de erwten soep nu 8 uur op laag en dan nu 2 uur op hoog staan.
De erwten zijn nog hard. :'(

Wat moet ik doen?

EDIT: Heb honger :')
Twiddel
  woensdag 8 november 2017 @ 20:22:36 #16
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174947982
Ja, bekend probleem.

Ik zou vanavond maar iets anders eten.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174947995
Zal ik de cooker dan maar een nachtje aanlaten op low?
Kan je zoiets kapot koken?
Twiddel
  woensdag 8 november 2017 @ 20:36:23 #18
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174948201
quote:
99s.gif Op woensdag 8 november 2017 20:23 schreef summer2bird het volgende:
Zal ik de cooker dan maar een nachtje aanlaten op low?
Kan je zoiets kapot koken?
Het moet toch kapot koken?

Wel goed afkoelen voordat je het morgenochtend in de koelkast doet. Ik zou het overdoen in een pan, die in een bak/gootsteen met koud water zetten en de soep roeren. Water een paar keer vervangen, tot het echt goed is afgekoeld. In bakjes en in de koelkast.

Soep blijft anders te lang op een temperatuur waarbij bacterieën enorm gaan groeien. En dan bederft je soep.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174949258
Heb je erwten gebruikt die je vooraf een nacht moet weken? Anders kunnen ze toch niet hard meer zijn na zo'n tijd?
  woensdag 8 november 2017 @ 21:38:25 #20
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174949299
quote:
1s.gif Op woensdag 8 november 2017 21:36 schreef Serinde het volgende:
Heb je erwten gebruikt die je vooraf een nacht moet weken? Anders kunnen ze toch niet hard meer zijn na zo'n tijd?
Gewoon spliterwten uit zo’n pak, die week ik niet voor en mijn ervaring is ook dat het lang duurt voordat ze echt goed gaar gekookt zijn in de slowcooker.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174949594
Ik heb alles gepureerd :')
Ik durf 'm niet snachts aan te laten staan.
Nu smaakt hij prima, alleen wel babyvoedsel.
Maar niks wat een rookworst niet op kan knappen :P

En ja, waren spliterwten van Hak
Twiddel
pi_174970252
quote:
1s.gif Op woensdag 8 november 2017 21:38 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Gewoon spliterwten uit zo’n pak, die week ik niet voor en mijn ervaring is ook dat het lang duurt voordat ze echt goed gaar gekookt zijn in de slowcooker.
Die hoeven inderdaad niet geweekt te worden. Maar zo lang dus :o goed te weten want wilde binnenkort ook erwtensoep proberen te maken.
  donderdag 9 november 2017 @ 22:09:41 #23
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174970360
quote:
7s.gif Op donderdag 9 november 2017 22:05 schreef Serinde het volgende:

[..]

Die hoeven inderdaad niet geweekt te worden. Maar zo lang dus :o goed te weten want wilde binnenkort ook erwtensoep proberen te maken.
Ik heb het een paar keer gemaakt in de sc, ik denk dan toch grotendeels op high.

Hm, dit recept heb ik gebruikt, maar er staat 8-10 uur op low.

https://marksprikbord.wor(...)p-uit-de-slowcooker/
The love you take is equal to the love you make.
pi_174994943
Hai, ik ga dinsdag stoofperen maken. Alleen het moet om 16:00 écht klaar zijn, hoe lang moeten ze dan op?
Ik lees verschillende kooktijden, van 12 uur tot 8 uur.
Iemand tips hierop?
Twiddel
  zaterdag 11 november 2017 @ 10:36:37 #25
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174995090
De dag van tevoren klaarmaken.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174995101
quote:
6s.gif Op zaterdag 11 november 2017 10:36 schreef Lienekien het volgende:
De dag van tevoren klaarmaken.
De stoofperen zijn zo rond 15:00maandag pas in huis dus dat kan niet :P
Twiddel
pi_174995234
quote:
99s.gif Op zaterdag 11 november 2017 10:37 schreef summer2bird het volgende:

[..]

De stoofperen zijn zo rond 15:00maandag pas in huis dus dat kan niet :P
Maandagnacht aanzetten, dan zijn ze dinsdagmorgen klaar.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 11 november 2017 @ 11:38:41 #28
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174995965
quote:
99s.gif Op zaterdag 11 november 2017 10:37 schreef summer2bird het volgende:

[..]

De stoofperen zijn zo rond 15:00maandag pas in huis dus dat kan niet :P
Wat Cat zegt. In het vocht bewaren in de koelkast en in een pannetje weer opwarmen vlak voor het eten.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174996835
Okiedokie :) Bedankt!
Twiddel
pi_175006873
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 november 2017 14:41 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik zou het gewoon weglaten. Als je de rest wel hebt, krijgt het echt wel voldoende smaak en pit.

Ik neem trouwens gewoon mosterd die ik heb, niet specifiek wat in het recept staat.
Heb het vandaag gemaakt en vond het erg lekker.
  zaterdag 11 november 2017 @ 20:58:16 #31
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_175007174
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 november 2017 20:46 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Heb het vandaag gemaakt en vond het erg lekker.
^O^
The love you take is equal to the love you make.
pi_175061517
quote:
1s.gif Op donderdag 9 november 2017 22:09 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik heb het een paar keer gemaakt in de sc, ik denk dan toch grotendeels op high.

Hm, dit recept heb ik gebruikt, maar er staat 8-10 uur op low.

https://marksprikbord.wor(...)p-uit-de-slowcooker/
Dankje die sla ik op.
pi_175068992
Ik sluit mij ook eens hier aan! Heb ook een slowcooker en al meerdere malen met succes gebruikt! (eigenlijk nog nooit een faal gerecht gehad!) :D

Chicken Tikka Massala, Hoisin chicken (uit dit topic), BBQ pulled pork en een ander kip gerecht met een romige saus en groenten! :Y)

Vandaag voor de eerste keer een chili con carne :9 Ruikt lekker, ben benieuwd!
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:50:38 #34
40500 Sorella
moggûh,middag,avond,nacht
pi_175072925
Ik weet niet of dit recept al een keer gepost is maar wij vonden het lekker.
spareribs uit de slowcooker met pittige barbecuesaus
Voor 2-4 personen
• 1 kilo spareribs (ik hield 5 stukjes pp aan)
• 240 milliliter ketchup
• 3 eetlepels appel azijn
• 3 ‘dashes’ Worcestershiresaus
• 135 gram bruine suiker
• 1 eetlepel Siracha (of een andere pittige saus)
• 1 eetlepel mosterd
• 2 eetlepels sojasaus
• 3 tenen knoflook
• 1 ui
• 1 eetlepel verse oregano (of 1 theelepel gedroogde oregano)
• 1 gedroogde chipotlepeper (of 1 theelepel gerookt paprikapoeder)
• 1 eetlepel tomatenpuree
• Snipper de ui en kneus de knoflook. Doe samen met alle ingrediënten behalve het vlees in de slowcooker en meng met een lepel.

• Kruid de spareribs met peper en zout en leg ze in de saus. Zorg dat al het vlees bedekt is met een laagje saus. Doe de deksel op de pan en zet de slowcooker op de hoogste stand voor 4,5 uur aan. Draai na twee uur de ribs om.
• De spareribs zijn klaar wanneer het vlees er (bijna) af valt. Serveer met de saus, coleslaw en brood om de saus mee op te snoepen.

En zoals gewoonlijk geen idee waar ik hem vandaan gehaald heb en wie het geplaatst heeft maar in ieder geval bedankt :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Sorella op 16-11-2017 15:27:15 ]
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
pi_175108759
Afgelopen zaterdag pindakip gemaakt in de slowcooker: gebaseerd op het recept van Ashley Willems, heerlijk! : https://ashleywillems.nl/(...)cooker-super-lekker/
Flaming and gaming..
pi_175965328
Heeft iemand ervaring met een slowcooker buiten? Ik wil m vannacht aanzetten maar heb een hekel aan die doordringende eetlucht 's nachts (en weinig deuren), dus overweeg m op een tafeltje buiten te zetten.
Wordt een graad of 9, dus bevriezen zal het niet.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_175965471
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 07:49 schreef Vanyel het volgende:
Heeft iemand ervaring met een slowcooker buiten? Ik wil m vannacht aanzetten maar heb een hekel aan die doordringende eetlucht 's nachts (en weinig deuren), dus overweeg m op een tafeltje buiten te zetten.
Wordt een graad of 9, dus bevriezen zal het niet.
Denk niet dat dat een probleem is. Bij mij staat hij in een onverwarmde schuur, ook als het vriest.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_175965477
Dat hoopte ik te horen :)
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zondag 24 december 2017 @ 08:56:53 #39
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_175965492
Er kunnen geen dieren bij?
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 24 december 2017 @ 08:59:11 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175965504
Ik zou er man minstens een hele grote doos overheen zetten, iets van isolatie.
  zondag 24 december 2017 @ 09:00:02 #41
383641 Books1
Follow your dreams...
pi_175965514
Ik zet hem in de schuur als er in de nacht geprutteld word hier. Overdag trek ik de geur prima maar wakker worden met kookgeurtjes liever niet.
If you can dream it, you can do it...
pi_175965542
Ik heb nog geen stroom in de schuur, dus dat is geen optie. Bij de voordeur wel.
Ding heeft een vrij zware glazen deksel, lijkt me niet dat daar dieren in komen.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zondag 24 december 2017 @ 09:23:16 #43
383641 Books1
Follow your dreams...
pi_175965683
Curverbox/wasmand erover zetten met iets zwaars erop. Eerder ter voorkoming dan dat er echt iets zal gebeuren.
If you can dream it, you can do it...
pi_175965764
Ik zou het goed aandurven om hem buiten te zetten. In een schuur is het net zo koud als buiten. En daar lopn ook beesten.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  zondag 24 december 2017 @ 09:34:30 #45
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_175965785
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 09:04 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb nog geen stroom in de schuur, dus dat is geen optie. Bij de voordeur wel.
Ding heeft een vrij zware glazen deksel, lijkt me niet dat daar dieren in komen.
Het is meer dat ik hoop dat er geen nieuwsgierige buurkat zijn pootjes aan brandt.
The love you take is equal to the love you make.
pi_175965968
Dat zou ik bijna wel een zegen vinden, als die ervan leerde weg te blijven. De hoeveelheid kattendrollen die ik overal weg moet scheppen is :r
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zondag 24 december 2017 @ 09:55:01 #47
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_175966028
Oh kut, een kattenhater.
The love you take is equal to the love you make.
pi_175966908
Niet eens. Jaren katten gehad. Ik haat wel het geschijt in mijn tuin :r
Zou ook nooit meer een kat nemen, nu ik ervaar hoe kut dat voor je buren is.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_175966997
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 10:57 schreef Vanyel het volgende:
Niet eens. Jaren katten gehad. Ik haat wel het geschijt in mijn tuin :r
Zou ook nooit meer een kat nemen, nu ik ervaar hoe kut dat voor je buren is.
Ik ben een groot kattenliefhebber maar ik kan me de drollenhaat wel voorstellen (trapte vorige week nog in een enorme hondedrol, moet een hele grote hond zijn geweest). Ben blij dat ik geen tuin heb en ben blij dat ik binnenkatten heb die tuineigenaren niet lastig vallen.
We have far more in common than that which devides us..
pi_175972461
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 11:03 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik ben een groot kattenliefhebber maar ik kan me de drollenhaat wel voorstellen (trapte vorige week nog in een enorme hondedrol, moet een hele grote hond zijn geweest). Ben blij dat ik geen tuin heb en ben blij dat ik binnenkatten heb die tuineigenaren niet lastig vallen.
16 jaar cel voor het vermoorden van katten
https://www.google.nl/sea(...)KAA&biw=1024&bih=619
  dinsdag 26 december 2017 @ 11:32:31 #51
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_176009552
Dit topic holt echt achteruit.
The love you take is equal to the love you make.
pi_176012369
Is dit het nieuwe slowchattopic?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_176013215
Het plan was om konijn te stoven in de slowcooker. Mijn crockpot bleek echter toch even te klein voor 2 best grote konijnen 8)7
Dus het is nu ouderwets slowcooker met een sudderplaatje geworden voor het kerstdiner.
DLRP Passeport Annuel Dream
pi_176014524
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 december 2017 13:29 schreef Isabeau het volgende:
Is dit het nieuwe slowchattopic?
:Y
Het begon allemaal met iemand die zich meer zorgen maakte over de katten van mijn buren dan over de vraag of mijn slowcooker pulled pork wel lekker zou worden :Y

Dat laatste is trouwens meer dan goed gekomen :9~
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_176018317
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 december 2017 14:40 schreef Vanyel het volgende:

[..]

:Y
Het begon allemaal met iemand die zich meer zorgen maakte over de katten van mijn buren dan over de vraag of mijn slowcooker pulled pork wel lekker zou worden :Y

Dat laatste is trouwens meer dan goed gekomen :9~
Fijn zo. En hartstikke on topic ^O^
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_176019086
I do try :*
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  Licht Ontvlambaar dinsdag 26 december 2017 @ 22:42:13 #57
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_176024625
Ik kom hier ook maar eens kijken :) Er stond een Crockpot multi-cooker onder de kerstboom :D
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  maandag 8 januari 2018 @ 18:43:19 #58
40500 Sorella
moggûh,middag,avond,nacht
pi_176371481
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schrap de wortels en snijd ze elk in 3 stukken. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze ook in drieën. Pel de uien en halveer ze. Verwijder het groen van de venkel en snijd hem in kwarten. Doe dit alles met de botten en de laurierblaadjes in 2 braadsleeën en rooster 1 uur in de oven.

2 Verlaag de oventemperatuur naar 110 °C en doe de botten in een pan van 10 liter. Voeg kokend water toe tot ze onderstaan. Breng aan de kook, dek af met twee lagen alufolie en zet 12-24 uur in de oven.

3 Laat het vlees 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Leg het dan in de bouillon en dek de pan weer af met een dubbele laag folie. Laat nog 8 uur in de oven staan op
120 °C.

Kan het na stap 1 ook verder in de slowcooker gedaan worden ? scheelt heel veel oven uren/elektriciteit
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
  maandag 8 januari 2018 @ 22:42:00 #59
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_176377616
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 december 2017 22:42 schreef Sjeen het volgende:
Ik kom hier ook maar eens kijken :) Er stond een Crockpot multi-cooker onder de kerstboom :D
das super, die kan alles.
pi_176378089
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 18:43 schreef Sorella het volgende:
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schrap de wortels en snijd ze elk in 3 stukken. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze ook in drieën. Pel de uien en halveer ze. Verwijder het groen van de venkel en snijd hem in kwarten. Doe dit alles met de botten en de laurierblaadjes in 2 braadsleeën en rooster 1 uur in de oven.

2 Verlaag de oventemperatuur naar 110 °C en doe de botten in een pan van 10 liter. Voeg kokend water toe tot ze onderstaan. Breng aan de kook, dek af met twee lagen alufolie en zet 12-24 uur in de oven.

3 Laat het vlees 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Leg het dan in de bouillon en dek de pan weer af met een dubbele laag folie. Laat nog 8 uur in de oven staan op
120 °C.

Kan het na stap 1 ook verder in de slowcooker gedaan worden ? scheelt heel veel oven uren/elektriciteit
Ik denk het wel. Lagr temperatuur is lage temperatuur.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_176378385
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 18:43 schreef Sorella het volgende:
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schrap de wortels en snijd ze elk in 3 stukken. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze ook in drieën. Pel de uien en halveer ze. Verwijder het groen van de venkel en snijd hem in kwarten. Doe dit alles met de botten en de laurierblaadjes in 2 braadsleeën en rooster 1 uur in de oven.

2 Verlaag de oventemperatuur naar 110 °C en doe de botten in een pan van 10 liter. Voeg kokend water toe tot ze onderstaan. Breng aan de kook, dek af met twee lagen alufolie en zet 12-24 uur in de oven.

3 Laat het vlees 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Leg het dan in de bouillon en dek de pan weer af met een dubbele laag folie. Laat nog 8 uur in de oven staan op
120 °C.

Kan het na stap 1 ook verder in de slowcooker gedaan worden ? scheelt heel veel oven uren/elektriciteit
Ja hoor kan prima. Met uitzondering van de bleekselderij :r doe ik dat ook regelmatig zo.
We have far more in common than that which devides us..
pi_176382995
Ik maak vandaag een goulash in de slowcooker. En vrijdag weer een chili con carne. Lekker massa koken en maaltijden invriezen :Y)
  dinsdag 9 januari 2018 @ 11:50:17 #63
40500 Sorella
moggûh,middag,avond,nacht
pi_176384601
Bedankt :)
Doe jij de bleekselderij er helemaal niet in of als het nog maar een paar uur moet ?
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
pi_176384768
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 11:50 schreef Sorella het volgende:
Bedankt :)
Doe jij de bleekselderij er helemaal niet in of als het nog maar een paar uur moet ?
Nee helemaal niet. Wel eens gedaan maar ik blijf het toch proeven. Maar bij mij varieert het wel vaak wat ik erin doe. Soms ook meteen al vlees, wortel/ui/prei eigenlijk meteen wel. Soms wel en soms geen venkel, soms een bouquet garni, soms losse kruiden.
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 9 januari 2018 @ 12:02:39 #65
40500 Sorella
moggûh,middag,avond,nacht
pi_176384807
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 12:00 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Nee helemaal niet. Wel eens gedaan maar ik blijf het toch proeven. Maar bij mij varieert het wel vaak wat ik erin doe. Soms ook meteen al vlees, wortel/ui/prei eigenlijk meteen wel. Soms wel en soms geen venkel, soms een bouquet garni, soms losse kruiden.
Okee, je vind het niet lekker :) dan gooi ik het er wel meteen in.
Dank je
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
pi_176385568
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 12:02 schreef Sorella het volgende:

[..]

Okee, je vind het niet lekker :) dan gooi ik het er wel meteen in.
Dank je
Nee, heel vaak toch in gerechten verwerkt maar brrrr ik vind het zo vies.
We have far more in common than that which devides us..
  Licht Ontvlambaar dinsdag 9 januari 2018 @ 22:13:42 #67
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_176399903
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 22:42 schreef THEFXR het volgende:

[..]

das super, die kan alles.
zuurvlees was zeer geslaagd in elk geval :)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  dinsdag 9 januari 2018 @ 22:23:01 #68
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_176400232
https://bakingqueen74.co.(...)source=socialnetwork
Die maakte ik net.
2.5 uur op high in mn Russel Hobs.
Goddelijk!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_176402936
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 22:23 schreef oh-oh het volgende:
https://bakingqueen74.co.(...)source=socialnetwork
Die maakte ik net.
2.5 uur op high in mn Russel Hobs.
Goddelijk!
Wat doe je nou? Nou moet ik dat ook maken.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_176405221
quote:
9s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 23:37 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Wat doe je nou? Nou moet ik dat ook maken.
Ik heb bijna alles in huis voor dit :9
We have far more in common than that which devides us..
pi_176408451
ik zie een mooie scharrrelkip in de aanbieding en baal er nu weer van dat mijn slowcooker te klein is. :(
HBkqb8nmRWeJMVzUgVKyZA.png
pi_176409455
quote:
1s.gif Op woensdag 10 januari 2018 06:45 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik heb bijna alles in huis voor dit :9
ik ook _O-
Cream cheese brownies zijn echt heerlijk, weet alleen nog niet of ik het echt in de slowcooker wil maken zoiets.
DLRP Passeport Annuel Dream
pi_176416079
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 11:49 schreef THEFXR het volgende:
ik zie een mooie scharrrelkip in de aanbieding en baal er nu weer van dat mijn slowcooker te klein is. :(
[ afbeelding ]
In stukken snijden en er in doen zal vast wel lukken?
  woensdag 10 januari 2018 @ 22:03:13 #74
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_176421775
OK. Ik werd hierheen verwezen.

Ik kocht een Slowcooker met het idee dat zo'n ding een lage temperatuur heeft, in combinatie met een lange bereidingstijd. Groot was mijn verbazing dus dat op stand "Low" er ook gewoon boven het kookpunt geborreld werd bij de 1e bereiding.

Ik heb nu het volgende model:
https://www.kookwinkel.nl(...)7-liter-metaal-zwart

Zeker bij het maken van draadjesvlees leidt dit tot een vrij taai resultaat na plusminus 8 uur, en moet ik dus noodgedwongen nog een uurtje of 4 a 6 langer voor het weer zacht begint te worden.

Ik vroeg me dus af: Hoort een slowcooker over de 100graden te gaan?

Nu is er iemand die ik heel blij zou kunnen maken met mijn huidige SC, zodat ik dan de weg vrij heb om een nieuwe aan te schaffen. Mijn oog viel toen op:

https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs

De handleiding doorgelezen, uitgebreide uitleg over de temperaturen bij sous vide.
Maar in het hoofdstuk over slowcooken alleen: low, high en warmhouden.
Niets over temperaturen.
“I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be.”
pi_176422145
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 22:03 schreef fietsie het volgende:
OK. Ik werd hierheen verwezen.

Ik kocht een Slowcooker met het idee dat zo'n ding een lage temperatuur heeft, in combinatie met een lange bereidingstijd. Groot was mijn verbazing dus dat op stand "Low" er ook gewoon boven het kookpunt geborreld werd bij de 1e bereiding.

Ik heb nu het volgende model:
https://www.kookwinkel.nl(...)7-liter-metaal-zwart

Zeker bij het maken van draadjesvlees leidt dit tot een vrij taai resultaat na plusminus 8 uur, en moet ik dus noodgedwongen nog een uurtje of 4 a 6 langer voor het weer zacht begint te worden.

Ik vroeg me dus af: Hoort een slowcooker over de 100graden te gaan?

Nu is er iemand die ik heel blij zou kunnen maken met mijn huidige SC, zodat ik dan de weg vrij heb om een nieuwe aan te schaffen. Mijn oog viel toen op:

https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs

De handleiding doorgelezen, uitgebreide uitleg over de temperaturen bij sous vide.
Maar in het hoofdstuk over slowcooken alleen: low, high en warmhouden.
Niets over temperaturen.
Ik heb begrepen dat de Amerikaanse merken zoals Crockpot inderdaad hogere temperaturen hebben dan andere merken. Russell Hobbs is een goed merk bijvoorbeeld, die hebben ook cookers waarin je kunt aanbakken op je fornuis.

Misschien is de Instant Pot ook iets voor je? Dat is een alles in éán apparaat geloof ik maar het fijne weet ik daar niet van. Ik weet ook niet waar dat merk vandaan komt uit jouw link. Bijzonder dat je de slowcooker niet op temperatuur kunt instellen met juist dat apparaat aangezien die techniek aanwezig moet zijn voor sous vide.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_176422183
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 22:03 schreef fietsie het volgende:
OK. Ik werd hierheen verwezen.

Ik kocht een Slowcooker met het idee dat zo'n ding een lage temperatuur heeft, in combinatie met een lange bereidingstijd. Groot was mijn verbazing dus dat op stand "Low" er ook gewoon boven het kookpunt geborreld werd bij de 1e bereiding.

Ik heb nu het volgende model:
https://www.kookwinkel.nl(...)7-liter-metaal-zwart

Zeker bij het maken van draadjesvlees leidt dit tot een vrij taai resultaat na plusminus 8 uur, en moet ik dus noodgedwongen nog een uurtje of 4 a 6 langer voor het weer zacht begint te worden.

Ik vroeg me dus af: Hoort een slowcooker over de 100graden te gaan?

Nu is er iemand die ik heel blij zou kunnen maken met mijn huidige SC, zodat ik dan de weg vrij heb om een nieuwe aan te schaffen. Mijn oog viel toen op:

https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs

De handleiding doorgelezen, uitgebreide uitleg over de temperaturen bij sous vide.
Maar in het hoofdstuk over slowcooken alleen: low, high en warmhouden.
Niets over temperaturen.
http://www.slow-cookers.n(...)ow-cooker-overkoken/

Wat meer info. En volgens mij had PdeHoog ooit eens een link met uitleg over (over) koken in de sc
We have far more in common than that which devides us..
  woensdag 10 januari 2018 @ 22:24:11 #77
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_176422336
Ik lees even .
“I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be.”
pi_176422346
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 22:03 schreef fietsie het volgende:
OK. Ik werd hierheen verwezen.

Ik kocht een Slowcooker met het idee dat zo'n ding een lage temperatuur heeft, in combinatie met een lange bereidingstijd. Groot was mijn verbazing dus dat op stand "Low" er ook gewoon boven het kookpunt geborreld werd bij de 1e bereiding.

Ik heb nu het volgende model:
https://www.kookwinkel.nl(...)7-liter-metaal-zwart

Zeker bij het maken van draadjesvlees leidt dit tot een vrij taai resultaat na plusminus 8 uur, en moet ik dus noodgedwongen nog een uurtje of 4 a 6 langer voor het weer zacht begint te worden.

Ik vroeg me dus af: Hoort een slowcooker over de 100graden te gaan?

Nu is er iemand die ik heel blij zou kunnen maken met mijn huidige SC, zodat ik dan de weg vrij heb om een nieuwe aan te schaffen. Mijn oog viel toen op:

https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs

De handleiding doorgelezen, uitgebreide uitleg over de temperaturen bij sous vide.
Maar in het hoofdstuk over slowcooken alleen: low, high en warmhouden.
Niets over temperaturen.
dat is bij crock pots altijd, iets met aansprakelijkheid als amerikaantjes ziek van het eten worden, zou hem omruilen als ik jou was.
  Licht Ontvlambaar woensdag 10 januari 2018 @ 22:29:05 #79
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_176422476
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 11:49 schreef THEFXR het volgende:
ik zie een mooie scharrrelkip in de aanbieding en baal er nu weer van dat mijn slowcooker te klein is. :(
[ afbeelding ]
toch bedankt voor de tip! Zaterdag stond kip in de slowcooker op de planning. En ik weet nu waar ik ‘m ga halen :)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_176422512
quote:
17s.gif Op woensdag 10 januari 2018 22:29 schreef Sjeen het volgende:

[..]

toch bedankt voor de tip! Zaterdag stond kip in de slowcooker op de planning. En ik weet nu waar ik ‘m ga halen :)
smakelijk ;)
  donderdag 11 januari 2018 @ 19:00:17 #81
168508 Lidl
Zwartwerkers niet welkom
pi_176437361
Iemand een recept voor pulled chicken? Heb sinds vorige week een Russel Hobbs. Ondertussen Daging Rendang en stoofpeertjes geprobeerd en dat is goed gelukt.

Dus als iemand een recept heeft die hij/zij ook geprobeerd heeft...graag
pi_176440756
Goed, ik ben nu dus aangestoken en wil misschien ook een slowcooker. Nu lijkt het me handig om een te hebben waarvan je de pan op het vuur kan zetten voor aanbraden. Daarnaast is er de optie voor een timer, heeft iemand daar ideeën over? Mis je het als het er niet op zit? En dan het formaat. Met timer zijn ze er niet heel klein, we zijn met 2 en soms zou ik wel grote porties willen maken maar niet altijd. Dus wat is dan slim?.. Nou ja, veel keuze toch wel dus.. :s)
pi_176440862
Je kunt er altijd nog een losse timing tussen mikken?
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_176440927
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 21:37 schreef Molo het volgende:
Je kunt er altijd nog een losse timing tussen mikken?
Ja maar dan is ie echt uit. Het leek me handig als hij na een bepaalde tijd in de warmhoudstand gaat vanzelf. Maar ik weet niet hoe handig dat in praktijk is. Uitsteltimer is misschien ook handig maar wellicht minder noodzakelijk?
pi_176441097
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 21:39 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Ja maar dan is ie echt uit. Het leek me handig als hij na een bepaalde tijd in de warmhoudstand gaat vanzelf. Maar ik weet niet hoe handig dat in praktijk is. Uitsteltimer is misschien ook handig maar wellicht minder noodzakelijk?
Oh zo, ja ik mik dat ding bijna altijd 's nachts aan voor rundvleesgerechten, die lang mogen.
Warmhoudstand gebruik ik eigenlijk niet.
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_176441174
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 21:44 schreef Molo het volgende:

[..]

Oh zo, ja ik mik dat ding bijna altijd 's nachts aan voor rundvleesgerechten, die lang mogen.
Warmhoudstand gebruik ik eigenlijk niet.
Daar zal ik hem zeker ook voor gebruiken, maar het lijkt me ook makkelijk door de weeks voor de avondhap :) 's ochtends aan en eten als je thuis komt. En dan is wellicht een timer handig. Wellicht.. ben me echt nu vandaag voor het eerst in de materie aan het verdiepen he :D
pi_176441322
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 21:46 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Daar zal ik hem zeker ook voor gebruiken, maar het lijkt me ook makkelijk door de weeks voor de avondhap :) 's ochtends aan en eten als je thuis komt. En dan is wellicht een timer handig. Wellicht.. ben me echt nu vandaag voor het eerst in de materie aan het verdiepen he :D
Is meestal toch teveel. Hier warm ik dan in een klein pannetje of magnetron op.
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_176441333
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 21:44 schreef Molo het volgende:

[..]

Oh zo, ja ik mik dat ding bijna altijd 's nachts aan voor rundvleesgerechten, die lang mogen.
Warmhoudstand gebruik ik eigenlijk niet.
Brrr. Dan ruikt 's nachts je hele hut naar eten. Word ik wakker van.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_176441419
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 21:52 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Brrr. Dan ruikt 's nachts je hele hut naar eten. Word ik wakker van.
Ventilatie en meerdere verdiepingen in huis. Geen last van, keuken dampt niet naar mijn slaapkamer
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_176441614
Ik heb een goeie neus. Was in t vorige huis ook al zo storend. In dit huis ruikt zelfs Mrs V het.
Maar 1 deur tussen keuken en slaapkamer. Dan maken die trap enzo niet meer zoveel uit.

Oh en ik zet de afzuigkap er niet voor aan.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_176441724
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 22:02 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb een goeie neus. Was in t vorige huis ook al zo storend. In dit huis ruikt zelfs Mrs V het.
Maar 1 deur tussen keuken en slaapkamer. Dan maken die trap enzo niet meer zoveel uit.

Oh en ik zet de afzuigkap er niet voor aan.
Ja ik ook hoor, maar in principe, op kind of gare hormonen na, is slaap slaap hier. Kan een autoalarm voor de deur afgaan of Koos zijn wekker ofzo, ik blijf tukken
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_176441829
Omg dat is mijn droom.

Sunny, instantpot. En anders en fijne Russel hobbs.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_176441860
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 22:09 schreef Vanyel het volgende:
Omg dat is mijn droom.

Sunny, instantpot. En anders en fijne Russel hobbs.
Ja ik ben eigenlijk gewoon een man :7

En eens met de tweede alinea.
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_176442022
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 22:09 schreef Vanyel het volgende:
Sunny, instantpot. En anders en fijne Russel hobbs.
die laatste heb ik al bekeken idd, Instantpot ben ik nog niet tegen gekomen, ga ik opzoeken ^O^
pi_176442158
Ooit koop ik een instantpot.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_176442323
Die geuren zijn overdag best lekker maar ‘s nachts niet zo. In een appartement nog vervelender. Ben nu eens van plan om het ding op t balkon te zetten, heb daar een stopcontact dus zou t prima moeten lukken.

Mijn crockpot heeft een timer (geen uitgestelde) en voor de russel gebruik ik een losse timer
We have far more in common than that which devides us..
pi_176442670
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 21:46 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Daar zal ik hem zeker ook voor gebruiken, maar het lijkt me ook makkelijk door de weeks voor de avondhap :) 's ochtends aan en eten als je thuis komt. En dan is wellicht een timer handig. Wellicht.. ben me echt nu vandaag voor het eerst in de materie aan het verdiepen he :D
Ik heb er een met timer maar heb die volgens mij nog nooit gebruikt. Ik zou dan namelijk de SC op het aanrecht moeten zetten voor ik wegging en dan zou bv. rauwe kip een paar uur buiten de koelkast staan tot de timer aan gaat. Heb zelf niet zoveel aan de timer wat dat betreft dus!
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_176442724
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 22:44 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Ik heb er een met timer maar heb die volgens mij nog nooit gebruikt. Ik zou dan namelijk de SC op het aanrecht moeten zetten voor ik wegging en dan zou bv. rauwe kip een paar uur buiten de koelkast staan tot de timer aan gaat. Heb zelf niet zoveel aan de timer wat dat betreft dus!
Doel ook meer op een timer voor de eindtijd geloof ik..
pi_176443143
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 22:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ooit koop ik een instantpot.
Ik ook.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_176443185
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 22:46 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Doel ook meer op een timer voor de eindtijd geloof ik..
Volgens mij had ik een Russel met Engelse stekker omdat ik per se een timer en alu pan wilde en die in NL niet kon vinden.
Is doodgegaan, dus kan niet checken.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  vrijdag 12 januari 2018 @ 00:11:20 #101
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_176445247
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 21:33 schreef Sunnythesun het volgende:
Goed, ik ben nu dus aangestoken en wil misschien ook een slowcooker. Nu lijkt het me handig om een te hebben waarvan je de pan op het vuur kan zetten voor aanbraden. Daarnaast is er de optie voor een timer, heeft iemand daar ideeën over? Mis je het als het er niet op zit? En dan het formaat. Met timer zijn ze er niet heel klein, we zijn met 2 en soms zou ik wel grote porties willen maken maar niet altijd. Dus wat is dan slim?.. Nou ja, veel keuze toch wel dus.. :s)
iig een grote dat er een hele kip in past, minimaal 6 liter. sommige binnenpannen kunnen op het fornuis, met timer is erg handig. zou ik wel doen.
of beter gelijk een multicooker ala instantpot, die onder druk kookt.

[ Bericht 3% gewijzigd door THEFXR op 12-01-2018 00:17:35 ]
pi_176447308
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 00:11 schreef THEFXR het volgende:

[..]

iig een grote dat er een hele kip in past, minimaal 6 liter. sommige binnenpannen kunnen op het fornuis, met timer is erg handig. zou ik wel doen.
of beter gelijk een multicooker ala instantpot, die onder druk kookt.
Passend voor kip en groot vlees is wel heel handig idd. Maar er werd me ook gezegd dat een 6l pan voor 2 personen weer niet handig is voor dagelijks eten omdat je de pan dan niet vol genoeg krijgt. Hoe is de ervaring daarmee??

Dank trouwens voor alle input! Ik heb die multicookers ook bekeken, ben er nog niet helemaal uit of ik dat veel zal gebruiken eigenlijk.. Maar op zich ben ik altijd wel fan van multi-uses van dingen..
pi_176447613
Naast de slowcooker heb ik ook de Kcook van Kenwood. Leuk ding dat ik vaker zou moeten gebruiken. Het heeft geen slowcookfunctie volgens mij maar wel dat je 'm op (ik geloof) 65 gr. kunt zetten met een roer functie.
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 12 januari 2018 @ 15:24:32 #104
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_176454123
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 08:38 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Passend voor kip en groot vlees is wel heel handig idd. Maar er werd me ook gezegd dat een 6l pan voor 2 personen weer niet handig is voor dagelijks eten omdat je de pan dan niet vol genoeg krijgt. Hoe is de ervaring daarmee??

Dank trouwens voor alle input! Ik heb die multicookers ook bekeken, ben er nog niet helemaal uit of ik dat veel zal gebruiken eigenlijk.. Maar op zich ben ik altijd wel fan van multi-uses van dingen..
Je kan in een multi ook slowcooken, alleen kan je eerst onder druk koken waardoor je de slowcook tijd erg veel naar beneden brengt.
pi_176454320
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 15:24 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Je kan in een multi ook slowcooken, alleen kan je eerst onder druk koken waardoor je de slowcook tijd erg veel naar beneden brengt.
Ha dat klinkt wat tegenstrijdig :+ maar ik snap wat je bedoelt hoor. Ik weet alleen niet of ik dat wel wil. Het gaat me juist om het slowe :) denk ik. Ben er nog lang niet uit hoor :+
  vrijdag 12 januari 2018 @ 15:36:46 #106
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_176454417
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 15:32 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Ha dat klinkt wat tegenstrijdig :+ maar ik snap wat je bedoelt hoor. Ik weet alleen niet of ik dat wel wil. Het gaat me juist om het slowe :) denk ik. Ben er nog lang niet uit hoor :+
een slowcooker is ook best goedkoop in verbruik.
quote:
Een slowcooker heeft twee standen. High en Low. High gebruikt ongeveer 250 watt en je eten is in 4 uur klaar.
Low gebruikt ongeveer 65 watt en je eten is in 6-8 uur klaar.

Dus
low: 6x65= 390 wattuur.
high: 4x250 = 1000 wattuur.

In vergelijking met andere kookmethodes (een gemiddelde kooktijd genomen):
Oven: 45 minuten= 0.75 x 700 = 525 wattuur
Inductie kookplaat= 30 minuten = 0.5x1400 = 700 wattuur
Magnetron = 10 minuten = 0.17x750 = 127,5 wattuur
Friteuse = 20 minuten = 0.3x850 = 255 wattuur.
pi_176477208
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 22:46 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Doel ook meer op een timer voor de eindtijd geloof ik..
Ah dat kan mijne ook. Dan springt ie daarna op warm houden. Werkt prima maar ik weet niet of ik dat bij alle gerechten zou proberen. Kleine gehaktballetjes die ik had gemaakt werden wat taai na 2 uur op warmhouden (foutje in mijn timing) maar pulled pork laat ik vaak genoeg langer staan op die stand.
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_176479788
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 16:23 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Ah dat kan mijne ook. Dan springt ie daarna op warm houden. Werkt prima maar ik weet niet of ik dat bij alle gerechten zou proberen. Kleine gehaktballetjes die ik had gemaakt werden wat taai na 2 uur op warmhouden (foutje in mijn timing) maar pulled pork laat ik vaak genoeg langer staan op die stand.
ja lijkt me best handig.. maar dan zit ik wel echt aan grote exemplaren vast vrees ik..
pi_176485974
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 22:23 schreef oh-oh het volgende:
https://bakingqueen74.co.(...)source=socialnetwork
Die maakte ik net.
2.5 uur op high in mn Russel Hobs.
Goddelijk!
Ik vond hem wat tegenvallen. Gewoon een brownie, geen spectaculaire smaakexplosie.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  zondag 14 januari 2018 @ 12:02:22 #110
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_176495868
Zijn er hier mensen die vegan slowcooken?
Ik heb sinds een tijdje zo’n pan, cadeautje van mijn culinair wat meer onderlegde zus O+

Nou heb ik er zojuist groenten, champignons en aardappelen ingedaan. Ik zit een beetje met het water dat er bij gaat. Ik merk dat je wat minder moet gebruiken dat normaal (mijn goulash werd er heel flauw en waterig in :P ).
Is daar een soort regel voor? Ik heb er nu een koffiekopje water in gedaan.
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
  zondag 14 januari 2018 @ 12:07:06 #111
168508 Lidl
Zwartwerkers niet welkom
pi_176495946
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:02 schreef jajablahblah het volgende:
Zijn er hier mensen die vegan slowcooken?
Ik heb sinds een tijdje zo’n pan, cadeautje van mijn culinair wat meer onderlegde zus O+

Nou heb ik er zojuist groenten, champignons en aardappelen ingedaan. Ik zit een beetje met het water dat er bij gaat. Ik merk dat je wat minder moet gebruiken dat normaal (mijn goulash werd er heel flauw en waterig in :P ).
Is daar een soort regel voor? Ik heb er nu een koffiekopje water in gedaan.
Ik lees overal dat je ongeveer 1/3e hoeveelheid vocht erbij doet van wat je normaal gebruikt met koken.
  zondag 14 januari 2018 @ 12:10:14 #112
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_176496006
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:07 schreef Lidl het volgende:

[..]

Ik lees overal dat je ongeveer 1/3e hoeveelheid vocht erbij doet van wat je normaal gebruikt met koken.
Oh dat is een goed graadmeter (en minder dan ik dacht). Thanks.
Ik kijk het nu gewoon een paar uur af, ik ben thuis.

Als iemand tips heeft voor vegan slowcooker recepten hou ik me aanbevolen trouwens :P
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
pi_176496089
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:10 schreef jajablahblah het volgende:

[..]

Oh dat is een goed graadmeter (en minder dan ik dacht). Thanks.
Ik kijk het nu gewoon een paar uur af, ik ben thuis.

Als iemand tips heeft voor vegan slowcooker recepten hou ik me aanbevolen trouwens :P
Weet het niet zeker of daar ook vegan recepten staan, maar er zijn diverse fb pagina’s met veel recepten
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 14 januari 2018 @ 12:45:19 #114
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_176496670
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:15 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Weet het niet zeker of daar ook vegan recepten staan, maar er zijn diverse fb pagina’s met veel recepten
Daar ben ik bij maar ik heb ze even op stil gezet wegens overload :@
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
  zondag 14 januari 2018 @ 14:41:34 #115
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_176498956
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:45 schreef jajablahblah het volgende:

[..]

Daar ben ik bij maar ik heb ze even op stil gezet wegens overload :@
Haha erg herkenbaar :D

Ik wilde de pinda kip tippen maar die was al genoemd.

Ik gebruik ‘m met vlagen veel en dan weer een hele tijd niet maar het is best fijn als het pruttelend en al klaar staat als je thuis komt na een lange werkdag.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_176499241
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:45 schreef jajablahblah het volgende:

[..]

Daar ben ik bij maar ik heb ze even op stil gezet wegens overload :@
Ik gebruik ook alleen maar de recepten. Van de conversaties moet ik ook niet te veel zien ;)
We have far more in common than that which devides us..
pi_176500094
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 14:41 schreef laziness het volgende:

[..]

Haha erg herkenbaar :D

Ik wilde de pinda kip tippen maar die was al genoemd.

Ik gebruik ‘m met vlagen veel en dan weer een hele tijd niet maar het is best fijn als het pruttelend en al klaar staat als je thuis komt na een lange werkdag.
Als veganrecept? :D

Tevens :W
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zondag 14 januari 2018 @ 16:52:46 #118
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_176501296
Hi :W

In die fanatieke groepen zijn erg veel vleesrecepten (snap ik met een slowcooker), en de vega fb groep is erg rustig. Dus zodoende.

Mijn geimproviseerde groenten dinges is goed gelukt. *O*
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
  zondag 14 januari 2018 @ 16:57:43 #119
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_176501402
quote:
12s.gif Op zondag 14 januari 2018 15:40 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Als veganrecept? :D

Tevens :W
:P nee als algemene tip

Ik kook wel vegetarisch in de slowcooker soms maar niet vegan.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_176501874
Ik denk dat deze veganistische quinoa chili met zoete aardappel het ook prima doet in de slowcooker:

http://www.milkfreemom.com/vegan-quinoa-sweet-potato-chili/

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 16-01-2018 11:19:30 ]
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_176536116
ik gebruik de slowcooker echt te weinig. Vier dagen per week eten we hello Fresh en voor doordeweeks ben ik te lang van huis (11-12 uur) om hem te gebruiken...

Heeft iemand interesse in het boek Slow cooked van Olivia Andrews? https://www.bol.com/nl/p/(...)tionType=typedsearch
Voor 15 euro af te halen in de Meern of evt afspreken op Utrecht CS of Amsterdam Sloterdijk
  dinsdag 16 januari 2018 @ 11:17:16 #122
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_176538646
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 08:59 schreef Serinde het volgende:
ik gebruik de slowcooker echt te weinig. Vier dagen per week eten we hello Fresh en voor doordeweeks ben ik te lang van huis (11-12 uur) om hem te gebruiken...

Heeft iemand interesse in het boek Slow cooked van Olivia Andrews? https://www.bol.com/nl/p/(...)tionType=typedsearch
Voor 15 euro af te halen in de Meern of evt afspreken op Utrecht CS of Amsterdam Sloterdijk
verkoop je alleen het boek of ook de slowcooker?
pi_176541093
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 11:17 schreef THEFXR het volgende:

[..]

verkoop je alleen het boek of ook de slowcooker?
Plan was alleen boek. Dacht er niet over na. Als iemand voor boek + sc samen ¤ 45 wil betalen mag dat. Ik heb deze https://www.bol.com/nl/p/(...)-l/9200000056626179/

(2x gebruikt :{)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')