FOK!forum / Sport / [Bodybuilding] #526 hustle for that muscle
Njosnavelinwoensdag 25 oktober 2017 @ 10:25
QdWd1.png

"Keep your purpose in mind, simply go to the gym and do your workout. Do it well and don't worry what other people are doing. Confidence will grow as you achieve." - Arnold Schwarzenegger

SPOILER: Algemeen
Als je besluit echt wat aan je lichaam te willen doen raad ik een ieder aan om het thuistrainen te vergeten. De middelen die je hebt zijn te beperkt, en zullen al snel niet genoeg zijn. Naar de sportschool dus! :P

Verwacht niet dat je na 2 maanden eruit ziet als onze grote vriend Arnold Schwarzenegger. Dit heeft allemaal veel tijd nodig, denk hierbij echt aan jaren!

Hou in het achterhoofd dat een mooi lichaam opbouwen niet alleen lukt met trainen. Voeding en rust zijn even belangrijk! Als 1 van deze 3 niet in orde is, haal je simpelweg bij lange na niet eruit wat erin zit.

Grof gezegd zijn er 2 redenen waarom mensen gaan trainen. Ze willen of gewicht verliezen, of juist massa aanzetten. Tuurlijk zijn er combinaties hiervan, maar dit is voor de meeste toch de eerste drijfveer.

Als wilt afvallen, ga je niet meteen met zware gewichten slepen. Cardio (lopen, roeien en fietsen) zal dan je eerste behoefte zijn. Dit in een rustig tempo, en minimaal een 1/2 uur. Echter is het aan te raden al redelijk ook met wat gewichten te gaan trainen. Dit omdat hoe meer spiermassa je hebt, hoe sneller je verbranding werken en hoe sneller je dus vetten kwijt raakt. Sluit echter wel je training af met een 1/2 uur (of meer) aan cardio erna.

Wil je massa aanzetten, dan gaan we niets met cardio doen, maar meteen met gewichten trainen. Korte en zware trainingen zijn het meest effectief dan.

Concentreer je altijd op één van bovenstaande redenen. Het is nutteloos om spieren aan te willen zetten en tegelijkertijd te willen afvallen. Voor het eerste is een calorieoverschot noodzakelijk, voor het tweede een calorietekort. Daarom is het verstandig in de wintermaanden flink te trainen/eten om spiermassa aan te zetten, en tegen de zomer d.m.v. cardio vet te verbranden (en zo weinig mogelijk spiermassa te verliezen).

Het is raadzaam je trainingen niet te lang te laten duren. Op het moment dat de intensiteit van je training drastisch daalt, betekent dit dat de catabole (spierafbrekende) hormonen in een overschot voorkomen ten opzichte van de anabole (spieropbouwende) hormonen. De meeste mensen zouden het bij maximaal 4-5 kwartier moeten houden; echter een goede conditie (fitness-level) verhoogt deze tijdsduur en dat is natuurlijk ook gewoon te trainen :).

Keep in mind dat er geen standaard training bestaat voor iedereen. De trainingsbehoefte verschilt per individu en daar zal men zelf door praktijkervaring achter moeten komen.

Allereerst kan je je wel gaan oriënteren op wat je min of meer nodig hebt aan de hand van je lichaamsbouw. Er bestaan 3 types lichaamsbouw:

• Ectomorph (slanke bouw, hoge verbranding) • Mesomorph (gespierde bouw, middel verbranding) • Endomorph (stevige bouw, trage verbranding)

Kijk hier om uit te zoeken wat jij precies bent en waarin je in eerste instantie aan moet denken als je begint met training. http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm

Overigens behoort niemand echt tot 1 van de hoofdtypes lichaamsbouw. Iedereen is een unieke combinatie tussen bovenstaande typen.

Ook het type sportschool waar je wilt gaan trainen biedt stof tot nadenken.

Je hebt aan de ene kant die mooie moderne sportscholen, met apparaten die op luchtdruk werken en zich met jouw pasje zich instellen op het gewicht wat jij moet doen die dag. Bij deze sportschool is er vaak geen mogelijkheid tot (of is het zelfs verboden) het doen van sommige "echte" bodybuild oefeningen zoals squats, uitstappen, deadlifts ed. Ook gaan de losse gewichten vaak niet zwaarder dan 30kg. Publiek is vaak een beetje, eh, trendy als 't ware. De sfeer is hierbij vaak zoiets van "Zie mij in m'n nieuwe dure trainingsoutfit de huppelkut uithangen." :{

Aan de andere kant heb je de old school sportscholen. Veel zwaar gewicht ipv hypermodern spul. Het publiek is hier degenen die echt willen trainen en groeien. Voor een beginner kunnen een aantal grote jongens van 120kg die zwaar aan 't trainen zijn imponerend overkomen, maar als je verder kijkt dan je neus lang is merk je dat de sfeer stukken gemoedelijker en behulpzamer is dan die "moderne" sportscholen.

En hier zijn dus ook weer tussenvormen in. :)
SPOILER: Trainingsmethoden
Wat krachtsport aangaat zijn er eigenlijk 2 theorieën over training, of beter gezegd; de supercompensatie:

Single factor theory: fatigue (belasting) over 1 workout Dual factor theory: fatigue over meerdere workouts

In het eerste geval heb je dus een training, waarin een spier belast wordt, waarna hij herstelt en er supercompensatie optreedt. Op dat moment doe je een nieuwe training. Bij dual factor draait het om fatigue over meerdere trainingen. Je werkt progressief in elke training zodat je je lichaam steeds zwaarder belast (loading). Op het randje van overtraining doe je een deload week (lager volume).

In het bodybuilding is single factor training overweldigend in de meerderheid. Men traint elke spiergroep 1x per week en bouwt zo meer spiermassa op. In de overige krachtsporten (sprinten, gewichtheffen etc) volgt men voornamelijk het dual factor principe.

Elk van beide heeft voor- en nadelen. Het is dus aan jezelf om te bepalen op wat voor manier je traint. Het is niet zo dat je van single factor training alleen gespierd wordt en van dual factor alleen sterk; er zijn genoeg bodybuilders die sterker zijn dan de gemiddelde powerlifter en omgekeerd zijn er genoeg powerlifters die gespierder zijn dan de gemiddelde bodybuilder. Kortgezegd kan je je training zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt :).

Meer informatie over (met name) dual factor training en/of vragen zijn altijd welkom, google ook eens op "dual factor training" of "fitness fatigue model".
SPOILER: Oefeningen
"Help! Er zijn 1001 verschillende oefeningen te doen in de sportschool, waar moet ik in hemelsnaam beginnen?!"

Sportscholen hebben hiervoor vaak speciale beginnersschema's waarin je elke training je hele lichaam traint. Dit is op zich een redelijke manier om met training in contact te komen, maar ikzelf (LedZep) ben niet zo'n fan van deze methoden omdat ze veel spiergroepen isoleren in plaats van de grote compoundoefeningen (die je de meeste massa opleveren).

Als je al wat langer traint ben je zelf in staat om een geheel eigen schema op te stellen wat aansluit bij jouw behoefte.

Vergeet niet je gehele lichaam te trainen. Dus ook benen en rug. Hieronder gemakshalve een quote van mij uit een ander topic:

[..]

Een goed trainingsschema bestaat voor een groot gedeelte uit de grote compound oefeningen zoals squats, deadlifts, bench press, overhead presses, bent over rows etc. De rest van je trainingsschema kan je opvullen met andere (zoals isolatie) oefeningen.
SPOILER: Sets & Reps
De instructeur op de sportschool zegt dat ik 20 herhaingen moet doen. Of dat klopt hangt van je doel af, maar waarschijnlijk heb je er niks aan.

Deze artikelen gaan in op het aantal sets en herhalingen:

Ironmagazine

How many sets and reps per exercise


SPOILER: Voeding
Alles staat of valt met voeding. Of je nu wilt afvallen of massa wilt winnen, voeding is de sleutel tot succes.

De volgende voedingsstoffen kan je grofweg onderscheiden:

• (Complexe) Koolhydraten. Dit is de energiebron van je lichaam. Koolhydraten leveren in eerste instantie de energie voor je spiercellen om de training te kunnen doorstaan. Deze haal je onder andere uit Brinta, havermout, (zilvervlies)rijst, (volkoren)pasta etc. • Eiwitten. Eiwitten bestaan uit aminozuren, dit zijn de bouwstenen van je lichaam. Eiwitten haal je ondermeer uit vis, wit vlees (kip, kalkoen), kwark, eieren (duh) etc. • Vetten. Vetten zijn één van de belangrijkste bouwstoffen van het lichaam. Zowel verzadigde als onverzadigde vetten kan je zonder problemen (veel) consumeren. Transvetzuren kan je maar beter wel zo veel mogelijk mijden, deze zijn zeer slecht voor je hart- en bloedvaten en je algemene gestel. Je vindt ze onder andere in koekjes, taart e.d.

Let vooral op je eiwitinname! Om spiermassa te winnen moet je dus meer eiwitten naar binnen werken dan dat je lichaam nodig heeft. Het evenwichtspunt tussen te weinig eiwitten waarbij je lichaam zich in de catabole fase (spierafbrekend), of genoeg eiwitten waarbij je lichaam zich in de anabole fase (spieropbouwend) bevind is je 'proteine turn over point' genaamd.

Zorg er dus voor deze weegschaal naar de goede kant doorslaat! Minimaal 2 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht per dag is een mooie basic regel.

Als je wilt aankomen dien je hoog in je voedingsstoffen te zitten. Daarvoor geldt gemiddeld genomen een minimum van 500 kcal boven je dagelijkse behoefte. Ectomorphe mensen kunnen echter maar beter een stuk meer eten - mits clean food kan je dit zelfs uitbouwen tot 2000-2500kcal boven je behoefte (mits een goed trainingsschema en een fucked up metabolisme :P).

Wil je afvallen, ga je grofweg gezegd koolhydraten voor eiwitten en vetten vervangen (minder kcals) om zodoende zo'n 500kcals onder je dagelijks verbruik te komen. Maar dan wel met veel eiwitten om spiermassaverlies tegen te gaan.

De verhouding koolhydraten/eiwitten/vetten 'regel' is als je wilt aankomen 50/30/20 en 33/33/33 als je wilt afvallen.

Direct na het trainen is het aan te raden om een zgn 'post workout shake' tot je te nemen. Je lichaam is op dat moment in catabole fase, en schreeuwt als het ware om voeding. Je lichaam op dat moment van snelle energie (dextrose) en snelle eiwitten zoals whey voorzien is bijna een must.

Deze shake maak je gemakshalve thuis al klaar, en werk je in de kleedkamer naar binnen. Hoe de samenstelling er precies uit dient te zien verschilt per individu, maar laat er zeker 30gram dextrose en 50gram eiwitten in voorkomen op zo'n 1/2 liter water/melk. Whey eiwitten zijn snel opneembaar en worden het meest gebruikt hiervoor. Eventueel kan je caseïne (traag opneembaar) ook nog toevoegen.
SPOILER: Rust
Rust is de tweede sleutel tot succes. Je spieren groeien na een prikkel (de training) wanneer er ná die prikkel een rustperiode wordt ingelast. Over de lengte van die rust wordt veel geroepen, maar dit is voor ieder persoon verschillend én hangt af van de intensiteit (% van je 1 Rep Max op een lift), het volume (totaal gewicht) van je trainingen én de vraag of je tot failure traint.

Wanneer je elke set doorgaat tot je het gewicht niet meer omhoog krijgt (concentric failure) krijgen zowel de spieren als je CZS (centraal zenuwstelsel) een grote opdonder. Voor de laatste heeft dan zeker 6 dagen nodig om volledig te herstellen.

Wanneer je daarentegen altijd 1 à 2 reps onder failure blijft en het volume van je trainingen beperkt houdt, kan je een spier veel vaker belasten. Dit zelfs tot 4-6 keer per week (en in extreme gevallen nog vaker, zoals bv. olympisch gewichtheffers doen)

Het hangt dus volledig van je eigen trainingsmethode af hoelang je recupereert, en je zult ook zelf moeten uitvinden wat voor jou de beste manier is.
SPOILER: Supplementatie
Buiten voeding gebruiken mensen die al een tijdje trainen supplementatie als aanvulling op hun voeding. Dit kan variëren van eiwitten in de vorm van aminozuren, wat creatine voor het uithoudingsvermogen tot een GABA wat voor een diepe nachtrust een hogere testosteron spiegel zorgt.

Supplementen zijn overal te koop en niet illegaal. Voor sommige is het aan te raden deze niet langer dan 8 weken achterelkaar te gebruiken om gewenning te voorkomen, andere supplementen kunnen gewoon het hele jaar door worden gebruikt.

Tegen de tijd dat je een jaartje serieus traint heb je in principe zelf al redelijk wat kennis vergaart over dit onderwerp zodat je zelf wel in staat bent een keuze te maken wat je wilt gaan proberen. Combinaties van supplementen zijn altijd aan te raden. De nieuwste generatie supplementen is trouwens al vaak een combinatie van het een en ander. Creatine met amino's en een revolutionaire nieuwe transportmethode schreeuwen je vanaf de stellingen toe. Trial and error geldt hiervoor. Wat voor de 1 lekker aanslaat, zal voor de ander geen resultaten brengen.

Verwacht er dus geen wonderen van, je gaat vaak wel een stuk vooruit, maar je wordt niet in 1x super gespierd ofzo. :)

Persoonlijk vind ik eiwitsupplementatie meer onder het kopje voeding vallen, dan supplementatie, maar dat is mijn (Mr.J) persoonlijke mening.
SPOILER: Steroïden
Als iemand wilt gaan gebruiken doe dan de moeite jezelf goed in te lezen in de materie, het kunnen medicijnen zijn die je overgedoseerd gaat gebruiken ten behoeve van je gestelde doeleiden.

Hier op FOK is uiteraard ruimte tot educatie op dit punt, ik raad iedereen dan ook aan in deze subsectie goed de sticky topics door te lezen. http://forum.dutchbodybuilding.com/f10/

Waarom is er ruimte hiervoor? Omdat er ook een XTC topic, een Coke topic, een softdrugs topic waarin gebruik en tips worden besproken. F0k zou F0k niet zijn als we daar dan geen ruimte in bieden.
Educate yourself before you medicate yourself!

Een goed boek voor de juiste educatie: http://williamllewellyn.com/books/

SPOILER: Vitamines en mineralen
"Een uitgebalanceerde en evenwichtige voeding behoeft geen verdere extra ondersteuning" is vaak te horen uit de monden van mensen die een bodybuilder een handje vol pillen ziet wegwerken bij een maaltijd. Helaas vergeten deze mensen dat een lichaam van een bodybuilder totaal andere behoeftes heeft dan die van een niet bodybuilder/sporter.

Vitamines in grote hoeveelheden zoals Vitamine B en Vitamine C zijn nodig en niet schadelijk in hoge (lees: hoog, niet extreem hoog ;) ) hoeveelheden (ze zijn nl. in water oplosbaar, in tegenstelling tot Vitamine A en Vitamine D. Met vitamine A is overdosering snel mogelijk en gevaarlijk; Voor vitamine D zijn er steeds meer aanwijzingen dat suppletie (bij voorkeur in D3 vorm) de kans op allerlei ziekten en aandoeningen verkleint). Mineralen zoals magnesium en zink zijn ook bijna onmisbaar voor velen. ZMA is hiervoor een veelgebruikt supplement.

Zeer uitgebreide info hierover: http://www.bodybuilding.com/fun/catvit1.htm http://www.bodybuilding.com/fun/catvit2.htm[spoiler=Handige en informatieve linkjes] Geen idee wat er allemaal precies voor info te vinden is, maar met wat zoekwerk kan je er denk ik wel wat relevante info vinden. :P http://bodybuilding.pagina.nl

Officiële site van de internationale bodybuild federatie. Niet zoveel spannends te vinden op wat foto sessies na. http://www.ifbb.com

Zeer groot en uitgebreid informatief forum: http://www.bodybuilding.com/forum

Groot en informatief Nederlandstalig forum. De meeste 'stamgasten' uit dit topic zijn daar ook te vinden. De supermoderators zijn heel toffe gasten! :7 http://forum.dutchbodybuilding.com

Deze mag niet ontbreken in dit rijtje. :) http://www.getbig.com

Specifieke voeding FAQ: http://bodybuilding.about.com/library/weekly/aa020403a.htm

Nog een voeding pagina: http://www.getbig.com/articles/bottom.htm

Site met oefeningen in animated .gif: http://exrx.net/Exercise.html

Uitleg type spiervezels: http://fitnessnet.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=8532

Vitamines en mineralen info: http://forum.dutchbodybuilding.com/showthread.php?t=4010

Site waar artikelen door diverse mensen worden gepubliceerd: http://www.t-nation.com
SPOILER: FAQ
- Ik wil beginnen: hoe vind ik een goede sportschool? Let erop dat er een squat rack (niet alleen een Smith Machine), dumbbells tot minimaal 30kg (gevordenen hebben meer nodig) en losse barbells aanwezig zijn.

- Jullie zeggen dat ik ook moet squatten, bankdrukken en deadliften, maar bij mij op de sportschool kan/mag dat niet. Zeg je abonnement op en zoek een andere sportschool.

- Ik wil graag sneller sterker en breder worden: wat moet ik doen? Allereerst: leest de OP goed en helemaal door. Verder: post je eet- en trainingsschema, dan kunnen de ervaren mensen hier je persoonlijk advies geven.
SPOILER: Ter afsluiting nog een aantal foto's van de top 3 van de Mr. Olympia 2015
1. Phil Heath [ 8895-phil-heath-51_final.jpg

2. Dexter Jackson
1874-dexter-jackson-31_final.jpg

3. Shawn Rhoden
2931-shawn-rhoden-43_final.jpg

En 2 van (volgens kenners ;) ) de beste bodybuilder aller tijden; Arnold Schwarzenegger.

m7.jpg

m8.jpg

SPOILER: FOK! Powerlifting doelen 31-12-2016
Artoo
Squat: 125
Bench: 65
Deadlift: 150

PluisigNijntje
Squat 90kg 5x5 (nu krap aan 70)
DL 120 1x5 (denk dat dit erg ambitieus is, nu 75, erg sneu I know)
OHP 45 kg 5x5 (nu 30)
Bench: vind ik eigenlijk helemaal niet zo boeiend
C&J: 60kg
Snatch: 50kg

Gekoeldnetzolekker

Squat : 275
Deadlift : 325
Bench : 180
OHP : 130

Phaelanx_NL

Squat : 150
Deadlift : 180
Bench : 120

Lightweight

Squat : 150
Deadlift : 190
Bench : 110

BredeBroeder

Squat : 130
Deadlift : 170
Bench : 90

star_gazer

Squat : 140
Deadlift : 190
Bench : 120

Yuri_Boyka

Squat : 220
Deadlift : 250
Bench : 130

stinkie

Squat : 175
Deadlift : 200
Bench : 100

MagnumPI

Squat : 140
Deadlift : 160
Bench : 100

Snakey

Squat : asstrongaspossible
Deadlift : 200
Bench : 140
OHP : 100

Verbosity

Squat : 190
Deadlift : 240
Bench : 130


Snorrenbaard

SQ 180
DL 200
BP 120

VASND

SQ 140
BP 85
DL 200

SPOILER: Versiebeheer
* Deze openingspost is ooit gestart door Mr.J op GoT. Na 2 jaar in deze vorm te zijn gebruikt heeft LedZep deze uitgebreid en waar nodig verbeterd. :), na nog eens 2 jaar heeft CarbonC een kleine revisie/uitbreiding/update doorgevoerd. In 2011 heeft Yuri_Boyka de OP onderverdeeld in spoilers.

08-10-2013: Headerfoto gecorrigeerd.Foto's Top 3 Mr. Olympia 2012 vervangen door die van 2013, funfoto onder de 2 Swarzenegger foto's verwijderd, spoiler voor versiebeheer toegevoegd (CarbonC / no1uknow).

08-07-2016: Foto's Mr Olympia hersteld en geüpdate naar 2015, foto's Arnold Schwarzenegger hersteld. Doelen-spoiler hersteld. Versiebeheer en doelen-spoilers omgewisseld (Eleiko).
Cue_woensdag 25 oktober 2017 @ 10:26
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 10:06 schreef Njosnavelin het volgende:

Zwaar vergeleken met de rest bedoel je?
75 kg BP kan ik me niks bij voorstellen, ik zit nog op 20 _O-
Ik ook niet, maar hij is een man en wij vrouw.
Mijn max was ooit 42.5 kilo, maar geen idee of mij dat nu nog lukt.
Verschil is wel dat hij hem (veel) vaker traint dan ik. Dus ik snap wel waarom het langzaam omhoog gaat / stil blijft staan bij mij.
Al is het ook wel de lastigste om omhoog te krijgen begreep ik ook.
Njosnavelinwoensdag 25 oktober 2017 @ 10:26
quote:
1s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 10:16 schreef Vinniiee het volgende:

[..]

Ja. Deadlift is meestal zwaarder dan squat, bench lichter dan squat.

Dus bench loopt voor en dat is op zich mooi, volgens mij is het wel algemeen dat bench omhoog krijgen het moeilijkst is van die drie lifts :P
Okee, in die volgorde zit ik wel.

Mijn hip thrusts en deadlifts gaan wel helemaal gelijk op, is dat gebruikelijk?
Vinniieewoensdag 25 oktober 2017 @ 10:28
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 10:26 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Okee, in die volgorde zit ik wel.

Mijn hip thrusts en deadlifts gaan wel helemaal gelijk op, is dat gebruikelijk?
Dat weet ik niet :+
Njosnavelinwoensdag 25 oktober 2017 @ 10:28
quote:
6s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 10:26 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Ik ook niet, maar hij is een man en wij vrouw.
Mijn max was ooit 42.5 kilo, maar geen idee of mij dat nu nog lukt.
Verschil is wel dat hij hem (veel) vaker traint dan ik. Dus ik snap wel waarom het langzaam omhoog gaat / stil blijft staan bij mij.
Al is het ook wel de lastigste om omhoog te krijgen begreep ik ook.
Hoe vaak doe jij BP?
Ik maar 1x per week, samen met military press en rug.
Cue_woensdag 25 oktober 2017 @ 10:43
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 10:28 schreef Njosnavelin het volgende:
Hoe vaak doe jij BP?
Ik maar 1x per week, samen met military press en rug.
Als ik het zo zie 1x per maand ongeveer :+ (maar mijn focus is dan ook niet powerlifting)
Njosnavelinwoensdag 25 oktober 2017 @ 10:45
quote:
6s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 10:43 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Als ik het zo zie 1x per maand ongeveer :+ (maar mijn focus is dan ook niet powerlifting)
Aha :P
Waar ligt je focus dan?
Cue_woensdag 25 oktober 2017 @ 10:51
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 10:45 schreef Njosnavelin het volgende:
Aha :P
Waar ligt je focus dan?
Over het algemeen meer gewichtheffen / crossfit. Hebben wel tijden dat we iets meer aandacht aan powerlift lifts besteden. Het wisselt wel eens :)

Nu vooral gewichtheffen, want ik ga wss een kleine meet doen in december.
Dizornwoensdag 25 oktober 2017 @ 11:43
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 10:26 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Okee, in die volgorde zit ik wel.

Mijn hip thrusts en deadlifts gaan wel helemaal gelijk op, is dat gebruikelijk?
Volgens mij kan je met deadlifts veel meer spiergroepen gebruiken dus lijkt me dat je daar meer mee kan tillen. Ligt er misschien aan hoe je je hip thrusts uitvoert.

Mijn bench is echt diep triest ten opzichte van mijn DL/SQ, maar dat is omdat erry day leg day is bij mij. Is ook behoorlijk terug te zien in mijn fysiek maar ach, dat is niet mijn prioriteit :+
onlogischwoensdag 25 oktober 2017 @ 12:25
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 11:43 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Volgens mij kan je met deadlifts veel meer spiergroepen gebruiken dus lijkt me dat je daar meer mee kan tillen. Ligt er misschien aan hoe je je hip thrusts uitvoert.

Mijn bench is echt diep triest ten opzichte van mijn DL/SQ, maar dat is omdat erry day leg day is bij mij. Is ook behoorlijk terug te zien in mijn fysiek maar ach, dat is niet mijn prioriteit :+
Wat is het verschil tussen jouw SW & DL?

Bij mij is dat redelijk fors. Zodra ik bij SQ boven de 100kg wil komen gaat dat ten koste van de techniek en krijg ik last van mijn rug.
Terwijl mijn PR DL op 175KG ligt.
onlogischwoensdag 25 oktober 2017 @ 12:43
https://www.ad.nl/voorne-(...)owerliften~a1cde2fb/
Vinniieewoensdag 25 oktober 2017 @ 12:53
Wtf, ondanks het bericht gelezen te hebben dacht ik dat ie zijn been brak :')
Dizornwoensdag 25 oktober 2017 @ 14:41
quote:
5s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 12:25 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Wat is het verschil tussen jouw SW & DL?

Bij mij is dat redelijk fors. Zodra ik bij SQ boven de 100kg wil komen gaat dat ten koste van de techniek en krijg ik last van mijn rug.
Terwijl mijn PR DL op 175KG ligt.
Lang geleden dat ik 1RM heb getest (jaartje), maar lag op 115kg SQ en 170kg DL. Waarbij ik eerst m'n DL 1RM zette en tijdens dezelfde training m'n SQ, voor zover dat iets heeft uitgemaakt.
snorvanJohanDerksenwoensdag 25 oktober 2017 @ 16:28
Sinds ik terug ben van vakantie ben ik al heel wat afgevallen, maar ik ben er inmiddels van overtuigd dat afvallen weinig zin heeft als ik niet eerst in spiermassa aankom. Dit is de reden dat ik wil beginnen met bulken, om na een bepaalde periode te cutten. Echter heb ik nog nooit gebulkt, dus heb ik enkele vragen:

Wat moet ik wel eten? Veel koolhydraten of juist weinig? En wat moet ik absoluut niet eten?

Tips en dergelijke zijn altijd welkom.
Faeroerwoensdag 25 oktober 2017 @ 16:31
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 16:28 schreef snorvanJohanDerksen het volgende:
Sinds ik terug ben van vakantie ben ik al heel wat afgevallen, maar ik ben er inmiddels van overtuigd dat afvallen weinig zin heeft als ik niet eerst in spiermassa aankom. Dit is de reden dat ik wil beginnen met bulken, om na een bepaalde periode te cutten. Echter heb ik nog nooit gebulkt, dus heb ik enkele vragen:

Wat moet ik wel eten? Veel koolhydraten of juist weinig? En wat moet ik absoluut niet eten?

Tips en dergelijke zijn altijd welkom.
Kcals tellen. 1,5-2,0 gram eiwit/KG lichaamsgewicht, 0,8-1,0 gram vet/KG lichaamsgewicht, rest koolhydraten. 500 kcal/dag boven onderhoud om aan te komen, 500kcal/dag onder onderhoud om af te vallen. Meten is weten.
Snakeydonderdag 26 oktober 2017 @ 01:29
Jesus. :D

https://www.facebook.com/RussianLifters/videos/888209098012286/
Cue_donderdag 26 oktober 2017 @ 07:16
quote:
Is dit zo'n filmpje waarin iemand z'n benen breekt of gewoon iets knaps?
PabstBlueRibbondonderdag 26 oktober 2017 @ 08:02
Voor degenen die op mijn post hadden gereageerd... thanx!
Vinniieedonderdag 26 oktober 2017 @ 08:07
quote:
1s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 07:16 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Is dit zo'n filmpje waarin iemand z'n benen breekt of gewoon iets knaps?
Niets schokwekkend.
Snakeydonderdag 26 oktober 2017 @ 10:03
quote:
1s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 07:16 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Is dit zo'n filmpje waarin iemand z'n benen breekt of gewoon iets knaps?
Neuh, de kans dat ik zoiets post is heel klein. Het is een 95 kg snatch met 1 hand van Mikhail Koklyaev . :P
Cue_donderdag 26 oktober 2017 @ 10:05
quote:
7s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 10:03 schreef Snakey het volgende:

Neuh, de kans dat ik zoiets post is heel klein. Het is een 95 kg snatch met 1 hand van Mikhail Koklyaev . :P
Ik zag hem daarnet. Das wel knap :Y
Snakeydonderdag 26 oktober 2017 @ 10:11
quote:
6s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 10:05 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Ik zag hem daarnet. Das wel knap :Y
Bizar sterk die man.
Vinniieedonderdag 26 oktober 2017 @ 10:15
Die balans ook _O_
Njosnavelindonderdag 26 oktober 2017 @ 10:29
quote:
6s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 10:51 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Over het algemeen meer gewichtheffen / crossfit. Hebben wel tijden dat we iets meer aandacht aan powerlift lifts besteden. Het wisselt wel eens :)

Nu vooral gewichtheffen, want ik ga wss een kleine meet doen in december.
Ah tof. Hoe lang ben je al bezig?
Njosnavelindonderdag 26 oktober 2017 @ 10:31
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 11:43 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Volgens mij kan je met deadlifts veel meer spiergroepen gebruiken dus lijkt me dat je daar meer mee kan tillen. Ligt er misschien aan hoe je je hip thrusts uitvoert.
Wel meer spiergroepen maar je rug moet ook voldoende aan kunnen. Denk dat dat de reden is dat je in het begin minder snel kan opbouwen, of bij mij in ieder geval. Ik doe het ook wel erg voorzichtig aan want wil geen last krijgen van mijn rug.
Cue_donderdag 26 oktober 2017 @ 10:46
quote:
1s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 10:29 schreef Njosnavelin het volgende:

Ah tof. Hoe lang ben je al bezig?
Ben nu 13 maanden aan het trainen. Waarin laatste 8 maanden steeds meer liftwerk erbij.
Njosnavelindonderdag 26 oktober 2017 @ 10:46
quote:
6s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 10:46 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Ben nu 13 maanden aan het trainen. Waarin laatste 8 maanden steeds meer liftwerk erbij.
Pics?
Snakeydonderdag 26 oktober 2017 @ 10:50
quote:
1s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 10:31 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Wel meer spiergroepen maar je rug moet ook voldoende aan kunnen. Denk dat dat de reden is dat je in het begin minder snel kan opbouwen, of bij mij in ieder geval. Ik doe het ook wel erg voorzichtig aan want wil geen last krijgen van mijn rug.
Hip thrusts zijn meer voor de glutes, wat niet enorm veel overdracht heeft naar de DL. Om je rug sterker te maken kan je beter reverse hypers doen of KB swings, straight leg DL. Dat soort oefeningen hebben een directe overdracht naar je DL.
Cue_donderdag 26 oktober 2017 @ 10:54
quote:
6s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 10:46 schreef Njosnavelin het volgende:

Pics?
Zie DM
ZetaOSdonderdag 26 oktober 2017 @ 11:27
Wat doen jullie financieel om ongestoord te kunnen trainen?
Questulardonderdag 26 oktober 2017 @ 11:38
Ik heb alles gekocht om thuis te kunnen trainen, ideaal.
Cue_donderdag 26 oktober 2017 @ 11:49
quote:
0s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 11:27 schreef ZetaOS het volgende:
Wat doen jullie financieel om ongestoord te kunnen trainen?
Snap deze vraag niet echt..
Vinniieedonderdag 26 oktober 2017 @ 11:50
quote:
0s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 11:27 schreef ZetaOS het volgende:
Wat doen jullie financieel om ongestoord te kunnen trainen?
Werken.
Lamabaldonderdag 26 oktober 2017 @ 11:57
quote:
0s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 11:27 schreef ZetaOS het volgende:
Wat doen jullie financieel om ongestoord te kunnen trainen?
Werken zodat ik goede oordoppen kan kopen. Verder gewoon boos kijken als er iemand op een bankje zit waar jij op wilt
Multiplydonderdag 26 oktober 2017 @ 12:37
quote:
0s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 11:38 schreef Questular het volgende:
Ik heb alles gekocht om thuis te kunnen trainen, ideaal.
Dit. Beste keuze ooit.
Dizorndonderdag 26 oktober 2017 @ 13:46
quote:
0s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 11:27 schreef ZetaOS het volgende:
Wat doen jullie financieel om ongestoord te kunnen trainen?
Lid zijn van een studentenvereniging :+
ZetaOSdonderdag 26 oktober 2017 @ 15:12
quote:
0s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 13:46 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Lid zijn van een studentenvereniging :+
Dat kost geld :P
ZetaOSdonderdag 26 oktober 2017 @ 17:31
quote:
6s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 11:49 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Snap deze vraag niet echt..
Wat raar de rest begreep het prima.
Cue_donderdag 26 oktober 2017 @ 17:36
quote:
0s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 17:31 schreef ZetaOS het volgende:


Wat raar de rest begreep het prima.
Nouja geld verdienen of goedkoop sporten lijkt me logisch, anders wordt het lastig.
DeLoetvrijdag 27 oktober 2017 @ 07:17
Krijg last van 1 schouder bij het doen van hanging leg raises. Als ik mezelf een stukje optrek en de spanning er opblijft heb ik geen last. Heeft dit invloed op de effectiviteit van de oefening? Wij hebben helaas niet van die ‘lussen’ waar je je ellebogen in kunt doen
Eleikovrijdag 27 oktober 2017 @ 09:55
quote:
0s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 11:27 schreef ZetaOS het volgende:
Wat doen jullie financieel om ongestoord te kunnen trainen?
1. Werken.
2. Trainen bij een fatsoenlijke gym, dus met een grote boog om BasicFit, Fit-4-Free en TrainMore heen gelopen.

En krachttrainen/bodybuilden is geen dure sport.
ZetaOSvrijdag 27 oktober 2017 @ 13:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 oktober 2017 09:55 schreef Eleiko het volgende:

[..]

1. Werken.
2. Trainen bij een fatsoenlijke gym, dus met een grote boog om BasicFit, Fit-4-Free en TrainMore heen gelopen.

En krachttrainen/bodybuilden is geen dure sport.
Fit-4-Free, man man man wat een toko is dat zeg.
Njosnavelinvrijdag 27 oktober 2017 @ 23:30
Ik zit bij zo'n luxe sportschool inclusief zwembad, sauna etc. Kost natuurlijk klauwen vol geld (al krijg ik korting via het werk) maar juist dat geld was voor mij in het begin wel extra motivatie om te gaan sporten _O- Zoals het een echte Hollander betaamt.
Dimachaeruszaterdag 28 oktober 2017 @ 09:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 oktober 2017 09:55 schreef Eleiko het volgende:

[..]

1. Werken.
2. Trainen bij een fatsoenlijke gym, dus met een grote boog om BasicFit, Fit-4-Free en TrainMore heen gelopen.

En krachttrainen/bodybuilden is geen dure sport.
Voeding kost toch anders aardig wat.

Anabolen ook.
relativityzaterdag 28 oktober 2017 @ 12:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 09:20 schreef Dimachaerus het volgende:

[..]

Voeding kost toch anders aardig wat.

Anabolen ook.
Als je bewust met voeding bezig bent kost het altijd wat meer dan al die kant-en-klare rommel. Ik besteed ongeveer 50-60 euro per week aan voedsel. Eet twee keer warm per dag.

Anabolen heb ik geen notie van :P
Cue_zaterdag 28 oktober 2017 @ 12:28
Ik weet eigenlijk niet of ik meer kwijt ben aan eten. Koop m'n vlees in bulk in, gok iets van 80euro per maand (incl beetje groenten). Wel meer groente en fruit. Dus zal vast wle iets duurder uitvallen.
Faeroerzaterdag 28 oktober 2017 @ 12:29
Ik haal altijd gewoon bij Omar
Buitendamzaterdag 28 oktober 2017 @ 12:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 09:20 schreef Dimachaerus het volgende:

[..]

Voeding kost toch anders aardig wat.

Anabolen ook.
Voeding? Groenten, kwark, havermout en volkorenproducten vormen driekwart van mijn dieet denk ik. Kost geen drol. Alleen noten en vis kan prijzig zijn, maar sinds ik goed train gaan de kosten van boodschappen juist achteruit.
Quotidienzaterdag 28 oktober 2017 @ 12:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 oktober 2017 09:55 schreef Eleiko het volgende:

[..]

1. Werken.
2. Trainen bij een fatsoenlijke gym, dus met een grote boog om BasicFit, Fit-4-Free en TrainMore heen gelopen.

En krachttrainen/bodybuilden is geen dure sport.
Niks mis met BasicFit, alles wat je nodig hebt is er gewoon en 24/7 open.
BadderAapjezondag 29 oktober 2017 @ 06:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 oktober 2017 09:55 schreef Eleiko het volgende:

[..]

1. Werken.
2. Trainen bij een fatsoenlijke gym, dus met een grote boog om BasicFit, Fit-4-Free en TrainMore heen gelopen.

En krachttrainen/bodybuilden is geen dure sport.
Niet duur? De kosten die ik tegenwoordig uitgeef om aan mijn macro's te halen liggen hoger als voordat ik ging sporten 🤣
McNultyzondag 29 oktober 2017 @ 08:02
Gym kost geen drol, maar je boodschappen worden wel duurder.
McNultyzondag 29 oktober 2017 @ 08:03
Trouwens, welke producten gebruiken jullie om vlees op smaak te brengen?
Cue_zondag 29 oktober 2017 @ 08:07
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 08:03 schreef McNulty het volgende:
Trouwens, welke producten gebruiken jullie om vlees op smaak te brengen?
Kip wordt gemarineerd met ketjapmarinade of teriyaki saus of combi van sausjes.
Voor de rest niet echt iets.
kaasplankjezondag 29 oktober 2017 @ 08:52
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 08:03 schreef McNulty het volgende:
Trouwens, welke producten gebruiken jullie om vlees op smaak te brengen?
baharat of die ras el hanout vriend
McNultyzondag 29 oktober 2017 @ 09:15
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 08:07 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Kip wordt gemarineerd met ketjapmarinade of teriyaki saus of combi van sausjes.
Voor de rest niet echt iets.
teriyaki is wel lkkr idd

quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 08:52 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

baharat of die ras el hanout vriend
ik ga ze uitproberen
DeLoetzondag 29 oktober 2017 @ 10:18
Kipfilet in plakken, peper zout en Italiaanse kruiden. Dan in de hete grillpan zonder olie
Njosnavelinzondag 29 oktober 2017 @ 10:24
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 08:02 schreef McNulty het volgende:
Gym kost geen drol, maar je boodschappen worden wel duurder.
Niks van gemerkt. Geen vlees eten scheelt.
Questularzondag 29 oktober 2017 @ 15:07
https://www.oilvinegar.com/nl-nl/producten/gyros-melange/

dit op de kip is genieten.
Quotidienzondag 29 oktober 2017 @ 15:10
Ben ik de enige die bijna geen hap meer door mijn keel krijgt?
agterzondag 29 oktober 2017 @ 15:16
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 08:02 schreef McNulty het volgende:
Gym kost geen drol, maar je boodschappen worden wel duurder.
Valt wel mee, toch?
agterzondag 29 oktober 2017 @ 15:21
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 08:03 schreef McNulty het volgende:
Trouwens, welke producten gebruiken jullie om vlees op smaak te brengen?
Kip:
Ik vul de kipfilet meestal met wat ik nog heb: pesto, zongedroogde tomaatjes, basilicum, olijfjes dat soort dingen. Peper en zout erover. Dan oprollen, bijv rauwe ham er omheen en 25 min in de oven.

Maak het in grotere porties omdat het koud (brood, salade) ook erg lekker is.

Blikjes tonijn maak ik salade van (uitje, augurk, lichte Mayo, peper erdoor).

Dat soort dingen.
Ethanoliczondag 29 oktober 2017 @ 19:54
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 08:03 schreef McNulty het volgende:
Trouwens, welke producten gebruiken jullie om vlees op smaak te brengen?
kruiden
Cue_zondag 29 oktober 2017 @ 19:57
Ow en altijd kippendij en geen kipfilet. Kippendij is veel lekkerder :)
boriszmaandag 30 oktober 2017 @ 08:08
Zo kan die wel weer.
Henrysmaandag 30 oktober 2017 @ 08:17
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 08:03 schreef McNulty het volgende:
Trouwens, welke producten gebruiken jullie om vlees op smaak te brengen?
Niks, voegt alleen maar overbodige kcal of sodium toe.

Als je vlees goed bakt hoef je helemaal niks toe te voegen wil het goed smaken
Rauw.maandag 30 oktober 2017 @ 09:40
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 15:21 schreef agter het volgende:

[..]

Kip:
Ik vul de kipfilet meestal met wat ik nog heb: pesto, zongedroogde tomaatjes, basilicum, olijfjes dat soort dingen. Peper en zout erover. Dan oprollen, bijv rauwe ham er omheen en 25 min in de oven.

Maak het in grotere porties omdat het koud (brood, salade) ook erg lekker is.

Blikjes tonijn maak ik salade van (uitje, augurk, lichte Mayo, peper erdoor).

Dat soort dingen.
25 min?

Dat zijn flinke filets dan? Die van mij worden droog als grootmoeders kont als ze er langer dan 20min in zitten (met spek omwikkeld zelfs)

Of doe je op 180 graden?
Rauw.maandag 30 oktober 2017 @ 09:41
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 19:57 schreef Cue_ het volgende:
Ow en altijd kippendij en geen kipfilet. Kippendij is veel lekkerder :)
Veel minder droog ook. Ik wissel veel af.
Rauw.maandag 30 oktober 2017 @ 09:42
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 08:03 schreef McNulty het volgende:
Trouwens, welke producten gebruiken jullie om vlees op smaak te brengen?
Gewoon die potjes kruiden van stegeman. Dus voornamelijk zout :7
Cue_maandag 30 oktober 2017 @ 09:43
Laatst een hele kip uit de oven, was ook goed te eten :9
Beetje olijfolie en kipkruiden en klaar O+
agtermaandag 30 oktober 2017 @ 09:48
quote:
7s.gif Op maandag 30 oktober 2017 09:40 schreef Rauw. het volgende:

[..]

25 min?

Dat zijn flinke filets dan? Die van mij worden droog als grootmoeders kont als ze er langer dan 20min in zitten (met spek omwikkeld zelfs)

Of doe je op 180 graden?
Gewoon zo’n kipfilet. Voorzichtig overdwars opensnijden, vullen en oprollen. Plakje rauwe ham er omheen (of ontbijtspek). Vastzetten met prikkertjes.

180 tot 200 graden. 25 min.

Maar als ie van jou met 20 min goed gaar is, is het prima toch?
Rauw.maandag 30 oktober 2017 @ 09:53
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 09:48 schreef agter het volgende:

[..]

Gewoon zo’n kipfilet. Voorzichtig overdwars opensnijden, vullen en oprollen. Plakje rauwe ham er omheen (of ontbijtspek). Vastzetten met prikkertjes.

180 tot 200 graden. 25 min.

Maar als ie van jou met 20 min goed gaar is, is het prima toch?
Uiteraard,

Spinazie met ricotta erin is trouwens echt een tip _O_
agtermaandag 30 oktober 2017 @ 09:54
quote:
10s.gif Op maandag 30 oktober 2017 09:53 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Uiteraard,

Spinazie met ricotta erin is trouwens echt een tip _O_
Oh! Die ga ik eens proberen. :D
Faeroermaandag 30 oktober 2017 @ 10:16
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 15:10 schreef Quotidien het volgende:
Ben ik de enige die bijna geen hap meer door mijn keel krijgt?
Dbol helpt altijd wel

quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 08:03 schreef McNulty het volgende:
Trouwens, welke producten gebruiken jullie om vlees op smaak te brengen?
Kip, gewoon altijd yoghurt en citroen om te zuren. En dan wat je lekker vindt. Doe hier vaak tandoori, advieh of gewoon mix van basisdingen, ken NL namen alleen niet precies wat ik gebruik. ;(

SPOILER
2 EL kurkuma/geelwortel
3 TL komijn
1 TL zwarte peper
1 TL chili
1 TL koriander
1 TL of teentjes knoflook
1 TL gember
1 TL paprika

Dan gewoon gebruiken wanneer je zin hebt.
Zout doe ik nauwelijks.

[ Bericht 28% gewijzigd door Faeroer op 30-10-2017 10:24:42 ]
Cue_maandag 30 oktober 2017 @ 10:29
quote:
10s.gif Op maandag 30 oktober 2017 10:16 schreef Faeroer het volgende:
2 EL kurkuma/geelwortel
3 TL komijn
1 TL zwarte peper
1 TL chili
1 TL koriander
1 TL of teentjes knoflook
1 TL gember
1 TL paprika

Dan gewoon gebruiken wanneer je zin hebt.
Ik vraag me altijd af als je die 1e tl koriander ofzo niet doet, of je het dan uberhaupt mist qua smaak. Tenminste, mijn smaak is niet optimaal, dus zou het niet missen, dus meer dan 2/3 ingredienten gooi ik er vaak niet doorheen.
Faeroermaandag 30 oktober 2017 @ 10:32
quote:
6s.gif Op maandag 30 oktober 2017 10:29 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Ik vraag me altijd af als je die 1e tl koriander ofzo niet doet, of je het dan uberhaupt mist qua smaak. Tenminste, mijn smaak is niet optimaal, dus zou het niet missen, dus meer dan 2/3 ingredienten gooi ik er vaak niet doorheen.
Als je echte spices gebruikt mis je dat wel. ;) Niet die Jumbo flesjes. Ik houd van eten, alles moet lekker zijn. :D
Quotidienmaandag 30 oktober 2017 @ 11:17
Waar kan ik mijn metabolisme inruilen?
Eleikomaandag 30 oktober 2017 @ 11:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 09:20 schreef Dimachaerus het volgende:

[..]

Voeding kost toch anders aardig wat.

Anabolen ook.
Voeding is vaak niet veel duurder aangezien die bewerkte suikerzooi vaak duurder is dan echte calorieen.
En AAS heb jij niet nodig (en dat weet je zelf ook wel). Hoe oud ben je eigenlijk?
Eleikomaandag 30 oktober 2017 @ 11:33
quote:
10s.gif Op maandag 30 oktober 2017 09:53 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Uiteraard,

Spinazie met ricotta erin is trouwens echt een tip _O_
Ricotta was/is 1 euro bij de Lidl (Italiaanse week, vorige week).
Rauw.maandag 30 oktober 2017 @ 11:47
Helaas is de dichtsbijzijnde LIDL voor mij zo'n 15km rijden, zou er graag eentje in mijn dorp zien.
onlogischmaandag 30 oktober 2017 @ 15:16
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 19:57 schreef Cue_ het volgende:
Ow en altijd kippendij en geen kipfilet. Kippendij is veel lekkerder :)
Daar zitten altijd zoveel ranzige witten stukken aan toch? :{
Die snij je er altijd lastig af vind ik.
onlogischmaandag 30 oktober 2017 @ 15:17
quote:
10s.gif Op maandag 30 oktober 2017 10:16 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Dbol helpt altijd wel

[..]

Kip, gewoon altijd yoghurt en citroen om te zuren. En dan wat je lekker vindt. Doe hier vaak tandoori, advieh of gewoon mix van basisdingen, ken NL namen alleen niet precies wat ik gebruik. ;(

SPOILER
2 EL kurkuma/geelwortel
3 TL komijn
1 TL zwarte peper
1 TL chili
1 TL koriander
1 TL of teentjes knoflook
1 TL gember
1 TL paprika

Dan gewoon gebruiken wanneer je zin hebt.
Zout doe ik nauwelijks.
Tandoori poeder van de AH is altijd wel lekker op kip. Er zit alleen zoveel zout in joh :{
Quotidienmaandag 30 oktober 2017 @ 15:17
Iemand nog tips voor goed bulkvoer? Brood, havermout e.d. komen me de strot uit, ik wil graag een beetje varieren.
onlogischmaandag 30 oktober 2017 @ 15:23
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:17 schreef Quotidien het volgende:
Iemand nog tips voor goed bulkvoer? Brood, havermout e.d. komen me de strot uit, ik wil graag een beetje varieren.
Kapsalon :7

On a more serious note :

Meer kipfilet? :9
Cue_maandag 30 oktober 2017 @ 15:30
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:16 schreef onlogisch het volgende:

Daar zitten altijd zoveel ranzige witten stukken aan toch? :{
Die snij je er altijd lastig af vind ik.
Bij waar ik het bestel hebben ze dat er al vanaf gehaald, dus geen last van :)

In de winkel heb je dat idd wel meer. Maar dat is er zo vanaf.
onlogischmaandag 30 oktober 2017 @ 15:30
quote:
6s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:30 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Bij waar ik het bestel hebben ze dat er al vanaf gehaald, dus geen last van :)

In de winkel heb je dat idd wel meer. Maar dat is er zo vanaf.
Waar bestel jij ze?
kaasplankjemaandag 30 oktober 2017 @ 15:31
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:17 schreef Quotidien het volgende:
Iemand nog tips voor goed bulkvoer? Brood, havermout e.d. komen me de strot uit, ik wil graag een beetje varieren.
bonen pakken

chili of soep maken
Quotidienmaandag 30 oktober 2017 @ 15:32
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:31 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

bonen pakken

chili of soep maken
Tips voor soep?
Cue_maandag 30 oktober 2017 @ 15:34
quote:
5s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:30 schreef onlogisch het volgende:

Waar bestel jij ze?
Musclemeat.nl
Wat me doet denken, moet weer eens nieuwe bestellen!
Quotidienmaandag 30 oktober 2017 @ 15:35
quote:
6s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:34 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Musclemeat.nl
Wat me doet denken, moet weer eens nieuwe bestellen!
Jij bestelt op internet vlees?
Cue_maandag 30 oktober 2017 @ 15:39
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:35 schreef Quotidien het volgende:
Jij bestelt op internet vlees?
:Y En m'n whey en m'n groenten daar ook.
Is goed spul, wordt netjes bezorgd en is niet veel duurder.
onlogischmaandag 30 oktober 2017 @ 15:39
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:35 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Jij bestelt op internet vlees?
Ik lees deze vraag als een vraag die in 2001 gesteld werd ; Jij betaalt met je creditcard via internet?
setomaandag 30 oktober 2017 @ 15:39
Musclemeat is zeker legit.
Quotidienmaandag 30 oktober 2017 @ 15:42
quote:
10s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:39 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Ik lees deze vraag als een vraag die in 2001 gesteld werd ; Jij betaalt met je creditcard via internet?
Ik vind op internet vlees bestellen wel raar ja. Maar als het werkt is het prima natuurlijk.
McNultymaandag 30 oktober 2017 @ 15:42
quote:
10s.gif Op maandag 30 oktober 2017 09:42 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Gewoon die potjes kruiden van stegeman. Dus voornamelijk zout :7
die had ik eerst ook 60% zout ofzo :')
Cue_maandag 30 oktober 2017 @ 15:47
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:42 schreef Quotidien het volgende:
Ik vind op internet vlees bestellen wel raar ja. Maar als het werkt is het prima natuurlijk.
Het komt bevroren thuis, dus niets mee aan de hand.
Geven netjes tijdsperiode van 2 uur aan waarin het bezorgd wordt.
Goede kwaliteit
Geen rare stuntacties waardoor je gaat twijfelen.

Niets mis mee :)
onlogischmaandag 30 oktober 2017 @ 15:47
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:42 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Ik vind op internet vlees bestellen wel raar ja. Maar als het werkt is het prima natuurlijk.
Boodschappen via internet wordt ook steeds normaler. Zie Albert Heijn/Jumbo.
Quotidienmaandag 30 oktober 2017 @ 15:47
quote:
6s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:47 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Het komt bevroren thuis, dus niets mee aan de hand.
Geven netjes tijdsperiode van 2 uur aan waarin het bezorgd wordt.
Goede kwaliteit
Geen rare stuntacties waardoor je gaat twijfelen.

Niets mis mee :)
Dan zijn ze betrouwbaarder dan PostNL. :')
onlogischmaandag 30 oktober 2017 @ 15:48
Enige 'bezwaar' wat ik tegen eten via internet bestellen heb is dat je in de winkel zelf uit kan kiezen welke zak boontjes of welke krop sla je pakt.
Cue_maandag 30 oktober 2017 @ 15:50
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:48 schreef onlogisch het volgende:
Enige 'bezwaar' wat ik tegen eten via internet bestellen heb is dat je in de winkel zelf uit kan kiezen welke zak boontjes of welke krop sla je pakt.
Ja oke, maar dat is bij vers. Dit zijn bevroren groentes.
Vers online zou ik niet doen (als dat uberhaupt al kan)

En ze hebben daar mixzakken die ze niet in de winkels hebben O+
onlogischmaandag 30 oktober 2017 @ 15:51
quote:
6s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:50 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Ja oke, maar dat is bij vers. Dit zijn bevroren groentes.
Vers online zou ik niet doen (als dat uberhaupt al kan)

En ze hebben daar mixzakken die ze niet in de winkels hebben O+
Is het veel duurder dan gewoon de winkel?
Cue_maandag 30 oktober 2017 @ 15:54
quote:
5s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:51 schreef onlogisch het volgende:

Is het veel duurder dan gewoon de winkel?
Heb een keer vergelijking gedaan en zag dat het ongeveer hetzelfde was. Niet perse duurder in ieder geval.
Enige is dat je 5 euro voor verzending betaald + 2 euro extra voor avondzending. Maar dat heb ik er met alle liefde voor over.

Tis al verpakt per 200gr, gewoon ontdooien en klaar. Evt al voorgemarineerd en gebakken of gewoon rauw. Net wat je wilt.
onlogischmaandag 30 oktober 2017 @ 15:55
quote:
6s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:54 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Heb een keer vergelijking gedaan en zag dat het ongeveer hetzelfde was. Niet perse duurder in ieder geval.
Enige is dat je 5 euro voor verzending betaald + 2 euro extra voor avondzending. Maar dat heb ik er met alle liefde voor over.

Tis al verpakt per 200gr, gewoon ontdooien en klaar. Evt al voorgemarineerd en gebakken of gewoon rauw. Net wat je wilt.
Dat klinkt wel ideaal ja. Bedankt voor de tip. Vanavond eens kijken :)
Quotidienmaandag 30 oktober 2017 @ 15:56
Kan me niet voorstellen dat er nergens een addertje onder het gras zit, dat moet je zeker in bulk kopen?
Cue_maandag 30 oktober 2017 @ 16:00
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:56 schreef Quotidien het volgende:
Kan me niet voorstellen dat er nergens een addertje onder het gras zit, dat moet je zeker in bulk kopen?
Nop, hoeft zeker niet. Al is dat het niet waard ivm de bezorgkosten.

Er is wel zo'n ander waarvan ik regelmatig aanbiedingen op facebook van voorbij zie komen. X kilo tegen veeels te weinig geld en lelijke website. Dus dat vertrouw ik dan weer niet.
Questularmaandag 30 oktober 2017 @ 16:01
Rete goede slager op loopafstand hier, prima goedkope kip. Paardenbiefstuk, val bleu belge rundvlees. Ik mag niet klagen.
Snakeymaandag 30 oktober 2017 @ 16:25
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:56 schreef Quotidien het volgende:
Kan me niet voorstellen dat er nergens een addertje onder het gras zit, dat moet je zeker in bulk kopen?
Niks mis met Musclemeat heur.

https://musclemeat.nl/hom(...)wEAAYASAAEgIfDPD_BwE
Henrysmaandag 30 oktober 2017 @ 18:18
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 09:20 schreef Dimachaerus het volgende:

[..]

Voeding kost toch anders aardig wat.

Anabolen ook.
Anabolen kosten echt niks tenzij je hgh gaat gebruiken.
Ethanolicmaandag 30 oktober 2017 @ 18:25
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 08:17 schreef Henrys het volgende:

[..]

Niks, voegt alleen maar overbodige kcal of sodium toe.

Als je vlees goed bakt hoef je helemaal niks toe te voegen wil het goed smaken
:') toch echt wel minimaal zout en peper. Of ben jij er zo één die écht hardcore gaat???
Henrysmaandag 30 oktober 2017 @ 18:32
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 18:25 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

:') toch echt wel minimaal zout en peper. Of ben jij er zo één die écht hardcore gaat???
Ik ben iemand die altijd veel vocht vasthoud van te veel zout. Verder vind ik vooral gehakt en tartaar prima te doen zonder zout en als je het zo lang niet eet mis je het niet eens meer, zeker omdat tegenwoordig standaard overal zout in zit.

Als je zout juist kan doseren is natuurlijk geen probleem maar in die diepvrieskipfilet van de Lidl zit bijvoorbeeld al iets van 1g per 100g. Bij cheat meals is het nog erger en met pizza etc zit je al zo op 10g of meer
Quotidienmaandag 30 oktober 2017 @ 18:34
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 18:25 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

:') toch echt wel minimaal zout en peper. Of ben jij er zo één die écht hardcore gaat???
Kan bewust zijn maar in je signature staat deathlift, dit moet deadlift zijn. Valt me elke keer op. :P
Vinniieemaandag 30 oktober 2017 @ 19:42
Wat doen jullie met trainingen die jullie gemist hebben?

Mijn training van vrijdag heb ik bijvoorbeeld gemist, en het hele weekend geen tijd gehad om te kunnen trainen. Op maandag start mijn normale week weer.

Voegen jullie die trainingen dan samen, of laat je het voor wat het is?
DeLoetmaandag 30 oktober 2017 @ 19:50
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 19:42 schreef Vinniiee het volgende:
Wat doen jullie met trainingen die jullie gemist hebben?

Mijn training van vrijdag heb ik bijvoorbeeld gemist, en het hele weekend geen tijd gehad om te kunnen trainen. Op maandag start mijn normale week weer.

Voegen jullie die trainingen dan samen, of laat je het voor wat het is?
Training inhalen en de rest opschuiven?
Niet echt nodig om een vaste dag van de week te hebben toch? Lijkt me beter dan bv een week lang een bepaalde spiergroep niet te trainen.
DeLoetmaandag 30 oktober 2017 @ 19:51
Iemand ervaring met Testboosters (supplement)? Zou dat echt een effect hebben of alleen marginaal?
Vinniieemaandag 30 oktober 2017 @ 19:58
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 19:50 schreef DeLoet het volgende:

[..]

Training inhalen en de rest opschuiven?
Niet echt nodig om een vaste dag van de week te hebben toch? Lijkt me beter dan bv een week lang een bepaalde spiergroep niet te trainen.
T probleem is dat ik al 3 dagen al niet kan trainen, en ik 4 dagen wil trainen. Laat weinig ruimte over voor speling. Maar kan het dan beter opschuiven inderdaad.

Schema is grofweg als volgt, waarbij de eerste main focus:
Squats/bench
Rows/deadlift
Bench/squat
Deadlift/ hamstring/glutes/rug isolatie
Questularmaandag 30 oktober 2017 @ 20:04
Gewoon een training overslaan.
Snakeydinsdag 31 oktober 2017 @ 10:41
Ik ben weer in NL dus train ik in de David Lloyd. Maar, wat is er toch mis met sommige PT's?

Bench, ik doe m'n warm ups, 2 x 5 reps 60, 3 x 80. staat er ineens een PT achter me me aan te moedigen nog een rep te doen. :{ _O-

Ik heb hem maar totaal genegeerd.
Eleikodinsdag 31 oktober 2017 @ 10:55
quote:
10s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 10:41 schreef Snakey het volgende:
Ik ben weer in NL dus train ik in de David Lloyd. Maar, wat is er toch mis met sommige PT's?

Bench, ik doe m'n warm ups, 2 x 5 reps 60, 3 x 80. staat er ineens een PT achter me me aan te moedigen nog een rep te doen. :{ _O-

Ik heb hem maar totaal genegeerd.
De laatste keer dat hij iemand zoveel zag benchen was je laatste training voordat je naar Spanje vertrok.

Edit: als je in een hardcore gymt traint met veel sterke en fanatieke mensen om je heen heb je niet door hoeveel progressie je maakt.
Ethanolicdinsdag 31 oktober 2017 @ 20:58
quote:
10s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 10:41 schreef Snakey het volgende:
Ik ben weer in NL dus train ik in de David Lloyd. Maar, wat is er toch mis met sommige PT's?

Bench, ik doe m'n warm ups, 2 x 5 reps 60, 3 x 80. staat er ineens een PT achter me me aan te moedigen nog een rep te doen. :{ _O-

Ik heb hem maar totaal genegeerd.
whaha tja David Lloyd
Ethanolicdinsdag 31 oktober 2017 @ 20:59
quote:
14s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 10:55 schreef Eleiko het volgende:

[..]

De laatste keer dat hij iemand zoveel zag benchen was je laatste training voordat je naar Spanje vertrok.

Edit: als je in een hardcore gymt traint met veel sterke en fanatieke mensen om je heen heb je niet door hoeveel progressie je maakt.
ohw ok cor thnx voor deze weize woorden
McNultywoensdag 1 november 2017 @ 00:22
quote:
10s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 10:41 schreef Snakey het volgende:
Ik ben weer in NL dus train ik in de David Lloyd. Maar, wat is er toch mis met sommige PT's?

Bench, ik doe m'n warm ups, 2 x 5 reps 60, 3 x 80. staat er ineens een PT achter me me aan te moedigen nog een rep te doen. :{ _O-

Ik heb hem maar totaal genegeerd.
Zo irritant dit. Gebeurde bij ook wel eens als ik net een 5 rep pr had neer gezet.

Het hele concept van niet tot failure trainen op iedere set is sommige mensen helemaal wereldvreemd.
Jaeger85woensdag 1 november 2017 @ 08:51
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 19:51 schreef DeLoet het volgende:
Iemand ervaring met Testboosters (supplement)? Zou dat echt een effect hebben of alleen marginaal?
Is pure geldverspilling. Als jij je test echt wil verhogen dan aan de TRT of anabolen.
jesseaxwoensdag 1 november 2017 @ 11:57
quote:
7s.gif Op maandag 30 oktober 2017 16:25 schreef Snakey het volgende:

[..]

Niks mis met Musclemeat heur.

https://musclemeat.nl/hom(...)wEAAYASAAEgIfDPD_BwE
Vond de laatste keer die kant-en-klare kipfiletblokjes wel aan de zoute kant.
Snakeywoensdag 1 november 2017 @ 16:44
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 00:22 schreef McNulty het volgende:

[..]

Zo irritant dit. Gebeurde bij ook wel eens als ik net een 5 rep pr had neer gezet.

Het hele concept van niet tot failure trainen op iedere set is sommige mensen helemaal wereldvreemd.
Geen idee wat zoiemand denkt. Het is wel verdomde irritant inderdaad.

Hij liep vanmorgen weer rond, veel meer dan een schaapachtig hallo kwam er niet uit.
Snakeywoensdag 1 november 2017 @ 16:45
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 11:57 schreef jesseax het volgende:

[..]

Vond de laatste keer die kant-en-klare kipfiletblokjes wel aan de zoute kant.
Ik zou sowieso nooit kant en klaar eten kopen. Kruiden kan ik zelf wel en meestal lekkerder.
jesseaxdonderdag 2 november 2017 @ 10:05
quote:
7s.gif Op woensdag 1 november 2017 16:45 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik zou sowieso nooit kant en klaar eten kopen. Kruiden kan ik zelf wel en meestal lekkerder.
Eens, had het destijds geprobeerd om zo wat tijd in de keuken te besparen.
Gerd_von_Fotzenzondag 5 november 2017 @ 10:58
iemand al 531 forever in zijn of haar bezit?
onlogischmaandag 6 november 2017 @ 22:14
Hi,

Met dippen krijg ik een pijnlijke borstspier. Het is ook een hele rare pijn. Het zit echt enkel aan de bovenkant van mijn borstspier, zo vlak onder mijn sleutelbeen. Het is ook vreemd dat ik de pijn direct voelde bij de eerste keer. Ik deed een setje van 4 herhalingen.

Ik nam 2 minuten rust en vervolgens begin ik de pijn pas te voelen nadat ik klaar was met de 4e herhaling en ik weer met beide benen op de grond stond. Ik dip niet vaak, maar heb dit eigenlijk altijd als ik dip. Kan het misschien zo zijn dat de bovenkant van mijn borstspier, want daar voel ik die pijn enkel, wat minder goed ontwikkeld is?

Over de pijn : Het is echt een hele vreemde pijn. Het voelt een beetje 'koud' aan of zo. Het is geen stekende en/of drukkende pijn. het is een pijn die ik nooit ervaar, enkel bij het dippen :{

Plaatje ter illustratie m.b.t. de plaats van de pijn.

YRz3IAT.png

Tips & suggesties zijn welkom :)
snorvanJohanDerksendonderdag 9 november 2017 @ 19:35
Hallo allen,

Als ik preacher curls doe (https://www.bodybuilding.com/exercises/preacher-curl), krijg ik in mijn linkerelleboog een korte stekende pijn. Weet iemand de oorzaak? Tips en suggesties zijn altijd welkom
Questulardonderdag 9 november 2017 @ 19:52
Had ik ook last van als ik het met een stang deed, overgestapt op dumbell curls en geen problemen meer.
Snakeydonderdag 9 november 2017 @ 20:38
quote:
15s.gif Op maandag 6 november 2017 22:14 schreef onlogisch het volgende:
Hi,

Met dippen krijg ik een pijnlijke borstspier. Het is ook een hele rare pijn. Het zit echt enkel aan de bovenkant van mijn borstspier, zo vlak onder mijn sleutelbeen. Het is ook vreemd dat ik de pijn direct voelde bij de eerste keer. Ik deed een setje van 4 herhalingen.

Ik nam 2 minuten rust en vervolgens begin ik de pijn pas te voelen nadat ik klaar was met de 4e herhaling en ik weer met beide benen op de grond stond. Ik dip niet vaak, maar heb dit eigenlijk altijd als ik dip. Kan het misschien zo zijn dat de bovenkant van mijn borstspier, want daar voel ik die pijn enkel, wat minder goed ontwikkeld is?

Over de pijn : Het is echt een hele vreemde pijn. Het voelt een beetje 'koud' aan of zo. Het is geen stekende en/of drukkende pijn. het is een pijn die ik nooit ervaar, enkel bij het dippen :{

Plaatje ter illustratie m.b.t. de plaats van de pijn.

[ afbeelding ]

Tips & suggesties zijn welkom :)
Geen idee, ik heb het zelf nooit gehad. Maar ik kan me voorstellen dat het gebeurt als je (te) diep dipt.
onlogischdonderdag 9 november 2017 @ 21:25
V&A / [TK] Halterstang incl. 50kg aan gewichten

Voor de liefhebbers.
relativityzaterdag 11 november 2017 @ 10:28
Crap ik ben waarschijnlijk toch overtrained geraakt...

Meestal 2 a 4 uur na het trainen een malaise gevoel, die soms de volgende dag nog aanwezig is. Een beetje een grieperig gevoel... Verzuur ook snel tijdens de training.

Loop er al een tijdje tegen aan te hikken, maar omdat ik nu twee verplicht moest stoppen met sporten (i.v.m. verbouwing) merkte ik dat ik beter sliep en geen last meer had van een malaise gevoel.

Ik sliep al vanaf Februari bagger (4-6 uur per nacht). Als ik gesport had sliep ik ook daadwerkelijk slechter. Ook al deed ik 's morgens sporten. Zelfs met lichte inspanning... Dan werd ik constant wakker, vaak helemaal bezweet en had ik het bloedheet.
Gerd_von_Fotzenzondag 12 november 2017 @ 11:29
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 10:58 schreef Gerd_von_Fotzen het volgende:
iemand al 531 forever in zijn of haar bezit?
snorvanJohanDerksenzondag 12 november 2017 @ 15:02
Heeft iemand tips voor (het sporten tijdens) het bulken? Alle tips zijn welkom. Mijn doel is om enorm te groeien in spoermassa
Vinniieezondag 12 november 2017 @ 15:07
quote:
2s.gif Op zondag 12 november 2017 15:02 schreef snorvanJohanDerksen het volgende:
Heeft iemand tips voor (het sporten tijdens) het bulken? Alle tips zijn welkom. Mijn doel is om enorm te groeien in spoermassa
24/7 naar de gym
Agentperryzondag 12 november 2017 @ 17:34
quote:
2s.gif Op zondag 12 november 2017 15:02 schreef snorvanJohanDerksen het volgende:
Heeft iemand tips voor (het sporten tijdens) het bulken? Alle tips zijn welkom. Mijn doel is om enorm te groeien in spoermassa
Veel eten, veel trainen. Easy.
Faeroerzondag 12 november 2017 @ 18:56
quote:
2s.gif Op zondag 12 november 2017 15:02 schreef snorvanJohanDerksen het volgende:
Heeft iemand tips voor (het sporten tijdens) het bulken? Alle tips zijn welkom. Mijn doel is om enorm te groeien in spoermassa
Geen legday overslaan.
snorvanJohanDerksenzondag 12 november 2017 @ 19:25
quote:
10s.gif Op zondag 12 november 2017 18:56 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Geen legday overslaan.
Doe ik sowieso nooit.

Leg day ftw
snorvanJohanDerksenzondag 12 november 2017 @ 19:28
Het schema dat ik nu gebruik is:

Dag 1. Schouders
Dag 2. Borst en triceps
Dag 3. Biceps en rug
Dag 4. Leg day

Ik heb ergens gehoord dat elke spiergroep minimaal twee keer per week getraind moet worden. Hoe kan ik dat aanpakken in mijn trainingschema?
nickhguitarzondag 12 november 2017 @ 19:28
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 19:28 schreef snorvanJohanDerksen het volgende:
Het schema dat ik nu gebruik is:

Dag 1. Schouders
Dag 2. Borst en triceps
Dag 3. Biceps en rug
Dag 4. Leg day

Ik heb ergens gehoord dat elke spiergroep minimaal twee keer per week getraind moet worden. Hoe kan ik dat aanpakken in mijn trainingschema?
Dat kan in veel split schema's niet.
BadderAapjezondag 12 november 2017 @ 19:52
Fullbody of push pull leg.. groei je geragandeerd op!
snorvanJohanDerksenzondag 12 november 2017 @ 19:54
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 19:52 schreef BadderAapje het volgende:
Fullbody of push pull leg.. groei je geragandeerd op!
Fullbody ben ik bekend mee. Push pull leg heb ik nog nooit gedaan
Faeroerzondag 12 november 2017 @ 20:02
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 19:28 schreef snorvanJohanDerksen het volgende:
Het schema dat ik nu gebruik is:

Dag 1. Schouders
Dag 2. Borst en triceps
Dag 3. Biceps en rug
Dag 4. Leg day

Ik heb ergens gehoord dat elke spiergroep minimaal twee keer per week getraind moet worden. Hoe kan ik dat aanpakken in mijn trainingschema?
Denk dat je dag 2 wel minder gaat als je schouders op dag 1 zet. Toch een spier die je bij bankdrukken en dergelijke al gebruikt.
Buitendamzondag 12 november 2017 @ 20:54
Ik gebruik een 3 daagsschema. Zwaar trainen, veel rusten en heel streng mijn eetschema volgen.
snorvanJohanDerksenzondag 12 november 2017 @ 20:56
quote:
10s.gif Op zondag 12 november 2017 20:02 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Denk dat je dag 2 wel minder gaat als je schouders op dag 1 zet. Toch een spier die je bij bankdrukken en dergelijke al gebruikt.
Dat klopt. Ik heb wel geprobeerd om
1. Borst en triceps
2. Biceps en rug
3. Schouders
4. Leg day
te doen, maar dan had ik geen kracht om schouders te trainen. Vandaar heb ik eerst schouders
Faeroerzondag 12 november 2017 @ 21:02
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 20:56 schreef snorvanJohanDerksen het volgende:

[..]

Dat klopt. Ik heb wel geprobeerd om
1. Borst en triceps
2. Biceps en rug
3. Schouders
4. Leg day
te doen, maar dan had ik geen kracht om schouders te trainen. Vandaar heb ik eerst schouders
En iets van upper lower split?

1. Squat op kracht (3x5, 5x5 of 3x3-6), Deadlift op volume (3x10 of 5x10 ofzo, zeg 60% van je max) + isolatie Quads/Hams 3x8-15
2. Bench op kracht, Press op volume (idem dito) + isolatie Borst/Biceps 3x8-15

Rust

3. Deadlift op kracht, Squat op volume + isolatie Rug/Core 3x8-15
4. Press op kracht, Bench op volume + isolatie Delts/Triceps 3x8-15
snorvanJohanDerksenzondag 12 november 2017 @ 21:42
quote:
10s.gif Op zondag 12 november 2017 21:02 schreef Faeroer het volgende:

[..]

En iets van upper lower split?

1. Squat op kracht (3x5, 5x5 of 3x3-6), Deadlift op volume (3x10 of 5x10 ofzo, zeg 60% van je max) + isolatie Quads/Hams 3x8-15
2. Bench op kracht, Press op volume (idem dito) + isolatie Borst/Biceps 3x8-15

Rust

3. Deadlift op kracht, Squat op volume + isolatie Rug/Core 3x8-15
4. Press op kracht, Bench op volume + isolatie Delts/Triceps 3x8-15
Misschien klinkt het heel knullig maar ik doe geen deadlifts. Ik sport namelijk alleen en heb het ook nooit eerder gedaan, dus ben bang dat het gevaarlijk wordt.
Cue_zondag 12 november 2017 @ 21:48
Wat is er gevaarlijker aan dan andere lifts?
Bij alles is vorm belangrijk.
Vinniieezondag 12 november 2017 @ 22:44
quote:
2s.gif Op zondag 12 november 2017 21:42 schreef snorvanJohanDerksen het volgende:

[..]

Misschien klinkt het heel knullig maar ik doe geen deadlifts. Ik sport namelijk alleen en heb het ook nooit eerder gedaan, dus ben bang dat het gevaarlijk wordt.
Jezelf filmen en dan evalueren.
Faeroermaandag 13 november 2017 @ 04:22
quote:
2s.gif Op zondag 12 november 2017 21:42 schreef snorvanJohanDerksen het volgende:

[..]

Misschien klinkt het heel knullig maar ik doe geen deadlifts. Ik sport namelijk alleen en heb het ook nooit eerder gedaan, dus ben bang dat het gevaarlijk wordt.
Denk dat niet deadliften gevaarlijker is dan wel deadliften, omdat je dan ooit weet hoe je iets goed moet gaan tillen. Denk aan het vervoeren van een bank, tafel, etc. Het is geen magie, gewoon even goede vorm pakken en laag beginnen.
Agentperrymaandag 13 november 2017 @ 21:52
Als ik de rest van mijn leven nog maar één oefening zou mogen doen dan was het de deadlift.

Nooit skippen.
Buitendammaandag 13 november 2017 @ 21:57
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 21:52 schreef Agentperry het volgende:
Als ik de rest van mijn leven nog maar één oefening zou mogen doen dan was het de deadlift.

Nooit skippen.
Stiff leg ook?
Quotidiendinsdag 14 november 2017 @ 17:07
Ik heb weer een plateau bereikt qua lichaamsgewicht. Precies hetzelfde plateau als de vorige twee pogingen, rond de 62kg. Ben helemaal niet actief en eet gemiddeld 3500 calorieen per dag. Alles wordt zorgvuldig afgewogen en met hetzelfde dieet ben ik afgelopen 3 maanden wel gewoon 2-3kg per maand aangekomen. In het begin met 2600 zelfs nog aangekomen.
Ik kan er geen verklaring voor vinden.
Buitendamdinsdag 14 november 2017 @ 17:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:07 schreef Quotidien het volgende:
Ik heb weer een plateau bereikt qua lichaamsgewicht. Precies hetzelfde plateau als de vorige twee pogingen, rond de 62kg. Ben helemaal niet actief en eet gemiddeld 3500 calorieen per dag. Alles wordt zorgvuldig afgewogen en met hetzelfde dieet ben ik afgelopen 3 maanden wel gewoon 2-3kg per maand aangekomen. In het begin met 2600 zelfs nog aangekomen.
Ik kan er geen verklaring voor vinden.
Is je trainingsschema aangepast aan je bulkschema?
Quotidiendinsdag 14 november 2017 @ 17:25
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:22 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Is je trainingsschema aangepast aan je bulkschema?
Ik train op dit moment niet. Eerst maar eens voorbij dat plateau komen anders heeft het geen zin. Ben de vorige keren ook daardoor in de sportschool blijven steken.
Ethanolicdinsdag 14 november 2017 @ 19:06
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 21:52 schreef Agentperry het volgende:
Als ik de rest van mijn leven nog maar één oefening zou mogen doen dan was het de deadlift.

Nooit skippen.
Pec fly
Faeroerdinsdag 14 november 2017 @ 23:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 17:25 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Ik train op dit moment niet. Eerst maar eens voorbij dat plateau komen anders heeft het geen zin. Ben de vorige keren ook daardoor in de sportschool blijven steken.
Je bulkt 3kg/maand zonder te trainen? Lolwut? Ga je dadelijk winterslaap houden met al dat vet? Troll zeker
Quotidiendinsdag 14 november 2017 @ 23:45
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 november 2017 23:28 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Je bulkt 3kg/maand zonder te trainen? Lolwut? Ga je dadelijk winterslaap houden met al dat vet? Troll zeker
Tot een bepaald punt maakt vet niet uit. Ben 6 kg aan vet aangekomen en ik zie er niet eens anders uit, broeken zitten alleen iets strakker.
Tevens heb ik een paar keer bij een dietist gezeten en dezelfde twijfel uitgesproken maar die zei dat het tot een bepaald punt geen probleem is. Maar je zal het wel beter weten.

[ Bericht 6% gewijzigd door Quotidien op 14-11-2017 23:55:17 ]
Faeroerwoensdag 15 november 2017 @ 00:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 23:45 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Tot een bepaald punt maakt vet niet uit. Ben 6 kg aan vet aangekomen en ik zie er niet eens anders uit, broeken zitten alleen iets strakker.
Tevens heb ik een paar keer bij een dietist gezeten en dezelfde twijfel uitgesproken maar die zei dat het tot een bepaald punt geen probleem is. Maar je zal het wel beter weten.
Ok man, succes met je bulk! Zet hem op.
Quotidienwoensdag 15 november 2017 @ 00:58
quote:
10s.gif Op woensdag 15 november 2017 00:15 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Ok man, succes met je bulk! Zet hem op.
Anders ga je Dragon Ball even kijken
Faeroerwoensdag 15 november 2017 @ 01:01
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 00:58 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Anders ga je Dragon Ball even kijken
Zondag weer
setowoensdag 15 november 2017 @ 08:41
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 november 2017 23:28 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Je bulkt 3kg/maand zonder te trainen? Lolwut? Ga je dadelijk winterslaap houden met al dat vet? Troll zeker
_O-
Ethanolicdonderdag 16 november 2017 @ 16:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 23:45 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Tot een bepaald punt maakt vet niet uit. Ben 6 kg aan vet aangekomen en ik zie er niet eens anders uit, broeken zitten alleen iets strakker.
Tevens heb ik een paar keer bij een dietist gezeten en dezelfde twijfel uitgesproken maar die zei dat het tot een bepaald punt geen probleem is. Maar je zal het wel beter weten.
:') 6kg vet erbij en er niet anders uit ziet

vetklep
ZetaOSdonderdag 16 november 2017 @ 17:56
5e2d720b162714bf325f6d7147c4cb2a--fitness-hacks-fitness-humour.jpg
Cue_zaterdag 18 november 2017 @ 13:20
Al even geen backsquat meer gedaan.
Vandaag setjes van 10reps.
Uiteindelijk 70kilo behaald. En 6x de 75kilo.
Zeker niet ontevreden :D
ZuidGrensdinsdag 21 november 2017 @ 19:11
Ik ben er echt helemaal uit. Laatste tijd weinig zin meer om te trainen en te diëten. Gewoon heel druk, full-time baan in combinatie met een WO-opleiding. Vaak geen puf meer om te trainen, nog wel wat cardio gedaan maar verder echt op een laag pitje. Daarnaast ook nog een operatie gehad waardoor ik er drie maanden uit gelegen heb. Echt zwaar klote, ik weet dat je altijd tijd kan maken om te trainen en heb dit ook altijd gedaan, maar nu heeft het even weinig prioriteit. Hoewel ik er wel van baal, vroeger vond ik het altijd heerlijk om in korte mouwen/strakke shirtjes rond te lopen. Nu liever geen slimfit meer. Gelukkig zijn er vanaf februari meer mogelijkheden qua tijd dus dan kan en ga ik het echt wel weer oppakken. Wat dat betreft is trainen echt een verslaving, als je eenmaal een goed fysiek gehad hebt (voor jouw doen) dan kan je eigenlijk niet met jezelf leven als je armen weer richting formaat ecto gaan en je benen en borst weer wat slapper zijn.
setodinsdag 21 november 2017 @ 19:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2017 19:11 schreef ZuidGrens het volgende:
Ik ben er echt helemaal uit. Laatste tijd weinig zin meer om te trainen en te diëten. Gewoon heel druk, full-time baan in combinatie met een WO-opleiding. Vaak geen puf meer om te trainen, nog wel wat cardio gedaan maar verder echt op een laag pitje. Daarnaast ook nog een operatie gehad waardoor ik er drie maanden uit gelegen heb. Echt zwaar klote, ik weet dat je altijd tijd kan maken om te trainen en heb dit ook altijd gedaan, maar nu heeft het even weinig prioriteit. Hoewel ik er wel van baal, vroeger vond ik het altijd heerlijk om in korte mouwen/strakke shirtjes rond te lopen. Nu liever geen slimfit meer. Gelukkig zijn er vanaf februari meer mogelijkheden qua tijd dus dan kan en ga ik het echt wel weer oppakken. Wat dat betreft is trainen echt een verslaving, als je eenmaal een goed fysiek gehad hebt (voor jouw doen) dan kan je eigenlijk niet met jezelf leven als je armen weer richting formaat ecto gaan en je benen en borst weer wat slapper zijn.
Zijn denk ik maar weinig mensen die jarenlang zwaar gemotiveerd kunnen blijven trainen zonder dat verplichtingen in de weg komen, gewoon weer proberen als je tijd hebt.
ZuidGrensdinsdag 21 november 2017 @ 21:57
Dat is ook weer zo, thanks
DeLoetwoensdag 22 november 2017 @ 19:53
Dood topic is dood
Snakeywoensdag 22 november 2017 @ 20:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2017 19:11 schreef ZuidGrens het volgende:
Ik ben er echt helemaal uit. Laatste tijd weinig zin meer om te trainen en te diëten. Gewoon heel druk, full-time baan in combinatie met een WO-opleiding. Vaak geen puf meer om te trainen, nog wel wat cardio gedaan maar verder echt op een laag pitje. Daarnaast ook nog een operatie gehad waardoor ik er drie maanden uit gelegen heb. Echt zwaar klote, ik weet dat je altijd tijd kan maken om te trainen en heb dit ook altijd gedaan, maar nu heeft het even weinig prioriteit. Hoewel ik er wel van baal, vroeger vond ik het altijd heerlijk om in korte mouwen/strakke shirtjes rond te lopen. Nu liever geen slimfit meer. Gelukkig zijn er vanaf februari meer mogelijkheden qua tijd dus dan kan en ga ik het echt wel weer oppakken. Wat dat betreft is trainen echt een verslaving, als je eenmaal een goed fysiek gehad hebt (voor jouw doen) dan kan je eigenlijk niet met jezelf leven als je armen weer richting formaat ecto gaan en je benen en borst weer wat slapper zijn.
Alles gaat in een soort van golf beweging. Als je druk bent met andere dingen komt het trainen even op een tweede of zelfs derde plek. En dat is maar goed ook, als je constant aan de bak zou kunnen met trainen is de rest van je leven waarschijnlijk behoorlijk saai. :P (Of ben je een pro en doe je niks anders...)

Ik zit in het midden van onze verhuizing naar Spanje. Ik had een DL sessie vanmorgen, werksetjes was 5 x 3 x 140, speedlifts. Na twee werksetjes ben ik naar huis gegaan.
Ik kan alleen maar denken aan wat ik nog moet doen en dus totaal geen concentratie om te trainen en zelfs 140 kilo voelt als vreselijk zwaar op het moment. :D

Hoewel het kut voelt moet ik me er gewoon bij neerleggen. Komt wel weer goed als alles weer wat rustiger is.
Snakeymaandag 11 december 2017 @ 14:14
Zo, na een periode van flinke stress, een verhuizeng, teveel zuipen en te weinig vreten ben ik weer redelijk op de rails.

Alles voelt wat zwaar though. :D Ik was al blij dat ik 125 x 2 kon benchen vanmorgen.
Agentperrymaandag 11 december 2017 @ 22:11
Bij mij gaat trainen de laatste tijd ook matig, na een dag werken heb ik vaak geen zin meer in een zware legday dus squats en deadlift gaan gewoon niet meer vooruit. Wel vorige week 3*8*40kg incline db presses gehit dus wat dat betreft mijn gym uitgespeeld.
Waar ik me wel aan kan ergeren is dat mijn flatbench al bijna een jaar vast zit op 5*95kg, scheve verhouding tov db presses.
Snakeymaandag 11 december 2017 @ 22:34
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 22:11 schreef Agentperry het volgende:
Bij mij gaat trainen de laatste tijd ook matig, na een dag werken heb ik vaak geen zin meer in een zware legday dus squats en deadlift gaan gewoon niet meer vooruit. Wel vorige week 3*8*40kg incline db presses gehit dus wat dat betreft mijn gym uitgespeeld.
Waar ik me wel aan kan ergeren is dat mijn flatbench al bijna een jaar vast zit op 5*95kg, scheve verhouding tov db presses.
Ik werd al moe als al die PL shizzle op m'n FB voorbij zag komen. :P Hoop halve workouts gedaan omdat ik in no time leeg was. Wat je kan verwachten met teveel drinken en te weinig etenaar toch frustrerend is.

Voor je bench, het is meestal een teken dat er iets mis is met je techniek als DB bench je bench gaat inhalen. Misschien iemand die wat nuttigs over kan zeggen eens een check laten doen. En het is altijd goed om een tijdje te periodizen waarbij je niet meer dan zeg 1 x in de 6 weken je max probeert. Voor de rest op techniek trainen en niet boven de 85%.
ChildoftheStarsdinsdag 12 december 2017 @ 06:19
Hey allemaal,

Echt bodybuilden wil ik niet, maar wel meer spieren opbouwen. Is het goed als ik hier mee lees? Dan kan ik wat tips op doen en beter trainen :) Ik doe aan een beetje cardio en veel kracht, gewoon om een mooi en gezond lichaam te krijgen. Daarnaast vind ik het gewoon heel erg leuk en fijn om te doen.
Gerd_von_Fotzendinsdag 12 december 2017 @ 06:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 06:19 schreef ChildoftheStars het volgende:
Hey allemaal,

Echt bodybuilden wil ik niet, maar wel meer spieren opbouwen. Is het goed als ik hier mee lees? Dan kan ik wat tips op doen en beter trainen :) Ik doe aan een beetje cardio en veel kracht, gewoon om een mooi en gezond lichaam te krijgen. Daarnaast vind ik het gewoon heel erg leuk en fijn om te doen.
ik heb geen enkel bezwaar dat je hier meeleest
welkom, doe je ding
heb je nog een lange weg te gaan of ben je al dicht bij je doelen?
ChildoftheStarsdinsdag 12 december 2017 @ 06:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 06:33 schreef Gerd_von_Fotzen het volgende:

[..]

ik heb geen enkel bezwaar dat je hier meeleest
welkom, doe je ding
heb je nog een lange weg te gaan of ben je al dicht bij je doelen?
Tot twee jaar terug was ik een heel actieve sporter, toen lag ik er twee jaar uit door omstandigheden. En deze week pas een nieuw abo gekocht :@. Ik wil weer terug naar mijn oude niveau.

Mijn voorlopige doelen is dat ik over twaalf weken 45 minuten kan hardlopen (maar dat is geen spieropbouwdoel). Daarnaast wil ik over die twaalf weken met losse gewichten van 15kg werken voor armen en borst en rug. Voor de squat en lunges gewicht van 20kg.(I know, het is niks, maar ik moet ergens beginnen met doelen stellen) en apparaten (die zullen jullie waarschijnlijk verfoeien) voor de armen op 30kg en benen 40kg (behalve de squatmachine, die op 100kg).
Een verdubbeling van kracht dus.
Voor bankdrukken moet ik nog een doel verzinnen. Tevens voor de deadlifting.
Planking wil ik dan drie minuten kunnen (zowel zijplank als rechte plank) en 60 squats/lunges met gewichten.
Beetje een rommelig bericht, maar goed... ik heb mijn doelen voor ogen. Train vier dagen in de week ervoor (ook niet veel, I know) in de sportschool en elke dag thuisoefeningen. Gewoon oefeningen op lichaamsgewicht
Gerd_von_Fotzendinsdag 12 december 2017 @ 06:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 06:40 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Tot twee jaar terug was ik een heel actieve sporter, toen lag ik er twee jaar uit door omstandigheden. En deze week pas een nieuw abo gekocht :@. Ik wil weer terug naar mijn oude niveau.

Mijn voorlopige doelen is dat ik over twaalf weken 45 minuten kan hardlopen (maar dat is geen spieropbouwdoel). Daarnaast wil ik over die twaalf weken met losse gewichten van 15kg werken voor armen en borst en rug. Voor de squat en lunges gewicht van 20kg.(I know, het is niks, maar ik moet ergens beginnen met doelen stellen) en apparaten (die zullen jullie waarschijnlijk verfoeien) voor de armen op 30kg en benen 40kg (behalve de squatmachine, die op 100kg).
Een verdubbeling van kracht dus.
Voor bankdrukken moet ik nog een doel verzinnen. Tevens voor de deadlifting.
Planking wil ik dan drie minuten kunnen (zowel zijplank als rechte plank) en 60 squats/lunges met gewichten.
Beetje een rommelig bericht, maar goed... ik heb mijn doelen voor ogen. Train vier dagen in de week ervoor (ook niet veel, I know) in de sportschool en elke dag thuisoefeningen. Gewoon oefeningen op lichaamsgewicht
de motivatie is er in ieder geval, heb je ook een plan van aanpak over wanneer je wat en waar doet?
en je heb veel aannames haha
pr's zijn persoonlijk, machines worden niet verfoeid, conditioning hoort er even goed bij voor lichaamscompositie, 4x per week is zat
ChildoftheStarsdinsdag 12 december 2017 @ 06:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 06:46 schreef Gerd_von_Fotzen het volgende:

[..]

de motivatie is er in ieder geval, heb je ook een plan van aanpak over wanneer je wat en waar doet?
en je heb veel aannames haha
pr's zijn persoonlijk, machines worden niet verfoeid, conditioning hoort er even goed bij voor lichaamscompositie, 4x per week is zat
Dank je wel voor je lieve bericht :*
Ik heb schema's voor mezelf opgesteld, met wat ik wanneer train en wanneer met gewicht omhoog te gaan. Met dat betreft ben ik geen groentje meer.
En aannames zijn mijn slechte gewoonte ;) (als iemand lacht op de sportschool voelt het ook als uitgelachen worden en zo). De motivatie is er zeker, ik ben een enorme sportjunk. Zo blij dat het weer kan
Gerd_von_Fotzendinsdag 12 december 2017 @ 07:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 06:49 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dank je wel voor je lieve bericht :*
Ik heb schema's voor mezelf opgesteld, met wat ik wanneer train en wanneer met gewicht omhoog te gaan. Met dat betreft ben ik geen groentje meer.
En aannames zijn mijn slechte gewoonte ;) (als iemand lacht op de sportschool voelt het ook als uitgelachen worden en zo). De motivatie is er zeker, ik ben een enorme sportjunk. Zo blij dat het weer kan
consistentie is het belangrijkste, de beste workout/routine/dieet is iets wat je het hele jaar door kan volhouden.
en sportschoolstruggles weet ik gelukkig niets meer vanaf, heb al meer dan tien jaar mijn eigen homegym ;)
ChildoftheStarsdinsdag 12 december 2017 @ 07:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 07:00 schreef Gerd_von_Fotzen het volgende:

[..]

consistentie is het belangrijkste, de beste workout/routine/dieet is iets wat je het hele jaar door kan volhouden.
en sportschoolstruggles weet ik gelukkig niets meer vanaf, heb al meer dan tien jaar mijn eigen homegym ;)
Is dat niet heel "eenzaam" trainen?
Zeker. Ik train op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag of zondag. Loop bij een diëtist. Dat zit allemaal wel goed :)
Gerd_von_Fotzendinsdag 12 december 2017 @ 07:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 07:02 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Is dat niet heel "eenzaam" trainen?
Zeker. Ik train op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag of zondag. Loop bij een diëtist. Dat zit allemaal wel goed :)
ik volg een simpele 531 routine 3x in de week:
Agile 8
Jump/throws
main lifts
assistance
(hard) conditioning

Daarnaast nog boksen, zwemmen en fietsen met anderen. Krachttraining doe ik dan weer het liefst alleen om vele redenen.
Lamabaldinsdag 12 december 2017 @ 11:43
Damn, blijkbaar zit iedereen in een dipje wat betreft trainen. Ik moet zeggen dat het weer ook niet echt een positieve invloed heeft, desondanks dat ik gewoon vitamine D slik ;).

Zijn jullie allemaal van het mealpreppen of niet? Ik probeer te clean bulken maar dat mealpreppen lukt me toch echt niet. Totaal geen motivatie
Cue_dinsdag 12 december 2017 @ 12:01
Qua training gaat het bij mij wel lekker de laatste tijd. Merk wel dat m'n voorkeur steeds meer bij gewichtheffen en powerlifting komt te liggen ipv andere crossfit zaken.
ChildoftheStarsdinsdag 12 december 2017 @ 12:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 07:08 schreef Gerd_von_Fotzen het volgende:

[..]

ik volg een simpele 531 routine 3x in de week:
Agile 8
Jump/throws
main lifts
assistance
(hard) conditioning

Daarnaast nog boksen, zwemmen en fietsen met anderen. Krachttraining doe ik dan weer het liefst alleen om vele redenen.
Ow wauw... Ik snap wel waarom je dat alleen wil doen op zich :) Zeker als je andere sociale sporten hebt
ChildoftheStarsdinsdag 12 december 2017 @ 12:21
Hahaha, ik ben lid geworden van een sportschool die minder dan vijf minuten lopen van mijn huis is. Ik baal gewoon dat het vandaag een rustdag is
Agentperrydonderdag 14 december 2017 @ 19:19
quote:
7s.gif Op maandag 11 december 2017 22:34 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik werd al moe als al die PL shizzle op m'n FB voorbij zag komen. :P Hoop halve workouts gedaan omdat ik in no time leeg was. Wat je kan verwachten met teveel drinken en te weinig etenaar toch frustrerend is.

Voor je bench, het is meestal een teken dat er iets mis is met je techniek als DB bench je bench gaat inhalen. Misschien iemand die wat nuttigs over kan zeggen eens een check laten doen. En het is altijd goed om een tijdje te periodizen waarbij je niet meer dan zeg 1 x in de 6 weken je max probeert. Voor de rest op techniek trainen en niet boven de 85%.
Periodizen wil ik inderdaad gaan doen wanneer ik een nieuwe gym heb. Mijn huidige is namelijk zo druk dat ik geen enkele training van tevoren kan plannen omdat alles bezet is.
En denk dat je wel gelijk hebt wat betreft de techniek aangezien al mijn andere oefeningen wel vooruit gaan.
Lamabalmaandag 18 december 2017 @ 14:05
Ik heb een schema gevonden waar ik wel tevreden mee ben. Mijn vraag is of jullie nog op- of aanmerkingen hierover hebben!

SPOILER: 4 Day split training
Dinsdag:Lower Body A
Squat: 3-4X6-8
leg curl: 3X10-12
Leg press: 3x 8-12
Leg extension 3x8-12
Calf raise: 4x8-12
Abs

Woensdag: Upper Body A
Flat bench: 4X6-8
Row: 4X6-8
Incline Fly 3x10-12
Pulldown: 3X8-12
Shoulder press: 3X6-10
Upright row 2x8-12
Biceps: 2X8-12
Triceps: 2X8-12

Donderdag Rust

Vrijdag: Lower body B
Deadlift 3x3-5
Legpress 4x6-10
Leg extension 4x8-12
Glute hame raises 4x10-12
Calf raise 4x20
Abs

Zaterdag: Upper body B
Incline Bench 4x6-8
Pulldown 4x6-8
Flat fly 3x10-12
Row 3x8-12
Lateral raise 3x10-12
Shrugs 3x6-8
Bicep 2x8-10
Tricep 2x8-10

Agentperrymaandag 18 december 2017 @ 22:33
- Bij abs ook gewoon de oefening,sets en reps benoemen, is gewoon onderdeel van je training, niet iets dat je erbij doet.
- Verder lijkt je legday A erg quaddominant (Waarom legpress en squat? Probeer iets als SLDL's).
- Bij alle dagen zou ik eerst compounds doen en daarna pas iets als flies of leg curls.
- Ook zou ik upright rows (kut oefening) op UB A dag vervangen voor wat rear delt work.

Maar dit zijn allemaal redelijk kleine aanpassingen, in de basis gewoon een goed schema.
ExperimentalFrentalMentaldinsdag 19 december 2017 @ 01:38

The Faceless, die gast wint werkelijk alles.
In deze meest recente video is hij al klaar terwijl de andere nog met het eerste onderdeel bezig is :)
setodinsdag 2 januari 2018 @ 10:33
Kan na een polsblessure van ~7 maanden eindelijk weer een beetje liften, zin in!
Questulardinsdag 2 januari 2018 @ 11:55
quote:
14s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 10:33 schreef seto het volgende:
Kan na een polsblessure van ~7 maanden eindelijk weer een beetje liften, zin in!
Goed begin van het jaar :) succes.
Jaeger85dinsdag 2 januari 2018 @ 17:52
quote:
14s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 10:33 schreef seto het volgende:
Kan na een polsblessure van ~7 maanden eindelijk weer een beetje liften, zin in!
Net op tijd om te genieten van de januari drukte.
ChildoftheStarsdinsdag 2 januari 2018 @ 17:59
Het was rustig vandaag in de sportschool, ik had verwacht een strijd te moeten leveren om een halter in mijn handen te krijgen
-Bubseltje-dinsdag 2 januari 2018 @ 18:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 17:59 schreef ChildoftheStars het volgende:
Het was rustig vandaag in de sportschool, ik had verwacht een strijd te moeten leveren om een halter in mijn handen te krijgen
Bij mij was het ook rustig. Vorig jaar werd het druk toen de vakantie voorbij was.
ChildoftheStarsdinsdag 2 januari 2018 @ 18:08
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 18:05 schreef -Bubseltje- het volgende:

[..]

Bij mij was het ook rustig. Vorig jaar werd het druk toen de vakantie voorbij was.
Ik was er ook om zeven uur vanochtend, misschien is dat niet helemaal eerlijk. Na de vakantie moet ik weer in de avond sporten, dus ik zal het meemaken ;)
-Bubseltje-dinsdag 2 januari 2018 @ 18:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 18:08 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ik was er ook om zeven uur vanochtend, misschien is dat niet helemaal eerlijk. Na de vakantie moet ik weer in de avond sporten, dus ik zal het meemaken ;)
_O- ik was er om 9:00 wel fijn zo vroeg kunnen sporten.
ChildoftheStarsdinsdag 2 januari 2018 @ 18:21
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 18:11 schreef -Bubseltje- het volgende:

[..]

_O- ik was er om 9:00 wel fijn zo vroeg kunnen sporten.
Ja, nog twee weken stage en dan wordt het elke dag zeven uur. Lekker alles voor jezelf
Questulardinsdag 2 januari 2018 @ 19:12
Heerlijk thuis trainen, half 7 loop ik naar boven, half 8 ben ik klaar en geen last van de drukte deze tijd in de gym :)
kaasplankjedinsdag 2 januari 2018 @ 20:41
Gewoon grote stinkscheet laten nergens last van
VASNDwoensdag 3 januari 2018 @ 00:27
Godver dat schijt SI gewricht..

In februari wedstrijd gedraaid, 147,5/87,5/195 @ 70,9kg getild en geen centje pijn. Na een weekje rust opnieuw de training gestart en in week drie schiet het bij bench warmup of all things in mijn onderrug. Een goede 2 weken kon ik amper mijn sokken aantrekken zonder te janken. Heel langzaam weer opbouwen nu, voel het meteen als het te hard gaat. Wat een demotiverende zooi..
Rauw.woensdag 3 januari 2018 @ 10:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 19:12 schreef Questular het volgende:
Heerlijk thuis trainen, half 7 loop ik naar boven, half 8 ben ik klaar en geen last van de drukte deze tijd in de gym :)
Dit.
Rauw.woensdag 3 januari 2018 @ 10:57
Geinig om te zien dat iedereen zo'n decemberdip heeft gehad. Ik weet bij mij dat hij er altijd aan zit te komen. Al slik ik 2 potjes Vitamine D per dag dan is er altijd wel iets van een dip.

Heb zelf in December misschien 4 of 5x de stang aangeraakt,
wel gevreten als een havenarbeider natuurlijk dus moet nu weer wat gestructureerder bezig.

Goede voornemens voor 2018 zijn apps met betrekking tot training/doelen ditchen en alles met pen en papier bijhouden. Elke avond 5/10 minuten gaan zitten met m'n notitieblok en evalueren hoe ik met mijzelf ben omgegaan en hoe mijn training gegaan is.

Ik moet weer wat minder in touch zijn met m'n gevoelens en motivatie en terug naar meer toewijding.
De structuur uit 5/3/1 + 5x5FSL moet mij daarbij gaan helpen.

Eind Juli wil ik voor mijzelf een fatsoenlijke max-dag inplannen.
Doelen zijn 225kg deadlift, 160kg squat en 100kg bench.
En eind van het jaar wil ik dat voor reps kunnen.

Vooral aan upperbody zou ik er nog hard voor moeten werken, maar ik weet van mijzelf dat een hoog (bijna onrealistisch) doel stellen goed werkt.

April loopt het Rugbyseizoen af dus dan is het de bedoeling om nog een extra tandje bij te zetten en meer assistance te doen. (misschien een heftige variant van 5/3/1)

Allemaal veel succes met het behalen van jullie doelen in 2018
Atemnowoensdag 3 januari 2018 @ 14:40
quote:
10s.gif Op woensdag 3 januari 2018 10:57 schreef Rauw. het volgende:
Geinig om te zien dat iedereen zo'n decemberdip heeft gehad. Ik weet bij mij dat hij er altijd aan zit te komen. Al slik ik 2 potjes Vitamine D per dag dan is er altijd wel iets van een dip.

Heb zelf in December misschien 4 of 5x de stang aangeraakt,
wel gevreten als een havenarbeider natuurlijk dus moet nu weer wat gestructureerder bezig.

Goede voornemens voor 2018 zijn apps met betrekking tot training/doelen ditchen en alles met pen en papier bijhouden. Elke avond 5/10 minuten gaan zitten met m'n notitieblok en evalueren hoe ik met mijzelf ben omgegaan en hoe mijn training gegaan is.

Ik moet weer wat minder in touch zijn met m'n gevoelens en motivatie en terug naar meer toewijding.
De structuur uit 5/3/1 + 5x5FSL moet mij daarbij gaan helpen.

Eind Juli wil ik voor mijzelf een fatsoenlijke max-dag inplannen.
Doelen zijn 225kg deadlift, 160kg squat en 100kg bench.
En eind van het jaar wil ik dat voor reps kunnen.

Vooral aan upperbody zou ik er nog hard voor moeten werken, maar ik weet van mijzelf dat een hoog (bijna onrealistisch) doel stellen goed werkt.

April loopt het Rugbyseizoen af dus dan is het de bedoeling om nog een extra tandje bij te zetten en meer assistance te doen. (misschien een heftige variant van 5/3/1)

Allemaal veel succes met het behalen van jullie doelen in 2018
Wat zijn je stats nu, zowel bodystats als krachtstats en trainingsjaren? 100kg bench moet toch prima te doen zijn.
Atemnowoensdag 3 januari 2018 @ 14:40
foutje.
Rauw.woensdag 3 januari 2018 @ 15:00
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 14:40 schreef Atemno het volgende:

[..]

Wat zijn je stats nu, zowel bodystats als krachtstats en trainingsjaren? 100kg bench moet toch prima te doen zijn.
26 jaar niets gedaan, toen 1.5 jaar gecrossfit, maar daar bench je zelden.
Train nu +/- 8 maanden "serieus", afgelopen maand niet genoeg. .

UB loopt gewoon behoorlijk achter. PB op BP is 3x70 tot nu toe.

En inderdaad 100kg+ benchen moet prima te doen zijn, weet alleen niet of ik dat in het geplaatste tijdbestek ga halen of niet.

BW is nu rond de ~115kg, maar dat is na-kerstgewicht waar de komende maanden nog wel wat vanaf gaat.
Atemnowoensdag 3 januari 2018 @ 15:15
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 15:00 schreef Rauw. het volgende:

[..]

26 jaar niets gedaan, toen 1.5 jaar gecrossfit, maar daar bench je zelden.
Train nu +/- 8 maanden "serieus", afgelopen maand niet genoeg. .

UB loopt gewoon behoorlijk achter. PB op BP is 3x70 tot nu toe.

En inderdaad 100kg+ benchen moet prima te doen zijn, weet alleen niet of ik dat in het geplaatste tijdbestek ga halen of niet.

BW is nu rond de ~115kg, maar dat is na-kerstgewicht waar de komende maanden nog wel wat vanaf gaat.
Oke hoelang ben je? Wat zijn je doelen verder?

Eind juli moet wel haalbaar zijn als je vanaf nu serieus doorgaat.
Rauw.woensdag 3 januari 2018 @ 15:26
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 15:15 schreef Atemno het volgende:

[..]

Oke hoelang ben je? Wat zijn je doelen verder?

Eind juli moet wel haalbaar zijn als je vanaf nu serieus doorgaat.
30kg in een half jaar is een hoop, maar we gaan er voor.

Doelen zijn weer paar kilo (vet) eraf en verder gewoon trainen en sterker worden.
Ik heb vertrouwen in dat wat ik doe dat ik daarmee groei, probleem zit hem bij mij voornamelijk in de consistentie.

ben 1.90 lang.
Snakeywoensdag 3 januari 2018 @ 16:18
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 15:26 schreef Rauw. het volgende:

[..]

30kg in een half jaar is een hoop, maar we gaan er voor.

Doelen zijn weer paar kilo (vet) eraf en verder gewoon trainen en sterker worden.
Ik heb vertrouwen in dat wat ik doe dat ik daarmee groei, probleem zit hem bij mij voornamelijk in de consistentie.

ben 1.90 lang.
Vooral voor bench heb je consistentie nodig. 30 kilo in een half jaar moet te doen zijn voor jou met zulke stats op DL en squat. Kwestie van doorzetten en aan techniek werken. En meer aandacht aan je bench geven dan DL en squat, maar dat moet je maar willen uiteraard.
Rauw.woensdag 3 januari 2018 @ 16:38
quote:
7s.gif Op woensdag 3 januari 2018 16:18 schreef Snakey het volgende:

[..]

Vooral voor bench heb je consistentie nodig. 30 kilo in een half jaar moet te doen zijn voor jou met zulke stats op DL en squat. Kwestie van doorzetten en aan techniek werken. En meer aandacht aan je bench geven dan DL en squat, maar dat moet je maar willen uiteraard.
DL en Squat ben ik ook niet ontevreden over, het is vooral BP en OHP waar ik op dit moment aan moet werken.

We gaan het zien, hard werken en dan zien we aan de eindstreep wel waar ik sta.
Atemnowoensdag 3 januari 2018 @ 18:08
quote:
7s.gif Op woensdag 3 januari 2018 16:18 schreef Snakey het volgende:

[..]

Vooral voor bench heb je consistentie nodig. 30 kilo in een half jaar moet te doen zijn voor jou met zulke stats op DL en squat. Kwestie van doorzetten en aan techniek werken. En meer aandacht aan je bench geven dan DL en squat, maar dat moet je maar willen uiteraard.
Volgens mij is het niet zo dat je squat wel gelijk blijft als je het niet consistent traint maar de bench niet. Voor trainen heb je consistentie nodig, voor elke spiergroep en voor elke oefening.
Rauw.woensdag 3 januari 2018 @ 20:41
Dat zegt Snakey ook nergens volgens mij.

We weten allemaal wel wat de fundamenten zijn van succes denk ik, maar het is moeilijk om al die ballen te jongleren zonder er eens eentje te laten vallen.
Nelvalhildonderdag 4 januari 2018 @ 15:00
Ik vroeg me af of de macro's op de verpakking van de burgers van de Deen wel kloppen. Lijkt mij een beetje erg mager voor rundvlees, niet?

SPOILER
L-NMmzs1DlHl9WlFw0y49VMApN8xQVibus8FzMO5l6US04IG8wMWVNyFD3h2z9InDPUCUaRDUfTbKVC2KiUTBVc8c36Tw3s2AkLnCS6gJPRVLA6SNSNs9Q3KA7S7JwL9U7_4pXQyqXr4GxYWzBbT6foj1nhokt71wGzcF4RMrKKcPQVAyxJIHJgqrr5xUYKxnSnzTT2wK_ZN8uDZR8EUFqf8prTopD50M3y3A0f8ccG-qAEI80COCj7x1nuWfVpAlya0dBgXb3vCjDeyC-VmNH2Zpp1rj13fJMv3OKSoKGgn_Jhslcl_cSsZaLUKzecin9m0DDKH8FQsIHRSBJO4QrGdiVpwKUksUfuX21y9FnoHV7wyZYZCZaBN4eONZGofLcq7jWxkgW4EIp9hjgJUojY4IlQSilTFMMo7IwKaZ0vT-J_uTIfxQDLRG6xj6ucMv3CCU3uT2_wd4RcDHR-QWYyp8f-HxEwTL-EQRk_NzkJvkPsXUOIESzSrc2Lr3YAzIPlrxdS4iK8Goo060C3-1eWioagU2hy1ImmeR5IctL0bTkScqkvJQuvqirDy5XU4jJHvoZIV10BraPjEQDuZAizNAFp0EVs6jCGHKDw=w742-h989-no
Rauw.donderdag 4 januari 2018 @ 15:06
quote:
99s.gif Op donderdag 4 januari 2018 15:00 schreef Nelvalhil het volgende:
Ik vroeg me af of de macro's op de verpakking van de burgers van de Deen wel kloppen. Lijkt mij een beetje erg mager voor rundvlees, niet?

SPOILER
Ligt er een beetje aan van wat voor vlees het gemaakt is.
Als het van een heel mager biefstuk/bieflap komt dan kan het wel.
ZetaOSdinsdag 9 januari 2018 @ 08:30
ZuidGrensdinsdag 9 januari 2018 @ 19:45
Meer mensen die hier wat later op de avond trainen (van 20.30 uur tot 22.00 uur). Kan zelf helaas niet eerder trainen (wat op zich niet erg is) maar ik merk wel dat ik daarna vervolgens moeilijker in slaap kom. Ik voel me dan nog behoorlijk actief. Neem meestal alleen een shake met wat melk en whey of een halve bak kwark en een handje noten, maar dan soms nog honger. Als ik meer ga eten ben ik bang dat ik helemaal niet op tijd in slaap val. Iemand tips?
Cue_dinsdag 9 januari 2018 @ 20:11
Maandags train ik van 9 tot 10 savonds. Heb geen problemen met slapen daarna of extra wakker zijn. Ik eet evt wat, douchen en slapen
jappiejandinsdag 9 januari 2018 @ 20:21
Meld mijzelf hier ook maar eens. Merk zelf dat als ik een bak kwark pak voor het slapen (uurtje of 11) ik echt niet meer in slaap val.. Drink dan ook vooral water om honger te stillen verder op de avond..
Agentperrydinsdag 9 januari 2018 @ 22:13
Train altijd tussen 20.00 en 21.30, daarna eet ik een flinke maaltijd en ga ik slapen, als een baby.
Maar iedereen is anders.
FlippingCoindinsdag 9 januari 2018 @ 22:34
Zelf slaap sowieso het slechtst met honger.

P.s. is het niet tijd voor nieuwe powerlifting goals? :@
Cue_woensdag 10 januari 2018 @ 00:18
Aankomende zaterdag mini weightlifting meet, dus daar nu flink mee aan 't trainen.
Daarna weer meer op kracht denk ik.

Geen idee wat realistische doelstellingen zijn. Eerst maar eens weer een 1rm op de diverse zaken bepalen, want dat is bv met de backsquat alweer zeker een half jaar tot jaar terug.
jappiejanwoensdag 10 januari 2018 @ 00:54
Een maandje cutten is voor mij nu aan de gang. Zit zo'n 300kcal onder onderhoud, ben benieuwd.. Eerste keer dat ik cut.
Rauw.woensdag 10 januari 2018 @ 08:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 19:45 schreef ZuidGrens het volgende:
Meer mensen die hier wat later op de avond trainen (van 20.30 uur tot 22.00 uur). Kan zelf helaas niet eerder trainen (wat op zich niet erg is) maar ik merk wel dat ik daarna vervolgens moeilijker in slaap kom. Ik voel me dan nog behoorlijk actief. Neem meestal alleen een shake met wat melk en whey of een halve bak kwark en een handje noten, maar dan soms nog honger. Als ik meer ga eten ben ik bang dat ik helemaal niet op tijd in slaap val. Iemand tips?
Ik heb rugbytraining tot 21.30, slaap dan ook meestal slecht.
Het is wel belangrijk dat ik even wat eet, een liter water drink en vooral de telefoon weg leg (Blue filter helpt maar tot zover).

Dan slaap ik gemiddeld wel een uur eerder dan dat ik wacht tot ik "moe" ben.
Snakeywoensdag 10 januari 2018 @ 13:54
quote:
16s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 22:34 schreef FlippingCoin het volgende:
Zelf slaap sowieso het slechtst met honger.

P.s. is het niet tijd voor nieuwe powerlifting goals? :@
Ik heb een competitie in maart waarin ik 150 bench en 230 deadlift wil halen. Squats; als ik al squat in competitie dan zal het iets van 150 worden. Ik ben er nog steeds erg slecht mee.

Verder dan deze doelen heb ik nog niet over nagedacht.
Snakeywoensdag 10 januari 2018 @ 13:56
Ik heb gelukkig geen slaapproblemen. Ik kan uren op een telefoon, laptop of tablet loeren en val dan na 3 minuten in slaap. Ik val sowieso na 15 minuten in slaap zodra ik ga liggen, maakt niet uit waar. :D
FlippingCoinwoensdag 10 januari 2018 @ 16:21
quote:
7s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:54 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik heb een competitie in maart waarin ik 150 bench en 230 deadlift wil halen. Squats; als ik al squat in competitie dan zal het iets van 150 worden. Ik ben er nog steeds erg slecht mee.

Verder dan deze doelen heb ik nog niet over nagedacht.
Dat zouden mooie lifts zijn man. ^O^
FlippingCoinwoensdag 10 januari 2018 @ 16:28
Zelf tijd gestopt ivm studie ( en luie eikel) dus heb alleen korte termijn doelen nog.

Dus terugkomen tot 160 kg deadlift en en 130 kg squat, bench rond de 100 kg krijgen.
ZuidGrensdinsdag 16 januari 2018 @ 19:51
Heeft iemand de documentaire 'Born strong' op Netflix gezien? Gisteravond zitten kijken, gaat niet over bodybuilding maar over powerlift. Prima docu, leuk om de verhalen achter de lifters te horen en prima in beeld gebracht. Ik vind het iig een aanrader, ook als je niks met powerliften hebt.
Rauw.dinsdag 16 januari 2018 @ 22:32
Thanks voor de tip, klinkt erg interessant.
FlippingCoinzaterdag 20 januari 2018 @ 14:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 19:51 schreef ZuidGrens het volgende:
Heeft iemand de documentaire 'Born strong' op Netflix gezien? Gisteravond zitten kijken, gaat niet over bodybuilding maar over powerlift. Prima docu, leuk om de verhalen achter de lifters te horen en prima in beeld gebracht. Ik vind het iig een aanrader, ook als je niks met powerliften hebt.
Cool ga hem kijken. ^O^
Rauw.zaterdag 20 januari 2018 @ 19:32
Gave docu over Strongman.

Begrijp Eddie Halls redenen om te stoppen nu veel beter.
SausDipzondag 21 januari 2018 @ 10:43
Laatst ergens gelezen dat na je workout je metabolisme voor 8 uur lang versneld raakt. Deze uitspraak was echter totaal niet onderbouwd. Heeft iemand hier een wetenschappelijke bron die mij hier meer over kan vertellen?
Faeroerzondag 21 januari 2018 @ 14:12
2 maanden niet getraint :')
FlippingCoinzondag 21 januari 2018 @ 14:59
quote:
14s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 19:32 schreef Rauw. het volgende:
Gave docu over Strongman.

Begrijp Eddie Halls redenen om te stoppen nu veel beter.
Nu opgezet, maar sowieso Eddie. _O_
FlippingCoinzondag 21 januari 2018 @ 16:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 19:51 schreef ZuidGrens het volgende:
Heeft iemand de documentaire 'Born strong' op Netflix gezien? Gisteravond zitten kijken, gaat niet over bodybuilding maar over powerlift. Prima docu, leuk om de verhalen achter de lifters te horen en prima in beeld gebracht. Ik vind het iig een aanrader, ook als je niks met powerliften hebt.
Net gekeken was een leuke film, dankjewel. ^O^

Big Z is wel een behoorlijke baas. _O_
Rauw.zondag 21 januari 2018 @ 17:01
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 16:58 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Net gekeken was een leuke film, dankjewel. ^O^

Big Z is wel een behoorlijke baas. _O_
Die duisterde Gym van Big Z en zijn idee over alleen trainen zijn echt tof.
FlippingCoinzondag 21 januari 2018 @ 17:05
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 17:01 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Die duisterde Gym van Big Z en zijn idee over alleen trainen zijn echt tof.
Ja van zijn achtergrond wist ik verder ook niks wel leuk om te zien dat die ook politieke ambities heeft, en idd die duistere gym. :D
Snakeyzondag 21 januari 2018 @ 17:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 19:51 schreef ZuidGrens het volgende:
Heeft iemand de documentaire 'Born strong' op Netflix gezien? Gisteravond zitten kijken, gaat niet over bodybuilding maar over powerlift. Prima docu, leuk om de verhalen achter de lifters te horen en prima in beeld gebracht. Ik vind het iig een aanrader, ook als je niks met powerliften hebt.
Het is hier nu net als nieuwe release. Maar het is strongman, niet powerlifting. Vanavond even kijken though.
FlippingCoinzondag 21 januari 2018 @ 17:41
Hier iemand ervaring met de driedaagse Sheiko routines (class 1-3)?

Ik volg nu de Sheiko routines 37 en 32 afwisselend waarmee ik voor ik gestopt ben met sporten aardige progressie heb gepakt, nog weinig aangepast; alleen de trainingen zijn vrij lang zoals te verwachten, alleen na 2 uur trainen gaat cardio hem niet meer worden voor mij.

Nu zat ik er aan te denken om een vierde dag toe te voegen, waarop ik wat hypertrophy werk en cardio voor mijn conditie doe. Dan zou ik dus ma-wo-vr de standaard powerlifting trainingen hebben en dan zaterdag wat hypertrophy werk, abs en cardio.

Iemand hier wat zinnigs over te zeggen?
ZuidGrenszondag 21 januari 2018 @ 21:40
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 16:58 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Net gekeken was een leuke film, dankjewel. ^O^

Big Z is wel een behoorlijke baas. _O_
Mooi :Y

quote:
7s.gif Op zondag 21 januari 2018 17:39 schreef Snakey het volgende:

[..]

Het is hier nu net als nieuwe release. Maar het is strongman, niet powerlifting. Vanavond even kijken though.
De oude wijze man heeft gesproken :D Veel kijkplezier!
FlippingCoinmaandag 22 januari 2018 @ 01:09
Terugkomend op de schema vraag, week 1 nu uitgewerkt:

https://docs.google.com/s(...)LgE/edit?usp=sharing

Feedback is zeer welkom.

Is in excell iets netter maar goed te lezen nog.
Snakeymaandag 22 januari 2018 @ 05:40
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:40 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Mooi :Y

[..]

De oude wijze man heeft gesproken :D Veel kijkplezier!
Beter opletten jochie. :P

Maar was leuk om te zien. Thanks voor de tip.
FlippingCoindinsdag 23 januari 2018 @ 01:09

even schouders opwarmen met 40 reps 60kg dumbells. :+
Snakeydinsdag 23 januari 2018 @ 11:41
Sinds gisteren eens wat andere oefeningen in mijn training gegooid zoals incline BP en ab wheel. Ouch, ineens weer spierpijn hier en daar.

En een beetje verkouden met een hoestje, das heerlijk met pijnlijke abs. :')
Rauw.dinsdag 23 januari 2018 @ 11:44
Ab-wheel is een fucking hell. Ik voel de volgende dag altijd spieren waarvan ik niet wist dat ze er waren.

Hier ligt de komende weken de focus op het bovenlichaam (wat goed is voor de bench-gains denk ik)
Kuitspier en lies geblesseerd in de eerste 3 wedstrijden dit jaar. We beginnen lekker :')
Snakeydinsdag 23 januari 2018 @ 11:56
quote:
10s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 11:44 schreef Rauw. het volgende:
Ab-wheel is een fucking hell. Ik voel de volgende dag altijd spieren waarvan ik niet wist dat ze er waren.

Hier ligt de komende weken de focus op het bovenlichaam (wat goed is voor de bench-gains denk ik)
Kuitspier en lies geblesseerd in de eerste 3 wedstrijden dit jaar. We beginnen lekker :')
Jah, dan weet je ineens weer elk plekje van je six-pack. :P En dieper trouwens.

Je rug en lats zijn erg belangrijk in de bench. Met een sterke rug en sterke lats kun je jezejf een goede basis geven waarbij je schouders laag blijven. Ik kwam dit plaatje van de week tegen wat ik wel een goede tip vond. Ik zie namelijk veel mensen hun schouders omhoog doen bij de bench wat de pest is voor je rotator cuff.

a0whhs.jpg
Rauw.dinsdag 23 januari 2018 @ 12:11
quote:
7s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 11:56 schreef Snakey het volgende:

[..]

Jah, dan weet je ineens weer elk plekje van je six-pack. :P En dieper trouwens.

Je rug en lats zijn erg belangrijk in de bench. Met een sterke rug en sterke lats kun je jezejf een goede basis geven waarbij je schouders laag blijven. Ik kwam dit plaatje van de week tegen wat ik wel een goede tip vond. Ik zie namelijk veel mensen hun schouders omhoog doen bij de bench wat de pest is voor je rotator cuff.

[ afbeelding ]
De "schouders naar achteren" que zit er wel aardig in bij mij, maar m'n lats mag ik wel wat meer aandacht aan besteden. (dit is ook goed te zien aan naar voren staande schouders bij rechtop staan toch?)

Ook zou ik wat meer aandacht moeten besteden aan zijwaartse bewegingen (side raises etc) gezien het meeste wat ik doe recht omhoog gaat.

Vanavond voor het trainen maar even zoeken naar een Chest/Back no-legs trainingmethode :9.

Traps lijken trouwens wel relatief hard te groeien, heb soms het gevoel dat ik daar teveel uit haal en daardoor m'n lats iets te lui laat, is dat mogelijk?
Snakeydinsdag 23 januari 2018 @ 12:21
quote:
6s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 12:11 schreef Rauw. het volgende:

[..]

De "schouders naar achteren" que zit er wel aardig in bij mij, maar m'n lats mag ik wel wat meer aandacht aan besteden. (dit is ook goed te zien aan naar voren staande schouders bij rechtop staan toch?)

Ook zou ik wat meer aandacht moeten besteden aan zijwaartse bewegingen (side raises etc) gezien het meeste wat ik doe recht omhoog gaat.

Vanavond voor het trainen maar even zoeken naar een Chest/Back no-legs trainingmethode :9.

Traps lijken trouwens wel relatief hard te groeien, heb soms het gevoel dat ik daar teveel uit haal en daardoor m'n lats iets te lui laat, is dat mogelijk?
Je lats doen uiteraard ook iets voor je posture maar je traps doen ook een hoop. Je traps zitten niet alleen bij je nek maar gaan door tot half je rug.

trapezius-muscles.jpg

Face pulls zijn goed om je traps te trainen. Ik hou zelf van dumbbell rows maar dan op schouderhoogte zodat je je traps goed kan aanpakken, en met meer gewicht dan je met face pulls kan doen.

Ik denk niet dat je traps enige functies van je lats over kunnen nemen. Als je traps goed gaan zou ik dan eerst aandacht aan je lats geven. Je lats zijn belangrijk in de bench, als je die goed kan aanspannen kunnen ze je die eerste push geven die zo snel mogelijk moet zijn.

Je kan de bar dan 'in je lats trekken' ipv gewoon laten zakken, door het elastiek effect krijg je dan een goede push.
Rauw.dinsdag 23 januari 2018 @ 12:25
Heb je een paar goede oefeningen voor lats?

Namen zijn prima, moet zelf even googlen en zien wat met mijn equipment mogelijk is. :)

overigens vanavond toch even kijken of ik niet high-handle met mn trapbar kan deadliften, beter dan niets.
Snakeydinsdag 23 januari 2018 @ 12:28
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 12:25 schreef Rauw. het volgende:
Heb je een paar goede oefeningen voor lats?

Namen zijn prima, moet zelf even googlen en zien wat met mijn equipment mogelijk is. :)

overigens vanavond toch even kijken of ik niet high-handle met mn trapbar kan deadliften, beter dan niets.

Om het makkelijk te maken, voor mezelf. :P Stukje naar beneden scrollen voor lats.

http://www.exrx.net/Lists/ExList/BackWt.html#Latissimus
Snakeydinsdag 23 januari 2018 @ 13:28
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 12:25 schreef Rauw. het volgende:
Heb je een paar goede oefeningen voor lats?

Namen zijn prima, moet zelf even googlen en zien wat met mijn equipment mogelijk is. :)

overigens vanavond toch even kijken of ik niet high-handle met mn trapbar kan deadliften, beter dan niets.

Voor wat het waard is, ik doe zelf het liefst lat pull downs, cable rows, dumbbell rows, chest supported rows en soms bent over rows. Niet alles op 1 dag uiteraard, maar deze wissel ik af met elkaar zodat het niet te saai wordt.
Rauw.dinsdag 23 januari 2018 @ 13:39
quote:
7s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 13:28 schreef Snakey het volgende:

[..]

Voor wat het waard is, ik doe zelf het liefst lat pull downs, cable rows, dumbbell rows, chest supported rows en soms bent over rows. Niet alles op 1 dag uiteraard, maar deze wissel ik af met elkaar zodat het niet te saai wordt.
Alle info van iemand die meer liften kan dan ik is waarschijnlijk waardevol

Ik doe wel regelmatig verschillende types rows, ik moet misschien toch maar serieuzer naar pullups gaan kijken. Op de club kan ik in principe wel de lat pull gebruiken.

Wat voor rep schemes raad jij aan?
Ik gebruik nu meestal een 3x8-12 voor assistance, is dat voldoende of zou jij gaan voor meer?
Gezien ik compounds niet elke dag train kan ik daar wat meer aandacht in steken in de tijd dat ik geblesseerd ben, maar zou dat gaan naar meer volume of meer verschillende oefeningen?
Snakeydinsdag 23 januari 2018 @ 13:54
quote:
7s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 13:39 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Alle info van iemand die meer liften kan dan ik is waarschijnlijk waardevol

Ik doe wel regelmatig verschillende types rows, ik moet misschien toch maar serieuzer naar pullups gaan kijken. Op de club kan ik in principe wel de lat pull gebruiken.

Wat voor rep schemes raad jij aan?
Ik gebruik nu meestal een 3x8-12 voor assistance, is dat voldoende of zou jij gaan voor meer?
Gezien ik compounds niet elke dag train kan ik daar wat meer aandacht in steken in de tijd dat ik geblesseerd ben, maar zou dat gaan naar meer volume of meer verschillende oefeningen?
We zijn allemaal anders gebouwd en we reageren allemaal verschillend op training. Maar er is uiteraard wel een rode lijn waar we allemaal min of meer hetzelfde reageren.

Ik heb een hekel aan chins/pull ups, dus ik doe ze tussendoor als ik benchpress. Tijdens m'n warming up doe ik minstens 5 - 6 setjes, elke keer 3 - 5 chins tussendoor en dan heb ik toch een hoop chins gedaan zonder dat ik me er aan ben gaan storen. :P

Ik doe meestal niet meer dan 3 verschillende row variaties. Ik gebruik hetzelfde rep scheme als jij. 8 als ik wat zwaarder ga en 12 voor een lekkere pump. Ik heb mezelf afgeleerd altijd zwaar te gaan op assists, ik zorg dat ik de spier die ik train zo goed mogelijk voel en isoleer op een gewicht waar ik makkelijk 12 reps kan doen, maar dat 12 toch wel net zwaar begint aan te voelen. Dat is een beetje zoeken naar het juiste gewicht maar als je de bedoelde spier goed kan voelen zonder in te leveren op form dan zit je vaak al goed.

Ik kan bv makkelijk de hele stack (100 kilo) doen op de sitting cable row, maar vaak kom ik niet boven de 70 kilo x 12 omdat ik dan geen enkele rep inlever op form. Als je leert goed je rugspieren te gebruiken zal je merken dat je armen en schouders een stuk minder moe worden met alle verschillende rows.
Snakeydinsdag 23 januari 2018 @ 14:04
Het hoort hier niet maar laten we het een muscle car noemen, dan kan het wel. :P

Ik ga even voor deze kijken. V8 5,4 liter past wel bij mijn ego. :D (waarschijnlijk niet in mijn garage though. :') )

https://www.milanuncios.c(...)dition-225875280.htm
Rauw.dinsdag 23 januari 2018 @ 14:12
Dat is inderdaad een van de punten waar ik het meeste moeite heb vermoed ik . Het aanspreken van de juiste spiergroep. En lats is wat dat betreft volgens mij nog best een lastige.

gave auto, laten de brandstofprijzen het toe daar?
Snakeydinsdag 23 januari 2018 @ 14:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 14:12 schreef Rauw. het volgende:
Dat is inderdaad een van de punten waar ik het meeste moeite heb vermoed ik . Het aanspreken van de juiste spiergroep. En lats is wat dat betreft volgens mij nog best een lastige.

gave auto, laten de brandstofprijzen het toe daar?
Die is moeilijk inderdaad. One arm lat pulls kunnen erbij helpen.

Wat ook helpt: als je zit duw dan je ellenbogen tegen je lichaam alsof je een sinasappel probeert uit te persen met je oksels. Als het goed is voel je dan je lats, als je het vaak genoeg doet creeer je een hersen - spier connectie wat het een stuk makkelijker maakt om je lats te gebruiken in een oefening.

Rond de 1,20 de liter. Valt mee dus hoewel deze auto niet voor dagelijks gebruik zal zijn. Daar heb ik een Jeep voor. :P Maar wegenbelasting is erg laag hier ~ 100 euro per jaar, en verzekering is zo'n 350 p/j. Goed te doen dus.
ZuidGrensdinsdag 23 januari 2018 @ 15:37
Zo'n bak mag je alleen rijden als je een groot fysiek hebt Snakey, dus zeker relevant voor dit topic!

Wat doen jullie met trainen als je behoorlijk verkouden bent? Dus niet een beetje hoesten en keelpijn, maar echt een snotkop en wat lichter in je hoofd. Skip niet snel een training, zeker niet op dinsdagavond omdat ik dan met mijn vader train, maar voel me nu niet zeker op mijn best. Ben verder ook niet vaak echt ziek of verkouden dus dat scheelt. Wat lagere gewichten en meer reps misschien?
setodinsdag 23 januari 2018 @ 15:45
Als ik echt verkouden ben ga ik gewoon niet trainen, zo'n ramp is één of twee workouts missen niet.
ZuidGrensdinsdag 23 januari 2018 @ 15:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 15:45 schreef seto het volgende:
Als ik echt verkouden ben ga ik gewoon niet trainen, zo'n ramp is één of twee workouts missen niet.
Klopt. Maar dat schuldgevoel he. Verveel me ook gewoon als ik niet kan trainen 's avonds.
Questulardinsdag 23 januari 2018 @ 16:42
Ik heb al weken niet kunnen trainen. Van midden december tot nu 2x de griep gehad en nu al een week een voorhoofd holte ontsteking. Balen maar het is niet anders.
Rauw.dinsdag 23 januari 2018 @ 18:12
Iedereen weet dat manflu niet iets is waar je grappen over maakt.

Luisteren naar je lichaam. De mindset is toch al een beetje weg als je de vraag stelt denk ik.
Snakeydinsdag 23 januari 2018 @ 18:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 15:37 schreef ZuidGrens het volgende:
Zo'n bak mag je alleen rijden als je een groot fysiek hebt Snakey, dus zeker relevant voor dit topic!

Wat doen jullie met trainen als je behoorlijk verkouden bent? Dus niet een beetje hoesten en keelpijn, maar echt een snotkop en wat lichter in je hoofd. Skip niet snel een training, zeker niet op dinsdagavond omdat ik dan met mijn vader train, maar voel me nu niet zeker op mijn best. Ben verder ook niet vaak echt ziek of verkouden dus dat scheelt. Wat lagere gewichten en meer reps misschien?
Het gaat hem inderdaad worden. Ik heb er nog 1000 af gekregen, er zit geen APK op. M'n eigen garage knakker heeft net groen licht gegeven na een uitgebreide check.

Als ik echt vol snot zit blijf ik thuis. Trainen gaat dan toch niet echt lekker en ik steek iedereen aan. Das niet echt fair. Hoewel het hier op het moment heerst en iedereen loopt te snotteren.
ZuidGrensdinsdag 23 januari 2018 @ 19:07
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 18:12 schreef Rauw. het volgende:
Iedereen weet dat manflu niet iets is waar je grappen over maakt.

Luisteren naar je lichaam. De mindset is toch al een beetje weg als je de vraag stelt denk ik.
Dat is waar. Is geen 'traditionele' griep trouwens hoor, kan ook gewoon eten. Alleen verkouden.

quote:
7s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 18:36 schreef Snakey het volgende:

[..]

Het gaat hem inderdaad worden. Ik heb er nog 1000 af gekregen, er zit geen APK op. M'n eigen garage knakker heeft net groen licht gegeven na een uitgebreide check.

Als ik echt vol snot zit blijf ik thuis. Trainen gaat dan toch niet echt lekker en ik steek iedereen aan. Das niet echt fair. Hoewel het hier op het moment heerst en iedereen loopt te snotteren.
Nice haha!
Rauw.woensdag 24 januari 2018 @ 19:47
Best goede training gehad.
Lats aanspreken is prima gelukt volgens mij.

Een keer incline gebenchpressed als variatie en daarna wat types rows en raises.
FlippingCoinwoensdag 24 januari 2018 @ 19:58
Mooi zo. ^O^

Bij mij ging het ook lekker, ben benieuwd wanneer de progressie wat afzwakt, nu weer 3 weken bezig en vandaag vlogen doubles op squat omhoog.
Snakeydonderdag 25 januari 2018 @ 11:10
quote:
14s.gif Op woensdag 24 januari 2018 19:47 schreef Rauw. het volgende:
Best goede training gehad.
Lats aanspreken is prima gelukt volgens mij.

Een keer incline gebenchpressed als variatie en daarna wat types rows en raises.
Altijd lekker. :)

Ik vergat deze nog voor je rug. Snatch grip rack pulls. Hier train je je hele bovenrug mee en je neemt er je lats en traps goed in mee. Het is de enige oefening waarbij ik straps gebruik om m'n polsen te ontzien.

Questularzondag 28 januari 2018 @ 08:02
Ik heb nu 3 weken niet getrained en merk nu hoe zeer alles vast gaat zitten als je niks aan beweging doet in combinatie met kantoorwerk. Vooral mn onderrug lijkt er onder te lijden. Ben blij dat ik.vandaag weer kan trainen. Ga meteen die snatch rack pulls proberen.
kaasplankjezondag 28 januari 2018 @ 08:16
quote:
14s.gif Op donderdag 25 januari 2018 11:10 schreef Snakey het volgende:

[..]

Altijd lekker. :)

Ik vergat deze nog voor je rug. Snatch grip rack pulls. Hier train je je hele bovenrug mee en je neemt er je lats en traps goed in mee. Het is de enige oefening waarbij ik straps gebruik om m'n polsen te ontzien.

Dat verschilt toch niet veel van een deadlift ofwat?
Rauw.zondag 28 januari 2018 @ 09:01
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 08:16 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Dat verschilt toch niet veel van een deadlift ofwat?
In principe niet, het is de wijde grip die waarschijnlijk aanspraak maakt op andere spieren in je rug.

Snatch grip Deadliften is ook best pittig, vond het in ieder geval erg ongemakkelijk de keren dat ik ze gedaan heb.
Snakeymaandag 29 januari 2018 @ 12:33
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 08:16 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Dat verschilt toch niet veel van een deadlift ofwat?
Inderdaad. Behalve dat het geen volledige DL is en de grip een stuk wijder is. Die wijde grip maakt het moeilijker maar pakt ook de bovenkant van je rug goed aan.
FlippingCoinmaandag 29 januari 2018 @ 12:35
Tijdje snatch grip deadlifts gedaan, voel je wel in je rug ja; kut voor je handen alleen.
Lamabalmaandag 29 januari 2018 @ 15:23
quote:
7s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 11:56 schreef Snakey het volgende:

[..]

Jah, dan weet je ineens weer elk plekje van je six-pack. :P En dieper trouwens.

Je rug en lats zijn erg belangrijk in de bench. Met een sterke rug en sterke lats kun je jezejf een goede basis geven waarbij je schouders laag blijven. Ik kwam dit plaatje van de week tegen wat ik wel een goede tip vond. Ik zie namelijk veel mensen hun schouders omhoog doen bij de bench wat de pest is voor je rotator cuff.

[ afbeelding ]
De tip die mij ook grotendeels geholpen heeft is dat de stang wel rond je tepels moet komen. Ik had de stang altijd veel te hoog :')

Ach ja, als je n00b kan je veel leren!
Snakeymaandag 29 januari 2018 @ 15:32
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:23 schreef Lamabal het volgende:

[..]

De tip die mij ook grotendeels geholpen heeft is dat de stang wel rond je tepels moet komen. Ik had de stang altijd veel te hoog :')

Ach ja, als je n00b kan je veel leren!
Rond de tepels zou te hoog zijn voor een PL bench. In een PL bench ga je meer richting je maag. Dat is het verschil tussen een BB en een PL bench. Zie hier.

BB: http://www.exrx.net/Weigh(...)al/BBBenchPress.html

PL: http://www.exrx.net/Weigh(...)hPressPowerLift.html
FlippingCoinmaandag 29 januari 2018 @ 17:42
quote:
7s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 11:56 schreef Snakey het volgende:

[..]

Jah, dan weet je ineens weer elk plekje van je six-pack. :P En dieper trouwens.

Je rug en lats zijn erg belangrijk in de bench. Met een sterke rug en sterke lats kun je jezejf een goede basis geven waarbij je schouders laag blijven. Ik kwam dit plaatje van de week tegen wat ik wel een goede tip vond. Ik zie namelijk veel mensen hun schouders omhoog doen bij de bench wat de pest is voor je rotator cuff.

[ afbeelding ]
En misschien wil dit korte filmpje ook helpen. O-)

Quotidienmaandag 29 januari 2018 @ 20:30
Nieuwe sportschool, en weer opnieuw begonnen met het bulken. Ik zit nu op 10% vet schijnbaar. Vent van de sportschool heeft voor me een basic schema samengesteld met squats, shoulder press, bench, rows, en biceps/triceps werk. Allemaal 3x10. Wel lekker volume maar met bijv 5x5 had ik toch een stuk hoger gewicht en iets minder volume. Meningen?
Cue_maandag 29 januari 2018 @ 20:42
Doen wat jou goed lijkt en niet zo'n standaard sportschool schema volgen, want die stellen meestal weinig voor. Of je moet net een goede treffen met verstand ervan.
Quotidienmaandag 29 januari 2018 @ 21:38
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 20:42 schreef Cue_ het volgende:
Doen wat jou goed lijkt en niet zo'n standaard sportschool schema volgen, want die stellen meestal weinig voor. Of je moet net een goede treffen met verstand ervan.
Hij heeft dit op mijn behoeftes zo bepaald dus het is geen standaard schema. Paar maanden aankijken hoe het loopt denk ik.
Cue_maandag 29 januari 2018 @ 21:40
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 21:38 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Hij heeft dit op mijn behoeftes zo bepaald dus het is geen standaard schema. Paar maanden aankijken hoe het loopt denk ik.
. Toch vind ik die schema's altijd erg standaard. Maargoed ligt aan de trainer en de kennis.
Quotidienmaandag 29 januari 2018 @ 21:42
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 21:40 schreef Cue_ het volgende:

[..]

. Toch vind ik die schema's altijd erg standaard. Maargoed ligt aan de trainer en de kennis.
Het is ook vrij standaard eigenlijk ja. Denk dat het voor een beginner ook niet heel veel uitmaakt.
FlippingCoinmaandag 29 januari 2018 @ 21:44
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 20:30 schreef Quotidien het volgende:
Nieuwe sportschool, en weer opnieuw begonnen met het bulken. Ik zit nu op 10% vet schijnbaar. Vent van de sportschool heeft voor me een basic schema samengesteld met squats, shoulder press, bench, rows, en biceps/triceps werk. Allemaal 3x10. Wel lekker volume maar met bijv 5x5 had ik toch een stuk hoger gewicht en iets minder volume. Meningen?
Plaats je schema en je doelen even dan voor feedback. ;)

Klinkt iig beter dan menig sportschoolschema.
Rauw.woensdag 31 januari 2018 @ 07:54
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 20:30 schreef Quotidien het volgende:
Nieuwe sportschool, en weer opnieuw begonnen met het bulken. Ik zit nu op 10% vet schijnbaar. Vent van de sportschool heeft voor me een basic schema samengesteld met squats, shoulder press, bench, rows, en biceps/triceps werk. Allemaal 3x10. Wel lekker volume maar met bijv 5x5 had ik toch een stuk hoger gewicht en iets minder volume. Meningen?
Alles op 1 dag? En hoeveel dagen per week?
Rangonowoensdag 31 januari 2018 @ 13:15
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 17:01 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Die duisterde Gym van Big Z en zijn idee over alleen trainen zijn echt tof.
Weet wel dat die vent de gehele dag bezig is met eten. De tering zeg.
ZuidGrenswoensdag 31 januari 2018 @ 14:31
Hoeveel water drinken jullie op een dag? Ik ben nu aan het bulken en heb mezelf ook voorgenomen om veel water te drinken. Dronk eerst ongeveer anderhalve liter per dag, nu ongeveer het dubbele. Naast dat ik me fitter veel heb ik het idee dat mijn plofkop een stuk minder is, ondanks dat ik toch echt boven onderhoud eet en mijn vetpercentage omhoog gaat. Weet uiteraard dat plaatselijk afvallen niet mogelijk is, maar houd hierdoor gewoon minder vocht vast. Voel me ook wat vitaler trouwens. Meer mensen positieve ervaringen? En wat zijn eventuele nadelen? Je nieren kunnen toch 0.7 liter water per uur verwerken? Ik drink 's ochtends zodra ik wakker word meteen een halve liter water en de rest spreid ik netjes over de hele dag. Alleen na 20.30 uur wat minder omdat ik anders veel moet pissen als ik net in bed lig.
Questularwoensdag 31 januari 2018 @ 14:35
Drink denk ik tussen de 2 en 3 liter per dag.
Rauw.woensdag 31 januari 2018 @ 14:36
Ik drink 3/4 liter water per dag. Doe dat al ruim 2 jaar en als enige nadeel kan ik noemen dat als ik een dag niet genoeg drink dat ik een verschrikkelijk droge mond krijg 's nachts.
Ook zie ik direct prestaties afnemen.

een plofkop heb ik en opgeblazen ben ik altijd.
Rauw.woensdag 31 januari 2018 @ 14:37
Moet wel zeggen dat ik hevig transpireer... Zo'n 0.5 tot 1liter per training en misschien zelfs iets meer in een wedstrijd.
Quotidienwoensdag 31 januari 2018 @ 15:13
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 07:54 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Alles op 1 dag? En hoeveel dagen per week?
3/4 keer per week:

bench press
seated rows
squats
Shoulder press
curls
triceps pushdown

Alles 3x10 en nog 3x15 crunches.
FlippingCoinwoensdag 31 januari 2018 @ 15:18
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 14:37 schreef Rauw. het volgende:
Moet wel zeggen dat ik hevig transpireer... Zo'n 0.5 tot 1liter per training en misschien zelfs iets meer in een wedstrijd.
Wat voor wedstrijden doe je? :o
Cue_woensdag 31 januari 2018 @ 16:43
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 14:31 schreef ZuidGrens het volgende:
Hoeveel water drinken jullie op een dag?
Bewust water drinken, denk 200/500ml tijdens het sporten
Daarbuiten drink ik eigenlijk zelden water. probeer het wel eens tijdelijk, maar het houdt snel op.
FlippingCoinwoensdag 31 januari 2018 @ 17:56
Drink zelf op een dag dat ik niet sport zo'n twee liter water en op een dag dat ik sport nog 1,5 liter meer.
Snakeywoensdag 31 januari 2018 @ 19:12
Tijdens mn traning zo'n .75 liter. Voor de rest van de dag moet ik een fles op mn bureau zetten waar die in de weg staat, anders vergeet ik het. Maar als het goed gaat zo'n 2 liter per dag.
Rauw.woensdag 31 januari 2018 @ 20:56
quote:
16s.gif Op woensdag 31 januari 2018 15:18 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Wat voor wedstrijden doe je? :o
Rugby
FlippingCoinwoensdag 31 januari 2018 @ 21:15
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 20:56 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Rugby
Ah oké, cool. :)
Snakeydonderdag 1 februari 2018 @ 13:51
Ik wilde hier een prive gezondsheidverzekering afsluiten, wordt ik afgekeurd op m'n BMI. _O-

Mijn BMI is net over de 30 wat obese zou zijn, maar ik zit net onder 20% vet. :')

Maar er valt niet over te praten, het antwoord blijft nee. :D
Faeroerdonderdag 1 februari 2018 @ 15:07
quote:
10s.gif Op donderdag 1 februari 2018 13:51 schreef Snakey het volgende:
Ik wilde hier een prive gezondsheidverzekering afsluiten, wordt ik afgekeurd op m'n BMI. _O-

Mijn BMI is net over de 30 wat obese zou zijn, maar ik zit net onder 20% vet. :')

Maar er valt niet over te praten, het antwoord blijft nee. :D
Dagje kalium tabletten, caffeïne, geen zout, geen koolhydraten, pistabletten, 5 vuilniszakken aan in de sauna en glaasje olijfolie erin. Moet wel een paar kilo schelen. :D
Snakeydonderdag 1 februari 2018 @ 15:13
quote:
10s.gif Op donderdag 1 februari 2018 15:07 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Dagje kalium tabletten, caffeïne, geen zout, geen koolhydraten, pistabletten, 5 vuilniszakken aan in de sauna en glaasje olijfolie erin. Moet wel een paar kilo schelen. :D
Dit gaat allemaal online en dan ook nog via een tussenpersoon. We kregen bij gods gratie al antwoord waarom ze ons afwezen. :')

Ik kan natuurlijk liegen over mn gewicht....
Faeroerdonderdag 1 februari 2018 @ 15:33
quote:
7s.gif Op donderdag 1 februari 2018 15:13 schreef Snakey het volgende:

[..]

Dit gaat allemaal online en dan ook nog via een tussenpersoon. We kregen bij gods gratie al antwoord waarom ze ons afwezen. :')

Ik kan natuurlijk liegen over mn gewicht....
Je bent gewoon heel snel aangekomen daarna.
Snakeydonderdag 1 februari 2018 @ 15:45
quote:
10s.gif Op donderdag 1 februari 2018 15:33 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Je bent gewoon heel snel aangekomen daarna.
'Ja mevrouw, na een gram Test, een gram Tren, een halve gram Deca en een lading Dbol per week ging het heel hard ineens'. :P
Dizorndonderdag 1 februari 2018 @ 15:55
quote:
10s.gif Op donderdag 1 februari 2018 13:51 schreef Snakey het volgende:
Ik wilde hier een prive gezondsheidverzekering afsluiten, wordt ik afgekeurd op m'n BMI. _O-

Mijn BMI is net over de 30 wat obese zou zijn, maar ik zit net onder 20% vet. :')

Maar er valt niet over te praten, het antwoord blijft nee. :D
Technisch gezien loop je met een hoger BMI, ondanks dat het voor een groot deel uit spiermassa bestaat, alsnog meer risico op bepaalde gezondheidsproblemen. Dus voor iets als een verzekeringsmaatschappij is het een financieel verstandige keuze ;)
Snakeydonderdag 1 februari 2018 @ 15:57
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 15:55 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Technisch gezien loop je met een hoger BMI, ondanks dat het voor een groot deel uit spiermassa bestaat, alsnog meer risico op bepaalde gezondheidsproblemen. Dus voor iets als een verzekeringsmaatschappij is het een financieel verstandige keuze ;)
Is dat zo ja? Wat voor gezondsheidproblemen zouden er dan kunnen zijn/komen?
Questulardonderdag 1 februari 2018 @ 16:12
Bmi van 28,4 ik maak me nu al zorgen.
Dizorndonderdag 1 februari 2018 @ 16:54
quote:
7s.gif Op donderdag 1 februari 2018 15:57 schreef Snakey het volgende:

[..]

Is dat zo ja? Wat voor gezondsheidproblemen zouden er dan kunnen zijn/komen?
Slaapapneu heb je zelfs meer risico op dan dikke mensen met vergelijkbaar BMI, die kan ik je met zekerheid zeggen. En dat is dan weer een risicofactor voor allerlei andere kwalen.