abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_174820056
registreer om deze reclame te verbergen
*O* Welkom in het grote FOK! slowcooker topic *O*

Websites voor aanschaf slowcooker:
www.fonq.nl
www.amazon.de
www.amazon.co.uk

Recepten:
Algemene sites:
https://twitter.com/fitslowcooker (EN)
https://twitter.com/SlowcookCentral (EN)
https://twitter.com/SassySlowcooker (EN)[/url]
slowcooker society (EN)
http://www.slowkoken.nl/ (NL)
http://www.crockpoteurope.com/Index.aspx (EN)
http://www.slowcookerclub.com/ (EN)
http://www.ayearofslowcooking.com/ (EN)
http://www.slowcookersociety.com/ (EN)
http://fitslowcookerqueen.com/(EN)
Recepten index De Slowcookers
Facebook groep De Slowcookers: https://www.facebook.com/groups/1390777021151739/

Gepost in deze reeks:
Pulled Pork (blog Nombelina)
Roti kip (blog Nombelina)
Stoofpeertjes van RobinOok (EN)
Chili con carne (allrecipes)
Vegetarische curry (slowkoken)
Erwtensoep (Marks&Marks blogspot)
Turkse linzensoep met paprika en yoghurt (slowkoken)
Chinese Pulled Beef (supergoldenbakes)
Texas-style pulled pork (blijzondersuiker)
Oma`s Hachee (smulweb)
Rendang (Indonesisch stoofvlees) (RobinOok)
Stoofvlees a la Bart2002
Easy Slow Cooker Pulled Pork (chowhound)
Pittige indische rundvleesstoofpot (smulweb)
Slow cooker butter chicken (allrecipes)
Marokkaanse kip (allrecipes)
Kip met satesaus a la Sorella
Slow Cooker Hoisin Chicken Recipe (cookincanuck)
3 Ingredients Easy Slow Cooker Sweet & Sour Chicken Recipe (slowcookersociety)
Mashed Potatoes(slowcookersociety)
Indo pulled pork (eetinspiratie)
Kip Dhansak a la Sorella
Easy Italian Chicken (fitslowcookerqueen)
Kip Marrakesh uit de slowcooker
Smeuiig varkensvlees met zoete/pittige saus
Heerlijke pittige kippensoep (smulweb)
Indische kip: Ajam Smoor Djawa (koksinfrankijk)
Slow Cooker Lasagna a la Sorella
Thai Chicken Lentil Curry (mjandhungryman)
cheesy bacon ranch potatoes (damndelicious)
Mostersoep met spekjes
Kippensoepje a la PdeHoog
Vietnamees stoofvlees

775107965793188674.png


En weer verder pruttelen met die langzame potten :s) :Y) :s)
DLRP Passeport Annuel Dream
pi_174820100
Mijn slowcooker maakt vandaag hachee terwijl ik aan het werk ben. Heb nog niet eerder hachee erin gemaakt, maar zal vanavond het recept plaatsen als het lekker is :)
We eten rode kool erbij die eerder ook in de slowcooker was gemaakt. Vanavond alleen nog wat aardappelpuree erbij maken. Nu al trek in :9~
DLRP Passeport Annuel Dream
pi_174822154
Ik heb pas hachee gemaakt in de slowcooker. Hoewel het vlees elke keer weer mals is, vind ik het toch anders dan wanneer gewoon op het fornuis laten sudderen. Mals maar wel wat 'stugger' ofzo? :'). Kan het niet goed uitleggen. Maar meer mensen die dat herkennen?
.
  donderdag 2 november 2017 @ 12:14:28 #4
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174822302
registreer om deze reclame te verbergen
Niet direct. Waar zou het aan kunnen liggen? Moeilijk te zeggen. Toch te kort in de sc, icm de lagere temperatuur van de sc tov het vuur? Of gaat je vlees er koud in?
The love you take is equal to the love you make.
pi_174823514
quote:
1s.gif Op donderdag 2 november 2017 12:14 schreef Lienekien het volgende:
Niet direct. Waar zou het aan kunnen liggen? Moeilijk te zeggen. Toch te kort in de sc, icm de lagere temperatuur van de sc tov het vuur? Of gaat je vlees er koud in?
Het vlees ging er inderdaad koud in!
.
  donderdag 2 november 2017 @ 15:18:31 #6
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174825279
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 13:33 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Het vlees ging er inderdaad koud in!
Jakkes.
En hoe lang dan?
Volgens mij duurt het uren langer voordat het dan op temperatuur is.
pi_174826091
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 15:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Jakkes.
En hoe lang dan?
Volgens mij duurt het uren langer voordat het dan op temperatuur is.
https://www.ah.nl/allerha(...)hachee-van-annemarie

-O-.
Ik heb dit recept gevolgd.
.
  donderdag 2 november 2017 @ 16:09:59 #8
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174826219
quote:
Ik bedoelde eigenlijk meer met koud of je het vlees rechtstreeks vanuit de koelkast in de sc had gedaan of eerst op kamertemperatuur hebt laten komen. Ik weet niet of dat op zich taaier vlees geeft, zou ook kunnen dat je dan gewoon langere sc-tijd nodig hebt om het echt lekker te krijgen. Als lijkt 5 uur op hoog lang genoeg.

(Zelf ben ik zo’n miep die toch het liefst het gerecht start op het vuur om dan over te doen in de sc voor de uren garing. Gewoon omdat ik het zo lekker vind om de uien, kruiden, vlees in de pan aan te bakken.)
The love you take is equal to the love you make.
pi_174829331
Hachee was erg lekker :9 recept even uit mijn hoofd opgeschreven.

1kg riblappen
4 grote uien
1 cm gember
1el five spice poeder
2 laurierblaadjes
Klein bosje verse tijm
Bouillon blokje
200 ml water

Snij de riblappen in blokjes. Dep droog en kruid met peper en zout. Bak aan in roomboter. Snij de uien in halve ringen en bak even mee. Schep alles in de slowcooker met de overige ingrediŽnten. Zet 8 uur op high. Bind het geheel eventueel met een papje van gelijke hoeveelheden gesmolten boter en bloem.
DLRP Passeport Annuel Dream
  donderdag 2 november 2017 @ 20:16:02 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174831328
Kijk, 8 uur! En dan ging het nog heet de slowcooker in.
Ik snap/weet nog steeds niet hoe lang Helsinki d'r/z'n hachee stoofde, maar ik denk een stuk korter.
Vandaar taaier.
pi_174841912
Iemand een lekker zoete pulled pork recept?
  vrijdag 3 november 2017 @ 13:24:16 #12
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174843599
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 11:46 schreef Jaeger85 het volgende:
Iemand een lekker zoete pulled pork recept?
Ik heb onderstaande een paar keer gemaakt en die vond ik goed geslaagd. Voor de ‘light brown sugar’ had ik muscovado, nog uit Engeland, maar basterdsuiker geeft vast bijna hetzelfde resultaat. Voor barbecuesaus had ik de Remia Black Jack. Wel een beetje minder chilipoeder doen als je liever zoeter dan pittig hebt.

http://allrecipes.com/recipe/92462/slow-cooker-texas-pulled-pork/
The love you take is equal to the love you make.
pi_174845171
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 november 2017 13:24 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik heb onderstaande een paar keer gemaakt en die vond ik goed geslaagd. Voor de ‘light brown sugar’ had ik muscovado, nog uit Engeland, maar basterdsuiker geeft vast bijna hetzelfde resultaat. Voor barbecuesaus had ik de Remia Black Jack. Wel een beetje minder chilipoeder doen als je liever zoeter dan pittig hebt.

http://allrecipes.com/recipe/92462/slow-cooker-texas-pulled-pork/
Bedankt! Kan ik de mosterd weglateb of vervangen? Die heb ik niet in huis.
  vrijdag 3 november 2017 @ 14:41:47 #14
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174845207
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 november 2017 14:40 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Bedankt! Kan ik de mosterd weglateb of vervangen? Die heb ik niet in huis.
Ik zou het gewoon weglaten. Als je de rest wel hebt, krijgt het echt wel voldoende smaak en pit.

Ik neem trouwens gewoon mosterd die ik heb, niet specifiek wat in het recept staat.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174947904
Okey, help :')

Ik heb de erwten soep nu 8 uur op laag en dan nu 2 uur op hoog staan.
De erwten zijn nog hard. :'(

Wat moet ik doen?

EDIT: Heb honger :')
Twiddel
  woensdag 8 november 2017 @ 20:22:36 #16
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174947982
Ja, bekend probleem.

Ik zou vanavond maar iets anders eten.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174947995
Zal ik de cooker dan maar een nachtje aanlaten op low?
Kan je zoiets kapot koken?
Twiddel
  woensdag 8 november 2017 @ 20:36:23 #18
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174948201
quote:
99s.gif Op woensdag 8 november 2017 20:23 schreef summer2bird het volgende:
Zal ik de cooker dan maar een nachtje aanlaten op low?
Kan je zoiets kapot koken?
Het moet toch kapot koken?

Wel goed afkoelen voordat je het morgenochtend in de koelkast doet. Ik zou het overdoen in een pan, die in een bak/gootsteen met koud water zetten en de soep roeren. Water een paar keer vervangen, tot het echt goed is afgekoeld. In bakjes en in de koelkast.

Soep blijft anders te lang op een temperatuur waarbij bacterieŽn enorm gaan groeien. En dan bederft je soep.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174949258
Heb je erwten gebruikt die je vooraf een nacht moet weken? Anders kunnen ze toch niet hard meer zijn na zo'n tijd?
  woensdag 8 november 2017 @ 21:38:25 #20
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174949299
quote:
1s.gif Op woensdag 8 november 2017 21:36 schreef Serinde het volgende:
Heb je erwten gebruikt die je vooraf een nacht moet weken? Anders kunnen ze toch niet hard meer zijn na zo'n tijd?
Gewoon spliterwten uit zo’n pak, die week ik niet voor en mijn ervaring is ook dat het lang duurt voordat ze echt goed gaar gekookt zijn in de slowcooker.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174949594
Ik heb alles gepureerd :')
Ik durf 'm niet snachts aan te laten staan.
Nu smaakt hij prima, alleen wel babyvoedsel.
Maar niks wat een rookworst niet op kan knappen :P

En ja, waren spliterwten van Hak
Twiddel
pi_174970252
quote:
1s.gif Op woensdag 8 november 2017 21:38 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Gewoon spliterwten uit zo’n pak, die week ik niet voor en mijn ervaring is ook dat het lang duurt voordat ze echt goed gaar gekookt zijn in de slowcooker.
Die hoeven inderdaad niet geweekt te worden. Maar zo lang dus :o goed te weten want wilde binnenkort ook erwtensoep proberen te maken.
  donderdag 9 november 2017 @ 22:09:41 #23
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174970360
quote:
7s.gif Op donderdag 9 november 2017 22:05 schreef Serinde het volgende:

[..]

Die hoeven inderdaad niet geweekt te worden. Maar zo lang dus :o goed te weten want wilde binnenkort ook erwtensoep proberen te maken.
Ik heb het een paar keer gemaakt in de sc, ik denk dan toch grotendeels op high.

Hm, dit recept heb ik gebruikt, maar er staat 8-10 uur op low.

https://marksprikbord.wor(...)p-uit-de-slowcooker/
The love you take is equal to the love you make.
pi_174994943
Hai, ik ga dinsdag stoofperen maken. Alleen het moet om 16:00 ťcht klaar zijn, hoe lang moeten ze dan op?
Ik lees verschillende kooktijden, van 12 uur tot 8 uur.
Iemand tips hierop?
Twiddel
  zaterdag 11 november 2017 @ 10:36:37 #25
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174995090
De dag van tevoren klaarmaken.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174995101
quote:
6s.gif Op zaterdag 11 november 2017 10:36 schreef Lienekien het volgende:
De dag van tevoren klaarmaken.
De stoofperen zijn zo rond 15:00maandag pas in huis dus dat kan niet :P
Twiddel
pi_174995234
quote:
99s.gif Op zaterdag 11 november 2017 10:37 schreef summer2bird het volgende:

[..]

De stoofperen zijn zo rond 15:00maandag pas in huis dus dat kan niet :P
Maandagnacht aanzetten, dan zijn ze dinsdagmorgen klaar.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 11 november 2017 @ 11:38:41 #28
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174995965
quote:
99s.gif Op zaterdag 11 november 2017 10:37 schreef summer2bird het volgende:

[..]

De stoofperen zijn zo rond 15:00maandag pas in huis dus dat kan niet :P
Wat Cat zegt. In het vocht bewaren in de koelkast en in een pannetje weer opwarmen vlak voor het eten.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174996835
Okiedokie :) Bedankt!
Twiddel
pi_175006873
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 november 2017 14:41 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik zou het gewoon weglaten. Als je de rest wel hebt, krijgt het echt wel voldoende smaak en pit.

Ik neem trouwens gewoon mosterd die ik heb, niet specifiek wat in het recept staat.
Heb het vandaag gemaakt en vond het erg lekker.
  zaterdag 11 november 2017 @ 20:58:16 #31
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_175007174
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 november 2017 20:46 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Heb het vandaag gemaakt en vond het erg lekker.
^O^
The love you take is equal to the love you make.
pi_175061517
quote:
1s.gif Op donderdag 9 november 2017 22:09 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik heb het een paar keer gemaakt in de sc, ik denk dan toch grotendeels op high.

Hm, dit recept heb ik gebruikt, maar er staat 8-10 uur op low.

https://marksprikbord.wor(...)p-uit-de-slowcooker/
Dankje die sla ik op.
pi_175068992
Ik sluit mij ook eens hier aan! Heb ook een slowcooker en al meerdere malen met succes gebruikt! (eigenlijk nog nooit een faal gerecht gehad!) :D

Chicken Tikka Massala, Hoisin chicken (uit dit topic), BBQ pulled pork en een ander kip gerecht met een romige saus en groenten! :Y)

Vandaag voor de eerste keer een chili con carne :9 Ruikt lekker, ben benieuwd!
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:50:38 #34
40500 Sorella
moggŻh,middag,avond,nacht
pi_175072925
Ik weet niet of dit recept al een keer gepost is maar wij vonden het lekker.
spareribs uit de slowcooker met pittige barbecuesaus
Voor 2-4 personen
• 1 kilo spareribs (ik hield 5 stukjes pp aan)
• 240 milliliter ketchup
• 3 eetlepels appel azijn
• 3 ‘dashes’ Worcestershiresaus
• 135 gram bruine suiker
• 1 eetlepel Siracha (of een andere pittige saus)
• 1 eetlepel mosterd
• 2 eetlepels sojasaus
• 3 tenen knoflook
• 1 ui
• 1 eetlepel verse oregano (of 1 theelepel gedroogde oregano)
• 1 gedroogde chipotlepeper (of 1 theelepel gerookt paprikapoeder)
• 1 eetlepel tomatenpuree
• Snipper de ui en kneus de knoflook. Doe samen met alle ingrediŽnten behalve het vlees in de slowcooker en meng met een lepel.

• Kruid de spareribs met peper en zout en leg ze in de saus. Zorg dat al het vlees bedekt is met een laagje saus. Doe de deksel op de pan en zet de slowcooker op de hoogste stand voor 4,5 uur aan. Draai na twee uur de ribs om.
• De spareribs zijn klaar wanneer het vlees er (bijna) af valt. Serveer met de saus, coleslaw en brood om de saus mee op te snoepen.

En zoals gewoonlijk geen idee waar ik hem vandaan gehaald heb en wie het geplaatst heeft maar in ieder geval bedankt :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Sorella op 16-11-2017 15:27:15 ]
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
pi_175108759
Afgelopen zaterdag pindakip gemaakt in de slowcooker: gebaseerd op het recept van Ashley Willems, heerlijk! : https://ashleywillems.nl/(...)cooker-super-lekker/
Flaming and gaming..
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')