Pietverdriet | zaterdag 28 oktober 2017 @ 15:45 |
http://www.culinice.com/lifestyle/de-10-stoerste-keukengadgets | |
2682000 | zaterdag 28 oktober 2017 @ 16:02 |
Handig als Totally Spies spion | |
Sorella | maandag 30 oktober 2017 @ 17:11 |
Ik vind die snijplank zo leuk alleen jammer dat de pagina er niet meer is. | |
PJR | maandag 30 oktober 2017 @ 17:22 |
https://www.amazon.com/Mu(...)orktop/dp/B00FQJU8AW https://www.bol.com/nl/p/(...)tionType=typedsearch | |
Sorella | maandag 30 oktober 2017 @ 19:46 |
Dank je wel | |
Pietverdriet | vrijdag 10 november 2017 @ 16:49 |
Nieuwe koffiemolen! | |
vinnypassy | vrijdag 10 november 2017 @ 17:13 |
Ik heb er eentje met een hele machine erbij gekocht. Voor het eerst dus helemaal zelf koffie zetten. Blijft nog een uitdaging, maar vind het verschrikkelijk leuk en de koffie is wel heul errug lekker zo! | |
Spanky78 | vrijdag 10 november 2017 @ 17:46 |
Mooi! Wel elke dag poetsen.... | |
Queenshore | zaterdag 11 november 2017 @ 16:48 |
Ooh van Solis deze. Inderdaad erg goeie koffie! | |
THEFXR | zaterdag 11 november 2017 @ 17:10 |
Pietverdriet | zaterdag 11 november 2017 @ 17:36 |
Wasda? | |
THEFXR | zaterdag 11 november 2017 @ 17:40 |
| |
SiGNe | zaterdag 11 november 2017 @ 17:41 |
Ah, nét te laat.. Ik was zelf ook nieuwsgierig dus had het plaatje in google images gezet. | |
Pietverdriet | zaterdag 11 november 2017 @ 17:41 |
Werkt dat goed? | |
THEFXR | zaterdag 11 november 2017 @ 17:48 |
jep | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 11 november 2017 @ 17:55 |
ziet er idd uit als handig ding dat makkelijk op te bergen is | |
SiGNe | zaterdag 11 november 2017 @ 18:26 |
M'n oude hapjespan was aan vervanging toe en bij blokker kan je een oude pan inleveren voor 30% korting. Daarnaast is het vandaag kennelijk singles dag dus nog eens 11% korting er bovenop ¤26 voor een hapjespan met dikke bodem vind ik een top prijs | |
Myraela | zaterdag 25 november 2017 @ 11:20 |
Voor het eerst een fatsoenlijk broodmes gekocht. Kwam er meteen achter hoe slecht m'n oude broodmes was, want ik sneed me bij het eerste broodje in m'n hand. Verder nog wat OXO dingen. Ik had daar al een knoklookpers van, en ik vind dat gewoon een fijn ding. Dus nu heb ik er ook een blikopener, eiersnijder en glaceermes van. Ben vooral wel benieuwd naar de blikopener. Daarvan heb ik nu een simpele van de Albert Heijn, die doet pijn aan m'n handen en schiet vaak los. | |
SiGNe | zaterdag 25 november 2017 @ 17:35 |
Bekend verhaal, ik kreeg voor m'n verjaardag een broodmes van Wüsthof, ook meteen een flinke snee in m'n duim en nagel toen ik een brood wilde snijden Mooi mes trouwens, ik hou wel van die vorm handvatten. Ook prima om harde worsten zoals salami en chorizo mee te snijden trouwens. En wat betref knoflookpersen, ik heb er zelf een van Brabantia maar sinds ik een paar jaar terug een Microplane rasp heb gekocht rasp ik de knoflook alleen nog maar. Dan gaat ook de hele knoflook door een gerecht en blijft er niks achter zoals in de pers. Heb zelf vorige week nog een simpele dunschiller bij de AH gekocht, niet voor aardappels of asperges maar voor... parmazaanse kaas! Handig om dunne plakjes mee te snijden. | |
Myraela | zaterdag 25 november 2017 @ 22:55 |
Ik heb ook een Microplane rasp, maar vind dat voor knoflook toch niet ideaal. Pers is gewoon lekker makkelijk. De blokrasp van Microplane heeft ook een hele fijne schaafrasp voor schaafsels Parmezaanse kaas, trouwens. En ik mag hier alweer posten. Mocht m'n eerste cadeautje openmaken van onder de kerstboom. Ja, die staat bij ons al even. Want ik had alles voor een kaasplankje gekocht voor vanavond, niet wetende dat deze al onder de kerstboom lagen. Passen bij m'n steakmessen, blij mee. | |
RobinOok | zaterdag 25 november 2017 @ 23:13 |
Ik heb mezelf verwend met een mooi oestermes. Tot nu toe deed ik het altijd met zo'n gratis mes dat bij de supermarktoesters zit. Want eigenlijk zonde, die paar keer dat ik zelf oesters open maak. Maar nu lekker toch gekocht. | |
mascara-klodder | zondag 26 november 2017 @ 00:14 |
Nice!!!! | |
#ANONIEM | zondag 26 november 2017 @ 00:31 |
Onlangs dit besteld! Lekker veel. | |
Myraela | zondag 26 november 2017 @ 10:57 |
Mooi dingetje! En mooie waterkoker, Maghrebijnse. | |
RobinOok | zondag 26 november 2017 @ 13:00 |
Geil! Alleen jammer van die truttige plankies. | |
Montelly | zondag 26 november 2017 @ 13:37 |
Kitchenaid | |
#ANONIEM | zondag 26 november 2017 @ 14:46 |
Truttig ja? Vertel... why? | |
Spanky78 | zondag 26 november 2017 @ 14:47 |
Ik vind die pannen wel leuk. Dienplanken zijn inderdaad ruk. | |
#ANONIEM | zondag 26 november 2017 @ 14:47 |
Dank! Heb al een waterkoker, net nieuw... maar wou er nog één. Hoe erg. Deze: | |
#ANONIEM | zondag 26 november 2017 @ 14:48 |
Waarom? Slecht kwaliteit? | |
RobinOok | zondag 26 november 2017 @ 14:50 |
Gewoon mijn mening. Ik vind ze stom. Klein, burgertruttig, al 100 keer bij ibood en andere sites in de aanbieding geweest. En die stomme kleuren, bluh. | |
#ANONIEM | zondag 26 november 2017 @ 14:51 |
Oh, ik vind ze er gaaf uitzien. Ik heb van die houten snijplanken, hele leuke... maar wou er gewoon nog een paar bij en dacht ja deze zijn wel leuk. Welke vind je mooi? | |
RobinOok | zondag 26 november 2017 @ 14:52 |
Sorry, ik doe altijd editten na het posten. Er kwam dus nog iets. Ik hou van mooie, grote, dikke planken. Liefst hout. In ieder geval niet blauw, groen of rood. | |
#ANONIEM | zondag 26 november 2017 @ 14:53 |
Ja, ik heb een aantal houten planken.. maar dacht deze zijn wat praktischer en dus handig om te hebben. | |
Spanky78 | zondag 26 november 2017 @ 14:54 |
Te klein en dun. Verder kun je er op snijden. Geen probleem . | |
#ANONIEM | zondag 26 november 2017 @ 14:55 |
Oh, ik heb ze nog niet gehad, dus zie het maandag wel. Wat zijn goede planken? | |
Spanky78 | zondag 26 november 2017 @ 14:57 |
Alles wat net nog in de vaatwasser past en van enigzins dik kunststof is. Hout is mooi, maar niet zo praktisch en minder hygiënisch. | |
#ANONIEM | zondag 26 november 2017 @ 14:58 |
Ja, hout is niet praktisch. Ik heb hele mooie houten snijplanken, maar ik heb deze van Joseph besteld met het idee dat is praktischer. Ik ken geen andere snijplanken van dik kunstof. Ik ga zo eens zoeken. | |
RobinOok | zondag 26 november 2017 @ 15:02 |
Jij laat je ook snel gek maken! Ik zou zeggen, gewoon even aankijken. Waarschijnlijk vind jij ze wel fijn en leuk. Je hebt ze toch niet voor niks besteld? | |
probeer | zondag 26 november 2017 @ 15:06 |
Uurtje geleden opgehaald van een alleraardigste marktplaats-verkoopster, bij thuiskomst meteen wat verse pasta gemaakt, en net laat geluncht met hele simpele maar overheerlijke tagliatelle aglio e olio. | |
#ANONIEM | zondag 26 november 2017 @ 15:07 |
Nou als hij zegt dat ze klein zijn... ik krijg ze maandag en bekijk het dan. Kijk ondertussen wel even naar planken. | |
probeer | zondag 26 november 2017 @ 15:13 |
Ow en voor alles van hout qua keukeninstrumenten zweer ik bij bamboe. Spatels, snijplanken. | |
Myraela | zondag 26 november 2017 @ 17:16 |
Dan ben je flink bezig geweest. De Kitchenaid waterkoker staat hier eigenlijk alleen op m'n lijstje omdat die mooi bij de rest van m'n KitchenAid apparaten past. Ik drink nooit thee, dus ik wacht nog maar even. | |
derLudolf | zondag 26 november 2017 @ 17:30 |
Waarom heb je die blender onyx zwart en die waterkoker vulkaanzwart? Ik heb een vulkaan zwarte keukenmachine van ze, ziet er erg gaaf uit | |
derLudolf | zondag 26 november 2017 @ 17:31 |
Erg is dat hè, dat je iets van hetzelfde dure merk/serie/uitvoering wilt hebben ookal gebruik je het nauwelijk | |
#ANONIEM | zondag 26 november 2017 @ 17:37 |
Hahaha, high five! Je lijkt op me. | |
maily | dinsdag 28 november 2017 @ 21:28 |
Bij de kringloop voor E. 4,50 | |
RobinOok | dinsdag 28 november 2017 @ 21:34 |
Die had ik san misschien ook meegenomen. | |
SiGNe | dinsdag 28 november 2017 @ 22:24 |
Ik heb die Joseph Joseph planken ook, ooit via een ibood actie gekocht. Maar ik heb ook een grote, dikke kops-houten snijplank van de Ikea. Groenten snij ik op de houten plank, als je die goed in-olied snijdt dat het lekkerst en is ook prima hygiënisch. Vlees,kip en vis snij ik dan weer op die plastic planken, in hout kunnen geurtjes en smaken intrekken en je wil niet dat je groenten een vissmaak krijgen bijv. Nadeel van de plastic planken is dat ze inderdaad niet heel groot zijn maar goed, hoeveel moet je snijden voor een gezin? In de afwasmachine kunnen ze krom trekken omdat ze niet heel dik zijn. En nadeel is dat de snijgroeven open bijven staan, daar kunnen bacterien zich evt huisvesten. Hout is organischer daarin, een snijgroef sluit zich weer en door de olie kan er niets in het hout trekken. Nadeel van die houten plank van mij is dat die groot, dik en zwaar is, past niet goed in de gootsteen dus afwassen (niet vaak nodig gelukkig) gaat lastig. En je moet zo'n plank ook wel bijhouden, regelmatig inoliën, dankan je 'm daarna weer tijden met alleen een nat doekje (en daarna droge doek) afnemen en is ie gebruiksklaar. Voordeel van die plastic planken is toch wel de kleurcode, je kan een plank exclusief voor vis gebruiken, eentje voor kip weer een andere voor rundvlees/varkensvlees en nog een voor groenten. beter tegen kruisbesmetting. | |
#ANONIEM | woensdag 29 november 2017 @ 18:07 |
Goede vraag! | |
#ANONIEM | woensdag 29 november 2017 @ 18:11 |
Bedankt voor de informatie. Met wat voor olie smeer je de houten planken in? De planken ontvangen en vind ze leuk, dus houd ze! | |
Myraela | woensdag 29 november 2017 @ 18:36 |
Ze hebben niet de hele collectie in vulkaanzwart, toch? Dat is in ieder geval waarom ik destijds voor keizerrood heb gekozen, ondanks dat ik nog veel meer toffe kleurtjes zag. | |
#ANONIEM | woensdag 29 november 2017 @ 18:37 |
Oh, zal het wel zijn. Dit was enige wat ik vinden kon op de site van Bijenkorf. | |
FranticDJ | woensdag 29 november 2017 @ 18:38 |
Lijnzaadolie | |
SiGNe | woensdag 29 november 2017 @ 20:38 |
Bij de Ikea kan je ook speciale olie kopen om houten snijplanken mee te behandelen. http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00046786/ Niet al te duur en kleur- en geur neutraal. Let wel op dat je beide kanten van de snijplank inolied, anders trekt de plank krom. | |
maily | woensdag 29 november 2017 @ 20:50 |
Wij smeren onze plank in met druivenpitolie. | |
SiGNe | woensdag 29 november 2017 @ 21:19 |
Voor degenen die interesse hebben in een sous-vide apparaat, vanaf 30 nov kan je er een bij de Lidl webshop bestellen voor ¤70 https://www.lidl.nl/nl/Acties.htm?articleId=1475 24-uurstimer Incl. 2 roosters Voor vacuüm koken, koken met lage temperaturen, opwarmen en warmhouden Exact koken dankzij elektronische temperatuurregelaar (40-99°C, in stappen van 1°C) Inhoud gaarruimte: 2,5-5,5 L | |
Pietverdriet | woensdag 29 november 2017 @ 21:22 |
Waardeloos apparaat, speelgoed, weggegooid geld, heb er eentje gekocht. | |
SiGNe | woensdag 29 november 2017 @ 21:30 |
Tja, 't is natuurlijk wel Lidl kwaliteit, daar kan je niet superveel van verwachten oopzich. Ik kan me voorstellen dat deze de temperatuur niet helemaal goed gelijkmatig houdt bijv. Voor ¤40 meer kan je ook een Anova kopen, https://eu.anovaculinary.com/ Daar hoor je dan wel weer goede dingen over. | |
Vanyel | woensdag 29 november 2017 @ 22:18 |
Ik vind Lidl kwaliteit vaak niks te klagen. Om maar iets te noemen vind ik hun melkschuimer echt stukken beter dan andere die ik had voor 3x zo veel geld. | |
Spanky78 | woensdag 29 november 2017 @ 22:33 |
Lidl heeft normaliter best prima spul. Het meeste is bovengemiddeld van kwaliteit. Jammer dat dit blijkbaar niets is. Ik.wil ook een anova, maar mijn vrouw wurgt me als ik nog meer zooi aanschaf. Dan nog maar een mooi Japans mes.... Ik zag prachtige gekleurde damasten messen... Met koper en blauw staal erin... Wel duur... (400) | |
#ANONIEM | woensdag 29 november 2017 @ 22:35 |
Thanks SiGNe,maily en FranticDJ! Weer wat geleerd van jullie. Heb zo een gave prullenbak gezien! Nu nog bestellen. [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 29-11-2017 22:36:41 ] | |
Karig_Hutje | woensdag 29 november 2017 @ 22:37 |
RobinOok | woensdag 29 november 2017 @ 22:40 |
Echt, nooit geld uitgeven aan iets anders dan de Anova. Dat ding is supernauwkeurig en zo duur issie niet. Alle andere apparaten zijn minder nauwkeurig en daarom alleen al hun geld niet waard. | |
maily | woensdag 29 november 2017 @ 22:44 |
Bij Fonq?! | |
Queenshore | woensdag 29 november 2017 @ 22:44 |
Je vrouw heeft meer aan een Anova dan een duur(der) mes. Ik zou het erop wagen! Top ding | |
#ANONIEM | woensdag 29 november 2017 @ 23:05 |
Jaa, alsof je mijn gedachten leest. Maar twijfel of ik het nu moet halen of even moet wachten tot de sale? Deze: https://www.fonq.nl/produ(...)nPD_BwE&gclsrc=aw.ds [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-11-2017 23:06:47 ] | |
maily | woensdag 29 november 2017 @ 23:12 |
Oooh ... kwijl kwijl .... ik heb daar de Wesco Base boy gekocht .... rood .... Daar hebben ze zulke gave dingen .... | |
mascara-klodder | woensdag 29 november 2017 @ 23:20 |
OMG ze hebben ‘m ook in het rood Ik wilde eigenlijk voor een Wesco gaan. Nu ga ik twijfelen | |
maily | woensdag 29 november 2017 @ 23:20 |
| |
mascara-klodder | woensdag 29 november 2017 @ 23:25 |
Ja die jij hebt dus exact Ik heb afgelopen week zelfs een rode stofzuiger gekocht 😅 Zo eentje zonder zak. Ik ben 42 jaar en heb dus echt nog nooit een stofzuigerzak verwisseld, zou niet weten hoe dat moet | |
#ANONIEM | woensdag 29 november 2017 @ 23:25 |
Die is ook leuk! Gave kleur ook, rood! Zou het zelf niet durven. Jaa, Fonq is een gave shop. Scandinaviandesigncenter ook. | |
mascara-klodder | woensdag 29 november 2017 @ 23:25 |
Eigenlijk ook best debiel om plusminus ¤150 voor een vuilbak uit te geven | |
#ANONIEM | woensdag 29 november 2017 @ 23:26 |
Haha, sorry! Misschien even wachten tot de sale in december? Dan heb je nog zo een drie weken de tijd om na te denken. | |
maily | woensdag 29 november 2017 @ 23:28 |
Wij hebben n tijdje geleden een LG zak- EN snoerloze stofzuiger gekocht .... leuk om de boel bij te houden .... maar mijn oude Philips (met vliegtuigopstijggeluid) gebruik ik nog steeds voor het echte werk .... | |
mascara-klodder | woensdag 29 november 2017 @ 23:30 |
Niks sorry, ik ga het zelf er ook aan uitgeven Het leukste wordt om straks weer een nieuwe standmixer te kopen. Heb mijn (rode) Kenwood Patissier weggegeven dus moet een nieuwe uitzoeken straks. Zoveeeeeeel keuzes. Die van SMEG vind ik prachtig qua design. Maar hoe zou de kwaliteit zijn. Of gewoon weer die Kenwood? Of een KitchenAid? Keuzes mensen.... | |
#ANONIEM | woensdag 29 november 2017 @ 23:34 |
Ik wacht tot de sale. Als de prullenbak niet in de sale gaat dan koop ik het gewoon. En, omg Bijenkorf heeft sale op de KitchenAid! ( heb al gekeken naar deze: https://www.debijenkorf.n(...)en%2Fbakken%2Fmixers). Maar vind de Smeg ook wel leuk... maar denk toch net wat minder dan de KitchenAid. We kunnen elkaar zo de hand schuddden. Welke kleur wil je trouwens? [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-11-2017 23:35:11 ] | |
mascara-klodder | woensdag 29 november 2017 @ 23:36 |
Snoerloos? Hoe dan? Werkt het ding op batterijen? Ik schat zo in dat ik mijn stofzuiger niet heelveel zal gebruiken. Vooral rondom de vogelkooi, verder gewoon vegen en dweilen. Straks in nieuw huisje ook geen vloerbedekking of vloerkleden dus dat gaat prima dan. | |
mascara-klodder | woensdag 29 november 2017 @ 23:39 |
Wat dacht je van rood? Dat is wel een heel prettige aanbieding! Maar ik wacht ermee tot ik weer eigen huisje heb en zie wat voor ruimte ik heb. Heb echt al zoveeeeeel aan keukenspul en apparaten | |
RobinOok | woensdag 29 november 2017 @ 23:42 |
Kssssst, rot op met jullie stomme stofzuigers! | |
mascara-klodder | woensdag 29 november 2017 @ 23:43 |
Wij houden ook van jou | |
mootie | woensdag 29 november 2017 @ 23:45 |
Hoe ga je al dat spul verschepen straks? | |
maily | woensdag 29 november 2017 @ 23:45 |
Er zit een accu in .... en je kunt de stofzuiger een bepaalde tijd gebruiken (plm 30 tot 45 minuten, ligt eraan op welk vermogen,) en daarna moet hij 4 uur max. aan de lader. | |
mascara-klodder | woensdag 29 november 2017 @ 23:48 |
Ahhh helder. Tnx | |
Spanky78 | woensdag 29 november 2017 @ 23:54 |
Mijn vrouw die is al bij als ze het eten niet in de fik zet. Een mijn messen durft ze amper naar te kijken.... | |
SiGNe | donderdag 30 november 2017 @ 00:34 |
Sous vide aan laten branden lijkt me erg knap, al heb ik ooit een huisgenote gehad die een gekookt eitje liet aanbranden | |
THEFXR | donderdag 30 november 2017 @ 01:24 |
klinkt als een grote kruimelzuiger | |
Queenshore | donderdag 30 november 2017 @ 05:56 |
Ik doelde er meer op dat jij geniale stukken vlees krijgt, waar zij vervolgens ook van kan eten😆 | |
icecreamfarmer_NL | donderdag 30 november 2017 @ 11:48 |
Goede tip, ik zoek zoiets ook nog. | |
#ANONIEM | donderdag 30 november 2017 @ 21:31 |
Oh ja natuurlijk! Rood is altijd goed. | |
#ANONIEM | donderdag 30 november 2017 @ 21:31 |
We gaan voorlopig in NL wonen. | |
#ANONIEM | donderdag 30 november 2017 @ 21:32 |
Go get it! Of nog even wachten tot de sale? | |
loveli | vrijdag 1 december 2017 @ 11:23 |
Tx, ik wilde er 1 kopen. Hij zou bij mij niet intensief gebruikt worden, maar het leek me wel leuk om uit te proberen. Waarom waardeloos? Is het beter om zo'n losse unit te kopen die je aan een pan klemt? edit: Anova lees ik, eens zoeken. [ Bericht 3% gewijzigd door loveli op 01-12-2017 11:29:40 ] | |
Queenshore | vrijdag 1 december 2017 @ 11:50 |
Ik heb zelf erg veel onderzoek gedaan voordat ik eindelijk een beslissing nam. Heb nu elke week plezier van mijn Anova, dus mijn advies zou inderdaad zijn: ja het is beter om die te kopen. | |
InTrePidIvity | vrijdag 1 december 2017 @ 14:41 |
Waar gebruik je je Anova veel voor? | |
Queenshore | vrijdag 1 december 2017 @ 14:59 |
Om te beginnen bak ik kipfilet of varkenshaas nooit meer anders, dit zijn de stukken die niet heel lang erin hoeven. Net als eieren (63 of 63 graden, erg lekker). Maar ook dingen als short ribs, spare ribs, buikspek, pulled pork. Deze moeten dan wat langer erin maar geeft echt zulke bijzondere (lekkere) resultaten. Natuurlijk werkt hij ook goed voor biefstuk maar aangezien dit wat prijziger is, doe ik dit iets minder. Ik heb ook een kidde waar ik wel eens warme schuimen of espumas in maak, deze kan je dan ook in het waterbad hangen. Het heeft echt veel mogelijkheden, en je verbaast je echt over de resultaten. Ik in ieder geval wel😉 | |
Myraela | zondag 3 december 2017 @ 13:44 |
Nieuwe wok. | |
derLudolf | zondag 3 december 2017 @ 13:46 |
Heb je ook een wokbrander? | |
Myraela | zondag 3 december 2017 @ 14:10 |
Nee. Ik wok ook nooit echt, dus dat vind ik geldverspilling. Ik vind zo'n pan gewoon fijn om snel wat groenten aan te zetten voor een simpele curry ofzo. | |
#ANONIEM | zondag 3 december 2017 @ 14:42 |
Ziet goed uit! Waar is het van? | |
derLudolf | zondag 3 december 2017 @ 14:45 |
Gewoon simpel plaatstaal. S235 ofzo | |
maily | zondag 3 december 2017 @ 14:45 |
Je was me voor | |
#ANONIEM | maandag 4 december 2017 @ 13:15 |
Bedoelde meer van welk merk? Of zie ik het gewoon over het hoofd? Zijn de wokpannen van Tefal goed? Weet iemand dat? En heeft iemand ervaring met de stoofpannen van BK? | |
RobinOok | maandag 4 december 2017 @ 13:32 |
Volgens mij zijn de wokken van scanpan echt iets voor jou. Beste van het beste. https://www.scanpan.com/pans/wok | |
InTrePidIvity | maandag 4 december 2017 @ 13:34 |
Ik heb deze stoofpan van BK: https://www.bk.nl/cuisson-blauw-braadpan-28-cm-h6080-528.html Erg fijne pan, stooft als de beste | |
SiGNe | maandag 4 december 2017 @ 13:43 |
Geen plaatstalen wok van de toko? Daar heb ik er nu 2 van ingebrand volgens de methode op jouw site, geweldige pannen! Als je rauwe kip in de pan doet glijdt die door de pan heen, geweldige anti-aanbaklaag is dat geworden Binnenkort nummer 3 inbranden voor een nicht van me. Enige nadeel is dat je goed moet opletten dat je het staal om het houten handvat niet per ongeluk beet pakt, da's namelijk niet anti-aanbak en wel flink heet. [ Bericht 11% gewijzigd door SiGNe op 04-12-2017 13:51:12 ] | |
RobinOok | maandag 4 december 2017 @ 13:51 |
Niet voor Maghrebijnse. Die past niet bij haar Kitchenaid, Kenwood en Alessi keukenspeeltjes. [ Bericht 5% gewijzigd door RobinOok op 04-12-2017 14:28:51 ] | |
SiGNe | maandag 4 december 2017 @ 18:35 |
Ah, op die manier.. Zou een gietijzeren wadjan dan niet iets zijn? Als je die niet gebruikt kan die evt nog als fruitschaal dienen en het pas bij de koolzwarte apparaten die ik hier voorbij zag komen | |
RobinOok | maandag 4 december 2017 @ 18:42 |
Nah, dat zou echt nooit mijn keus/advies zijn. Gietijzeren wok is een no-go. Of heel heel heel misschien als je een ouderwets elektrisch fornuis hebt met van die grijze schijven. Maar die heeft ze op zeker niet. Die scanpan lijkt echt wel goed.En mooi ook. Alleen heb ik het geld niet voor over. | |
derLudolf | maandag 4 december 2017 @ 18:45 |
Tefal, antiaanbakmeuk, das niet geschikt voor hoge woktemperaturen. Jij wilt graag mooie merken, ik zou een stoofpan van LeCrueset nemen dan. | |
Vanyel | maandag 4 december 2017 @ 18:50 |
Hebben wel deksels voor als ik de wok weer eens als groooote pan gebruik. Die kan ik nooit vinden. | |
RobinOok | maandag 4 december 2017 @ 18:52 |
Wat zeg je nou? Je hebt wel de deksel, maar niet de wok van scanpan? | |
SiGNe | maandag 4 december 2017 @ 21:48 |
Mijn nieuwe speeltje is ook net binnengekomen: Zit niet alleen een timer op maar waarschuwt ook als de ingestelde temperatuur bereikt is en zelfs ietsjes daarvoor geeft ie een "pre-alert" Dus "Pork" is klaar op 77 graden maar bij 75 krijg je al een waarschuwing dat je vlees bijna klaar is. | |
Vanyel | maandag 4 december 2017 @ 21:54 |
Nee ik heb een goedkope wok, maar geen deksel. Soms mis ik die, maar vind er geen die groot genoeg is. Scanpan heeft grote zag ik in jouw link. | |
RobinOok | maandag 4 december 2017 @ 22:04 |
Wat is dat voor ongein? Als ik wil dit ie gaat piepen bij 75 zet ik hem wel op 75. Heb ik dat ding niet voor nodig. Ook niet om mij te vertellen hoe gaar ik mijn varkensvlees wil. | |
RobinOok | maandag 4 december 2017 @ 22:05 |
Oh. Okay. Duidelijk. Ik heb ook geen deksel op mijn wok. Daarom gebruik ik meestal mijn hapjespan. | |
Vanyel | maandag 4 december 2017 @ 22:06 |
Ik heb geen hapjespan. Daarom gebruik ik meestal mijn wok | |
Sorella | maandag 4 december 2017 @ 23:04 |
Ideaal voor grote stukken vlees, ik gebruik die van mij voor varkensschouder en runder borst etc. | |
SiGNe | maandag 4 december 2017 @ 23:08 |
Lijkt mij wel een handige functie, dan kan je alvast naar de oven lopen en haal je het gerecht precies op het moment dat de temperatuur goed is eruit. Je kan overigens ook zelf temperaturen instellen, je hoeft niet perse gebruik te maken van de voorgeprogrammeerde vleessoorten (varken, rund, kip, kalkoen, lam) [ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 04-12-2017 23:13:22 ] | |
RobinOok | maandag 4 december 2017 @ 23:10 |
Oh, gelukkig. Dat zou ook wel erg suf zijn. Ik wil er eentje met WiFi. Dat ik op de bak kan zien hoe ver hij is. Dat gebliep hoor ik niet buiten de keuken. | |
#ANONIEM | maandag 4 december 2017 @ 23:15 |
Thanks! @ de rest, de stoofpannen gebruik ik nauwelijks, dus waarom dan een dure halen? Hetzelfde voor de wokpan, mij kennende belandt dat ergens achter in de kast. | |
#ANONIEM | maandag 4 december 2017 @ 23:16 |
Kan je ze niet op een Nederlandse site bestellen? | |
#ANONIEM | maandag 4 december 2017 @ 23:16 |
En wat is een goede wokpan? | |
RobinOok | maandag 4 december 2017 @ 23:17 |
Fons, zag ik ze. Heb jij geen Google? | |
SiGNe | maandag 4 december 2017 @ 23:17 |
Dan kom je meer op de BBQ thermometers uit.. https://www.smokedbbqsource.com/best-bluetooth-bbq-thermometers/ Ziet er wel goed uit zo te zien, ook met grafieken over temperatuurverloop... misschien van de zomer maar kopen. Maar eerst degene die ik heb gebruiken, anders ook zonde van het geld. | |
Helsinki | dinsdag 5 december 2017 @ 07:06 |
Myraela | dinsdag 5 december 2017 @ 08:58 |
Yay, daar ga je veel plezier van hebben! Ik gooi er vanavond ook weer een biefstukje in. | |
zeer | dinsdag 5 december 2017 @ 09:45 |
hoeveel vibratie standjes heeft dat ding | |
Gripper | dinsdag 5 december 2017 @ 10:16 |
Ik heb een nieuwe foodprocessor en heb er meteen gisteravond pesto, een grote bak rauwkost en pizzadeeg voor morgenavond in gemaakt Die Anova van 2 posts erboven staat overigens als eerstvolgende op mn verlanglijstje | |
Queenshore | dinsdag 5 december 2017 @ 10:53 |
Het gaat hard met de Anova enthousiastelingen, mooi om te zien! | |
THEFXR | dinsdag 5 december 2017 @ 12:33 |
ik vraag mij af, waarom dat ding zoveel geld moet kosten? | |
Queenshore | dinsdag 5 december 2017 @ 12:42 |
Ik zie op de amerikaanse amazon nog wel eens erg goede aanbiedingen. Vergeleken met andere circulatoren valt het nog mee, maar ik begrijp zeker je punt. Ik heb hem zelf (deels) cadeau gekregen, dat scheelt al. | |
RobinOok | dinsdag 5 december 2017 @ 13:29 |
Zoveel is het toch niet? Vroeger waren die dingen honderden euro's. Deze is gewoon heel, heel, heel precies. Dat is een dingetje. Alle andere / goedkopere varianten zijn veel minder nauwkeurig. Voor een perfect ei bijvoorbeeld is dat wel cruciaal. Ik heb het jaren met mijn weckketel gedaan. Ook best okay, maar nu ben ik blij met mijn Anova. Aangeschaft omdat ie minder ruimte inneemt, nauwkeuriger is en betaalbaar. | |
RobinOok | dinsdag 5 december 2017 @ 13:33 |
Oja, dat herinnert me eraan : gratis af te halen, tweedehands, elektrische weckketel. | |
#ANONIEM | dinsdag 5 december 2017 @ 13:48 |
Ik ben enorm blij met mijn Anova. Ik zoek alleen nog een goedkope pan van flink formaat met een deksel waar een gat ter grootte van een Anova in gemaakt kan worden. | |
Queenshore | dinsdag 5 december 2017 @ 14:16 |
Ik raad de Rubbermaid 12L PC bak aan. Heb in de bijbehorende deksel een passend gat gemaakt, werkt ideaal. | |
THEFXR | dinsdag 5 december 2017 @ 14:20 |
wat zijn de productie kosten van de Anova? | |
#ANONIEM | dinsdag 5 december 2017 @ 14:38 |
Waarom wil je alleen de produktiekosten weten? | |
THEFXR | dinsdag 5 december 2017 @ 14:45 |
omdat ik er nogal een philips airfryer gevoel bij krijg, gewoon erg ingewikkeld, moeilijk en duur doen over een simpel concept van grill element en ventilator. ben je nu tevreden met dit antwoord over je verantwoordingsvraag? | |
RobinOok | dinsdag 5 december 2017 @ 15:17 |
Ik schat 20% van de verkoopprijs. Zo banaal anders dan andere producten is het niet. Maar je kunt gerust nog een paar jaar wachten. Ze zullen vast nog wel goedkoper worden. | |
#ANONIEM | dinsdag 5 december 2017 @ 15:27 |
Het is meer dat produktiekosten zo weinig zegt tenzij je er zelf eentje wil maken. Als je dit soort apparaten bedrijfsmatig gaat maken en verkopen dan heb je ontwikkelingskosten, logistieke kosten, financieringskosten, marketingkosten, juridische kosten, overheadkosten zoals administratie, huisvesting en communicatie, kosten van retouren en garantie, etc. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-12-2017 15:27:45 ] | |
fathank | dinsdag 5 december 2017 @ 15:29 |
[ Bericht 15% gewijzigd door fathank op 05-12-2017 15:36:32 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 5 december 2017 @ 15:37 |
Inductie? | |
fathank | dinsdag 5 december 2017 @ 15:39 |
Yes. Nieuw huis gekocht en wil op termijn over naar gasloos. En er zit al een perilex aansluiting in de keuken. In m'n huidige huis zit ook een inductieplaat en na een korte gewenningsperiode wil ik niet anders meer. | |
#ANONIEM | dinsdag 5 december 2017 @ 15:49 |
Mooi hoor | |
PJR | dinsdag 5 december 2017 @ 15:53 |
Die wil ik ook wel aan de muur hebben hangen. Is het een replica of een origineel? | |
fathank | dinsdag 5 december 2017 @ 16:08 |
Zodra die hangt kom ik er op terug! | |
Myraela | dinsdag 5 december 2017 @ 17:39 |
Hij is fijn he? Stiekem ben ik met deze blijer dan met m'n mixer. Ik denk wel dat ik deze nog vaker zou gebruiken zodra ik een vaatwasser heb, afwassen vind ik soms een gedoetje met alle onderdelen. | |
chufi | dinsdag 5 december 2017 @ 17:46 |
oops verkeerde topic.. | |
SiGNe | dinsdag 5 december 2017 @ 19:09 |
Werkt ie eigenlijk met kabel of met een accu? Op plaatjes van fabrikanten laten ze meestal het snoer niet zien. Staat ook hier op de verlanglijst, wordt denk ik m'n volgende keukenspeeltje, al kan dat nog wel even duren. Wel de wifi versie, die paar euro meer maakt dan ook niet meer uit en het lijkt me ook een handige functie. | |
Sjeen | dinsdag 5 december 2017 @ 21:40 |
staat hier ook op verlanglijstje 😊 | |
uniekhoorn | dinsdag 12 december 2017 @ 20:20 |
Deze maar besteld, donderdag ophalen... Ik wil niks krachtig of fancy. Moet wat kneden, mixen, kloppen en snijden, niks meer of minder. ljjkt mij wel prima | |
Kaatje1 | woensdag 13 december 2017 @ 00:04 |
Kan je heeeel veel appeltaartdeeg mee maken 😘 | |
Mubassie | woensdag 13 december 2017 @ 00:34 |
Doe eens een how-to inbranden delen op jouw manier aub | |
RobinOok | woensdag 13 december 2017 @ 00:53 |
Staat hier, halverwege uitgelegd : http://www.aziatische-ingredienten.nl/wokken-wokpannen/ Met link naar filmpjes. | |
SiGNe | woensdag 13 december 2017 @ 05:58 |
Jup, werkt prima Sowieso een handige site met enorm veel informatie. | |
THEFXR | woensdag 13 december 2017 @ 11:47 |
die wokringen, zijn die universeel passend of koop je dan gewoon een platte wok? | |
RobinOok | woensdag 13 december 2017 @ 16:14 |
Daar vraag je me wat. Ik denk het eigenlijk wel ja, universeel passend. Of je moet een heul raar fornuis hebben. | |
#ANONIEM | woensdag 13 december 2017 @ 18:13 |
Net mijn Lou Laguiole messen ontvangen. Vind ze prachtig. | |
maily | woensdag 13 december 2017 @ 18:35 |
Pics? | |
#ANONIEM | woensdag 13 december 2017 @ 18:38 |
Pff, geheugen vol dus, dus maar 1 foto snel. Kwam in een mooi doosje. Twijfelde nog tussen gemengd of geheel zwart, maar voor zwart gegaan dus nu 6 van deze mooie messen. Nu wil ik hun bestek ook halen. Oh, en moet mijn gellak gauw opvullen. [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 13-12-2017 18:39:29 ] | |
maily | woensdag 13 december 2017 @ 18:40 |
Wij hebben daar steakmessen.van ... in een blok met 6 kleuren ... hele fijne messen | |
#ANONIEM | woensdag 13 december 2017 @ 18:43 |
Weet je wat dom is? Ik bedenk me net dat ik vorig jaar ook iets besteld had van dat merk, bij de Bijenkorf. Gekleurd, dus ik denk deze (of waren het nou kaasmessen??) https://media.woodywoodto(...)et-6-delig-39432.jpg Ga een dezer dagen eens de garage in en kijken wat het precies is, wat nu wil ik het weten ook. Maar, tevreden over de messen? [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 13-12-2017 18:43:44 ] | |
#ANONIEM | woensdag 13 december 2017 @ 18:45 |
Ik dacht dat ik deze vorig jaar had besteld:https://www.keukenmesshop(...)uten-tapasplank.html Ok, ik ga morgen kijken. Nu wil ik het weten ook. | |
maily | woensdag 13 december 2017 @ 20:25 |
Die hebben wij ook. Andere kleurtjes .... en vorig jaar in neonkleurtjes besteld voor bonusdochter. -edit- verkeerde quote | |
maily | woensdag 13 december 2017 @ 20:28 |
Heel tevreden over de messen. Vorig jaar dezelfde set in neonkleurtjes besteld voor bonusdochter. | |
uniekhoorn | woensdag 13 december 2017 @ 21:21 |
Appeltaart was ontzettend goedgekeurd, heel vaak gezegd: Wat lekker, heerlijk, wow! 75 euro bij de blokker en 190 euro bij de witgoeddiscounter ofzo.. wat eetverschi! Philips airfryer XL wel of niet doen? Goed werkende oven, goed werkende combimagnetron... Hmmm, twijfel | |
Skoap | woensdag 13 december 2017 @ 21:40 |
Ik ben er echt heel erg blij mee! | |
THEFXR | woensdag 13 december 2017 @ 21:42 |
hoe controleer je of ze echt zijn? | |
RobinOok | woensdag 13 december 2017 @ 21:45 |
Er bestaat geen echte laguiole. | |
THEFXR | woensdag 13 december 2017 @ 21:45 |
vind de philips zelf nogal duur, zat goede klonen, airfryer gebruik je veel meer, is 10x makkelijker schoon te maken dan oven en magnetron. | |
THEFXR | woensdag 13 december 2017 @ 21:47 |
daar denken ze anders over https://www.knivesandtool(...)ssen-de-waarheid.htm | |
#ANONIEM | woensdag 13 december 2017 @ 21:54 |
Zat een certificaat voor echtheid bij. | |
Leipo666 | woensdag 13 december 2017 @ 22:08 |
+ = | |
#ANONIEM | woensdag 13 december 2017 @ 22:09 |
GAAF! Zoek ook nog een goede en tevens leuk uitziende koffiemachine. | |
mootie | woensdag 13 december 2017 @ 22:10 |
Dat kan elke halve zool uitprinten natuurlijk. Maar als ik zo even google, komen die van jou waarschijnlijk uit China, gezien de prijs. | |
#ANONIEM | woensdag 13 december 2017 @ 22:11 |
Uhu, heb de mijnes van Bijenkorf en ze waren prijzig. Rond de 100 euro. | |
#ANONIEM | woensdag 13 december 2017 @ 22:13 |
https://www.fonq.nl/produ(...)Xzh9gCFQs74AodcyAAkg Deze, alleen zwart en bij Bijenkorf toen gescoord in sale. | |
RobinOok | woensdag 13 december 2017 @ 22:22 |
Daar lees ik : "Veel mensen denken dat Laguiole een merknaam is. Dit is niet het geval: Laguiole is een soortnaam voor het model dat origineel uit Laguiole komt. De naam Laguiole is niet beschermd. Althans, niet voor de messen. De Laguiole-kaas is wel beschermd met een Appellation d'Origine Contrôlée (AOC). Dit betekent dat enkel een kaas geproduceerd in het dorpje Laguiole de naam Laguiole mag dragen. Overtreding hiervan is wèl strafbaar. Het lastige aan Laguiole-messen is dat er nergens een officiële regel bestaat die voorschrijft wat nu een echt Laguiole-mes is" | |
THEFXR | woensdag 13 december 2017 @ 22:24 |
lol, maar bij hun verkopen ze alleen de echte | |
THEFXR | woensdag 13 december 2017 @ 22:26 |
ze zijn gekarteld, dat is zoiezo niks voor steakmessen, er moet gesneden worden ipv rijten. | |
mootie | woensdag 13 december 2017 @ 22:29 |
Het lijkt me zo handig, maar ook zo’n plaatsvreter. | |
mootie | woensdag 13 december 2017 @ 22:33 |
In jouw link staat ook dat gekarteld nooit of te nimmer een Laguiole kan zijn. Interessante materie wel. In het dorp zelf staat dus wel een aantal fabrieken/werkplaatsen die ‘echte’ maken. | |
Pietverdriet | donderdag 14 december 2017 @ 07:34 |
Net als bij Sabatier is er dus veel nep van, slecht geregeld door die fransen. Eigenlijk is het geen nep, want de naam is niet beschermd. | |
Kaatje1 | donderdag 14 december 2017 @ 09:13 |
Ik heb een goedwerkende oven, een goed werkende combimagnetron en ook een airfryer. Ik gebruik alles ongeveer even vaak. Nou ben ik alleen en een AF warmt sneller op en daar kan ik aardappelschrijfjes en vlees tegelijk voor mij alleen in klaar maken. Ooit één keer frites in gedaan en dat was prima. Moet wel zeggen dat ik 'm in de zomer meer gebruik dan in de winter wanneer ik "echte" ovenschotels maak. | |
Spanky78 | donderdag 14 december 2017 @ 16:14 |
Airfryers zijn top. | |
fotostarter | donderdag 14 december 2017 @ 16:32 |
Zeker! Hebben hier de xl van philips, en oven gaat niet veel meer aan. Gehaktballen, zijn echt geweldig uit dat ding. | |
SiGNe | donderdag 14 december 2017 @ 22:06 |
Kennelijk is Smeg dan een raar fornuis, daar past mijn wokring namelijk niet op. Tenminste.. niet op de grote brander, daar zitten de pannendragers namelijk niet in een kruis van 90 graden. Op de andere 3 pitten past het weer wel. Maar goed, 't is geen sterk staal, met een slijptolletje valt dat wel te verhelpen. En een wok met platte bodem verkopen ze ook bij de toko's, dus da's ook nog een optie. | |
RobinOok | donderdag 14 december 2017 @ 22:08 |
Dan kun je dus net zo goed gewoon een koekenpan gebruiken. Maar hoezo heb je nog een wokring nodig op een wokbrander?!?! Wat voor rare wokbrander is dat? Als er geen wok op past / blijft staan? | |
Lucky_Strike | vrijdag 15 december 2017 @ 21:31 |
In de wokring die ik had, zaten inkepingen zodat hij goed op het rooster van het gasstel bleef liggen. Echter, het rooster van mijn gasstel kwam niet overeen met die inkepingen. 3 Van de 4 inkepingen klikten vast, de laatste niet. Het was gelukkig geen probleem, mijn gietijzeren wok is zo zwaar dat hij niet verschoof. Maar die wokringen zijn dus niet universeel. Edit: spuit 11. | |
SiGNe | vrijdag 15 december 2017 @ 22:04 |
Ik moet 't nog testen, heb nog niet gewokt sinds ik dit fornuis heb en heb ook nog niet gekeken of het zonder die ring kan En het is ook niet zo zeer een wokbrander maar wel een grote pit met 3 vlammen. | |
Pietverdriet | vrijdag 15 december 2017 @ 23:52 |
Wokken op een thuisgasfornuis is onzin | |
THEFXR | zaterdag 16 december 2017 @ 01:46 |
de chinees doet het met 10 kW, het thuisfornuis is max 5 kW | |
SiGNe | zaterdag 16 december 2017 @ 03:28 |
Uiteraard doet de Chinees het beter maar als ik restaurantkwaliteit wil ga ik wel uit eten of haal ik het. Maar er zijn genoeg gerechten die je thuis wel prima kan maken in een wok, zelfs met een 3,5kW brander. | |
Pietverdriet | zaterdag 16 december 2017 @ 08:56 |
Droom verder | |
Spanky78 | zaterdag 16 december 2017 @ 16:17 |
Ik heb een flinke wokbrander op mijn fornuis. 4,5kw ofzo. Maar inderdaad, het is niet hetzelfde als echt zo'n grote vlam. Echter met kleine porties kun je best iets aardigs maken. Stukken beter dan een gewone kleine gasvlam. | |
THEFXR | maandag 18 december 2017 @ 19:22 |
Niet gekocht, maar wilde toch posten. , | |
Queenshore | dinsdag 19 december 2017 @ 07:36 |
Het lijkt erop dat Anova was vergeten om patent op het design aan te vragen😂 | |
Bananenschaatser | dinsdag 19 december 2017 @ 07:51 |
Wat moet je daar nu mee. Lekker stukkie vlees maken moet ook lukken zonder dit soort tools. Anders kun je beter uit eten gaan | |
Queenshore | dinsdag 19 december 2017 @ 08:33 |
Uit eten, waar ze regelmatig dit soort tools gebruiken😂 | |
#ANONIEM | dinsdag 19 december 2017 @ 08:40 |
Is dit de echte (Anova)? | |
MonkNL | dinsdag 19 december 2017 @ 08:45 |
Nee, zie je duidelijk op de foto.. | |
Bananenschaatser | dinsdag 19 december 2017 @ 10:19 |
Gebruiken ze die bij burger king ook ja? 😂 | |
Queenshore | dinsdag 19 december 2017 @ 12:01 |
Dat antwoord lijkt me vanzelfsprekend. Dus jij bedoelt Burger king als een tent waar je dan beter uit eten kunt gaan?😂 Ik bedoelde natuurlijk wel de restaurants waar ik beter eten kan krijgen dan thuis, ik heb overigens wel een Anova dus voor vlees hoef ik het niet te doen. | |
Queenshore | dinsdag 19 december 2017 @ 12:06 |
Ik zeg dan voor vlees hoef ik het doen te doen, maar uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Vond mezelf even te snobistisch klinken. | |
Coolfool | dinsdag 19 december 2017 @ 12:22 |
Ik heb de Anova met bluetooth en wifi cadeau gekregen van mijn vriend. Hebben 'm sinds zaterdag enal een keer of 5 gebruikt, en alles wat er mee is bereid is goddelijk. De gever is zelf ook dolenthousiast over het cadeau En ja, we kunnen ook leven zonder, maar het is ook wel lekker makkelijk. Je hoeft er niet naar om te kijken en in de tussentijd kun je de rest van het eten bereiden. | |
icecreamfarmer_NL | dinsdag 19 december 2017 @ 12:26 |
Een korte vraag voor de kenners hier: Ik heb een combi stoom oven gekocht welke mijn magnetroncombi gaat vervangen. Nu heb ik echter nog wel steeds een magnetron nodig dus zal aan een externe te denken welke ik in de voorraadkast zet. Iemand tips? Liefst een combi met hetelucht optie waarbij ik bijvoorbeeld ook een stokbrood/pizza in kan bakken mocht dat nodig zijn. | |
SiGNe | dinsdag 19 december 2017 @ 15:24 |
Ik heb zelf bij de consumentenbond gekeken naar welke combimagnetrons een hoog cijfer kregen en kwam toen destijds op een Whirlpool uit, die was toen de beste uit de test. Jaren terug dus er zullen nu vast betere modellen zijn maar ik ben wel nog steeds erg tevreden met dat ding. | |
icecreamfarmer_NL | dinsdag 19 december 2017 @ 16:24 |
Daar ben ik ook nog steeds lid van. Stom dat ik daar niet aan gedacht heb. | |
SiGNe | dinsdag 19 december 2017 @ 17:51 |
Ideaal dus dat ik je eraan hielp herinneren 't is inderdaad zo'n abonnement dat je snel vergeet, je hebt 't immers nooit veel nodig. | |
RobinOok | dinsdag 19 december 2017 @ 18:44 |
Ik vergeet dat nooit. | |
THEFXR | donderdag 21 december 2017 @ 23:03 |
Pietverdriet | vrijdag 22 december 2017 @ 07:17 |
Ideaal! | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | vrijdag 22 december 2017 @ 16:07 |
Yes ! Mijn refractometer is binnen Waar heb ik die voor nodig dan?
| |
THEFXR | vrijdag 22 december 2017 @ 17:28 |
voor rarbarber/appelmoes zelf te maken om het suiker gehalte te bepalen? | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | vrijdag 22 december 2017 @ 17:30 |
Klick op de spoiler dan is het te lezen. Maar ik gebruik haar om het suikergehalte van wat wijn of bier moet worden te bepalen om zo na een eindmeting het alcoholpercentage te kunnen bepalen. | |
THEFXR | vrijdag 22 december 2017 @ 17:39 |
Dat weet toch iedereen | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | vrijdag 22 december 2017 @ 17:43 |
Waarom vraag je het dan? | |
THEFXR | vrijdag 22 december 2017 @ 17:49 |
nou, dat was de andere optie waarvoor je het zou kunnen aanschaffen | |
Myraela | zaterdag 23 december 2017 @ 12:20 |
Toch een snijmachine gekocht. | |
Sorella | zaterdag 23 december 2017 @ 13:07 |
Mooi ding, dat je er maar veel gebruik van gaat maken. P.s. Kan je er ook brood mee snijden ?? | |
THEFXR | zaterdag 23 december 2017 @ 14:42 |
nice | |
Myraela | zaterdag 23 december 2017 @ 15:11 |
Kan wel, ja. Maar hij heeft een glad mes zodat die juist goed geschikt is voor vleeswaren. Verwacht hem niet voor brood te gebruiken, meer om mooie plakjes broodbeleg te maken van stukken vlees van de barbecue of uit m'n rookoventje. Een snijmachine zat al een poosje in m'n hoofd, maar ik heb hem nu ietswat impulsief gekocht voor de carpaccio van morgen. Daar werd deze voor aanbevolen in de winkel. In deze prijscategorie dan, de volgende stap gaat richting de 700 euro en dat ging me wat ver. | |
Tree | zaterdag 23 december 2017 @ 20:55 |
Ziet er goed uit! Welk merk is dit? | |
Myraela | zaterdag 23 december 2017 @ 21:42 |
Tre Spade. Merk kende ik nog niet. Het is deze: https://www.kookpunt.nl/t(...)195/nl/product/3099/ | |
Queenshore | vrijdag 5 januari 2018 @ 16:32 |
Wees er snel bij. Een nieuwe Anova WiFi op marktplaats tegengekomen, 50 euro! https://www.marktplaats.n(...)0c1b&previousPage=lr | |
Vanyel | vrijdag 5 januari 2018 @ 17:06 |
Mineminemine! Tnx | |
Phone8 | zaterdag 6 januari 2018 @ 22:12 |
Vandaag eindelijk mijn nieuwe Le creuset grill pan gebruikt. Super pan! | |
Queenshore | zondag 7 januari 2018 @ 01:56 |
Die ziet er zeker fraai uit. Gietijzer? | |
Phone8 | zondag 7 januari 2018 @ 10:29 |
Giet aluminium las ik. Wilde eerst een langwerpige hebben, maar onze kookplaat heeft alleen ronde bronnen. Maar hij werkt super en wordt goed warm. | |
Montelly | zondag 7 januari 2018 @ 10:39 |
#ANONIEM | zondag 7 januari 2018 @ 10:47 |
Ik zou mijn messen in zo een blok omdraaien om ze langer scherp te houden. Of ben ik dan de enige? | |
Pietverdriet | zondag 7 januari 2018 @ 10:53 |
En waarom zouden ze langer scherp blijven als je ze omdraait? | |
#ANONIEM | zondag 7 januari 2018 @ 10:55 |
Omdat je ze dan bij het insteken en er uithalen niet steeds met de snede over het hout trekt. Het zal marginaal zijn, maar ik denkt dat het wel iets scheelt. [ Bericht 25% gewijzigd door #ANONIEM op 07-01-2018 10:56:16 ] | |
Montelly | zondag 7 januari 2018 @ 10:59 |
Heb daar geen last van, heb div. slijpblokken waarmee ik mijn messen regelmatig slijp. | |
douche-eendje | dinsdag 9 januari 2018 @ 21:35 |
Een KitchenAid Heavy Duty | |
mascara-klodder | dinsdag 9 januari 2018 @ 22:02 |
en rood ook nog 😍 | |
douche-eendje | dinsdag 9 januari 2018 @ 22:08 |
Ja hij moest wel matchen met mijn rode waterkoker | |
Goitske | dinsdag 9 januari 2018 @ 22:15 |
| |
Queenshore | woensdag 10 januari 2018 @ 01:58 |
*kwijl* Al ben ik toch meer een Kenwood fan, geen idee waarom. | |
derLudolf | woensdag 10 januari 2018 @ 06:02 |
Gaaf. Bij de Sligro? daar was hij in de aanbieding | |
Spanky78 | woensdag 10 januari 2018 @ 09:30 |
Scheelt alleen voor de hygiëne. Daarom heb ik een magneetblok. | |
douche-eendje | woensdag 10 januari 2018 @ 10:25 |
Nee bij fonq
| |
mascara-klodder | woensdag 10 januari 2018 @ 10:30 |
Wow, maar scheelt toch een hoop. Fijn hoor. Veel plezier ervan | |
mascara-klodder | woensdag 10 januari 2018 @ 10:47 |
Lol zat gisteren even reviews van de KitchenAid te lezen. Sommige mensen bij minpunten: erg zwaar..... Zucht like duhhhh 😅 | |
Kaatje1 | woensdag 10 januari 2018 @ 10:52 |
Alsof je 'm mee wilt nemen als je ergens op bezoek gaat "kijk eens wat ik gekocht heb". | |
Goitske | woensdag 10 januari 2018 @ 10:59 |
vind ik een pre. Blijft hij beter staan. Maar als je een klein aanrecht hebt en hem steeds in de kast zet dan is dat lastig. Maar dan denk ik wow je koopt een dure KitchenAid en die staat prachtig in de keuken! Ik ben blij met een Bosch mum die heel mooi in de keuken staat | |
Kaatje1 | woensdag 10 januari 2018 @ 11:01 |
Ik ben blij met de kenwood, die ook mooi in mijn keuken staat (ben ook blij dat ik alle accessoires uit het zicht in lades kwijt kan). | |
mascara-klodder | woensdag 10 januari 2018 @ 11:08 |
Vandaar ook mijn like duhhh Die van mij komt straks in mijn mini-keuken gewoon op het aanrecht. Eerder had ik dat ook, en gebruikte het ding bijna dagelijks, soms meerdere keren per dag. Ik had een mooie rode Kenwood Patissier. Denk dat ik nu ook voor een KitchenAid ga na alle lovende verhalen hier | |
InTrePidIvity | woensdag 10 januari 2018 @ 11:25 |
Ik heb een deegroller nodig, maar zie door de bomen het bos niet meer. Kunststof, hout of marmer; met handvatten of zonder handvatten; rechte staaf of met aflopende zijkanten... Wat hebben jullie en waarom werkt het fijn? | |
douche-eendje | woensdag 10 januari 2018 @ 11:30 |
Ja wat verwacht je dan van zo'n apparaat. Dat gewicht is ergens nodig voor. Ik vond hem nog relatief licht | |
mascara-klodder | woensdag 10 januari 2018 @ 11:32 |
Heb een houten. Maar vond een rechte staaf met aflopende zijkanten ook prettig in gebruik. Siliconen(?) vond ik iig niet prettig. | |
Sorella | woensdag 10 januari 2018 @ 12:55 |
Ik heb een houten rechte staaf, was even wennen maar rolt en drukt veel beter als 1 met handvatten + je kan druk uitoefenen over de hele staaf, met handvatten is dat toch minder. | |
Red_85 | woensdag 10 januari 2018 @ 14:49 |
Kruger 28cm grillpan. Gietijzer. 3 kilo. | |
Lucky_Strike | woensdag 10 januari 2018 @ 16:59 |
Waar heb je die gekocht? | |
Red_85 | woensdag 10 januari 2018 @ 17:07 |
Amazon https://www.amazon.de/Kr%(...)=1-2&keywords=kruger | |
Lucky_Strike | woensdag 10 januari 2018 @ 17:19 |
Thanks. | |
Red_85 | woensdag 10 januari 2018 @ 17:20 |
yw | |
Lucky_Strike | zondag 14 januari 2018 @ 17:15 |
Ik heb de afgelopen week veel nieuwe en oude keukenspullen weer in gebruik kunnen nemen. Maar (naast de vaatwasser) ben ik het meest blij dat ik al mijn messen weer terug heb. | |
Vanyel | zondag 14 januari 2018 @ 18:18 |
Wat een genot. Fijn zeg | |
Boy_Zonderman | vrijdag 2 februari 2018 @ 22:56 |
Ik denk dat ik in dit topic wel goed zit, ik ben namelijk op zoek naar een siliconen bakmat. Wat raadt men aan? Maakt het uit dat ik een (lekker ouderwetse) gasoven heb? | |
THEFXR | zaterdag 3 februari 2018 @ 01:28 |
lol, die mini hakbijl | |
Goitske | zaterdag 3 februari 2018 @ 07:44 |
ik heb hem ooit bij de action gekocht weet niet of ze die nog verkopen Ik weet alleen niet hoe het met een gasoven zit maar dat moet toch kunnen zou je denken | |
Spanky78 | zaterdag 3 februari 2018 @ 10:40 |
Ze kunnen tot 230 graden ofzo, die siliconen. Professionele keukens hebben van die matjes met vezels erin. Maar je kunt elk siliconenmatje kopen. Alleen even zorgen dat je niet boven de maximale temperatuur komt. Overigens halen veel ovens dat nauwelijks. | |
Lucky_Strike | zaterdag 3 februari 2018 @ 10:44 |
Leuk he? Is onderdeel van een setje kaasmesjes. Ik moet nog eens uitzoeken welk mesje nou voor welk type kaas is. De grote hakbijl paste niet meer op de strip. Wat is nou het voordeel van zo'n siliconen bakmat? Ik gebruik gewoon bakpapier. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 3 februari 2018 @ 10:45 |
herbruikbaarheid denk ik | |
Goitske | zaterdag 3 februari 2018 @ 10:47 |
bij mijn vorige oven had ik die echt nodig om koekjes niet te laten verbranden. Hij is wat dikker waardoor de temperatuur iets minder hard van onderen komt Bij mijn huidige oven is het niet meer nodig + Herbruikbaar maar ik vond het schoonmaken wel irritant | |
Lucky_Strike | zaterdag 3 februari 2018 @ 11:00 |
Vanwege het schoonmaken heb ik de mijne ooit ook weggegooid. Ik koop bij de Makro 4 pakken met vellen bakpapier voor 79 cent dus ik vond het wel best. Dat ze dikker zijn kan inderdaad een voordeel zijn. | |
THEFXR | zaterdag 3 februari 2018 @ 14:32 |
die halve maan zonder tanden met cirkels is voor zachte kaas, die andere met tanden is voor harde kaas. dat botermes kan je ook gebruiken om zachte kaas te smeren. | |
Sorella | zaterdag 3 februari 2018 @ 14:50 |
Ik heb 1 keer een siliconen cupcake mat gebruikt, ideaal om ze eruit te wippen maar een drama om schoon te maken, die lag dus heel gauw in de vuilnisbak. Zal met een siliconen bakmat ook wel hetzelfde zijn zoals lucky_strike en Goitske zeggen | |
Goitske | zaterdag 3 februari 2018 @ 14:54 |
voordeel van een bakmat is dat hij plat is ipv een cupcake vorm. Het heeft voor en nadelen. Ik gebruik indien mogelijk liever bakpapier vellen | |
Queenshore | zaterdag 3 februari 2018 @ 15:12 |
Die met vezels werken bij mij inderdaad beter dan die meuk van bijvoorbeeld de Xenos bakafdeling. Ik was voor 9 euro klaar bij de sligro volgens mij, heb geen hele grote oven. Werkt soms goed bij delicate dingen als macarons of om karamel op uit te gieten. | |
Sorella | zaterdag 3 februari 2018 @ 15:12 |
Het plakt alletwee, afdrogen is een drama, alles van je theedoek blijft er aan plakken vind ik. Ik gebruik ook bakpapier vellen | |
Goitske | zaterdag 3 februari 2018 @ 15:19 |
bij macarons gebruik ik wel een mat voor macarons maar das 1x per jaar ofzo want die vreet ik allemaal zo op | |
Blues | zaterdag 3 februari 2018 @ 15:21 |
Patst. | |
Pietverdriet | zaterdag 3 februari 2018 @ 16:30 |
Dit dus Koop ook gewoon rollen bakpapier | |
Boy_Zonderman | zaterdag 3 februari 2018 @ 18:50 |
In de gasoven worden die papiertjes snel bruin en krokant, dat is voor je voedsel wel heerlijk maar niet voor je bakpapiertjes Jaaaa! Die met die vezels is welke ik zoek. Toen ik ooit in zo een hip koffietentje werkte hadden we zulke matten ook, dik, met van die vezels en een rode rand. Aaah, de Sligro. Dank je! | |
Spanky78 | maandag 5 februari 2018 @ 15:12 |
Yes, zwart aan de buitenkant en doorzichtig/wit in het midden met een stukje rood. Prima dingen. Overigens gebruik ik thuis gewoon bakpapier en dat werkt zoals anderen hier zeggen prima. | |
Mip1988 | woensdag 7 februari 2018 @ 11:47 |
Signature ovale braad/stoofpan Ø 33 cm / 7,5 liter blij mee | |
Cosmogony | vrijdag 9 februari 2018 @ 14:06 |
Heel handig! (Om citroenen te pressen bijvoorbeeld). Ik ben eer heel blij mee | |
maily | vrijdag 9 februari 2018 @ 14:19 |
Ziet er leuk uit! | |
Goitske | vrijdag 9 februari 2018 @ 16:06 |
Oh die lijkt mij handiger dan die ik heb. Ik heb een houten van dille en kamille zonder opvangbakje dus loop altijd te klooien met de pitten | |
Queenshore | vrijdag 9 februari 2018 @ 18:07 |
Op aliexpress heb je hem al voor 3 euro ofzo. Zo heb ik het in ieder geval geregeld;) | |
Cosmogony | zaterdag 10 februari 2018 @ 22:42 |
Ja idd! Ik gebruik het om citroensaus te maken, dan kan ik gewoon boven de pan persen | |
Goitske | zondag 11 februari 2018 @ 08:05 |
super ik ga even kijken. Die houten begint aardig te irriteren door de pitten | |
NutKees | maandag 12 februari 2018 @ 08:22 |
Iemand heeft me een Phin meegebracht uit Vietnam: Na een beetje experimenteren is daar best redelijke koffie mee te zetten, de koffie vind ik wel niet goed warm. Iemand ervaring met die dingen? [ Bericht 8% gewijzigd door NutKees op 12-02-2018 08:28:53 ] | |
Goitske | donderdag 15 februari 2018 @ 18:35 |
Ik kreeg vanmiddag bericht dat deze set mijn kant op komt. Gewoon een Diamant Sabatier Babiole messenset gewonnen | |
HaverMoutKoekje | donderdag 15 februari 2018 @ 18:41 |
waarmee gewonnen? | |
Goitske | donderdag 15 februari 2018 @ 18:43 |
een actie van Laura's bakery | |
HaverMoutKoekje | donderdag 15 februari 2018 @ 18:48 |
oh moet eens vaker kijken dan, gefeliciteerd. Moest je een baksel insturen? | |
maily | donderdag 15 februari 2018 @ 18:55 |
Wauw .... | |
mascara-klodder | donderdag 15 februari 2018 @ 19:02 |
Hopelijk doet het plaatje het Een rode Brabantia-pedaalemmer voor in mijn nieuwe keuken edit: niet dus. Had trouwens ook nog 6 steakmessen van Laguiole gekocht | |
mascara-klodder | donderdag 15 februari 2018 @ 19:04 |
Nice! | |
Goitske | donderdag 15 februari 2018 @ 19:06 |
zelfs dat niet. Was loting en je moest aangeven waarom je hem wilde winnen. Mijn messen zijn 17 jaar oud dus dat was mijn reden | |
THEFXR | donderdag 15 februari 2018 @ 19:26 |
| |
Goitske | zondag 25 februari 2018 @ 15:04 |
Vandaag bij de Lidl zag ik een nieuwe keukenweegschaal (gelukkig had ik er nog maar 2) En bij AliExpress een nieuwe deegroller gekocht. Met koekjesbakken loop ik altijd te klooien om ze allemaal even dik te krijgen | |
Goitske | zondag 25 februari 2018 @ 15:05 |
helaas nog niet ontvangen. Ik geef het nog tot donderdag dan ga ik er achteraan | |
RobinOok | zondag 25 februari 2018 @ 15:14 |
Zo werd er vroeger bij ons thuis koffie gezet. Gewoon twee kopjes, eentje voor mijn vader en eentje voor mijn moeder. Daar gingen dan nog wel ronde wegwerpfilters in. Wat wil je weten? Ik kan me niet herinneren dat er een issue was van niet warme koffie. | |
NutKees | maandag 26 februari 2018 @ 11:41 |
Mijn grootste 'probleem' was dat de koffie niet heet genoeg was. Maar het is vrij koud hier binnen, dus ik verwarm de kop eerst met heet water en dat scheelt aanzienlijk. Daarnaast blijft er een klein beetje drab achter in mijn kopje, maar dat is waarschijnlijk normaal als ik instructie video's op youtube bekijk. Deze zetmethode is in ieder geval ideaal voor 1 kopje koffie. | |
RobinOok | maandag 26 februari 2018 @ 13:00 |
Ik twijfel nu ook of er inderdaad ook nog papieren filtertjes in gingen. Ik geloof het eigenlijk niet. En dus altijd ook een beetje drab onderin het kopje ja. Het is perfect als je weinig koffiedrinkers in een gezin hebt. Snap niet waarom het nooit beter is aangeslagen. | |
Goitske | woensdag 28 februari 2018 @ 14:31 |
En vol |