abonnement Unibet Coolblue
pi_174878775
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 10:16 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Dat idee heb ik ook. Zodra de omstandigheden qua auto gelijk zijn ziet Verstappen Vettel alleen nog in de spiegel. Nu al laat Max zien dat Vettel hem niet voorbij komt, zelfs als hij een iets snellere auto heeft.
En daarnaast heeft Max nog 1 kwaliteit die veel andere rijders niet bezitten: hij is een "race-nerd", zoals Ricciardo al eens zei. Hij begrijpt de onderdelen op z'n auto, weet veel over de setup en de effecten daarvan, is leergierig (racen is alles), kan daardoor een goede feedback geven aan zijn engineer en heeft ook het zelfvertrouwen om "nee, dit werkt niet" te zeggen.

Dat is iets wat je in een weekend op een willekeurige de baan zomaar een halve seconde per ronde voordeel kan geven, zeker als de plannen om de VT op vrijdag af te schaffen doorgaan en je in nog minder tijd je setup voor het weekend moet vinden.

https://www.autosport.com/f1/news/125721/verstappen-a-racing-nerd--ricciardo

quote:
"I definitely see it now, he is young, but in racing terms he is very experienced.

"Racing has been his whole life, from what I understand, and although he may still have a lot to learn, for his age, he has plenty of racing experience.

"Even the way when he's in engineering briefings and talking about some details on the car, I don't even know what they are.

"He's a bit of a racing nerd, I guess!"
En op de baan heeft Max vanaf het begin aan zijn concurrentie laten weten:

- als je achter me zit, kom je er niet 123 voorbij
- als ik achter je zit, neem ik het risico en ga ik om je heen

Dat heeft misschien voor wat rumoer gezorgd maar zijn reputatie is nu wel gezet.
Rijders zijn nu vaak al extreem voorzichtig als Max voor of achter ze zit, wetende dat ze zo een vleugel kwijt zijn.

En kijkend naar het aantal inhaalacties wat hij per seizoen uitvoert gaan er relatief maar weinig mis. Hij is zeker geen Maldonado ;)

Als je wil winnen in de F1 moet je meedogenloos zijn, de deur dicht kunnen gooien, het bloed onder de nagels van je concurrentie vandaan kunnen halen (frustratie veroorzaken) en voor je eigen winst gaan.

[ Bericht 3% gewijzigd door TheFreshPrince op 05-11-2017 10:40:48 ]
  zondag 5 november 2017 @ 14:37:58 #202
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_174883822
quote:
14s.gif Op zaterdag 4 november 2017 18:03 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Ik mag toch hopen van niet.
Het gaat, denk ik, wel Kvyat worden bij Williams.
Sneller dan Wehrlein, Kubica en diResta, maar hij moet de Williams nog wel testen.
Heeft nu de beste papieren.
Feyenoord!!! * Barça
  zondag 5 november 2017 @ 14:55:57 #203
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_174884215
Dat biedt weer kansen voor een overwinning van Max *O*

Weersvoorspelling voor Interlagos:
VT1 droog, VT2 nat, VT3 en Q nat, race droog. Zojuist een "weatherproof" camara besteld :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_174884684
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 10:16 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Dat idee heb ik ook. Zodra de omstandigheden qua auto gelijk zijn ziet Verstappen Vettel alleen nog in de spiegel. Nu al laat Verstappen zien dat Vettel hem niet voorbij komt, zelfs als hij een iets snellere auto heeft.
Behalve al die keren dat hij hem wel voorbij ging natuurlijk.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_174884745
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 10:16 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Dat idee heb ik ook. Zodra de omstandigheden qua auto gelijk zijn ziet Verstappen Vettel alleen nog in de spiegel. Nu al laat Verstappen zien dat Vettel hem niet voorbij komt, zelfs als hij een iets snellere auto heeft.
Het is toch echt Hamilton die op een rondje werd gezet door Max, de gevechten met Vettel zijn veel harder tov die met Hamilton imo. Hamilton rijd veel berekenender, die is wat minder "gung ho" dan Vettel. Vettel is af en toe net een olifant in een porceleinkast.
  zondag 5 november 2017 @ 15:55:38 #206
222912 lobotm
Prutsers aan de macht
pi_174885202
Denk dat Vettel nu ook wel weer wat rustiger en berekender kan gaan rijden. Wereldkampioen kan hij toch niet meer worden .. Meeste domme acties hadden allemaal met met de eerste bocht te maken meestal . Hoewel je auto op de weg sturen met een kapotte bougie is natuurlijk ook niet handig...Max lijkt op dit moment de snelste te zijn .. maar ja die renault motor begint bijna net zo goed als de honda te worden qua betrouwbaarheid.
Al is je hardware nog zo snel de software achterhaald hem wel.
pi_174886184
Iemand zin om de tekst voor de nieuwe OP te schrijven? :P
Heb weer geen zin nadat ik veel te veel tijd in die header gestopt heb _O- :')


Komende zondag wordt de Grand Prix van Brazilië verreden. Zoals gebruikelijk vindt de race plaats in de miljoenenstad Sao Paolo, op een circuit dat nog altijd het meeste bekend is onder diens vroegere naam: het Autódromo Interlagos. Het complex werd echter reeds in 1985 omgedoopt tot José Carlos Pace, als eerbetoon naar de in Sao Paolo geboren racecoureur. De relatief onbekende Pace - ook meervoudige kampioenen Emerson Fittipaldi en Ayrton Senna werden geboren in Sao Paolo - wint in zijn loopbaan slechts één Grand Prix, maar doet dat uitgerekend op Interlagos (1975). Twee jaar na Pace's bejubelde zege komt de Hollywoodfilm Bobby Deerfield uit. De titelrol in de racefilm wordt gespeeld door Al Pacino maar de racescenes neemt Pace voor zijn rekening. Enkele maanden na de opnames vliegt de coureur als passagier mee met een klein vliegtuig. Het toestel raakt in de problemen door zwaar weer, de piloot verliest de controle, en het vliegtuig slaat te pletter tegen een heuvelwand. De populaire Carlos Pace sterft op 32-jarige leeftijd.

Het Autódromo Interlagos wordt in 1940 geopend maar het zal nog tot 1972 duren voordat de Formule 1 het circuit voor het eerst aan doet. Brabham-coureur Carlos Reutemann wint vóór Ronnie Peterson en thuisfavoriet Wilson Fittipaldi de niet voor het WK meetellende race. Een aantal jaren later maakt het grondeffect zijn opkomst in de Formule 1. Het is een techniek waarbij neerwaartse druk wordt gegenereerd door gebruik te maken van de luchtstroming onder de wagens. Interlagos is daar echter volkomen ongeschikt voor door het veel te hobbelige asfalt. De wagens zijn nauwelijks te controleren, het gevaar neemt toe, en dus verkast de Braziliaanse GP mede daardoor naar het circuit van Jacarepaguá in Rio de Janeiro. Interlagos wordt ondertussen grondig verbouwd waarbij de baan bijna wordt gehalveerd. In 1990 komt de Formule 1 na tien jaar afwezigheid eindelijk weer terug in Sao Paolo om er vervolgens nooit meer weg te gaan.

Het Autódromo José Carlos Pace is in diens huidige vorm 4,3 kilometer lang en kent de nodige hoogteverschillen. Meest opvallende aan het circuit is dat de coureurs tegen de klok in rijden, terwijl veruit de meeste circuits juist met de klok mee gaan. Dit houdt in dat de 71-ronden durende race een zware belasting is voor de nekspieren van de coureurs. De meeste van de in totaal vijftien bochten zitten in de middelste en langzaamste sector van de baan. Inhalen is op het circuit niet eenvoudig, de beste plek hiervoor is de 'Senna S' die aan het einde van het langste rechte stuk zit. In de loop der jaren lieten landgenoten de lokale bevolking flink juichen. Los van de zege van naamgever Pace, wisten Emerson Fittipaldi, Ayrton Senna en Felipe Massa ieder tweemaal te winnen. Laatstgenoemde bracht in 2008 miljoenen Brazilianen in vervoering toen hij zegevierend over de finish kwam. Ongeveer een halve minuut lang dacht Massa dat hij zojuist wereldkampioen was geworden, maar Lewis Hamilton gooide tijdens de laatste kilometer van het jaar nog roet in het eten.

Met het kampioenschap al beslist in Mexico, gaan alle ogen nu richting Max Verstappen. Vorig jaar reed Max Verstappen hier een geweldige inhaalrace door zichzelf in de stromende regen van een 16e naar 3e plek te rijden in slechts 14 ronden, tot groot genoegen van de Braziliaanse fans die al uren in de regen stonden te wachten door de constante rode vlaggen, als ook de thuiskijkers die konden genieten van het gemak waarmee hij grip leek te vinden. Ook dit jaar is de kans op regen weer aanwezig en met de Red Bull auto de afgelopen races in top conditie, maakt Verstappen een hele goede kans om weer een goede show weg te geven op dit circuit.



Bron: Fédération Internationale de l'Automobile & Pirelli Motorsport















Actueel weer São Paulo



SPOILER: OP
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 54% gewijzigd door #ANONIEM op 05-11-2017 20:11:48 (beetje copy pasta verder en tekst zit er ook in) ]
  Moderator / Redactie Sport / Devops zondag 5 november 2017 @ 17:19:15 #208
176766 crew  zoem
zoemt
pi_174886877
quote:
99s.gif Op zondag 5 november 2017 16:44 schreef CrashO het volgende:
Iemand zin om de tekst voor de nieuwe OP te schrijven? :P
Heb weer geen zin nadat ik veel te veel tijd in die header gestopt heb _O- :')
Gewoon die van vorig jaar kopiëren minus de laatste alinea: SPT / [F1 Algemeen] 2016 Formula 1 GP's #372 Op naar Brasiiil, lalalalaaaaa
pi_174887409
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 10:27 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

En daarnaast heeft Max nog 1 kwaliteit die veel andere rijders niet bezitten: hij is een "race-nerd", zoals Ricciardo al eens zei. Hij begrijpt de onderdelen op z'n auto, weet veel over de setup en de effecten daarvan, is leergierig (racen is alles).
Dat kun je Vettel ook niet ontzeggen, hij was de enige coureur die daadwerkelijk langs ging bij Pirelli om zich voor aanvang van het seizoen over de ins en outs over de banden te informeren.
pi_174891899
kom maar met je voorbeelden dan.
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 15:20 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Behalve al die keren dat hij hem wel voorbij ging natuurlijk.
Kom maar met je voorbeelden dan. Voor een man van feiten moet het vast niet moeilijk zijn om met een aantal te komen zijn van "al die keren"
pi_174892620
Bijna race week :s) /afkick verschijnselen
  zondag 5 november 2017 @ 22:26:21 #212
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_174894426
Voorlaatste race dit jaar :{

Prima weersvoorspellingen wel
  zondag 5 november 2017 @ 22:28:50 #213
299220 Gezicht
Tuut chips
pi_174894483
Gaat Max Kimi nog voorbij in de WDC stand?
Flesje bier
  zondag 5 november 2017 @ 23:28:49 #214
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_174895764
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 22:28 schreef Gezicht het volgende:
Gaat Max Kimi nog voorbij in de WDC stand?
Dat lijkt me niet. Zelfs als Max beide laatste races wint dan kan Kimi nog iedere race 5e worden en hem voorblijven.
  zondag 5 november 2017 @ 23:54:02 #215
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_174896216

Nog maar even the directors cut van vorig jaar O+
6 minuten voor raceweek!

[ Bericht 23% gewijzigd door ondeugend op 06-11-2017 00:06:29 ]
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  maandag 6 november 2017 @ 00:03:14 #216
465903 Hamlapjes
Niet voor op de BBQ
pi_174896356
quote:
99s.gif Op zondag 5 november 2017 23:54 schreef ondeugend het volgende:
6 minuten voor raceweek!
*O* *O* RACEWEEK! *O* *O*
  maandag 6 november 2017 @ 00:03:54 #217
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_174896365
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 22:26 schreef Frozen-assassin het volgende:
Voorlaatste race dit jaar :{

Prima weersvoorspellingen wel
Ik zal mijn poncho meenemen ja :(
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 6 november 2017 @ 00:09:58 #218
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_174896435
RACEWEEK!!!!
  maandag 6 november 2017 @ 00:25:39 #219
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_174896618
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 14:37 schreef Bonobo11 het volgende:

[..]

Het gaat, denk ik, wel Kvyat worden bij Williams.
Sneller dan Wehrlein, Kubica en diResta, maar hij moet de Williams nog wel testen.
Heeft nu de beste papieren.
Dat zou ik best wel klote vinden. Ik vind Kvyat namelijk geen leuke coureur. Daarbij gun ik het Kubica enorm en zou ik dat wel een vette stunt vinden.
UI Made bij VanilleKwark.
pi_174896643
Raceweek *O*
  maandag 6 november 2017 @ 00:29:27 #221
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_174896666


[ Bericht 0% gewijzigd door ondeugend op 06-11-2017 00:36:11 ]
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  maandag 6 november 2017 @ 09:07:40 #222
131800 Tarado
capô de fusca
pi_174898543
Regenracegod

Safety cars, diep in de nacht.
pi_174898863
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 23:28 schreef beantherio het volgende:

[..]

Dat lijkt me niet. Zelfs als Max beide laatste races wint dan kan Kimi nog iedere race 5e worden en hem voorblijven.
Is wel een mooi streven voor de laatste twee races
Flesje bier
  maandag 6 november 2017 @ 10:57:28 #225
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_174900125
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 00:28 schreef CrashO het volgende:
Raceweek *O*
Was er ook wel weer aan toe :P
UI Made bij VanilleKwark.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')