abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_174742047
registreer om deze reclame te verbergen
Niet lang geleden heb ik een autisme test gemaakt waarbij je 8 verschillende onderdelen hebt waarbij je op alle 8 positief moet scoren om autisme te hebben.

Voorafgaand moest ik eerst een IQ test maken, omdat deze wat hoog uitviel moest ik vervolgens een uitgebreidere IQ test maken zodat de score als betrouwbaar geacht kan worden omdat het na 1 test volgens deze man nog niet geloofwaardig was.

(deze man is overigens ook gespecialiseerd in het piepelen van licht verstandelijk beperkte mensen zodat hij zijn superieure inzichten op hen bot kan vieren en aan zijn staat van dienst en deskundigheid valt natuurlijk ook niet te tornen, want meneer is ook een senior van 55 jaar)

Tweede test scoorde ik overigens 5 puntjes lager maar nog steeds een redelijke score. Dus aan de intelligentie lag het dus niet.

Nu vroeg hij mij of ik de autisme test een weekje later ook wilde doen, dat vond ik prima, want ik ben toch geen autist, wat lult die gast?

Een stagiaire van 19 jaar mocht de test bij mij afnemen, deze stond onder supervisie van meneer de psychotherapeut, en zijn mening was al op voorhand dat ik een dikke autist was dus in haar kwetsbare positie wilde ze hem ook niet teleurstellen en ze deed haar uiterste best om die diagnose dan ook op papier te krijgen.

Echter, niet met veel succes. Ik scoorde op 2 van de 8 onderdelen als autist en op 6 was ik geen autist. Je moet op alle 8 onderdelen positief scoren om de diagnose autisme te krijgen.

Ook was er een test bij waarbij je de plaatjes moet interpreteren en de sociale situatie moet inschatten. Ik vond dat zo'n belachelijke test omdat ik gewoon een verhaaltje moest gaan verzinnen en alles helemaal vrij mocht interpreteren. Ik vond dat belachelijk dus die wilde ik niet maken, ze knikte en zei ik weet dat je dat moeilijk vindt en dat je hier niet van houdt :')

Maar dus niet gemaakt en hoppa! dat was de eerste autistische score van de 8!, nog een andere test vond ze ook dat ik als autist op scoorde.

Later kreeg ik haar ongenuanceerde verhaal onder ogen waarbij ze vond dat ik te veel het woord nam in het gesprek en weinig ruimte voor haar overliet... wtf? zij is er toch om het gesprek te sturen? ze was te verlegen en te onzeker om de regie in het gesprek te nemen dus ging ze mij dit maar verwijten in haar eindconclusies, want dit was natuurlijk wel heel erg autistisch gedrag vond ze.

Wel had ik een natuurlijke manier van lichaamstaal gebruiken en de manier hoe ik haar aankeek voelde niet onnatuurlijk.

maar.... doordat ik goed scoorde op de intelligentietest had ik mijzelf dit natuurlijk allemaal zelf aangeleerd want daar had ik de vaardigheden wel voor. Ik was dus gewoon een geprogrammeerde robot.

En de andere 6 testen waar ik negatief op scoorde? jaa, dat doorzag ik volgens hun allemaal omdat ik ook zelf in de hulpverlening heb gewerkt en in combinatie met mijn intelligentie en ervaring kon ik zo de gehele test manipuleren!!

WTF?

Ik weet niet waarom ze zo graag mij die autisten diagnose wilde geven maar uiteraard vond ik het nergens over gaan en zei ook vriendelijk in de mail dat ik geen vervolggesprek meer wilde en eerst overleg met de dienstdoende psycholoog wilde.

dat kon, er werd een afspraak voor geregeld, maar toen de autoritaire alfa man, de psychotherapeut dit doorkreeg dat ik een gesprek had aangevraagd cancelde hij deze op eigen initiatief en het gesprek met hem en zijn 19 jarige onzekere stagiaire moest doorgaan..

Ja... ik laat me natuurlijk niet piepelen door zo'n mafklapper die het heerlijk vindt om zijn autoriteit zo te misbruiken dus hij kreeg een pittig mailtje van mij.

Ik vertelde hem fijntjes dat ik de vrije interpretatie van zijn stagiaire bagger vond en dat je nooit een test als positief mag bestempelen als die niet gemaakt is, dan heb je gewoonweg die informatie niet, maar dat houdt niet in dat je die als positief mag aanmerken.

tevens legde ik hem uit dat een diagnose ook niet gesteld mag worden door een stagiaire en dat ze dergelijke testen niet eens mag afnemen behalve de iq test dan.

Ik vond het een kwalijke zaak dat ze mensen op deze manier wilde diagnosticeren en vond het zelfs schrikbarend dat ze mensen met onjuiste diagnoses wilde labelen.

Tot slot schreef ik dat ik nog eerder een psychopaat ben dan een autist en dat is een heel wat ergere ziekte, dus als ik mij echt in de informatie kon vinden dan zou ik dat ook toegeven omdat het mijn levenskwaliteit kan verbeteren.

Nou... in het volgende gesprekje met de psycholoog erbij en de stagiare niet (want de 19 jarige onzekere stagiare met haar kletspraatjes wilde ik er absoluut niet bij hebben)
Vertelde hij mij dat hij mijn mailtje nogal agressief vond en dat hij aangifte wilde doen.

Ik zei hem dat hij niet ver ging komen omdat ik mijn mening gewoon geuit had en dat ik ooki aangifte tegen hem kon doen met zijn foute diagnoses.

Meneer was nogal op zijn autoritaire academische pik getrapt omdat hij zelf niet vond dat hij iets fout had gedaan maar ik moest wel toegeven dat mijn mail die ik gestuurd had te agressief van toon was.

De psycholoog zei tegen mij dat hij fijne gesprekken met mij had gehad en dat hij mij geen onaangenaam persoon vond en hij begreep niet waarom ik mij zo druk maakte om de uitslag van die test, want 2 van de 8 onderdelen is absoluut niet veel, je moest op alle 8 positief scoren wilde je autisme hebben.

Maar feit is, als ik niet in verweer was gegaan wilde die mafketel mij gewoon de diagnose autisme geven en al mijn gedrag als sociaal gewenst betitelen die ik mijzelf had aangeleerd door het leven heen.

Vervolgens heb je een diagnose autist en je gaat het zelf misschien nog geloven terwijl het complete waanzin is, gesteld door een mannetje wat tegenspraak niet gewend is in zijn functie en iedereen moet naar zijn pijpen dansen, en hij deelt gewoon de diagnoses uit en die kloppen gewoon altijd volgens hem.

Je ziet ook dat autisme een modeziekte is, opeens is iedereen bij de minst kleine misstap of bijzondere gedraging opeens een autist, de diagnoses lopen storm op dit moment. Net zoals veel kinderen opeens de diagnose ADHD kregen zo'n 20 jaar geleden, maar die piek is om onverklaarbare redenen ook weer wat afgenomen.

Mensen zijn gewoon mensen, en ik geloof dat autisme zeker bestaat maar dat ze mensen met autistische trekjes ook al willen piepelen om de diagnose autist te aanvaarden gaat gewoon te ver.

Duss.. ik zou zeggen tegen al die mensen die ze onzeker proberen te maken met al die nonsens, trap er niet in, laat je niet piepelen. Er wordt te veel gediagnosticeerd en te weinig naar de echte mens erachter gekeken, beter vermijd je situaties waarbij je willen labelen, je hebt er voor de hele rest van je leven vaak niets aan, uitzonderingen daargelaten.
pi_174742337
Je komt op mij in ieder geval over als een ontzettende autist mocht dat je troosten.
pi_174742411
Goed topic, helemaal gelezen! Zou je die mail willen sturen? Ik ben nu errugh benieuwd. :@
pi_174742424
registreer om deze reclame te verbergen
Na het lezen van je OP alleen al kan ik me wel vinden in de diagnose van autist.
gr gr
pi_174742690
quote:
11s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:11 schreef _--_ het volgende:
Goed topic, helemaal gelezen! Zou je die mail willen sturen? Ik ben nu errugh benieuwd. :@
Ik zal eens kijken of ik er nog iets van heb.
pi_174742711
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:11 schreef cabe0002 het volgende:
Na het lezen van je OP alleen al kan ik me wel vinden in de diagnose van autist.
Dankje, daar doe ik het allemaal voor :)
  zondag 29 oktober 2017 @ 20:19:00 #7
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_174742772
registreer om deze reclame te verbergen
Ik snap niet waarom je die test niet heb gemaakt? Als het zo belachelijk was en je geen autist ben, kon je het gewoon maken.
Pain is temporary, Pride is forever.
pi_174742780
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:10 schreef Pizzakoppo het volgende:
Je komt op mij in ieder geval over als een ontzettende autist mocht dat je troosten.
Ben ik ook, maar ik wil het niet toegeven, dat is te pijnlijk.
pi_174742821
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:19 schreef kzomba het volgende:

[..]

Ben ik ook, maar ik wil het niet toegeven, dat is te pijnlijk.
Een normaal persoon krijgt niet zomaar zo'n label opgeprikt en zo wel, dan boeit dat niks. Jij gaat tekeer als een echte autist. Beter kijk je eens kritisch in de spiegel.
pi_174742831
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:17 schreef kzomba het volgende:

[..]

Ik zal eens kijken of ik er nog iets van heb.
^O^ _O_
pi_174742885
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:19 schreef Keep_Walking het volgende:
Ik snap niet waarom je die test niet heb gemaakt? Als het zo belachelijk was en je geen autist ben, kon je het gewoon maken.
Omdat ik in eerste instantie niet echt in de psychologie geloof, ik moest een verhaaltje vertellen wat vervolgens helemaal vrij geÔnterpreteerd kan worden, daar heb ik persoonlijk niet veel vertrouwen in. maar heb 7 van de 8 onderdelen gemaakt, officiŽle conclusie is geen autisme.
pi_174743050
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:20 schreef Pizzakoppo het volgende:

[..]

Een normaal persoon krijgt niet zomaar zo'n label opgeprikt en zo wel, dan boeit dat niks. Jij gaat tekeer als een echte autist. Beter kijk je eens kritisch in de spiegel.
dan weet jij niets van de psychologie, ik heb de diagnose autist ook niet opgeplakt gekregen, daarvoor was de score veel te summier, juist omdat ik zo kritisch in de spiegel kan kijken wat ook mijn kracht is weet ik dat ik geen autist ben, daarvoor moest ik mijzelf uitspreken en niet mee laten gaan met ongefundeerde misplaatste visie.

Jij denkt dat de psychologie waarschijnlijk een wetenschap is, je doet het dan veel te veel eer aan.
pi_174743150
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:24 schreef kzomba het volgende:

[..]

dan weet jij niets van de psychologie, ik heb de diagnose autist ook niet opgeplakt gekregen, daarvoor was de score veel te summier, juist omdat ik zo kritisch in de spiegel kan kijken wat ook mijn kracht is weet ik dat ik geen autist ben, daarvoor moest ik mijzelf uitspreken en niet mee laten gaan met ongefundeerde misplaatste visie.

Jij denkt dat de psychologie waarschijnlijk een wetenschap is, je doet het dan veel te veel eer aan.
Ik denk of weet niks. Waarom doe je zoveel aannames? Je geeft blijk van een totaal onvermogen om normaal te communiceren. Van elke post van jou spat de agressie en frustratie af. Nogmaals, kijk eens kritisch in de spiegel en probeer jouw oogkleppen af te zetten. Een psycholoog heeft niks te winnen met een diagnose, jij klaarblijkelijk alleen iets te verliezen...
pi_174743263
Benieuwd naar de mail _O_ .
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_174743427
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:26 schreef Pizzakoppo het volgende:

[..]

Ik denk of weet niks. Waarom doe je zoveel aannames? Je geeft blijk van een totaal onvermogen om normaal te communiceren. Van elke post van jou spat de agressie en frustratie af. Nogmaals, kijk eens kritisch in de spiegel en probeer jouw oogkleppen af te zetten. Een psycholoog heeft niks te winnen met een diagnose, jij klaarblijkelijk alleen iets te verliezen...
Een totaal onvermogen om normaal te communiceren, nee daar herken ik mij echt niet in, ik zie dat echter wel in jouw reacties.

Objectief gezien is er niet veel te winnen, behalve dat er met elke diagnose meer geld vrij gemaakt kan worden, en sommige mensen willen hun autoriteit handhaven en willen graag macht, ja die mensen bestaan ook in de hulpverlening.

Maar nogmaals, het is mijn kracht dat ik kritisch naar mijzelf ben, en heb echt geen oogkleppen op vriend, integendeel.
pi_174743442
quote:
14s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:29 schreef Ludachrist het volgende:
Benieuwd naar de mail _O_ .
RT

Quote me TS als je hem hebt gepost :P
pi_174743838
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:33 schreef _--_ het volgende:

[..]

RT

Quote me TS als je hem hebt gepost :P
Oke, deze kon ik nog vinden...
Beetje lang verhaal maar toch nog een vrij nette mail en niet aangifte waardig, wel voelt deze meneer zich ernstig beledigt hierdoor.

Aangezien ik het rapport uitvoerig heb doorgenomen en met veel zaken niet eens ben wil ik dit eerst met de psycholoog bespreken alvorens ik het weer met u en ***** bespreek. Want het risico om exact weer in dezelfde discussies te vervallen is dan groot en daar heeft u niets aan en daar ben ik ook niet gebaat bij. U vroeg mij of ik kon begrijpen dat het vervelend was dat ik in discussie erover ging, ik begrijp dat.... op mijn beurt wil ik aan u vragen of u begrijpt hoe ik mij zou kunnen voelen bij conclusies die in mijn ogen niet helemaal juist getrokken zijn en dan toch van mij verwacht wordt dat ik die accepteer terwijl mijn inbreng niet serieus wordt genomen maar de vaardigheden als verworven worden beschouwd om het autisme te maskeren en de antwoorden bij voorbaat als sociaal wenselijk worden gezien zonder dat de mogelijkheid dan ook serieus is overwogen dat ik deze vaardigheden niet heb aangeleerd maar gewoon van nature heb en op gevoel handel en niet sociaal wenselijk.

Mocht wel alles als sociaal wenselijk en aangeleerd gedrag worden gezien, dan kan ik geen enkele kant meer uit en ben ik degene die zich machteloos voelt omdat alle vaardigheden die ik beschik als aangeleerd gedrag beschouw kunnen worden zodat het autisme weer kloppend wordt dit terwijl ik er heel zeker van ben dat mijn non verbale communicatie en antwoorden niet aangeleerd zijn of sociaal wenselijk zijn maar heel oprecht open en eerlijk en vooral ook heel kritisch, ook al kunt u dat moeilijk aannemen.

Ik kom later hierop nog op terug waarom de conclusies onjuist getrokken zijn, u mag hier op u beurt weer op reageren. maar vooralsnog bespreek ik dit eerst niet uitgebreid in de mail. Wellicht is het misschien een idee om eens te overwegen in tussentijd of ik misschien helemaal niet autistisch zou zijn en welke kenmerken ik helemaal niet vertoon die mensen met licht autisme wel vertonen.
We zijn tot nu toe op zoek gegaan naar het autisme en in dat kader en tegen die achtergrond ben ik ook beoordeeld (neergezet), ik vraag u nu het tegengestelde eens te doen en te onderzoeken waarom ik niet autistisch zou zijn, ik heb zelf wel een aantal antwoorden daarop. Het zou een heel ander licht op de voorlopige diagnose kunnen laten schijnen.


Daarom laat ik graag de afspraak met de psycholoog eerst doorgaan en wanneer dit gesprek heeft plaats gevonden zou ik graag weer met u en **** in gesprek willen gaan.

Met vriendelijke groet,
  zondag 29 oktober 2017 @ 20:46:25 #18
463917 Buurtzwaan
Houdt van de polder
pi_174743924
Als ik het dus goed begrijp was hij psychotherapeut ? Dan mag hij volgens mij geen officiŽle diagnose stellen. Dat kan alleen een psycholoog doen. Een kennis van me is hetzelfde overkomen (ging overigens over een andere diagnose dan autisme) bij een psychotherapeut en achteraf werd verteld dat zoiets alleen door een psycholoog of psychiater mag worden gedaan. Die diagnose werd na een gesprek bij de psycholoog dan ook ingetrokken. Bovendien lijkt me een diagnose stellen puur op basis van een test behoorlijk onprofessioneel. Als het zo makkelijk is kan iedere halve zool een diagnose stellen. Ik zou in ieder geval het gesprek met een psycholoog aangaan.
pi_174744072
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:46 schreef Buurtzwaan het volgende:
Als ik het dus goed begrijp was hij psychotherapeut ? Dan mag hij volgens mij geen officiŽle diagnose stellen. Dat kan alleen een psycholoog doen. Een kennis van me is hetzelfde overkomen (ging wel over een andere diagnose dan autisme) bij een psychotherapeut en achteraf werd verteld dat zoiets alleen door een psycholoog of psychiater mag worden gedaan. Bovendien lijkt me een diagnose stellen puur op basis van een test behoorlijk onprofessioneel. Als het zo makkelijk is kan iedere halve zool een diagnose stellen. Ik zou in ieder geval het gesprek met een psycholoog aangaan.
Alles is al achter de rug en goed, ze hebben uiteraard de diagnose niet doorgezet. De psycholoog was het er niet mee eens dat ik autisme zou hebben. We hebben alles door de papierversnipperaar gegooid destijds, maar met mijn verhaal wil ik ook mensen bewust er van maken niet zomaar elke diagnose te accepteren.

Het is ook moeilijk te controleren of je nu wel of niet een bepaalde stoornis, beperking oid hebt, des te kritischer moet je dan ook zijn als men je een diagnose wil geven. Als je jezelf er volledig in herkent is er ook niets aan de hand, maar herken je jezelf er totaal niet in en spreken de feiten ook tegen dan is het zaak om assertief te zijn en voor jezelf op te komen.
pi_174744108
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:43 schreef kzomba het volgende:

[..]

Oke, deze kon ik nog vinden...
Beetje lang verhaal maar toch nog een vrij nette mail en niet aangifte waardig, wel voelt deze meneer zich ernstig beledigt hierdoor.

Aangezien ik het rapport uitvoerig heb doorgenomen en met veel zaken niet eens ben wil ik dit eerst met de psycholoog bespreken alvorens ik het weer met u en ***** bespreek. Want het risico om exact weer in dezelfde discussies te vervallen is dan groot en daar heeft u niets aan en daar ben ik ook niet gebaat bij. U vroeg mij of ik kon begrijpen dat het vervelend was dat ik in discussie erover ging, ik begrijp dat.... op mijn beurt wil ik aan u vragen of u begrijpt hoe ik mij zou kunnen voelen bij conclusies die in mijn ogen niet helemaal juist getrokken zijn en dan toch van mij verwacht wordt dat ik die accepteer terwijl mijn inbreng niet serieus wordt genomen maar de vaardigheden als verworven worden beschouwd om het autisme te maskeren en de antwoorden bij voorbaat als sociaal wenselijk worden gezien zonder dat de mogelijkheid dan ook serieus is overwogen dat ik deze vaardigheden niet heb aangeleerd maar gewoon van nature heb en op gevoel handel en niet sociaal wenselijk.

Mocht wel alles als sociaal wenselijk en aangeleerd gedrag worden gezien, dan kan ik geen enkele kant meer uit en ben ik degene die zich machteloos voelt omdat alle vaardigheden die ik beschik als aangeleerd gedrag beschouw kunnen worden zodat het autisme weer kloppend wordt dit terwijl ik er heel zeker van ben dat mijn non verbale communicatie en antwoorden niet aangeleerd zijn of sociaal wenselijk zijn maar heel oprecht open en eerlijk en vooral ook heel kritisch, ook al kunt u dat moeilijk aannemen.

Ik kom later hierop nog op terug waarom de conclusies onjuist getrokken zijn, u mag hier op u beurt weer op reageren. maar vooralsnog bespreek ik dit eerst niet uitgebreid in de mail. Wellicht is het misschien een idee om eens te overwegen in tussentijd of ik misschien helemaal niet autistisch zou zijn en welke kenmerken ik helemaal niet vertoon die mensen met licht autisme wel vertonen.
We zijn tot nu toe op zoek gegaan naar het autisme en in dat kader en tegen die achtergrond ben ik ook beoordeeld (neergezet), ik vraag u nu het tegengestelde eens te doen en te onderzoeken waarom ik niet autistisch zou zijn, ik heb zelf wel een aantal antwoorden daarop. Het zou een heel ander licht op de voorlopige diagnose kunnen laten schijnen.


Daarom laat ik graag de afspraak met de psycholoog eerst doorgaan en wanneer dit gesprek heeft plaats gevonden zou ik graag weer met u en **** in gesprek willen gaan.

Met vriendelijke groet,
Als die gast hierom aangifte wilde doen mag hij wat mij betreft ontslag indienen. Wat een watje.
pi_174744199
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:51 schreef _--_ het volgende:

[..]

Als die gast hierom aangifte wilde doen mag hij wat mij betreft ontslag indienen. Wat een watje.
Ik heb ook geschreven in een kortere mail dat ik het onderzoek bagger vond en heb hem op juridische wetsartikelen gewezen hoe een diagnose gesteld moest worden. dat triggerde hem waarschijnlijk ook.

Deze man is naar mijn inzien geen tegenspraak gewend, hij wilde met een dreigement van aangifte zijn autoriteit laten gelden.
  zondag 29 oktober 2017 @ 20:54:18 #22
463917 Buurtzwaan
Houdt van de polder
pi_174744200
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:50 schreef kzomba het volgende:

[..]

Alles is al achter de rug en goed, ze hebben uiteraard de diagnose niet doorgezet. De psycholoog was het er niet mee eens dat ik autisme zou hebben. We hebben alles door de papierversnipperaar gegooid destijds, maar met mijn verhaal wil ik ook mensen bewust er van maken niet zomaar elke diagnose te accepteren.

Het is ook moeilijk te controleren of je nu wel of niet een bepaalde stoornis, beperking oid hebt, des te kritischer moet je dan ook zijn als men je een diagnose wil geven. Als je jezelf er volledig in herkent is er ook niets aan de hand, maar herken je jezelf er totaal niet in en spreken de feiten ook tegen dan is het zaak om assertief te zijn en voor jezelf op te komen.
Dat ligt eraan. Sommige mensen hebben door hun psychische ziekte niet door dat ze ziek zijn en accepteren hun diagnose dan ook niet. Alleen in jouw geval en die van mijn kennis is er gewoon niet correct gehandeld. Dat is iets wat jouw psychotherapeut kwalijk kan worden genomen.
pi_174744323
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:54 schreef Buurtzwaan het volgende:

[..]

Dat ligt eraan. Sommige mensen hebben door hun psychische ziekte niet door dat ze ziek zijn en accepteren hun diagnose dan ook niet. Alleen in jouw geval en die van mijn kennis is er gewoon niet correct gehandeld. Dat is iets wat jouw psychotherapeut kwalijk kan worden genomen.
Absoluut, ik ken ook echt mensen die ontkennen autistisch te zijn maar zijn sociaal erg incapabel en maken steeds botte gemene grapjes en houden niet rekening met de gevoelens van andere mensen, dan denk ik, het zou beter zijn als je wel inzag wat je beperkingen zijn.

idem met mensen met schizofrenie en die hun medicatie niet willen slikken, dan wordt het soms van kwaad tot erger.

Borderline diagnose is ook vrij vaag, het heet ook niet voor niets grensgeval. Maar het neemt niet weg dat het idd voor een groot deel van de mensheid goed is om toch een bepaalde diagnose te accepteren, maar ook een deel wordt er mee benadeeld.
pi_174744785
Afhankelijk van wat je klachten en verwachtingen zijn, kan er meer en/of sneller resultaten worden geboekt middels particulier of coach psycholoog.

Dit hoor ik zelfs van maatschappelijke werkers.
pi_174744812
Aangifte op basis van een foute diagnose? :?

Tikje autistische reactie wel
pi_174745176
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 21:10 schreef Yiwei het volgende:
Afhankelijk van wat je klachten en verwachtingen zijn, kan er meer en/of sneller resultaten worden geboekt middels particulier of coach psycholoog.

Dit hoor ik zelfs van maatschappelijke werkers.
Ik kwam er met heel iets anders, vond dat ik niet snel genoeg doorging met mijn leven nadat de relatie over was, daarvoor kwam ik daar, komen ze met allemaal andere grappen aanzetten.
pi_174745211
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 21:11 schreef Allures het volgende:
Aangifte op basis van een foute diagnose? :?

Tikje autistische reactie wel
Ik weet niet of je het gelezen hebt, maar de therapeut wilde aangifte doen, ik niet...
  zondag 29 oktober 2017 @ 21:30:37 #28
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174745473
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:57 schreef kzomba het volgende:

[..]

Absoluut, ik ken ook echt mensen die ontkennen autistisch te zijn maar zijn sociaal erg incapabel en maken steeds botte gemene grapjes en houden niet rekening met de gevoelens van andere mensen, dan denk ik, het zou beter zijn als je wel inzag wat je beperkingen zijn.
Denken dat dat autisme is :')
En dat probleem niet bij jezelf zien.
pi_174745542
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 21:30 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Denken dat dat autisme is :')
En dat probleem niet bij jezelf zien.
:) het trollll, ja dat is vaak onderdeel van autisme, niet de consequenties van bepaalde uitspraken en uitlatingen overzien.
pi_174745548
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 21:22 schreef kzomba het volgende:

[..]

Ik kwam er met heel iets anders, vond dat ik niet snel genoeg doorging met mijn leven nadat de relatie over was, daarvoor kwam ik daar, komen ze met allemaal andere grappen aanzetten.
Hoe lang is dit al gaande dan? Een vriend van mij was in een soortgelijke situatie, heeft zelf een GB psycholoog uitgekozen. En na twee maanden vond ik hem al een ander persoon, na een half jaar met in totaal 5 sessie's was hij klaar. In de gespecialiseerde circuit wat jouw beschrijving suggereert, zou hij niet eens aan de beurt zijn na een half jaar. Laat staan wie hij dan zou hebben gekregen enz.

------------
In jouw situatie: geen klik is geen klik. Accepteer je verlies, en ga verder met je leven. Klik met de behandelaar is belangrijk.
pi_174745578
Die mensen moeten zo overkomen volgens mij, Ben daarom ook met een traject gestopt en nu gedraagt me huisarts zich ook opeens zo debiel. Gelukkig kun je tegenwoordig blijven switchen met mensen.
pi_174745662
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 21:32 schreef Yiwei het volgende:

[..]

Hoe lang is dit al gaande dan? Een vriend van mij was in een soortgelijke situatie, heeft zelf een GB psycholoog uitgekozen. En na twee maanden vond ik hem al een ander persoon, na een half jaar met in totaal 5 sessie's was hij klaar. In de gespecialiseerde circuit wat jouw beschrijving suggereert, zou hij niet eens aan de beurt zijn na een half jaar. Laat staan wie hij dan zou hebben gekregen enz.

Ik heb alles netjes afgesloten, heb zelfs een net mailtje aan zijn stagiaire gestuurd want die voelde zich gepasseerd volgens de psycholoog, daarna nog wat gesprekjes gehad met een mooie jonge dame en toen ben ik weer verder gegaan.

Nu is het allemaal alweer geschiedenis.

Wel weer wat wijzer geworden...

------------
In jouw situatie: geen klik is geen klik. Accepteer je verlies, en ga verder met je leven. Klik met de behandelaar is belangrijk.
  zondag 29 oktober 2017 @ 21:48:42 #33
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174746138
Wat had je daar Łberhaupt te zoeken, eigenlijk?
The love you take is equal to the love you make.
pi_174747248
Je klinkt wel een beetje autistisch eigenlijk.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
  zondag 29 oktober 2017 @ 22:28:13 #35
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174747397
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 21:32 schreef kzomba het volgende:

[..]

:) het trollll, ja dat is vaak onderdeel van autisme, niet de consequenties van bepaalde uitspraken en uitlatingen overzien.
Hoeft niet per se zo te zijn. Enerzijds zijn er autisten die daar geen problemen mee jebben en anderzijds zijn er andere diagnoses dan autisme waarbij het een van de kenmerken is.
Daarom is die diagnose belangrijk, niet zelf een beetje gaan jengelen dat je geen autist bent want zus, zo, je kunt het zelf niet allemaal overzien. Temeer daar de varianten van autisme als asperger tegenwoordig allemaal onder ASS vallen.
pi_174747858
Terechte klacht. Zelfde als wat ik had met mijn vorige autorrij-instructeur
pi_174748106
Ik vraag mij eigenlijk af wat je er dan doet, daarbij is algemeen bekend dat ieder mens wel trekken van iets heeft.
Tegenwoordig leven we wel in een tijd dat iedereen iets moet mankeren en een slachtoffer moet zijn, aan gezonde ( dus mensen waar geen stempel op zit) mensen valt immers bar weinig te verdienen.
pi_174748267
TS, maak een boswandeling en houd je verder niet bezig met hoe anderen over je oordelen.
pi_174748473
Als je niet met scheve kwijlende bek rondloopt als een zombie die om die 10 seconden een "uhh" geluid laat horen. Die alleen nog troost vindt door de hele dag te luisteren naar bekende tunes op skyradio die je meeneuriet. Dan ben je geen echte autist. Je bent hooguit wat raar. Maar hey diversiteit toch.
pi_174749877
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 23:08 schreef Tamabralski het volgende:
Als je niet met scheve kwijlende bek rondloopt als een zombie die om die 10 seconden een "uhh" geluid laat horen. Die alleen nog troost vindt door de hele dag te luisteren naar bekende tunes op skyradio die je meeneuriet. Dan ben je geen echte autist. Je bent hooguit wat raar. Maar hey diversiteit toch.
Autisten waren inspiratie voor de zombie.
1 + 1 = blauw
  maandag 30 oktober 2017 @ 02:14:09 #41
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174749955
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 21:11 schreef Allures het volgende:
Aangifte op basis van een foute diagnose? :?

Tikje autistische reactie wel
TS is niet degene die aangifte wilde doen.

Waarom ben je de laatste tijd zo zuur? Zo ken ik je niet.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  maandag 30 oktober 2017 @ 02:18:00 #42
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174749965
quote:
13s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:04 schreef kzomba het volgende:
Mensen zijn gewoon mensen, en ik geloof dat autisme zeker bestaat maar dat ze mensen met autistische trekjes ook al willen piepelen om de diagnose autist te aanvaarden gaat gewoon te ver.

Duss.. ik zou zeggen tegen al die mensen die ze onzeker proberen te maken met al die nonsens, trap er niet in, laat je niet piepelen. Er wordt te veel gediagnosticeerd en te weinig naar de echte mens erachter gekeken, beter vermijd je situaties waarbij je willen labelen, je hebt er voor de hele rest van je leven vaak niets aan, uitzonderingen daargelaten.
Je verhaal is verder gewoon kut. Zulke hulpverleners heb je niks aan. Kan je zoiemand niet bij een medisch tuchtcollege aanmelden ofzoiets? Zoiets bestond dacht ik wel?
Als het echt is zoals je beschreef, dan is ie toch behoorlijk de fout ingegaan?

Overigens kan ik me op zich goed vinden met het hier gequote deel. Wel merk ik dat hulpverleners wat te makkelijk 1 enkele diagnose willen stellen om vervolgens alle symptomen aan die ene diagnose te hangen, zonder verder te kijken of er misschien nog wat anders aan de hand zou kunnen zijn.

En diagnostiseren moet op een professionele wijze gebeuren en niet als door een kwakzalver :N
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174750143
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 21:23 schreef kzomba het volgende:

Ik weet niet of je het gelezen hebt, maar de therapeut wilde aangifte doen, ik niet...
Jij bent degene die eerst heeft lopen Googlen op wetsartikelen en deze in opgefokte toestand naar hem hebt gemaild.

Verder heeft die therapeut geen diagnose gesteld, dat maak jij er van. O.b.v. 1 testje wordt nooit dat nooit gedaan.

Niet lullig bedoeld, maar ik denk dat je doorgedraaid/overspannen bent. Goede nieuws is, vrijwel iedereen komt daar wel weer bovenop.
pi_174750361
Waarom deed je Łberhaupt die test?
  maandag 30 oktober 2017 @ 07:02:48 #45
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174750450
Dat de psychs zich niet aan bepaaldse regels houden wil niet per se zeggen dat hun oordeel onjuist is.
En dat je het niet eens bent met de uitkomst wil niet per se zeggen dat zij fouten hebben gemaakt.
pi_174750536
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:57 schreef kzomba het volgende:

[..]

Absoluut, ik ken ook echt mensen die ontkennen autistisch te zijn maar zijn sociaal erg incapabel en maken steeds botte gemene grapjes en houden niet rekening met de gevoelens van andere mensen, dan denk ik, het zou beter zijn als je wel inzag wat je beperkingen zijn.

idem met mensen met schizofrenie en die hun medicatie niet willen slikken, dan wordt het soms van kwaad tot erger.

Borderline diagnose is ook vrij vaag, het heet ook niet voor niets grensgeval. Maar het neemt niet weg dat het idd voor een groot deel van de mensheid goed is om toch een bepaalde diagnose te accepteren, maar ook een deel wordt er mee benadeeld.
Nou ja, elke diagnose heeft een bepaald stigma.. Beperkingen en valkuilen en kwaliteiten bespreken en inzichtelijk maken voor een persoon zou vele malen meer effect kunnen hebben dan labels plakken.

Zelfs een gezond persoon zou niet zonder diagnose meer door de laatste dsm komen. Dat zegt natuurlijk nogal wat.

Het willen psychiatriseren van menselijke variatie en uitingen is een gevaarlijke trend, omdat het uitgaat van een zelf gecreŽerd ideaal als het gaat om menselijke gezondheid.

[ Bericht 0% gewijzigd door Adept op 30-10-2017 07:30:51 ]
  maandag 30 oktober 2017 @ 07:46:34 #47
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174750649
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 07:24 schreef Adept het volgende:


Zelfs een gezond persoon zou niet zonder diagnose meer door de laatste dsm komen. Dat zegt natuurlijk nogal wat.

Het willen psychiatriseren van menselijke variatie en uitingen is een gevaarlijke trend, omdat het uitgaat van een zelf gecreŽerd ideaal als het gaat om menselijke gezondheid
Niet helemaal. Een diagnose uit de dsm kan alleen worden gegeven als jijzelf of je omgeving in het dagelijks leven overlast hebben van het gedrag/de symptomen.

Het gevaar is eerder dat intolerantie van de omgeving dan leidt tot de diagnose (wat op scholen veel schijnt te gebeuren: niet 8 uur achter braaf kunnen doen wat de docent zegt = last = diagnose).
Waarbij je geen reet aan de diagnose hebt, omdat je normaal menselijk gedrag op dat niveau niet kunt corrigeren.
Er moet veel meer worden gekeken naar waar mensen zelf last van ondervinden, zodat daarop gestuurd kan worden.
pi_174750682
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 07:46 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Niet helemaal. Een diagnose uit de dsm kan alleen worden gegeven als jijzelf of je omgeving in het dagelijks leven overlast hebben van het gedrag/de symptomen.

Het gevaar is eerder dat intolerantie van de omgeving dan leidt tot de diagnose (wat op scholen veel schijnt te gebeuren: niet 8 uur achter braaf kunnen doen wat de docent zegt = last = diagnose).
Waarbij je geen reet aan de diagnose hebt, omdat je normaal menselijk gedrag op dat niveau niet kunt corrigeren.
Er moet veel meer worden gekeken naar waar mensen zelf last van ondervinden, zodat daarop gestuurd kan worden.
Exact, dus een gevaar als je gedrag wil normaliseren binnen een gegeven context, alles wat afwijkt, is afwijkend en dus psychiatriseerbaar en ongewenst.

Dit is dus maatschappelijke psychologie, en geen werkelijke psychologie die in dienst staat van de mens zelf.
pi_174750703
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 07:52 schreef Adept het volgende:

[..]

Exact, dus een gevaar als je gedrag wil normaliseren binnen een gegeven context, alles wat afwijkt, is afwijkend en dus psychiatriseerbaar en ongewenst.

Dit is dus maatschappelijke psychologie, en geen werkelijke psychologie die in dienst staat van de mens zelf.
pi_174751298
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 22:44 schreef Fatoeman het volgende:
Terechte klacht. Zelfde als wat ik had met mijn vorige autorrij-instructeur
Die beschuldigde jou van autisme?
pi_174751409
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 09:00 schreef Protoplanet het volgende:

[..]

Die beschuldigde jou van autisme?
Ja die begon iedere les te zeiken of ik ooit gediagnosticeerd was. Ja normaal doen hoor :')

Nu ben ik over gestapt
  maandag 30 oktober 2017 @ 09:24:25 #52
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174751622
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 07:52 schreef Adept het volgende:

[..]

Exact, dus een gevaar als je gedrag wil normaliseren binnen een gegeven context, alles wat afwijkt, is afwijkend en dus psychiatriseerbaar en ongewenst.

Dit is dus maatschappelijke psychologie, en geen werkelijke psychologie die in dienst staat van de mens zelf.
De valkuil bij "mensgericht" is dat de overlast van de omgeving daar een doorslaggevende factor kan zijn, overlast waar de patiŽnt geen last van heeft (of zich er niet van bewust is, of zich niet wil laten behandelen, o.a. door weinig inzicht in de eigen situatie).

Vraag me nu wel af waarom TS Łberhaupt aan die test meedeed.
  maandag 30 oktober 2017 @ 09:45:03 #53
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174751929
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 07:46 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Niet helemaal. Een diagnose uit de dsm kan alleen worden gegeven als jijzelf of je omgeving in het dagelijks leven overlast hebben van het gedrag/de symptomen.

Het gevaar is eerder dat intolerantie van de omgeving dan leidt tot de diagnose (wat op scholen veel schijnt te gebeuren: niet 8 uur achter braaf kunnen doen wat de docent zegt = last = diagnose).
Waarbij je geen reet aan de diagnose hebt, omdat je normaal menselijk gedrag op dat niveau niet kunt corrigeren.
Er moet veel meer worden gekeken naar waar mensen zelf last van ondervinden, zodat daarop gestuurd kan worden.
Vetgedrukte _O_
Wat helder, zo had ik dit nog helemaal niet gezien.

Ik merk trouwens wel vaker op (ook bijvoorbeeld op fok) dat voor die mensen de tolerantie voor andersdenkenden laag is. Deze mensen worden makkelijker het doelwit van uitingen van frustratie, waarbij hun eigen falen met deze mensen op externe oorzaken wordt gelegd, waaronder op de mensen die anders zijn dan zij.

Zij kunnen er niet mee omgaan, dan is het altijd -hun- fout.
Misschien een beetje als een ouderwetse heksenverbranding :P

Ik merk trouwens ook dat het ook de andere kant op gaat, dat wanneer mensen die anders zijn juist minder storend zijn, dit niet wordt gezien als een defect van de meeste andere mensen.
Maar vaak zijn mensen die anders zijn in veel opzichten beter en in veel andere opzichten minder goed. Dan is het toch oneerlijk deze mensen alleen maar vanuit hun falen te omschrijven, iets wat veel mensen van de grote massa wel lijken te blijven doen.

Zoals mensen belachelijk maken om die relatief meer schrijven op een medium waarbij schrijven de enige bron van contact is (zoals op een forum) en waarbij schrijfgedrag van anderen dat uitsluitend een storende functie heeft, wel getolereerd wordt (en zelfs wordt verdedigd).
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  maandag 30 oktober 2017 @ 09:48:57 #54
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174752010
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 07:52 schreef Adept het volgende:

[..]

Exact, dus een gevaar als je gedrag wil normaliseren binnen een gegeven context, alles wat afwijkt, is afwijkend en dus psychiatriseerbaar en ongewenst.

Dit is dus maatschappelijke psychologie, en geen werkelijke psychologie die in dienst staat van de mens zelf.
Klopt. Dit is inderdaad maatschappelijke psychologie? Ik kende die term nog niet, is denk ik ook geen zeg maar versteende term, maar het is in elk geval wel een goede omschrijving.

En verder kan je ook nog dit erbij doen: Alles wat juist niet afwijkt, is goed en dient beschermd te worden, zelfs als dit gedrag en het beschermen ervan zelf-destructief werkt.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174752028
Hij wilde aangifte doen? Waarvan dan? Van het geven van een wijsneuzerige grote bek?
Hier had uw advertentie kunnen staan! -- On a hot summer night, would you offer your throat to the wolf with the red roses?
  maandag 30 oktober 2017 @ 09:52:41 #56
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174752063
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 09:10 schreef Fatoeman het volgende:

[..]

Ja die begon iedere les te zeiken of ik ooit gediagnosticeerd was. Ja normaal doen hoor :')

Nu ben ik over gestapt
Dus wacht even........je hebt totaal geen diagnose, maar je rijinstructeur zag autisme bij jou en ging jou daar vervolgens negatief op behandelen, waardoor dit uiteindelijk de sfeer dermate verpeste dat je een andere rijinstructeur moest gaan nemen? :?
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  maandag 30 oktober 2017 @ 09:54:58 #57
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174752097
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 09:24 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

De valkuil bij "mensgericht" is dat de overlast van de omgeving daar een doorslaggevende factor kan zijn, overlast waar de patiŽnt geen last van heeft (of zich er niet van bewust is, of zich niet wil laten behandelen, o.a. door weinig inzicht in de eigen situatie).

Vraag me nu wel af waarom TS Łberhaupt aan die test meedeed.
Je moet je wel bedenken dat die persoon die in Amsterdam op de dam op een zeepkist gaat staat en roept dat ie Napoleon is, zelf waarschijnlijk ook zal gaan menen dat hij de normale is en er niks mis is met hem :P

Ik vraag me eigenlijk ook wel af waarom TS aan die test meedeed?
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  maandag 30 oktober 2017 @ 10:05:53 #58
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_174752221
Maar goed dat je bij de GGZ bent want helemaal lekker gaat het volgens mij niet in je bovenkamer .................... lekkere houding ook tegenover iemand die je wil helpen :N
pi_174752264
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 09:52 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Dus wacht even........je hebt totaal geen diagnose, maar je rijinstructeur zag autisme bij jou en ging jou daar vervolgens negatief op behandelen, waardoor dit uiteindelijk de sfeer dermate verpeste dat je een andere rijinstructeur moest gaan nemen? :?
Ja _O-
Was zo'n autisme specialist. En zag kijkt niet ver genoeg vooruit, kan slecht concentreren. Fatoe, heb jij ass? :')
  maandag 30 oktober 2017 @ 10:11:09 #60
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_174752307
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 10:08 schreef Fatoeman het volgende:

[..]

Ja _O-
Was zo'n autisme specialist. En zag kijkt niet ver genoeg vooruit, kan slecht concentreren. Fatoe, heb jij ass? :')
Ik schat hier het IQ rond de 90 _O-
  maandag 30 oktober 2017 @ 10:11:44 #61
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174752320
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 10:08 schreef Fatoeman het volgende:

[..]

Ja _O-
En uiteraard was hij met de grootst mogelijke wil niet van zijn ideeŽn af te brengen, hoe duidelijk het ook was dat hij dingen totaal verkeerd inzag bij jou?
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  maandag 30 oktober 2017 @ 10:13:40 #62
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174752358
Reactie op edit
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 10:08 schreef Fatoeman het volgende:

[..]

Was zo'n autisme specialist. En zag kijkt niet ver genoeg vooruit, kan slecht concentreren. Fatoe, heb jij ass? :')
Waarom zat je eigenlijk bij een autisme-specialist? :?
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174752360
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 10:11 schreef matspontius het volgende:

[..]

Ik schat hier het IQ rond de 90 _O-
Zou kunnen
pi_174752385
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 10:11 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

En uiteraard was hij met de grootst mogelijke wil niet van zijn ideeŽn af te brengen, hoe duidelijk het ook was dat hij dingen totaal verkeerd inzag bij jou?
Ja omdat ik dus een slechte ogen had. Een andere cilinder ofzo zag ik dingen iets anders vroeger. En dat zorgt voor gekke dingen ofzo of weet ik veel hoe het zat. Maar goed ik dat dus zeggen maar ja hij zpu zich wel inlezen. Toen later wilde die stoppen want het werd te gevaarlijk ofzo maar ik stapte al met tegenzin de auto in dus ja blij toe
pi_174752391
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 10:13 schreef magnetronkoffie het volgende:
Reactie op edit

[..]

Waarom zat je eigenlijk bij een autisme-specialist? :?
Omdat ik een slechte concentratie heb en mijn ouders vonden dat wel geschikt. Het erge is ook, deze man adverteert voor mensen met een slechte concentratie :')
  maandag 30 oktober 2017 @ 10:18:37 #66
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174752423
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 10:16 schreef Fatoeman het volgende:

[..]

Omdat ik een slechte concentratie heb en mijn ouders vonden dat wel geschikt. Het erge is ook, deze man adverteert voor mensen met een slechte concentratie :')
Als je adviseert aan mensen met slechte concentratie, is het natuurlijk wel handig als je ook daadwerkelijk kunt omgaan met mensen met slechte concentratie :P
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174752440
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 23:08 schreef Tamabralski het volgende:
Als je niet met scheve kwijlende bek rondloopt als een zombie die om die 10 seconden een "uhh" geluid laat horen. Die alleen nog troost vindt door de hele dag te luisteren naar bekende tunes op skyradio die je meeneuriet. Dan ben je geen echte autist. Je bent hooguit wat raar. Maar hey diversiteit toch.
Dit is inderdaad de enige vorm van Autisme, een ekte Rainman.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_174752510
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 10:18 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Als je adviseert aan mensen met slechte concentratie, is het natuurlijk wel handig als je ook daadwerkelijk kunt omgaan met mensen met slechte concentratie :P
Ja inderdaad. Ik vond het een facade. Maar ja je kunt alles roepen wat je maar wilt he :')
Internet is openbaar zonder censuur
  maandag 30 oktober 2017 @ 10:24:04 #69
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174752536
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 10:23 schreef Fatoeman het volgende:

[..]

Ja inderdaad. Ik vond het een facade. Maar ja je kunt alles roepen wat je maar wilt he :')
Internet is openbaar zonder censuur
Zeg dat maar tegen een Noord-Koreaan :P
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174752546
quote:
10s.gif Op maandag 30 oktober 2017 10:24 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Zeg dat maar tegen een Noord-Koreaan :P
Eens _O-
pi_174754915
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 07:46 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Niet helemaal. Een diagnose uit de dsm kan alleen worden gegeven als jijzelf of je omgeving in het dagelijks leven overlast hebben van het gedrag/de symptomen.

Het gevaar is eerder dat intolerantie van de omgeving dan leidt tot de diagnose (wat op scholen veel schijnt te gebeuren: niet 8 uur achter braaf kunnen doen wat de docent zegt = last = diagnose).
Waarbij je geen reet aan de diagnose hebt, omdat je normaal menselijk gedrag op dat niveau niet kunt corrigeren.
Er moet veel meer worden gekeken naar waar mensen zelf last van ondervinden, zodat daarop gestuurd kan worden.
Oneens, zoiets noemen ze wel spijkers op laag water zoeken, ik denk dat er geen psycholoog in dit land te vinden is die zou ontkennen dat als je met de DSM 5 de stad in zou gaan en willekeurige mensen zou aanspreken je altijd wel bepaalde stoornissen zou ontdekken bij die mensen.

Je kan altijd wat vinden van stoornissen als je daar op gefocust bent, het is mensenwerk waarbij de interpretatie ook zeer zuiver en objectief moet zijn.

Als we jouw gehele postgeschiedenis zouden gaan doornemen dan komen er ook wel wat stoornissen uit, maar zou het terecht zijn om op basis daarvan te oordelen?
pi_174755139
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 22:28 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Hoeft niet per se zo te zijn. Enerzijds zijn er autisten die daar geen problemen mee jebben en anderzijds zijn er andere diagnoses dan autisme waarbij het een van de kenmerken is.
Daarom is die diagnose belangrijk, niet zelf een beetje gaan jengelen dat je geen autist bent want zus, zo, je kunt het zelf niet allemaal overzien. Temeer daar de varianten van autisme als asperger tegenwoordig allemaal onder ASS vallen.
Ik overzag te veel wat fout ging, heb zelf met autisten gewerkt, weet dus heel goed wat deze diagnose inhoudt hoe die gesteld moet worden en aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Het verhaal is gewoon helder, ik scoorde overduidelijk niet als autist op de test, daarvoor moet je op 8 van de 8 onderdelen positief scoren, alle mensen scoren wel op een paar testjes trekken als iets wat als autistisch geÔnterpreteerd kan worden. wil je dan alsnog iemand het label geven dan ben je gewoon 100% verkeerd bezig, dat moet wel duidelijk uit de test naar voren komen en deze test sprak het gewoon overduidelijk tegen.

Maar als ik het goed begrijp zou jij dit op je mouw laten spelden als alle feiten het toch tegenspreken, lekker assertief ben je dan.
pi_174755178
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 09:24 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

De valkuil bij "mensgericht" is dat de overlast van de omgeving daar een doorslaggevende factor kan zijn, overlast waar de patiŽnt geen last van heeft (of zich er niet van bewust is, of zich niet wil laten behandelen, o.a. door weinig inzicht in de eigen situatie).

Vraag me nu wel af waarom TS Łberhaupt aan die test meedeed.
Dat zou ik ook wel willen uitleggen, maar aangezien jij wel erg veel aannames doet heeft dat niet veel zin.
pi_174755212
pVN7taw.jpg
pi_174755309
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 10:05 schreef matspontius het volgende:
Maar goed dat je bij de GGZ bent want helemaal lekker gaat het volgens mij niet in je bovenkamer .................... lekkere houding ook tegenover iemand die je wil helpen :N
Ik ben niet bij het GGZ, heb me vrijwillig voor iets aangemeld.

Sommige mensen zijn er niet om je te helpen, die zijn er om hun eigen verlangens te vervullen en te bevredigen. Denken dat de hulpverlening alleen maar rozengeur en maneschijn is is erg naÔef.

Weet je wel hoeveel misbruik is er bij jeugdzorg? hoeveel misbruik er is in de gehandicaptenzorg? hoeveel foute diagnoses er worden gesteld bij het GGZ?

wees niet zo naief, soms moet je je echt uitspreken anders word je hard in je kont geneukt. :')
pi_174755342
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 10:16 schreef Fatoeman het volgende:

[..]

Omdat ik een slechte concentratie heb en mijn ouders vonden dat wel geschikt. Het erge is ook, deze man adverteert voor mensen met een slechte concentratie :')
Het duurt soms wel even voordat je echt een chille rijinstructeur tegen komt die echt goed met mensen om kan gaan.
pi_174755395
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 12:26 schreef kzomba het volgende:

[..]

Het duurt soms wel even voordat je echt een chille rijinstructeur tegen komt die echt goed met mensen om kan gaan.
Het lijkt er op dat ik nu een chille heb. Heb iig al veel gelachen tijdens de proefles
  maandag 30 oktober 2017 @ 12:38:19 #78
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174755594
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 12:25 schreef kzomba het volgende:

[..]

Sommige mensen zijn er niet om je te helpen, die zijn er om hun eigen verlangens te vervullen en te bevredigen. Denken dat de hulpverlening alleen maar rozengeur en maneschijn is is erg naÔef.

Weet je wel hoeveel misbruik is er bij jeugdzorg? hoeveel misbruik er is in de gehandicaptenzorg? hoeveel foute diagnoses er worden gesteld bij het GGZ?

wees niet zo naief, soms moet je je echt uitspreken anders word je hard in je kont geneukt. :')
Op zich heb je hier wel een punt. Ik weet alleen niet precies hoeveel misbruik er bij jeugdzorg en in de gehandicaptenzorg is, maar gezien de rest van je post kan ik me wel voorstellen dat het zich ook naar de 2 door mij benoemde dingen verlengt.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174755626
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 21:48 schreef Lienekien het volgende:
Wat had je daar Łberhaupt te zoeken, eigenlijk?
Goeden vraag.
Op donderdag 6 maart 2014 15:35 schreef dreamerbulk het volgende:
ik zuig nog liever een paardenpenis leeg dan dat ik so-called "superfoods" moet gaan kopen/eten
pi_174755687
Ok, geen autisme dus.

Maar wat dan wel he? Schiet dat onderzoek al een beetje op?

Life pro tip: je bent er niet voor hem maar voor jezelf.
pi_174755723
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 12:38 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Op zich heb je hier wel een punt. Ik weet alleen niet precies hoeveel misbruik er bij jeugdzorg en in de gehandicaptenzorg is, maar gezien de rest van je post kan ik me wel voorstellen dat het zich ook naar de 2 door mij benoemde dingen verlengt.
Je zou wat ruimdenkender overkomen als je begrijpt dat mensen zich ook onheus bejegend voelen en zich daartegen gaan verzetten. De emoties die daarmee gepaard gaan zijn dan begrijpelijk.
  maandag 30 oktober 2017 @ 12:49:23 #82
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_174755772
Volgens mij ben je gewoon in denial. als je die sociale situatie test niet wilt maken weet ik al genoeg.
pi_174755818
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 12:43 schreef zovty het volgende:
Ok, geen autisme dus.

Maar wat dan wel he? Schiet dat onderzoek al een beetje op?

Life pro tip: je bent er niet voor hem maar voor jezelf.
Ja, uit het algemene persoonlijkheidsonderzoek is ook niet naar voren gekomen dat ik een stoornis zou hebben, dus laat me gewoon niet meer in met dat soort trajectjes. Gewoon schijt, heb ze verder niet nodig.
pi_174755839
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 12:49 schreef Quotidien het volgende:
Volgens mij ben je gewoon in denial. als je die sociale situatie test niet wilt maken weet ik al genoeg.
Lol, 90% van die autisme test gaat over het sociale aspect.
pi_174755881
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 12:52 schreef kzomba het volgende:

[..]

Ja, uit het algemene persoonlijkheidsonderzoek is ook niet naar voren gekomen dat ik een stoornis zou hebben, dus laat me gewoon niet meer in met dat soort trajectjes. Gewoon schijt, heb ze verder niet nodig.
Maar... ben je daarover dan van mening veranderd? Of waarom ging je Łberhaupt naar zo'n type toe?
pi_174755916
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 12:18 schreef kzomba het volgende:
Het verhaal is gewoon helder, ik scoorde overduidelijk niet als autist op de test, daarvoor moet je op 8 van de 8 onderdelen positief scoren, alle mensen scoren wel op een paar testjes trekken als iets wat als autistisch geÔnterpreteerd kan worden. wil je dan alsnog iemand het label geven dan ben je gewoon 100% verkeerd bezig, dat moet wel duidelijk uit de test naar voren komen en deze test sprak het gewoon overduidelijk tegen.
Een hoogintelligent persoon die op een IQ test alles fout invult is per definitie ook niet intelligent?
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_174756035
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 12:57 schreef zovty het volgende:

[..]

Maar... ben je daarover dan van mening veranderd? Of waarom ging je Łberhaupt naar zo'n type toe?
ik vond zelf dat ik bepaalde situaties niet snel genoeg van mij afzette en daarin bleef hangen zoals een verbroken relatie. wilde daar wat meer inzicht over krijgen.

Iedereen kan naar de psycholoog gaan, net zoals iedereen met elk kwaaltje naar de dokter kan gaan. Maar voor veel mensen zit er een stigma op als je naar de psycholoog gaat, die drempel is voor veel mensen ook veel hoger.

Ik stap er juist makkelijk naar binnen ook om op bepaalde aspecten van je persoonlijkheid meer inzicht te krijgen, maar het heeft vaak geen enkel nut, de echte acties in het leven moet je toch zelf doen, het enige wat je daar kan krijgen is wat gesprekjes over ditjes en datjes en eventueel een diagnose.

het kan soms wel helpen als je traumas hebt opgelopen en te veel pijn en verdriet hebt om dan alles een beetje in perspectief te plaatsen.

Maar hun kunnen je levenskwaliteit ook niet verbeteren, dat kan je alleen zelf. Maar soms probeer je gewoon iets, het werkt voor mij niet dat soort geleuter.
pi_174756096
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:06 schreef kzomba het volgende:

Ik stap er juist makkelijk naar binnen [..] maar het heeft vaak geen enkel nut
Ben je niet gewoon enorm eigenwijs?
pi_174756119
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 12:59 schreef ITrade het volgende:

[..]

Een hoogintelligent persoon die op een IQ test alles fout invult is per definitie ook niet intelligent?
Ja, zo kunnen we wel bezig blijven en alles wat krom is recht lullen, zo kun je altijd een bepaalde diagnose gelabeld krijgen. Ongeacht wat de testen zeggen, zo lust ik er nog wel een paar. Iemand die onschuldig is kun je toch ook niet schuldig verklaren omdat de bewijzen het tegenspreken?

Nou ja, de mening van de psycholoog was dat ik geen autisme had op basis van wat hij constateerde dus prima.
  maandag 30 oktober 2017 @ 13:10:59 #90
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174756127
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 12:45 schreef kzomba het volgende:

[..]

Je zou wat ruimdenkender overkomen als je begrijpt dat mensen zich ook onheus bejegend voelen en zich daartegen gaan verzetten. De emoties die daarmee gepaard gaan zijn dan begrijpelijk.
Wat heeft ruimdenkender overkomen daarmee te maken?
Wat heeft deze post eigenlijk Łberhaupt te maken met wat je eerder schreef?

Wel vind ik dat mensen die ruimdenkend willen -overkomen-, gewoonlijk niet ruimdenkend -zijn- en dat laatste heeft wel een echte meerwaarde. Dat 1e is slechts een facade.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174756144
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:09 schreef zovty het volgende:

[..]

Ben je niet gewoon enorm eigenwijs?
ben ik ook wel, maar soms heb ik ook nog gelijk.
pi_174756150
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:11 schreef kzomba het volgende:

[..]

ben ik ook wel, maar soms heb ik ook nog gelijk.
Eigenwijs is ook wijs.
  maandag 30 oktober 2017 @ 13:12:46 #93
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_174756162
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 12:25 schreef kzomba het volgende:

[..]

Ik ben niet bij het GGZ, heb me vrijwillig voor iets aangemeld.

Sommige mensen zijn er niet om je te helpen, die zijn er om hun eigen verlangens te vervullen en te bevredigen. Denken dat de hulpverlening alleen maar rozengeur en maneschijn is is erg naÔef.

Weet je wel hoeveel misbruik is er bij jeugdzorg? hoeveel misbruik er is in de gehandicaptenzorg? hoeveel foute diagnoses er worden gesteld bij het GGZ?

wees niet zo naief, soms moet je je echt uitspreken anders word je hard in je kont geneukt. :')
De enige die hier naief is ben jij met al je vooroordelen en aannames. Volgens mij zuig je ook flink wat uit je grote duim gezien het niveau van je taalgebruik en reacties ........................ 8)7
  maandag 30 oktober 2017 @ 13:15:20 #94
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174756215
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:10 schreef kzomba het volgende:

[..]

Iemand die onschuldig is kun je toch ook niet schuldig verklaren omdat de bewijzen het tegenspreken?
Op fok kan dit trouwens wel :)
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174756221
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:12 schreef matspontius het volgende:

[..]

De enige die hier naief is ben jij met al je vooroordelen en aannames. Volgens mij zuig je ook flink wat uit je grote duim gezien het niveau van je taalgebruik en reacties ........................ 8)7
https://www.volkskrant.nl(...)uik-in-ggz~a3329920/
pi_174756227
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:15 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Op fok kan dit trouwens wel :)
Dat is overduidelijk idd..
  maandag 30 oktober 2017 @ 13:17:13 #97
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_174756247
quote:
Ach gut, hij/zij komt met 1 artikeltje aan om het geheel te bewijzen. Ja hoor, je hebt helemaal gelijk ...... :W
pi_174756280
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:17 schreef matspontius het volgende:

[..]

Ach gut, hij/zij komt met 1 artikeltje aan om het geheel te bewijzen. Ja hoor, je hebt helemaal gelijk ...... :W
Nee, misbruik bestaat niet, laten we het daar op houden :')
pi_174756428
Je bent geen autist hoor, dit topic kan gesloten worden.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
  maandag 30 oktober 2017 @ 13:28:02 #100
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_174756465
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:19 schreef kzomba het volgende:

[..]

Nee, misbruik bestaat niet, laten we het daar op houden :')
Je klets over zaken waar je geen enkel verstand van hebt, komt zeer opgefokt en onrealistisch over en je taalgebruik is ook niet van het niveau om serieus te nemen. En dan lees je 1 artikel en denk je de wijsheid in pacht te hebben (moeilijk spreekwoord, ik weet het _O- )
pi_174756775
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:28 schreef matspontius het volgende:

[..]

Je klets over zaken waar je geen enkel verstand van hebt, komt zeer opgefokt en onrealistisch over en je taalgebruik is ook niet van het niveau om serieus te nemen. En dan lees je 1 artikel en denk je de wijsheid in pacht te hebben (moeilijk spreekwoord, ik weet het _O- )
Hmmm, je komt nogal borderline achtig over. GGZ kan je verder helpen. :) Maar waarschijnlijk heb je al eens vaker gehoord dat je borderline trekjes hebt.

Als je het moeilijk vindt om de stap naar het GGZ te maken mag je me altijd een pbtje sturen, ik weet dat het lastig voor je is allemaal maar soms heb je even een steuntje in de rug nodig.
  maandag 30 oktober 2017 @ 13:41:39 #102
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_174756803
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:40 schreef kzomba het volgende:

[..]

Hmmm, je komt nogal borderline achtig over. GGZ kan je verder helpen. :) Maar waarschijnlijk heb je al eens vaker gehoord dat je borderline trekjes hebt.

Als je het moeilijk vindt om de stap naar het GGZ te maken mag je me altijd een pbtje sturen, ik weet dat het lastig voor je is allemaal maar soms heb je even een steuntje in de rug nodig.
Tuurlijk meneer de psycholoog. Heb jij de GGZ Łberhaupt wel eens van binnen gezien en weet je wel wat borderline eigenlijk inhoudt? Of klets je maar wat uit je nek om interessant te doen?
pi_174756877
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:41 schreef matspontius het volgende:

[..]

Tuurlijk meneer de psycholoog. Heb jij de GGZ Łberhaupt wel eens van binnen gezien en weet je wel wat borderline eigenlijk inhoudt? Of klets je maar wat uit je nek om interessant te doen?
Dus je geeft het toe :) dat is al heel wat, maar je hebt gewoon wat liefde en aandacht nodig, liefst zou ik je nu een knuffel willen geven. Ik weet dat het allemaal niet makkelijk voor je is. :)
  maandag 30 oktober 2017 @ 13:50:53 #104
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174756993
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 12:10 schreef kzomba het volgende:

[..]

Oneens, zoiets noemen ze wel spijkers op laag water zoeken, ik denk dat er geen psycholoog in dit land te vinden is die zou ontkennen dat als je met de DSM 5 de stad in zou gaan en willekeurige mensen zou aanspreken je altijd wel bepaalde stoornissen zou ontdekken
Je begrijpt blijkbaar niet dat de *last* die je ervan hebt een van de belangrijkste elementen is van een DSM-diagnose (en dat zonder die last er geen behandeling volgt).
Een persoonlijkheidskenmerk wordt pas een persoonlijkheidsstoornis als die zo negatief dominant is dat het je fuctioneren aantast.
pi_174756998
Bij mij bestond mijn autisme onderzoek uit
1)Een interview door de psycholoog met mij.
2)Een capaciteiten test, dat was denk ik die test met die 8 onderdelen die jij ook had. Ik had dat onderdeel met die plaatjes waarbij je moest zeggen wat het uitbeeldde ook namelijk, belachelijk onderdeel idd.
3)Een interview door de psycholoog met mijn ouders.

Alleen uit het interview met mij persoonlijk kwam toen een 'mogelijk autisme' resultaat naar voren, de capaciteiten test en het interview met mijn ouders was clean. En de eind conclusie was dan ook negatief.
  maandag 30 oktober 2017 @ 13:55:28 #106
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174757072
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:11 schreef kzomba het volgende:

[..]

ben ik ook wel, maar soms heb ik ook nog gelijk.
Alleen zou ik die IQ test van jou eerder in twijfel trekken dan de ass test.

Hoewel je zegt zelf in de ggz hoek te werken, snap je totaal niet hoe het werkt.
Hoezo geen ass :')
pi_174757073
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:50 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Je begrijpt blijkbaar niet dat de *last* die je ervan hebt een van de belangrijkste elementen is van een DSM-diagnose (en dat zonder die last er geen behandeling volgt).
Een persoonlijkheidskenmerk wordt pas een persoonlijkheidsstoornis als die zo negatief dominant is dat het je fuctioneren aantast.
Niet begrijpen? dat is zelfs een clichť die jij aanhaalt en wordt al tientallen jaren gebruikt in de psychoanalyse.

Het moet een last zijn voor jezelf of voor je omgeving.

Maar... dat is geen officiŽle voorwaarde voor het stellen van een diagnose.
  maandag 30 oktober 2017 @ 14:06:41 #108
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_174757338
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:55 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Alleen zou ik die IQ test van jou eerder in twijfel trekken dan de ass test.

Hoewel je zegt zelf in de ggz hoek te werken, snap je totaal niet hoe het werkt.
Hoezo geen ass :')
Hij/zij werkt helemaal niet in de GGZ, hij/zij kletst maar wat uit zijn nek om interessant te doen. Kijk eens naar zijn/haar taalgebruik en inhoudsniveau. Zo iemand zou in de GGZ werken? Hij/zij heeft waarschijnlijk nog niet eens zijn VMBO afgemaakt ......
pi_174757445
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:06 schreef matspontius het volgende:

[..]

Hij/zij werkt helemaal niet in de GGZ, hij/zij kletst maar wat uit zijn nek om interessant te doen. Kijk eens naar zijn/haar taalgebruik en inhoudsniveau. Zo iemand zou in de GGZ werken? Hij/zij heeft waarschijnlijk nog niet eens zijn VMBO afgemaakt ......
Dat ik een aantal jaren in de GGZ heb gewerkt zegt dan wel wat over het schrijnende niveau bij de GGZ instellingen.

Kom hier dan krijg je een knuffel van mij, je hebt echt wat liefde nodig *;
  maandag 30 oktober 2017 @ 14:13:43 #110
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_174757497
quote:
10s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:11 schreef kzomba het volgende:

[..]

Dat ik een aantal jaren in de GGZ heb gewerkt zegt dan wel wat over het schrijnende niveau bij de GGZ instellingen.

Kom hier dan krijg je een knuffel van mij, je hebt echt wat liefde nodig *;
Blijft moeilijk he als mensen je doorhebben en op je tekortkomingen wijzen ........................... Ga eerst maar eens een fatsoenlijke opleiding afmaken voordat je hier de bijdehand gaat uithangen. Het niveau van je taalgebruik spreekt boekdelen (alweer zo'n moeilijk spreekwoord, leer je ook nog eens wat ..... _O- )
pi_174757526
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:55 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Alleen zou ik die IQ test van jou eerder in twijfel trekken dan de ass test.

Hoewel je zegt zelf in de ggz hoek te werken, snap je totaal niet hoe het werkt.
Hoezo geen ass :')
Wat een aannames weer, je moet een vriendin zoeken en niet zo boos zijn.
Jij hebt eens wat gelezen en voor jou is dat totaal nieuwe informatie waarvan jij denkt dat de meeste mensen die info niet hebben terwijl het voor hun al helemaal klip en klaar is en helder en voor jou iets wat je net op het nippertje kan bevatten.

Dat radicale past wel bij je, maar laat het echte denkwerk en filosoferen maar over aan de mensen die er verstand van hebben. ;)
pi_174757550
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:13 schreef matspontius het volgende:

[..]

Blijft moeilijk he als mensen je doorhebben en op je tekortkomingen wijzen ........................... Ga eerst maar eens een fatsoenlijke opleiding afmaken voordat je hier de bijdehand gaat uithangen. Het niveau van je taalgebruik spreekt boekdelen (alweer zo'n moeilijk spreekwoord, leer je ook nog eens wat ..... _O- )
Kunnen boeken spreken? die zin klopt niet die je zegt, boeken kunnen helemaal niet spreken in delen. 8)7 8)7 8)7
  maandag 30 oktober 2017 @ 14:23:44 #113
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_174757729
quote:
10s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:16 schreef kzomba het volgende:

[..]

Kunnen boeken spreken? die zin klopt niet die je zegt, boeken kunnen helemaal niet spreken in delen. 8)7 8)7 8)7
Moeilijk he die spreekwoorden .................................... toch beter opletten op het VMBO
pi_174758140
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:23 schreef matspontius het volgende:

[..]

Moeilijk he die spreekwoorden .................................... toch beter opletten op het VMBO
Wat een armzalig niveau heb je toch :') Ontwikkelingsstoornis in de tienerjaren. je diskwalificeert jezelf een beetje met het infantiele niveau wat je laat zien. :W
  maandag 30 oktober 2017 @ 14:43:37 #115
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_174758145
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 12:54 schreef kzomba het volgende:

[..]

Lol, 90% van die autisme test gaat over het sociale aspect.
Maar als je zo overtuigd bent van jezelf waarom dan niet gewoon die test even acen?
pi_174758181
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:26 schreef ITrade het volgende:
Je bent geen autist hoor, dit topic kan gesloten worden.
Eindelijk erkenning *)

Ik wist van gekkigheid niet meer hoe ik al dat sarcasme moest veinzen om het tegendeel te bewijzen, maar eindelijk prikte iemand er doorheen.
pi_174758190
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:43 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Maar als je zo overtuigd bent van jezelf waarom dan niet gewoon die test even acen?
Sorry, ik weet niet wat acen is.
  maandag 30 oktober 2017 @ 14:46:29 #118
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_174758198
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:43 schreef kzomba het volgende:

[..]

Wat een armzalig niveau heb je toch :') Ontwikkelingsstoornis in de tienerjaren. je diskwalificeert jezelf een beetje met het infantiele niveau wat je laat zien. :W
Moest je het spreekwoord eerst even opzoeken goochemerd? Kijk eens naar je taalgebruik en hoe je op mensen reageert - dat zegt meer dan genoeg lijkt me .......................
  maandag 30 oktober 2017 @ 14:47:39 #119
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_174758216
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:46 schreef kzomba het volgende:

[..]

Sorry, ik weet niet wat acen is.
Gewoon even die test goed maken.
Ik zou trouwens gewoon een andere psych zoeken.
  maandag 30 oktober 2017 @ 14:48:14 #120
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_174758230
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:45 schreef kzomba het volgende:

[..]

Eindelijk erkenning *)

Ik wist van gekkigheid niet meer hoe ik al dat sarcasme moest veinzen om het tegendeel te bewijzen, maar eindelijk prikte iemand er doorheen.
Ook het woord en de betekenis van sarcasme is hem/haar helemaal vreemd .................. moet nog heeeel veel leren deze puber :W
  maandag 30 oktober 2017 @ 14:48:14 #121
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_174758231
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:46 schreef matspontius het volgende:

[..]

Moest je het spreekwoord eerst even opzoeken goochemerd? Kijk eens naar je taalgebruik en hoe je op mensen reageert - dat zegt meer dan genoeg lijkt me .......................
Ik zie jou ook niet zo snel atomen splitten hoor. :)
pi_174758237
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:46 schreef matspontius het volgende:

[..]

Moest je het spreekwoord eerst even opzoeken goochemerd? Kijk eens naar je taalgebruik en hoe je op mensen reageert - dat zegt meer dan genoeg lijkt me .......................
:') :') :')

man man man, hoe oud ben je, 16?
pi_174758247
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:48 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Ik zie jou ook niet zo snel atomen splitten hoor. :)
  maandag 30 oktober 2017 @ 14:49:33 #124
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_174758251
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:48 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Ik zie jou ook niet zo snel atomen splitten hoor. :)
Dat kon je nog wel eens tegenvallen :Y
pi_174758261
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:49 schreef matspontius het volgende:

[..]

Dat kon je nog wel eens tegenvallen :Y
Je valt nu al tegen, veel erger zal het niet worden.
  maandag 30 oktober 2017 @ 14:51:48 #126
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_174758278
quote:
12s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:50 schreef kzomba het volgende:

[..]

Je valt nu al tegen, veel erger zal het niet worden.
De waarheid is moeilijk he, maar droom maar lekker verder. Btw, de GGZ is vrij toegankelijk hoor ...
pi_174758287
:O
  maandag 30 oktober 2017 @ 15:05:12 #128
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_174758491
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:52 schreef kzomba het volgende:
:O
_O- :W
pi_174758947
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:10 schreef Pizzakoppo het volgende:
Je komt op mij in ieder geval over als een ontzettende autist mocht dat je troosten.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  maandag 30 oktober 2017 @ 17:17:39 #130
18676 Puntenjager
Experto crede
pi_174760878
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:10 schreef Pizzakoppo het volgende:
Je komt op mij in ieder geval over als een ontzettende autist mocht dat je troosten.
Nee man. Ik heb hardop zitten lachen hier. Brilliant stuk tekst. Zo schrijft een autist echt niet.
I've got 99 problems, but a bitch ain't one.
pi_174761087
Ik snap nog steeds niet waarom je die test Łberhaupt ging doen.
  maandag 30 oktober 2017 @ 18:12:02 #132
18676 Puntenjager
Experto crede
pi_174761728
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 07:24 schreef Adept het volgende:

[..]

Nou ja, elke diagnose heeft een bepaald stigma.. Beperkingen en valkuilen en kwaliteiten bespreken en inzichtelijk maken voor een persoon zou vele malen meer effect kunnen hebben dan labels plakken.

Zelfs een gezond persoon zou niet zonder diagnose meer door de laatste dsm komen. Dat zegt natuurlijk nogal wat.

Het willen psychiatriseren van menselijke variatie en uitingen is een gevaarlijke trend, omdat het uitgaat van een zelf gecreŽerd ideaal als het gaat om menselijke gezondheid.
Dit!!
I've got 99 problems, but a bitch ain't one.
  woensdag 1 november 2017 @ 00:27:47 #133
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_174795065
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 12:25 schreef kzomba het volgende:

Sommige mensen zijn er niet om je te helpen, die zijn er om hun eigen verlangens te vervullen en te bevredigen. Denken dat de hulpverlening alleen maar rozengeur en maneschijn is is erg naÔef.
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 12:25 schreef kzomba het volgende:

Sommige mensen zijn er niet om je te helpen, die zijn er om hun eigen verlangens te vervullen en te bevredigen. Denken dat de hulpverlening alleen maar rozengeur en maneschijn is is erg naÔef.
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 12:25 schreef kzomba het volgende:

Sommige mensen zijn er niet om je te helpen, die zijn er om hun eigen verlangens te vervullen en te bevredigen. Denken dat de hulpverlening alleen maar rozengeur en maneschijn is is erg naÔef.
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 12:25 schreef kzomba het volgende:

Sommige mensen zijn er niet om je te helpen, die zijn er om hun eigen verlangens te vervullen en te bevredigen. Denken dat de hulpverlening alleen maar rozengeur en maneschijn is is erg naÔef.
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 12:25 schreef kzomba het volgende:

Sommige mensen zijn er niet om je te helpen, die zijn er om hun eigen verlangens te vervullen en te bevredigen. Denken dat de hulpverlening alleen maar rozengeur en maneschijn is is erg naÔef.
pi_174798583
Tsja, ik heb een aantal jaar geleden die ASS diagnose gekregen. In mijn geval klopt hij ook wel.

Al vind ik wel dat er ook een confirmation bias in het onderzoek zat. Bij een echt autisme onderzoek worden namelijk ook familie en vrienden betrokken om vragen over jouw gedrag te beantwoorden. Maar op dingen waarvan mijn vrouw zei dat het niet zo was, noteerde de psycholoog juist dat het wel zo was. Dus daar klopt iets gewoon niet.

Dat ging bijvoorbeeld over of ik alles altijd op dezelfde manier wil hebben thuis, of het opgeruimd moet zijn. Dat zou dan een autistisch trekje zijn. Maar ik heb juist een relatief hoge tolerantie voor teringzooi. Dat gaf mijn vrouw ook aan.

Maar dan vraagt de psycholoog dus door of ik dan wel mijn bureau altijd opruim. En omdat ik dat dan wel doe, wordt het alsnog in de score opgenomen. Zo waren er nog wel meer dingetjes.

Je verwacht van een psycholoog dat zo'n onderzoek resultaten oplevert die zo dicht mogelijk tegen de realiteit aanzitten. Anderzijds snap ik ook wel dat ze mij graag wou helpen en dat een autisme diagnose in de praktijk dus betekent dat ze een behandelplan mogen opstellen en jou bijvoorbeeld een jaar lang mogen helpen.

Had ik de diagnose niet gekregen, dan bleef vooral mijn burnout over en die mogen ze niet zomaar behandelen. Giet je het echter in het vat van "hij heeft door zijn autisme moeite met zijn dagelijkse bezigheden" dan mogen ze het wel behandelen.

Dus ondanks dat ik echt wel autistisch ben en er een kern van waarheid in het geheel zit (ik kan gewoon heel slecht tegen grote veranderingen), ontging de confirmation bias me niet.

Overigens was ik verder hartstikke blij met de hulp die ik kreeg :)

[ Bericht 4% gewijzigd door GroteGremlin op 01-11-2017 10:29:48 ]
pi_174800635
quote:
2s.gif Op maandag 30 oktober 2017 17:17 schreef Puntenjager het volgende:

[..]

Nee man. Ik heb hardop zitten lachen hier. Brilliant stuk tekst. Zo schrijft een autist echt niet.
Jij hebt inzicht ^O^
pi_174800775
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 10:21 schreef GroteGremlin het volgende:
Tsja, ik heb een aantal jaar geleden die ASS diagnose gekregen. In mijn geval klopt hij ook wel.

Al vind ik wel dat er ook een confirmation bias in het onderzoek zat. Bij een echt autisme onderzoek worden namelijk ook familie en vrienden betrokken om vragen over jouw gedrag te beantwoorden. Maar op dingen waarvan mijn vrouw zei dat het niet zo was, noteerde de psycholoog juist dat het wel zo was. Dus daar klopt iets gewoon niet.

Dat ging bijvoorbeeld over of ik alles altijd op dezelfde manier wil hebben thuis, of het opgeruimd moet zijn. Dat zou dan een autistisch trekje zijn. Maar ik heb juist een relatief hoge tolerantie voor teringzooi. Dat gaf mijn vrouw ook aan.

Maar dan vraagt de psycholoog dus door of ik dan wel mijn bureau altijd opruim. En omdat ik dat dan wel doe, wordt het alsnog in de score opgenomen. Zo waren er nog wel meer dingetjes.

Je verwacht van een psycholoog dat zo'n onderzoek resultaten oplevert die zo dicht mogelijk tegen de realiteit aanzitten. Anderzijds snap ik ook wel dat ze mij graag wou helpen en dat een autisme diagnose in de praktijk dus betekent dat ze een behandelplan mogen opstellen en jou bijvoorbeeld een jaar lang mogen helpen.

Had ik de diagnose niet gekregen, dan bleef vooral mijn burnout over en die mogen ze niet zomaar behandelen. Giet je het echter in het vat van "hij heeft door zijn autisme moeite met zijn dagelijkse bezigheden" dan mogen ze het wel behandelen.

Dus ondanks dat ik echt wel autistisch ben en er een kern van waarheid in het geheel zit (ik kan gewoon heel slecht tegen grote veranderingen), ontging de confirmation bias me niet.

Overigens was ik verder hartstikke blij met de hulp die ik kreeg :)
Ja, je zou verwachten dat een psychiater het inzicht zou hebben dat iedereen het prettig vindt op aan een opgeruimd bureau te werken.

Hoewel mijn bureau verre weg van geordend is zou ik dat ook prettiger vinden.

Maar je scoorde dus op alle 8 testen wel voldoende om gediagnosticeerd te worden?
pi_174801008
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 10:21 schreef GroteGremlin het volgende:
Tsja, ik heb een aantal jaar geleden die ASS diagnose gekregen. In mijn geval klopt hij ook wel.

Al vind ik wel dat er ook een confirmation bias in het onderzoek zat. Bij een echt autisme onderzoek worden namelijk ook familie en vrienden betrokken om vragen over jouw gedrag te beantwoorden. Maar op dingen waarvan mijn vrouw zei dat het niet zo was, noteerde de psycholoog juist dat het wel zo was. Dus daar klopt iets gewoon niet.

Dat ging bijvoorbeeld over of ik alles altijd op dezelfde manier wil hebben thuis, of het opgeruimd moet zijn. Dat zou dan een autistisch trekje zijn. Maar ik heb juist een relatief hoge tolerantie voor teringzooi. Dat gaf mijn vrouw ook aan.

Maar dan vraagt de psycholoog dus door of ik dan wel mijn bureau altijd opruim. En omdat ik dat dan wel doe, wordt het alsnog in de score opgenomen. Zo waren er nog wel meer dingetjes.

Je verwacht van een psycholoog dat zo'n onderzoek resultaten oplevert die zo dicht mogelijk tegen de realiteit aanzitten. Anderzijds snap ik ook wel dat ze mij graag wou helpen en dat een autisme diagnose in de praktijk dus betekent dat ze een behandelplan mogen opstellen en jou bijvoorbeeld een jaar lang mogen helpen.

Had ik de diagnose niet gekregen, dan bleef vooral mijn burnout over en die mogen ze niet zomaar behandelen. Giet je het echter in het vat van "hij heeft door zijn autisme moeite met zijn dagelijkse bezigheden" dan mogen ze het wel behandelen.

Dus ondanks dat ik echt wel autistisch ben en er een kern van waarheid in het geheel zit (ik kan gewoon heel slecht tegen grote veranderingen), ontging de confirmation bias me niet.

Overigens was ik verder hartstikke blij met de hulp die ik kreeg :)
'Ruimt buro altijd netjes op' => 'ziek'

Waar gaat dat heen, godverdomme :N
I've got 99 problems, but a bitch ain't one.
pi_174802537
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 12:13 schreef kzomba het volgende:

[..]

Maar je scoorde dus op alle 8 testen wel voldoende om gediagnosticeerd te worden?
Ik kan mij niet precies herinneren wat de "8 testen" zijn waar jij over schrijft. In mijn geval is er door de specialistische GGZ een autismeonderzoek gedaan dat bestond uit een aantal vragenlijsten, een bijna 3 uur durend interview waarbij diverse onderwerpen aan bod kwamen, en interviews met familie en vrienden, omdat zij een vollediger beeld zouden kunnen scheppen.

Bij autisme gaat de diagnose dan om de beperkingen die je hebt. Het gaat dan om beperkingen in grofweg 3 verklaringsmodellen over de denkstijl van mensen met autisme:
- Theory of Mind (inleven in anderen)
- Centrale coherentie (het vermogen om waargenomen prikkels samen te voegen tot een zinvol geheel)
- Executieve functies (het in staat zijn om te plannen, te organiseren, te anticiperen, flexibel te zijn en een mate van zelfcontrole te bezitten)

Ik scoor vooral niet zo goed op centrale coherentie en heb ook wat beperkingen in mijn executieve functies. In sociaal opzicht en inleven in anderen scoor ik voor iemand met autisme best goed. Ik ben dus zeker geen "robot". Sowieso is dat een onterecht stigma.

De gebrekkige centrale coherentie uit zich bij mij dus in een angststoornis en hypochondrie. Het is voor mij lastig om prikkels van mijn lichaam goed te interpreteren. Zeker op het moment dat ik denk dat er ergens iets mis mee is, dan kan dit helemaal uit balans raken. Ik weet dan amper het verschil tussen honger hebben en misselijk zijn.

Dat klinkt voor the average joe behoorlijk afwijkend ;)

Qua executieve functies ben ik dus een ramp in het omgaan met veranderingen. Alles dat nieuw is, word ik eigenlijk zenuwachtig van. En dat komt dus door het autisme. Rationeel gezien kan ik het allemaal wel bevatten (mede door bovengemiddelde intelligentie), maar dat is dus inderdaad aangeleerd in mijn geval en geeft mij helaas ook niet automatisch de controle over die zaken.

Dus ook al kan ik beredeneren dat er niks aan de hand is in een nieuwe situatie, dan blijf ik helaas onrustig totdat ik (voor zover dat mogelijk is) aan die situatie gewend ben. Mijn zelfbeheersing in tijden van stress is ook niet geweldig.

Overigens heb ik een baan, huis en gezin, rij ik auto, etc. Dus ik kan heel normaal lijken, maar in mijn hoofd kan het nogal een zooitje zijn met diverse overheersende preoccupaties.

[ Bericht 1% gewijzigd door GroteGremlin op 01-11-2017 14:14:25 ]
pi_174804513
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 13:44 schreef GroteGremlin het volgende:

[..]

Ik kan mij niet precies herinneren wat de "8 testen" zijn waar jij over schrijft. In mijn geval is er door de specialistische GGZ een autismeonderzoek gedaan dat bestond uit een aantal vragenlijsten, een bijna 3 uur durend interview waarbij diverse onderwerpen aan bod kwamen, en interviews met familie en vrienden, omdat zij een vollediger beeld zouden kunnen scheppen.

Bij autisme gaat de diagnose dan om de beperkingen die je hebt. Het gaat dan om beperkingen in grofweg 3 verklaringsmodellen over de denkstijl van mensen met autisme:
- Theory of Mind (inleven in anderen)
- Centrale coherentie (het vermogen om waargenomen prikkels samen te voegen tot een zinvol geheel)
- Executieve functies (het in staat zijn om te plannen, te organiseren, te anticiperen, flexibel te zijn en een mate van zelfcontrole te bezitten)

Ik scoor vooral niet zo goed op centrale coherentie en heb ook wat beperkingen in mijn executieve functies. In sociaal opzicht en inleven in anderen scoor ik voor iemand met autisme best goed. Ik ben dus zeker geen "robot". Sowieso is dat een onterecht stigma.

De gebrekkige centrale coherentie uit zich bij mij dus in een angststoornis en hypochondrie. Het is voor mij lastig om prikkels van mijn lichaam goed te interpreteren. Zeker op het moment dat ik denk dat er ergens iets mis mee is, dan kan dit helemaal uit balans raken. Ik weet dan amper het verschil tussen honger hebben en misselijk zijn.

Dat klinkt voor the average joe behoorlijk afwijkend ;)

Qua executieve functies ben ik dus een ramp in het omgaan met veranderingen. Alles dat nieuw is, word ik eigenlijk zenuwachtig van. En dat komt dus door het autisme. Rationeel gezien kan ik het allemaal wel bevatten (mede door bovengemiddelde intelligentie), maar dat is dus inderdaad aangeleerd in mijn geval en geeft mij helaas ook niet automatisch de controle over die zaken.

Dus ook al kan ik beredeneren dat er niks aan de hand is in een nieuwe situatie, dan blijf ik helaas onrustig totdat ik (voor zover dat mogelijk is) aan die situatie gewend ben. Mijn zelfbeheersing in tijden van stress is ook niet geweldig.

Overigens heb ik een baan, huis en gezin, rij ik auto, etc. Dus ik kan heel normaal lijken, maar in mijn hoofd kan het nogal een zooitje zijn met diverse overheersende preoccupaties.
Dus je hebt een goede relatie waarbij je in staat bent een evenwichtige relatie met je vrouw te onderhouden.

Is het voor autistische mensen ook moeilijker om een autorijbewijs te behalen m.b.t. het waarnemen van prikkels samen te voegen tot een zinvol geheel?

Kun je ook wat voorbeelden noemen van theory of mind, centrale coherentie en executieve functies? want ik denk dat op al die 3 gebieden alle mensen wel een voorbeeld kunnen verzinnen waarbij ze in bepaalde situaties wel eens moeite hebben gehad. Maar in welke mate?
pi_174805709
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 15:33 schreef kzomba het volgende:

[..]
Is het voor autistische mensen ook moeilijker om een autorijbewijs te behalen m.b.t. het waarnemen van prikkels samen te voegen tot een zinvol geheel?
Ja, genoeg mensen met ASS die daar moeite mee hebben of wie dat gewoon niet lukt omdat het achter het stuur te veel prikkels zijn. En op dat moment wil je niet in een overprikkelde paniek-modus gaan wat ongelukken zou kunnen veroorzaken.

Er zijn echter ook genoeg mensen met een ASS-diagnose die prima kunnen autorijden maar voor wie het gewoon vermoeiender is dan bij anderen.
Hier had uw advertentie kunnen staan! -- On a hot summer night, would you offer your throat to the wolf with the red roses?
pi_174806260
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 15:33 schreef kzomba het volgende:

[..]

Is het voor autistische mensen ook moeilijker om een autorijbewijs te behalen m.b.t. het waarnemen van prikkels samen te voegen tot een zinvol geheel?
Als ik aan het autorijden ben, dan ben ik aan het autorijden. Dan moet je niet tegen mij gaan praten, zeker niet als ik ergens rij waar ik het niet goed ken of anderszins nerveus word. Vrij simpel betekent dit dat vooral het doen van een rijexamen erg lastig bleek.

Want examinators hebben de nare neiging iemand die nerveus is te laten ontspannen door deze af te leiden. Ze vinden het dan handig om vragen te stellen over wat voor werk je doet, met welke opleiding je bezig bent, enzovoorts.

En dan kook ik zo ongeveer van binnen, want ik wil mij gewoon focussen op het rijden. Zeg gewoon waar ik heen moet rijden, waar ik moet parkeren, laat mij gewoon mijn ding doen en zeg voor de rest vooral niks.

Gelukkig had ik bij de 4e keer een hele rustige man als examinator die uit zichzelf toch al niet zo spraakzaam was. Toen ging het ook stukken beter.

quote:
Kun je ook wat voorbeelden noemen van theory of mind, centrale coherentie en executieve functies? want ik denk dat op al die 3 gebieden alle mensen wel een voorbeeld kunnen verzinnen waarbij ze in bepaalde situaties wel eens moeite hebben gehad. Maar in welke mate?
Theory of mind:

- Niet aanvoelen wat iemand nodig heeft of wil.

Barst je bij mij in tranen uit, dan zal ik je in eerste instantie vooral aanstaren. Totdat ik van de schok bekomen ben en dan ineens denk van "oh ja, misschien is het handig als ik je probeer te troosten". De automatische piloot ontbreekt.

- Moeite met het onderhouden van vriendschappen.

Ik kan prima contact leggen met mensen, maar het kost mij veel energie om het contact te onderhouden. Omdat ik nogal kan focussen op 1 ding (ook al is het steeds iets anders), kan het problematisch worden als jij daar geen onderdeel van uitmaakt. Dus als ik mij vrijdag graag bezig wil houden met het configureren van een Linux server en iemand wil een biertje met mij drinken, dan wil ik eigenlijk praten over Linux :P Linux. Nog meer Linux. Hebben we het al over Linux gehad? Dat jouw vader in het ziekenhuis ligt, is voor mij dan heel problematisch. Natuurlijk kan ik een act opvoeren en vragen hoe het gaat, maar in de tussentijd ben ik met iets anders bezig.

Overigens wordt dat wel beter als het om iets gaat waar ik zelf ervaring mee heb. Dus met de jaren heb ik meer gespreksstof ontwikkeld. Mijn pa heeft ook in het ziekenhuis gelegen, dus kan ik mij daar ineens beter in inleven. Maar dingen die ik zelf niet heb meegemaakt, doen mij eigenlijk weinig.

Maar omdat ik een redelijk begrip heb van wat "normaal" is, val ik daarbij niet enorm uit de toon (meestal dan).

Only God knows hoe mijn vrouw het met mij uithoudt. Ze weet dat ik het goed bedoel ofzo.

Centrale coherentie:

- Enorme drang naar blijven in de comfort zone

Elke dag dezelfde boterhammen eten op dezelfde tijdstippen. Dat soort dingen. Het fijn vinden dat dingen elke dag hetzelfde zijn. Alles moet lekker voorspelbaar blijven. Zijn dingen anders die dag, dan geeft dat onrust.

Vandaag had ik een ander soort ham op mijn brood. Brrr.

- Verblijven in drukke ruimtes is erg lastig

Ik hoor alles door elkaar heen en luister met alles mee. Ik heb geen filter en ik word er helemaal gek van. Als ik naar een kroeg ga en iemand wil een heel gesprek met mij voeren, dan is dit heel lastig voor mij. Ik moet mijzelf dwingen om naar je te luisteren en de rest te negeren.

Executieve functies:

- Ik kan er slecht tegen als de plannen wijzigen

Spreek met mij volgende week vrijdag om 10 uur af en dan is dat zo. Dan sta ik er om 9:45 al. Je wil niet weten hoelang het heeft geduurd voor mij om mezelf aan te leren dat andere mensen daar niet zo mee bezig zijn en misschien zelfs wel de afspraak vergeten.

Dus tegenwoordig zal ik eerst even bellen of je het niet vergeten bent. Vroeger stond ik er. Voor niets. Niet begrijpend dat zoiets ingrijpends op jouw gewone dagritme vergeten kan worden.

- Nieuw is eng

Dit heb ik al genoemd, maar ik word dus zo ongeveer zenuwachtig van alles dat nieuw of anders is. Als ik een nieuw paar schoenen nodig heb, ben ik eigenlijk al van slag. Want zie maar eens weer goede schoenen te vinden. Een goed paar, zoals mijn huidige, die ik al 3 jaar aan heb.

En dan zitten ze natuurlijk niet lekker. Je moet ze inlopen. Bah. Dat is wekenlang pure misŤre. Bij elke stap die ik zet, baal ik. En ja, het blijft in mijn hoofd, die schoenen. Had ik toch andere moeten kopen? Klopt de maat eigenlijk wel? Bij het passen wel, maar zodra ze uitrekken zijn ze toch wat te ruim. Hmm. Ondersteunen ze mijn voeten eigenlijk wel goed. Is dit ergonomisch verantwoord? Zou dat leer het wel lang volhouden? Volgens mij droogt het nou al uit.

Het zijn verdorie maar een paar klote schoenen. Het boeit niet. Maar ja, it still does.

Ik zie dan ook de hele dag wat iedereen voor schoenen aan heeft natuurlijk ;) Op het werk, op straat, in de winkel, etc.

Extrapoleer dat dan maar even naar een nieuw huis kopen, een vriendin die zwanger wordt, een andere baan, etc. En een complete burnout / melt down lijkt ineens niet meer zo ver weg.

Anyways, ik kan uren zo doorgaan maar het plaatje zou zo wel duidelijk moeten zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door GroteGremlin op 01-11-2017 17:03:27 ]
  woensdag 1 november 2017 @ 18:21:39 #142
23339 Henno
!!!!!1111heinz11!!
pi_174807659
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 16:58 schreef GroteGremlin het volgende:

[..]

Want examinators hebben de nare neiging iemand die nerveus is te laten ontspannen door deze af te leiden. Ze vinden het dan handig om vragen te stellen over wat voor werk je doet, met welke opleiding je bezig bent, enzovoorts.

Dat doen ze vaak ook om te zien of je ondanks dat toch onbewust bij de les blijft, bij mij ook een hele ondervraging over m'n werk en hobby's e.d. terwijl ik in de regen over allerlei kruisingen moest, als je dan blijft kijken en op tijd blijft reageren en desnoods daardoor het gesprek even pauzeert zit je goed (ik was ook erg blij dat ik nog wist hoe ik aan die pook moest rukken voor die wisser, tijdens lessen bijna nooit in regen gereden en dan zie je dat net tijdens je examen natuurlijk :')). Het is op zich ook een realistisch scenario als je daarna zelf met een bijrijder rijdt.
  woensdag 1 november 2017 @ 19:56:12 #143
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_174809749
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 16:58 schreef GroteGremlin het volgende:

[..]

Als ik aan het autorijden ben, dan ben ik aan het autorijden. Dan moet je niet tegen mij gaan praten, zeker niet als ik ergens rij waar ik het niet goed ken of anderszins nerveus word. Vrij simpel betekent dit dat vooral het doen van een rijexamen erg lastig bleek.

Want examinators hebben de nare neiging iemand die nerveus is te laten ontspannen door deze af te leiden. Ze vinden het dan handig om vragen te stellen over wat voor werk je doet, met welke opleiding je bezig bent, enzovoorts.

En dan kook ik zo ongeveer van binnen, want ik wil mij gewoon focussen op het rijden. Zeg gewoon waar ik heen moet rijden, waar ik moet parkeren, laat mij gewoon mijn ding doen en zeg voor de rest vooral niks.

Gelukkig had ik bij de 4e keer een hele rustige man als examinator die uit zichzelf toch al niet zo spraakzaam was. Toen ging het ook stukken beter.

[..]

Theory of mind:

- Niet aanvoelen wat iemand nodig heeft of wil.

Barst je bij mij in tranen uit, dan zal ik je in eerste instantie vooral aanstaren. Totdat ik van de schok bekomen ben en dan ineens denk van "oh ja, misschien is het handig als ik je probeer te troosten". De automatische piloot ontbreekt.

- Moeite met het onderhouden van vriendschappen.

Ik kan prima contact leggen met mensen, maar het kost mij veel energie om het contact te onderhouden. Omdat ik nogal kan focussen op 1 ding (ook al is het steeds iets anders), kan het problematisch worden als jij daar geen onderdeel van uitmaakt. Dus als ik mij vrijdag graag bezig wil houden met het configureren van een Linux server en iemand wil een biertje met mij drinken, dan wil ik eigenlijk praten over Linux :P Linux. Nog meer Linux. Hebben we het al over Linux gehad? Dat jouw vader in het ziekenhuis ligt, is voor mij dan heel problematisch. Natuurlijk kan ik een act opvoeren en vragen hoe het gaat, maar in de tussentijd ben ik met iets anders bezig.

Overigens wordt dat wel beter als het om iets gaat waar ik zelf ervaring mee heb. Dus met de jaren heb ik meer gespreksstof ontwikkeld. Mijn pa heeft ook in het ziekenhuis gelegen, dus kan ik mij daar ineens beter in inleven. Maar dingen die ik zelf niet heb meegemaakt, doen mij eigenlijk weinig.

Maar omdat ik een redelijk begrip heb van wat "normaal" is, val ik daarbij niet enorm uit de toon (meestal dan).

Only God knows hoe mijn vrouw het met mij uithoudt. Ze weet dat ik het goed bedoel ofzo.

Centrale coherentie:

- Enorme drang naar blijven in de comfort zone

Elke dag dezelfde boterhammen eten op dezelfde tijdstippen. Dat soort dingen. Het fijn vinden dat dingen elke dag hetzelfde zijn. Alles moet lekker voorspelbaar blijven. Zijn dingen anders die dag, dan geeft dat onrust.

Vandaag had ik een ander soort ham op mijn brood. Brrr.

- Verblijven in drukke ruimtes is erg lastig

Ik hoor alles door elkaar heen en luister met alles mee. Ik heb geen filter en ik word er helemaal gek van. Als ik naar een kroeg ga en iemand wil een heel gesprek met mij voeren, dan is dit heel lastig voor mij. Ik moet mijzelf dwingen om naar je te luisteren en de rest te negeren.

Executieve functies:

- Ik kan er slecht tegen als de plannen wijzigen

Spreek met mij volgende week vrijdag om 10 uur af en dan is dat zo. Dan sta ik er om 9:45 al. Je wil niet weten hoelang het heeft geduurd voor mij om mezelf aan te leren dat andere mensen daar niet zo mee bezig zijn en misschien zelfs wel de afspraak vergeten.

Dus tegenwoordig zal ik eerst even bellen of je het niet vergeten bent. Vroeger stond ik er. Voor niets. Niet begrijpend dat zoiets ingrijpends op jouw gewone dagritme vergeten kan worden.

- Nieuw is eng

Dit heb ik al genoemd, maar ik word dus zo ongeveer zenuwachtig van alles dat nieuw of anders is. Als ik een nieuw paar schoenen nodig heb, ben ik eigenlijk al van slag. Want zie maar eens weer goede schoenen te vinden. Een goed paar, zoals mijn huidige, die ik al 3 jaar aan heb.

En dan zitten ze natuurlijk niet lekker. Je moet ze inlopen. Bah. Dat is wekenlang pure misŤre. Bij elke stap die ik zet, baal ik. En ja, het blijft in mijn hoofd, die schoenen. Had ik toch andere moeten kopen? Klopt de maat eigenlijk wel? Bij het passen wel, maar zodra ze uitrekken zijn ze toch wat te ruim. Hmm. Ondersteunen ze mijn voeten eigenlijk wel goed. Is dit ergonomisch verantwoord? Zou dat leer het wel lang volhouden? Volgens mij droogt het nou al uit.

Het zijn verdorie maar een paar klote schoenen. Het boeit niet. Maar ja, it still does.

Ik zie dan ook de hele dag wat iedereen voor schoenen aan heeft natuurlijk ;) Op het werk, op straat, in de winkel, etc.

Extrapoleer dat dan maar even naar een nieuw huis kopen, een vriendin die zwanger wordt, een andere baan, etc. En een complete burnout / melt down lijkt ineens niet meer zo ver weg.

Anyways, ik kan uren zo doorgaan maar het plaatje zou zo wel duidelijk moeten zijn.
Flexibiliteit is iets minder. So what? Dat moet je leren. Niet voor niets vragen werkgevers "flexibele" medewerkers. Met andere woorden: niet de hele wereld is dat, aangezien ze er expliciet om moeten vragen en het niet als vanzelfsprekend wordt aangenomen.
Net als met op tijd komen. In Nederland houden we hier nu eenmaal vaak van. Is ook gewoon cultureel bepaald. De hele autochtone en ingeburgerde bevolking heeft autistisch kenmerk.
Wat autorijden betreft: er zijn niet voor niets boetes voor bellen onder het rijden.
Ik zie alleen maar eigenschappen die volgens mij bijna alle normalen mensen ook hebben.
Sorry als ik je problemen bagatelliseer, maar kom op wie heeft er niet wel eens last van deze dingen.
Ziek dat zowat iedereen die deze klachten heeft door een psychiater met een beperking opgezadeld wordt.
Hoewel ik moet zeggen, men heeft er zelf ook een aandeel in als dit zomaar wordt geaccepteerd.
Dan is er blijkbaar toch iets waardoor dit wordt veroorzaakt, een zeker psychisch lijden , gebrek aan zelfvertrouwen, druk van partner/familie of gemakzucht.
En in dat geval geeft de psychiater de "client" gewoon wat deze wil.

[ Bericht 1% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 01-11-2017 20:06:58 ]
pi_174810797
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 09:24 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

De valkuil bij "mensgericht" is dat de overlast van de omgeving daar een doorslaggevende factor kan zijn, overlast waar de patiŽnt geen last van heeft (of zich er niet van bewust is, of zich niet wil laten behandelen, o.a. door weinig inzicht in de eigen situatie).

Vraag me nu wel af waarom TS Łberhaupt aan die test meedeed.
Het heeft wel een aantal kanten ja, dat is duidelijk, en dat is soms een hele kluif om dat goed te doen. Blijft lastig.
pi_174810848
quote:
14s.gif Op maandag 30 oktober 2017 09:48 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Klopt. Dit is inderdaad maatschappelijke psychologie? Ik kende die term nog niet, is denk ik ook geen zeg maar versteende term, maar het is in elk geval wel een goede omschrijving.

En verder kan je ook nog dit erbij doen: Alles wat juist niet afwijkt, is goed en dient beschermd te worden, zelfs als dit gedrag en het beschermen ervan zelf-destructief werkt.
Ik heb dan ook zelf de term maar gecoined :P

Ja klopt ja, mooie aanvulling, maar zeker waar!
pi_174814332
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 16:58 schreef GroteGremlin het volgende:

[..]

Als ik aan het autorijden ben, dan ben ik aan het autorijden. Dan moet je niet tegen mij gaan praten, zeker niet als ik ergens rij waar ik het niet goed ken of anderszins nerveus word. Vrij simpel betekent dit dat vooral het doen van een rijexamen erg lastig bleek.

Want examinators hebben de nare neiging iemand die nerveus is te laten ontspannen door deze af te leiden. Ze vinden het dan handig om vragen te stellen over wat voor werk je doet, met welke opleiding je bezig bent, enzovoorts.

En dan kook ik zo ongeveer van binnen, want ik wil mij gewoon focussen op het rijden. Zeg gewoon waar ik heen moet rijden, waar ik moet parkeren, laat mij gewoon mijn ding doen en zeg voor de rest vooral niks.

Gelukkig had ik bij de 4e keer een hele rustige man als examinator die uit zichzelf toch al niet zo spraakzaam was. Toen ging het ook stukken beter.

[..]

Theory of mind:

- Niet aanvoelen wat iemand nodig heeft of wil.

Barst je bij mij in tranen uit, dan zal ik je in eerste instantie vooral aanstaren. Totdat ik van de schok bekomen ben en dan ineens denk van "oh ja, misschien is het handig als ik je probeer te troosten". De automatische piloot ontbreekt.

- Moeite met het onderhouden van vriendschappen.

Ik kan prima contact leggen met mensen, maar het kost mij veel energie om het contact te onderhouden. Omdat ik nogal kan focussen op 1 ding (ook al is het steeds iets anders), kan het problematisch worden als jij daar geen onderdeel van uitmaakt. Dus als ik mij vrijdag graag bezig wil houden met het configureren van een Linux server en iemand wil een biertje met mij drinken, dan wil ik eigenlijk praten over Linux :P Linux. Nog meer Linux. Hebben we het al over Linux gehad? Dat jouw vader in het ziekenhuis ligt, is voor mij dan heel problematisch. Natuurlijk kan ik een act opvoeren en vragen hoe het gaat, maar in de tussentijd ben ik met iets anders bezig.

Overigens wordt dat wel beter als het om iets gaat waar ik zelf ervaring mee heb. Dus met de jaren heb ik meer gespreksstof ontwikkeld. Mijn pa heeft ook in het ziekenhuis gelegen, dus kan ik mij daar ineens beter in inleven. Maar dingen die ik zelf niet heb meegemaakt, doen mij eigenlijk weinig.

Maar omdat ik een redelijk begrip heb van wat "normaal" is, val ik daarbij niet enorm uit de toon (meestal dan).

Only God knows hoe mijn vrouw het met mij uithoudt. Ze weet dat ik het goed bedoel ofzo.

Centrale coherentie:

- Enorme drang naar blijven in de comfort zone

Elke dag dezelfde boterhammen eten op dezelfde tijdstippen. Dat soort dingen. Het fijn vinden dat dingen elke dag hetzelfde zijn. Alles moet lekker voorspelbaar blijven. Zijn dingen anders die dag, dan geeft dat onrust.

Vandaag had ik een ander soort ham op mijn brood. Brrr.

- Verblijven in drukke ruimtes is erg lastig

Ik hoor alles door elkaar heen en luister met alles mee. Ik heb geen filter en ik word er helemaal gek van. Als ik naar een kroeg ga en iemand wil een heel gesprek met mij voeren, dan is dit heel lastig voor mij. Ik moet mijzelf dwingen om naar je te luisteren en de rest te negeren.

Executieve functies:

- Ik kan er slecht tegen als de plannen wijzigen

Spreek met mij volgende week vrijdag om 10 uur af en dan is dat zo. Dan sta ik er om 9:45 al. Je wil niet weten hoelang het heeft geduurd voor mij om mezelf aan te leren dat andere mensen daar niet zo mee bezig zijn en misschien zelfs wel de afspraak vergeten.

Dus tegenwoordig zal ik eerst even bellen of je het niet vergeten bent. Vroeger stond ik er. Voor niets. Niet begrijpend dat zoiets ingrijpends op jouw gewone dagritme vergeten kan worden.

- Nieuw is eng

Dit heb ik al genoemd, maar ik word dus zo ongeveer zenuwachtig van alles dat nieuw of anders is. Als ik een nieuw paar schoenen nodig heb, ben ik eigenlijk al van slag. Want zie maar eens weer goede schoenen te vinden. Een goed paar, zoals mijn huidige, die ik al 3 jaar aan heb.

En dan zitten ze natuurlijk niet lekker. Je moet ze inlopen. Bah. Dat is wekenlang pure misŤre. Bij elke stap die ik zet, baal ik. En ja, het blijft in mijn hoofd, die schoenen. Had ik toch andere moeten kopen? Klopt de maat eigenlijk wel? Bij het passen wel, maar zodra ze uitrekken zijn ze toch wat te ruim. Hmm. Ondersteunen ze mijn voeten eigenlijk wel goed. Is dit ergonomisch verantwoord? Zou dat leer het wel lang volhouden? Volgens mij droogt het nou al uit.

Het zijn verdorie maar een paar klote schoenen. Het boeit niet. Maar ja, it still does.

Ik zie dan ook de hele dag wat iedereen voor schoenen aan heeft natuurlijk ;) Op het werk, op straat, in de winkel, etc.

Extrapoleer dat dan maar even naar een nieuw huis kopen, een vriendin die zwanger wordt, een andere baan, etc. En een complete burnout / melt down lijkt ineens niet meer zo ver weg.

Anyways, ik kan uren zo doorgaan maar het plaatje zou zo wel duidelijk moeten zijn.
Ja, iik ben pas ook de vierde keer geslaagd, ik houd er niet van als er tegen mij gepraat wordt op het examen, maar nu ik ervaren ben met rijden maakt mij dat helemaal niets meer uit.

maar je voorbeelden zijn over het algemeen wel heel duidelijk, in die mate zou ik ze niet bij mijzelf kunnen herkennen.

Wel hebben alle mensen de eigenschap dat ze beter in iemand in kunnen leven als ze dezelfde ervaring hebben gehad. Maar wat ik wel begrijp is wanneer iemand zijn vader in het ziekenhuis ligt die persoon even centraal staat voor mij en eventjes belangrijker is als ik als ik met diegene naar de kroeg ga, ik zou het dan niet steeds over mijzelf hebben.

Met het niet in kunnen leven in een ander kan ook gebrek aan interesse zijn, dan is het weer niet perse een symptoom van autisme maar eerder dat je niet zoveel om dat persoon geeft, dus waarde hecht aan dat persoon. gaat het om je vrouw dan zou het een heel ander verhaal kunnen zijn....

Maar ik merk ook dat ik vaak veel over mijzelf praat in vriendschappelijke settings, maar daarbij toon ik ook altijd oprecht interesse in de andere persoon, als ik een tijdje aan het woord ben geweest ga ik de ander ook vragen wat hem of haar zoals bezighoudt. Maar dan ben ik ook oprecht geÔnteresseerd, als ik dat niet ben stel ik die vraag ook gewoonweg niet.

Het blijft ook een apart verhaal dat je alles zo rationeel opschrijft alsof dat niet normaal is welk gedrag je vertoont want voor jou moet het juist van nature normaal gedrag zijn, je kan dat alleen weten doordat andere mensen je erop wijzen dat zij het anders doen en door erover te lezen.

Toch komen jouw voorbeelden wel wat extreem over op mij, in ieder geval zoals je ze rationeel omschrijft, maar hoe je ze ervaart kan nog een verschil maken.

Autisme kan zich ook in zovele gradaties openbaren en op zovele manier, maar waar ligt de grens? waar moet je bepalen dat het geen noemenswaardig autisme is en waar kun je stellen dat er wel sprake is van een autistische beperking?

Als je rijk en succesvol bent heb je automatisch al volgens vele diagnoses in de DSM 5 al geen bepaalde trekken meer van een bepaalde stoornis, gewoonweg omdat je rijk en succesvol bent.

je staat dan onmiddellijk al boven een bepaald aantal zaken.

Sommige mensen zeggen, je hebt autisme of je hebt het niet, maar er wordt soms ook gesproken over licht autisme, maar volgens de psychologie is licht autisme geen diagnose dus heb je dan ook niets, volgens andere hulpverleners bestaat wel zoiets als licht autisme.

Bij jou is het voor mij wel duidelijk dat je autisme hebt, maar het blijft een lastig verhaal om een grens te bepalen wanneer het een omslagpunt is bereikt dat je kan spreken over een diagnose.
  woensdag 1 november 2017 @ 23:06:38 #147
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_174815698
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 22:19 schreef kzomba het volgende:

Als je rijk en succesvol bent heb je automatisch al volgens vele diagnoses in de DSM 5 al geen bepaalde trekken meer van een bepaalde stoornis, gewoonweg omdat je rijk en succesvol bent.

je staat dan onmiddellijk al boven een bepaald aantal zaken.

rijke en succesvolle mensen kiezen indien ze daar nog behoefte aan hebben vanwege wegvallen van uitkering bonus hun eigen psychiater die hun de diagnose en gratis drugs geeft die ze willen, zo nodig gaan ze er meerdere af. Maar over het algemeen lijkt een psychologische behandeling mij toch vooral het gevolg van de druk die de buitenwereld uitoefent op de 'gestoorde', druk die ze wel kunnen uitoefenen vanwege idd de lagere sociale status en (financiŽle) afhankelijkheid van de 'gestoorde'.
pi_174815813
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 23:06 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

rijke en succesvolle mensen kiezen indien ze daar nog behoefte aan hebben vanwege wegvallen van uitkering bonus hun eigen psychiater die hun de diagnose en gratis drugs geeft die ze willen, zo nodig gaan ze er meerdere af. Maar over het algemeen lijkt een psychologische behandeling mij toch vooral het gevolg van de druk die de buitenwereld uitoefent op de 'gestoorde', druk die ze wel kunnen uitoefenen vanwege idd de lagere sociale status van de 'gestoorde'.
Als we de bevolking in Nederland in 3 sociale klasse konden samenvatten, zouden dan de meeste stoornissen in de laagste sociale klasse zitten?

De mensen die langdurig werkloos zijn, misschien beroep doen op de voedselbank, gebruik maken van de meeste sociale voorzieningen om de armoede te bestrijden?

indien ja, dan zou het dus helpen om die mensen een grote som geld te geven om van hun psychische problemen af te geraken.
  woensdag 1 november 2017 @ 23:22:16 #149
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_174816082
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 23:10 schreef kzomba het volgende:

Als we de bevolking in Nederland in 3 sociale klasse konden samenvatten, zouden dan de meeste stoornissen in de laagste sociale klasse zitten?

De mensen die langdurig werkloos zijn, misschien beroep doen op de voedselbank, gebruik maken van de meeste sociale voorzieningen om de armoede te bestrijden?

indien ja, dan zou het dus helpen om die mensen een grote som geld te geven om van hun psychische problemen af te geraken.
https://www.rijksoverheid(...)g-ggz-en-werkinkomen

http://www.tijdschriftvoo(...)/articles_714pdf.pdf
https://www.bibliotheek.nl/catalogus/titel.091114829.html
https://www.zorginstituut(...)eningsmodel+2017.PDF

Heb zelf geen zin om dit gezeik te lezen maar misschien leuk voor de mensen met meer affiniteit met de psychiatrie
pi_174816258
quote:
Wel interessant dat de overheid dit probleem onderkent, maar tegelijkertijd vreemd dat de tak van de psycho analyse hier nooit ruchtbaarheid geeft aan behandelingen behalve een deel van deze groep betuttelend toe te spreken dat ze beter kunnen werken.

Het zou de mensen meer troosten als ze beseften dat hun stoornis voor een deel relatief is wat in bepaalde situaties onlosmakelijk is verbonden met de sociale klasse waarin je leeft.

Veel van de stoornissen ligt niet vast in het DNA en de genen, maar is meer verwikkeld in het opgroeien in een bepaalde omgeving.
pi_174818917
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 19:56 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Ik zie alleen maar eigenschappen die volgens mij bijna alle normalen mensen ook hebben.
Sorry als ik je problemen bagatelliseer, maar kom op wie heeft er niet wel eens last van deze dingen.
Het hele punt is dat ik niet "wel eens" last van deze dingen heb, maar dat het dermate is dat het ontwrichtend werkt op mijn functioneren.

Neem bijvoorbeeld zoiets simpels als telefoneren. Als ik op kantoor zit en ik ben met iemand aan het bellen, en er komt iemand anders het kantoor binnen en gaat met een collega van mij staan praten, dan begrijp ik de persoon aan de telefoon niet meer.

Het lukt mij dan simpelweg niet om mij daar nog op te focussen.

Probeer dat maar eens aan mensen uit te leggen. Het is niet iets dat geaccepteerd wordt zeg maar. Het lukt de persoon aan de andere kant van de lijn dan gewoon niet meer om tot mij door te dringen, want hij kan wat mij betreft net zo goed Chinees praten dan.

Dus als ik met iemand wil bellen, dan moet het stil zijn in de kamer. Of ik moet ergens apart ervoor gaan zitten.

Dat is geen kwestie van "wel eens" last ervan hebben, dat is gewoon altijd zo.

Nu weten ze op kantoor van mijn diagnose en wordt er op mijn werk gelukkig niet zo zwaar aan getild, maar bij veel andere bedrijven zou zoiets simpels al een groot probleem kunnen zijn.
pi_174819238
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 22:19 schreef kzomba het volgende:

[..]

Wel hebben alle mensen de eigenschap dat ze beter in iemand in kunnen leven als ze dezelfde ervaring hebben gehad. Maar wat ik wel begrijp is wanneer iemand zijn vader in het ziekenhuis ligt die persoon even centraal staat voor mij en eventjes belangrijker is als ik als ik met diegene naar de kroeg ga, ik zou het dan niet steeds over mijzelf hebben.
Ik begrijp het ook en ik ga ook naar het verhaal luisteren, dus ik val wat dat betreft dus niet enorm uit de toon. Maar in mijn hoofd ga ik rustig verder met de voor- en nadelen afwegen tussen het gebruik van Ubuntu of Fedora bijvoorbeeld. Dat zit nou eenmaal op dat moment in mijn hoofd en dat gaat gewoon door totdat ik ermee klaar ben.

Ik zat ook dingen over handige libraries voor C++ uit te zoeken op mijn telefoon toen mijn vriendin aan het bevallen was. Dat gaf mij ergens ook een beetje rust (vluchtgedrag).

quote:
Maar ik merk ook dat ik vaak veel over mijzelf praat in vriendschappelijke settings, maar daarbij toon ik ook altijd oprecht interesse in de andere persoon, als ik een tijdje aan het woord ben geweest ga ik de ander ook vragen wat hem of haar zoals bezighoudt. Maar dan ben ik ook oprecht geÔnteresseerd, als ik dat niet ben stel ik die vraag ook gewoonweg niet.
Mja, ik stel de vraag dus omdat ik anders weet dat het niet bevorderlijk voor het verdere contact is. Dus ik toon interesse, zodat ik later weer over mezelf kan lullen.

Heel stom en ik vind mensen wel oprecht aardig, ik bedoel het echt wel goed. Maar als mijn focus ergens ligt, dan ligt hij daar en nergens anders.

quote:
Het blijft ook een apart verhaal dat je alles zo rationeel opschrijft alsof dat niet normaal is welk gedrag je vertoont want voor jou moet het juist van nature normaal gedrag zijn, je kan dat alleen weten doordat andere mensen je erop wijzen dat zij het anders doen en door erover te lezen.
Ik ben vooral in mijn puberjaren mezelf erg tegen gekomen. Toen ging het een aantal keer enorm mis en leerde ik dat het beter was om vooral mijn mond te houden en dan later pas iets te zeggen of doen, omdat mijn gedachten en acties voor anderen volstrekt onacceptabel konden zijn.

In die periode werd ik ook erg onzeker.

Mensen kregen een hekel aan mij, omdat ik elke keer weer ongevoelig en bot uit de hoek kwam. En ze kregen het idee dat ik het expres deed, terwijl dat niet zo was.

Ik kon mij oprecht niet inleven in anderen. Dus als er een proefwerk wiskunde was geweest en de hele klas had gemiddeld een 5, maar ik bijvoorbeeld een 9 of een 10 en ze gingen aan mij vragen of ik het dan niet moeilijk vond. Dan reageerde ik vanuit mijn eigen oogpunt. Dus bijvoorbeeld "nee, het was eigenlijk super simpel", want zo ervoer ik het ook. Niet doorhebbende dat ik daarmee mijn klasgenoten kwetste.

En dat is nog een mild voorbeeld.

Als ik in de pauze nog even snel mijn woordjes voor Frans moest leren, maar de hele school hield een paar minuten stilte, omdat iemand uit mijn jaar zelfmoord had gepleegd dan vond ik dat irritant en lukte het mij ook niet om echt stil te zijn. Ik pakte gewoon mijn boek Frans en ging leren, want dat was ik immers van plan.

Nu weet ik dat ik dat beter niet kan doen ;)

En eerlijk is eerlijk, ik leerde mezelf bewust aan om mensen te begrijpen op het moment dat ik mij eenzaam ging voelen en graag een relatie wou. Toen ging ik heel bewust interesse tonen in mensen, zodat ze mij aardig gingen vinden. En dat werkte als een trein, want zodra iets mijn focus heeft, dan onthou ik ook bijna alles erover.

In het begin van mijn relatie kon ik tot in groot detail vertellen wat mijn vriendin allemaal tegen mij heeft gezegd. Dus als zij zei dat ze het AnaÔs geurtje lekker vindt, dan kon ik doodleuk vertellen dat ze dat 6 weken geleden op zaterdagmiddag rond een uur of 3 in de Hema al tegen mij zei.

Ook keek ik series zoals Dawson's Creek om mezelf "gevoeliger" te maken. Ik probeerde te snappen wat er gaande was en mee te leven met de personages. Maar uit mezelf vond ik het eigenlijk alleen maar een hoop gezeik. Alleen je weet dat je moet veranderen, dus maak je er een studie van.

quote:
Als je rijk en succesvol bent heb je automatisch al volgens vele diagnoses in de DSM 5 al geen bepaalde trekken meer van een bepaalde stoornis, gewoonweg omdat je rijk en succesvol bent.
Heb je daar een bron van?

Want ik kan mij dat moeilijk voorstellen. Genoeg mensen die multimiljonair zijn die enorm met zichzelf in de knoop zitten en ook zelfmoord plegen.

quote:
Sommige mensen zeggen, je hebt autisme of je hebt het niet, maar er wordt soms ook gesproken over licht autisme, maar volgens de psychologie is licht autisme geen diagnose dus heb je dan ook niets, volgens andere hulpverleners bestaat wel zoiets als licht autisme.
Er is geen licht autisme. Wel is er hoger functionerend autisme.

Dit treedt meestal op als je de beperkingen kunt compenseren op de 1 of andere manier, maar dat neemt niet weg dat je er alsnog elke dag last van hebt. Bovendien kunnen de klachten op latere leeftijd dubbel en dwars terugkomen.

Toen ik jonger was, kon mijn lijf veel meer spanning hebben, dus kon ik mezelf veel langer blootstellen aan situaties die ik onprettig vond en daardoor normaler functioneren. Tegenwoordig heeft mijn lijf er een beetje genoeg van en ga ik meteen aan de schijterij, word ik misselijk, ben ik doodmoe, etc.

[ Bericht 4% gewijzigd door GroteGremlin op 02-11-2017 09:28:16 ]
  donderdag 2 november 2017 @ 09:28:23 #153
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174819423
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 08:50 schreef GroteGremlin het volgende:

[..]

Het hele punt is dat ik niet "wel eens" last van deze dingen heb, maar dat het dermate is dat het ontwrichtend werkt op mijn functioneren.

Neem bijvoorbeeld zoiets simpels als telefoneren. Als ik op kantoor zit en ik ben met iemand aan het bellen, en er komt iemand anders het kantoor binnen en gaat met een collega van mij staan praten, dan begrijp ik de persoon aan de telefoon niet meer.

Het lukt mij dan simpelweg niet om mij daar nog op te focussen.
Dit heb ik bijvoorbeeld als er ergens een TV of radio aan staat.

Het is dan onmogelijk om nog maar iets te volgen en ik word er ook heel snel moe van o.a. omdat ik onbewust probeer -alles- te volgen, zelfs al wil ik het zelf niet. Ik krijg dan ook de drang om de kamer uit te lopen. Radio in een wachtkamer is dan ook superirritant, want dan kom ik geagiteerd en moe bij m'n afspraak.
quote:
Probeer dat maar eens aan mensen uit te leggen. Het is niet iets dat geaccepteerd wordt zeg maar. Het lukt de persoon aan de andere kant van de lijn dan gewoon niet meer om tot mij door te dringen, want hij kan wat mij betreft net zo goed Chinees praten dan.

Dus als ik met iemand wil bellen, dan moet het stil zijn in de kamer. Of ik moet ergens apart ervoor gaan zitten.

Dat is geen kwestie van "wel eens" last ervan hebben, dat is gewoon altijd zo.

Nu weten ze op kantoor van mijn diagnose en wordt er op mijn werk gelukkig niet zo zwaar aan getild, maar bij veel andere bedrijven zou zoiets simpels al een groot probleem kunnen zijn.
En alhoewel dit soort dingen bij elke autist op een andere manier tot uiting komt, zijn er toch best veel raakvlakken. Wat bellen betreft heb ik weer andere problemen.

En wat andere voorbeelden van mij dan:
quote:
Elke dag dezelfde boterhammen eten op dezelfde tijdstippen. Dat soort dingen. Het fijn vinden dat dingen elke dag hetzelfde zijn. Alles moet lekker voorspelbaar blijven. Zijn dingen anders die dag, dan geeft dat onrust.
Ik wissel eigenlijk al jaren dezelfde avondmaaltijden en als er dan plotseling 1 bijvoorbeeld nou net is uitverkocht of (nog erger!!!!!) helemaal uit het assortiment is gehaald, -kan- dit me enorm veel stress opleveren.
Om mezelf dit soort stress te besparen, heb ik mezelf ook aangeleerd om een keuze te hebben uit een aantal dingen (waar ik dan meestal wel een voorkeur heb voor 't 1 of 't ander).
quote:
En dan zitten ze natuurlijk niet lekker. Je moet ze inlopen. Bah. Dat is wekenlang pure misŤre. Bij elke stap die ik zet, baal ik. En ja, het blijft in mijn hoofd, die schoenen. Had ik toch andere moeten kopen? Klopt de maat eigenlijk wel? Bij het passen wel, maar zodra ze uitrekken zijn ze toch wat te ruim. Hmm. Ondersteunen ze mijn voeten eigenlijk wel goed. Is dit ergonomisch verantwoord? Zou dat leer het wel lang volhouden? Volgens mij droogt het nou al uit.
Ja, herkenbaar :')
En die waslabeltjes dan in je nek bij zeg maar torsokleding :'(
Of naden of draden aan de binnenkant. Maar kleding is dan sowieso ook bijna hel om echt goed te krijgen. Bij strakke broeken krijg ik dat stukken van m'n beenhuid gaan tintelen, dus spijkerbroeken heb ik allang al opgegeven.
Eindig dan ook vaak bij slobberkleding O+
quote:
Extrapoleer dat dan maar even naar een nieuw huis kopen
Verhuizen is pure hel! 1 keer ben ik binnen de gemeente verhuisd maar dan naar de andere kant. Ik heb letterlijk ruim een jaar -elk moment dat ik me aan het oriŽnteren was-, in m'n hoofd alle aangewende routes moeten omdraaien. Anders liep ik (als ik bijvoorbeeld moe was van de dag) automatisch de verkeerde kant op of ging ik aan de verkeerde kant van de bushalte op de bus staan wachten :')

Vaak worden deze dingen dan als gezeik afgedaan en dat gezeik gaat bij veel autisten op de eigenwaarde zitten. Maar als je uitlegt, krijg je vaak weer "maar dat heeft iedereen toch?" of "Ach, het is gewoon een kwestie van wennen!" en dit uitleggen kost dan ook weer bergen energie.
Dus ik ga gewoon helemaal niet meer met dat soort mensen om en het ergste is dat ik me nog nooit beter heb gevoeld! _O_

Dus ja, ik heb er echt wel last van! :N
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  donderdag 2 november 2017 @ 09:33:17 #154
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174819498
quote:
Barst je bij mij in tranen uit, dan zal ik je in eerste instantie vooral aanstaren. Totdat ik van de schok bekomen ben en dan ineens denk van "oh ja, misschien is het handig als ik je probeer te troosten". De automatische piloot ontbreekt.
En dit trekje herken ik ook bij mezelf, alleen uitte zich dit bij mij als ik weereens bij m'n moeder of zus in de auto zat en ze weereens de weg waren kwijtgeraakt (dit was voor de tomtom, dus alles moet met een papieren kaart of uit m'n hoofd of door logisch te beredeneren (en dan bijvoorbeeld me aan de zon oriŽnteren)). Zij helemaal in panier :'( en ik bleef dan altijd kalm, dus gingen ze op dat soort momenten op mij vertrouwen en namen ze me zelfs graag mee. Want ik was als een rots in de (wegbewijzerings)branding :P

Als er iets anders was en ze begonnen weereens te huilen, vond ik het maar aanstelleritisgejank of ik wist niet wat ik daar nou mee moest. En vaak vond ik ze te serieus als het onderwerpen betreft die helemaal niet belangrijk zijn (zoals wat voor schoenen ze aanmoeten als ze daar naar de wc willen gaan-niveau)

Maar ik heb 't ook een keer meegemaakt dat we op een raststštte waren en er net een heel gezin een aanrijding had gehad. Ik met 1 van die dochters praten over....m'n eigen dingetjes dus :') maar dat meisje zat daar helemaal niet op te wachten.

En het is dan normaal dat het zo gaat. Gelukkig ben ik wel opgegroeid sindsdien :)

[ Bericht 5% gewijzigd door magnetronkoffie op 02-11-2017 09:39:05 ]
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174819612
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 09:33 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Maar ik heb 't ook een keer meegemaakt dat we op een raststštte waren en er net een heel gezin een aanrijding had gehad. Ik met 1 van die dochters praten over....m'n eigen dingetjes dus :') maar dat meisje zat daar helemaal niet op te wachten.

En het is dan normaal dat het zo gaat. Gelukkig ben ik wel opgeroeid sindsdien :)
Tsja, ik heb ooit gezien hoe een dronken bestuurder een overstekende vrouw van haar fiets had gereden. Ze vloog een paar meter door de lucht en eindigde dood op straat.

Dus wij (ik en mijn speelkameraden, ik was toen 11 ofzo) gingen natuurlijk kijken. Hoop mensen stonden vol afschuw langs de weg. Kom ik weer met mijn opmerkingen :')

"Kijk, haar ogen staan nog open"
"Zo, die is een eind door de lucht gevlogen"

Naja, dat soort shit. Ik vond het hele tafereel hartstikke interessant. Ook vanuit wiskundig oogpunt. Dus hoe hard moet je iemand raken voordat die zover vliegt.

Maar dat werd allemaal niet echt gewaardeerd zeg maar...

En het is niet dat ik echt ongevoelig ben, want het maakte echt wel indruk op mij. Ik zat toch echt een tijd in haar ogen te staren, maar ik dacht toen nog niet echt na over het gevoelsaspect.

Als ik het nu zou zien, dan zou ik veel emotioneler reageren. Ik zou enorm letten op wat ik zeg, ik zou het oprecht zielig vinden en boos zijn op de bestuurder die met zijn dronken kop iemand doodrijdt. Wat een klootzak.

Maar toen had ik dat dus allemaal niet. Het kwam niet eens in mij op.

Ik kreeg ook enorm ruzie met een jongen uit de buurt wiens kat was platgereden. "Tsja, dan neem je toch een nieuwe?" :X
  donderdag 2 november 2017 @ 09:46:14 #156
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174819708
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 09:40 schreef GroteGremlin het volgende:

[..]

Tsja, ik heb ooit gezien hoe een dronken bestuurder een overstekende vrouw van haar fiets had gereden. Ze vloog een paar meter door de lucht en eindigde dood op straat.

Dus wij (ik en mijn speelkameraden, ik was toen 11 ofzo) gingen natuurlijk kijken. Hoop mensen stonden vol afschuw langs de weg. Kom ik weer met mijn opmerkingen :')

"Kijk, haar ogen staan nog open"
"Zo, die is een eind door de lucht gevlogen"

Naja, dat soort shit. Ik vond het hele tafereel hartstikke interessant. Ook vanuit wiskundig oogpunt. Dus hoe hard moet je iemand raken voordat die zover vliegt.

Maar dat werd allemaal niet echt gewaardeerd zeg maar...

En het is niet dat ik echt ongevoelig ben, want het maakte echt wel indruk op mij. Ik zat toch echt een tijd in haar ogen te staren, maar ik dacht toen nog niet echt na over het gevoelsaspect.

Als ik het nu zou zien, dan zou ik veel emotioneler reageren. Ik zou enorm letten op wat ik zeg, ik zou het oprecht zielig vinden en boos zijn op de bestuurder die met zijn dronken kop iemand doodrijdt. Wat een klootzak.

Maar toen had ik dat dus allemaal niet. Het kwam niet eens in mij op.
Dit had ik toen bij de Bijlmerramp! Het drong idd niet tot me door, al zag ik al die mensen daar staan. Tegenwoordig zou ik ook heel anders gereageerd hebben dan toen, het leek toen meer een soort "ontdekkingsreis" of zo.
Het drong volgens mij nieteens tot me door dat er meerdere mensen daar overleden waren.

Ik heb zelf ook een aanrijding gezien waarbij de vrouw bebloed op de grond zat. Zij leefde overigens wel nog.
Ik bleef alleen niet staan kijken, want was onderweg naar de supermarkt en wilde daar niet van afwijken :P :')

Een andere keer was een vechtpartij tussen een paar mannen waar een hele kring mensen omheen stond. 1 jongen was alles met z'n mobiel aan het filmen, maar ik kan me voorstellen dat niemand die kleerkasten in die veel te dure sportwagen durfden te trotseren. Ze leken als bezetenen.
De hond van 1 van die mannen werd even door een ander opgelet en ik zat (tussen de vechtpartij door) ook andere details te bestuderen, zoals het afvoerputje voor regenwater.
Wat ik nog weet is dat ik niet wist wat er gebeurd was, ik viel er middenin. "Ineens" was het daar.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174819896
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 09:46 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Dit had ik toen bij de Bijlmerramp! Het drong idd niet tot me door, al zag ik al die mensen daar staan. Tegenwoordig zou ik ook heel anders gereageerd hebben dan toen, het leek toen meer een soort "ontdekkingsreis" of zo.
Het drong volgens mij nieteens tot me door dat er meerdere mensen daar overleden waren.
In 1992 was ik 11 jaar oud, dus misschien ook nog iets te jong ervoor.

Het hielp alleen niet hoe mijn vader erover deed (die toch ook wel autistische kenmerken had). Die zei dan van die dingen als "mooie locatie, zijn we meteen van al die allochtonen af, scheelt weer wat subsidies en uitkeringen".

NaÔef dat ik was, praatte ik hem vaak na. Toen ben ik een keer door een stel Molukkers uit de buurt in elkaar getrapt.

Maar dat is dus ook een aspect ervan. Je bent makkelijk te beÔnvloeden. Ik had altijd het idee dat ik niet wist wie ik was, want ik werd altijd min of meer de persoon waarmee ik omging.

Helaas maakte mijn vader daar misbruik van.

Mijn zusje was erg gehecht aan onze hond destijds, maar hij was oud en ziek. Mijn ouders hadden besloten dat hij moest worden ingeslapen. Mijn zusje werd toen heel kwaad en wou dat niet. Dus wat deed mijn pa? Die gaf mij de opdracht om die hond te laten inslapen terwijl mijn zusje op school zat.

En in mijn domme kop voerde ik die opdracht gewoon uit. Het moest immers gebeuren, het beest was ziek.

Maar omdat ik totaal niet stilstond bij de gevoelens van mijn zusje, heeft zij dus nooit de kans gehad om afscheid te nemen van haar hond.

Geen hersencel in mijn hoofd die van tevoren dacht "misschien is dit niet handig" :')

Uit mezelf had ik het waarschijnlijk nooit zo gedaan. Maar opdracht was opdracht destijds.

Overigens stond ik ook niet stil bij hoe het voor mij zou zijn. Daar kwam ik pas achter toen het zover was en het beest niet vredig insliep bij de dierenarts, maar begon te schuimbekken en zich verzette (en dus meer spuitjes kreeg). Ik was daar de rest van de dag kotsmisselijk van.

Enige lichtpuntje was dat ik beide mijn ouders heb zien janken toen ik dat vertelde. Zat er toch nog emotie in hun. Maar ja, ik was weer de lul die het moest gaan doen en meemaken.

[ Bericht 3% gewijzigd door GroteGremlin op 02-11-2017 10:07:21 ]
  donderdag 2 november 2017 @ 10:03:28 #158
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174819933
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 23:30 schreef kzomba het volgende:

[..]

Wel interessant dat de overheid dit probleem onderkent, maar tegelijkertijd vreemd dat de tak van de psycho analyse hier nooit ruchtbaarheid geeft aan behandelingen behalve een deel van deze groep betuttelend toe te spreken dat ze beter kunnen werken.

Het zou de mensen meer troosten als ze beseften dat hun stoornis voor een deel relatief is wat in bepaalde situaties onlosmakelijk is verbonden met de sociale klasse waarin je leeft.

Veel van de stoornissen ligt niet vast in het DNA en de genen, maar is meer verwikkeld in het opgroeien in een bepaalde omgeving.
Ja, als je mensen met een dwarslaesie een zak geld geeft, gaan ze vanzelf weer lopen en kunnen ze weer aan het werk in plaats van een uitkering te trekken :N

[ Bericht 4% gewijzigd door Lunatiek op 02-11-2017 10:23:25 ]
  donderdag 2 november 2017 @ 10:22:28 #159
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174820195
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 09:14 schreef GroteGremlin het volgende:

Want ik kan mij dat moeilijk voorstellen. Genoeg mensen die multimiljonair zijn die enorm met zichzelf in de knoop zitten en ook zelfmoord plegen.
Ik ken iemand die met ASS is gediagnosticeerd en een hoge functie in diplomatieke dienst had. Veel lullen met buitenlandse attachť's zeg maar. Totaal geen geschikte functie voor een autist, maar dat hij ASS had werd pas tegen zijn pensioen ontdekt.
Hij gebruikte van die trucjes die jij ook al noemde om zich sociaal voor te doen. Maar omdat dat gedrag voor iemand met ASS tegennatuurlijk is, kost het veel energie en dat maakt je ziek.

Zo zijn er ook zat mensen in een hoge technische functie met ASS. ASS is in Delft en Eindhoven vaker voorkomend dan elders.

Het is denk ik eerder zo dat arbeidsintegratiebureaus een reden moeten opgeven waarom hun klanten niet aan de slag komen. Dan wordt je overal op gecheckt om het label "met afstand tot de arbeidsmarkt" te krijgen (zodat je subsidie mag geven).
Daarom komt dat negatieve veel meer onder de aandacht.
Er wordt geen onderzoek gedaan naar mensen die (al dan niet onbewust, zoals die diplomaat) ASS hebben en succesvol zijn, dus zijn daar geen cijfers van. Er is geen reden het te onderzoeken, want er is geen probleem om op te lossen.
  donderdag 2 november 2017 @ 10:47:30 #160
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174820597
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 10:00 schreef GroteGremlin het volgende:

[..]

In 1992 was ik 11 jaar oud, dus misschien ook nog iets te jong ervoor.
We zijn een beetje dezelfde leeftijd :P
quote:
Het hielp alleen niet hoe mijn vader erover deed (die toch ook wel autistische kenmerken had). Die zei dan van die dingen als "mooie locatie, zijn we meteen van al die allochtonen af, scheelt weer wat subsidies en uitkeringen".

NaÔef dat ik was, praatte ik hem vaak na. Toen ben ik een keer door een stel Molukkers uit de buurt in elkaar getrapt.

Maar dat is dus ook een aspect ervan. Je bent makkelijk te beÔnvloeden. Ik had altijd het idee dat ik niet wist wie ik was, want ik werd altijd min of meer de persoon waarmee ik omging.
Als een kameleon!!! Ik nam zelfs het accent over van de mensen waar ik mee omging en mijn Duits was om die reden soms zelfs accentloos (naja, vroeger dan want tegenwoordig kom ik daar bijna niet meer). Dit kameleongebeuren is trouwens een algemeen kenmerk van autisme bij vrouwen.
quote:
Helaas maakte mijn vader daar misbruik van.

Mijn zusje was erg gehecht aan onze hond destijds, maar hij was oud en ziek. Mijn ouders hadden besloten dat hij moest worden ingeslapen. Mijn zusje werd toen heel kwaad en wou dat niet. Dus wat deed mijn pa? Die gaf mij de opdracht om die hond te laten inslapen terwijl mijn zusje op school zat.

En in mijn domme kop voerde ik die opdracht gewoon uit. Het moest immers gebeuren, het beest was ziek.

Maar omdat ik totaal niet stilstond bij de gevoelens van mijn zusje, heeft zij dus nooit de kans gehad om afscheid te nemen van haar hond.

Geen hersencel in mijn hoofd die van tevoren dacht "misschien is dit niet handig" :')

Uit mezelf had ik het waarschijnlijk nooit zo gedaan. Maar opdracht was opdracht destijds.

Overigens stond ik ook niet stil bij hoe het voor mij zou zijn. Daar kwam ik pas achter toen het zover was en het beest niet vredig insliep bij de dierenarts, maar begon te schuimbekken en zich verzette (en dus meer spuitjes kreeg). Ik was daar de rest van de dag kotsmisselijk van.
Kan me goed voorstellen dat je daar heel erg van schrok.
Dat van die opdracht herken ik wel. Tegenwoordig leef ik naar m'n eigen principes en die volg ik ook best streng op. Wel heb ik bepaalde flexibiliteiten ingebouwd.
quote:
Enige lichtpuntje was dat ik beide mijn ouders heb zien janken toen ik dat vertelde. Zat er toch nog emotie in hun. Maar ja, ik was weer de lul die het moest gaan doen en meemaken.
Ik was altijd al het pispaaltje. Werd te gemakkelijk misbruikt voor andermans agenda's. Ze stonden nooit stil bij de eventuele langetermijngevolgen denk ik. Maar gezien ik altijd gemerkt heb dat mensen in het algemeen de grootst mogelijke moeite hebben me te begrijpen, denk ik niet dat zij het ooit zullen kunnen. En ik ga niet wachten tot ik zelf al bejaard ben, dat offer is me simpelweg te groot. Dus ga ik niet meer met dat soort mensen om.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174820649
quote:
1s.gif Op donderdag 2 november 2017 10:22 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Zo zijn er ook zat mensen in een hoge technische functie met ASS. ASS is in Delft en Eindhoven vaker voorkomend dan elders.
Mja, ik ben software ontwikkelaar en mijn vader was werktuigbouwkundig ingenieur.

Waarschijnlijk geen toeval...

Kennis van mij met ASS had ook een vader met ASS, beiden technische functies in de IT.

Helaas balanceer ik al een tijdje tussen succesvol zijn en compleet instorten. De afgelopen 2 jaar zijn niet goed voor mij geweest. Burnout gehad toen mijn vriendin zwanger was. Maar ik merk ook gewoon dat mijn ASS gerelateerde klachten erger zijn geworden.

1 jaar bij de specialistische GGZ gelopen en tegenwoordig bij de generalistische om terugval te voorkomen.

Al met al zijn mijn verantwoordelijkheden ook enorm gegroeid sinds ik vader ben, maar mijn draagkracht niet zeg maar. Dus ik heb nu ook meer last van mijn ASS, omdat ik minder tijd voor mezelf heb om bij te komen.

Dus laat het een waarschuwing zijn voor andere mensen met ASS. Veel dingen die je nu misschien wil (een relatie, een gezin, etc), kosten ook veel energie. Het betekent niet automatisch dat je je beter zal voelen en het kan er zelfs voor zorgen dat je juist in de knel komt te zitten.

Tot op zekere hoogte zijn we er gewoon niet voor geschikt.

Ik hou hartstikke veel van mijn gezin. Echt met alles dat ik heb. Maar soms verlang je toch terug naar dat zolderkamertje waar je lekker urenlang met je computers zat te rotzooien en verder niemand kwam. Dat je je nergens druk om hoefde te maken. Dat je niet per se hoefde te presteren de hele tijd door. Dat je niet normaal hoefde te zijn. Dat je gewoon weg kon kruipen in jouw eigen wereld. Dat het enige waar je aan dacht was hoe je die Linux installatie verder kon optimaliseren. En dat je trek had in een kopje chocolademelk.

Het lijkt zo kut, dat alleen zijn. Maar onderschat de tijd niet die je voor jezelf nodig hebt om bij te tanken met ASS.

Ik hoop gewoon dat ik met de tijd aan de situatie wen en dat ik nieuwe manieren vind om met alles om te gaan. De reden dat ik hier nu post, is ook omdat het minder goed met mij gaat. Geen idee of ik er iets mee opschiet, maar soms wil je het gewoon kwijt.
  donderdag 2 november 2017 @ 10:53:24 #162
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174820686
quote:
1s.gif Op donderdag 2 november 2017 10:22 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ik ken iemand die met ASS is gediagnosticeerd en een hoge functie in diplomatieke dienst had. Veel lullen met buitenlandse attachť's zeg maar. Totaal geen geschikte functie voor een autist, maar dat hij ASS had werd pas tegen zijn pensioen ontdekt.
Hij gebruikte van die trucjes die jij ook al noemde om zich sociaal voor te doen. Maar omdat dat gedrag voor iemand met ASS tegennatuurlijk is, kost het veel energie en dat maakt je ziek.

Zo zijn er ook zat mensen in een hoge technische functie met ASS. ASS is in Delft en Eindhoven vaker voorkomend dan elders.

Het is denk ik eerder zo dat arbeidsintegratiebureaus een reden moeten opgeven waarom hun klanten niet aan de slag komen. Dan wordt je overal op gecheckt om het label "met afstand tot de arbeidsmarkt" te krijgen (zodat je subsidie mag geven).
Daarom komt dat negatieve veel meer onder de aandacht.
Er wordt geen onderzoek gedaan naar mensen die (al dan niet onbewust, zoals die diplomaat) ASS hebben en succesvol zijn, dus zijn daar geen cijfers van. Er is geen reden het te onderzoeken, want er is geen probleem om op te lossen.
Mooie post wel 14.gif

Ben blij dat iemand vetgedrukte -ein-de-lijk!- ook ziet! Ik word er dan ook letterlijk ziek van en het ziek zijn gaat pas weer weg als het probleem ook weer weg is. Maar mensen als Pabst en kamina en nog een hele sloot andere mensen/fokkers snappen dit niet. Die zien dit als een oplosbaar probleem en mijn verzet daartegen is uiteraard niks anders dan koppigheid en het niet willen erkennen van problemen. Maar de energiekosten zijn het probleem en dat wordt niet begrepen omdat ze zelf dit probleem niet hebben. Niet op mijn manier.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174821467
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 10:47 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Als een kameleon!!! Ik nam zelfs het accent over van de mensen waar ik mee omging en mijn Duits was om die reden soms zelfs accentloos (naja, vroeger dan want tegenwoordig kom ik daar bijna niet meer). Dit kameleongebeuren is trouwens een algemeen kenmerk van autisme bij vrouwen.
Toen ik een Britse manager had, nam ik ook zijn accent over als ik Engels met hem sprak. Hij was toen onder de indruk hoe snel ik het oppakte. Het leek net alsof ik ook uit zijn oude buurt kwam.

Terwijl ik vroeger juist meer Amerikaans praatte. Maar ja, toen hadden we Amerikaanse buren.

quote:
Tegenwoordig leef ik naar m'n eigen principes en die volg ik ook best streng op. Wel heb ik bepaalde flexibiliteiten ingebouwd.
Mja, tegenwoordig probeer ik altijd eerst de voor- en tegens af te wegen en neem ik het liefst niet te snel beslissingen. Dit kan soms voor mensen frustrerend zijn, omdat ik dan passief overkom. Maar ik probeer dan gewoon te voorkomen dat ik iets doms doe.

quote:
Ik was altijd al het pispaaltje. Werd te gemakkelijk misbruikt voor andermans agenda's. Ze stonden nooit stil bij de eventuele langetermijngevolgen denk ik. Maar gezien ik altijd gemerkt heb dat mensen in het algemeen de grootst mogelijke moeite hebben me te begrijpen, denk ik niet dat zij het ooit zullen kunnen. En ik ga niet wachten tot ik zelf al bejaard ben, dat offer is me simpelweg te groot. Dus ga ik niet meer met dat soort mensen om.
Tsja, ik ben vroeger ook gepest natuurlijk. Te makkelijk slachtoffer. Dat hield wel op toen ik een jaar of 15 was en mijn groeispurt had gehad. Toen was ik ineens een kop groter dan de rest. Niet dat ik nou zoveel deed, maar de drempel werd gewoon groter voor ze denk ik.

Grootste issue was eigenlijk mijn vader die vrij dominant was. Pas toen ik mij daarvan losmaakte, begon ik echt mijn eigen meningen te vormen. Toen werd ik ineens ook veel toleranter. Een hoop dingen waar hij altijd op zat te schelden, doen mij vrij weinig.
  donderdag 2 november 2017 @ 12:33:23 #164
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174822600
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 22:19 schreef kzomba het volgende:

Ja, iik ben pas ook de vierde keer geslaagd, ik houd er niet van als er tegen mij gepraat wordt op het examen, maar nu ik ervaren ben met rijden maakt mij dat helemaal niets meer uit.
Ja, met ervaring heb je minder concentratie nodig, dus kun je meer energie steken in zo'n gesprek. En bij een examen slorpt de spanning al een hoop energie op.
"Ik hou niet van..." kan ook een aangeleerde reflex zijn omdat je wťťt dat je afgemat bent na afloop van datgene waar je niet van zegt te houden. Vermoedelijk omdat dat als kind al zo was, en dan heb je daarbij geen benul van "energie" of zo.

quote:
Wel hebben alle mensen de eigenschap dat ze beter in iemand in kunnen leven als ze dezelfde ervaring hebben gehad. Maar wat ik wel begrijp is wanneer iemand zijn vader in het ziekenhuis ligt die persoon even centraal staat voor mij en eventjes belangrijker is als ik als ik met diegene naar de kroeg ga, ik zou het dan niet steeds over mijzelf hebben.
Bij iemand met hoogfunctionerend ASS is er een discrepantie tussen het rationele weten en het eigen gevoel. Ja, je weet dat die ander belangrijker is, en dat het zeer gewaardeerd wordt daarover te spreken omdat die ander ermee zit. En dat lukt ook prima, in elk geval kunnen de hoogfunctionerende prima de schijn ophouden met hun trucjes. Maar dat zo iemand met ASS na zo'n gesprek uitgeput thuiskomt omdat hij zich de hele tijd anders heeft moeten voordoen dan hoe hij zich voelde, dat zie je niet.

quote:
Met het niet in kunnen leven in een ander kan ook gebrek aan interesse zijn, dan is het weer niet perse een symptoom van autisme maar eerder dat je niet zoveel om dat persoon geeft, dus waarde hecht aan dat persoon. gaat het om je vrouw dan zou het een heel ander verhaal kunnen zijn....
Het gaat niet om "niet geÔnteresseerd zijn", maar je moeite hebt te beseffen dat een ander andere dingen weet dan jij, of dingen anders ervaart dan jij. Daar zijn tests voor ontwikkeld. Dan maakt het het zelf ervaren een stuk makkelijker, want dan komt het weer overeen.
Uiteraard is dat bij mensen met hoogfunctionerend ASS een stuk makkelijker, want die kunnen nog enigszins beredeneren dat de ander toch echt anders is. Die ontwikkelen ook trucjes, weten het beter te verdoezelen, maar uiteindelijk kost die omweg om "normaal" gevonden te worden weer extra energie. En het belangrijkste: het gevoel is er niet bij. Combineer dat met de neiging niet te liegen (botheid), dan krijg je de indruk van een gevoelloos iemand.

quote:
Maar ik merk ook dat ik vaak veel over mijzelf praat in vriendschappelijke settings, maar daarbij toon ik ook altijd oprecht interesse in de andere persoon, als ik een tijdje aan het woord ben geweest ga ik de ander ook vragen wat hem of haar zoals bezighoudt. Maar dan ben ik ook oprecht geÔnteresseerd, als ik dat niet ben stel ik die vraag ook gewoonweg niet.
Het gaat niet om over jezelf praten, maar over een bepaald onderwerp dat je op dat moment bezig houdt, zoals Linux in dat voorbeeld. En zo'n gesprek gaat prima als die ander ook een enorme Linux-nerd is. Of van de modelbouwtreintjes. Of wat dan ook. Dan is er echte interactie, omdat wat die ander over dat onderwerp heeft te zeggen natuurlijk reuze interessant is.

quote:
Het blijft ook een apart verhaal dat je alles zo rationeel opschrijft alsof dat niet normaal is welk gedrag je vertoont want voor jou moet het juist van nature normaal gedrag zijn, je kan dat alleen weten doordat andere mensen je erop wijzen dat zij het anders doen en door erover te lezen.
Psycho-educatie kan daar inzichten hebben gegeven. Daar is sowieso veel van de therapie op gericht: inzicht krijgen in je eigen kwaliteiten en beperkingen, zodat je niet steeds over de grens gaat en jezelf uitput, of in lastige situaties komt. Therapie is niet gericht op genezing, want het is geen ziekte en er is dus niets te genezen.

quote:
Autisme kan zich ook in zovele gradaties openbaren en op zovele manier, maar waar ligt de grens? waar moet je bepalen dat het geen noemenswaardig autisme is en waar kun je stellen dat er wel sprake is van een autistische beperking?
Zie DSM. De grens is wanneer het je negatief in je dagelijkse handelingen beÔnvloed. Bijvoorbeeld in je relatie, of op je werk (of om werk te krijgen), of op school.

quote:
Als je rijk en succesvol bent heb je automatisch al volgens vele diagnoses in de DSM 5 al geen bepaalde trekken meer van een bepaalde stoornis, gewoonweg omdat je rijk en succesvol bent.
Onzin. Ook daar geldt dat je een diagnose krijgt omdat als je er last van krijgt.
Alleen, als je even naar ASS kijkt, ben je als rijk en succesvol al snel veel beter af: villa in rustige omgeving met grote ruime kamers en een kamer voor jezelf is een stuk vrijer van prikkels dan een kamer met je broer moeten delen, drie hoog achter in een volksbuurt.
Ook is productiewerk een stuk lastiger qua prikkels dan in je eentje in een kantoorkamer de boekhouding controleren, waarbij je misschien zoveel verdient dat je het part-time kunt doen, en bovendien kun je ook nog thuiswerken, dit in tegenstelling tot een fabrieksarbeider.
De minder succesvolle persoon met ASS moet naar een rumoerige snackbar of bistro als die uit eten wil, de succesvolle kan naar een duur restaurant waar ze molton op tafel hebben en de prikkels zeer beperkt zijn. Rust is een luxe in deze wereld, een persoon met ASS die rust nodig heeft en dat kan betalen is stukken beter af dan degene met ASS die dat niet kan.

Verder is het zo dat wanneer een ruimte is ingericht zodat mensen met ASS beter kunnen functioneren, dit in veel gevallen ook weldadig is voor mensen zonder ASS, in elk geval op momenten dat ze zich (zouden) moeten concentreren. Daarom zou het veel beter zijn om die "luxe" breder toegankelijk te maken, en niet alleen vanwege ASS.
  donderdag 2 november 2017 @ 15:26:42 #165
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174825440
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 11:31 schreef GroteGremlin het volgende:

[..]

Mja, tegenwoordig probeer ik altijd eerst de voor- en tegens af te wegen en neem ik het liefst niet te snel beslissingen. Dit kan soms voor mensen frustrerend zijn, omdat ik dan passief overkom. Maar ik probeer dan gewoon te voorkomen dat ik iets doms doe.
Klopt. Ik plan een beetje mijn activiteiten en zeg maar m'n menselijke interacties...soort van :P
Ik zal wel moeten, want ik kan nooit de hele wereld te vriend houden.

Je komt dan passief over naar hun maatstaven. En anders ben je arrogant of koppig of close-minded of lui en zo gaat dat rijtje nog wel even door.
quote:
[..]

Tsja, ik ben vroeger ook gepest natuurlijk. Te makkelijk slachtoffer. Dat hield wel op toen ik een jaar of 15 was en mijn groeispurt had gehad. Toen was ik ineens een kop groter dan de rest. Niet dat ik nou zoveel deed, maar de drempel werd gewoon groter voor ze denk ik.

Grootste issue was eigenlijk mijn vader die vrij dominant was. Pas toen ik mij daarvan losmaakte, begon ik echt mijn eigen meningen te vormen. Toen werd ik ineens ook veel toleranter. Een hoop dingen waar hij altijd op zat te schelden, doen mij vrij weinig.
Naarmate ik meer juk van mezelf afgooide, kon ik mezelf ook steeds beter ontplooien. Het zelfstandig woonruimte vinden was daarbij van essentieel belang :Y
Dat bepaalde dingen me weinig doen, herken ik ook wel. En wat je vader betreft die probeerde van zijn probleem jouw probleem te maken....iemand kan nog zo vaak onjuiste beweringen blijven doen die ik simpelweg niet op zie gaan, ik kan er moeilijk bij om iets voor waar aan te nemen wat niet waar is tenzij ik heel slecht in m'n vel zit of zo. Alleen denk ik dat sommigen dus gingen proberen me psychisch te slopen zodat ik vatbaarder voor hun manipulaties werd. Pure logica biedt hier een beschermende factor en ik denk dat veel manipulatieve mensen daarom niet van pure logica houden. Keerzijde is natuurlijk wel dat als je een supernuchter iemand bent, je ook minder open staat voor de niet-voor-jou-negatieve behoeftes van anderen.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174846253
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 12:33 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ja, met ervaring heb je minder concentratie nodig, dus kun je meer energie steken in zo'n gesprek. En bij een examen slorpt de spanning al een hoop energie op.
"Ik hou niet van..." kan ook een aangeleerde reflex zijn omdat je wťťt dat je afgemat bent na afloop van datgene waar je niet van zegt te houden. Vermoedelijk omdat dat als kind al zo was, en dan heb je daarbij geen benul van "energie" of zo.

[..]

Bij iemand met hoogfunctionerend ASS is er een discrepantie tussen het rationele weten en het eigen gevoel. Ja, je weet dat die ander belangrijker is, en dat het zeer gewaardeerd wordt daarover te spreken omdat die ander ermee zit. En dat lukt ook prima, in elk geval kunnen de hoogfunctionerende prima de schijn ophouden met hun trucjes. Maar dat zo iemand met ASS na zo'n gesprek uitgeput thuiskomt omdat hij zich de hele tijd anders heeft moeten voordoen dan hoe hij zich voelde, dat zie je niet.

[..]

Het gaat niet om "niet geÔnteresseerd zijn", maar je moeite hebt te beseffen dat een ander andere dingen weet dan jij, of dingen anders ervaart dan jij. Daar zijn tests voor ontwikkeld. Dan maakt het het zelf ervaren een stuk makkelijker, want dan komt het weer overeen.
Uiteraard is dat bij mensen met hoogfunctionerend ASS een stuk makkelijker, want die kunnen nog enigszins beredeneren dat de ander toch echt anders is. Die ontwikkelen ook trucjes, weten het beter te verdoezelen, maar uiteindelijk kost die omweg om "normaal" gevonden te worden weer extra energie. En het belangrijkste: het gevoel is er niet bij. Combineer dat met de neiging niet te liegen (botheid), dan krijg je de indruk van een gevoelloos iemand.

[..]

Het gaat niet om over jezelf praten, maar over een bepaald onderwerp dat je op dat moment bezig houdt, zoals Linux in dat voorbeeld. En zo'n gesprek gaat prima als die ander ook een enorme Linux-nerd is. Of van de modelbouwtreintjes. Of wat dan ook. Dan is er echte interactie, omdat wat die ander over dat onderwerp heeft te zeggen natuurlijk reuze interessant is.

[..]

Psycho-educatie kan daar inzichten hebben gegeven. Daar is sowieso veel van de therapie op gericht: inzicht krijgen in je eigen kwaliteiten en beperkingen, zodat je niet steeds over de grens gaat en jezelf uitput, of in lastige situaties komt. Therapie is niet gericht op genezing, want het is geen ziekte en er is dus niets te genezen.

[..]

Zie DSM. De grens is wanneer het je negatief in je dagelijkse handelingen beÔnvloed. Bijvoorbeeld in je relatie, of op je werk (of om werk te krijgen), of op school.

[..]

Onzin. Ook daar geldt dat je een diagnose krijgt omdat als je er last van krijgt.
Alleen, als je even naar ASS kijkt, ben je als rijk en succesvol al snel veel beter af: villa in rustige omgeving met grote ruime kamers en een kamer voor jezelf is een stuk vrijer van prikkels dan een kamer met je broer moeten delen, drie hoog achter in een volksbuurt.
Ook is productiewerk een stuk lastiger qua prikkels dan in je eentje in een kantoorkamer de boekhouding controleren, waarbij je misschien zoveel verdient dat je het part-time kunt doen, en bovendien kun je ook nog thuiswerken, dit in tegenstelling tot een fabrieksarbeider.
De minder succesvolle persoon met ASS moet naar een rumoerige snackbar of bistro als die uit eten wil, de succesvolle kan naar een duur restaurant waar ze molton op tafel hebben en de prikkels zeer beperkt zijn. Rust is een luxe in deze wereld, een persoon met ASS die rust nodig heeft en dat kan betalen is stukken beter af dan degene met ASS die dat niet kan.

Verder is het zo dat wanneer een ruimte is ingericht zodat mensen met ASS beter kunnen functioneren, dit in veel gevallen ook weldadig is voor mensen zonder ASS, in elk geval op momenten dat ze zich (zouden) moeten concentreren. Daarom zou het veel beter zijn om die "luxe" breder toegankelijk te maken, en niet alleen vanwege ASS.
Het lijkt erop dat je alle antwoorden in het leven zelf al hebt en dat je helemaal geen forum nodig hebt om gedachte uit te wisselen, mensen kunnen alleen ontzettend veel van jou leren met die superieure inzichten van jou.
  vrijdag 3 november 2017 @ 20:31:37 #168
456432 Kamina
Tenacious!
pi_174851705
quote:
Ik zou zeggen nee, aangezien het geen mens is.
1 + 1 = blauw
  zaterdag 4 november 2017 @ 00:59:06 #169
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_174857059
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 08:50 schreef GroteGremlin het volgende:

Het hele punt is dat ik niet "wel eens" last van deze dingen heb, maar dat het dermate is dat het ontwrichtend werkt op mijn functioneren.

Neem bijvoorbeeld zoiets simpels als telefoneren. Als ik op kantoor zit en ik ben met iemand aan het bellen, en er komt iemand anders het kantoor binnen en gaat met een collega van mij staan praten, dan begrijp ik de persoon aan de telefoon niet meer.

Het lukt mij dan simpelweg niet om mij daar nog op te focussen.

Probeer dat maar eens aan mensen uit te leggen. Het is niet iets dat geaccepteerd wordt zeg maar. Het lukt de persoon aan de andere kant van de lijn dan gewoon niet meer om tot mij door te dringen, want hij kan wat mij betreft net zo goed Chinees praten dan.

Dus als ik met iemand wil bellen, dan moet het stil zijn in de kamer. Of ik moet ergens apart ervoor gaan zitten.

Dat is geen kwestie van "wel eens" last ervan hebben, dat is gewoon altijd zo.

Nu weten ze op kantoor van mijn diagnose en wordt er op mijn werk gelukkig niet zo zwaar aan getild, maar bij veel andere bedrijven zou zoiets simpels al een groot probleem kunnen zijn.
Nou, vandaag zei nog iemand op het werk "niet zo hard praten, er zijn mensen aan het bellen".
Voor zover ik weet waren dat geen autisten. Ikzelf heb 'officieel' geen autisme, hoewel het niet helemaal uitgesloten is, maar ook niet bevestigd. En ik moet mij echt afzonderen met oordopjes in wil ik concentratie hebben. Volgens mij is dat hartstikke normaal en willen mensen veel te veel multitasken dan ze eigenlijk aankunnen. Maar goed, ik snap dat het dus een combinatie van factoren is. Als jij zegt dat het je functioneren ernstig beperkt, dan is dat zo. Ik kan mij alleen niet voorstellen dat jij in jouw omgeving zo'n uitzondering bent met deze klachten.

Van wikipedia:
Er is veel experimenteel onderzoek gedaan naar stimulus- of omgevingscondities die een negatief effect hebben op cognitieve prestaties. Enkele bekende voorbeelden zijn: lawaai, gebrek aan slaap, te veel informatie, bepaalde drugs zoals alcohol en een hoge omgevingstemperatuur (hitte). Men noemt dit ook wel het stimulusmodel van stress. Het model staat het dichtst bij de oorspronkelijke natuurkundige betekenis van stress als een kracht die op een lichaam inwerkt. Critici van het stimulusmodel van stress hebben naar voren gebracht dat stress niet louter een functie is van de objectieve gebeurtenissen om ons heen, maar ook van de interne beleving en subjectieve factoren zoals het wel of niet kunnen controleren van de lawaaibron, ergernis e.d. Desondanks lijkt het toch mogelijk om condities te vinden die voor de meeste mensen als stressvol worden ervaren.

En dat sociale gebrek van mensen met autisme. Als ik de ervaringen hier zo lees, was de omgeving ook niet het toppunt van empathisch bij sommige autisten. Ik heb zelf het gevoel dat dit wordt onderschat. Als je het niet op jonge leeftijd hebt geleerd, kun je later moeilijk sociaal zijn. Dan is dat eerder normaal dan iets afwijkends.

[ Bericht 1% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 04-11-2017 19:27:53 ]
  zaterdag 4 november 2017 @ 05:44:30 #170
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174858469
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 00:59 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Nou, vandaag zei nog iemand op het werk "niet zo hard praten, er zijn mensen aan het bellen".
Voor zover ik weet waren dat geen autisten.
Natuurlijk kunnen neurotypische mensen last hebben van hard praten als ze telefoneren. Het maakt ook een onprofessionele indruk bij de mensen met wie je belt.
Verschil is dat het neurotypische mensen niet per se extra energie kost en ze van de "hinder" dus niet moe worden.
En zoals ik schreef: een voor mensen met ASS geoptimaliseerde omgeving heeft ook voordelen voor neurotypische mensen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 00:59 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
En dat sociale gebrek van mensen met autisme. Als ik de ervaringen hier zo lees, was de omgeving ook niet het toppunt van empathisch bij sommige autisten. Ik heb zelf het gevoel dat dit wordt onderschat. Als je het niet op jonge leeftijd hebt geleerd, kun je later moeilijk sociaal zijn. Dan is dat eerder normaal dan iets afwijkends.
Je vergeet dat intelligente mensen met ASS heel goed kunnen aanleren hoe in sociale situaties te gedragen (vooral vrouwen). Het is een probleem omdat de manier waarop hun hersenen werken anders is (alles komt ongefilterd binnen, o.a.) waardoor ze veel meer moeite moeten doen en dus eerder uitgeput zijn. Ze zullen uit zelfbehoud daarom zelf niet snel kiezen voor sociale situaties.
Ook andere fysiek/biologisch dingen maken het moeilijk, zoals dat veel mensen met ASS zelf van nature geen duidelijke emoties tonen ("vlakke gezichtsexpressie"), waardoor anderen hen moeilijk kunnen peilen wat een gesprek lastig kan maken. Zeker als degene met ASS ook moeite heeft met het lezen van emoties.

[ Bericht 21% gewijzigd door Lunatiek op 04-11-2017 06:14:43 ]
  zaterdag 4 november 2017 @ 06:04:58 #171
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174858502
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 20:31 schreef Kamina het volgende:

[..]

Ik zou zeggen nee, aangezien het geen mens is.
Als je Do Androids Dream of Electric Sheep? leest, van Phil K. Dick, dan lees je een verhaal dat daar om draait. De hoofdpersoon moet androÔden vangen die als kenmerk "autistische trekjes" hebben (gebrek aan inlevingsvermogen met name en het niet tonen van emoties). Geen emoties/inlevingsvermogen betekent: geen mens, dus vangen en terug naar de eigenaar. De schrijver laat de lezer twijfelen: klopt dat wel? Zijn er ook echte mensen met die trekjes? En: wat maakt een mens mens?
In de ontknoping
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Relevant voor de autisme discussie? Ik denk dat de neiging om mensen met ASS als "mislukt" weg te zetten en de diagnose te vrezen overtrokken is. Het blijven uiteindelijk wel mensen.
pi_174858534
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 06:04 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Als je Do Androids Dream of Electric Sheep? leest, van Phil K. Dick, dan lees je een verhaal dat daar om draait. De hoofdpersoon moet androÔden vangen die als kenmerk "autistische trekjes" hebben (gebrek aan inlevingsvermogen met name en het niet tonen van emoties). Geen emoties/inlevingsvermogen betekent: geen mens, dus vangen en terug naar de eigenaar. De schrijver laat de lezer twijfelen: klopt dat wel? Zijn er ook echte mensen met die trekjes? En: wat maakt een mens mens?
In de ontknoping
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Relevant voor de autisme discussie? Ik denk dat de neiging om mensen met ASS als "mislukt" weg te zetten en de diagnose te vrezen overtrokken is. Het blijven uiteindelijk wel mensen.
Een androide is iets anders dan een cyborg, dus dan voer je een andere discussie. Die overigens op zichzelf ook heel interessant is.

De bladerunner androids zijn robots, terwijl de terminator cyborgs kunnen doorgaan als mensen (vanwege de menselijke huid) met robotische onderdelen (de rest).

Maar ik zou ASSers niet wegzetten als "mislukt" mens, eerder mensen die buiten de norm vallen, ofwel de middenmoot.
1 + 1 = blauw
  zaterdag 4 november 2017 @ 10:21:57 #173
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174859853
quote:
7s.gif Op zaterdag 4 november 2017 06:27 schreef Kamina het volgende:

[..]

Een androide is iets anders dan een cyborg, dus dan voer je een andere discussie. Die overigens op zichzelf ook heel interessant is.

De bladerunner androids zijn robots, terwijl de terminator cyborgs kunnen doorgaan als mensen (vanwege de menselijke huid) met robotische onderdelen (de rest).

Maar ik zou ASSers niet wegzetten als "mislukt" mens, eerder mensen die buiten de norm vallen, ofwel de middenmoot.
Ik had het niet over Bladerunner, maar over het oorspronkelijke boek.
pi_174860314
Na een jaar GGZ gehad te hebben in Nederland kan ik ook niet anders zeggen dan dat het zeer amateuristisch geregeld is. In ieder geval op de 2 locaties waar ik gezeten heb en de 2 verschillende psychologen en 2 verschillende psychiaters die ik gesproken heb.

Maandenlange wachtlijsten keer op keer.(Tussen huisarts-psycholoog, dan weer opnieuw tussen psycholoog-psychiater en dan weer opnieuw tussen psychiater-dag opname).Volgeboekte tijdschema's waardoor je vaak 2-3 weken tussen afspraken zit. Onderzoeken die zich hierdoor ook over meerdere maanden uitspreiden, waardoor er 0 voortgang in de behandeling zit.

Ook in de behandeling zelf zat weinig progressie en 0 vooruitgang. Beginnen ze op een gegeven moment maar allerlei testen te doen: autisme-onderzoek, intelligentie-onderzoek, etc. Dan komen de resultaten binnen en verandert er nog niks aan de behandeling, dus nog altijd 0 progressie.

Waardeloos gewoon.
pi_174860923
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 05:44 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Natuurlijk kunnen neurotypische mensen last hebben van hard praten als ze telefoneren. Het maakt ook een onprofessionele indruk bij de mensen met wie je belt.
Verschil is dat het neurotypische mensen niet per se extra energie kost en ze van de "hinder" dus niet moe worden.
En zoals ik schreef: een voor mensen met ASS geoptimaliseerde omgeving heeft ook voordelen voor neurotypische mensen.

[..]

Je vergeet dat intelligente mensen met ASS heel goed kunnen aanleren hoe in sociale situaties te gedragen (vooral vrouwen). Het is een probleem omdat de manier waarop hun hersenen werken anders is (alles komt ongefilterd binnen, o.a.) waardoor ze veel meer moeite moeten doen en dus eerder uitgeput zijn. Ze zullen uit zelfbehoud daarom zelf niet snel kiezen voor sociale situaties.
Ook andere fysiek/biologisch dingen maken het moeilijk, zoals dat veel mensen met ASS zelf van nature geen duidelijke emoties tonen ("vlakke gezichtsexpressie"), waardoor anderen hen moeilijk kunnen peilen wat een gesprek lastig kan maken. Zeker als degene met ASS ook moeite heeft met het lezen van emoties.
In 80% van de gevallen kom je met feitjes aan, 15 % is dubieus en de andere 5% is klinkklare onzin. Maar je presenteert het allemaal alsof mensen iets van jou kunnen leren.
Ik zie je ook niet echt in dialoog gaan, hoofdzakelijk is het een monoloog.

Waarom neem je deze houding aan vraag ik mij af?
pi_174861362
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 11:06 schreef JaJammerJan het volgende:
Na een jaar GGZ gehad te hebben in Nederland kan ik ook niet anders zeggen dan dat het zeer amateuristisch geregeld is. In ieder geval op de 2 locaties waar ik gezeten heb en de 2 verschillende psychologen en 2 verschillende psychiaters die ik gesproken heb.

Maandenlange wachtlijsten keer op keer.(Tussen huisarts-psycholoog, dan weer opnieuw tussen psycholoog-psychiater en dan weer opnieuw tussen psychiater-dag opname).Volgeboekte tijdschema's waardoor je vaak 2-3 weken tussen afspraken zit. Onderzoeken die zich hierdoor ook over meerdere maanden uitspreiden, waardoor er 0 voortgang in de behandeling zit.

Ook in de behandeling zelf zat weinig progressie en 0 vooruitgang. Beginnen ze op een gegeven moment maar allerlei testen te doen: autisme-onderzoek, intelligentie-onderzoek, etc. Dan komen de resultaten binnen en verandert er nog niks aan de behandeling, dus nog altijd 0 progressie.

Waardeloos gewoon.
Dit klinkt teleurstellend, misschien dat ze het niet urgent genoeg vinden.

Het is tenslotte mensenwerk en de GGZ heeft een verpleegkundige cultuur, ze nemen altijd eerder en HBO verpleegkundige aan dan een HBO sociaal pedagogisch hulpverlener.

Deze cultuur is van oudsher al zo, ze zijn dus meer gericht op somatische behandeling en medicatie geven. Soms hebben cliŽnten hierdoor ook het gevoel een beetje aan hun lot over gelaten te worden. want in de tussenliggende periode tussen het medicatie geven en de (wekelijkse) gesprekken met de psycholoog lijkt er niet veel aandacht te zijn voor de cliŽnt.

En dit is ook een feit, soms zitten cliŽnten zo ver in hun psychose, depressie, manie dat het goed zou zijn dat deze mensen wat meer sociaal contact zouden hebben en wat meer begeleiding. Maar de setting is er meestal niet naar ontwikkeld.

Verpleegkundigen hebben ook een bepaald aantal contacturen per week per client wat afhangt van de zwaarte de indicatie.

In de praktijk heb ik vaak gezien dat ook deze contactuurtjes niet goed benut worden. Er wordt op gezette tijden de medicatieronde gedaan en daar zit meestal een uurtje of 3 tussen. Heb verpleegkundigen in die tussenliggende uren op het kantoor spelletjes zien spelen online en zien Facebooken 3 uur lang.

In die tijd dat er vrijwel niets gedaan wordt kan er kwalitatieve zorg en aandacht worden gegeven aan de mensen die het nodig hebben.

ook is het volpompen van medicatie uiteraard uit den boze, heb regelmatig mensen behoorlijk beperkt in het functioneren zien worden doordat ze een overdaad aan medicatie kregen bij de opname. Diverse mensen heb ik tardieve dyskinesie zien ontwikkelen. Mensen werden fysiek hierdoor beperkt en keerde erg in zichzelf, deze toestand lieten ze soms maanden voortduren bij cliŽnten, toen uiteindelijk de medicatie geschrapt werd knapten ze weer op.

Maar de cliŽnt had in die tussenliggende maanden wel een sterk verminderde levenskwaliteit en dan te bedenken dat de verpleegkundigen gewoon spelletjes zitten te spelen achter hun pc.

Zelf vind ik het GGZ ook geen goede instelling, er wordt te veel gefocust op het geven van een diagnose en de behandeling daarvan met medicatie.

Hoewel er ook veel goede psychiaters zijn die het medicatiegebruik zo lang mogelijk tegen willen houden zijn er ook psychiaters die het medicatiegebruik veel te makkelijk adviseren.

Ben er wel van overtuigd dat in het overgrote deel van de voorschriften een degelijk weloverwogen besluit is maar een bepaald percentage gaat er ook gewoon de vernieling mee in.

Dus enige waakzaamheid en behoedzaamheid is belangrijk bij elke stap die je zet in het behandelingsproces bij de GGZ.
  zaterdag 4 november 2017 @ 12:16:23 #177
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174861513
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 11:06 schreef JaJammerJan het volgende:
Na een jaar GGZ gehad te hebben in Nederland kan ik ook niet anders zeggen dan dat het zeer amateuristisch geregeld is.
Geldkwestie. Zolang kiesgerechtigden denken dat het allemaal maar een modeziekte is en mensen die bij het GGZ lopen zich aanstellen, zal de politiek geen geld vrijmaken om betere behandelingen te kunnen garanderen.
  zaterdag 4 november 2017 @ 12:19:48 #178
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174861577
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 11:45 schreef kzomba het volgende:

[..]

In 80% van de gevallen kom je met feitjes aan, 15 % is dubieus en de andere 5% is klinkklare onzin. Maar je presenteert het allemaal alsof mensen iets van jou kunnen leren.
Ik zie je ook niet echt in dialoog gaan, hoofdzakelijk is het een monoloog.

Waarom neem je deze houding aan vraag ik mij af?
Actie - reactie. Jij staat niet open voor dialoog en schopt met onzin. Ik probeer die onzin te weerleggen, o.a. omdat Fok! een laagdrempelige site is waar mensen via zoekmachines voor informatie komen over zulke kwesties komen.
pi_174861674
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 12:16 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Geldkwestie. Zolang kiesgerechtigden denken dat het allemaal maar een modeziekte is en mensen die bij het GGZ lopen zich aanstellen, zal de politiek geen geld vrijmaken om betere behandelingen te kunnen garanderen.
Je komt nu echt heel inhoudsloos over ;( ;(
pi_174861800
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 12:19 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Actie - reactie. Jij staat niet open voor dialoog en schopt met onzin. Ik probeer die onzin te weerleggen, o.a. omdat Fok! een laagdrempelige site is waar mensen via zoekmachines voor informatie komen over zulke kwesties komen.
Welke onzin? feiten kun je niet weerleggen.

Dus jij voelt je geroepen om de mensen die googlen op bepaalde stoornissen hun de juiste weg te laten zien omdat je er stellig van overtuigt bent dat jij de waarheid in pacht hebt.

Nou... bedankt voor je bijdrage, mochten mensen op narcisme googlen dan zien ze hier een sprekend voorbeeld.

Heb je toch wat bijgedragen aan het vormen van inzicht bij de mensen.

Jouw inlevingsvermogen is vrijwel nihil.
je kan niet tegen kritiek.
Vertoont egocentrisch gedrag.
Je schiet snel in de verdediging.
Je vindt jezelf nogal bijzonder en uniek.
Weinig aandacht voor mening van anderen.
Je ziet je eigen gedrag niet als een probleem.
Je doet je superieur voor.

Nou, eigenlijk heel erg fijn dat je narcisme zich hier zo openbaart, kunnen mensen die op narcisme googelen toch wat inzicht krijgen door jouw bijdrage.
pi_174861877
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 12:30 schreef kzomba het volgende:

[..]

Welke onzin? feiten kun je niet weerleggen.

Dus jij voelt je geroepen om de mensen die googlen op bepaalde stoornissen hun de juiste weg te laten zien omdat je er stellig van overtuigt bent dat jij de waarheid in pacht hebt.

Nou... bedankt voor je bijdrage, mochten mensen op narcisme googlen dan zien ze hier een sprekend voorbeeld.

Heb je toch wat bijgedragen aan het vormen van inzicht bij de mensen.

Jouw inlevingsvermogen is vrijwel nihil.
je kan niet tegen kritiek.
Vertoont egocentrisch gedrag.
Je schiet snel in de verdediging.
Je vindt jezelf nogal bijzonder en uniek.
Weinig aandacht voor mening van anderen.
Je ziet je eigen gedrag niet als een probleem.
Je doet je superieur voor.

Nou, eigenlijk heel erg fijn dat je narcisme zich hier zo openbaart, kunnen mensen die op narcisme googelen toch wat inzicht krijgen door jouw bijdrage.
Ok dude, zo kan hij wel weer.
pi_174861888
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 12:35 schreef STING het volgende:

[..]

Ok dude, zo kan hij wel weer.
^O^ oke
  zaterdag 4 november 2017 @ 15:16:29 #183
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_174864184
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 12:09 schreef kzomba het volgende:

[..]

Dit klinkt teleurstellend, misschien dat ze het niet urgent genoeg vinden.

Het is tenslotte mensenwerk en de GGZ heeft een verpleegkundige cultuur, ze nemen altijd eerder en HBO verpleegkundige aan dan een HBO sociaal pedagogisch hulpverlener.

Deze cultuur is van oudsher al zo, ze zijn dus meer gericht op somatische behandeling en medicatie geven. Soms hebben cliŽnten hierdoor ook het gevoel een beetje aan hun lot over gelaten te worden. want in de tussenliggende periode tussen het medicatie geven en de (wekelijkse) gesprekken met de psycholoog lijkt er niet veel aandacht te zijn voor de cliŽnt.

En dit is ook een feit, soms zitten cliŽnten zo ver in hun psychose, depressie, manie dat het goed zou zijn dat deze mensen wat meer sociaal contact zouden hebben en wat meer begeleiding. Maar de setting is er meestal niet naar ontwikkeld.

Verpleegkundigen hebben ook een bepaald aantal contacturen per week per client wat afhangt van de zwaarte de indicatie.

In de praktijk heb ik vaak gezien dat ook deze contactuurtjes niet goed benut worden. Er wordt op gezette tijden de medicatieronde gedaan en daar zit meestal een uurtje of 3 tussen. Heb verpleegkundigen in die tussenliggende uren op het kantoor spelletjes zien spelen online en zien Facebooken 3 uur lang.

In die tijd dat er vrijwel niets gedaan wordt kan er kwalitatieve zorg en aandacht worden gegeven aan de mensen die het nodig hebben.

ook is het volpompen van medicatie uiteraard uit den boze, heb regelmatig mensen behoorlijk beperkt in het functioneren zien worden doordat ze een overdaad aan medicatie kregen bij de opname. Diverse mensen heb ik tardieve dyskinesie zien ontwikkelen. Mensen werden fysiek hierdoor beperkt en keerde erg in zichzelf, deze toestand lieten ze soms maanden voortduren bij cliŽnten, toen uiteindelijk de medicatie geschrapt werd knapten ze weer op.

Maar de cliŽnt had in die tussenliggende maanden wel een sterk verminderde levenskwaliteit en dan te bedenken dat de verpleegkundigen gewoon spelletjes zitten te spelen achter hun pc.

Zelf vind ik het GGZ ook geen goede instelling, er wordt te veel gefocust op het geven van een diagnose en de behandeling daarvan met medicatie.

Hoewel er ook veel goede psychiaters zijn die het medicatiegebruik zo lang mogelijk tegen willen houden zijn er ook psychiaters die het medicatiegebruik veel te makkelijk adviseren.

Ben er wel van overtuigd dat in het overgrote deel van de voorschriften een degelijk weloverwogen besluit is maar een bepaald percentage gaat er ook gewoon de vernieling mee in.

Dus enige waakzaamheid en behoedzaamheid is belangrijk bij elke stap die je zet in het behandelingsproces bij de GGZ.
Als ik dit zo lees, komt er helemaal niets van weloverwogen op mij over, sorry dat ik het zeg
Dat van die spelletjes heb ik ook gehoord van iemand.
Mijn enige redelijk goede ervaringen met psychiaters en psychologen waren bij de vrijgevestigde en in het ziekenhuis.
Misschien is het inderdaad zo dat er te weinig controle op is omdat men de zorg van GGZ niet belangrijk genoeg vind. Maar de mensen die er werken moeten hun baan ook gewoon serieuzer nemen. Het zijn geen slaven die druk van buitenaf nodig hebben, ze hebben zelf dit werk gekozen en dan denk ik als je het niet goed genoeg kan doen zoek dan iets anders. Geen werknemers meer en gesloten GGZ instellingen maakt toch te weinig verschil qua situatie van de cliŽnten, met uitzondering misschien mensen met zware psychosen die daar opgenomen kunnen worden aangezien het voor hen zelfs met ongeÔnteresseerde verpleegster en medicatie met bijwerkingen beter is dan van een flat springen of zo, maar maak het dan alleen voor deze mensen.
Het probleem van dit soort instellingen is geen geldgebrek, maar dat ze juist voor geld teveel mensen aannemen als client, ook mensen waarvan ze weten dat ze die helemaal niet vooruit kunnen helpen qua situatie omdat de situatie van die mensen daar gewoon nog niet ernstig genoeg voor is.

[ Bericht 2% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 04-11-2017 15:24:11 ]
  zaterdag 4 november 2017 @ 16:02:17 #184
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174864716
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 15:16 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Als ik dit zo lees, komt er helemaal niets van weloverwogen op mij over, sorry dat ik het zeg (etc etc)
Het hakt op je in als je ziet dat mensen hulp nodig hebben en je hebt niet de tijd om ze (allemaal) te helpen. En ook geen collega's die dat doen sinds de bezuinigingsronde. En dat de volgende ronde er al weer aankomt.
Die lange wachttijden waar het eerder over gaat, zijn nodig omdat er simpelweg niet eerder plek is in de agenda's van de hulpverleners. Dat vinden zij ook niet okť, maar wat moeten ze eraan doen? Mensen met een hulpvraag weigeren? Gratis nog 8 uur per dag extra werken?
Nog meer gratis stagiairs aannemen die dan geen ondersteuning kunnen krijgen?

Dat is ook een van de reden van de tests uit de OP: snelle, goedkope methode van een voorlopige diagnose, als er reden is tot zorg, kun je er meer tijd aan besteden middels interviews en zo. Zonde van de tijd als je dat doet terwijl er geen enkele indicatie van een diagnose is. Of dat je tijd gaan besteden aan iemand terwijl je nog geen flauw idee hebt welke kant het uit gaat (ASS? ADD? Borderline?)
Tuurlijk willen die mensen op de beste manier helpen, daar zijn ze hulpverleners voor geworden.
Maar als ke vervolgens van de politiek te weinig geld krijgt schiet het niet op. Al helemaal niet als de populaire opinie is dat je werk volkomen overbodig is en ke patiŽnten zich niet moeten aanstellen.

Heb je weleens met werknemers van het GGZ over hun werk en arbeidsomstandigheden gesproken?
  zaterdag 4 november 2017 @ 16:04:42 #185
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174864740
Van die lekenoordelen (die nergens op slaan) zijn hier niet op zijn plaats en is tegen de regels van R&P.
Het is hier KLB niet, al zou de OP daar prima passen.
  zaterdag 4 november 2017 @ 17:25:46 #186
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174865711
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 11:06 schreef JaJammerJan het volgende:
Na een jaar GGZ gehad te hebben in Nederland kan ik ook niet anders zeggen dan dat het zeer amateuristisch geregeld is. In ieder geval op de 2 locaties waar ik gezeten heb en de 2 verschillende psychologen en 2 verschillende psychiaters die ik gesproken heb.

Maandenlange wachtlijsten keer op keer.(Tussen huisarts-psycholoog, dan weer opnieuw tussen psycholoog-psychiater en dan weer opnieuw tussen psychiater-dag opname).Volgeboekte tijdschema's waardoor je vaak 2-3 weken tussen afspraken zit. Onderzoeken die zich hierdoor ook over meerdere maanden uitspreiden, waardoor er 0 voortgang in de behandeling zit.
Om eerlijk te zijn zou ik de (wel soms zelfs idiote) wachttijden en volgeboekte tijdschema's niet bestempelen als "amateuristisch".
Wel kan ik het met je eens zijn dat dit de gevolgen zijn van o.a. jarenlange bezuinigingen en van een stijve houding bij veel hulpverleners die (schijnbaar) de wat overmachtige verzekeraars niet voor hun kop willen stoten.
quote:
Ook in de behandeling zelf zat weinig progressie en 0 vooruitgang. Beginnen ze op een gegeven moment maar allerlei testen te doen: autisme-onderzoek, intelligentie-onderzoek, etc. Dan komen de resultaten binnen en verandert er nog niks aan de behandeling, dus nog altijd 0 progressie.

Waardeloos gewoon.
Progressie == vooruitgang, maar volgens jou zijn het 2 verschillende dingen.

Dat ze bepaalde dingen testen en niks vinden, wil nog niet zeggen dat er 0 progressie is. Er is hooguit 0 progressie in hoe je het ervaart maar GGZ is vaak wel een kwestie van lange-termijn (en eerlijk gezegd is 1 jaar nog best kort).
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 16:02 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Het hakt op je in als je ziet dat mensen hulp nodig hebben en je hebt niet de tijd om ze (allemaal) te helpen. En ook geen collega's die dat doen sinds de bezuinigingsronde. En dat de volgende ronde er al weer aankomt.
Die lange wachttijden waar het eerder over gaat, zijn nodig omdat er simpelweg niet eerder plek is in de agenda's van de hulpverleners. Dat vinden zij ook niet okť, maar wat moeten ze eraan doen? Mensen met een hulpvraag weigeren? Gratis nog 8 uur per dag extra werken?
Nog meer gratis stagiairs aannemen die dan geen ondersteuning kunnen krijgen?

Dat is ook een van de reden van de tests uit de OP: snelle, goedkope methode van een voorlopige diagnose, als er reden is tot zorg, kun je er meer tijd aan besteden middels interviews en zo. Zonde van de tijd als je dat doet terwijl er geen enkele indicatie van een diagnose is. Of dat je tijd gaan besteden aan iemand terwijl je nog geen flauw idee hebt welke kant het uit gaat (ASS? ADD? Borderline?)
Tuurlijk willen die mensen op de beste manier helpen, daar zijn ze hulpverleners voor geworden.
Maar als ke vervolgens van de politiek te weinig geld krijgt schiet het niet op. Al helemaal niet als de populaire opinie is dat je werk volkomen overbodig is en ke patiŽnten zich niet moeten aanstellen.

Heb je weleens met werknemers van het GGZ over hun werk en arbeidsomstandigheden gesproken?
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 16:04 schreef Lunatiek het volgende:
Van die lekenoordelen (die nergens op slaan) zijn hier niet op zijn plaats en is tegen de regels van R&P.
Het is hier KLB niet, al zou de OP daar prima passen.
Lunatiek, superposts! ^O^
Lunatiek! _O_

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174866264
De lange wachttijden is al jaren zo, ik kan niet met zekerheid zeggen overal in het land, maar zeker in of in de buurt van grotere steden is dat meestal wel zo.

Van minimaal 6 maanden wachttijd moet je echt niet vreemd opkijken.
Ik persoonlijk heb wel eens een jaar later opeens een brief gekregen voor een intake gesprek, ook nog eens omdat ze simpelweg mijn dossiers waren kwijtgeraakt, toen had ik ook zoiets van laat maar.
(is alweer bijna 10 jaar geleden trouwens :P dus kun je nagaan)
pi_174867449
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 10:21 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ik had het niet over Bladerunner, maar over het oorspronkelijke boek.
Same difference.
1 + 1 = blauw
  zaterdag 4 november 2017 @ 19:31:44 #189
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_174868328
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 16:02 schreef Lunatiek het volgende:

Het hakt op je in als je ziet dat mensen hulp nodig hebben en je hebt niet de tijd om ze (allemaal) te helpen. En ook geen collega's die dat doen sinds de bezuinigingsronde. En dat de volgende ronde er al weer aankomt.
Die lange wachttijden waar het eerder over gaat, zijn nodig omdat er simpelweg niet eerder plek is in de agenda's van de hulpverleners. Dat vinden zij ook niet okť, maar wat moeten ze eraan doen? Mensen met een hulpvraag weigeren? Gratis nog 8 uur per dag extra werken?
Nog meer gratis stagiairs aannemen die dan geen ondersteuning kunnen krijgen?

Mensen met een hulpvraag waar zij niet op tijd iets mee kunnen doorverwijzen naar vrijgevestigde therapeuten.
pi_174869397
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 15:16 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Als ik dit zo lees, komt er helemaal niets van weloverwogen op mij over, sorry dat ik het zeg
Dat van die spelletjes heb ik ook gehoord van iemand.
Mijn enige redelijk goede ervaringen met psychiaters en psychologen waren bij de vrijgevestigde en in het ziekenhuis.
Misschien is het inderdaad zo dat er te weinig controle op is omdat men de zorg van GGZ niet belangrijk genoeg vind. Maar de mensen die er werken moeten hun baan ook gewoon serieuzer nemen. Het zijn geen slaven die druk van buitenaf nodig hebben, ze hebben zelf dit werk gekozen en dan denk ik als je het niet goed genoeg kan doen zoek dan iets anders. Geen werknemers meer en gesloten GGZ instellingen maakt toch te weinig verschil qua situatie van de cliŽnten, met uitzondering misschien mensen met zware psychosen die daar opgenomen kunnen worden aangezien het voor hen zelfs met ongeÔnteresseerde verpleegster en medicatie met bijwerkingen beter is dan van een flat springen of zo, maar maak het dan alleen voor deze mensen.
Het probleem van dit soort instellingen is geen geldgebrek, maar dat ze juist voor geld teveel mensen aannemen als client, ook mensen waarvan ze weten dat ze die helemaal niet vooruit kunnen helpen qua situatie omdat de situatie van die mensen daar gewoon nog niet ernstig genoeg voor is.
In principe krijgt de GGZ ook geld genoeg van de overheid jaarlijks. Ze kunnen veel subsidies binnen hengelen.

En de tijd hebben de verpleegkundigen wel, ook doen opgewerkte schoonmaaksters vaak de medicatieronde tegenwoordig, deze worden intern geschoold door de GGZ tot woonbegeleider, daarnaast krijgen ze een cursus medicatie verstrekken en dan krijgen ze de naam; woonbegeleider plus. dat zijn dus de woonbegeleiders die medicatie mogen verstrekken.

Het grote voordeel voor de GGZ is dat deze mensen veel minder betaald krijgen dan de verpleegkundigen en putten uit een andere CAO waardoor het GGZ ook veel geld bespaard. Deze trend is al gaande sinds 2007/2008, zo'n 10 jaar.

Waar gaat al dat geld dan wel heen wat ze van de overheid krijgen? geen idee, ik heb nooit gevraagd om inzage in de begroting.

Toen ik er stage liep kreeg ik wel een royale stagevergoeding, toen ik er later ging werken werd ik er goed betaald.

Maar het management vertelde de hulpverleners op een dag dat ze maar een bepaald aantal uren per cliŽnt per week mochten doorbrengen omdat de cliŽnten gezien hun indicatie niet meer recht hadden op een x aantal contacturen per week, echter zag ik de verpleegkundigen vaak lanterfanteren achter de pc en dan ook uren lang zonder naar de cliŽnten om te kijken, dus er is wel degelijk een mogelijkheid om goede zorg en ondersteuning aan de cliŽnten aan te bieden maar daarin worden niet alle mogelijkheden benut.
pi_174869528
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 16:02 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Het hakt op je in als je ziet dat mensen hulp nodig hebben en je hebt niet de tijd om ze (allemaal) te helpen. En ook geen collega's die dat doen sinds de bezuinigingsronde. En dat de volgende ronde er al weer aankomt.
Die lange wachttijden waar het eerder over gaat, zijn nodig omdat er simpelweg niet eerder plek is in de agenda's van de hulpverleners. Dat vinden zij ook niet okť, maar wat moeten ze eraan doen? Mensen met een hulpvraag weigeren? Gratis nog 8 uur per dag extra werken?
Nog meer gratis stagiairs aannemen die dan geen ondersteuning kunnen krijgen?

Dat is ook een van de reden van de tests uit de OP: snelle, goedkope methode van een voorlopige diagnose, als er reden is tot zorg, kun je er meer tijd aan besteden middels interviews en zo. Zonde van de tijd als je dat doet terwijl er geen enkele indicatie van een diagnose is. Of dat je tijd gaan besteden aan iemand terwijl je nog geen flauw idee hebt welke kant het uit gaat (ASS? ADD? Borderline?)
Tuurlijk willen die mensen op de beste manier helpen, daar zijn ze hulpverleners voor geworden.
Maar als ke vervolgens van de politiek te weinig geld krijgt schiet het niet op. Al helemaal niet als de populaire opinie is dat je werk volkomen overbodig is en ke patiŽnten zich niet moeten aanstellen.

Heb je weleens met werknemers van het GGZ over hun werk en arbeidsomstandigheden gesproken?
Deze post van jou is al wat milder, het is overigens De geestelijke gezondheidszorg.

Ik ben voormalig medewerker, kan er zo weer werken als ik wil maar heb daar zelf geen behoefte aan. Ik sta niet achter deze organisatie.

Het is wel geestelijk belastend werk en voor het personeel is het zeker niet altijd makkelijk maar de gehele opzet en het psycho analytische systeem vertoont vele manco's ben ik van mening.

[ Bericht 0% gewijzigd door kzomba op 04-11-2017 20:20:16 ]
  zaterdag 4 november 2017 @ 21:39:42 #192
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174871606
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 17:58 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
De lange wachttijden is al jaren zo, ik kan niet met zekerheid zeggen overal in het land, maar zeker in of in de buurt van grotere steden is dat meestal wel zo.

Van minimaal 6 maanden wachttijd moet je echt niet vreemd opkijken.
Ik persoonlijk heb wel eens een jaar later opeens een brief gekregen voor een intake gesprek, ook nog eens omdat ze simpelweg mijn dossiers waren kwijtgeraakt, toen had ik ook zoiets van laat maar.
(is alweer bijna 10 jaar geleden trouwens :P dus kun je nagaan)
Lange wachttijden heb je idd al langer, maar dat betekent niet dat de wachttijden niet langer geworden zijn.
Verhalen zoals de jouwe ken ik wel.
Vraag ik relatietherapie aan en zijn we maanden later eindelijk aan de beurt, blijkt dat ze ons voor de verkeerde groep hadden aangemeld :')
Daarna weer wat maanden verder, tsja toen hoefde het niet meer want was alweer single :+

Ze waren je dossier kwijtgeraakt? Echt je dossier? Het hele ding??? Dat is wel wel schandelijk lijkt me. Moesten ze een geheel nieuw dossier gaan aanmaken dan? Een dossier kan toch niet zomaar zoekraken?!?!?
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 19:31 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Mensen met een hulpvraag waar zij niet op tijd iets mee kunnen doorverwijzen naar vrijgevestigde therapeuten.
Wat ik ook meer zie gebeuren, is dat behandelaars de neiging hebben de klachten van hun cliŽnten als bewijs te zien dat hun cliŽnten lijden door de klachten waar zijzelf voor gespecialiseerd zijn. Dus een traumabehandelaar zal autismeklachten wijten aan de trauma's, een autismebehandelaar zal traumaklachten wijten aan autisme, want zo blijven ze langer bij hun in zorg neem ik aan...en misschien staat 't gewoon goed op hun cv :r
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 20:08 schreef kzomba het volgende:

[..]

In principe krijgt de GGZ ook geld genoeg van de overheid jaarlijks. Ze kunnen veel subsidies binnen hengelen.
Je kunt wel in principes denken, maar de praktijk laat zien dat er veel verdwenen is en de problemen toe aan het nemen zijn.
het aantal zelfmoorden is zelfs schijnbaar hoger dan ooit, yep, working as intended! 8-) ( :') )
quote:
En de tijd hebben de verpleegkundigen wel, ook doen opgewerkte schoonmaaksters vaak de medicatieronde tegenwoordig, deze worden intern geschoold door de GGZ tot woonbegeleider, daarnaast krijgen ze een cursus medicatie verstrekken en dan krijgen ze de naam; woonbegeleider plus. dat zijn dus de woonbegeleiders die medicatie mogen verstrekken.

Het grote voordeel voor de GGZ is dat deze mensen veel minder betaald krijgen dan de verpleegkundigen en putten uit een andere CAO waardoor het GGZ ook veel geld bespaard. Deze trend is al gaande sinds 2007/2008, zo'n 10 jaar.

Waar gaat al dat geld dan wel heen wat ze van de overheid krijgen? geen idee, ik heb nooit gevraagd om inzage in de begroting.

Toen ik er stage liep kreeg ik wel een royale stagevergoeding, toen ik er later ging werken werd ik er goed betaald.

Maar het management vertelde de hulpverleners op een dag dat ze maar een bepaald aantal uren per cliŽnt per week mochten doorbrengen omdat de cliŽnten gezien hun indicatie niet meer recht hadden op een x aantal contacturen per week, echter zag ik de verpleegkundigen vaak lanterfanteren achter de pc en dan ook uren lang zonder naar de cliŽnten om te kijken, dus er is wel degelijk een mogelijkheid om goede zorg en ondersteuning aan de cliŽnten aan te bieden maar daarin worden niet alle mogelijkheden benut.
Maar als je de psychiatrie op hun fouten wijst, kijken ze terug alsof ze water zien branden. Er zijn in dit topic al meerdere mensen die klaarblijkelijk slechte ervaringen hebben met de hulpverlening.
Toen ik dit probleem in D&A aankaartte, kreeg ik zelf te horen dat "ik m'n eigen hulpverlening zou tegenwerken" ofzo :'), maar je wordt simpelweg niet (goed) gehoord als je een klacht hebt. Of ze hebben geen tijd of je zeurt of je hebt dingen niet goed onthouden of ze liegen zelfs waarna jij je visie van het gebeuren mag bewijzen en anders komen ze wel met een "ach ja, fouten gebeuren gewoon" en vervolgens verandert er niets en gaan ze door met het maken van hun fouten. Zelfs liegen doen ze als ze er maar mee weg kunnen komen, wtf? :')

Dit kost mensenlevens en dat kan ze blijkbaar niks schelen, zolang zij hun baan en hun huis maar kunnen blijven behouden.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  zaterdag 4 november 2017 @ 21:40:38 #193
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174871627
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 20:15 schreef kzomba het volgende:

[..]

Deze post van jou is al wat milder, het is overigens De geestelijke gezondheidszorg.

Ik ben voormalig medewerker, kan er zo weer werken als ik wil maar heb daar zelf geen behoefte aan. Ik sta niet achter deze organisatie.

Het is wel geestelijk belastend werk en voor het personeel is het zeker niet altijd makkelijk maar de gehele opzet en het psycho analytische systeem vertoont vele manco's ben ik van mening.
Waarom fixen ze dit dan niet? Het lijkt me extreem onwaarschijnlijk dat ze niet zelf hiervan op de hoogte zijn.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  zondag 5 november 2017 @ 00:14:56 #194
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174874903
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 20:15 schreef kzomba het volgende:

[..]

Deze post van jou is al wat milder, het is overigens De geestelijke gezondheidszorg.
Jij hebt het over medicatierondes etc, wat wijst op een psychiatrisch ziekenhuis waar mensen langere tijd verblijven.
Ik heb het over het(!) GGZ, wat tegenwoordig vele namen heeft wegens privatisatie. Ik bedoel daarmee het(!) instituut waar verreweg de meeste volwassenen met een late (vermoede) ASS-diagnose mee te maken krijgen. Die doen diagnosticeren, psycho-educatie, therapeutische gesprekken eens in de zoveel tijd, eventueel voorschrijven van medicatie, en/of groepstherapie.
Er zijn verplegers, maar dat zijn geen verzorgers die aan je bed komen (je gaat na het gesprek immers gewoon naar huis) of medicijnrondes doen (de eventueel voorgeschreven medicijnen haal je bij je eigen apotheek en moet je jezelf toedienen). Verplegers helpen je vooral met praktische zaken, zoals het regelen van afspraken met psycholoog en psychotherapeut.
Iemand die zelfstandig op Fok! kan posten (dus zeg maar 12 jaar en ouder) en waarvan dus pas op latere leeftijd ASS wordt vermoed zal nooit in zo'n kliniek/ziekenhuis komen op basis van (alleen) een ASS-diagnose.

Ik begrijp dus niet goed waar je het over hebt in relatie tot je OP. Ik heb ook de indruk dat je op je werk alleen met hele zware gevallen te maken hebt gehad, en dat met enige afstand omdat je zelf niet bij de medische staf hoorde (daarvoor toon je overduidelijk te weinig kennis van zaken, iedereen die bij psycho-educatie over ASS was heeft meer inzicht).

[ Bericht 0% gewijzigd door Lunatiek op 05-11-2017 00:23:11 ]
pi_174876742
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 00:14 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Jij hebt het over medicatierondes etc, wat wijst op een psychiatrisch ziekenhuis waar mensen langere tijd verblijven.
Ik heb het over het(!) GGZ, wat tegenwoordig vele namen heeft wegens privatisatie. Ik bedoel daarmee het(!) instituut waar verreweg de meeste volwassenen met een late (vermoede) ASS-diagnose mee te maken krijgen. Die doen diagnosticeren, psycho-educatie, therapeutische gesprekken eens in de zoveel tijd, eventueel voorschrijven van medicatie, en/of groepstherapie.
Er zijn verplegers, maar dat zijn geen verzorgers die aan je bed komen (je gaat na het gesprek immers gewoon naar huis) of medicijnrondes doen (de eventueel voorgeschreven medicijnen haal je bij je eigen apotheek en moet je jezelf toedienen). Verplegers helpen je vooral met praktische zaken, zoals het regelen van afspraken met psycholoog en psychotherapeut.
Iemand die zelfstandig op Fok! kan posten (dus zeg maar 12 jaar en ouder) en waarvan dus pas op latere leeftijd ASS wordt vermoed zal nooit in zo'n kliniek/ziekenhuis komen op basis van (alleen) een ASS-diagnose.

Ik begrijp dus niet goed waar je het over hebt in relatie tot je OP. Ik heb ook de indruk dat je op je werk alleen met hele zware gevallen te maken hebt gehad, en dat met enige afstand omdat je zelf niet bij de medische staf hoorde (daarvoor toon je overduidelijk te weinig kennis van zaken, iedereen die bij psycho-educatie over ASS was heeft meer inzicht).
Nee, ik heb het over De GGZ en jij hebt het ook over De GGZ alleen schrijf jij het consequent verkeerd.


En hoe was het voor jou om in groepstherapie bij de GGZ te zijn? heb je er veel van geleerd voor je gevoel?
  zondag 5 november 2017 @ 03:41:31 #196
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174876750
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 03:34 schreef kzomba het volgende:

[..]

Nee, ik heb het over De GGZ en jij hebt het ook over De GGZ alleen schrijf jij het consequent verkeerd.


En hoe was het voor jou om in groepstherapie bij de GGZ te zijn? heb je er veel van geleerd voor je gevoel?
Nee, ik heb het over het GGZ, ook bekend onder namen als PsyQ.
Groepstherapie is voor patiŽnten. Psycho-educatie en sommige consulten zijn ook voor partners of andere mantelzorgers.
pi_174876764
Dude niemand kan jou dwingen , zie t probleem niet. Die mensen zitten er voor t geld, als ze je als autist krijgen dan kunnen ze meer geld aan je verdienen
. Weet niet hoe je er terecht gekomen ben maar zou er niet meer energie aan besteden.
pi_174876768
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 21:40 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Waarom fixen ze dit dan niet? Het lijkt me extreem onwaarschijnlijk dat ze niet zelf hiervan op de hoogte zijn.
Ik begrijp je vraag, maar ik zie het meer als een tendens een voortschrijdend proces wat voortdurend in ontwikkeling is, omdat er veel onvrede over de GGZ is zie je ook allerlei alternatieve therapieŽn ontwikkeld worden.

Het is constant in beweging, van bovenaf is het in ontwikkeling maar ook door druk van onderaf, mensen die klachten indienen en in protest gaan dragen ook bij aan de ontwikkeling van de GGZ.

Maar het blijft op veel vlakken een pseudo wetenschap, menselijk gedrag is moeilijk te meten, eigenlijk is het onmogelijk om menselijk gedrag accuraat te meten, doordat deze wens wel heel sterk bestaat vanuit de autoriteiten en je de mensen hier ook tekort mee doet op een bepaalde manier wringt hier de schoen. Het zal nog wel even duren voordat de kloof tussen de pseudo wetenschap psychologie en het correct uniform kunnen diagnosticeren van mensen dichterbij elkaar zullen komen, dit los je niet in een paar weekjes zomaar op. Dit zal nog wel even duren. De psychoanalyse bestaat zo'n 100 jaar en in al die tijd heeft het nooit voor grote doorbraken gezorgd. Het staat relatief gezien nog in de kinderschoenen maar des te belangrijker is het om kritisch te zijn naar de GGZ en de psychoanalyse in het algemeen zodat ook de druk van onderaf voor verbetering en ontwikkeling van de psychoanalyse kan vormen.
pi_174876773
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 03:41 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Nee, ik heb het over het GGZ, ook bekend onder namen als PsyQ.
Groepstherapie is voor patiŽnten. Psycho-educatie en sommige consulten zijn ook voor partners of andere mantelzorgers.
Oke, het geestelijke gezondheidszorg, wat jij wil.
pi_174877717
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 21:39 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Lange wachttijden heb je idd al langer, maar dat betekent niet dat de wachttijden niet langer geworden zijn.
Verhalen zoals de jouwe ken ik wel.
Vraag ik relatietherapie aan en zijn we maanden later eindelijk aan de beurt, blijkt dat ze ons voor de verkeerde groep hadden aangemeld :')
Daarna weer wat maanden verder, tsja toen hoefde het niet meer want was alweer single :+

Ze waren je dossier kwijtgeraakt? Echt je dossier? Het hele ding??? Dat is wel wel schandelijk lijkt me. Moesten ze een geheel nieuw dossier gaan aanmaken dan? Een dossier kan toch niet zomaar zoekraken?!?!?

[..]

Wat ik ook meer zie gebeuren, is dat behandelaars de neiging hebben de klachten van hun cliŽnten als bewijs te zien dat hun cliŽnten lijden door de klachten waar zijzelf voor gespecialiseerd zijn. Dus een traumabehandelaar zal autismeklachten wijten aan de trauma's, een autismebehandelaar zal traumaklachten wijten aan autisme, want zo blijven ze langer bij hun in zorg neem ik aan...en misschien staat 't gewoon goed op hun cv :r

[..]

Je kunt wel in principes denken, maar de praktijk laat zien dat er veel verdwenen is en de problemen toe aan het nemen zijn.
het aantal zelfmoorden is zelfs schijnbaar hoger dan ooit, yep, working as intended! 8-) ( :') )

[..]

Maar als je de psychiatrie op hun fouten wijst, kijken ze terug alsof ze water zien branden. Er zijn in dit topic al meerdere mensen die klaarblijkelijk slechte ervaringen hebben met de hulpverlening.
Toen ik dit probleem in D&A aankaartte, kreeg ik zelf te horen dat "ik m'n eigen hulpverlening zou tegenwerken" ofzo :'), maar je wordt simpelweg niet (goed) gehoord als je een klacht hebt. Of ze hebben geen tijd of je zeurt of je hebt dingen niet goed onthouden of ze liegen zelfs waarna jij je visie van het gebeuren mag bewijzen en anders komen ze wel met een "ach ja, fouten gebeuren gewoon" en vervolgens verandert er niets en gaan ze door met het maken van hun fouten. Zelfs liegen doen ze als ze er maar mee weg kunnen komen, wtf? :')

Dit kost mensenlevens en dat kan ze blijkbaar niks schelen, zolang zij hun baan en hun huis maar kunnen blijven behouden.
Het hele dossier, en dan kan geen kleintje zijn geweest want ik liep daarvoor ook al jaren bij de GGZ.
(vermijdende persoonlijkheidsstoornis / angststoornissen en meer van dat soort pret dankzij een geweldige jeugd)

Maar goed op dat moment was het niet zo nodig meer en heb ik op zelf maar op andere manieren hulp gezocht, GGZ is gewoon ontzettend prut.. en okay het is afhankelijk van waar je woont en bij wie je terecht komt.
  zondag 5 november 2017 @ 13:03:25 #201
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174881418
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 03:50 schreef kzomba het volgende:

[..]

Ik begrijp je vraag, maar ik zie het meer als een tendens een voortschrijdend proces wat voortdurend in ontwikkeling is, omdat er veel onvrede over de GGZ is zie je ook allerlei alternatieve therapieŽn ontwikkeld worden.
Wat ik tikte ging trouwens ook meer over het niet in het belang handelen/denken van je patient vanwege partijdigheid (in dit geval voor de zorgverzekeraars en omdat ze (deze strekking had ik ergens gelezen hier?) ook vaak zitten te lanterfanten of zo) en die haal je niet weg door een andere behandeling aan te gaan bieden.
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 09:08 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Het hele dossier
Dit kan toch niet waar zijn!!?
En je hebt hier neem ik aan ook geen melding van gemaakt, want ten slotte had het toch geen invloed op je. Maar dit soort dingen hebben dat indirect wel, want wat als degene die jou voor ging bij diegene waar je in behandeling was, hetzelfde dacht toen zijn dossier onterecht werd gewijzigd, dan moedig je die behandelaars aan om vaker over de scheef te gaan "want er wordt toch niks tegen gedaan".

Snap je waar ik heen wil?

Nou moet ik ook wel zeggen dat het enorm frustrerend kan zijn als je maandenlang/jarenlang niet gehoord wordt (iets wat ik zelf al jaren meemaak bij de GGZ) en dat het ook nog eens gaat over mensen die vaak simpelweg niet de energie hebben om tegen die stigma's en de onwil van dat soort "valsspelende" behandelaars op te willen gaan nemen.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174881462
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 03:54 schreef kzomba het volgende:

[..]

Oke, het geestelijke gezondheidszorg, wat jij wil.
:D
  zondag 5 november 2017 @ 13:13:44 #203
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174881649
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 19:31 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Mensen met een hulpvraag waar zij niet op tijd iets mee kunnen doorverwijzen naar vrijgevestigde therapeuten.
Kost dat niet extra geld? Of krijg je daar niet een beperkt aantal behandelingen waarna je weer op straat staat?

Ik heb dit nooit gedaan vw de GGZ.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  zondag 5 november 2017 @ 13:21:21 #204
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174881898
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 03:50 schreef kzomba het volgende:

[..]

Het is constant in beweging, van bovenaf is het in ontwikkeling maar ook door druk van onderaf, mensen die klachten indienen en in protest gaan dragen ook bij aan de ontwikkeling van de GGZ.
Ik refereerde trouwens niet naar een soort evolutie binnen hoe de GGZ verleend wordt, maar over het simpelweg maken (en blijven maken) van fouten, omdat erover klagen geen zin heeft. Het heeft meer wat weg van een semi-corrupte groep mensen die met cop-outs komen ten koste van hun eigen patiŽnt. Dat verandert niet als diezelfde mensen een andere therapie gaan geven.

Ik heb ook meegemaakt dat ze elkaar bijvoorbeeld in bescherming namen (zowel passief (meestal) alsook actief (als passief voor hun niet meer afdoende leek te zijn), zelfs als ze op dat moment niet bij dezelfde instelling werkten. Ik vind dat niet kunnen, heb al meermalen hulpverleners moeten wisselen omdat ze op de 1 of andere manier hun werk niet goed genoeg konden doen.
En ik heb het niet over "een paar" keer, ik heb het over 9 keer sinds begin 2016. Negen!! Dat slaat nergens op, als je niet in dit vakgebied je aan gemaakte afspraken kan houden en objectief kan zijn, doe dit werk dan gewoon niet 13.gif

En wat ik ook heb meegemaakt waren opmerkingen van het niveau "Ja sorry, ik zat daar inderdaad fout. Maar ik kan hier nu niks meer aan doen behalve nu meteen m'n best voor je doen" waarna de boel na een paar maanden alweer verslapt was en ik meer hun babysitter leek dan dat we gezamenlijk plannen konden maken zodat ik effectief aan mezelf kon werken.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174881983
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 13:03 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Wat ik tikte ging trouwens ook meer over het niet in het belang handelen/denken van je patient vanwege partijdigheid (in dit geval voor de zorgverzekeraars en omdat ze (deze strekking had ik ergens gelezen hier?) ook vaak zitten te lanterfanten of zo) en die haal je niet weg door een andere behandeling aan te gaan bieden.

[..]

Dit kan toch niet waar zijn!!?
En je hebt hier neem ik aan ook geen melding van gemaakt, want ten slotte had het toch geen invloed op je. Maar dit soort dingen hebben dat indirect wel, want wat als degene die jou voor ging bij diegene waar je in behandeling was, hetzelfde dacht toen zijn dossier onterecht werd gewijzigd, dan moedig je die behandelaars aan om vaker over de scheef te gaan "want er wordt toch niks tegen gedaan".

Snap je waar ik heen wil?

Nou moet ik ook wel zeggen dat het enorm frustrerend kan zijn als je maandenlang/jarenlang niet gehoord wordt (iets wat ik zelf al jaren meemaak bij de GGZ) en dat het ook nog eens gaat over mensen die vaak simpelweg niet de energie hebben om tegen die stigma's en de onwil van dat soort "valsspelende" behandelaars op te willen gaan nemen.
Uiteindelijk wel melding van gemaakt, ook toen bleek dat ik een keer bij de huisarts kwam en zag dat ik aan een stemmingsstoornis therapie had meegedaan.. nooit van gehoord en ook nooit aan meegedaan.

Ook toen bij mijn verzekeraar gecheckt maar die kon er in ieder geval qua declaraties en dergelijke niets over vinden dus waarschijnlijk is het ooit ergens ingevoerd maar klopt dus niet.
  zondag 5 november 2017 @ 13:29:59 #206
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174882116
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 13:24 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Uiteindelijk wel melding van gemaakt, ook toen bleek dat ik een keer bij de huisarts kwam en zag dat ik aan een stemmingsstoornis therapie had meegedaan.. nooit van gehoord en ook nooit aan meegedaan.

Ook toen bij mijn verzekeraar gecheckt maar die kon er in ieder geval qua declaraties en dergelijke niets over vinden dus waarschijnlijk is het ooit ergens ingevoerd maar klopt dus niet.
Lijkt me ook best wel fraudegevoelig.
Is ook niet voor het eerst dat hier misbruik van gemaakt is. Soms bedoelen ze dat soort dingen wel weer goed, maar ik vind dat het eigenlijk niet op zo'n manier zou moeten gaan omdat ik dat onverantwoord vind.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  zondag 5 november 2017 @ 14:29:59 #207
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174883622
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 17:58 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
De lange wachttijden is al jaren zo, ik kan niet met zekerheid zeggen overal in het land, maar zeker in of in de buurt van grotere steden is dat meestal wel zo.

Van minimaal 6 maanden wachttijd moet je echt niet vreemd opkijken.
Ik persoonlijk heb wel eens een jaar later opeens een brief gekregen voor een intake gesprek, ook nog eens omdat ze simpelweg mijn dossiers waren kwijtgeraakt, toen had ik ook zoiets van laat maar.
(is alweer bijna 10 jaar geleden trouwens :P dus kun je nagaan)
Is trouwens schering en inslag, niet alleen bij de ggz maar ook elders. 9 maanden voor de oogarts bijvoorbeeld. Spoedoperatie bij de huidarts: 6 weken. Etc etc.
  zondag 5 november 2017 @ 14:32:03 #208
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174883669
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 13:24 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Uiteindelijk wel melding van gemaakt, ook toen bleek dat ik een keer bij de huisarts kwam en zag dat ik aan een stemmingsstoornis therapie had meegedaan.. nooit van gehoord en ook nooit aan meegedaan.

Ook toen bij mijn verzekeraar gecheckt maar die kon er in ieder geval qua declaraties en dergelijke niets over vinden dus waarschijnlijk is het ooit ergens ingevoerd maar klopt dus niet.
Verslag aan verkeerde dossier toegevoegd. Kan gebeuren als mensen onder druk moeten werken. En bij degene van die therapie is het dossier "kwijt".
  zondag 5 november 2017 @ 14:36:37 #209
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174883775
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 03:54 schreef kzomba het volgende:

[..]

Oke, het geestelijke gezondheidszorg, wat jij wil.
Nee, de geestelijke gezondheidszorg, maar het (instituut) GGZ.

Misschien moet je je eens op autisme laten testen als je zo'n moeite hebt met besef van abstract taalgebruik.
pi_174884181
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 14:36 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Nee, de geestelijke gezondheidszorg, maar het (instituut) GGZ.

Misschien moet je je eens op autisme laten testen als je zo'n moeite hebt met besef van abstract taalgebruik.
Misschien moet jij niet zoveel steeds invullen voor andere mensen, je komt over als een onaangenaam persoon, wel vind ik het een goede zaak dat je hebt deelgenomen aan een aantal cursusjes van de GGZ om beter met verwanten en of partners om te gaan, zo kan het je onhandigheid in de communicatie wat maskeren. Maar het is wel noodzakelijk dat je je sociale vaardigheden op peil houdt en niet consequent invult voor andere mensen ik krijg de indruk dat jij jezelf ook wel eens mag laten testen.
pi_174884499
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 13:21 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik refereerde trouwens niet naar een soort evolutie binnen hoe de GGZ verleend wordt, maar over het simpelweg maken (en blijven maken) van fouten, omdat erover klagen geen zin heeft. Het heeft meer wat weg van een semi-corrupte groep mensen die met cop-outs komen ten koste van hun eigen patiŽnt. Dat verandert niet als diezelfde mensen een andere therapie gaan geven.

Ik heb ook meegemaakt dat ze elkaar bijvoorbeeld in bescherming namen (zowel passief (meestal) alsook actief (als passief voor hun niet meer afdoende leek te zijn), zelfs als ze op dat moment niet bij dezelfde instelling werkten. Ik vind dat niet kunnen, heb al meermalen hulpverleners moeten wisselen omdat ze op de 1 of andere manier hun werk niet goed genoeg konden doen.
En ik heb het niet over "een paar" keer, ik heb het over 9 keer sinds begin 2016. Negen!! Dat slaat nergens op, als je niet in dit vakgebied je aan gemaakte afspraken kan houden en objectief kan zijn, doe dit werk dan gewoon niet [ afbeelding ]

En wat ik ook heb meegemaakt waren opmerkingen van het niveau "Ja sorry, ik zat daar inderdaad fout. Maar ik kan hier nu niks meer aan doen behalve nu meteen m'n best voor je doen" waarna de boel na een paar maanden alweer verslapt was en ik meer hun babysitter leek dan dat we gezamenlijk plannen konden maken zodat ik effectief aan mezelf kon werken.
Collega's dekken elkaar altijd in bij de GGZ, dat komt ook omdat er soms best manipulatieve persoonlijkheden tussen kunnen zitten die de hele zaak zo langzaam naar hun hand willen zetten door mensen tegen elkaar uit te spelen.

Maar dat wil niet zeggen dat ze ten alle tijden gelijk hebben, het is ook zelfbescherming.

Heb ook een keer meegemaakt dat ze een man naakt in de separeer cel stopten en hij daar een hartinfarct kreeg, dit terwijl ik deze man persoonlijk goed handelbaar vond hij had behoefte aan persoonlijke begeleiding, kreeg hij dit niet dan vroeg hij te veel aandacht waar een deel van het personeel niet mee om kon gaan.

Ik vind dat persoonlijk een verkeerde inschatting en een tekortkoming van het dienstdoende personeel, deze man heeft 1 op 1 begeleiding nodig, punt.

Kost iets meer maar dat geld is er gewoon, het blijft mensenwerk en daar worden altijd fouten gemaakt.

Zoals in de OP omschreven staat zijn er ook veel fouten gemaakt, eigenlijk neem ik het hun niet zo kwalijk hoe het gehele proces is verlopen, je krijgt er wel meer inzicht van. Het wordt alleen lastig als je zelf niet in staat bent je zelf te redden in de maatschappij en er helemaal doorheen zit, als je dan hulp vraagt leg je ook de controle en de macht voor een groot deel bij een ander neer. En dan toch is het vaak zo dat wanneer iemand jou helemaal niet kent en geen band met jou heeft soms hele vervelende beslissingen voor jou kan nemen waar je helemaal niet achter staat of wat helemaal niet goed voelt, en de realiteit is dat het ook helemaal niet goed hoeft te zijn hoewel de suggestie wordt gewekt dat zo'n iemand objectief naar jou kan kijken wat maar voor een deel waar is.

Je zit sowieso in een kwetsbare positie het is dan fijn wanneer de samenwerking goed verloopt en het gevoel krijgt dat je gesteund wordt en goed begeleidt. Een deel zal het gevoel hebben onheus bejegend te zijn, verkeerd gediagnosticeerd of onrechtvaardig behandeld te zijn, door de kwetsbare positie van de cliŽnt zul je hier echter weinig mee kunnen.

Het is vaak een gevoelskwestie en daarnaast worden de klachten van de cliŽnt ook niet zo serieus genomen want de cliŽnt is immers ziek waarvan het waarnemingsvermogen niet altijd zo zuiver is.

[ Bericht 4% gewijzigd door kzomba op 05-11-2017 15:25:13 ]
pi_174884774
ik wil een compliment uitdelen aan Lunatiek ťn GroteGremlin, fijn om hun posts te lezen, verstand van zaken ťn zelf inzicht! ^O^
...
  zondag 5 november 2017 @ 19:51:47 #213
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_174890171
Wel een diagnose fixen anders krijg je je behandeling niet vergoed
  maandag 6 november 2017 @ 06:54:40 #214
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174897550
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 15:10 schreef kzomba het volgende:

[..]

Collega's dekken elkaar altijd in bij de GGZ, dat komt ook omdat er soms best manipulatieve persoonlijkheden tussen kunnen zitten die de hele zaak zo langzaam naar hun hand willen zetten door mensen tegen elkaar uit te spelen.

Maar dat wil niet zeggen dat ze ten alle tijden gelijk hebben, het is ook zelfbescherming.

Heb ook een keer meegemaakt dat ze een man naakt in de separeer cel stopten en hij daar een hartinfarct kreeg, dit terwijl ik deze man persoonlijk goed handelbaar vond hij had behoefte aan persoonlijke begeleiding, kreeg hij dit niet dan vroeg hij te veel aandacht waar een deel van het personeel niet mee om kon gaan.

Ik vind dat persoonlijk een verkeerde inschatting en een tekortkoming van het dienstdoende personeel, deze man heeft 1 op 1 begeleiding nodig, punt.

Kost iets meer maar dat geld is er gewoon, het blijft mensenwerk en daar worden altijd fouten gemaakt.

Zoals in de OP omschreven staat zijn er ook veel fouten gemaakt, eigenlijk neem ik het hun niet zo kwalijk hoe het gehele proces is verlopen, je krijgt er wel meer inzicht van. Het wordt alleen lastig als je zelf niet in staat bent je zelf te redden in de maatschappij en er helemaal doorheen zit, als je dan hulp vraagt leg je ook de controle en de macht voor een groot deel bij een ander neer. En dan toch is het vaak zo dat wanneer iemand jou helemaal niet kent en geen band met jou heeft soms hele vervelende beslissingen voor jou kan nemen waar je helemaal niet achter staat of wat helemaal niet goed voelt, en de realiteit is dat het ook helemaal niet goed hoeft te zijn hoewel de suggestie wordt gewekt dat zo'n iemand objectief naar jou kan kijken wat maar voor een deel waar is.

Je zit sowieso in een kwetsbare positie het is dan fijn wanneer de samenwerking goed verloopt en het gevoel krijgt dat je gesteund wordt en goed begeleidt. Een deel zal het gevoel hebben onheus bejegend te zijn, verkeerd gediagnosticeerd of onrechtvaardig behandeld te zijn, door de kwetsbare positie van de cliŽnt zul je hier echter weinig mee kunnen.

Het is vaak een gevoelskwestie en daarnaast worden de klachten van de cliŽnt ook niet zo serieus genomen want de cliŽnt is immers ziek waarvan het waarnemingsvermogen niet altijd zo zuiver is.


Dit is allemaal heel vervelend, maar ik heb niets aan deze kennis als ik -met- deze kennis evengoed geen invloed op ze heb.
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 14:36 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Nee, de geestelijke gezondheidszorg, maar het (instituut) GGZ.

Misschien moet je je eens op autisme laten testen als je zo'n moeite hebt met besef van abstract taalgebruik.
Volgens mij is het wel "de", want je zegt ook niet "het auto" omdat je eigenlijk "het (voertuig) auto" zegt.

TS had zich al op autisme laten testen.
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 14:29 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Is trouwens schering en inslag, niet alleen bij de ggz maar ook elders. 9 maanden voor de oogarts bijvoorbeeld. Spoedoperatie bij de huidarts: 6 weken. Etc etc.
6 weken voor een spoed-operatie? Mijn hemel wat slecht :')
Spoed-operatie voor de huid gaat dan om bijvoorbeeld melanoom?
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 14:32 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Verslag aan verkeerde dossier toegevoegd. Kan gebeuren als mensen onder druk moeten werken. En bij degene van die therapie is het dossier "kwijt".
Klopt. Dit kan iedereen overkomen, zeker als er spoed geboden is (wat bij de GGZ voor veel hulpverleners elk moment kan voorkomen).
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174901132
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 06:54 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Dit is allemaal heel vervelend, maar ik heb niets aan deze kennis als ik -met- deze kennis evengoed geen invloed op ze heb.

[..]

Volgens mij is het wel "de", want je zegt ook niet "het auto" omdat je eigenlijk "het (voertuig) auto" zegt.

TS had zich al op autisme laten testen.

[..]

6 weken voor een spoed-operatie? Mijn hemel wat slecht :')
Spoed-operatie voor de huid gaat dan om bijvoorbeeld melanoom?

[..]

Klopt. Dit kan iedereen overkomen, zeker als er spoed geboden is (wat bij de GGZ voor veel hulpverleners elk moment kan voorkomen).
Ik wil graag mijn complimenten aan jou geven voor je neutrale visie en je inzichten.

En je bent een strijder, dat je de weg mag vinden die je berusting in dit geheel zal geven.
pi_174901231
quote:
17s.gif Op zondag 5 november 2017 15:25 schreef sacha het volgende:
ik wil een compliment uitdelen aan Lunatiek ťn GroteGremlin, fijn om hun posts te lezen, verstand van zaken ťn zelf inzicht! ^O^
Vanuit deskundig oogpunt verdient GroteGremlin ook een compliment, hij heeft idd zelfinzicht.

De waarheid gebied mij te zeggen dan Lunatiek te veel in het verweer gaat en onjuiste conclusies trekt en te veel invult voor andere mensen. Verstand van zaken is dus beperkt tot zijn eigen straatje, daar buiten kan hij het denken beter aan de professional over laten. :)
  maandag 6 november 2017 @ 12:40:28 #217
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174901674
Dank voor je compliment kzomba, maar ik ben het niet met je eens wat je conclusie betreft dat Lunatiek te veel in het verweer gaat en teveel invult voor andere mensen en zijn verstand van zaken daardoor beperkt blijft tot zijn eigen straatje.

En ik vind dat iedereen het recht heeft om na te mogen denken :P

GroteGremlin deed het ook prima ja.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  maandag 6 november 2017 @ 12:40:48 #218
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174901676
Verder weet ik niet wat je met dit topic nog zou willen TS.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174902077
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 12:40 schreef magnetronkoffie het volgende:
Dank voor je compliment kzomba, maar ik ben het niet met je eens wat je conclusie betreft dat Lunatiek te veel in het verweer gaat en teveel invult voor andere mensen en zijn verstand van zaken daardoor beperkt blijft tot zijn eigen straatje.

En ik vind dat iedereen het recht heeft om na te mogen denken :P

GroteGremlin deed het ook prima ja.
Hoewel iedereen wel afwijkende gedragingen heeft zijn mij die ook opgevallen bij Lunatiek, Erg kort door de bocht is het zo nu en dan wel. Hij heeft wel degelijk veel ingevuld in zijn reacties op mij die bijna allemaal niet kloppen, ja dus dat mag wel even gezegd worden.

en bepaalde posts probeerde hij volledig te ontleden door zinnetje voor zinnetje alles te quoten terwijl het totaal onbelangrijk was om overal op te reageren, te veel energie in zaken gestoken die er niet werkelijk toe doen omdat ze ook niet altijd even serieus geschreven waren.

Verder is het topic wel ten einde, het is gewoon belangrijk dat mensen kritisch zijn en blijven in het proces van hun behandeling en niet overal in meegaan.

Dit kan ik zeggen doordat ik op vele afdelingen van de GGZ heb gewerkt, zowel ambulant als gesloten en open afdelingen. Ook kan ik zaken bekijken als ervaringsdeskundige, deze luxe heeft niet iedereen dat je de GGZ vanuit alle hoeken hebt bekeken.

Daardoor heb ik veel gezien hoe alles in zijn werk gaat, dit topic is wat bewust wat gechargeerd geschreven. Maar met reden om de discussie aan te wakkeren dat je niet altijd overal in mee moet gaan en kritisch moet blijven.

Lunatiek zijn eerste reactie daarbij was dat je niet zelf moet gaan lopen jengelen, terwijl de gehele essentie van dit topic juist is dat je zelf wel goed moet uitspreken tijdens de behandeling en tijdig in ziet waar het geen gaan in de behandeling zodat je hier bewust in mee kan gaan. of weigeren indien nodig.
  maandag 6 november 2017 @ 13:26:49 #220
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174902293
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 13:12 schreef kzomba het volgende:

[..]

Hoewel iedereen wel afwijkende gedragingen heeft zijn mij die ook opgevallen bij Lunatiek, Erg kort door de bocht is het zo nu en dan wel. Hij heeft wel degelijk veel ingevuld in zijn reacties op mij die bijna allemaal niet kloppen, ja dus dat mag wel even gezegd worden.

en bepaalde posts probeerde hij volledig te ontleden door zinnetje voor zinnetje alles te quoten terwijl het totaal onbelangrijk was om overal op te reageren, te veel energie in zaken gestoken die er niet werkelijk toe doen omdat ze ook niet altijd even serieus geschreven waren.

Verder is het topic wel ten einde, het is gewoon belangrijk dat mensen kritisch zijn en blijven in het proces van hun behandeling en niet overal in meegaan.

Dit kan ik zeggen doordat ik op vele afdelingen van de GGZ heb gewerkt, zowel ambulant als gesloten en open afdelingen. Ook kan ik zaken bekijken als ervaringsdeskundige, deze luxe heeft niet iedereen dat je de GGZ vanuit alle hoeken hebt bekeken.

Daardoor heb ik veel gezien hoe alles in zijn werk gaat, dit topic is wat bewust wat gechargeerd geschreven. Maar met reden om de discussie aan te wakkeren dat je niet altijd overal in mee moet gaan en kritisch moet blijven.

Lunatiek zijn eerste reactie daarbij was dat je niet zelf moet gaan lopen jengelen, terwijl de gehele essentie van dit topic juist is dat je zelf wel goed moet uitspreken tijdens de behandeling en tijdig in ziet waar het geen gaan in de behandeling zodat je hier bewust in mee kan gaan. of weigeren indien nodig.
Om eerlijk te zijn deel ik je mening wat Lunatiek betreft niet. Zijn 1e post heb ik even herlezen

quote:
Absoluut, ik ken ook echt mensen die ontkennen autistisch te zijn maar zijn sociaal erg incapabel en maken steeds botte gemene grapjes en houden niet rekening met de gevoelens van andere mensen, dan denk ik, het zou beter zijn als je wel inzag wat je beperkingen zijn.
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 21:30 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Denken dat dat autisme is :')
En dat probleem niet bij jezelf zien.
en hier heeft hij gewoon gelijk.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174902537
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 13:26 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Om eerlijk te zijn deel ik je mening wat Lunatiek betreft niet. Zijn 1e post heb ik even herlezen

[..]

[..]

en hier heeft hij gewoon gelijk.
Nou, eigenlijk ongelijk want ik had het over een autistisch persoon in een woongroep die constant kwetsende opmerkingen maakt en daardoor overal in conflict komt, op school, op de woongroep op het werk en constant tegen een muur van onbegrip oploopt doordat hij de sociale vaardigheden en het inzicht in zijn beperking niet heeft. Hij ontkent autistisch te zijn terwijl hij wel zo gediagnosticeerd is, dan denk ik; het zou beter zijn als je je autisme onder ogen ziet net zoals grote gremlin zodat je aan je problematiek kan werken.

Dus ja, ook daar heeft hij ongelijk. het grootste probleem bij autisme zijn de sociale omgangsvormen.
  maandag 6 november 2017 @ 14:54:27 #222
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174903867
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 13:42 schreef kzomba het volgende:

[..]

Nou, eigenlijk ongelijk want ik had het over een autistisch persoon in een woongroep die constant kwetsende opmerkingen maakt en daardoor overal in conflict komt, op school, op de woongroep op het werk en constant tegen een muur van onbegrip oploopt doordat hij de sociale vaardigheden en het inzicht in zijn beperking niet heeft. Hij ontkent autistisch te zijn terwijl hij wel zo gediagnosticeerd is, dan denk ik; het zou beter zijn als je je autisme onder ogen ziet net zoals grote gremlin zodat je aan je problematiek kan werken.

Dus ja, ook daar heeft hij ongelijk. het grootste probleem bij autisme zijn de sociale omgangsvormen.

- zijn sociaal erg incapabel
- en maken steeds botte gemene grapjes
- en houden niet rekening met de gevoelens van andere mensen

Deze 3 dingen zijn niet typisch autisme en ik kom ze bij niet-autistische mensen te vaak tegen om ze als een autistisch probleem te kunnen bestempelen.
Kijk alleen al naar fok hoe vaak hier mensen nodeloos (en opzettelijk) gekwetst worden om vervolgens van hun reacties te kunnen genieten, puur voor de lol.

Dus hij heeft wel gelijk.

Btw, ontkent deze woongroepbewoner dat hij gediagnostiseerd is of erkent hij die gebeurtenis wel?
Zou hij zonder autismediagnose ook recht hebben gehad op die woongroep?
Het kan bijna niet anders dan dat ie wel weet van z'n eigen diagnose.

Het zou natuurlijk ook kunnen dat ie wel de diagnose heeft gekregen zoals jij die hebt gehad, zodat ie wel de diagnose heeft maar niet autistisch is.

En gezien "autist" vaak ook als een bepaald scheldwoord gebruikt wordt, zou het ook kunnen zijn dat ie naar die visie van "autisme" refereert, ook al is een dergelijk gebruik van het woord "autist" sowieso incorrect.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174904037
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 14:54 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

- zijn sociaal erg incapabel
- en maken steeds botte gemene grapjes
- en houden niet rekening met de gevoelens van andere mensen

Deze 3 dingen zijn niet typisch autisme en ik kom ze bij niet-autistische mensen te vaak tegen om ze als een autistisch probleem te kunnen bestempelen.
Kijk alleen al naar fok hoe vaak hier mensen nodeloos (en opzettelijk) gekwetst worden om vervolgens van hun reacties te kunnen genieten, puur voor de lol.

Dus hij heeft wel gelijk.

Btw, ontkent deze woongroepbewoner dat hij gediagnostiseerd is of erkent hij die gebeurtenis wel?
Zou hij zonder autismediagnose ook recht hebben gehad op die woongroep?
Het kan bijna niet anders dan dat ie wel weet van z'n eigen diagnose.

Het zou natuurlijk ook kunnen dat ie wel de diagnose heeft gekregen zoals jij die hebt gehad, zodat ie wel de diagnose heeft maar niet autistisch is.

En gezien "autist" vaak ook als een bepaald scheldwoord gebruikt wordt, zou het ook kunnen zijn dat ie naar die visie van "autisme" refereert, ook al is een dergelijk gebruik van het woord "autist" sowieso incorrect.
Dat ze niet typisch autistisch zijn wil niet zeggen dat ze niet tot het autisme behoren in zijn geval.

Dus dat geeft hem geen gelijk, ik snap wel wat hij bedoelt, maar hij had niet genoeg info om te kunnen oordelen.

In dit specifieke geval was er dus degelijk sprake van autisme, de autisme test scoorde hij hoog op.

Maar voor de duidelijkheid, ik heb nooit de diagnose autisme gekregen, daarvoor scoorde ik gewoonweg niet genoeg.

Deze bewoner ontkent autisme te hebben maar heeft dus wel degelijk autisme volgens de psychologische rapporten.

Maar we kunnen hier wel over door blijven gaan, maar deze jongeman heeft gewoon autisme, wat ik aan wilde halen is dat het voor sommige mensen goed is om hun beperkingen onder ogen te zien, specifiek in dat extreme geval wat ik aanhaalde.

Het heeft dan geen enkele zin om aan te halen wat Lunatiek denkt onder autisme te verstaan en wat niet, in dit geval ging het om zijn sociale tekortkomingen en niet kunnen inschatten wat het met de ander doet en niet de gevolgen overzien, typisch een autistisch trekje die niet per definitie als autistisch gezien hoeft te worden maar daar ging het ook helemaal niet om.

Dat nodeloze gezeur hebben we niets aan, de boodschap was dat de strekking van de OP niet voor iedereen opgaat maar dat sommige mensen beter kritisch naar zichzelf kunnen kijken.

Maar ik weet prima wat autisme is en welke vormen er zijn, ik weet ook prima waarom ik bepaalde dingen zeg en niet zeg, daar heb ik geen slap geouwehoer voor nodig om wijsneuzerig te gaan doen dat het niet per definitie autisme hoeft te zijn terwijl dat helemaal niet aan de orde is in die bewuste post.
  maandag 6 november 2017 @ 15:32:03 #224
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174904529
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 15:04 schreef kzomba het volgende:

[..]

Dat ze niet typisch autistisch zijn wil niet zeggen dat ze niet tot het autisme behoren in zijn geval.
Maar de dingen die jij opsomde en redenen waren dat deze man wel autistisch is of zou zijn, zijn in elk geval niet typisch autisme.

Erkent hij nou wel of niet dat hij bij een autismetest de diagnose autisme heeft gekregen?
quote:
Dus dat geeft hem geen gelijk, ik snap wel wat hij bedoelt, maar hij had niet genoeg info om te kunnen oordelen.

In dit specifieke geval was er dus degelijk sprake van autisme, de autisme test scoorde hij hoog op.

Maar voor de duidelijkheid, ik heb nooit de diagnose autisme gekregen, daarvoor scoorde ik gewoonweg niet genoeg.

Deze bewoner ontkent autisme te hebben maar heeft dus wel degelijk autisme volgens de psychologische rapporten.
Het zou zelfs kunnen dat hij gewoon superdom is en het daarom niet snapt. Ding is dat je het falen van een geslaagde communicatie met een autist niet per definitie op zijn/haar autisme-zijn kunt schuiven.
quote:
Maar we kunnen hier wel over door blijven gaan, maar deze jongeman heeft gewoon autisme, wat ik aan wilde halen is dat het voor sommige mensen goed is om hun beperkingen onder ogen te zien, specifiek in dat extreme geval wat ik aanhaalde.
Het is voor -iedereen- goed om de eigen beperkingen onder ogen te zien. Als je die ene jongeman op zijn gedrag wilt wijzen, is het misschien handiger om hem daarop te wijzen in plaats van te wijzen op dat bepaalde gedragingen volgens jou door zijn autisme komen. Als je dat denkt, heb je minder verstand van autisme dan je zelf meent te hebben.
quote:
Het heeft dan geen enkele zin om aan te halen wat Lunatiek denkt onder autisme te verstaan en wat niet, in dit geval ging het

- om zijn sociale tekortkomingen
- en niet kunnen inschatten wat het met de ander doet
- en niet de gevolgen overzien, typisch een autistisch trekje die niet per definitie als autistisch gezien hoeft te worden maar daar ging het ook helemaal niet om.
Nee, dit zijn niet typisch autisme trekjes, niet-autisten doen dit bij autisten net zo goed (of eigenlijk doen ze dit dus veel fout). Ik kan hier weer fok als voorbeeld nemen, maar ook bij (niet-autistische) familieleden en andere mensen zie ik dat.

Ik heb een niet-autist zelden correct kunnen inschatten dat ik bijvoorbeeld niet van TSJAKKAAAAA-complimentjes houd samen met al het andere nep-vrolijkheids peptalk onzin, dat moet ik vaak uiteindelijk op schoolse wijze gaan uitleggen, want anders gaan ze er maanden mee door terwijl ik al die tijd duidelijk laat merken dat het zeg maar niet aan mij besteed is :)

Autisten doen dit in het algemeen beter, zijn niet zo van de peptalk en delen mijn frustratie.
quote:
Dat nodeloze gezeur hebben we niets aan, de boodschap was dat de strekking van de OP niet voor iedereen opgaat maar dat sommige mensen beter kritisch naar zichzelf kunnen kijken.
Iedereen kan beter kritisch naar zichzelf kijken. Naja, er zijn natuurlijk wel enkele uitzonderingen (waaronder mensen met erg weinig eigenwaarde).
quote:
Maar ik weet prima wat autisme is en welke vormen er zijn, ik weet ook prima waarom ik bepaalde dingen zeg en niet zeg, daar heb ik geen slap geouwehoer voor nodig om wijsneuzerig te gaan doen dat het niet per definitie autisme hoeft te zijn terwijl dat helemaal niet aan de orde is in die bewuste post.
Dat is wel een erg niet-autistische opmerking van jou, je vindt het blijkbaar te belangrijk om geen twijfel te hebben bij het aanwezig zijn van autisme bij deze persoon en om zijn gedrag onherroepelijk als "autistisch" te blijven bestempelen. Punt is dat het niet per definitie aan het autisme hoeft te liggen (en de dingen die je benoemd hebt, komen (zoals ik eerder al zei) veel te vaak bij niet-autisten voor om op basis daarvan het gedrag van deze (blijkbaar waarschijnlijk) autistische man aan zijn autisme te wijten.

Als zijn gedrag je niet bevalt, ga dan gewoon niet met hem om. Maar in de psychiatrie kom je hoe dan ook moeilijke mensen tegen, zelfs moeilijke mensen zonder autisme.

Lunatiek omschreef autisme m.i. best goed.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174904996
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 15:32 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Maar de dingen die jij opsomde en redenen waren dat deze man wel autistisch is of zou zijn, zijn in elk geval niet typisch autisme.

Erkent hij nou wel of niet dat hij bij een autismetest de diagnose autisme heeft gekregen?

[..]

Het zou zelfs kunnen dat hij gewoon superdom is en het daarom niet snapt. Ding is dat je het falen van een geslaagde communicatie met een autist niet per definitie op zijn/haar autisme-zijn kunt schuiven.

[..]

Het is voor -iedereen- goed om de eigen beperkingen onder ogen te zien. Als je die ene jongeman op zijn gedrag wilt wijzen, is het misschien handiger om hem daarop te wijzen in plaats van te wijzen op dat bepaalde gedragingen volgens jou door zijn autisme komen. Als je dat denkt, heb je minder verstand van autisme dan je zelf meent te hebben.

[..]

Nee, dit zijn niet typisch autisme trekjes, niet-autisten doen dit bij autisten net zo goed (of eigenlijk doen ze dit dus veel fout). Ik kan hier weer fok als voorbeeld nemen, maar ook bij (niet-autistische) familieleden en andere mensen zie ik dat.

Ik heb een niet-autist zelden correct kunnen inschatten dat ik bijvoorbeeld niet van TSJAKKAAAAA-complimentjes houd samen met al het andere nep-vrolijkheids peptalk onzin, dat moet ik vaak uiteindelijk op schoolse wijze gaan uitleggen, want anders gaan ze er maanden mee door terwijl ik al die tijd duidelijk laat merken dat het zeg maar niet aan mij besteed is :)

Autisten doen dit in het algemeen beter, zijn niet zo van de peptalk en delen mijn frustratie.

[..]

Iedereen kan beter kritisch naar zichzelf kijken. Naja, er zijn natuurlijk wel enkele uitzonderingen (waaronder mensen met erg weinig eigenwaarde).

[..]

Dat is wel een erg niet-autistische opmerking van jou, je vindt het blijkbaar te belangrijk om geen twijfel te hebben bij het aanwezig zijn van autisme bij deze persoon en om zijn gedrag onherroepelijk als "autistisch" te blijven bestempelen. Punt is dat het niet per definitie aan het autisme hoeft te liggen (en de dingen die je benoemd hebt, komen (zoals ik eerder al zei) veel te vaak bij niet-autisten voor om op basis daarvan het gedrag van deze (blijkbaar waarschijnlijk) autistische man aan zijn autisme te wijten.

Als zijn gedrag je niet bevalt, ga dan gewoon niet met hem om. Maar in de psychiatrie kom je hoe dan ook moeilijke mensen tegen, zelfs moeilijke mensen zonder autisme.

Lunatiek omschreef autisme m.i. best goed.
we zijn het niet eens, dat iets niet typisch een autistisch trekje hoeft te zijn betekent niet dat het per definitie helemaal geen autisme is, dus in dat opzicht krijgt hij van mij geen gelijk daarin, van jou wel, maar who cares?
  maandag 6 november 2017 @ 20:33:01 #226
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_174910238
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 13:21 schreef magnetronkoffie het volgende:

Ik refereerde trouwens niet naar een soort evolutie binnen hoe de GGZ verleend wordt, maar over het simpelweg maken (en blijven maken) van fouten, omdat erover klagen geen zin heeft. Het heeft meer wat weg van een semi-corrupte groep mensen die met cop-outs komen ten koste van hun eigen patiŽnt. Dat verandert niet als diezelfde mensen een andere therapie gaan geven.

quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 13:21 schreef magnetronkoffie het volgende:

Ik refereerde trouwens niet naar een soort evolutie binnen hoe de GGZ verleend wordt, maar over het simpelweg maken (en blijven maken) van fouten, omdat erover klagen geen zin heeft. Het heeft meer wat weg van een semi-corrupte groep mensen die met cop-outs komen ten koste van hun eigen patiŽnt. Dat verandert niet als diezelfde mensen een andere therapie gaan geven.

quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 13:21 schreef magnetronkoffie het volgende:

Ik refereerde trouwens niet naar een soort evolutie binnen hoe de GGZ verleend wordt, maar over het simpelweg maken (en blijven maken) van fouten, omdat erover klagen geen zin heeft. Het heeft meer wat weg van een semi-corrupte groep mensen die met cop-outs komen ten koste van hun eigen patiŽnt. Dat verandert niet als diezelfde mensen een andere therapie gaan geven.

quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 13:21 schreef magnetronkoffie het volgende:

Ik refereerde trouwens niet naar een soort evolutie binnen hoe de GGZ verleend wordt, maar over het simpelweg maken (en blijven maken) van fouten, omdat erover klagen geen zin heeft. Het heeft meer wat weg van een semi-corrupte groep mensen die met cop-outs komen ten koste van hun eigen patiŽnt. Dat verandert niet als diezelfde mensen een andere therapie gaan geven.

quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 13:21 schreef magnetronkoffie het volgende:

Ik refereerde trouwens niet naar een soort evolutie binnen hoe de GGZ verleend wordt, maar over het simpelweg maken (en blijven maken) van fouten, omdat erover klagen geen zin heeft. Het heeft meer wat weg van een semi-corrupte groep mensen die met cop-outs komen ten koste van hun eigen patiŽnt. Dat verandert niet als diezelfde mensen een andere therapie gaan geven.

quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 13:21 schreef magnetronkoffie het volgende:

Ik refereerde trouwens niet naar een soort evolutie binnen hoe de GGZ verleend wordt, maar over het simpelweg maken (en blijven maken) van fouten, omdat erover klagen geen zin heeft. Het heeft meer wat weg van een semi-corrupte groep mensen die met cop-outs komen ten koste van hun eigen patiŽnt. Dat verandert niet als diezelfde mensen een andere therapie gaan geven.

quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 13:21 schreef magnetronkoffie het volgende:

Ik refereerde trouwens niet naar een soort evolutie binnen hoe de GGZ verleend wordt, maar over het simpelweg maken (en blijven maken) van fouten, omdat erover klagen geen zin heeft. Het heeft meer wat weg van een semi-corrupte groep mensen die met cop-outs komen ten koste van hun eigen patiŽnt. Dat verandert niet als diezelfde mensen een andere therapie gaan geven.

Triest om te lezen dat ze elkaar zo in bescherming namen ten koste van jou maar ja niets nieuws.
Ik haat die GGZ medewerkers niet persoonlijk, het zijn vriendelijke mensen , maar hun werkwijze daar heb ik geen goed woord voor over
  maandag 6 november 2017 @ 22:47:04 #227
165264 puzziepie
#FreePalestine
pi_174913255
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 20:33 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

Triest om te lezen dat ze elkaar zo in bescherming namen ten koste van jou maar ja niets nieuws.
Ik haat die GGZ medewerkers niet persoonlijk, het zijn vriendelijke mensen , maar hun werkwijze daar heb ik geen goed woord voor over
1 x die quote was ook al wel duidelijk geweest
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  dinsdag 7 november 2017 @ 00:06:08 #228
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174914463
Het is mijn ervaring dat de zwaardere gevallen van autisme, en daarmee bedoel ik mensen die niet zelfstandig kunnen wonen, vaak niet allťťn ASS hebben, maar bijvoorbeeld ook ADD, of zware ontwikkelingsachterstand. Omdat autisme vrij "hip" is momenteel en zeker Asperger wordt gekoppeld aan bovengemiddelde intelligentie, wordt door familie vaak gezegd dat zo iemand "autist" is, terwijl er onder de motorkap veel meer aan de hand is en veel symptomen/gedragingen niet aan ASS toegeschreven kunnen worden.
Daarnaast vergist men zich vaak in "het plaatje", de autist is een kasplantje, een Rainman, etc, terwijl het merendeel van de mensen met ASS heel goed mee kunnen komen en ze van zichzelf niet eens weten dat ze ASS hebben (tot ze opeens een burn-out hebben of een relatie niet niet lekker loopt).
Daarom kun je een ervaring in een woongroep niet als "typisch autisme" zien, het is a-typisch (omdat de meeste mensen met ASS gewoon thuis wonen en normaal werken of naar school gaan).

Daarom heb ik het idee dat TS ten onrechte bang is voor de diagnose en zijn vooroordelen over ASS, naar aanleiding van de ervaringen in de woongroep, op de test projecteert.
Maar je kunt dus ook heel goed een ASS-diagnose krijgen zonder dat je ook maar in de verte lijkt op die mensen uit de woongroep. Het is jammer dat je het niet een kans geeft en zo tekeer gaat tegen de ggz. Uiteindelijk heb je alleen jezelf ermee.
  dinsdag 7 november 2017 @ 05:31:03 #229
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_174915435
Ja maar dit gaat er van uit dat hij autisme heeft. Dat is nu juist het probleem: dat er zo sterk vanuit wordt gegaan dat hij het heeft.
Ik zelf heb weerstand gevoeld tegen het idee autisme te hebben. Waarom? Ik ben heel veel gepest en bij ruzies zeiden mensen dat ze dachten dat ik autist was en voor mij voelde een diagnose autisme als "alles ligt ook aan jou omdat je abnormaal bent. Oh, onze eindconclusie na 3 jaar onderzoek: het is ook niet behandelbaar dus wij doen niets en zoek het maar lekker uit met je afwijkendheid". Maar daarna accepteerde ik dat ik het zou kunnen hebben. Totdat uit 4 testen kwam dat ik het in principe niet had, maar ze er wel in bleven geloven.
Dat heeft in mijn geval niets te maken met weerstand tegen de diagnose autisme , hoewel die er zeker was, maar met het in twijfel trekken van de objectiviteit van de meetmethoden. Zoiets lees ik ook bij ts.

[ Bericht 1% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 07-11-2017 05:58:20 ]
  dinsdag 7 november 2017 @ 08:39:33 #230
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174916175
TS heeft "iets" anders was hij niet de ggz ingerold. En de diagnose is verder weinig interessant (dat is alleen handig voor het initiŽle behandelplan). Waar het om gaat (voor de meeste mensen die doorgaans normaal functioneren) is dat je inzicht krijgt in je situatie zodat je ernaar kunt handelen.
Als je erheen gaat met het idee dat ze je persoonlijkheid gaan genezen dan klopt het al niet. Daar falen de meesten ook als het gaat om persoonlijkheidsstoornissen: die zijn passief en verwachten alles van de ggz, maar uiteindelijk moet je het zelf doen. Daarom heet het zelfinzicht.
  dinsdag 7 november 2017 @ 10:25:23 #231
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_174917594
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 08:39 schreef Lunatiek het volgende:
TS heeft "iets" anders was hij niet de ggz ingerold. En de diagnose is verder weinig interessant (dat is alleen handig voor het initiŽle behandelplan). Waar het om gaat (voor de meeste mensen die doorgaans normaal functioneren) is dat je inzicht krijgt in je situatie zodat je ernaar kunt handelen.
Als je erheen gaat met het idee dat ze je persoonlijkheid gaan genezen dan klopt het al niet. Daar falen de meesten ook als het gaat om persoonlijkheidsstoornissen: die zijn passief en verwachten alles van de ggz, maar uiteindelijk moet je het zelf doen. Daarom heet het zelfinzicht.
Als mensen een hulpverlener zijn, dan verwacht je dat ze iets toevoegen aan het zichzelf helpen van de client.
Daarom heet het een baan.
  dinsdag 7 november 2017 @ 10:58:22 #232
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174918081
quote:
11s.gif Op maandag 6 november 2017 22:47 schreef puzziepie het volgende:

[..]

1 x die quote was ook al wel duidelijk geweest
Ik kreeg de quote alert trouwens wel maar 1 keer
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  dinsdag 7 november 2017 @ 11:10:21 #233
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174918268
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 00:06 schreef Lunatiek het volgende:
Het is mijn ervaring dat de zwaardere gevallen van autisme, en daarmee bedoel ik mensen die niet zelfstandig kunnen wonen, vaak niet allťťn ASS hebben, maar bijvoorbeeld ook ADD, of zware ontwikkelingsachterstand. Omdat autisme vrij "hip" is momenteel en zeker Asperger wordt gekoppeld aan bovengemiddelde intelligentie, wordt door familie vaak gezegd dat zo iemand "autist" is, terwijl er onder de motorkap veel meer aan de hand is en veel symptomen/gedragingen niet aan ASS toegeschreven kunnen worden.
Daarnaast vergist men zich vaak in "het plaatje", de autist is een kasplantje, een Rainman, etc, terwijl het merendeel van de mensen met ASS heel goed mee kunnen komen en ze van zichzelf niet eens weten dat ze ASS hebben (tot ze opeens een burn-out hebben of een relatie niet niet lekker loopt).
Dit had wel over mij kunnen gaan.
quote:
Daarom heb ik het idee dat TS ten onrechte bang is voor de diagnose en zijn vooroordelen over ASS, naar aanleiding van de ervaringen in de woongroep, op de test projecteert.
Maar je kunt dus ook heel goed een ASS-diagnose krijgen zonder dat je ook maar in de verte lijkt op die mensen uit de woongroep. Het is jammer dat je het niet een kans geeft en zo tekeer gaat tegen de ggz. Uiteindelijk heb je alleen jezelf ermee.
Ik ben 't met je eens in het opzicht dat het erop lijkt dat TS idd niet helemaal weet wat autisme is en dat hij te makkelijk achterlijk gedrag als "autistisch" beschrijft. Maar als het waar is dat zijn test maar iets van 2 van de 8 watdanooks kreeg die hij nodig had voor een diagnose, dan heeft hij die diagnose dan toch gewoon niet? Dat staat op zich los van het wel of niet autistisch -zijn-.
quote:
Daarom kun je een ervaring in een woongroep niet als "typisch autisme" zien, het is a-typisch (omdat de meeste mensen met ASS gewoon thuis wonen en normaal werken of naar school gaan).
Hier ben ik 't helemaal mee eens. TS lijkt hier teveel waarde aan te hechten, 't lijkt me niet overkomen alsof het een arbitrair iets voor TS is. Ook heeft TS niet antwoord gegeven op m'n vraag of de besproken autist -zelf- wel of niet erkent dat hij die autismetest heeft gemaakt.
Ik heb wel vaker mensen negatief over een autist horen praten (op fok, maar ook IRL) en gewoonlijk krijg je dan maar 1 kant van de medaille te zien en blijkt dat ze zelf niet bepaald objecief kunnen oordelen en te makkelijk denken over hun eigen schuldvraag en te snel met het vingertje gaan wijzen.

Wat trouwens ook nog zou kunnen is dat TS die man in die woonvorm -zelf is- en dat hij alleen maar een verhaaltje verzon om de reacties hier te polsen. Dat zou wel een giller zijn :P
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  dinsdag 7 november 2017 @ 11:13:11 #234
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_174918320
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 20:33 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

Triest om te lezen dat ze elkaar zo in bescherming namen ten koste van jou maar ja niets nieuws.
Ik haat die GGZ medewerkers niet persoonlijk, het zijn vriendelijke mensen , maar hun werkwijze daar heb ik geen goed woord voor over
Iemand die vriendelijk naar me lacht en JA en AMEN zegt en me vervolgens een dolkstoot in de rug geeft, is per definitie niet vriendelijk :)
Die vriendelijkheid is maar geveinsd en is bedoeld voor iets anders dan dat het slechts een emotionele uiting van vriendelijkheid is.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_174918909
Wat een autistisch topic zeg
  dinsdag 7 november 2017 @ 12:48:55 #236
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174920269
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 10:25 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Als mensen een hulpverlener zijn, dan verwacht je dat ze iets toevoegen aan het zichzelf helpen van de client.
Daarom heet het een baan.
Klopt, maar als je er niet voor open staat zelf aan de slag te gaan, valt er weinig toe te voegen.
  dinsdag 7 november 2017 @ 18:04:11 #237
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_174925911
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 12:48 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Klopt, maar als je er niet voor open staat zelf aan de slag te gaan, valt er weinig toe te voegen.
Wat is dit nou weer steeds?
de behandelfase was nog niet eens begonnen. Dit was het onderzoek
Dat het onderzoek uitgevoerd kon worden, laat zien dat hij ervoor open stond om met zichzelf aan de slag te gaan.
Stel dat hij het tegenwerkte. Ook dat laat zien dat het onderzoek niet goed is, als het zo makkelijk tegengewerkt kan worden. Of dat ze doorgaan met iets waarvan ze weten dat het geen goed resultaat op zal leveren, ipv hem direct duidelijk te maken dat hij zijn houding moet veranderen als hij een objectieve uitslag wil.

quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 11:13 schreef magnetronkoffie het volgende:


Iemand die vriendelijk naar me lacht en JA en AMEN zegt en me vervolgens een dolkstoot in de rug geeft, is per definitie niet vriendelijk :)
Die vriendelijkheid is maar geveinsd en is bedoeld voor iets anders dan dat het slechts een emotionele uiting van vriendelijkheid is.
Kan ik me voorstellen dat je dat vind, met vriendelijk bedoelde ik ook alleen de psychologen waar ik was geweest

[ Bericht 11% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 07-11-2017 18:09:47 ]
  dinsdag 7 november 2017 @ 20:05:37 #238
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_174928843
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 18:04 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Wat is dit nou weer steeds?
de behandelfase was nog niet eens begonnen. Dit was het onderzoek
Je begrijpt niet dat ik reageerde op wat daarboven stond (een algemene opmerking over wat werkt in de psychiatrie) en niet op de specifieke situatie van TS zoals in de OP beschreven?

Overigens werken die tests niet altijd zoals je denkt dat ze werken. Het gaat niet alleen om wŗt je antwoordt, maar ook hůe.
En als je het niet maar gelijk verontwaardigd op Fok! klagen is niet de manier om inzicht te krijgen. Deze discussie had TS met het GGZ of de huisarts moeten voeren, met stap 1: om uitleg vragen. Gewoon rustig en niet gelijk dreigen.

Maar ja, TS weet alles beter dan de want die heeft weleens een typische autist gezien en die is heel anders dan TS zelf, daarom telt die hele opleiding tot ggzorger niet meer mee.
  dinsdag 7 november 2017 @ 20:08:05 #239
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_174928931
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 20:05 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Je begrijpt niet dat ik reageerde op wat daarboven stond (een algemene opmerking over wat werkt in de psychiatrie) en niet op de specifieke situatie van TS zoals in de OP beschreven?

Overigens werken die tests niet altijd zoals je denkt dat ze werken. Het gaat niet alleen om wŗt je antwoordt, maar ook hůe.
En als je het niet maar gelijk verontwaardigd op Fok! klagen is niet de manier om inzicht te krijgen. Deze discussie had TS met het GGZ of de huisarts moeten voeren, met stap 1: om uitleg vragen. Gewoon rustig en niet gelijk dreigen.

Maar ja, TS weet alles beter dan de want die heeft weleens een typische autist gezien en die is heel anders dan TS zelf, daarom telt die hele opleiding tot ggzorger niet meer mee.
Want mensen in de GGZ kunnen never nooit een fout maken?
pi_174930926
accepteer gewoon dat alleen medicijnen je gevoel kunnen onderdrukken zodat je beter kan functioneren, voor een hulpverlener ben je gewoon ''werk'' en die persoon kan niet je problemen oplossen. Als je het zelf niet kunt heb je gewoon pech
  dinsdag 7 november 2017 @ 21:26:52 #241
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_174931174
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 21:18 schreef handkant het volgende:
accepteer gewoon dat alleen medicijnen je gevoel kunnen onderdrukken zodat je beter kan functioneren, voor een hulpverlener ben je gewoon ''werk'' en die persoon kan niet je problemen oplossen. Als je het zelf niet kunt heb je gewoon pech
ik ben het hier helemaal mee eens. Medicijnen zijn ook gewoon via internet verkrijgbaar, daarvoor moet je goed de ervaringen van anderen lezen en de medicijnen kiezen die hier minder bekend en gereguleerd zijn van een 'betrouwbare' verkoper.
Daarnaast zit er heel veel tussen Bach bloesems en Ayurvedische kruidenmiddelen en "echte" medicijnen, maar ook vrij verkrijgbare kruiden en voedingssupplementen kunnen invloed hebben op de hersenen, dus ik zou altijd eerst die proberen.
Ik moet daar wel bij zeggen dat ik hťt gevoelens onderdrukkende medicijn helaas nog niet heb gevonden. Lithium schijnt dan weer bijwerkingen te hebben zoals gewichtstoename maar zou wel kunnen helpen. Kun je van Swanson bestellen. Verder zegt men dat nootropics werken, maar ik moet daar nog meer van uitproberen, want tot nu toe heeft het voor mij amper effect gehad, in ieder geval niet op korte termijn.
Maar het verschilt echt ontzettend per persoon. Qua in supermarkt/tuinen verkrijgbare supplementen zijn gewoon magnesium en die rust dingen zoals valeriaan wat mij het meeste heeft geholpen. Dat is: niet veel, maar wel beter dan niets.

[ Bericht 1% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 07-11-2017 22:09:43 ]
pi_175042185
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 20:05 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Je begrijpt niet dat ik reageerde op wat daarboven stond (een algemene opmerking over wat werkt in de psychiatrie) en niet op de specifieke situatie van TS zoals in de OP beschreven?

Overigens werken die tests niet altijd zoals je denkt dat ze werken. Het gaat niet alleen om wŗt je antwoordt, maar ook hůe.
En als je het niet maar gelijk verontwaardigd op Fok! klagen is niet de manier om inzicht te krijgen. Deze discussie had TS met het GGZ of de huisarts moeten voeren, met stap 1: om uitleg vragen. Gewoon rustig en niet gelijk dreigen.

Maar ja, TS weet alles beter dan de want die heeft weleens een typische autist gezien en die is heel anders dan TS zelf, daarom telt die hele opleiding tot ggzorger niet meer mee.
Ten eerste doe je zoveel onjuiste annames dat je posts vol met onzin staan.

1. Ik klaag niet meteen, dit onderzoek is lang geleden, en het is slechts om een discussie op gang te brengen van het gepiepel binnen de hulpverlening
2. Om uitleg vragen is zeker gedaan, alles is besproken en we zijn met respect uitelkaar gegaan.
3. of ik alles beter weet? jij bent degene die niet openstaat voor de visie of er misschien wel eens fouten gemaakt kunnen worden, jij beschouwd zorginstellingen als heilig en onschendbaar en je mag als client geen eigen mening hebben volgens jou. Diagnoses zijn volgens jou altijd correct zoals ik uit je reacties op kan maken.
4. Ik heb alles uitvoerig laten onderzoeken, uit het gehele onderzoek is uitgekomen dat ik geen autist ben, jammer dat je de gehele opzet van dit topic niet begrijpt en gaat lopen drammen over zaken die er niet toe doen en onjuist zijn. daarnaast laat het jouw beperkte perceptie wel overduidelijk openbaren. De OP titel is ook niet juist, er is mij nooit voorgehouden dat ik de diagnose autist moest accepteren, maar dat jij onmiddellijk daarop hapt en van de onschendbaarheid en onjuiste inschattingen van de GGZ uitgaat laat dan meteen zien hoe beperkt jij denkt.

[ Bericht 0% gewijzigd door kzomba op 13-11-2017 13:32:50 ]
pi_175042226


[ Bericht 100% gewijzigd door kzomba op 13-11-2017 13:31:22 ]
pi_175042562
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 00:06 schreef Lunatiek het volgende:
Het is mijn ervaring dat de zwaardere gevallen van autisme, en daarmee bedoel ik mensen die niet zelfstandig kunnen wonen, vaak niet allťťn ASS hebben, maar bijvoorbeeld ook ADD, of zware ontwikkelingsachterstand. Omdat autisme vrij "hip" is momenteel en zeker Asperger wordt gekoppeld aan bovengemiddelde intelligentie, wordt door familie vaak gezegd dat zo iemand "autist" is, terwijl er onder de motorkap veel meer aan de hand is en veel symptomen/gedragingen niet aan ASS toegeschreven kunnen worden.
Daarnaast vergist men zich vaak in "het plaatje", de autist is een kasplantje, een Rainman, etc, terwijl het merendeel van de mensen met ASS heel goed mee kunnen komen en ze van zichzelf niet eens weten dat ze ASS hebben (tot ze opeens een burn-out hebben of een relatie niet niet lekker loopt).
Daarom kun je een ervaring in een woongroep niet als "typisch autisme" zien, het is a-typisch (omdat de meeste mensen met ASS gewoon thuis wonen en normaal werken of naar school gaan).

Daarom heb ik het idee dat TS ten onrechte bang is voor de diagnose en zijn vooroordelen over ASS, naar aanleiding van de ervaringen in de woongroep, op de test projecteert.
Maar je kunt dus ook heel goed een ASS-diagnose krijgen zonder dat je ook maar in de verte lijkt op die mensen uit de woongroep. Het is jammer dat je het niet een kans geeft en zo tekeer gaat tegen de ggz. Uiteindelijk heb je alleen jezelf ermee.
Eerst zit je de hele tijd te zeiken dat je autisme niet als modeziekte mag zien en vervolgens haal je het zelf aan.

Ik heb totaal geen vooroordelen over autisme zoals je hele tijd suggesties en aannames wil doen, ik geef autisme zeker een kans om onder ogenschouw te nemen, maar als er veel fouten worden gemaakt op basis van onjuiste informatie dan lijkt het mij niet verstandig om op basis van foute info daarin mee te gaan.

Ik ben iemand die heel kritisch naar zichzelf kijkt en alles wil onderzoeken en ook wil onderkennen, dat jij meteen van de gemiddelde mens uitgaat die niet naar zichzelf wil kijken is echt een beperking van jou.

je hebt tot nu toe alleen maar aannames gedaan en je vult alleen maar in omdat je in de praktijk mensen bent tegengekomen die hun diagnose niet wilde accepteren dus heb je de onterechte opvatting dat je mij maar moet overladen met jouw onjuiste visie dat ik autisme heb en dat moet accepteren omdat dat beter voor mij is, komt ooit de gedachte wel eens bij jou op dat de suggestie onjuist kan zijn?

Ieder mens scoort op bepaalde punten van de autisme test positief, ik scoorde juist uiterst laag. Nu zeg je dat je de gehele test kan manipuleren, dus als je positief op autisme scoort heb je autisme als je niet scoort heb je ook autisme, man man, wat is er met jou aan de hand?

heb je je wel eens normaal in kunnen leven in mensen en ook vragen aan hun gesteld? hier wijsneuserig doen omdat je een cursusje hebt gehad bij de GGZ hoe je je in kan leven in familieleden met bepaalde beperkingen is je ook niet voor niets aangeboden, je hebt daarin nog veel te leren.

Stel deze mensen eens vragen ipv alles voor hun in te vullen.
Het resoluut door willen drammen dat mensen bepaalde zaken moeten accepteren is respectloos, helemaal als daar geen grond voor is om datgeen te accepteren, misschien sla je de plank daarmee wel helemaal mis en dan? wil je iemand onjuiste diagnoses voorspiegelen? Omdat volgens jouw ervaring en visie dat zo prima werkt?

Je hoeft verder niets over die persoon te weten, je moet altijd trouw luisteren naar het GGZ zoals de dominee zegt dat je elke zondag moet bidden?

Ik weet niet of je het doorhebt, maar jouw dwingende adviezen zijn echt heel beperkt wat sociale omgangsvormen betreft.

Vele mensen hier hebben geen hulpverleningsachtergrond of een opleiding in die richting genoten, als je dat wel had gedaan had je geleerd dat deze benadering volsterkt onjuist is en dat dat alleen weerstand bij mensen oproept, dat is volgens mij ook exact de reden dat jij noodgedwongen een cursusje bij het GGZ moest volgen om met bepaalde mensen in jouw omgeving door 1 deur te kunnen, maar je bent er nog lang niet.

Je vult te veel in en oordeelt veel te snel. Hoe kun jij nu voor mij zeggen op basis waarvan ik weerstand heb om bepaalde diagnoses niet te accepteren, omdat ik zware autisten heb gezien en de film rainmain? please... houd toch alsjeblieft op met al die aannames, je slaat zo hard de plank steeds mis, maar als ik tegen alle aannames en vooroordelen van jou moest ingaan dan is het een gebed zonder eind. In al die shit die je tot nu toe hebt gezegd heb ik mij niet in herkent, en als ik dat wel doen dan zeg ik dat zeker, ik ben echt kritisch naar mijzelf. Jij kent mij niet eens, weet niets van mij, maar vult de hele tijd shit voor mij in die niet gewoon onjuist is. Waar ben je mee bezig? Leer gewoon om normaal met mensen om te gaan en doe nog een aantal cursusjes extra.
  maandag 13 november 2017 @ 13:41:28 #245
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175042803
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 20:08 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Want mensen in de GGZ kunnen never nooit een fout maken?
Natuurlijk kan dat. Maar dat betekend niet dat ze nooit iets goed doen, zoals in de OP wordt gesteld.
Net zoiets als wanneer er op oncologie een fout wordt gemaakt dan maar alle kankerpatiŽnten naar Jomanda verwijzen. Gaat niet werken. Heb je alleen jezelf mee.
Dat wantrouwige zie vaker bij autisten.
pi_175042825
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 11:10 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Dit had wel over mij kunnen gaan.

[..]

Ik ben 't met je eens in het opzicht dat het erop lijkt dat TS idd niet helemaal weet wat autisme is en dat hij te makkelijk achterlijk gedrag als "autistisch" beschrijft. Maar als het waar is dat zijn test maar iets van 2 van de 8 watdanooks kreeg die hij nodig had voor een diagnose, dan heeft hij die diagnose dan toch gewoon niet? Dat staat op zich los van het wel of niet autistisch -zijn-.

[..]

Hier ben ik 't helemaal mee eens. TS lijkt hier teveel waarde aan te hechten, 't lijkt me niet overkomen alsof het een arbitrair iets voor TS is. Ook heeft TS niet antwoord gegeven op m'n vraag of de besproken autist -zelf- wel of niet erkent dat hij die autismetest heeft gemaakt.
Ik heb wel vaker mensen negatief over een autist horen praten (op fok, maar ook IRL) en gewoonlijk krijg je dan maar 1 kant van de medaille te zien en blijkt dat ze zelf niet bepaald objecief kunnen oordelen en te makkelijk denken over hun eigen schuldvraag en te snel met het vingertje gaan wijzen.

Wat trouwens ook nog zou kunnen is dat TS die man in die woonvorm -zelf is- en dat hij alleen maar een verhaaltje verzon om de reacties hier te polsen. Dat zou wel een giller zijn :P
Jij wilde weten of ik de autismetest heb gemaakt, antwoord ja. Scoorde daarop als niet autistisch.
  maandag 13 november 2017 @ 13:45:07 #247
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175042887
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 13:15 schreef kzomba het volgende:

^O^
pi_175042970
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 13:41 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Natuurlijk kan dat. Maar dat betekend niet dat ze nooit iets goed doen, zoals in de OP wordt gesteld.
Net zoiets als wanneer er op oncologie een fout wordt gemaakt dan maar alle kankerpatiŽnten naar Jomanda verwijzen. Gaat niet werken. Heb je alleen jezelf mee.
Dat wantrouwige zie vaker bij autisten.
Kijk, hier kan ik ook triest en sarcastisch op reageren.

Denken dat wantrouwen autisme is :') :') :')

Maar dat is niet mijn style, wantrouwen komt bij alle mensen voor en bij alle ziektebeelden.

En daarnaast sla je gewoon de gehele essentie van het topic over, juist mag je kritisch zijn naar de GGZ, dat moet juist meer gebeuren ipv minder en ze moeten ook zeker niet allerlei spirituele therapieŽn gaan volgen, maar wat ze wel moeten doen is sterker worden en meer emanciperen, hoe ze dat doen moeten ze zelf uitzoeken maar GGZ is niet altijd de weg. En ik geloof dat het meestal niet de weg is.
pi_175042990
ik O+ dit _O-
...
pi_175043019
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 13:45 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

^O^
Dat zou jij ook vaker moeten doen, dan hoef je niet noodgedwongen cursusjes bij de GGZ te volgen hoe je met mensen uit je omgeving om moet gaan.
  maandag 13 november 2017 @ 13:50:48 #251
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175043041
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 13:42 schreef kzomba het volgende:

[..]

Jij wilde weten of ik de autismetest heb gemaakt, antwoord ja. Scoorde daarop als niet autistisch.
Ja, en dan? Dan krijg je een verkeerde diagnose en kun je ze dus vriendelijk op de uitslag wijzen dat ze ernaast zitten. Klaar.
Is ons ook overkomen, dat was een sorry, juiste uitslag gezocht, gevonden, klaar. Vaker meegemaakt, niet alleen ggz, huisarts, apotheek, polykliniek, diverse niet-medische instanties. En: zelf ook wel dat soort fouten gemaakt, klanten verwisseld, dossiers verkeerd opgeborgen, verkeerde contactpersonen gebeld.
Is tamelijk normaal, mensen maken fouten. Meeste mensen kunnen daar goed mee omgaan.

Waarom dat hele drama hier dan?
pi_175043175
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 13:50 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ja, en dan? Dan krijg je een verkeerde diagnose en kun je ze dus vriendelijk op de uitslag wijzen dat ze ernaast zitten. Klaar.
Is ons ook overkomen, dat was een sorry, juiste uitslag gezocht, gevonden, klaar. Vaker meegemaakt, niet alleen ggz, huisarts, apotheek, polykliniek, diverse niet-medische instanties. En: zelf ook wel dat soort fouten gemaakt, klanten verwisseld, dossiers verkeerd opgeborgen, verkeerde contactpersonen gebeld.
Is tamelijk normaal, mensen maken fouten. Meeste mensen kunnen daar goed mee omgaan.

Waarom dat hele drama hier dan?
waarom houd jij het drama in stand?

En ik was van mening dat deze man er niet goed mee om kon gaan, dus moest ik wat kracht bijzetten, maar dit is niet de beste manier hoe ik het heb aangepakt destijds, maar ik wist op dat moment geen raad, dus heb ik gehandeld zoals ik op dat moment gehandeld heb.
pi_175043203
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 13:48 schreef sacha het volgende:
ik O+ dit _O-
Jij houdt wel van een beetje rellen denk ik, wat dat betreft verklaar is je geschikt voor dit forum.

Maar ja als je ook sarcastisch gaat doen draag je niet bij aan het creŽren van een veilige sfeer op een forum waar mensen zich juist kwetsbaar op willen stellen en zoeken naar oplossingen van problemen waar ze tegenaan lopen.

Als iedereen elkaar hier een beetje belachelijk gaat maken en af gaat zeiken dan zou ik mensen niet willen adviseren om hier hun problemen te delen maar alleen topics aanmaken als je een cynische bui hebt en het niet over jezelf gaat dat topic.

[ Bericht 25% gewijzigd door kzomba op 13-11-2017 15:18:41 ]
pi_175046695
ik lees graag mee en af en toe kan ik niet meer op mijn handen zitten :)
...
pi_175047106
quote:
14s.gif Op maandag 13 november 2017 16:44 schreef sacha het volgende:
ik lees graag mee en af en toe kan ik niet meer op mijn handen zitten :)
Daar hebben wel meer mensen last van die van relletjes houden, echter zou het je meer sieren als je zaken niet wil laten escaleren en de rust wil bewaren waardoor mensen zich veilig voelen om hier te posten. Het is toch van de zotte dat mensen belachelijk gemaakt worden in een forum waar ze zich kwetsbaar opstellen?

Elkaar respecteren moet de eerste prioriteit zijn in een forum waarbij psychische problematiek wordt besproken.
pi_175048266
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 17:05 schreef kzomba het volgende:

[..]

Daar hebben wel meer mensen last van die van relletjes houden, echter zou het je meer sieren als je zaken niet wil laten escaleren en de rust wil bewaren waardoor mensen zich veilig voelen om hier te posten. Het is toch van de zotte dat mensen belachelijk gemaakt worden in een forum waar ze zich kwetsbaar opstellen?

Elkaar respecteren moet de eerste prioriteit zijn in een forum waarbij psychische problematiek wordt besproken.
als je nou een begint met alles wat je schrijft zelf in de praktijk te brengen :)
...
pi_175048440
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 18:07 schreef sacha het volgende:

[..]

als je nou een begint met alles wat je schrijft zelf in de praktijk te brengen :)
Mensen krijgen terug wat ze geven, als vooroordelen niet kloppen dan krijgen ze dat terug, en ik heb wel meer mensen respectloos zien posten, jij maakt je er ook schuldig aan.

Iedereen kan elkaar hier anoniem de typhus in schelden en veel mensen maken daar gretig gebruik van.

Daarnaast, 1 ding wat ik nooit zal doen is negatief en veroordelend op iemand zijn topic reageren, dat is hier misschien normaal, maar dat zijn niet mijn normen en waarden.
Ik heb in ieder geval dat respect en inlevingsvermogen voor iemand over.


Ik ben degene die een OP zet, meningen zijn welkom, maar respectloze veroordelende reacties zijn nergens voor nodig.
pi_175049211
'Het betreft alleen een echt wetenschappelijk effect als het gereproduceerd kan worden door iedereen die het experiment op de beschreven manier nabootst.

De psychologie, vooral de sociale variant, blijft maar negatief in het nieuws komen. De grote bom ontplofte vorig jaar. Alsof de grootschalige fraude van Diederik Stapel (in 2012) niet genoeg was, werd bekend dat zo'n 60 % van honderd gepubliceerde psychologische onderzoeken uit de sociale en cognitieve psychologie niet gerepliceerd kon worden, en dus waarschijnlijk niet deugt. Dit grootschalige replica-onderzoek – bekend geworden als the Reproducibility Project– veroorzaakte een schokgolf door de psychologiewereld.
pi_175053785
'en dus waarschijnlijk '
...
  maandag 13 november 2017 @ 22:11:31 #260
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175055170
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 13:56 schreef kzomba het volgende:

[..]

waarom houd jij het drama in stand?

En ik was van mening dat deze man er niet goed mee om kon gaan, dus moest ik wat kracht bijzetten, maar dit is niet de beste manier hoe ik het heb aangepakt destijds, maar ik wist op dat moment geen raad, dus heb ik gehandeld zoals ik op dat moment gehandeld heb.
Ik heb nog een keer je OP doorgelezen. Moet je misschien zelf ook eens doen. Er zit geen enkele nuance in, geen mededogen. Wel vooringenomenheid, je bent denigrerend en hatelijk. Hoewel je ťťn geval beschrijft doe je aan het einde of het schering en inslag is Ťn roep je mensen op de reguliere zorg actief te mijden.
Dat is leuk voor een discussie in KLB maar niet voor een serieuze discussie hier. Plus dat uit je eerste reacties opgemaakt kan worden dat je niet weet wat autisme is, waardoor je je vooringenomen houding "ik heb geen autisme" (dat "wist" je al voor je getest werd, zie OP) niet vol kunt houden.
Als jij een discussie wilt en niet alleen boos wilt kunnen schreeuwen over het onrecht dat je is aangedaan, zal je toch iets moeten aanpassen.

Verder is een specificatie "destijds" van belang omdat tot voor kort er andere testen en diagnoses waren. Bijvoorbeeld gťťn klassiek autisme maar wel asperger of pdd-nos. Tegenwoordig valt dat allemaal onder ASS. In de overgangstijd kan ik me voorstellen dat je negatief wordt getest op klassieke autisme (oude test), maar dat wel ASS (nieuwe definitie) wordt vermoed en dat ze dat "autisme" noemen omdat ASS zo'n rotwoord is.

Dus wanneer was dit en wat is er getest?
  maandag 13 november 2017 @ 22:18:52 #261
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_175055474
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 18:57 schreef kzomba het volgende:
'Het betreft alleen een echt wetenschappelijk effect als het gereproduceerd kan worden door iedereen die het experiment op de beschreven manier nabootst.

De psychologie, vooral de sociale variant, blijft maar negatief in het nieuws komen. De grote bom ontplofte vorig jaar. Alsof de grootschalige fraude van Diederik Stapel (in 2012) niet genoeg was, werd bekend dat zo'n 60 % van honderd gepubliceerde psychologische onderzoeken uit de sociale en cognitieve psychologie niet gerepliceerd kon worden, en dus waarschijnlijk niet deugt. Dit grootschalige replica-onderzoek – bekend geworden als the Reproducibility Project– veroorzaakte een schokgolf door de psychologiewereld.
Je begrijpt dat dat vooral talloze marginale academische onderzoeken zijn waar geen enkele patiŽnt last van heeft, ingegeven door het feit dat je als onderzoeker/onderzoeksinstituut alleen voldoende geld krijgt voor echt onderzoek als je regelmatig publiceert, ongeacht wat voor brol het is? En dat dat kan voortwoekeren omdat niemand de moeite neemt om die brol te lezen - totdat zo'n Stapel een stommiteit begaat?

Waar haal je dat "60% van honderd" vandaan? Klinkt niet erg intelligent- komt dat van nu.nl of uit de Metro of zo?
pi_175057768
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 21:32 schreef sacha het volgende:
'en dus waarschijnlijk '
waarschijnlijk wel ja. heel goed van jou.

[ Bericht 2% gewijzigd door kzomba op 13-11-2017 23:51:54 ]
pi_175057780
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:11 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ik heb nog een keer je OP doorgelezen. Moet je misschien zelf ook eens doen. Er zit geen enkele nuance in, geen mededogen. Wel vooringenomenheid, je bent denigrerend en hatelijk. Hoewel je ťťn geval beschrijft doe je aan het einde of het schering en inslag is Ťn roep je mensen op de reguliere zorg actief te mijden.
Dat is leuk voor een discussie in KLB maar niet voor een serieuze discussie hier. Plus dat uit je eerste reacties opgemaakt kan worden dat je niet weet wat autisme is, waardoor je je vooringenomen houding "ik heb geen autisme" (dat "wist" je al voor je getest werd, zie OP) niet vol kunt houden.
Als jij een discussie wilt en niet alleen boos wilt kunnen schreeuwen over het onrecht dat je is aangedaan, zal je toch iets moeten aanpassen.

Verder is een specificatie "destijds" van belang omdat tot voor kort er andere testen en diagnoses waren. Bijvoorbeeld gťťn klassiek autisme maar wel asperger of pdd-nos. Tegenwoordig valt dat allemaal onder ASS. In de overgangstijd kan ik me voorstellen dat je negatief wordt getest op klassieke autisme (oude test), maar dat wel ASS (nieuwe definitie) wordt vermoed en dat ze dat "autisme" noemen omdat ASS zo'n rotwoord is.

Dus wanneer was dit en wat is er getest?
deze OP was niet zo heel serieus, maar je overdrijft alles te veel, heb je gehele post niet eens gelezen want het zit waarschijnlijk veel te vol met vooroordelen, geen zin in dat ongefundeerde geleuter. ^O^

Wat me tevens opvalt is dat je ASS steeds als woord gebruikt, laat me je dan uitleggen dat ASS geen woord is maar een afkorting van autisme spectrum stoornis, ASS is een afkorting en geen woord, knoop dat eens in je oren dan kom je ook wat geloofwaardiger over.

Verder lul je bagger en de mod steunt jou, maar die heeft ook geen kaas gegeten van autisme, jij met je summiere kennis van de cursus die je kreeg aangeboden slaat ook steeds de plank mis. maar geloof vooral dat je heel goed bezig bent met al dat geleuter, het zou je meer sieren als je eens gaat solliciteren en gaat werken dan hier zoveel tijd te verdoen. :7 aan het werk jij of in therapie, maar hier schiet je niks mee op.

[ Bericht 16% gewijzigd door kzomba op 13-11-2017 23:49:18 ]
pi_175057835
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:18 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Je begrijpt dat dat vooral talloze marginale academische onderzoeken zijn waar geen enkele patiŽnt last van heeft, ingegeven door het feit dat je als onderzoeker/onderzoeksinstituut alleen voldoende geld krijgt voor echt onderzoek als je regelmatig publiceert, ongeacht wat voor brol het is? En dat dat kan voortwoekeren omdat niemand de moeite neemt om die brol te lezen - totdat zo'n Stapel een stommiteit begaat?


Waar haal je dat "60% van honderd" vandaan? Klinkt niet erg intelligent- komt dat van nu.nl of uit de Metro of zo?
Jij klinkt niet erg intelligent met je geveinsde eruditie, excuus dat ik je niet meer serieus neem, maar gezien de tijdstippen van je postgeschiedenis neem ik aan dat je werkloos bent en niets bijdraagt aan deze maatschappij, waarschijnlijk omdat je je sociaal niet kan handhaven in de maatschappij.

Daarom beschouw ik je ook niet als een volwaardig gesprekspartner, de groetjes :)

8-)