abonnement Unibet Coolblue
pi_174832987
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 21:14 schreef Rangono het volgende:

[..]

Van heel het gebeuren.
In de post die ik hieronder quote beweer je nog dat ik het aan het linken ben:
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 20:18 schreef Rangono het volgende:

[..]

Het is toch bizar dat je die zaken aan elkaar aan het linken bent? natuurlijk is desensitisatie van belang bij militairen en ik ben echt niet soft. Vind dat opleidingen om militair te worden bikkelhard moet zijn. Maar seksuele intimidate is walgelijk en maakt helemaal niemand 'bikkelhard', al zeker een militair niet.

De psychologische effecten van seksuele intimidatie is onzekerheid, minderwaardigheidscomplex.
Laat zien dan..
  donderdag 2 november 2017 @ 21:18:26 #77
179075 hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_174833043
quote:
9s.gif Op donderdag 2 november 2017 12:14 schreef Chai het volgende:

[..]

Gadver, wist niet dat mijn username ook zo'n vieze betekenis had.
;( :') :'(
pi_174833148
quote:
9s.gif Op donderdag 2 november 2017 12:14 schreef Chai het volgende:

[..]

Gadver, wist niet dat mijn username ook zo'n vieze betekenis had.
Ik lees niks over chai boy op deze pagina, dus ik denk niet dat het klopt die term
https://en.wikipedia.org/wiki/Bacha_bazi
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_181843238
Schopje:

Ouder bericht:
quote:
Negen militairen van de kazerne in Schaarsbergen die vorig jaar in opspraak kwamen omdat ze stelselmatig drie collega’s zouden hebben vernederd, aangerand, mishandeld en bedreigd, doen aangifte tegen de slachtoffers zelf. De ontberingen zijn volgens hen van a tot z verzonnen.

De gepeste collega’s behoorden tot de mortiergroep van de Luchtmobiele Brigade en deden vorig jaar november in de media uitgebreid hun verhaal over hoe zij naar eigen zeggen kapot waren gemaakt door collega’s bij defensie.

Een van hen was structureel gekleineerd en vernederd. Collega’s pisten over hem heen. Zouden hem hebben gedwongen om drugs te gebruiken en meermaals anaal hebben verkracht. Ook hield een collega een wapen op zijn hoofd toen hij weigerde de wapens van de hele groep te poetsen. Ze gaven hem zelfs de opdracht om een theedoek uit de leeuwenkuil in Burgers’ Zoo te halen.

Twee andere militairen verklaarden dat zijzelf tijdens een ontgroeningsritueel een vinger in de kont kregen gestopt.
Schok

De onthullingen leidden tot een schok binnen en buiten de krijgsmacht. Van hoog tot laag in de organisatie en in de politiek kregen de slachtoffers bijval; dit gedrag was onacceptabel. Het OM startte een strafrechtelijk onderzoek.
De tien groepsgenoten die in meer en mindere mate verantwoordelijk zouden zijn voor de ontberingen hebben altijd hun mond gehouden, maar waren verbijsterd over wat zij over zich heen kregen.

Zij herkenden zich vanaf dag één al niet in de beschuldigingen en hebben in hun verhoren ook altijd ontkend, laat advocaat Michael Ruperti weten. Hij staat met collega Frezia Aarts zes van de tien beschuldigde militairen bij.
Nu de marechaussee het onderzoek heeft afgerond, is hun nog duidelijker geworden dat het verhaal van de slachtoffers rammelt, aldus Ruperti. Ze doen daarom aangifte tegen de drie slachtoffers zelf en verwijten hun smaad en laster en het doen van een valse aangifte.
Belachelijk
,,Een van de slachtoffers zegt dat hij door meerdere mensen anaal is verkracht, maar hij noemt slechts een naam en verder niet. Het leeuwenkuilincident is helemaal te belachelijk voor woorden. In het dossier blijkt uit helemaal niets dat dit daadwerkelijk is gebeurd.’’
Ook het ‘vinger in de kont’-incident leggen de slachtoffers volgens Ruperti nu heel anders uit dan toen het gebeurde. Er is namelijk een filmpje van en daarop is precies te zien hoe het is gegaan.

,,De rechercheurs die de beelden hebben bekeken, schrijven in het dossier onder meer dat een van de vermeende slachtoffers lacht en hierop zegt: 'Hé, ik doe niets. Je moet hem wel erin duwen. Kom op.' Hij moedigt het dus zelf aan.’’

Het OM moet nog een beslissing nemen of de beschuldigde militairen vervolgd gaan worden. Maar de mannen willen volgens Ruperti niet op dat besluit wachten en gaan nu een tegenaangifte doen. ,,Een aantal van hen heeft privé grote problemen gekregen nadat de zaak in de publiciteit kwam. Hun namen zijn nooit bekendgemaakt, maar binnen defensie weet iedereen om wie het gaat omdat er maar enkele mortiergroepen zijn.’’
https://www.ad.nl/binnenl(...)-collega-s~a3f993cb/
quote:
Rico Goldbach, de militair die werd beticht van ernstig wangedrag en verkrachting op de Oranjekazerne in Schaarsbergen, is ten onrechte als verdachte aangemerkt. Dat heeft het Openbaar Ministerie de militair laten weten. Hij wordt niet vervolgd.

Goldbach deed twee weken geleden in deze krant openhartig zijn verhaal nadat hij ervan werd beticht dat hij één collega zou hebben verkracht. Zijn ex-collega vertelde tegen de recherche dat hij mee moest naar de stad om softdrugs te gebruiken. Daarna zou hij door meerdere militairen op bed zijn gegooid en verkracht. Hij noemde één collega bij naam; Rico Goldbach.

Goldbach ontkende deze jongen ook met maar één vinger te hebben aangeraakt. Hij krijgt nu gelijk van het Openbaar Ministerie. Behalve verkrachting, deed de ex-collega ook aangifte tegen hem wegens aanranding, afpersing, belediging, mishandeling en bedreiging. Ook in die zaken is hij volgens het OM ten onrechte aangemerkt.
Goldbach is dolblij dat hij af is van het stempel verkrachter. ,,Dit is de bevestiging waar ik zo lang op heb zitten wachten. Het is gewoon geweldig. Ik zit helemaal te stralen.’’
Advocaat Michael Ruperti bevestigt dat de zaak van Goldbach is geseponeerd. Hij wacht nog op de officiële bevestiging van de vijf andere cliënten die hij bijstaat. ,,Maar ik heb al wel begrepen dat de meeste militairen onterecht als verdachte zijn aangemerkt. Er blijft dus vrijwel niets over van de beschuldigingen van de hoofdaangever waarmee deze zaak in de publiciteit is gekomen..’’
In totaal zijn er tien militairen op de kazerne in Schaarsbergen beschuldigd van ernstig wangedrag. Het Openbaar Ministerie wil nog geen overzicht geven van alle beslissingen omdat er nog betrokkenen moeten worden ingelicht.
https://www.ad.nl/binnenl(...)aarsbergen~acaed07f/
In het Premiumartikel van vorige week was te lezen dat het (vermeende) slachtoffer vaker verhalen verzon en in het verleden zijn collega’s heeft gedreigd “hen allemaal mee zou neme als hij eruit zou vliegen”. Ook twijfelde een leidinggevende aan zijn oprechtheid:
https://www.ad.nl/binnenl(...)egenaanval~a9e8cc22/
pi_181844685
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 19:38 schreef Physsic het volgende:
Schopje:

In het Premiumartikel van vorige week was te lezen dat het (vermeende) slachtoffer vaker verhalen verzon en in het verleden zijn collega’s heeft gedreigd “hen allemaal mee zou neme als hij eruit zou vliegen”. Ook twijfelde een leidinggevende aan zijn oprechtheid:
https://www.ad.nl/binnenl(...)egenaanval~a9e8cc22/
In april begon dat al een beetje met het nieuws dat een aantal militairen een klacht gingen in dienen tegen Visser: Militairen dienen klacht in tegen staatssecretaris.

Maar goed, samenvattend komt het erop neer dat eoa fantast hele verhalen bijelkaar gelogen heeft en daar dus een aantal collega's zwaar mee beschadigd heeft...

quote:
De korporaal heeft zich die vraag zelf ook vaak gesteld. Hij kan alleen maar gissen. ,,Ik was zijn direct leidinggevende. Ik heb zoveel energie in die jongen gestopt om het beste uit hem te halen. Maar dat ging zo ongelooflijk moeizaam. Hij snapte het gewoon niet.''

Niet alleen Goldbach heeft de grootste moeite om de jongen goed mee te laten draaien. Ook andere, beschuldigde militairen vinden dat, blijkt uit hun verklaringen. Er rijst een beeld op van een jongen die aanvankelijk goed zijn best deed, maar op een gegeven moment verslapt. Vaak te laat komt. Dingen vergeet. Meerdere collega's omschrijven hem als een aparte jongen. Een beeld dat ze ook van hem hebben bij het Korps Commandotroepen waar hij eerst een opleiding volgde. Een van zijn leidinggevenden van toen beschrijft hem in het strafdossier als een sterke vent, enorm fanatiek maar geen echte teamspeler. Een merkwaardig persoon ook. Moeilijk te doorgronden. ,,Ik twijfelde aan zijn oprechtheid en het leek of hij een dubbele agenda had en in gesprekken altijd iets achter hield.''

Uit politie-informatie blijkt dat hij privé problemen had, onder meer met zijn vriendin. De jongen vertelt niet altijd de waarheid, zo blijkt uit diezelfde informatie. Hij is een keer aangehouden na het beledigen van een agent en vertelde toen dat hij getraumatiseerd is en zo reageerde omdat hij een flashback had uit een missiegebied. Alleen is hij nooit op missie geweest.
Ongeschikt, klaar.

[ Bericht 35% gewijzigd door AchJa op 11-09-2018 20:44:39 ]
  dinsdag 11 september 2018 @ 21:09:03 #81
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_181845362
Het 'ik herken mijzelf er niet in' is het standaard slappe excuus als je geen beter argument hebt, ik herken hier de standaard 'geloofwaardigheid van het slachtoffer in twijfel brengen tactiek', het is onwaarschijnlijk dat meerdere mensen zomaar samenspannen om hun meerderen in diskrediet te brengen en hij heeft verdacht lang gewacht met zijn kant van het verhaal vertellen, als je onschuldig bent zou je juist het van de daken tegen iedereen willen schreeuwen, dus ik geloof weinig van Rico Goldbach zn onschuld.

[ Bericht 10% gewijzigd door slashdotter3 op 11-09-2018 21:15:03 ]
pi_181845383
Een bepaalde militair is ten onrechte verdacht geweest.

https://www.ad.nl/binnenl(...)aarsbergen~acaed07f/

Nu lees ik wel in een ander en ouder artikel over deze kwestie dat 'blote billen spelletjes' swaffelen en over elkaar heen pissen blijkbaar normaal wordt gevonden.

https://www.ad.nl/binnenl(...)egenaanval~a9e8cc22/

Ik vind dit bijzonder vreemd en weerzinwekkend.
pi_181845478
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:10 schreef rutger05 het volgende:
Een bepaalde militair is ten onrechte verdacht geweest.

https://www.ad.nl/binnenl(...)aarsbergen~acaed07f/

Nu lees ik wel in een ander en ouder artikel over deze kwestie dat 'blote billen spelletjes' swaffelen en over elkaar heen pissen blijkbaar normaal wordt gevonden.

https://www.ad.nl/binnenl(...)egenaanval~a9e8cc22/

Ik vind dit bijzonder vreemd en weerzinwekkend.
Vreemd is het wel, maar om nou te zeggen dat het echt 'verkrachting en aanranding' is... De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.
pi_181845542
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:10 schreef rutger05 het volgende:
Een bepaalde militair is ten onrechte verdacht geweest.

https://www.ad.nl/binnenl(...)aarsbergen~acaed07f/

Nu lees ik wel in een ander en ouder artikel over deze kwestie dat 'blote billen spelletjes' swaffelen en over elkaar heen pissen blijkbaar normaal wordt gevonden.

https://www.ad.nl/binnenl(...)egenaanval~a9e8cc22/

Ik vind dit bijzonder vreemd en weerzinwekkend.
Ik ook.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_181845669
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:15 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ik ook.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik hoop niet dat dit soort weerzinwekkende en zeer onvolwassen praktijken echt normaal en gangbaar zijn binnen het Nederlandse leger. Ik heb het leger en soldaten hoog zitten, maar dit soort berichten maken mij niet blij.
pi_181845839
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:09 schreef slashdotter3 het volgende:
Het 'ik herken mijzelf er niet in' is het standaard slappe excuus als je geen beter argument hebt, ik herken hier de standaard 'geloofwaardigheid van het slachtoffer in twijfel brengen tactiek', het is onwaarschijnlijk dat meerdere mensen zomaar samenspannen om hun meerderen in diskrediet te brengen en hij heeft verdacht lang gewacht met zijn kant van het verhaal vertellen, als je onschuldig bent zou je juist het van de daken tegen iedereen willen schreeuwen, dus ik geloof weinig van Rico Goldbach zn onschuld.
Dat mag, ik geloof ondertussen weinig van het jankverhaal van het vermeende "slachtoffer"... Hij verzint bewezen meerdere dingen en is door meerdere lui aan de kant geschoven vanwege ongeschikt.
pi_181845941
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:15 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ik ook.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik geloof daar dus geen snars van. Ik draai best al een tijdje mee binnen dit bedrijf en de "ingevette bezemsteel" en dat soort verhalen zijn echt niet normaal en worden ook absoluut niet normaal gevonden. Laat staan dat het een structureel evenement is.
pi_181846053
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:29 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik geloof daar dus geen snars van. Ik draai best al een tijdje mee binnen dit bedrijf en de "ingevette bezemsteel" en dat soort verhalen zijn echt niet normaal en worden ook absoluut niet normaal gevonden. Laat staan dat het een structureel evenement is.
Nee, volgens mij bedoelde hij ook niet dat het structureel gebeurde.

Ik kan het zelf niet beoordelen, ik ben er zelf nooit (bij)geweest.
pi_181846206
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:34 schreef Physsic het volgende:

[..]

Nee, volgens mij bedoelde hij ook niet dat het structureel gebeurde.

Ik kan het zelf niet beoordelen, ik ben er zelf nooit (bij)geweest.
Het is ook niet normaal.
pi_181846224
OM gaat weer gigantisch af haha.
"The wolves will come again," said Jojen solemnly. - George R.R. Martin
pi_181846326
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:40 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het is ook niet normaal.
Maar volgens de video die het OM inmiddels heeft gebeurt het dus wel. Misschien is dat per locatie anders.
  dinsdag 11 september 2018 @ 21:57:15 #92
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_181846679
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:15 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ik ook.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het is echt niet zo dat in het Nederlandse leger iedereen in elkaars anus zit of aan de coke. Op een werkdag zijn de mensen gewoon aan het werk dus en geen fratsen. Zulke zaken worden dan ook zeker niet normaal gevonden
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 11 september 2018 @ 21:58:04 #93
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_181846704
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:44 schreef Physsic het volgende:

[..]

Maar volgens de video die het OM inmiddels heeft gebeurt het dus wel. Misschien is dat per locatie anders.
Dar iets gebeurt wil miet zeggen dat het normaal is.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_181846830
De beste soldaten zijn mensen die niet in dienst willen, dus dienstplicht.
Verreweg de meeste beroeps gaan in dienst om verkeerde redenen.
Verder kijk eens naar het Zwitsers model, ook hier veel beter.
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
  Moderator dinsdag 11 september 2018 @ 22:03:33 #95
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_181846895
beter voor wat?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_181847129
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:58 schreef LXIV het volgende:

[..]

Dar iets gebeurt wil miet zeggen dat het normaal is.
Dat weet ik.

Persoonlijk vind ik één keer ook al te veel. 😅
pi_181847191
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 22:01 schreef Oud_student het volgende:
De beste soldaten zijn mensen die niet in dienst willen, dus dienstplicht.
Verreweg de meeste beroeps gaan in dienst om verkeerde redenen.
Verder kijk eens naar het Zwitsers model, ook hier veel beter.
Nee. Discipline wanneer het er echt op aan komt is bij een beroepsleger veel sterker.
"The wolves will come again," said Jojen solemnly. - George R.R. Martin
pi_181847280
Vijf militairen zullen worden vervolgd:
quote:
UPDATEVijf van de tien militairen die werden beticht van ernstige misstanden op de Oranjekazerne in Schaarsbergen, worden vervolgd. Vijf anderen gaan vrijuit, waaronder de van verkrachting beschuldigde Rico Goldbach uit Kerkrade.

https://www.ad.nl/binnenl(...)shandeling~acaed07f/
pi_181847313
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 22:01 schreef Oud_student het volgende:
De beste soldaten zijn mensen die niet in dienst willen, dus dienstplicht.
Verreweg de meeste beroeps gaan in dienst om verkeerde redenen.
Daarom ook al die dienstplichtig generaals uit het verleden... Oh, wacht.
pi_181847447
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 22:17 schreef Physsic het volgende:
Vijf militairen zullen worden vervolgd:
Er blijft weinig over zo te lezen:

quote:
Voor advocaat Michael Ruperti, die zes cliënten bijstaat in deze zaak, maken de vijf sepots van het Openbaar Ministerie duidelijk dat er vrijwel niets overblijft van alle zware aantijgingen van de hoofdaangever waarmee deze zaak vorig jaar november in de publiciteit kwam. Van seksueel misbruik is hier volgens hem al helemaal geen sprake
Maar goed, we gaan het zien.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')