Ik denk dat mijn kerstmaal op kerstavond andermaal een feestelijk geheel zal zijn zoals je o.a. hier = 2014 en hier in mijn eigen CUL topic kan zien. De vraag is echter of ik het gewoon in mijn eigen CUL topic weer zal posten of hier in FEE. (anders link ik wel in FEE naar mijn eigen CUL topic voor de geintresseerden)quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 09:35 schreef GibsonLesPaul88 het volgende:
De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat er (waarschijnlijk weer) gesmuld gaat worden.
Wat is jouw favoriete (kerst)gerecht , hoe maak je het ? Bereidingstips voor een lekkere hap ?
Wijntjes, biertjes, borrels. Alle aanradertjes deel het hier !
Angus is geen vleessoort maar een rundveeras.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 09:52 schreef GibsonLesPaul88 het volgende:
Angus zijn de vleessoorten die ik in gedachten heb.
Je kan met fruit leuke dingen doen en ijs. Weinig werk en makkelijk. Muffins kan je nog wel een dag van te voren bakken en is ook niet heel duur. En ovenschotel van Lidl is ook met een oogwenk klaar. Scheelt je al een hoop gedoe en stress.quote:Op zondag 12 november 2017 18:10 schreef Fripsel het volgende:
Ik wil met kerst avond graag een tafel vol met mini toetjes maken. Omdat het idee een beetje is dat we een gezellige avond gaan hebben waar iedereen hapjes achtige hoofdgerechtjes meeneemt, zodat we een tafel hebben om van te smullen en dan wil het toetje organiseren.
Normaal zou ik het zelf helemaal perfect willen doen, voor, hoofd, na. Maar dat lukt me qua paniek klachten gewoon niet meer. Hebben jullie misschien tips voor leuke dingen die je bijvoorbeeld al 1 of twee dagen van te voren kan maken? Om het extra moeilijk te maken mag het ook niet teveel kosten.
(Ik heb wel heel veel koekjes vormen, spuitmondjes, kleurstoffen etc. door de jaren heen verzameld omdat het mijn hobby is).
Ik had wel al wat kleine dingetjes gezien:
[ afbeelding ]
Maar dan in kerstthema. Dit kan ik prima een paar dagen van te voren maken toch. En buiten de koelkast bewaren? In de schuur is het wel lekker koud natuurlijk, goed afgedekt.
[ afbeelding ]
Maar dan misschien wel in een andere smaak cake als blijkt dat er veel chocola tussen zit. En ik zou kerstboom uitstekers kunnen gebruiken. Maar dan wel pas op de dag zelf want dan blijven de randjes het lekkerst.
Mini cheesecakejes is misschien ook wel lekker. Maar ik heb zelf natuurlijk een vrij standaard reportoir en misschien komen jullie wel met simpele maar leuke dingen waar ik zelf nooit aan zou denken.
Meringues zijn ook wel een goede trouwens.
Ik ben echt een 'sucker' voor dit soort lekkernijen. Zoooo slecht (calorierijk) maar zooo lekker.quote:
Met een likeurtje als Drambuie ernaast of Grand Marnier, een goeie Griffin , JA !quote:Op vrijdag 17 november 2017 10:49 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik ben echt een 'sucker' voor dit soort lekkernijen. Zoooo slecht (calorierijk) maar zooo lekker.
Wat dacht je van miniglaasjes tiramisu? Ook goed van tevoren te maken, omdat de drank nog moet intrekken. Of scroppino?quote:Op zondag 12 november 2017 18:10 schreef Fripsel het volgende:
Ik wil met kerst avond graag een tafel vol met mini toetjes maken. Omdat het idee een beetje is dat we een gezellige avond gaan hebben waar iedereen hapjes achtige hoofdgerechtjes meeneemt, zodat we een tafel hebben om van te smullen en dan wil het toetje organiseren.
Normaal zou ik het zelf helemaal perfect willen doen, voor, hoofd, na. Maar dat lukt me qua paniek klachten gewoon niet meer. Hebben jullie misschien tips voor leuke dingen die je bijvoorbeeld al 1 of twee dagen van te voren kan maken? Om het extra moeilijk te maken mag het ook niet teveel kosten.
(Ik heb wel heel veel koekjes vormen, spuitmondjes, kleurstoffen etc. door de jaren heen verzameld omdat het mijn hobby is).
Ik had wel al wat kleine dingetjes gezien:
[ afbeelding ]
Maar dan in kerstthema. Dit kan ik prima een paar dagen van te voren maken toch. En buiten de koelkast bewaren? In de schuur is het wel lekker koud natuurlijk, goed afgedekt.
[ afbeelding ]
Maar dan misschien wel in een andere smaak cake als blijkt dat er veel chocola tussen zit. En ik zou kerstboom uitstekers kunnen gebruiken. Maar dan wel pas op de dag zelf want dan blijven de randjes het lekkerst.
Mini cheesecakejes is misschien ook wel lekker. Maar ik heb zelf natuurlijk een vrij standaard reportoir en misschien komen jullie wel met simpele maar leuke dingen waar ik zelf nooit aan zou denken.
Meringues zijn ook wel een goede trouwens.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |